Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peppi Pitkätossu on yhä paras roolimalli – elokuvantekijä peräänkuuluttaa lisää ristiriitaisia ja sotkuisia tyttöjä elokuviin

Tänään perjantaina käynnistyvä Espoo Ciné tuo valkokankaalle monia lasten- ja nuortenelokuvia. Elokuvafestivaalin mediakasvatusseminaarissa pohditaan, millaisia ja kenen tarinoita elokuvissa oikein kerrotaan.

The Last Picture Show eli Viimeinen elokuva

1970-luvun alun mestariteos kuolevan pikkukaupungin nuorista

Kauan sitten, kaukaisessa galaksissa: American Graffiti ei ole tästä maailmasta

Pekka Laine kirjoittaa elokuvasta, joka muljautti mielen.

Oulun lastenelokuvafestivaalin pääpalkinto Unkariin

Parhaan kotimaisen lasten- ja nuortenelokuvan palkinnon sai Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu.

Porin Yyteri pääsee jälleen elokuvan loppukohtauksen päänäyttämöksi

Elokuvayhtiö Aamu kuvaa tulevana perjantaina Yyterissä Hanna-Leena Haurun elokuvaa Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset. Elokuvan kuvauksiin Yyteriin kaivataan nuoria ihmisiä avustajiksi.

22.9. Kino Suomi: Pilvilinna

Elokuva nuorille, joka myös suvaitsemattomien pitäisi nähdä.

Poliisiväkivaltaa ja rasismia – amerikkalaiset elokuvantekijät tarttuvat nyt synkkiin aiheisiin

Poliisin mielivalta ja maahanmuutto ovat uuden yhteiskunnallisesti tiedostavan amerikkalaisen lyhytelokuvan aiheita. Ne ovat esillä myös Tampereen elokuvajuhlilla.

Breakfast Club

Kasarinostalgiaa parhaimmillaan

Rasvaletit valloittavat Ilmajoen Ooppera-areenan

Grease on musikaali, josta tehty elokuva nosti John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin maailmanmaineeseen. Grease on tuttu myös monen suomalaisen teatteriryhmän esityksistä. Nyt tähän klassikkoon tartutaan opiskelijavoimin Etelä-Pohjanmaalla.

Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalille uusi kävijäennätys

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali keräsi tänä vuonna yli 29 300 kävijää.

Hyvät lasten- ja nuortenelokuvat auttavat vaikeiden asioiden käsittelemisessä

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuorten elokuvien festivaali näkyy ja kuuluu kaupungissa jälleen viikon ajan. Festivaalin aikana esitetään yhteensä peräti 130 elokuvaa lapsille ja nuorille.

Kauko Röyhkän musiikkinäytelmä Poika Mancini saa ensi-iltansa Oulussa

Oulun kaupunginteatteri saa ohjelmistoonsa syksyllä korkean profiilin esityksen, kun Kauko Röyhkän kirjoittama Poika Mancini saa ensi-iltansa. Teos on itsenäinen jatko-osa Miss Farkku-Suomelle.

Elokuvakerhot vähentyneet - kerhosta haetaan kokonaisvaltaista leffaelämystä

Esitystekniikka on muuttunut, samoin tapa katsoa elokuvia. Usko on ollut viime vuosina koetuksella esimerkiksi kouvolalaisen elokuvakerho Edvinin puheenjohtajalla. Katselun lisäksi kerho tarjoaa paikan myös keskustelulle.

Väkivalta yhdysvaltalaisissa nuortenelokuvissa kolminkertaistui muutamassa vuosikymmenessä

Viime vuonna suosituimmissa alle 13-vuotiailta kielletyissä elokuvissa oli jo enemmän aseväkivaltaa kuin alle 17-vuotiailta ilman aikuisen seuraa kielletyissä elokuvissa, kertoo laaja tutkimus.

Pop-tulokas Sanni toteutti jo unelmansa Tavastiasta

Suomen popmusiikkikentällä riittää tunkua naisartisteista. Yhdeksi tämän vuoden lupaavimmaksi tulokkaaksi on nimetty parikymppinen Sanni. Artisti kulkee Chisun jalanjälkiä, sillä hän on ollut säveltämässä, sanoittamassa ja tuottamassa kappaleitaan.

Vuoden huonoimmat elokuvat saivat tunnustuksensa Razzies-gaalassa

Twilight-saagan päätösosa Twilight - Aamunkoi 2 palkittiin vuoden huonoimpana elokuvana. Se sai kaikkiaan seitsemän palkintoa.

Katso minuun -palkinto ohjaaja Maarit Lallille

Ohjaaja Maarit Lalli on saanut kirkon mediasäätiön Katso minuun -palkinnon elokuvastaan Kohta 18. Palkinto jaettiin Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla lauantaina.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Twilight - Aamunkoi, osa 2, Jäälohikäärme ja Kummisetäni Thaimorsian

Tällä elokuvaviikolla on luvassa paljon rakkautta, kun ensi-iltaan ovat tulossa Twilight-sarjan viimeinen osa Aamunkoi 2, ruotsalainen nuortenelokuva Jäälohikäärme ja kotimainen dokumentti Kummisetäni Thaimorsian, jonka ohjaaja Wille Hyvönen oli tänään Tähtihetken vieraana.

Hyvä lastenelokuva huomioi myös aikuisen

Lastenelokuvaa koskevat samat säännöt, kuin muitakin elokuvia: tyylittely ei korvaa hyvää tarinaa. Tekniikan halventuessa yhä useampi nuori tarttuu kameran varteen itse. Lasten- ja nuorten elokuvafestivaaleilla itse tehtyjen elokuvien määrä on moninkertaistunut.

Kauko Röyhkän tarina valkokankaalla

Miss Farkku -Suomi on elokuva, jossa ujo nuori mies etsii itseään musiikin avulla 1970-luvun lopun Oulussa. Lisäksi se on elokuva muusikko Kauko Röyhkästä. Elokuvan on ohjannut Matti Kinnunen.

Miss Farkku-Suomi kertoo miten syntyi Kauko Röyhkä

1970-luvun Oulussa nuori mies nimeltä Jukka-Pekka Välimaa, Välde, aloitti uransa muusikkona ja kirjoittajana. Taide jäljittelee elämää Kauko Röyhkän samannimiseen kirjaan perustuvassa elokuvassa.

Röyhkän Miss Farkku-Suomi ensi-iltaan Ouluun

Kauko Röyhkän Miss Farkku Suomi –romaaniin perustuva samanniminen elokuva saa maailman ensi-illan 26. heinäkuuta Oulussa. Heti ensi-illan jälkeen lauantaina elokuvan Torttu –bändi esiintyy Oulu-lavalla Qstockissa. Torttu on elokuvan kuvitteellinen punkkia ja uuden aallon rokkia soittava bändi, joka esiintyy reaalimaailmassa nyt ensi kerran.

Iris palkittiin parhaana lastenelokuvana

Ulrika Bengtsin ohjaama Iris on valittu Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien parhaaksi lastenelokuvaksi. Lapsituomaristo perusteli valintaa elokuvan selkeällä ja hyvällä juonella sekä mahtavilla roolisuorituksilla.

Oulussa jaettiin Oskareita

Seitsemän elokuvaa palkittiin Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin Oskari-gaalassa. Oskari-kilpailun järjestävät Valveen elokuvakoulu ja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali yhteistyössä Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion kanssa.

Lapset ja nuoret toimittavat festarilehteä

Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien aikaan ilmestyy Valokeila-nimeä kantava lehti. Pääosin Valokeilaa toimittavat nuoret sanataidekoulun oppilaat. Viikon ajan ilmestyvän lehden toimitukseen kuuluu jopa kuusivuotiaita.

Lasten ja nuortenelokuvafestivaali on säilyttänyt paikkansa

30-vuotista taivaltaan juhliva Oulun kansainvälinen lasten ja nuorten elokuvafestivaali käynnistyi maanantaina ja on suositumpi kuin koskaan. Moni muu eurooppalainen lastenfestivaali on joutunut lopettamaan toimintansa, mutta Oulussa katsojia ja katsottavaa riittää.

Venäjä haluaa kehittää elokuvateollisuuttaan

Venäjän elokuvallisuuden kehittämiseen on suunnattu viime vuosina miljardeja ruplia. Etenkin animaation sekä lasten- ja nuortenelokuvan asemaa halutaan parantaa.

Hyvässä lastenelokuvassa on selkeä loppu

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvafestivaali aloittaa maanantaina 30-vuotisjuhlansa. Entinen festivaalijohtaja Pentti Kejonen palaa elokuvajuhlille muutaman vuoden tauon jälkeen, nyt tuomariston riveissä.

Finnkino perui ensi-illan teleoperaattori Elisan takia

Elokuvateatteriketju Finnkino on perunut amerikkalaisen nuorisoelokuvan ensi-illan. Teleoperaattori Elisa julkaisee saman elokuvan viihdepalvelussaan ensi perjantaina. Se olisi ollut myös Finnkinon ensi-iltapäivä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.fi.

Roskisprinssissä huokuu Pohjois-Karjalan henki

Elokuvaohjaaja Raimo O. Niemi kehuu Pohjois-Karjalaa filmimyönteisyydestä. Hän kuvasi uuden kotimaisen nuorisoelokuvan, Roskisprinssin, lähes kokonaan Pohjois-Karjalassa.

Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi siirtyy valkokankaalle

Kauko Röyhkän kirjoittama kirja Miss Farkku-Suomi on osittain taiteilijan omaelämäkerrallinen teos. Röyhkän Ouluun sijoittuva tarina saa nyt uuden elämän parhaillaan kuvattavan elokuvan myötä. Myös kirjasta on tulossa uusi painos.

Huhut vahvistuvat: Teini-idolista tulee Jeff Buckley

Musavideoista tuttu ohjaaja saattaa päästää Twilight-tähden kitaran varteen. Twilight-elokuvasarjasta tuttu kimaltava vampyyrimies Robert Pattinson on paljastanut tavanneensa edesmenneen laulajan Jeff Buckleyn äidin, joka toimii pojastaan työstettävän elokuvan tuottajana.

Twilight-tähdestä tulee seuraavaksi Lumikki

Twilight-saagasta tuttu Kristen Stewart nähdään seuraavaksi Lumikkina. Stewart on kiinnitetty Snow White and the Huntsman-elokuvan päärooliin.

Kaboom on absurdi teinikomedia

Ohjaus: Gregg Araki Alkuperämaa: Yhdysvallat/Ranska 2010 Pääosissa: Thomas Dekker, Haley Bennet, Chris Zylka, Roxane Mesquida, Juno temple, Nicole LaLiberte K-15

Superveljeni sai ykköspalkinnon Oulun elokuvafestivaaleilla

Birger Larsenin ohjaama elokuva Superveljeni on voittanut Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien ykköspalkinnon. Elokuva kertoo erilaisuudesta ja veljesten keinoista löytää tie autismin sulkeman rajan yli.

Autovaras

Taavi Kassilan draaman keskiössä on isäänsä kaipaava Jesse.

Kotimaisia nuorisoelokuvia tulossa runsaasti

Jo vuosikymmenen jatkunut suomalaisten nuorisoelokuvien buumi kiihtynee lähivuosina entisestään, sillä alalle virtaa jatkuvasti uusia tekijöitä. Suomen elokuvasäätiöön on juuri palkattu varta vasten aloittelevia ohjaajia tukeva työntekijä.

Roskisprinssin radiokohtaukset kuvattiin YLE Pohjois-Karjalassa

Toimituksemme sai vieraita nuorisoelokuvan kuvausryhmästä. Roskisprinssiä varten filmattiin kohtauksia, jotka sijoittuvat kuvitteellisen kaupallisen radiokanavan, JoeX:n, toimitukseen.

Roskisprinssi vie kermaperselinnasta kaatopaikalle

Raimo O. Niemen ohjaama Roskisprinssi on parhaillaan työn alla maakunnassa. Nuortenelokuvaa purkitetaan Outokummussa syyskuun alkupuolelle saakka, kuvauksesta vastaa Kari Sohlberg. Kotimaisen nuortenelokuvan synkkyys ja ahdistus loistavat kerrankin poissaolollaan, vaikkei tarina aivan kepeä olekaan.

Quileutet korjaavat Twilight-elokuvien väärinkäsityksiä

Vampyyrisaaga Twilight on nostanut vähälukuisen quileute-heimon maailmanmaineeseen. Tarinassa ihmissusiksi esitetyt quileutet yrittävät korjata imagoaan kulttuurinsa näyttelyllä Seattlen taidemuseossa.

Muse harmittelee Twilight-levyjä

Brittibändi Musen kappaleita on mukana kaikilla Twilight-vampyyrielokuvien soundtrackeillä, mutta bändin basisti suhtautuu osallistumiseen yhä ristiriitaisesti. Soundtrack on tehokkain keino valloittaa Yhdysvaltojen markkinat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle