Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

filmkvällssnacks

Tee omat naposteltavat kotisohvaan - tässä kolme maukasta vaihtoehtoa

Tässä kolme herkkua lokoisaan tv-iltaan kotisohvalla.

Rakkoleväsuolaa lasisessa purkissa pöydällä

Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua

Näin helposti teet oman mausteesi.

Kurpitsakakku, kurpitsakeitto, kurpitsasipsit ja kurpitsan siemeniä asetelmassa.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin

Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.

Erilaisia ​​lakritsia sisältäviä ruokia

Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma

Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit

Luonnontuoteneuvoja Annuka Ovaska etsii kesäisestä metsästä luonnonyrttejä, kuvassa käsissä on vuohenputkia.

Yhä useampi poimii makua ja vitamiineja kotipihalta tai lähimetsästä: villiyrteistä saa lisuketta ruokapöytään

Kasveja voi hyödyntää vaikkapa mausteena, siirappina tai salaateissa ja mehuissa sekä ihovoiteina. Kasveilla voi olla myös yllättäviä hyvinvointivaikutuksia. Poimulehti tunnetaan naisten yrttinä ja nokkonen taas voi kiinnostaa miehiä.

Heuivosaston myyjä tarkistaa ison ruukkuyrtin kunnon

Korona kiihdytti kotikokkien intoa käyttää tuoreyrttejä – kun televisiossa esitellään hyvä resepti, myynti kaupoissa räjähtää

Suomalaiset suosivat ruuanlaitossa aiempaa enemmän tuoreyrttejä. Yrttien myynti ruokakaupoissa on kasvanut ja valikoimat ovat laajentuneet. Tillin, basilikan ja persiljan lisäksi ostoskoriin napataan korianteria sekä minttua.

Käsi poimii siankärsämön.

Jyväskylässä Tuomiojärven kupeeseen rakennetaan kaupungin ensimmäinen villiyrttipuisto

Suomen ja myös maailman ensimmäiseksi konseptoiduksi villlivihannespuistoksi tituleerattu paikka on noussut hiljattain Lahteen.

Joulupöytä.

Herkkuja 1700-luvun tapaan – nyt ei erotella alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa

Joulupöydän makeat ja suolaiset – tarjoa kaikki yhtä aikaa.

En tallrik risgrynsgröt med kanel och mandel.

Watchdog calls out Finnish firms for "unsustainable" cinnamon sourcing

Logging related to harvesting cinnamon threatens Indonesian biodiversity, according to a new report by Finnwatch.

Riisipuuroa ja kanelia.

Finnwatch: Kanelin tuotantoon liittyvät hakkuut uhkaavat luonnon monimuotoisuutta – kaupan hyllyltä voi olla vaikea löytää vastuullista kanelia

Finnwatch tarkasteli tuoreessa julkaisussaan Suomessa myytävän kanelin alkuperää ja vastuullisuusvalvontaa.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Jonnet ei tiedä (tai muista), mutta...

"jonne" on stereotyyppinen yläasteelaispoika, joka...

Låda med frukt och grönsaker

Customs crack down on produce with excessive pesticides

Pesticide residues were found in Chinese and Peruvian beans, Egyptian dates, Polish tomatoes, and dried chilli peppers.

Ruusu

"Seksikäs, grillattu ruusun terälehti" on nyt trendikkäin villiyrtti, sanoo Michelin-kokkina tunnettu Jouni Toivanen – kööpenhaminalainen ilmiö rantautui Suomeen

Top Chef Suomi -sarjastakin tuttu Jouni Toivasen mielestä villiyrteissä on käyttämätöntä markkinapotentiaalia.

Pallon Teboilin tupakkahylly

Maustamiseen käytettävien makukorttien kysyntä nousi, kun mentolisavukkeet kiellettiin – R-kioskien myynti kasvanut koko vuoden

Makukortteja valmistava suomalainen Opes Corporation Oy ei ota kantaa siihen, mitä tuotteiden kielto Suomessa tarkoittaisi yrityksen liiketoiminnan kannalta.

Kuopiolainen Kauno Voutilainen kerää kuusenkerkkiä henkilönostimesta käsin.

Torstai 18.6.2020 (tv)

Koronarajoitukset. Kuusenkerkkien kerääminen. Selkouutisten kesä. Juhannussää.

Villiyrtit sopivat moneen ruokaan.

Virtaa villiyrteistä

Kevät ja alkukesä on paras aika hortoilla. Toisin sanoen kerätä hortaa eli villiyrttejä ruoaksi.

Maitohorsman versoja maassa.

Villiyrttiaika on nyt parhaimmillaan

Villiyrttiharrastajien määrä on lisääntynyt ja niiden keräily luonnosta on aina vaan suositumpaa.

Aprikoosinen joululeipä.

Leivo hedelmäinen mausteleipä – se kruunaa joulunpyhien hitaat aamiaiset

Tätä leipää maustavat pomeranssinkuori ja aprikoosit.

Sju flaskor srirachasås som står på golvet i smugglarhärva i Australien.

Suosittu sriracha-kastike katosi kaupoista, mutta syy ei ole hamstraamisessa

Kastikkeessa on havaittu sulfiitteja. Tullin mukaan ei ole tietoa, ovatko ne aina kuuluneet reseptiin vai tulleet vasta hiljan.

Sinisellä lautasella pyöreitä piparkakkuja, jotka leivottu Hildegard Bingeniläisen reseptillä.

Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta

Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.

joulukalenteri kuvitus

Piparkakkuhan on suorastaan terveystuote

Piparkakussa käytetään mausteita, joilla tiedetään olevan tulehdusten ja mahavaivojen vastaisia ominaisuuksia.

Tony Feri ja Inkeri Alatalo

Joko aloitit glögikauden – mitä jos tekisitkin sen itse Puoli seiskan ohjeella? Nappaa tästä resepti

Itse tehty glögi valmistuu nopeasti ja yksinkertaisista raaka-aineista.

Luomualan innovaatiokisan logo.

Spices Chef pääsi luomualan innovaatiokilpailun finaaliin

Kontiolahtelainen Spices Chef myy muun muassa mausteita, yrttejä, teetä ja hedelmäsoseita.

Kerttu Tiikkainen kerää villiyrttejä.

"Tuhansia euroja kesässä" – Villiyrttien keräämisestä tarkoitus tehdä entistä ammattimaisempaa

Yrttien kerääjille kehitetään omaa verkostoa ja kerätyille yrteille perustetaan vastaanottopisteitä.

Metsäjäniksiä.

Kreivi Pietari Brahe keräsi ruokareseptejä – 1600-luvun ohjeita on nyt suomennettu

Reseptejä suomentanut Marjo Särkkä-Tirkkonen huomasi ruokien syntyneen helposti saatavilla olleista raaka-aineista.

Näyttelijä Joanna Lumley matkaa Silkkitiellä.

Kiehtova maailma: Joanna Lumleyn Silkkitie – reitti, joka muutti ihmiskunnan historiaa

Brittinäyttelijä tekee huikean matkan Silkkitiellä.

Kolme naista esittelee laatikkoa, johon on kerätty vuohenputkea

Villiyrtti-innostus puskee pinnalle kuin voikukka asfaltin halkeamasta: "Vihdoinkin tapasin ihmisiä, jotka ottavat rikkaruohot todesta"

Tutuimmat villiyrtit ovat vuohenputki, nokkonen ja maitohorsma. Moni on tottunut jo lapsena napsimaan tuoreita kuusenkerkkiä tai koivunlehtiä suuhunsa keväisin.

Chiliä säkissä

Väriä tiilimurskasta, lisää painoa sahanpurusta – Pakistan suitsii mausteväärennöksiä

Mausteet ovat köyhän Pakistanin arvokkaita vientituotteita. Siksi niitä yritetään myös väärentää.

Annos lammaspaistia kera paahdettujen porkkanoiden ja chorizon

Tarjoa pääsiäisenä lähellä tuotettua lampaanlihaa yrteillä täytettynä

Kun toimit pian, ehdit valita lähituottajasi hyvissä ajoin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle