Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kainuun sote miettii pakollisen turvavälin käyttöönottoa, jos Kajaanin koronatilanne vielä pahenee

Kyseessä olisi kahden metrin turvaväli. Koronanyrkki asetti eilen Kajaanin kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on epidemian perustasolla. Tällä hetkellä Kajaanissa karanteenissa on 83 ihmistä, ja erillisiä tartuntaryppäitä on kaikkiaan neljä.

Valtio alkaa vihdoin selvittää rokotetuotannon kehittämistä – mutta kotimainen rokotehanke joutuu etsimään rahoja ulkomailta

Suomalaisen kororarokotteen jatkokehitys rahoitetaan todennäköisesti muulta kuin Suomesta, sanoo professori Kalle Saksela. Hallitus pyrkii nyt valmistautumaan tuleviin pandemioihin.

Pirkanmaalla todettu 11 uutta koronavirustartuntaa

Koronatilanne on Pirkanmaalla rauhallinen.

Kajaanissa kirjattiin maanantaina yhdeksän uutta koronatartuntaa: koronanyrkki kokoontuu iltapäivällä

Kajaanissa on ilmennyt viikon sisään useita koronatartuntoja. Viime viikolla niitä oli 15 ja eiliseltä maanantailta kirjattiin yhdeksän. Lisäksi maanantaina Kainuussa todettiin parilla lomailijalla koronavirustartunta.

Kanta-Häme siirtyy vielä ennen juhannusta koronaepidemian perustasolle

Perustasolle siirtyessä rajoituksia ei esitetä, mutta suositellaan silti erinäisiä toimia. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Kainuun koronatilanne keikkuu kiihtymisvaiheen rajalla: koronanyrkki kutsutaan huomiseksi koolle

Kajaanissa on ilmennyt viikon sisään useita koronatartuntoja, joista suurin osa ei liity toisiinsa. Viime viikolta tartuntoja Kainuuseen on 16, niistä 15 on Kajaanissa.

Brasiliassa on nyt kirjattu puoli miljoonaa koronakuolemaa – vaadittiin satojen tuhansien ihmisten henki vakuuttamaan maan presidentti siitä ettei kyseessä ole "pikkuflunssa"

Brasiliassa on kuollut toiseksi eniten ihmisiä koronavirukseen liittyvään tautiin maailmassa. Vain Yhdysvalloissa on kuollut enemmän ihmisiä pandemiana aikana. Vasta nyt Brasilian viranomaiset ovat heränneet tilanteeseen.

Näin 18 000 ihmistä ängetään samaan paikkaan, mutta eristetään toisistaan Tokion olympialaisissa – "Jos juot alkoholia, juo sitä yksin"

Tokio esitteli urheilijoiden olympiakylän pandemiajärjestelyt, kuumeklinikka varautuu eristämään tartunnan saaneet.

Moskovan koronatilanne huononee – ennätysmäärä uusia tartuntoja toista päivää peräkkäin

Kaupungissa todettiin 9 120 uutta tartuntaa. Viranomaisten mukaan uusi tartunta-aalto johtuu delta-variantista eli Intian-virusmuunnoksesta. Venäjän noin 146 miljoonasta asukkaasta vasta 19 miljoonaa on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen.

Suomen koronadiagnostiikka on keskittynyt Turkuun, ja vienti vetää – yritykset hyötyneet pandemiasta merkittävästi kehittämillään koronatesteillä

Turussa toimivat laboratoriotestejä valmistavat yritykset reagoivat nopeasti koronapandemiaan, ja alkoivat valmistaa testejä uudelle koronavirukselle viime vuonna. Satsauksen uskotaan hyödyttävän yritystoimintaa myös koronan jälkeen.

Etätyösuositus pysyy vielä voimassa Pirkanmaalla: koronanyrkki keskustelee asiasta vajaan parin viikon päästä

Valtakunnallisessa koronainfossa kerrottiin torstaina, että etätyösuositus kannattaa pitää voimassa koronatilanteen kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Pirkanmaa on perustasolla, mutta koronanyrkki pohtii asiaa vasta myöhemmin.

Alle 10 päivittäisen tartunnan putki jatkuu: Pirkanmaalla yhdeksän uutta koronatartuntaa

Näytteitä tutkittiin 1 176 kappaletta. Pandemiaohjausryhmä suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa.

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu perustasolla – maskisuositus edelleen voimassa

Viime viikolla tartuntoja oli eniten alle 30-vuotiailla. Yli 70-vuotiailla ei todettu yhtään tartuntaa viime viikolla.

Kanta-Hämeen koronatilanne on kääntynyt hyvään suuntaan – pandemiaryhmä päätti maakunnan siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen

Viikonvaihteen aikana maakunnassa ei todettu uusia COVID-tartuntoja. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku on kääntynyt laskuun. Kanta-Häme siirtyy pandemiaryhmän päätöksellä kiihtymisvaiheeseen keskiviikkona.

Sairaanhoitopiirin koronatiedotusta johtanut Matti Rekiaro jää eläkkeelle – kehuu eteläpohjalaisia ja koko koronavuotta: "Opetti yhteistyön arvoa"

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatiedotuksesta on vastannut ylilääkäri Matti Rekiaro. Rekiaro kehuu eteläpohjalaisia suositusten kuuliaisesta noudattamisesta. Eläkkeelle jäävän mielestä sairaanhoitopiirin tulevaisuuden haaste liittyy henkilöstön hyvinvointiin.

Kanta-Hämeen koronatilanne luupin alle: Jos kaikki menee hyvin, maakunta siirtyy ensi viikolla kiihtymisvaiheeseen

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaisi esimerkiksi lievennyksiä yksityistilaisuuksien henkilömäärään. Edelleenkin yleisölle avoimissa tiloissa ihmisten ja seurueiden on kuitenkin pystyttävä välttämään lähikontakti toisiinsa.

Pirkanmaalla 8 uutta koronatartuntaa

TAYS kertoi perjantaiaamuna kahdeksasta uudesta tartunnasta. Fimlab tutki torstaina 876 näytettä.

Valtaosa Suomen sairaanhoitopiireistä palannut koronaviruksen perustasolle – Kanta-Hämeessä ollaan jo lähellä kiihtymisvaihetta

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja Sally Leskinen ennakoi, että kiihtymisvaiheeseen saatettaisiin siirtyä viikolla 24 tai viimeistään viikolla 25. Pandemiaryhmän on tarkoitus keskustella asiasta torstaina.

Norjassa huolestuttiin uudesta koronaviruksen muunnoksesta – "Suurin haaste on kyllästyminen pandemiaan, eivät variantit", sanoo norjalaisvirologi

Vain C36-nimellä toistaiseksi kulkevassa muunnoksessa on useita mutaatioita, minkä vuoksi sen mahdollista leviämistä seurataan erityisen tarkasti, sanoo Norjan kansanterveysviranomainen. C36:n alkuperää ei tarkasti tiedetä.

Pirkanmaalla 12 uutta koronatartuntaa

Tiistaina maakunta palasi perustasolle. Perustasosta huolimatta maskisuositus ja etätyösuositus ovat edelleen voimassa.

Afrikka sukelsi kolmanteen korona-aaltoon – rokotetoimitukset vitkastelevat

Afrikan noin miljardille asukkaalle on toistaiseksi jaettu 31 miljoonaa rokotetta. Ugandassa tapaukset ovat kääntyneet alkukesästä erittäin jyrkkään nousuun. Toiveikkuttakin on. Ruanda on suitsinut leviämistä tarkalla jäljityksellä.

Pirkanmaalta löytyi pelättyä koronamuunnosta, mutta maakunta onnistui palaamaan silti perustasolle, Yle seurasi infoa

Pirkanmaan pandemiaryhmä kertoi tiistaina, että maakunta on koronan suhteen perustasolla. Aikuisten sisäliikuntarajoitukset avattiin ja myös ravintoloiden anniskeluun ja kokoontumisrajoituksiin voi olla tulossa muutoksia.

Pirkanmaalla neljä uutta koronatartuntaa: tänään selviää, tuleeko suosituksiin helpotuksia, TAYSin mukaan THL:n luvuissa virhe

Pirkanmaan pandemiaryhmä jätti viikko sitten alueelliset suositukset ennalleen niin kauan kuin alue on kiihtymisvaiheessa. Suosituksia on määrä helpottaa, kun Pirkanmaa on perustasolla. Yle seuraa infoa tiistaina kello 15.30.

Pirkanmaalla seitsemän uutta koronatapausta

Pirkanmaalla kerrottiin maanantaina seitsemästä uudesta koronatartunnasta. Maakunta lähestyy perustasoa, jolloin suositukset voivat keventyä. Tampereella rokotusvuorossa ovat nyt jo 33–35 vuotta täyttävät.

Kainuussa nollaviikonloppu koronatartunnoissa: ilmaantuvuus laskussa Hyrynsalmen ryppään hiivuttua

Viimeisin koronaviruksen tartunta on Kainuussa todettu 2.6. eli viime viikon keskiviikkona. Ilmaantuvuusluku on nyt 6,9/100 000 asukasta viimeisten kahden viikon ajalta.

Kanta-Hämeessä jatketaan kokoontumisrajoituksia kesäkuun loppuun – ulkotiloissa helpotuksia yleisötilaisuuksiin ja harrastustoimintaan

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 3. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kanta-Häme jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tilanne on koko maan vakavimpia, vaikka sairaalaepidemiat näyttävätkin jo rajautuvan.

Kirjeenvaihtajalta: Ruotsissa osoitettiin jälleen hallituksen virheet koronanhoidossa – vastuunkantajat pysyvät yhä piilossa

Raportin mukaan Ruotsin hallituksen olisi pitänyt toimia nopeammin, selkeämmin ja voimakkaammin. Esimerkiksi kauppojen sulkemiset mahdollistava pandemialaki valmistui vasta toisen aallon huipun jälkeen.

Kansanedustajilta tukea sille, että Suomi lähettäisi sotilaita Ruotsin puolustuksen tueksi – kysely selvitti kantoja turvallisuuspolitiikkaan

Ulkopoliittisen instituutin kyselyn mukaan kansanedustajat kaipaavat "kriisinyrkkiä" tulevaisuuden kriisien varalle. Lisäksi enemmistö vastaajista katsoo turvallisuustilanteen heikentyneen.

Energiakonserni Suur-Savon Sähkön näkymät kohentumassa – markkinoiden kerrotaan palanneen koronapandemiaa edeltäneelle tasolle

Ensimmäisen osavuosikatsauksessa kerrotaan, että sähkön ja lämmön toimitusvarmuus on ollut alkuvuonna erinomainen.

Ministeriön ennuste: Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa kasvuaan ja nuorisotyöttömyys pysyy korkeammalla kuin ennen koronaa

Työ- ja elinkeinoministeriön työmarkkinaennusteen mukaan työllisyysaste nousee tänä vuonna 71,2 prosenttiin ja ensi vuonna 71,8 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömien määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna ja saavuttavan huipputasonsa ensi vuoden alussa.

Pirkanmaalla kuusi uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan pandemiaryhmä piti tiistaina suositukset ennallaan. Lisää suosituksia avataan sen mukaan vasta kun Pirkanmaa on koronatilanteessa perustasolla. Tähän pääsemiseksi päivittäisten lukemien pitää vielä vähän pudota.

Pirkanmaalla seitsemän uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan koronatilanne on selvästi rauhoittunut. Pandemiaryhmä kertoo tänään tiistaina kello 15.30 infossa, tuleeko suosituksiin muutoksia. Yle seuraa tilaisuutta verkossa.

Maakunnan koronatoimet saavat kansanedustajilta kiitosta, Marinin joukkue moitteita – "Pirkanmaan nyrkki on onnistunut maan hallitusta paremmin"

Yle kysyi kansanedustajilta Pirkanmaan koronatoimista. Kriittisimmät kommentit tulevat oppositiosta. Kritiikin kärki osuu maakunnan sijasta Helsinkiin.

Kajaanissa yksi koronatartunta, Hyrynsalmen rypäs ei ollut virusvariantti

Kainuun alueen ilmaantuvuus on nyt 18 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon ajalta. Ilmaantuvuusluku on Kainuussa koronapandemian kiihtyvyystasolla, mutta positiivisten testien osuus ja jäljitettävyys perustasolla.

OECD arvioi Suomen talouden kasvavan 2,6 prosenttia tänä vuonna – työllisyys palautuu pandemiakuopasta vasta ensi vuonna

Suomen talouskasvua vauhdittaa varsinkin vienti, joka kasvaa tänä vuonna 5,4 prosenttia. Euroalueen bruttokansantuote kasvaa koko maailmantaloutta selvästi hitaammin.

Brasilian presidentti Bolsonaroa vastustettiin suurprotesteissa eri puolilla maata – ”Tämä hallitus on vaarallisempi kuin itse virus”

Kyselyjen mukaan 57 prosenttia brasilialaisista kannattaa Jair Bolsonaron asettamista virkasyytteeseen.

Rahalähetykset Suomesta ulkomaille ovat lähes kymmenkertaistuneet 2000-luvulla – Russel Bercasio, 28, lähettää yli puolet palkastaan Filippiineille

Siirtolaisten rahalähetykset muodostavat merkittävän rahavirran kehittyville maille. Ne muodostavat jopa kolme kertaa virallista kehitysapua suuremman summan. Koronaviruspandemian ennakoitiin laskevan rahalähetyksiä ennätyksellisellä tavalla, mutta niin ei tapahtunut.

Pirkanmaalla yhdeksän uutta koronatartuntaa: 5 000:n raja lähestyy

Pirkanmaalla koronaluvut ovat vaihdelleet paljon päivittäin. Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa. Nuoret voivat nyt harrastaa ja kilpailla sisätiloissa, uimahallit ja kylpylät avataan.

Kainuun sote: rokotejärjestyksestä tulee edelleen kyselyjä, mutta etuilla ei voi

Kysymyksiä oman rokotusvuoron kiirehtimiseksi tulee edelleen jonkin verran. Oma asema työelämässä, matkustaminen tai paikkakunnan vaihdos ovat olleet syynä etuiluyrityksiin.

Slovenian pääministeri vältti virkarikossyytteen, voitti äänestyksen 44–42

Slovenia aloittaa heinäkuussa EU:n puheenjohtajamaana. Jos syytteet olisi nostettu, runsaan kuukauden päästä EU-puheenjohtajana aloittavassa Sloveniassa olisi todennäköisesti jouduttu järjestämään ennenaikaiset vaalit.

Länsi-Pohja palaa perustasolle kuukausien jälkeen – koronarajoituksia lievennetään

Sairaanhoitopiirin perustasolle siirtymisestä huolimatta kokoontumisrajoituksia Länsi-Pohjassa puretaan maltillisemmin kuin valtioneuvosto suosittelee. Länsi-Pohjassa tuskin siirrytään suoraan nykyisistä kymmenen hengen rajoituksista 50 hengen rajoituksiin.

Hyrynsalmen koronaryppään virustyypin tuloksia odotellaan – luultavasti se on maatiaiskantaa

THL:n tuloksia odotetaan loppuviikkoa kohden. Tartunnat ryppäässä ovat rauhoittuneet. Kaikkiaan tartuntoja on 18, joista Hyrynsalmella 13 ja Suomussalmella viisi.

Länsi-Pohjassa ei ole todettu uusia tartuntoja

Alkuviikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on kerrottu kahdesta uudesta tartuntatapauksesta, mutta nyt uusia tartuntoja ei ole todettu.

Pirkanmaalla raportoitiin tiistaina vain kaksi uutta koronatartuntaa

Pandemiaryhmä on tänään koolla ja kertoo iltapäivällä tarkemmin koronatilanteesta, jäljittämisestä ja suosituksista. Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana Yle Areenassa kello 15.30 alkaen.

Länsi-Pohjassa on todettu alkuviikolla kaksi uutta koronatartuntaa

Tapausmäärien laskusta huolimatta on edelleen hyvin tärkeää noudattaa koronaturvaohjeita.

Pirkanmaalla 8 uutta koronatartuntaa – viikonlopun saldo 26

Viikonlopun aika testeistä löytyi yhteensä 26 tapausta. Tutkimuksissa on käyty melko laikasti. Eilisen aikana Fimlab tutki 520 näytettä ja lauantaina 841.

Sikaruton leviäminen Kaukasukselta Kiinaan saattoi olla koronapandemian alkusysäys – näin eläinten ja ihmisten terveys kulkevat käsi sorkassa

Kun maailman tappavin eläinpandemia rantautui Kiinaan, olivat sen vaikutukset kauaskantoisia. Tapaus on hyvä esimerkki eläinten ja ihmisten yhteisestä terveydestä. Mitä paremmin luonto voi, sitä paremmin voi myös ihminen.

Iskikö koronaväsymys viime metreillä? 6 vinkkiä, jotka auttavan jaksamaan loppuun asti

Työterveyspsykologin juttusilla on käynyt aiempaa useampi koronavuoden aikana. Myös sairauslomat mieleterveyssyistä ovat lisääntyneet. Kysyimme työterveyspsykologeilta, miten koronaväsymystä voi torjua.

Suomesta löytyy edelleen paikkoja, missä korona on uusi asia – reilun 2 000 asukkaan kuntaan ilmestyi vasta nyt ensimmäiset tartunnat

Ylä-Kainuussa sijaitseva Hyrynsalmi oli pitkään yksi harvoista kunnista, joissa todettuja koronatartuntoja ei ollut. Tilanne kuitenkin muuttui yllättäen, ja varhaiskasvatuksen ryhmästä alkanut rypäs on vienyt karanteeniin kymmeniä, tartuntoja on todettu 16.

Kulttuurin, urheilun ja tapahtumien ahdinko kiihdytti kyselytunnilla – Saarikon mukaan tilanne epäreilu, Marin vetosi alaan: Vielä hetki malttia

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi, että tilanne on epäreilu, kun jalkapallokatsomot ammottavat tyhjyyttään mutta vieressä terassit täyttyvät. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pitää merkittäviä helpotuksia tapahtuma-alalle mahdollisina, jos koronatilanne sen sallii.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle