Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ihmisiä rannalla.

Pakettimatkat ovat menneet kuin kuumille kiville – Aurinkomatkat: "Äkkilähtötarjouksia ei ole tarvinnut tarjota aiempien vuosien tapaan"

Kesän matkojen lisäksi nyt myydään vauhdilla jo tulevan talven lomia. Matkustusrajoitusten poistuttua ihmiset uskaltavat taas tehdä myös pidemmän tähtäimen suunnitelmia.

Kylän keskusaukio, jolla on kirkko, mukulakivikadut ja palmupuu.

Perhe peruutti lomamatkan ja joutui maksamaan 800 euron toimistokulut – kuluttajariitalautakunta: kulut olivat kohtuuttomat

Nelihenkisen perheen matkan peruuttamisesta puolitoista kuukautta ennen matkaa ei kuluttajariitalautakunnan mukaan voi periä 800 euron toimistokuluja. Lautakunta suositti 600 euron palautusta.

Isä ja kolme lasta istumassa  sohvalla ulkoterassilla.

Matkatoimisto perui reissun ja vei lomakassan – Janne Vaaran perhe ei pääse kovasti odottamalleen lomamatkalle ulkomaille

Rahojen palauttaminen peruuntuneista maakuntien lomalennoista takkuaa edelleen. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan moni odottaa yhä rahojaan. KKV ja matkatoimisto Detur selvittelevät tilannetta.

Hiekkaranta Kreikassa.

Ulkomaanmatkailu on palautunut jo pandemiaa edeltävälle tasolle, sanoo TUI - moni suomalaisten suosikkikohde on luopunut koronapassin käytöstä

Koronarajoitusten lieventyminen on helpottanut matkustamista, mutta paikalliset rajoitukset on varmistettava kohdemaasta. EU:n koronatodistus on voimassa toistaiseksi kolmen rokoteannoksen jälkeen.

Bild av parasoll och vilstolar på en strand i Rhodos, Grekland

Lappeenrannasta myydään nyt yhtä lomalentoa – matkanjärjestäjä kokeilee, onko pakettimatkoille kysyntää

Yksittäisiä lomalentoja etelän lämpöön myydään myös muilta Suomen lentoasemilta.

Alanyassa hotellin uimaranta

Moni käyttää nyt kesän lomamatkaan enemmän rahaa kuin aiemmin, vaikka hinnat nousevat rajusti – asiantuntija: Ihmiset säästävät nyt muusta elämästä

Matkanjärjestäjien mukaan kesän lomamatkoja myydään jo samaan tahtiin kuin ennen pandemiaa, ja kotimaahan on tulossa kolmas peräkkäinen hyvä matkailukesä. Hintojen kallistuminen ei ole vähentänyt matkustushaluja.

Matkailualalla on nyt suuri patoutunut kysyntä – Tampereella lentoreitit lisääntyvät voimakkaasti

Matkailuala käynnistyy koronan jälkeen hiljalleen. Tampere-Pirkkalan lentoasema on saanut keväälle lukuisia uusia lentoreittejä.

Alanyan Kleopatra-ranta on kilometrien pituinen pehmeähiekkainen ranta

Facebookiin alkoi ilmestyä kirjoituksia, että lennot on peruttu – Deturilta lomamatkan varanneet pettyivät: "Tiedotus on ihan täysi nolla"

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV kertoo saaneensa reilut 30 yhteydenottoa maaliskuun aikana Deturiin liittyen ja nämä ovat keskittyneet viime päiviin.

Kreikkalaisen tilauslentoyhtiön lentokone Kuopion lentoasemalla

Maakuntakenttien lomalennot eivät vedä vielä entiseen tapaan – lentojaan perunut Detur on hidas poistamaan niitä myynnistä verkkosivuiltaan

Lentojen perumisen syynä on liian vähäinen kysyntä. Maakuntakenttien lomalentotarjonta painottuu ensi syksyyn.

Nainen kantaa matkalaukkua John F. Kennedyn lentokentällä, taustalla seinällä luminen metsämaisema hiihtohisseineen mainostapetti.

Suomeen tulee tänä vuonna kymmeniätuhansia turisteja Pohjois-Amerikasta – Finnairilla ennätysmäärä reittejä Yhdysvaltoihin

Uusien reittien ansiosta Suomeen odotetaan tänä kesänä lähes ennätysmäärää matkailijoita Yhdysvalloista. Finnair siirtää kalustoa Kiinan-lennoilta Yhdysvaltoihin, koska matkustajalennot eivät pääse toistaiseksi alkamaan Kiinaan.

Seppo Reini ja Leo Janhonen.

Pariskunnan pikapysähdys Qatarissa muuttui kolmeksi viikoksi – suomalaismatkailijoita on joutunut karanteeniin ulkomailla omikronin vuoksi

Seppo Reinillä ja Leo Janhosella oli vaikeuksia saada koronatestin tulos ajoissa Dohassa jatkolentoa varten. Lopulta toisen tulos oli positiivinen. Sairastuminen säikäytti, mutta oireet katosivat nopeasti.

Messilän matalimman rinteen hiihtohissi. Etualalla nousemassa tyttölapsi.

Lähestyvä hiihtoloma sai suomalaiset varaamaan matkoja – Lappiin tulossa kaikkien aikojen sesonki, ulkomaille varattu tuhansia matkoja

Hiihtolomien hyvä ennakkomyynti on rohkaissut matkanjärjestäjiä lisäämään myös tulevaksi kesäksi matkatarjontaa. Matkoja varataan tuttuihin kohteisiin, joiden terveysturvallisuus tiedetään hyväksi.

Vierailjoita Fiskarsissa.

Matkanjärjestäjät: Kevään matkasesonki on jo menetetty – kesästä tulossa hyvä matkailukesä kotimaahan

Koronapandemia on saanut suomalaiset varovaisiksi matkailijoiksi. Rantaloman sijaan yhä useampi suunnittelee matkaa, jossa ei törmää turistimassoihin. Valtaosa suomalaisista aikoo lomailla myös ensi kesänä kotimaassa.

Ihmiset jonottavat Kuopion lentoasemalla 8. joulukuuta 2021

Kuopiosta ensimmäinen suora lomalento puoleentoista vuoteen – lentoasemalla oli tungosta

Tjäreborg aloittaa talven lomalentosarjansa Gran Canarialle. Viime talvikausi jäi kokonaan väliin koronaviruspandemian takia.

yleiskuva - Helsinki-Vantaan lentokentän uuden terminaalin alakerta. Saapuvat lennot. Lukuisa ihmisjoukko paikalla.

Koronamuunnos varjostaa matkailun joulusesonkia – matkoja siirretään myöhemmäksi kun omikron lisää epävarmutta

Talven ja kesän matkojen kauppa käy matkatoimistojen mukaan hyvin. Moni kuitenkin odottaa tietoja omikronista ja siirtää matkan varaamista.

Jouluturisteja tulossa koneesta Rovaniemen lentokentällä

Talven suorat lennot Keski-Euroopasta Lappiin alkavat sunnuntaina

Säännölliset, suorat reittilennot Englannista, Ranskasta, Saksasta ja Turkista jatkuvat sunnuntaista 14. marraskuuta aina maaliskuulle 2022 asti. Reittilennoille voi ostaa lippuja normaaliin tapaan.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Matkalle pääsystä tuli painetesti, Britanniassa leimahti matkustusraivo: Jos lähdet korona-aikana matkalle, muista ainakin nämä viisi asiaa

Maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Britanniassa puhkesi jo matkustusraivo, kun kansalaiset hermostuivat erilaisiin nettilomakkeisiin.

Lomailijat käyvät Ukko-Kolin huipulla ihastelemassa maisemia ja ottamassa valokuvia.

Ulkomaan pakettimatkoille myydään ei oota, mutta risteilyillä tilaa riittää – syyslomat alkavat, katso viisi vaihtoehtoa lomalle lasten kanssa

Kylpylälomat ovat suosittuja syyslomien aikaan ympäri Suomea. Kotimaan hotellilomaa miettivälle hotelliketjuista vinkataan valitsemaan kohde, jossa ei ole aiemmin käynyt. Loma kannattaa sijoittaa viikon alkuun, jolloin huoneita on paremmin tarjolla.

Lähikuva tanssiparin käsiotteesta.

Tanssilavatoiminta on kärsinyt koronapandemiasta – harrastusta pyritään tekemään tutuksi matkailuhankkeella

Syvälahden Viihdekeskuksen koordinoimassa hankkeessa tarkoituksena on yhteistyössä eri tanssilavojen sekä matkatoimistojen ja -toimijoiden kanssa markkinoida tanssilavakulttuuria kotimaan ja ulkomaan matkailijoille.

Oululianen Jarkko Hyvönen torinrannassa.

Tuhannet haluavat nyt ulkomaille, ja matkatoimistot takovat jopa korona-ajan ennätyksiä – reissuun lähtijän kannattaa huomioida nämä kuusi asiaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija kehottaa matkailijoita olemaan tarkkana siitä, millä edellytyksillä kohdemaa päästää matkailijoita sisään. Käytännöt vaihtelevat ja myös muuttuvat nopeasti.

Skuggbild vid Vasa flygplats, i fotot ser man skuggan av flygplatsskylten mot terminalväggen.

Vaasan lentoasemalla heinäkuu on ollut tähän asti vuoden vilkkain matkustuskuukausi – uusi päällikkö näkee matkailun piristyvän

Vaikka Vaasan lentoaseman vuosi on ollut hiljainen koronan takia, näkee uusi päällikkö Heidi Mäkelä pieniä piristymisen merkkejä. Heinäkuu on tähän mennessä ollut vuoden vilkkain matkustuskuukausi. Syyskuussa lentoja lisätään.

Yrittäjä Kirsi Viitala herätelee teltassa nukkuneita asiakkaita.

Bussimatkojen järjestäjät ahdingossa – yrittäjä: "Syksy ei näytä hyvältä, eikä kysyntä palaudu ehkä ollenkaan entiselle tasolle"

Kotimaassa matkaillaan ahkerasti, mutta se ei näy bussimatkojen järjestäjien varauksissa. Ryhmämatkojen järjestäjät ovat etsineet uutta liiketoimintaa esimerkiksi telttamajoituksesta. Matkailuala toivoo, ettei enää tuijotettaisi vain tartuntalukuja.

Koiravaljakkoyrittäjä odottaa eurooppalaisia talvituristeja, koska Aasiasta tuskin tulee ketään

Lapin talvimatkailua myydään jo täyttä häkää Eurooppaan, mutta mistä löytyvät työntekijät? Pandemia vei osaajia muille aloille

Tieto matkailumallista helpottaa Lapin talvimatkojen myyntiä, tosin tiukan koronakurin alla eläviä aasialaisturisteja tuskin tänä talvena nähdään. Haastetta sesonkiin valmistautumiseen tuo se, että moni matkailualan osaaja on jo ehtinyt vaihtaa alaa.

Finnairin lentokone taivaalla.

Lomalennot käynnistyvät jälleen – matkatoimistoissa repesi riemu matkustusrajoitusten höllentymisen takia

Suomi aloittaa matkustusrajoitusten höllentämisen maanantaina. Matkojen järjestäjille muutokset tarkoittavat, että moneen kertaan perutut ja siirretyt lennot vihdoin toteutuvat ja uudet varaukset lisääntyvät. Katso miten lievennykset vaikuttivat ihmisten kesälomasuunnitelmiin.

Superstore-kaupan myymäläpäällikkö Niklas Lehtola hyllyttää makeisia.

Risteilyjä Suomi-kuplassa, junareissuja rajattomalla lipulla, kotimaan pakettimatkoja – matkailuala houkuttelee kotimaanmatkailuun uusin tavoin

Matkailuala on tuotteistanut toiseen koronakesään uutta tarjontaa, jolla yritetään houkutella lomalaisia kotimaanmatkailuun. Pandemia-aikana kohteiksi on löytynyt myös vähemmän tunnettuja paikkoja.

Moskovan Punainen tori.

Venäjälle pääsee jatkossa puoleksi vuodeksi nykyisen kuukauden sijaan yksi- ja kaksikertaviisumilla

Oleskelu Venäjällä edellyttää hotellivarausta. Tällä hetkellä Venäjä myöntää suomalaisille kaikkia muita paitsi sähköisiä viisumeita. Maahan pääsee vain lentämällä.

Passi, jossa leimoja ja viisumi Venäjälle.

Selvitys imatralaisvaltuutetun viisumihankinnasta valmistumassa – lasku meni kaupungille

Luottamustehtävänsä heinäkuussa jättävä Erkki Saarimäki (sin.) oli tilannut itselleen pitkän Venäjän-viisumin matkatoimistosta. Hänen oli tarkoitus maksaa viisumi itse, mutta vajaan 420 euron lasku meni kaupungille.

Ravintolan asiakaspaikat poissa käytöstä poikkeustilanteen vuoksi.

Yrityksille maksettujen kustannustukien määrät kasvussa – toisella kierroksella 38 prosenttia sai myönteisen päätöksen

Kustannustuen ensimmäisellä kierroksella oli hyväksytty vain 27 prosenttia hakemuksista.

Kuvassa on näkymä rannalle.

Ensi talven lomamatkoja myydään jo täyttä häkää – kesän reissusuunnitelmien kanssa vielä emmitään

Ennen pandemiaa matkoja varattiin usein viime tingassa, nyt suunnitelmia tehdään jopa vuoden päähän.

Kemijärven kaupunkia auringon laskiessa

Suomi on marginaalinen matkailumaa suurten turistimaiden rinnalla – se on myös Suomen etu

Suomea arvostetaan ulkomailla turvallisena ja luonnonläheisenä matkakohteena. Suomen Lappi on tunnetumpi ulkomailla kuin Pohjois-Norja ja Ruotsin Lappi.

Hotell kantade av palmer och simbassängar.

Kuluttajariitalautakunta: Luteiden pilaamasta matkasta saa korvausta lomanautinnon menetyksestä, hotellin home-epäilystä ei

Kuluttajariitalautakunta on ensimmäistä kertaa linjannut perusteita lomanautinnon menettämisen korvaamiseksi.

Kuva Leviltä kesällä.

Aurinkomatkat alkaa myydä kesän pakettimatkoja Lappiin

Aurinkomatkat aloitti kotimaan pakettimatkojen myynnin Lappiin talvikaudelle jo viime syksynä.

TUI matkatoimiston lentokone Rovaniemen kentällä

Matkajätti TUI seilaa sumussa mutta uskoo kysynnän elpyvän – liikevaihdosta suli loppuvuonna lähes 88 prosenttia

Toiveikkaita matkustajia löytyy, sillä yhtiön mukaan kesäksi on varattu 2,8 miljoonaa matkaa. Hinnat ovat normaalia korkeampia.

Frankfurt/Hahn lentokenttä Saksassa.

Analyysi: Kiinalaisen matkailujätin mahdollinen konkurssi tulisi myllertämään Euroopan turismia

Matkailualan konsernin HNA Groupin konkurssi pakottaisi toteutuessaan miljoonat kiinalaiset etsimään uuden matkanjärjestäjän Euroopan-lomille.

Kuvassa vasemmalta alkaen Saana Suorsa (8a), opettaja Tarja Ikonen, Heamoo Hser (8c)  ja Miska Pikkarainen (8b) Kemin Syväkankaan koulusta.

Ysiluokkalaisten Prahan matka peruuntui viime keväänä ja lennoista maksetut 22 000 euroa ovat yhä saamatta – matkatoimisto hakeutui konkurssiin

Kemissä 60 oppilaan ja valvojien Prahan lennot ostettiin SASilta nyt jo konkurssiin hakeutuneen Gränsresor-matkatoimiston kautta.

Playa de Americas Teneriffa.

Kuluttajariitalautakunta: Matkan sai perua koronan vuoksi ilman kuluja – oma arvio uhasta voi riittää, vaikka matkustusrajoituksia ei olisi

Matkustajien perumien matkojen hinnan palauttaminen on aiheuttanut riitoja matkustajien ja matkanjärjestäjien välille.

Korean matkailumainos asematunnelissa Helsingissä.

Katumainoksissa Etelä-Korea houkuttelee jo matkustajia, sillä miljardibisnes on heräämässä – matkailuala: Ihmisillä on patoutunutta matkustamisen tarvetta

Matkailuala toivoo, että matkustus Suomeen ja ulkomaille pystyttäisiin käynnistämään koronatestauksen turvin.

Kreetalainen uimaranta, jossa aurinkotuoleja ja -varjoja

Matkanjärjestäjät ovat selättäneet ruuhkahuiput rahanpalautuksissa – jotkut kuluttajat kuitenkin juuttuivat ikävään limboon

Kilpailu- ja kuluttajavirastoon on tullut tänä vuonna jo reilusti yli 6 000 matkustamiseen liittyvää yhteydenottoa.

Lapin pakettimatkat

Lappiin tänään ensimmäiset kotimaan pakettimatkalaiset kymmeniin vuosiin – ”Luonto, ulkoilu ja sauna kiehtovat”

Lappiin saapui tänään talven ensimmäiset kotimaan pakettimatkalaiset yli 30 vuoteen.

myymälä suljettu lappu ovessa

Paltan kysely: Jopa 20 prosenttia palvelualan yrityksistä arvioi olevansa konkurssivaarassa – elokuussa vastaava luku oli 11 prosenttia

Vaarassa ovat etenkin matkatoimistot sekä informaatio- ja viestintäalan kustannustoiminta.

Finnairplan i luften.

Aurinkomatkat lisää kohteita kotimaassa – myyntiin matkapaketit neljään Lapin kohteeseen sekä jouluteemaisia viikonloppumatkoja

Aurinkomatkat lanseerasi syyskuussa kotimaan matkapaketit Leville, Ylläkselle, Saariselälle ja Rukalle.

Lomalento Kuopion lentoasemalla.

Suomen viidenneksi suurimman matkanjärjestäjän Deturin omistus muuttuu – yrityskaupalla ei vaikutusta tarjolla oleviin matkakohteisiin

Ruotsissa toimiva Norden Travel Service ostaa Deturin kaikki Pohjoismaissa toimivat yhtiöt.

Saariselkä Inari

Aurinkomatkojen tunturikohteista kaksi ylitse muiden – osa suosituimmista lähdöistä jo loppuunmyyty

Ensimmäisen myyntiviikon aikana, Lapin tunturikohteisiin on myyty useampia satoja matkoja.

Tarja Halonen seisoo puistossa puun edessä.

Keskiviikko 23.9.2020 (radio)

Suomalaisia rakennusfirmoja huijattu. Presidentti Halonen: Kouluväkivaltaan pitää puuttua. Matkatoimistot järjestävät nyt matkoja Suomessa. Sähköautojen latauspisteitä rakennetaan hitaasti taloihin. Sääennuste.

Laskettelija menossa mäkeen Ylläksen hiihtokeskuksesta  Kolarissa

Lähtisitkö sinä pakettimatkalle Suomeen? Näin matkailualalla toivotaan kotimaan valmismatkojen pelastavan kärsivää alaa

Etelän lomalentoihin keskittynyt Aurinkomatkat käynnistää pakettimatkat Lappiin ja Kuusamoon.

Ruka avajaiset

Aurinkomatkat lennättää matkailijoita talven ajan Lappiin ja Kuusamoon

Aurinkomatkat suunnittelee Pohjois-Suomen matkailusta ympärivuotista.

Levin kauppoja ja tunturi taustalla, yksi laskettelija

Aurinkomatkat aloittaa pakettimatkat Lappiin

Pakettimatkat Lapin tunturikeskuksiin alkavat toinen 2. lokakuuta.

Jyri ja Leena Lehtinen läskipyöräretkellä Virttaalla.

Matkayrittäjät vaikeuksissa, kun asiakkaat välttelevät ryhmiä ja potevat häpeää: "Jotkut eivät kerro kenellekään, että matkustavat"

Infektiolääkäri vakuuttaa kotimaan matkailun ja jopa ristelyjen olevan turvallisia, kunhan varotoimista huolehditaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle