Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puukotus vappuna Helsingin Kaivopuistossa toi 19-vuotiaalle miehelle yli kolme vuotta vankeutta

Puukotukseen johtanut riitatilanne sai ilmeisesti alkunsa kadonneesta kaljakassista.

Selkään puukottanut sai kolme vuotta vankeutta – Virolahdella tapahtuneessa kahden autokunnan tappelussa jaettiin vain kaksi tuomiota

Virolahdella tapahtui väkivaltainen kahden autokunnan yhteenotto viime vappuviikonloppuna. 24-vuotias mies sai syyttäjän vaatiman tuomion. Miehellä on myös aiempaa pahoinpitelyrikostaustaa.

Kaivokadun puukotuksesta epäilty parikymppinen mies ilmoittautui poliisille

Miehen epäillään puukottaneen noin 20-vuotiasta uhria tappelun yhteydessä. Uhri päätyi sairaalahoitoon, mutta säilyi hengissä.

Poliisin toiminta on palaamassa normaaliin arkeen Lapissa: koronapandemia on lisännyt esimerkiksi kotihälytyksiä

Koronapandemian vaikutus on näkynyt Lapin poliisin työssä viimeisen puolentoista vuoden aikana. Poliisin tilastojen mukaan entistä useampi hälytystehtävä on ollut sisätiloissa ja väkivaltarikoksia on tapahtunut yksityisillä paikoilla enemmän kuin aikaisempina vuosina. Kesän mittaan useat tehtävämäärät ovat palanneet lähes normaalitasoille.

Lämmin sää näkyy poliisin tehtävissä – mopoilijat päristelevät häiritsevästi ja päihtyneet heiluvat nyrkit pystyssä Itä-Uudellamaalla

Useat pahoinpitelyt ja etenkin öiseen aikaan muita ihmisiä häiritsevä mopoilu ovat työllistäneet poliisia Itä-Uudenmaan alueella. Poliisi kehottaa vanhempia laittamaan nuoren mopon jäähylle, jos öinen ajelu ei muuten lopu.

Kuopiolaismies kuoli pahoinpitelyn seurauksena paikallisen pubin edustalla

Kuopiolaismies menehtyi pahoinpitelyn seurauksena sunnuntaiaamuyöllä. Sanaharkan jälkeen uhria oli lyöty kasvoihin, jonka seurauksena tämä kaatui maahan. Kuolettava vamma tuli pään iskeytyessä katuun. Poliisi ei vangitse lyöjää.

Turun ravintolajoukkotappelun tutkinta on edistynyt – muutamia tappeluun osallistuneita tunnistettu

Kiinniottoja ei ole tehty, eikä asianomistajia ole vielä ilmoittautunut poliisille. Poliisi toivoo edelleen tietoja ja yleisövihjeitä tapahtumien kulusta.

Poliisi pyytää havaintoja epäillystä tapon yrityksestä Helsingin Kaivokadulla – uhrille hengenvaarallisia vammoja

Poliisi sai ilmoituksen puukotuksesta Kaivokadulla 24. heinäkuuta kello 1.30. Epäillyt tekijät olivat poistuneet ennen poliisin saapumista paikalle. Uhri loukkaantui hengenvaarallisesti.

Poliisi muistuttaa: Pyörävarkaita liikkeellä Meri-Lapissa

Pitkäkyntisten mukaan on heinäkuussa lähtenyt polkupyörien lisäksi myös henkilöauto.

Yhdysvalloissa lasten leikit ja naapuruston juhlat katkeavat yhä useammin tappaviin laukauksiin – ammuskelut lisääntyneet korona-aikana

Viime vuonna Yhdysvalloissa ammuttiin hengiltä lähes 20 000 ihmistä. Tänä vuonna tapettuja on jo lähes 11 500, joten vuodesta on tulossa uhrimäärällä mitattuna pahin sitten 90-luvun alun.

Torniossa ja Kemissä pahoinpitelyjä, koirat tappelivat Keminmaassa

Poliisilla on ollut kiireinen viikonloppu Meri-Lapissa.. Virkavalta joutui selvittämään tulipaloa, pahoinpitelyjä ja koiratappeluja.

KSML: 15-vuotias poika kuristi koulutoveriaan – oikeus tuomitsi sakkoihin pahoinpitelystä

15- ja 14-vuotiaiden koululaisten välinen sanaharkka kärjistyi väkivallaksi Kuokkalan koulussa tammikuussa.

Syyttäjä vaatii ehdotonta rangaistusta 19-vuotiaalle miehelle vappuyön puukotuksesta Helsingin Kaivopuistossa

Syyttäjä vaatii myös rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä viidelle nuorelle miehelle. Tilanne Kaivopuistossa sai alkunsa riidasta, mihin liittyi muun muassa kaljakassin katoaminen.

17-vuotiaalle ehdollista vankeutta 14-vuotiaan raiskauksesta

Lapin käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2004 syntyneen pojan ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomittu oli syksyllä 2020 väkivaltaa käyttäen pakottanut itseään kaksi vuotta nuoremman uhrin sukupuoliyhteyteen.

Nyrkit ja veitset viuhuivat kahden autokunnan joukkotappelussa – selkään puukottaneelle vaaditaan kolmen vuoden ehdotonta vankeutta

Viikon aikana kehittynyt tilanne johti joukkotappeluun, jossa iskettiin veitsillä ja sumutettiin kyynelkaasun tapaista ainetta. Viisi tappelun osallista on sekä syytettynä että asianomistajana tapauksessa.

Poliisi tutkii epäiltyjä törkeitä pahoinpitelyitä Helsingin Kontulassa – kahta miestä ammuttiin jalkoihin

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja välikohtauksesta, joka sattui kirkon parkkipaikalla Kontulassa. Noin 40-vuotiaan miehen epäillään ampuneen kahta noin 30-vuotiasta miestä jalkoihin.

Poliisi tutkii kahta tapon yritystä Lounais-Suomessa – epäillyt poliisin hallussa

Turussa epäilty ilmoittautui itse poliisille ja Porissa poliisi sai epäillyn kiinni tapahtumapaikalla. Myös lukuisia muita väkivaltarikoksia on tapahtunut lounaissuomalaisessa kesäyössä.

16-vuotias tuomittiin taposta yli kuuden vuoden vankeuteen: puukotti 24-vuotiasta tappelun päätteeksi Helsingin päärautatieasemalla

Tuomittu 16-vuotias iski uhria kerran veitsellä kylkeen Helsingin päärautatieasemalla huhtikuussa. Uhria yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli tapahtumapaikalle.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja epäillystä törkeästä pahoinpitelystä Helsingin keskustassa

27-vuotias mies loukkaantui hengenvaarallisesti pahoinpitelyssä Annankadun ja Kampin metroaseman välillä viime perjantaina.

Pariskunta on vangittu epäiltynä tapon yrityksestä Pietarsaaressa – epäillään lyöneen uhria useita kertoja puutarhalapiolla päähän

Väkivaltarikos tapahtui juhannuksena Pietarsaaren Karhusaaressa. Uhri sai teossa vakavia vammoja ja hän on sairaalahoidossa Oulun yliopistollissa sairaalassa.

Pohjanmaan poliisilla kiireinen juhannus – samoin merivartiostolla

Hälytystystehtäviä oli runsaasti etenkin juhannusaatto- ja juhannuspäivän yönä, kertoo Pohjanmaan poliisi tiedotteessaan.

Nyrkkien kanssa heilunutta miestä epäillään pahoinpitelystä tanssilavalla Nurmeksessa

Tapaus sattui Kajasteen lavalla puoli kahdentoista aikaan illalla. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut epäiltyä, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun Karjalan prikaatissa – molemmat ovat palanneet palvelukseen

Karjalan prikaati tutkii viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta. Tapaus ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt poliisitutkintaan.

Kouvolan keskustassa viime viikolla tapahtuneen puukotuksen 18-vuotias uhri on paranemaan päin – epäilty vangittiin

Kouvolassa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä kaksi puukotusta. Viime viikolla Kauppalankadulla tapahtuneen puukotuksen epäilty on vangittu. Poliisi pyytää edelleen havaintoja Kouvolan liikennepuistossa toukokuun lopussa tapahtuneesta puukotuksesta.

Poliisi: Turussa epäilty henkirikos ja henkirikoksen yritys

Teoista epäilty otettiin kiinni pian lähistöltä.

Naista syytetään miehen murhasta Keravalla: löi nukkuvaa uhria useita kertoja teräaseella – myöntää vain yhden iskun

Syyttäjän mukaan nainen murhasi puolustuskyvyttömässä tilassa olleen miehen teräseen iskuilla eri puolille kehoa. Nainen kiistää syytteen murhasta.

Syyttäjä: 15 pesäpallomailoin ja asein varustautunutta nuorta miestä pahoinpiteli kahta alaikäistä Pikku Huopalahdessa – vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjän mukaan 15 naamioitunutta miestä hyökkäsi alaikäisten poikien kimppuun Helsingin Pikku Huopalahdessa maaliskuun lopussa. Syytetyillä oli mukanaan pesäpallomailoja, teräaseita ja ampuma-ase.

Britanniaa kuohuttaneessa murhatapauksessa tunnustus: poliisi myönsi siepanneensa ja raiskanneensa Lontoossa kadonneen naisen

Kohti kotiaan kävelleen naisen sieppaus nostatti Britanniassa keväällä kiivaan keskustelun naisten turvattomuudesta. Britannian poliisia on arvosteltu sekä tehottomuudesta että muistotilaisuuden kovaotteisesta hajottamisesta.

Poliisi ottanut kiinni kaksi henkilöä Järvenpään ampumiseen liittyen – tapausta tutkitaan murhana

Puolitoista viikkoa sitten Järvenpäässä kerrostalon pihalla ammuttiin yksi ihminen kuoliaaksi. Itä-Uudenmaan poliisi otti sunnuntaina kiinni kaksi miestä epäiltynä kyseisestä rikoksesta.

Päättäjäishumua Uudellamaalla: Helsingin keskustassa järjestyshäiriöitä ja ilotulitteita, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä tappeluita

Helsingissä poliisi päättti yöllä tyhjentää Hietaniemen uimarannan, Tervasaaren ja Sinebrychoffin puiston. Poliisi tiedotti muutoksista Twitterissä ja kertoi muun muassa, että pimeässä ei ollut enää mahdollisuus puuttua yksittäisiin häiriöihin, jolloin kokonaisturvallisuus vaarantui.

Naapuria kirveellä lyönyt halsualaismies tuomittiin lähes puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen

Mies hyökkäsi viime toukokuussa kirveen kanssa naapurinsa kimppuun ja löi uhria kirveellä. Oikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Poliisi tutkii Kouvolan liikennepuistossa tehtyä puukotusta tapon yrityksenä – uhri ja tekijät tunsivat toisensa

Nuorta miestä puukotettiin reilu viikko sitten sunnuntai-iltana Kouvolan liikennepuistossa. Poliisi epäilee teosta kolmea miestä, joiden nähtiin juoksevan pois paikalta. Poliisi kaipaa lisää havaintoja puukotuksesta.

Ylen kysely kansanedustajille: Suurin osa vastaajista ei laskisi nuorten rikosvastuun ikärajaa – "Eivät väkivallan syyt poistu sillä"

Nuorten väkivalta on puhuttanut pitkin vuotta. Ylen kyselyssä kansanedustajille vastuuikärajan alentaminen nykyisestä 15 vuodesta ei saa hallituspuolueissa juurikaan kannatusta. Perussuomalaisissa sen sijaan on siihen halua. Katso, mitä mieltä oma kansanedustajasi on.

Poliisi epäilee pahoinpitelyä Vuosaaressa – sosiaalisessa mediassa leviää tieto, jonka mukaan nuori nainen yritettiin kaapata autoon

Poliisin tietojen mukaan nuoreen naiseen käytiin käsiksi ja häntä yritettiin raahata kohti autoa Ruusuniementiellä Vuosaaressa kello 17.30 aikaan sunnuntaina. Esitutkinta on aloitettu pahoinpitelyn rikosnimikkeellä.

Puukkohyökkäys poliisia vastaan Ranskassa – puukottaja kuollut

Puukottaja oli hiljattain päässyt vankilassa. Hän kärsi poliisin mukaan vakavista mielenterveysongelmista. Terrorismitutkintaa ei aloiteta.

Käräjäoikeudessa vaaditaan elinkautista murhasta – syyttäjän mukaan Pieksämäellä tapahtunut teko oli poikkeuksellisen raaka ja julma

Syyttäjä katsoo, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen julmalla sekä raa'alla tavalla.

Miestä puukotettiin sunnuntaina Kouvolan liikennepuistossa – poliisi epäilee teosta mieskolmikkoa

Poliisi pyytää havaintoja sunnuntai-iltana tapahtuneesta puukotuksesta. Tapaus sattui Kouvolan liikennepuistossa.

Tutkimus: Aseellisten henkirikosten määrä on kasvanut rajusti Ruotsissa – 80 prosenttia tapahtuu köyhissä lähiöissä, yleensä uhri on nuori mies

Nopeat ja hetkittäiset piikit henkirikostilastoissa ovat yleisesti yhteyksissä huumekauppaan, rikollisjengeihin ja luottamuspulaan oikeusjärjestelmää kohtaan. Uhreiksi joutuu harvoin naisia tai alle 20-vuotiaita.

Lady Gaga tv-ohjelmassa: Raiskaus johti myös raskauteen

Laulaja paljasti, että raiskaaja oli musiikkialan tuottaja.

Katuraivo leimahti Joensuussa: auton äänimerkkiä soittanut kuljettaja sai useita kertoja nyrkistä naamaan

Tapaus sattui Sairaalakadun ja Koulukadun risteyksessä torstaina iltapäivällä.

Poliisi kaipaa tietoja sivullisia Kuopiossa pahoinpidelleestä miehestä

Kaksi henkilöä pahoinpideltiin Kuopiossa keskiviikkoiltana sumuttamalla heidän päälleen jonkinlaista kaasua. Tekijää, noin 20-vuotiasta miestä, ei ole toistaiseksi tavoitettu. Hän oli tekojen aikaan voimakkaasti päihtynyt.

Murhasta asuntolassa Kalliossa syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen – kertoi kuulleensa äänen "tapa se"

Helsingin Kalliossa maaliskuun alussa tapahtuneesta murhasta syytetty vuonna 1982 syntynyt mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeuden välituomion mukaan mies myöntää surmanneensa toisen miehen useita eri teräaseita käyttäen.

Teräaseilla varustautumisesta on tullut yleistä huumekaupassa myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla – roadman-ilmiöstä ei vielä tietoa

Ryöstöjen ja huumerikosten määrä nousi koko Suomessa viime vuonna. Kokeneiden poliisien mukaan teräaseita löytyy usein huumekaupan yhteydessä, kun toisen osapuolen varalta varustaudutaan. Tilanteen kärjistyessä seuraukset ovat ikävät.

Alaikäiset järjestivät katutappeluturnauksen Vantaalla – lämmittelivät jo otteluja varten poliisin saapuessa paikalle

Poliisi keskeytti alaikäisten järjestämän niin sanotun katutappeluturnauksen viime perjantaina Vantaalla. Paikalle oli kutsuttu nuoria sosiaalisen median kautta tappelemaan vapaaottelun hengessä eri sarjoissa.

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaalle miehelle elinkautista murhasta Kalliossa – paikalla ollut nainen väittää, ettei uskaltanut hälyttää apua

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta miehen murhasta maaliskuun alussa Helsingissä. Syyttäjän mukaan syytetty surmasi miehen poikkeuksellisen raa'alla tavalla Kalliossa sijaitsevassa asuntolassa. Asunnossa paikalla ollut nainen ei puolustuksen mukaan uskaltanut hälyttää apua.

New York Rangers arvosteli NHL:n kurinpitopomoa – liiga mätkäisi muhkean sakon

Maineikas NHL-seura joutuu pulittamaan 250 000 dollaria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle