Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi: Sähköpotkulaudoilla ajaminen mennyt "holtittomaksi" Helsingissä

Helsingin poliisi perää alan yrityksiltä vastuuta ja esittää muun muassa ajokyvyn testaamista yöaikaan.

Poikien yöllinen onkireissu aiheutti etsinnän aamuneljältä Laukaassa

Kahta onkimaan lähtenyttä kuudesluokkalaista ei kuulunut takaisin sovittuun aikaan. Pojat löytyivät lopulta hyvässä kunnossa.

Poliisi joutui turvautumaan poikkeukselliseen voimankäyttöön Seinäjoella – päättäjäisviikonlopun hulinat teettivät poliisille satoja tehtäviä

Koulujen päättäjäisjuhlat äityivät villeiksi yön tunteina Seinäjoen Tanelinrannassa viikonloppuna. Poliisi oli joutunut rauhoittamaan nuoria jopa kaasulla ja ottamaan nuoria kiinni. Poliisi on huolissaan ilmiöstä.

Pohjanmaan poliisipäällikkö huolissaan aseiden yleistymisestä tehtävissä: "Turhan usein poliisi aseilla varustautuneita kohtaa"

Viikonloppuna poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä. Kun poliisia kohti ammutaan, käytetään samalla väkivaltaa julkista valtaa ja yhteiskuntaa kohtaan.

Oulun poliisilaitoksen alueella vilkas sunnuntain vastainen yö – päättäjäisten juhlinta lähes kaksinkertaisti tehtävät normaalista

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaksi maakuntaa kattavalla Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin 366 tehtävää, edellisenä viikonloppuna samaan aikaan 202 tehtävää. Tähän vaikuttivat lämmin sää ja koronarajoitusten poistaminen juuri ennen koulujen päättäjäisiä.

Vaasassa vedestä löytynyt mies todettiin kuolleeksi – poliisi ei epäile tapauksessa rikosta

Tapahtumapaikka on pelastuslaitoksen mukaan Översundomin läheisyydessä.

KRP:n rikostutkija Niko Rantsi on kokenut kollegojen murhan ja tsunamin uhrien omaisten tuskan – uudessa dekkarissaan hän kuvaa poliisin työn armottomia uhrauksia

Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelin Niko Rantsin dekkareissa poliisin työn hinta voi olla kova. Poliisien vertaistukena toimiva Rantsi tietää kokemuksesta, että traumaattiset asiat on syytä käsitellä.

Kreikka kiristää turvatoimia Turkin vastaisella rajalla – Poliisi otti käyttöön äänitykin karkottaakseen rajan yli pyrkiviä

Kreikan viranomaiset esittelivät laitteistoaan uutistoimisto AP:lle. Tavoitteena on pysäyttää rajan yli pyrkiviä siirtolaisia. Samalla rajalle rakennettua aitaa on pidennetty.

Poliisi valvoo juhlintaa koulujen päättäjäisviikonloppuna – toive kotiväelle: pitäkää yhteyttä nuoriin illan aikana

Sisä-Suomen poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta erityisesti kaupunkien ja kylien keskustoissa ja nuorten suosimilla paikoilla. Varsinkin alaikäisten alkoholinkäyttöön puututaan. Siitä lähtee myös tieto vanhemmille ja sosiaaliviranomaisille.

Kansanedustajilta tukea sille, että Suomi lähettäisi sotilaita Ruotsin puolustuksen tueksi – kysely selvitti kantoja turvallisuuspolitiikkaan

Ulkopoliittisen instituutin kyselyn mukaan kansanedustajat kaipaavat "kriisinyrkkiä" tulevaisuuden kriisien varalle. Lisäksi enemmistö vastaajista katsoo turvallisuustilanteen heikentyneen.

Nyt maailman suurimmalla vaaliteltalla puhutaan Tampereen turvallisuudesta: uusi tekniikka tuo uudenlaista apua, osallistu keskusteluun kello 13

Virtuaalisella vaaliteltalla puhutaan keskiviikkona turvallisuudesta, johon vaikuttaa moni asia. Vaaliteltassa tamperelaiset pääsevät esittämään kysymyksiä puolueille ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Poliisilla oli tiistaina iltapäivällä mittava operaatio Riihimäen Peltosaaressa

Tilanne on nyt ohi eikä tapahtuneesta aiheutunut vaaraa sivullisille.

Osa pelastuslaitosten hälytyksistä lähtee järjestelmästä turhan suurina liikkeelle – pelastusjohtaja: "Totta kai liiallisen resurssin käyttö aiheuttaa kustannuksia"

Erica-hätäkeskusjärjestelmä näyttää osaltaan valtakunnallisesti lisänneen virheitä hälytysten kokoluokassa. Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Tero Mäki korostaa, että ilmiö on kuitenkin monen asian summa.

Poliisi etsii aseistautunutta entistä sotilasta Ranskassa – Asukkaita kehotettiin pysymään sisällä

Raskaasti aseistautunut mies pystyttiin paikantamaan noin viiden kilometrin päähän, mutta paikallisen pormestarin mukaan kyse on metsäisestä alueesta, jonne on vaikea päästä.

Turvapuhelimissa häiriöitä Oulussa ja Jyväskylässä – vaikutti pahimmillaan jopa tuhannen asiakkaan palveluun, Oulussa tilanne jo korjaantunut

Ongelmat alkoivat lauantaina aamupäivällä. Oulussa tilanne korjautui illansuussa. Jyväskylässä vian syynä operaattori Tele2:n maailmanlaajuinen verkko-ongelma.

Useita muutoksia Pirkanmaan suosituksiin: Ei enää ylärajaa kokoontumisiin, mutta perhejuhliin suositellaan vieraskirjaa jäljittämistä helpottamaan

Korkeakoulut voivat siirtyä lähiopetukseen. Yksityistilaisuuksissa ja perhejuhlissa ei ole enää vieraiden ylärajoja, jos turvaohjeita noudatetaan eli pidetään maskia ja turvavälejä. Aikuisten sisäharrastukset avautuvat samoilla ohjeilla.

LAB-ammattikorkeakoulun valintakokeissa tarkat koronajärjestelyt – arvokasta kokemusta karttui jo viime vuonna

Koronaan liittyvien turvajärjestelyjen organisoimisessa tarvitaan tavallista enemmän valvojia.

Traficom peruutti valkovenäläisen lentoyhtiö Belavian liikennöintiluvan Suomeen – lento Minskistä Helsinkiin oli juuri lähdössä

Lentoliikenteen turvallisuusviranomainen arvioi, että lentoturvallisuus on heikentynyt Valko-Venäjän alueella. Belavia ei saa lentää toistaiseksi Suomen ilmatilassa, eikä laskeutua Suomessa sijaitseville lentokentille.

Vaasan Pitkälläkadulla todettiin varhaisaamulla savun hajua, muttei lopulta paloa

Savun hajun alkuperälle ei löydetty paikan päällä syytä. Paikalle saapui Pohjanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä kolmelta asemalta.

Yli 400 nuorta Ylelle: turvallisuus on tärkeä teema kuntavaaleissa

Ylen Uutisluokan kyselyyn vastasi yli 400 Pirkanmaalla asuvaa nuorta. Heistä todella moni toivoi, että nuorille olisi enemmän turvallisia oleskelupaikkoja, varsinkin pitkän korona-ajan keskellä ja sen jälkeen.

Poliisi pyrkii parantamaan läsnäoloaan harvaan asutuilla alueilla

Poliisiylitarkastaja ei osannut arvioida, kuinka suuri muutos minuuttitasolla olisi.

Tuleeko Riossa aina ryöstetyksi? Paikallisilla on taitava katusilmä, ja sosiaalinen tilannetaju erottaa heidät suomalaisista

Arkea maailmalta: Turvattomuus ja uhkakuvat ovat joskus suurempia mielikuvissa kuin käytännön arjessa, kirjoittaa Ylen Latinalaisen Amerikan -toimittaja Johanna Pohjola.

Kymmenen vuoden odotus päättyi Kajaanin Jormualla – kylän toive pyörätiestä toteutuu, mutta huoli koulusta jatkuu

Jormualla iloitaan kevyen liikenteen väylästä, joka turvaa lasten liikkumista koulutiellä. Jormualla on oltu sydän sykkyrällä yli vuosikymmenen, sillä koulutie kulkee vilkasta viitostietä pitkin. Murheena ovat puheet koulun lakkauttamisesta.

Poliisiautossa istuu entistä useammin myös rajavartija – lisääntyneellä yhteispartioinnilla halutaan ehkäistä syrjäseutujen rikoksia

Rajavartiolaitos ja poliisi terävöittävät yhteistyötään rajakunnissa. Yhteispartioinnin tarkoitus on lisätä turvallisuuden tunnetta niillä harvaan asutuilla alueilla, joissa viranomaisverkosto ei ole niin tiivis kuin suuremmissa taajamissa.

Pohjois-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitus lievenee 50 henkilöön perjantaista eteenpäin – suuremmatkin tilaisuudet ovat mahdollisia turvaohjetta noudattaen

Uuden päätöksen mukaisesti yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien tai yleisten kokousten järjestämisen edellytyksenä ei ole enää níin sanottu lohkojärjestely eli tapahtuman jakaminen erillisiin katsomolohkoihin.

Hallitus linjasi: Syrjäytyminen ja sosiaalinen pahoinvointi uhkaavat Suomen turvallisuutta – Moni kokee elämänsä kuitenkin turvalliseksi

Valtioneuvosto on listannut Suomen turvallisuutta uhkaavat asiat selonteossaan. Hallitus varautuu myös laajoihin ja vakaviin kriiseihin.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos varautuu ukkosmyräkkään

Eteläkarjalalaisia kehotetaan tarkistamaan, ettei pihoilla ole mitään lentoon lähtevää. Lisäksi kannattaa seurata sähköyhtiöiden verkkosivuja sekä somekanavia.

Poliisi hajotti puistokokoontumisia yöllä Helsingissä

Sadat ihmiset kokoontuivat Helsingin puistoihin keskiviikkoiltana. Poliisi kehotti porukoita hajaantumaan puoliltaöin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilyttämiseksi. Myös melusta oli valitettu poliisille.

Poliisipartio auttoi veden varaan joutunutta Rovaniemellä

Kun pelastuslaitos tuli paikalle, henkilö oli jo rannalla.

Kyberrikolliset kiristävät Washingtonin poliisilaitosta varastamillaan tiedoilla

Hakkerit pääsivät käsiksi arkaluontoisiin tiedostoihin kiristyshaittaohjelmaa hyväksi käyttäen. Washingtonin poliisi ei ole kommentoinut mahdollisia lunnasneuvotteluja.

Selvitys paljastaa: Jengiläiset yrittivät saada oman henkilönsä tekemään päihdetyötä vankilaan – Vankilanjohtaja: Ei tämä yllätyksenä tullut

Vankiloiden turvallisuustilanteesta on tehty laaja selvitys. Vankiloiden henkilöstö kokee, ettei vankiloissa kyetä torjumaan riittävästi järjestäytynyttä rikollisuutta. Yksi ongelma on, että joissakin vankiloissa joka kolmas vartija on kouluttamaton.

Yhä useammassa mökkiveneessä on jo kaikuluotain ja karttaplotteri – elektroniikkaan ei kuitenkaan pidä luottaa sokeasti

Maahantuojan mukaan veneilyelektroniikan myynti kasvoi viime vuonna yli 30 prosenttia. Parhaimmillaan huviveneiden lisälaitteet parantavat vesiliikenteen turvallisuutta, mutta voivat olla väärin käytettynä turvallisuusriski.

Poliisi saa jatkaa virassa, vaikka autoilisi kännissä tai hakkaisi puolisonsa – entinen poliisi pitää blogia, sillä uskoo että osa poliisien rikoksista jää ilmoittamatta

Ylen selvityksen perusteella poliisi saa pitää virkansa, jos hän syyllistyy rattijuopumukseen tai pahoinpitelyrikokseen. Huume- ja lääkerikoksista sen sijaan tulee potkut. Entinen poliisi Joakim Lindholm näkee, että poliisi ei ole aina täysin puolueeton tutkimaan kollegansa rikoksia.

Poliisi selviää rasistisista puheista yleensä varoituksella – poikkeuksellinen nauha paljastaa, miten joukko poliiseja alisti maahanmuuttajaa

Ylen haastattelemat poliisit kertovat nähneensä joidenkin kollegojen rasistista käytöstä. Poliisin sisäisessä valvonnassa rasismi nousee esiin harvoin. Poliisihallituksen mukaan poliisin työ kuormittaa, mutta kaikkia pitää kohdella tasapuolisesti.

Sisäministeri Ohisalo puukkoa kantaville nuorille: Väkivalta ei ole ratkaisu – nuorten palveluihin jopa satoja miljoonia lisää rahaa

Helsingissä alaikäisten yleistynyt vakava väkivalta kertoo sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan osattomuudesta, jota koronakriisi on pahentanut. Ohisalon mukaan nuorten palveluihin on harkinnassa kymmenien tai jopa satojen miljoonien eurojen lisärahoitus.

Israelilaisnaisten kehittämä sovellus tuo suojaa raiskaajilta: turvattomaksi itsensä tunteva voi kutsua lähistön naisia avuksi

Sovelluksen kehittäjät vakuuttavat varmistavansa, ettei käyttäjien joukossa ole naisiksi tekeytyviä miehiä.

Passinhaun ajanvaraukset ruuhkautuneet erityisesti Helsingin seudulla – kesää kohden jonot voivat venyä koko maassa

Poliisi toivoo ihmisten jättävän passihakemuksensa pikapuoliin, jos aikoo kesällä matkustaa. Esimerkiksi Helsingin poliisin ajanvaraukseen oli neljän viikon jono viime viikolla.

Ouluun tulee kolme uutta liikennevaloristeystä

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuus paranee, kun Joutsensillan itäpään, Joutsentien ja Paljetien, turvattomaksi koettu liittymä muutetaan liikennevalo-ohjatuksi. Liikennevalo-ohjatut risteykset otetaan käyttöön kesän ja syksyn aikana.

Rikoskomisario: "Näin rauhallista vappua Lapissa ei ole ollut minun poliisiurani aikana"

Poliisi on joutunut Lapissa pääasiassa keräämään päihtyneitä suojiinsa ja rauhoittelemaan metelöintiä.

Poliisi valvoo vapun juhlintaa näkyvästi pohjalaismaakunnissa: "Pienessä lähipiirissä saa juhlia, mutta maltilla"

Pohjanmaan poliisi ei ole saanut ilmoituksia isommista yleisötapahtumista tai mielenilmauksista.

Kymenlaakson raiteet saavat uuden turvajärjestelmän – junat kulkevat jatkossa täsmällisemmin

Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisellä rataosuudella testataan myös eurooppalaista junakulunvalvontajärjestelmää, ensimmäisenä Suomessa.

Yli 30 henkilöä marssi koronatoimia vastaan Seinäjoella

Poliisin mukaan aluehallintoviraston antamaa 20 henkilön kokoontumisrajoitusta ei kuitenkaan rikottu.

Poliisiylijohtaja lainasi Ohisalolle poliisin heijastinliiviä pimeydessä Uudenmaan rajalla – oikeusasiamies katsoo, että sääntöjä rikottiin

Viranomaisia valvova oikeusasiamies katsoo ministeri Ohisalon toimineen poliisin virkajohdon kehotuksesta.

Legendaarinen Indy 500 -kisa ajetaan jopa 135000 katsojan edessä

Yhdysvaltalaisen rata-autoilun legendaarinen kisa Indianapolis 500 ajetaan toukokuun lopussa jopa 135 000 katsojan edessä, kisajärjestäjät ilmoittivat keskiviikkona.

Korona-aika näkyy lastensuojelun kasvuna – vanhempien ja lasten vaikeudet pahentuneet, samalla tarjottavat palvelut heikentyneet

Sekä lastensuojelun asiakkaiden että lastensuojeluilmoitusten määrät ovat olleet kuntakyselyn mukaan reippaassa kasvussa kunnissa.

Areena-suora kello 15.10: Sastamalassa jännitetään Kaalisaaren hyppytornin kohtaloa

Nykyinen hyppytorni ei kaupungin mukaan täytä tiukentuneita viranomaismääräyksiä.

Pelastuslaitos: Tulipalo voi syttyä nyt herkästi kuivassa maastossa pohjalaiskunnissa

Ilmatieteenlaitoksen ruohikkopalovaroitus astuu maakunnissa voimaan todennäköisesti keskiviikkona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle