Uusimmat artikkelit
Tuotteita poistuu valikoimista ja laskut jäävät maksamatta – näin yritykset ”kostavat” leipomoille erimielisyyksistä
Leipomo- ja konditoria-alalle tehty kysely paljasti, että yritysten välisessä kaupankäynnissä ei aina noudateta lainsäädäntöä tai reilua kauppatapaa.
Naurettavan helppo, halpa ja hyvä – omenaa ja selleriä sisältävä waldorfinsalaatti toimii myös katkarapusalaatin kasvisversiona
Tarjoile salaatti mausteisen kuminaleivän kera.
Keuruulaiseen kohuleipomoon liittyvät rikosepäilyt: päätös syytteistä siirtymässä syksyyn
Syyttäjän mukaan Ruokaviraston kuuleminen on asiassa vielä kesken. Poliisi epäilee kolmea leipomoyritys Amissassa työskennellyttä henkilöä useista rikoksista, muun muassa törkeästä petoksesta.
Porokylän leipomon värikäs 40-vuotiashistoriikki on ilmestynyt
Historiikki kertoo tarinaa suvusta, yrityksen kasvusta ja leipomisesta.
Mari Leppäsen kolumni: Ihminen ei elä ainoastaan leivästä
Ruoka ei ole ainoa elämän perusedellytys, jota ihminen tarvitsee. Elämä olisi köyhää ilman kulttuuria, jaettua juhlaa ja arkea, kirjoittaa Leppänen.
Muutamalla kikalla muutat yksinkertaisen munavoileivän oikeaksi luksusleiväksi – siitä tulee juhlava ja pääsiäiseen sopiva lounas
Tarjoa mielellään kasviscappuccinon kanssa.
Porin Leipä myyty uudelle omistajalle
Porin Leipä on satakuntalainen perheyhtiö, joka täytti tänä vuonna 75 vuotta. Yhtiö on Porin suurimpia työllistäjiä.
Ruokajono kasvaa, mutta tarjottavaa on entistä vähemmän: "Monesta keskituloisesta on tullut pienituloinen", sanoo auttaja
Korkojen, sähkön ja ruoan hintojen nousu tuo jatkuvasti uusia asiakkaita ruoka-avun piiriin eri puolella Suomea. Kauppojen hävikkiruoan väheneminen ja EU:n ruokakassien loppuminen näkyvät siinä, ettei ruokaa riitä kaikille tarvitsijoille.
Leipomoiden tuska jatkuu – kustannukset jatkavat nousuaan
Kallistuneet raaka-aineet ja energia sekä yleinen hintojen nousu syö leipomoiden kannattavuutta.

Ruoka-apua hakevien määrä on kasvanut Kuopiossa – jonossa nyt myös paljon nuoria
Kuopion ruoka-apu jakaa ruokakasseja kahdesti viikossa. Apua on jonottanut viime aikoina niin paljon ihmisiä, että kassit ovat loppuneet kesken.

Torstai 6.10.2022 (tv)
Puolueiden kannatus. Ruisleipä. Kirjalisuuden Nobel-palkinto. Sää.
Tiukka taloustilanne saattaa näkyä talvella leipomoiden valikoimissa: tiskistä löytyy niitä tuotteita, joihin ihmisillä on varaa
Inflaatio ei ole tuotekehittelyn kulta-aikaa, todetaan satakuntalaisista leipomoista. Kustannusten kasvu pakottaa taiteilemaan valikoiman kanssa, mutta lomautuksiin ei näillä näkymin turvauduta.
Perjantai 19.8.2022 (tv)
Leivän hinta. Ukraina. Toukkaproteiini. Sääennuste.
Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä
Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.
Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"
Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia.
Leivo juhlava focaccia – koristele italialainen leipä yrteillä ja kasviksilla
Täydellistä tarjottavaa brunssille tai juhlabuffettiin.
Kustannusten nousu kurittaa leipomoita – Leipuriliitto: Pitää sitoutua hintoihin, eivätkä yritykset tiedä, mihin raaka-ainehinnat nousevat
Ukrainan kriisin mukanaan tuoma raaka-aineiden hinnan nousu heikentää leipomoiden näkymiä.

Porokylän leipomo avaa toisen tuotantolaitoksen Lieksaan – investointi kaksinkertaistaa leipätuotannon
Ensi vuonna avautuvaan leipomoon tulee automatisoidut tuotantolinjat, jotka tehostavat tuotantoa. Energia tullaan saamaan paikallisesta biokaasusta.
Ei Suomessa leipä lopu, mutta hinta on pian arvoitus – leipomon toimitusjohtaja tarkistaa viljan hinnan joka aamu: "Se näyttää kaamealta"
Kauppaan päätyvän leivän tuotatoketjun joka kohdassa kulut ovat nousussa. Esimerkiksi myllyt ovat jo irtisanoneet sopimuksia ja neuvottelut hintojen tarkistuksista ovat alkaneet.
Tee suolainen marenki, joka näyttää paistetulta kananmunalta – tässä munaleipä arjen luksusta rakastavalle
Tee kananmunasta jotain uutta ja kokeile suolaista marenkia
Totuus esivanhempiemme ruokavaliosta – testaa tunnetko perinneruokasanastoa
Perinneruokien nimien historia yllättää.
Laajat sairaspoissaolot voisivat tuoda aukkoja leipä- tai pihvilaareihin, mutta ruoka ei lopu – "Työläitä tuotteita hetkeksi jäähylle, jos tarpeen"
Tarvittaessa tuotannosta leikattaisiin ensimmäisenä työvoimavaltaisimpia rönsyjä. Myös yhteistyötä kilpailijoiden kanssa on opeteltu tekemään, sillä raaka-aineet on saatava jalostettua.
Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa
Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.
Leipomoalan yritykselle 7 500 euron sakot työturvallisuusrikoksesta – työntekijän sormi vaurioitui
Samalla työpaikalla oli sattunut samankaltainen työtapaturma myös vuonna 2014.
Lämpimät voileivät kantarellimuhennoksella ja mehevällä olutmarinoidulla sipulilla – retroruokaa syksyn hämärtyviin iltoihin
Lämppärit sopivat hyvin iltateelle tai kevyeksi ateriaksi.

Kemin perinteiset syysmarkkinat järjestetään taas tauon jälkeen
Markkinapaikka on vaihtunut Kauppatorista Täiköntoriksi. Tapahtuman järjestämisestä vastaa nyt Kemin kaupunki.
Othellon leipomo-kahvila avaa uudelleen Vaasassa
Palosaarella sijaitseva perinteinen leipomo-kahvila saa kuin saakin jatkajan.
Myymättä jääneestä leivästä pannaan olutta Lahdessa – ruokakauppojen hävikki kutistuu hyvää vauhtia
Vaikka koronapandemia lisäsi myyntiä viime vuonna ja laski ruokakauppojen hävikkiä, uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Lahdessa hävikkileivästä syntyi 1 500 litraa olutta ja olutmäskiä, jota käytettiin uuden leivän leipomiseen.
Leivo gluteenitonta, totta kai – tässä Strömsön parhaat gluteenittomat leivonnaiset
Kaikkea helppoista leivistä taidokkaisiin kakkuihin.
Leipuri saa nostaa tuplapalkkaa, mikä on muilla aloilla harvinaista – moni lopettaa silti työt: "Ihmisillä on ehkä väärä käsitys alasta"
Ammattitaitoisen leipurin rekrytointi on haaste ympäri Suomea. Alalle on tunkua, mutta moni myös lopettaa valmistuttuaan. Miksi leivät edelleen paistetaan suden hetkellä?

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema
Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu
Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.
Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa
Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.
Pandemia ja omat terveyshuolet olivat kaataa yrittäjän – sitten syntyi idea leivästä, jota halutaan nyt kaikkialle Suomeen
Täysin viljaton ja gluteeniton leipänen tulee myyntiin toukokuun alussa.

Vaasan Oy lopettaa suosittujen tuoreleipien leipomisen Kotkassa ja keskittää tuotantoa Vantaalle – 39 työntekijälle potkut: "Tässä on se kiitos"
Lisäksi yhtiö lomauttaa Vantaan leipomon työntekijät tammikuuhun 2022 mennessä.
Kun leivonta on juhlaa – tee aito ranskalainen brioche Nanterre alusta alkaen hapanjuuresta
Vierasleipurina ranskalainen Julien Huéber.
Retikalla täytetty vehnäleipä ja mausteinen broileripata – pietarsaarelainen Raj Bharat kokkaa herkullista intialaista ruokaa
Näin valmistuvat kadai chicken ja mooli ka parantha.

Suomalaiset intoutuivat syömään niin paljon kauraleipää, ettei tehdas pysy perässä – leipomoyhtiö Vaasan suunnittelee Kotkan tuotantolinjan lakkauttamista
Vaasan Oy suunnittelee investoivansa 7 miljoonaa uuden kauraleipälinjan rakentamiseen Vantaalle.
Pekka Heikkisen vanhan leipomon purku alkaa helmikuussa Kajaanin ydinkeskustassa
Leipomo tuhoutui tulipalossa toukokuussa 2018.
Kajaanilaisen leipomon nimi löytyi Lidlin paistopisteestä, samannimisyys aiheutti yrittäjässä tuohtumusta ja asiakkaissa sekaannusta
Kajaanilainen pienyrittäjä ja Lidl myivät hapanjuurileipää samalla nimellä. Yrittäjä sai rekisteröityä nimen itselleen.
Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon
Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.
Pohjois-Karjalassa selvitetään uuden myllyn rakentamista
Kesällä palanut Liperin Mylly osti leipä- ja rehuviljaa noin seitsemän miljoonaa kiloa vuodessa.
Ranskalaiskokin viisi vinkkiä onnistuneeseen hapanjuurileivontaan
Hyvään leipään tarvitaan vain jauhoja ja vettä.
Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan
Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.

Kuopiolaiseen leipomoon murtauduttiin – saalis jäi vähäiseksi
Murtautujat olivat liikkeellä maanantain ja tiistain välisenä yönä.
Korona nakersi pienleipomoilta jopa puolet pois myynnistä – kauppojen paistopisteet muuttavat leipomoalaa
Juhlien peruuntuminen vähensi pienleipomoiden tilauksia. Paistopisteiden pakasteet ovat lisänneet ulkomaista kilpailua.
Leivo kuin ranskalainen – kokki Julien Hueber tarjoaa kotimaansa makuja Alsacesta. Kokeile Ranskan vastinetta pizzalle ja hapanleipää hieman oikoen
Yhdestä isosta taikinasta riittää kolmeen eri leivonnaiseen.
Subwayn leipä ei ole leipä, päätti oikeus Irlannissa – taustalla kiista veronmaksusta
Peruselintarvikkeet on Irlannissa vapautettu arvonlisäverosta, mutta Subwayn leivässä on liikaa sokeria leiväksi.

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin
Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

2 000 asukkaan kunnasta tuli julkkisten piilopaikka: "Hirmu moni haluaa tulla ottamaan kanssani selfien"
Puumalan kunnanjohtajan Matias Hildénin mukaan on sattumaa, että kunnasta on tullut monen julkisuuden henkilön kesänviettopaikka.