Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Arto Rikalainen ui mielummin kylmässä järvessä kuin lämpimässä uima-altaassa

Suomen luontoon voi tutustua monella tavalla – yksi erikoisemmista on uintivaellus

Uintivaeltaja Arto Rikalainen ei pelkää kylmää vettä! – Näillä vinkeillä nautit avovedessä uimisesta.

Minna Koistinen

Thomas ja Koistinen triathlonin puolimatkan Suomen mestareiksi

Darby Thomas voitti miesten ja Minna Koistinen naisten triathlonin puolimatkan Suomen mestaruuden lauantaina Joroisissa.

Merenpohjaa ja Metsähallituksen kartoittajien pohjaan laskemaa linjaköyttä

Sukeltaja tervehtii järven pohjassa vessanpönttöä ja muuta ihmisen sinne heittämää törkyä – "Sukeltaminen on rauhoittumista ja stressin purkua"

Suomen järvien pohjista löytyy mitä kummallisinta tavaraa, joista ihmiset ovat halunneet päästä eroon. Kukaan ei ole vastuussa romujen siivoamisesta, mutta sukeltajille ne tuovat mielenkiintoa pinnan alle.

Mikko Peltola

Kiinnostaako avovesiuinti? Tutustu avovesiuimarin muistilistaan

Suomen puhtaat vesistöt kutsuvat uimaan!

Dokumentti salaisesta sukellusoperaatiosta Norjassa.

Dokumenttiprojekti: Takaisin pintaan

Dokumentti salaisesta sukellusoperaatiosta Norjassa.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Rantauimakoulu Lempäälässä

Rantauimakoulut alkoivat – moni torjuu kylmyyttä märkäpuvulla

Rantauimakoulut alkavat useissa kunnissa vasta juhannuksen jälkeen, jotta lapset tarkenisivat uida. Ohjaajien lisäksi osa lapsista pukee vielä märkäpuvun ylleen kylmyyttä torjumaan. Katso video innokkaista uimakoululaisista Lempoisten rannassa Lempäälässä.

Ihminen odottaa vedessä, että vetokaapeli lähtisi vetämään vesisuksia.

Vauhdissa vesikin muuttuu kovaksi – vesiurheilu voi puhkaista tärykalvon

Vesillä liikkuessa pitää aina käyttää pelastusliiviä, vaikka vauhtia ei olisi juuri nimeksikään. Uusissa vesilajeissa myös kypärä on ehdoton varustus.

Vaasalainen Henriikka Järvinen SUP-laudalla Raippaluodon sillan kupeessa.

Räntäsadekaan ei pidättele suppailijoita – kausi alkoi ennätysaikaisin

Kun ilman lämpötila on +2 ja vedessä muutama aste enemmän, ei avantouimareita lukuunottamatta moni mene veteen. Nyt avantouimareiden joukkoon ovat liittyneet suppailijat. Suppailu on talvella ainoastaan pukeutumis- ja asennekysymys, vannovat lajista innostuneet.

Teemu Lakan sukellusvalokuva

Paksu jääkään ei pysäytä luontokuvaajaa – jäänalainen maailma häikäisee kauneudellaan

Sukellusvalokuvaaja Teemu Lakka on ikuistanut useiden Suomen järvien jääkansien alta paljastuvia maisemia. Näkymät vaihtelevat järven ja päivän mukaan. Maisema pinnan alla yllättää myös kuvaajan, joka kerta.

05012016 Titta putoaa jäihin

Toimittaja putosi jäihin – katso video

Miltä tuntuu pudota heikkoihin jäihin? Koe hyytävän hyödyllinen kokemus.

Jokiuimareita Kajaanissa

Kylmä jokivesi tervehti kilpauimareita – "Turvallisuussyistä uimaan pääsi vain märkäpuvun kanssa"

Sunnuntain jokiuintitapahtumassa märkäpukuiset uimarit uivat vajaan kahden kilometrin matkan. Menneiltä vuosikymmeniltä uudelleen henkiin herätetty tapahtuma houkutteli joen törmälle mukavasti kannustajia.

Antti Karjalainen ja Petteri Poutiainen vesihiihtämässä Kajaaninjoessa.

Hurjapäät vesihiihtivät jäänkappaleiden keskellä sulassa joessa

Keväinen sää innosti kajaanilaisen extremeryhmän jäsenet vesihiihtämään Kajaaninjoelle. Kylmä vesikään ei hirvittänyt märkäpuvuissa taiteilleita vesihiihtäjiä.

Avomeriuimari Tuomas Kaario.

"Pelästyin että kuolen" – Suomenlahden ylitys vei uimarin voimat

Uimari Tuomas Kaario ei ollut vielä edes uintireissunsa puolessa välissä, kun kivut äityivät niin koviksi, että hän olisi halunnut lopettaa. "En tiedä, mistä se voima loppuun asti jaksamiseen löytyi", sanoo aamu-tv:ssä vieraillut Kaario. Kaario ylitti Suomenlahden ensimmäisenä ilman märkäpukua.

Avovesiuimari Tuomas Kaario harjoittelee muun muassa Lohjan Hormajärvellä.

Suomenlahden ylittänyt uimari: Mieli on kirkas, mutta keho sekaisin

Lohjalainen Tuomas Kaario ui ensimmäisenä Suomenlahden yli ilman märkäpukua. Historiallinen uintimatka vei voimat ja nyt uimarilla on edessään hidas palautuminen.

Avovesiuimari Tuomas Kaario harjoittelee muun muassa Lohjan Hormajärvellä.

Suomenlahden historiallisesti ylittänyt suomalaisuimari saapui maaliin

Kestävyysuimari Tuomas Kaario saapui maaliinsa kello 20.22. Kaarion 62 kilometrin urakka Virosta yli Suomenlahden alkoi sunnuntai-iltana klo 22.45.

Täytetty kala Raahen museossa

Raahe esittelee kuikkalakin, umpipuut ja muita omituisuuksia

Raahen Kruununmakasiinilla avattuun kevätnäyttelyyn on kerätty ainutlaatuisia omituisuuksia museon varaston uumenista. Mukana on myös esineitä, joiden alkuperä ja käyttötarkoitus ovat jääneet mysteereiksi.

Ville Niinistö seisoo sukelluspuku päällä.

Minister braves frigid waters in Gulf campaign

Environment Minister Ville Niinistö showed he was ready to walk the talk when it came to campaigning for preservation of the Gulf of Finland. The Minister donned a wetsuit to publicly launch the Gulf of Finland year at the Maretarium marine theme park in Kotka, southeast Finland.

Yksi sukeltajista löyti kuolleena Balin rannikolta.

Balin sukellusonnettomuuden vesialueelta löytyi ruumis

Seitsemästä kadonneesta japanilaisesta naisesta löytyi maanantaina hengissä viisi. Kahta on etsitty edelleen.

Tuomas Kaario

Uimarin uho: Ensin huijataan haita Cookinsalmessa, sitten ylitetään Suomenlahti

Lohjalainen Tuomas Kaario aikoo ylittää Uuden-Seelannin Cookinsalmen uiden. Kaario on omien tietojensa mukaan ensimmäinen pohjoismaalainen uimari, joka ylittää salmen. Ensi kesänä vuorossa on Suomenlahti, jonka yli ei ole aikaisemmin kukaan muu uinut ilman märkäpukua.

”Soidinhuuto” - härkälinnut tyynellä vedenpinnalla

Täydellisen otoksen metsästäjä vetää kuivapuvun ylleen ja lähestyy vesilintuja uimalla

Aran luontokappaleen ikuistaminen valokuvaan luonnollisessa elinympäristössä vaatii kuvaajalta pitkää pinnaa ja luonnon tuntemusta. Piilokoju, kuivapuku ja kellulautta kameralle auttavat kuvien metsästyksessä.

kaksi miestä kahlaa uudenlaiset märkäpuvut päällä

Australialaisfirma kehitti hailta suojaavan märkäpuvun

Pukujen väitetään hämäävän hain näköaistia. Tutkijan mukaan raidallinen kuvio viestittää haille, että "älä syö minua".

Talvimelontaa Hangon vesillä huhtikuussa 2013.

Kylmä kyyti kajakilla kertoo kevään koittavan

Muiden marmattaessa kylmää kevättä ovat ensimmäiset melojat jo ottaneet tuntumaa alkavaan kauteen. Turkulaiskolmikko löysi Hangon vesiltä viikonvaihteessa sen verran sulaa merta, että kajakit saatiin vesille.

Kimmo Ohtonen lähdössä aamulenkille veneestä.

Yhdeksän tunnin yöunilla jaksaa taas uida

Norppauimari Kimmo Ohtosen kolmas uintipäivä valkeni torstaina kuulaana. Mies kävi heti aamutuimaan pienellä verryttelylenkillä. Yhdeksän tunnin yöunien jälkeen lihakset olivat hieman kankeana, vaikka pahemmilta kolotuksilta uimari on vielä välttynyt.

Maarit Väänänen

Pinnan alla ei kuohu, vaan mieli lepää

Järvimaisemasta sanotaan usein, että siellä sielu lepää. Järvimaisemia on kuitenkin vähintään kahdenlaisia. Toinen katsoo maisemaa veden päältä ja toinen pinnan alta. Näkymä on täysin toisistaan poikkeava.

Aikuiset katsovat lasten uimakoulua.

Uimakoulussa hytisten ja huitoen

Säät eivät ole suosineet tänä kesänä uimakoululaisia. Oli keli millainen tahansa, pienet uimarit saapuvat innokkaina rannalle. Ensin juostaan hiekalla niin että tulee hiki. Sitten uimapuvut päälle ja veteen puhaltamaan kuplia.

Kaapelivesihiihtorata Ukkohallassa.

Ukkohallassa pääsee weikkaamaan uusitulla radalla

Hyrynsalmella Ukkohallassa sijaitsevalla Cable Wakeboard -radalla vierailee vuosittain yli tuhat vesilautailijaa ja -hiihtäjää. Tänä vuonna kävijämäärään odotetaan reilun 10 prosentin kasvua.

Turpa kiinni aalloilla

Märkäpuku niskaan, liivit päälle, lauta jalkoihin ja vene eteen. Vesilautailu eli wakeboarding vaikuttaa leppoisalta kesäpäivän puuhastelulta. Todellisuudessa se on fyysisesti vaativa laji, jossa aloittelija kohtaa ensimmäisen haasteen ylösnousussa ja seuraavan kaatuessa.

Etelä-Korea epäili ilmapalloja pohjoisen juoneksi

Koreoiden välien kiristyminen näkyi perjantaina erikoisena turvallisuushälytyksenä Etelä-Koreassa. Syynä oli 40-50 laskuvarjoja muistuttavaa lentävää esinettä, joiden nähtiin laskeutuvan vuorelle Ansanin kaupungissa Seoulin lähellä.

Urheiluagenteilla lupa kysyä!

Kohta se alkaa, nimittäin YLE Urheilun uusi nettiohjelma Urheiluagentit. Varaa paikkasi eturivistä, kiinnitä turvavyö ja nauti kyydistä!

Kesämökkiläiset lintsaavat lajittelussa

Kesämökkiläiset ovat usein huonoja jätteiden lajittelijoita. Tietämättömyys ja välinpitämättömyys voivat aiheuttaa jäteyhtiölle isoja ongelmia.

Wim Hof juoksee maratonia Ylläksen maisemissa

Hollantilainen juoksee maratonin puolialastomana

Hollantilainen Wim Hof on erikoistunut tekemään erilaisia temppuja kylmässä. Hän on juossut Lapissa puolimaratonin talvella paljain jaloin, istunut jäisessä vedessä toista tuntia ja sukeltanut jään alla ilman sukelluspukua ja paineilmalaitteita.

Mikael Jungner sukelsi syöpään

Sairastuminen sysäsi liikkeelle muutoksen

Viikonloppuna Tallinnasta Helsinkiin - uimalla

Perjantaina 8. elokuuta tapahtuu muutakin kuin Pekingin olympiakisojen avajaiset. Becky Jackman -niminen maratonuimari aikoo uida Virosta Suomeen. Onnistuessaan Jackman olisi ensimmäinen Kansainvälisen uimaliiton sääntöjen mukaan matkan uinut ihminen.