Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valkoiset fasaanit ihmetyttävät Ähtärissä – valkoinen lintu on harvinaisuus, mutta vielä harvinaisempaa on se, että niitä on monta

Valkoiset fasaanit ovat helpompia saaliita petoeläimille ja metsästäjille. Siksi onkin ihme, että näitä yksilöitä on luonnossa useampia.

Harvinainen albiinopanda valokuvattiin Kiinassa

Karhututkijan mukaan kyseessä on nuori yksilö.

Video: Valkoinen hirvi poltti päreensä omenansyöntiä häiritsevään robottiruohonleikkuriin Ruotsissa ja pamautti laitteen mäsäksi

Hirven ja ruuan väliin ei kannata edes robottiruohonleikkurin tulla, todettiin Ruotsissa.

Video: Valkoinen hirvi yllätti autoilijan Parkanossa

Suomessa on valkoisia hirviä ehkä kymmenkunta.

Harvinainen valkoinen mustikka on varvikoiden mystinen herkku

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri kerää mustikkatarinoita, reseptejä ja tietoja valkoisista mustikoista. Valkoista mustikkaa kasvaa Kanta-Hämeessä ainakin Hauholla ja Tuuloksessa.

Albinismi ei tee hirvestä muita heikompaa – "Saalistaminen ei ole kiinni siitä, näkyykö hirvi"

Terveen albiinohirven kaataminen ei ole helppoa karhulle tai sudelle. Metsästysseuratkin jättävät ne yleensä rauhaan.

Albinismin vuoksi silvotut tansanialaiset lapset saivat uudet tekoraajat Yhdysvalloissa

Ihmiset, joilla on albinismi, voivat joutua silvotuiksi tai tapetuiksi Tansaniassa. Taikauskoisten käsitysten mukaan heidän ruumiinosansa tuovat onnea.

Harvinainen albiino-oranki pelastettiin Indonesiassa

Vaaleaturkkinen ja sinisilmäinen oranki oli vangittuna kylässä Kalimantanin saarella.

Harvinainen valkoinen valas kuvattiin Meksikossa – video

Albiino harmaavalas ui tavallisen värisen poikasensa kanssa.

Australialaisella rannalla kuoriutui äärimmäisen harvinainen valkoinen kilpikonna – video

Ympäristöjärjestön vapaaehtoiset nimesivät albiinokilpikonnan Albyksi.

Valkoinen sorsa hämmästyttää Helsingissä – geenivirhe hyvä suoja talvella, tukala kesällä

Täysin poikkeuksellinen Tokoinrannassa viihtyvä "albiinosorsa" ei ole, mutta harvinainen, arvioi Birdlife Suomi. Talvella luonnon oma lumipuku toimii, mutta kesän tullen poikkeava asu voi kääntyä petojen parhaaksi.

Albiino välttelee aurinkoa, lunta ja häikäisyä

Edla Bambergin albinismi diagnosoitiin puolivuotiaana

Akuutissa maanantaina: Migreeni kuriin botuliinipistoksella?

Akuutin tulevan läheyksen aiheet

Albiinolle oravalle etsitään uutta kotia

Liian kiltti mehiläishaukka pääsee Turun eläinhoitolasta Ranuan eläinpuistoon, mutta albiinolle oravalle ei ole vielä löytynyt paikkaa mistään. Luonnossa vitivalkoisen oravan mahdollisuudet selvitä ovat huonot.

Erikoinen vaalea siili tarttui linssiin – kuva

Valkoiset siilit ovat luonnossa todella harvinaisia.

Metsissä kasvaa outoja mustikoita – tutkija: "Täysin syötäviä"

Moni marjastaja jättää rauhaan ne mustikanvarvut, joiden marjat ovat erikoisen värisiä. Vaaleita albiinomustikoita luullaan usein pilaantuneiksi, mutta näin ei suinkaan ole.

Harvinainen albiinovalas jälleen Australian vesillä – video

Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, onko kyse kuuluisasta valkoisesta Migaloo-valaasta.

Krimiläisessä safaripuistossa syntyi neljä harvinaista valkoista leijonanpentua – video

Valkoiset leijonat eivät ole albiinoja, vaan niiden poikkeuksellinen väritys periytyy väistyvästi.

Valkoisesta sorsasta tuli kaupunginjohtaja – "Kalpeana talousluvuista"

Kotkassa pesivä erikoinen valkoinen sorsa on saanut nimen. Se kantaa nyt nimeä Henkka, kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin vanavedessä.

Kotka’s white duck soars to Instagram fame

The south-eastern Finnish harbour town of Kotka is home to a rare white duck. The mallard, who is decidedly not shy, has become a minor internet celebrity.

Yksi kuva teki erikoisesta sorsasta julkkiksen – katso sydämet sulattava video

Kotkassa pesii erikoinen valkoinen sorsa. Se on luonteeltaan hyvin rohkea ja tepastelee mielellään kameroiden edessä. Eräs kamera teki siitä julkkiksen ulkomaita myöten.

Albiinonaisen murhanneet tuomittiin kuolemaan Tansaniassa

Taikauskoisuuden takia Tansaniassa on murhattu kymmeniä albiinoja.

Rare white elk judged fair game in Finland, protected in Sweden

Two white Eurasian elk have been observed wandering the forests of the southwest city of Mynämäki this year. The latest sighting of the luminous elk took place in early December. In Finland, hunting associations have decided that the white elk are fair game and can be hunted as any other elk. This is in contrast to neighbouring Sweden, where white elks appearing in nature are protected by law.

Luonnonoikku valkoinen hirvi on vapaata riistaa

Ainakin kaksi vaaleaa hirveä on nähty tänä syksynä Varsinais-Suomessa Mynämäellä. Metsästäjät ovat päättäneet ampua ne tavallisten hirvien tapaan, vaikka esimerkiksi Ruotsissa erikoista hirveä on päätetty suojella. Uusin havainto Mynämäen vaaleasta hirvestä on joulukuun alusta.

Onko tämä sorsa vai ankka? – Katso itse videokuvaa Imatralta

Imatralla jo muutaman vuoden ajan uiskennellutta valkoista sinisorsaa on väitetty ankan ja sinisorsan risteytymäksi. Lintututkija tyrmää väitteen, koska ankka ja sinisorsa ovat periaatteessa samoja lintuja.

Vitivalkoinen albiinosorsa kerää katseita Imatralla

Imatralla Vuoksen varrella tepastelee muiden sinisorsien joukossa valkoinen sinisorsa. Yllättäen se on saanut lempinimekseen erään imatralaisen Putous-hahmon nimen.

Värivirheinen made hämmästyttää Kotkassa

Yleensä poikkeavan väriset yksilöt päätyvät muiden ruoaksi melko nopeasti, mutta vaaleankeltainen made on viihtynyt Ahvenkosken vesissä jo vuosia. Erikoinen väri johtuu professorin mukaan soluvirheestä.

Yli vuosikymmenen etsinnän tulos: Valkoinen kirahvi sittenkin olemassa

Ensimmäiset havainnot tarunhohtoisesta valkoisesta kirahvista tehtiin Tansaniassa Tarangiren kansallispuistossa jo 1990-luvun alussa. Nyt eläin on tallennettu kuvaan ensi kerran.

If you go into the woods today...

A nature photographer got a big surprise in a forest near Turku last week.

Luuli hevoseksi – luontokuvaaja ikuisti harvinaisen hirven Suomessa

Ihmisen ja albiinohirven kohtaaminen sattui Pöytyällä, Varsinais-Suomessa.

Eläintarhan albiinosiilit nimettiin Englannin pikkuprinssin kaimoiksi - video

Kääpiösiilit syntyivät moskovalaisessa eläintarhassa samana päivänä kuin Englannin pikkuprinssi George. Niille on sisustettu asunto Buckinghamin palatsin mallin mukaan.

Mister Parkinson vie miehen mennessään

Parkinsonin tauti vie ihmisen hitaasti toimintakyvyttömäksi. Tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta oireita voidaan helpottaa lääkkeillä. Jussi Kivimäki kirjoitti sairaudestaan monologinäytelmän.

Perussa esiteltiin harvinainen valkoinen bengalintiikerinpentu - video

Harvinainen valkoinen bengalintiikerinpentu on noussut eläintarhan vetonaulaksi heti ensiesiintymisestään lähtien Perussa.

Sininen mustikka on valkoista veljeään terveellisempi

Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo tietää reilu parikymmentä valkoisen mustikan esiintymää Suomessa. Niistä pohjoisin sijaitsee Suomussalmella. Kajaanilainen Veikko Mönttinen aikoo kasvattaa löytämiään valkoisia mustikoita puutarhassa.

Valkoinen karhu ja ydinkäyttöinen lakaisukone - näin suomalaisille pilailtiin aprillipäivänä

Miltä kuulostaisi ydinkäyttöinen lakaisukone tai multaa ja likaa hylkivä peruna? Niistä voi nauttia myöhässä annettua Oscar-palkintoa juhlittaessa.

Albiino merikarhu ja viikon muut uutiskuvat

Viime viikolla muisteltiin Helsingin olympialaisia ja valmistauduttiin Lontoon kisoihin. Dortmundissa nähtiin harvinainen albiino eteläamerikanmerikarhunpoikanen, mutta Yhdysvalloissa vakavoiduttiin Denverin joukkosurman takia. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimpia uutiskuvia yhteen.

Kurnu on sammakoiden aatelia Etelä-Amerikan pampalta

Eläinmarketissa työskentelevä Marja-Leena Narvanto hoivaa suurisuista lemmikkiä, joka viihtyy omassa kosteassa pienoismaailmassaan. Eniten vihreänruskea koristesarvisammakko Kurnu rakastaa syömistä.

Täysikasvuinen albiinomiekkavalas tavattiin ensi kertaa luonnossa

Syytä Jäävuoreksi-nimetyn albiinomiekkavalaan valkoisuuteen ei tiedetä. Valkoinen valas vaikutti terveeltä ja elävän normaalia elämää parvessaan.

Kiukkuinen albiinostrutsi jatkaa pakoaan Venäjällä

Sirkuksesta paennut albiinostrutsi jatkaa pakomatkaansa Venäjän Kamtshatkan niemimaalla. Alueen asukkaita on kehotettu varomaan strutsia, sillä se on kiukkuinen ja saattaa olla hengenvaarallinen.

Valkoisia mustikoita löytyi Kuopiosta

Kuopiosta on löytynyt harvinaisia albiinomustikoita. Mustikoista puuttuu geenivirheen vuoksi sininen väri, mutta ne maistuivat aivan samalta kuin sinisetkin yksilöt.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Rakkaus lainassa, Paul ja Kung Fu Panda 2

Tällä elokuvaviikolla panda ottaa mittaa albiinoriikinkukosta, kohtaamme rääväsuisen alienin ja nuoren naisen, joka luulee rakastuneensa väärään mieheen. Tätä kaikkea on luvassa Tähtihetken esittelyssä olevissa elokuvissa Rakkaus lainassa, Paul ja Kung Fu Panda 2.

Kung Fu Panda 2 herkuttelee komeilla taisteluilla ja visuaalisuudella

Ohjaus: Jennifer Yuh Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Suomalaiset äänet: Tuomas Uusitalo, Ismo Kallio, Matleena Kuusniemi, Kari Ketonen, Arttu Wiskari K-7

Albiinovaris hämmästyttää Lappeenrannassa

Lappeenrannassa asustelee erittäin harvinainen albiinovaris. Se on talven ja kevään aikana havaittu useita kertoja ja useat valokuvaajatkin ovat päässeet sen ikuistamaan.

Länsimaat kehottavat Burundia suojelemaan albiinoita

Länsimaiset lähettiläät ovat kehottaneet Burundin hallitusta suojelemaan albinismista kärsiviä ihmisiä. Albiinojen ruumiinosia käytetään voimakkaina taikakaluina ja niistä maksetaan hyvin. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset lähettiläät ovat ottaneet voimakkaasti kantaa albiinojen turvallisuuden puolesta.

Joutsenpesueen värikirjo ihmetytti Luvialla

Luvian edustalla uiskenteli syyskuussa neljän joutsenen pesue. Erikoista oli se, että poikaset eivät olleet samanvärisiä. BirdLife Suomen asiantuntijan mukaan kyse saattoi olla puolalaisesta värimuodosta.

Unicef huolissaan lapsiin kohdistuvista noituussyytöksistä

YK:n lastenrahasto Unicef on huolissaan lapsiin kohdistuvista noituussyytteistä, joita on alkanut esiintyä yhä enemmän joissakin osin Afrikkaa. Noidiksi syytettyjä lapsia on rangaistukseksi voitu polttaa, hakata tai jopa tappaa.

Etelä-Afrikassa albiinolapsi on siunaus

Suhtautuminen albiinoihin vaihtelee suuresti Afrikan eri maissa. Joissain maissa albiinolasta pidetään Jumalan lahjana, jossain yhteiskunnan pohjasakkana. Albiinomurhat kuohuttavat keskistä Afrikkaa.

Tansania tuomitsi taas albiinonmetsästäjiä kuolemaan

Tansaniassa on jälleen langetettu kuolemantuomioita albiinojen murhaajille. Maan korkein oikeus tuomitsi myöhään maanantai-iltana neljä surmaajaa hirtettäväksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle