Uusimmat artikkelit
Endorfiiniryöppy on monelle ensimmäinen sysäys kohti chili-innostusta – tulista makumaailmaa voi verrata viininmaisteluun
Chilien kapsaisiini on juuri se ainesosa, joka saa polttavuudestaan huolimatta haluamaan chiliä yhä uudestaan. Chileistä voi löytyä poltteen lisäksi marjaisaa, hedelmäistä tai jopa savuista aromia.
Pane syksyn omenat purkkiin – väkevän makea omenachutney säilyy kuukausia jääkaapissa
Chutney sopii monien liharuokien lisukkeeksi.
Näin perustat menestyvän yrttitarhan kylmiin olosuhteisiin
Saat vinkkejä ja ohjeita helppohoitoiseen puutarhaan.
Talvilomajuoma numero ykkönen on kuuma suklaa – inkivääri ja cayennepippuri nostavat lämpötilaa vielä lisää
Ylellistä ja lämmintä tummaa suklaata pohjana.
Kokeile punajuurihummusta kuminan ja savustetun chilin kera – väri ja maku yllättävät
Tosi hyvä lisuke sekä lihalle että kasvisruoille.
Simppelit raaka-aineet eivät tarkoita huonoa ruokaa – asiantuntija antaa viisi vinkkiä edulliseen kotiruokaan
Ruuan hinnannousu tuntuu kotikeittiöissäkin. Säästää voi suunnitelmallisuudella ja pitämällä arjen ruuat yksinkertaisina. Se ei silti tarkoita mautonta tai huonoa ruokaa.
Horsmankukkaa saa nykyään käyttää juomien aromina – rentunruusu kiinnostaa panimoteollisuutta
Kaupan hyllyillä ei juuri horsmatuotteita näy, sillä uuselintarvikeasetus rajoittaa kasvin käyttöä. Nyt maitohorsmankukkauutteelle on avautunut tie kaupallisille elintarvikemarkkinoille.
Imanin ja Leenan resepteissä kalaa, tofua ja vihanneksia – Viikon arkisafkat kokataan katsojien toivomista raaka-aineista
Ruokaohjelman päätösjakso Areenassa 27.2.
Kauppalista Viikon arkisafkoihin, joiden pääraaka-aineet on valittu katsojien ehdotuksista
Hanki nämä ainekset ennen sunnuntaita 27.2.
Tee omat naposteltavat kotisohvaan - tässä kolme maukasta vaihtoehtoa
Tässä kolme herkkua lokoisaan tv-iltaan kotisohvalla.
"Kunnes tuoksu valtaa keittiön" – Imanin ja Leenan resepteissä myskikurpitsaa, daalia ja muita aistit valloittavia arkiruokia
Arkisafkareseptit sunnuntaille 20.2.
Lämpöä talvipäivään maukkaista kasvisruuista – Lubia chiti ja muut reseptit tulevalle viikolle
Viikon arkiruokareseptit Imanin ja Leenan tapaan.
Unohda arjen rasittava kokkausrumba – uudentyyppisen ruokaohjelman tahdissa valmistat tulevan viikon annokset kahdessa tunnissa
Liity mukaan Areenassa sunnuntaisin klo 17.
Libanonilaiset lihapullat ja neljä muuta reseptiä – kokkausmatka Imanin ja Leenan kanssa alkaa
Iman ja Leena - ensimmäiset viisi reseptiä.
Kauppalista ensimmäisiin yhteiskokkailuihin – hanki nämä ainekset ennen sunnuntaita
Tule mukaan laittamaan viikon arkisafkat kerralla.
Anna arkiruoalle potkua uusilla mauilla – mausta bolognesekastikkeesi kardemummalla
Kardemummaa sopii myös suolaisiin ruokiin.
Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua
Näin helposti teet oman mausteesi.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin
Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.
Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma
Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit
Yhä useampi poimii makua ja vitamiineja kotipihalta tai lähimetsästä: villiyrteistä saa lisuketta ruokapöytään
Kasveja voi hyödyntää vaikkapa mausteena, siirappina tai salaateissa ja mehuissa sekä ihovoiteina. Kasveilla voi olla myös yllättäviä hyvinvointivaikutuksia. Poimulehti tunnetaan naisten yrttinä ja nokkonen taas voi kiinnostaa miehiä.
Korona kiihdytti kotikokkien intoa käyttää tuoreyrttejä – kun televisiossa esitellään hyvä resepti, myynti kaupoissa räjähtää
Suomalaiset suosivat ruuanlaitossa aiempaa enemmän tuoreyrttejä. Yrttien myynti ruokakaupoissa on kasvanut ja valikoimat ovat laajentuneet. Tillin, basilikan ja persiljan lisäksi ostoskoriin napataan korianteria sekä minttua.
Jyväskylässä Tuomiojärven kupeeseen rakennetaan kaupungin ensimmäinen villiyrttipuisto
Suomen ja myös maailman ensimmäiseksi konseptoiduksi villlivihannespuistoksi tituleerattu paikka on noussut hiljattain Lahteen.
”On huomattavasti helpompaa olla diabeetikko, jos pitää ruoanlaitosta” – vaasalainen Ebba Håkans valmistaa makunystyrät räjäyttävää grilliruokaa kasviksista
Kokeile kiivisalsaa ja grillattua munakoisoa.
Retikalla täytetty vehnäleipä ja mausteinen broileripata – pietarsaarelainen Raj Bharat kokkaa herkullista intialaista ruokaa
Näin valmistuvat kadai chicken ja mooli ka parantha.
Nauti suklaista papupataa ja omenapaistosta ulkona – nämä reseptit on suunniteltu erityisesti retkikeittimellä valmistettaviksi
Strömsön vieraileva kokki: ravintoneuvoja Silvia Englund
Tee sunnuntaista meksikolainen juhla – enchiladas rojas Letician mummun reseptillä
Maissi ja chili ovat enchiladojen pääraaka-aineet.
Pidätkö pullista? Silloin kardemummaperunat on ehkä sinun juttusi
Tässä joulupöydän seuraava hitti.
Herkkuja 1700-luvun tapaan – nyt ei erotella alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa
Joulupöydän makeat ja suolaiset – tarjoa kaikki yhtä aikaa.
Watchdog calls out Finnish firms for "unsustainable" cinnamon sourcing
Logging related to harvesting cinnamon threatens Indonesian biodiversity, according to a new report by Finnwatch.

Finnwatch: Kanelin tuotantoon liittyvät hakkuut uhkaavat luonnon monimuotoisuutta – kaupan hyllyltä voi olla vaikea löytää vastuullista kanelia
Finnwatch tarkasteli tuoreessa julkaisussaan Suomessa myytävän kanelin alkuperää ja vastuullisuusvalvontaa.
Hoida jouluvalmistelut ajoissa – paista Ellan maukkaita kalkkunapyöryköitä, joissa maistuvat perinteiset maut
Neilikka ja appelsiini kuuluvat jouluun.
Jonnet ei tiedä (tai muista), mutta...
"jonne" on stereotyyppinen yläasteelaispoika, joka...
Customs crack down on produce with excessive pesticides
Pesticide residues were found in Chinese and Peruvian beans, Egyptian dates, Polish tomatoes, and dried chilli peppers.
Erinomaisen sushin valmistaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja kykyä – Hang Doan tekee päivittäin 300–400 sushipalaa
Näin voit valmistaa sushia omassa keittiössäsi.

"Seksikäs, grillattu ruusun terälehti" on nyt trendikkäin villiyrtti, sanoo Michelin-kokkina tunnettu Jouni Toivanen – kööpenhaminalainen ilmiö rantautui Suomeen
Top Chef Suomi -sarjastakin tuttu Jouni Toivasen mielestä villiyrteissä on käyttämätöntä markkinapotentiaalia.
Maustamiseen käytettävien makukorttien kysyntä nousi, kun mentolisavukkeet kiellettiin – R-kioskien myynti kasvanut koko vuoden
Makukortteja valmistava suomalainen Opes Corporation Oy ei ota kantaa siihen, mitä tuotteiden kielto Suomessa tarkoittaisi yrityksen liiketoiminnan kannalta.
Torstai 18.6.2020 (tv)
Koronarajoitukset. Kuusenkerkkien kerääminen. Selkouutisten kesä. Juhannussää.

Kuusenkerkän kerääminen siirtyy yläilmoihin – metsänomistajille tiedossa uusi ansaintamahdollisuus
Kuusenkerkkää tarvitaan vuosittain noin 50 000 kiloa.
Pohjois-Pohjanmaan 4H-yhdistykset lähtevät kuusenkerkkäbisnekseen
Keräystavoite on vähintään tuhat kiloa.

Virtaa villiyrteistä
Kevät ja alkukesä on paras aika hortoilla. Toisin sanoen kerätä hortaa eli villiyrttejä ruoaksi.
Villiyrttiaika on nyt parhaimmillaan
Villiyrttiharrastajien määrä on lisääntynyt ja niiden keräily luonnosta on aina vaan suositumpaa.
Leivo hedelmäinen mausteleipä – se kruunaa joulunpyhien hitaat aamiaiset
Tätä leipää maustavat pomeranssinkuori ja aprikoosit.
Suosittu sriracha-kastike katosi kaupoista, mutta syy ei ole hamstraamisessa
Kastikkeessa on havaittu sulfiitteja. Tullin mukaan ei ole tietoa, ovatko ne aina kuuluneet reseptiin vai tulleet vasta hiljan.
Kokkaa herkkuja sipulista – tässä viisi erilaista sipuliruokaa, jotka saavat vieraat yllättymään
Ota vaikkapa varaslähtö grillikauteen sipuliöljyllä.

Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta
Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.

Piparkakkuhan on suorastaan terveystuote
Piparkakussa käytetään mausteita, joilla tiedetään olevan tulehdusten ja mahavaivojen vastaisia ominaisuuksia.
Joulun paras syötävä lahja – ranskalainen maustekakku mustikka-valkosuklaamarmeladin kera
Tämä ruokalahja on kestävä monella tapaa.
Joko aloitit glögikauden – mitä jos tekisitkin sen itse Puoli seiskan ohjeella? Nappaa tästä resepti
Itse tehty glögi valmistuu nopeasti ja yksinkertaisista raaka-aineista.