Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruisleivän leivontaa.

Tuotteita poistuu valikoimista ja laskut jäävät maksamatta – näin yritykset ”kostavat” leipomoille erimielisyyksistä

Leipomo- ja konditoria-alalle tehty kysely paljasti, että yritysten välisessä kaupankäynnissä ei aina noudateta lainsäädäntöä tai reilua kauppatapaa.

Vihreäkantinen Suomen laki -kirja. Kirjan päällä on puheenjohtajan nuija.

Keuruulaiseen kohuleipomoon liittyvät rikosepäilyt: päätös syytteistä siirtymässä syksyyn

Syyttäjän mukaan Ruokaviraston kuuleminen on asiassa vielä kesken. Poliisi epäilee kolmea leipomoyritys Amissassa työskennellyttä henkilöä useista rikoksista, muun muassa törkeästä petoksesta.

Kirjan Aikamatka elämysleipuriksi kansikuva, jossa kirja nimi ja ruisleipiä jonossa.

Porokylän leipomon värikäs 40-vuotiashistoriikki on ilmestynyt

Historiikki kertoo tarinaa suvusta, yrityksen kasvusta ja leipomisesta.

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Mari Leppäsen kolumni: Ihminen ei elä ainoastaan leivästä

Ruoka ei ole ainoa elämän perusedellytys, jota ihminen tarvitsee. Elämä olisi köyhää ilman kulttuuria, jaettua juhlaa ja arkea, kirjoittaa Leppänen.

Ruisleipiä laatikossa.

Porin Leipä myyty uudelle omistajalle

Porin Leipä on satakuntalainen perheyhtiö, joka täytti tänä vuonna 75 vuotta. Yhtiö on Porin suurimpia työllistäjiä.

Esko Vepsäläinen pakkaamassa maitotuotteita kassiin ViaDia Mikkelin ruoka-avussa.

Ruokajono kasvaa, mutta tarjottavaa on entistä vähemmän: "Monesta keskituloisesta on tullut pienituloinen", sanoo auttaja

Korkojen, sähkön ja ruoan hintojen nousu tuo jatkuvasti uusia asiakkaita ruoka-avun piiriin eri puolella Suomea. Kauppojen hävikkiruoan väheneminen ja EU:n ruokakassien loppuminen näkyvät siinä, ettei ruokaa riitä kaikille tarvitsijoille.

Ruisleipiä laatikossa.

Leipomoiden tuska jatkuu – kustannukset jatkavat nousuaan

Kallistuneet raaka-aineet ja energia sekä yleinen hintojen nousu syö leipomoiden kannattavuutta.

Ihmiset ottavat leipää koreista

Ruoka-apua hakevien määrä on kasvanut Kuopiossa – jonossa nyt myös paljon nuoria

Kuopion ruoka-apu jakaa ruokakasseja kahdesti viikossa. Apua on jonottanut viime aikoina niin paljon ihmisiä, että kassit ovat loppuneet kesken.

Ruisleipiä koreissa

Torstai 6.10.2022 (tv)

Puolueiden kannatus. Ruisleipä. Kirjalisuuden Nobel-palkinto. Sää.

Pullapitkoja ja muita leivonnaisia kahvilan pöydällä kahvilatyöntekijän edessä.

Tiukka taloustilanne saattaa näkyä talvella leipomoiden valikoimissa: tiskistä löytyy niitä tuotteita, joihin ihmisillä on varaa

Inflaatio ei ole tuotekehittelyn kulta-aikaa, todetaan satakuntalaisista leipomoista. Kustannusten kasvu pakottaa taiteilemaan valikoiman kanssa, mutta lomautuksiin ei näillä näkymin turvauduta.

Mustasotilaskärpäsen toukkia ihmisen käsissä.

Perjantai 19.8.2022 (tv)

Leivän hinta. Ukraina. Toukkaproteiini. Sääennuste.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Leipomoyrittäjä Jukka Hämäläinen seisoo tavaroiden keskellä palon jälkeen remontoitavassa leipomotilassa.

Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"

Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia. 

Hymyilevä nainen pitää käsissään pellillistä focaccialeipää

Leivo juhlava focaccia – koristele italialainen leipä yrteillä ja kasviksilla

Täydellistä tarjottavaa brunssille tai juhlabuffettiin.

Porokylän leipomon tuotteita.

Porokylän leipomo avaa toisen tuotantolaitoksen Lieksaan – investointi kaksinkertaistaa leipätuotannon

Ensi vuonna avautuvaan leipomoon tulee automatisoidut tuotantolinjat, jotka tehostavat tuotantoa. Energia tullaan saamaan paikallisesta biokaasusta.

Valkoisiin pukeutunut Leivon leipomon toimitusjohtaja Harri jaakkola seuraa raakojen ruisleipien kulkua hihnalla.

Ei Suomessa leipä lopu, mutta hinta on pian arvoitus – leipomon toimitusjohtaja tarkistaa viljan hinnan joka aamu: "Se näyttää kaamealta"

Kauppaan päätyvän leivän tuotatoketjun joka kohdassa kulut ovat nousussa. Esimerkiksi myllyt ovat jo irtisanoneet sopimuksia ja neuvottelut hintojen tarkistuksista ovat alkaneet.

Oulun leipomossa Pulla-Pirtin työntekijä pakkaa Pitkis-leipiä laatikoihin

Laajat sairaspoissaolot voisivat tuoda aukkoja leipä- tai pihvilaareihin, mutta ruoka ei lopu – "Työläitä tuotteita hetkeksi jäähylle, jos tarpeen"

Tarvittaessa tuotannosta leikattaisiin ensimmäisenä työvoimavaltaisimpia rönsyjä. Myös yhteistyötä kilpailijoiden kanssa on opeteltu tekemään, sillä raaka-aineet on saatava jalostettua.

Artesaanileipuri Kaisa Kinnari katsoo kameraan. Taustalla on jauhosäkkejä. Leipomo sijaitsee Virroilla. Leipomo on erikoistunut muinais-ja maatiaisviljoilla leipomiseen.

Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa

Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Leipomoalan yritykselle 7 500 euron sakot työturvallisuusrikoksesta – työntekijän sormi vaurioitui

Samalla työpaikalla oli sattunut samankaltainen työtapaturma myös vuonna 2014.

Lakritsaa.

Kemin perinteiset syysmarkkinat järjestetään taas tauon jälkeen

Markkinapaikka on vaihtunut Kauppatorista Täiköntoriksi. Tapahtuman järjestämisestä vastaa nyt Kemin kaupunki.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Othellon leipomo-kahvila avaa uudelleen Vaasassa

Palosaarella sijaitseva perinteinen leipomo-kahvila saa kuin saakin jatkajan.

Olutpulloja tehtaan hihnalla pullotuskoneessa

Myymättä jääneestä leivästä pannaan olutta Lahdessa – ruokakauppojen hävikki kutistuu hyvää vauhtia

Vaikka koronapandemia lisäsi myyntiä viime vuonna ja laski ruokakauppojen hävikkiä, uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Lahdessa hävikkileivästä syntyi 1 500 litraa olutta ja olutmäskiä, jota käytettiin uuden leivän leipomiseen.

Leipurit tekemässä lepuskaa Rikkilän Leivän kotileipomolla Uus-Lavolassa.

Leipuri saa nostaa tuplapalkkaa, mikä on muilla aloilla harvinaista – moni lopettaa silti työt: "Ihmisillä on ehkä väärä käsitys alasta"

Ammattitaitoisen leipurin rekrytointi on haaste ympäri Suomea. Alalle on tunkua, mutta moni myös lopettaa valmistuttuaan. Miksi leivät edelleen paistetaan suden hetkellä?

Läheltä

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Café Murusen yrittäjä Elina Heikkinen leikkaa Murusen leipää.

Kajaanilaisen leipomon nimi löytyi Lidlin paistopisteestä, samannimisyys aiheutti yrittäjässä tuohtumusta ja asiakkaissa sekaannusta

Kajaanilainen pienyrittäjä ja Lidl myivät hapanjuurileipää samalla nimellä. Yrittäjä sai rekisteröityä nimen itselleen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon

Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.

Tulipalossa tuhoutunut Liperin Mylly kesällä.

Pohjois-Karjalassa selvitetään uuden myllyn rakentamista

Kesällä palanut Liperin Mylly osti leipä- ja rehuviljaa noin seitsemän miljoonaa kiloa vuodessa.

Ett nygräddat bröd på en skärbräda.

Ranskalaiskokin viisi vinkkiä onnistuneeseen hapanjuurileivontaan

Hyvään leipään tarvitaan vain jauhoja ja vettä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan

Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.

Poliisiin logo poliisi univormussa

Kuopiolaiseen leipomoon murtauduttiin – saalis jäi vähäiseksi

Murtautujat olivat liikkeellä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Mies katsoo uunia

Korona nakersi pienleipomoilta jopa puolet pois myynnistä – kauppojen paistopisteet muuttavat leipomoalaa

Juhlien peruuntuminen vähensi pienleipomoiden tilauksia. Paistopisteiden pakasteet ovat lisänneet ulkomaista kilpailua.

Subwayn täytetty leipä.

Subwayn leipä ei ole leipä, päätti oikeus Irlannissa – taustalla kiista veronmaksusta

Peruselintarvikkeet on Irlannissa vapautettu arvonlisäverosta, mutta Subwayn leivässä on liikaa sokeria leiväksi.

Seppo Virtanen

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Ville Haapasalo hatsapuri-kojullaan Puumalassa.

2 000 asukkaan kunnasta tuli julkkisten piilopaikka: "Hirmu moni haluaa tulla ottamaan kanssani selfien"

Puumalan kunnanjohtajan Matias Hildénin mukaan on sattumaa, että kunnasta on tullut monen julkisuuden henkilön kesänviettopaikka.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle