Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paistettuja ruisleipiä leipomon hyllyssä.

Maakaasun kallistuminen iski kovaa leipomoihin: uuneja vaihdetaan nyt sähköisiin, koska liian kallista leipää ei osta kukaan

Leipomoissa oli totuttu vuosien ajan halpaan maakaasuun, ja energiatehokkuudesta ei tarvinnut kantaa huolta. Energian hinnan lisäksi sen saatavuus on noussut aiempaa tärkeämpään rooliin.

Nuori nainen katsoo pöydällä olevia makeita leivonnaisia, joiden vieressä on kupillinen vadelmia.

Iisalmen Pihla Sallinen on joululeivonnan Suomen mestari – kisapaineista nauttiva nuori taituri kannustaa kotileipureita rentouteen

Iisalmen kaupungin brändilähettiläs on jo 18-vuotiaana tunnettu leipurimestari.

Kaali ihmisen kädessä vihannesosastolla.

Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa

Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.

Omenahyveen päälle kaadetaan vaniljakastiketta.

Omenahyveen resepti on vihdoin julkinen

Alun perin kyseessä on oululaislähtöisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin tuote, jota ei ole Oulussa valmistettu vuosiin Antellin lopetettua leipomotoimintansa.

Stefan Palosaari

Guldal jiena: Nuortariikalaš Stefan Palosaari fárrii Supmii ja lohkagođii gielaid – dál eallin lea dolvon su riikkaviidosaš láibungilvui

Palosaari beroštahttet gielat ja láibun. Son hállá njuovžilit davvisámegiela ja lea mielde Koko Suomi leipoo -nammašas tv-prográmmas.

Paulus Aitto-oja on 13-vuotias leipomoyrittäjä. Hän leipoo hiivaleipiä viikottain myytäväksi.

"Se lähti vähän lapasesta" – Paulus Aitto-oja, 13, innostui leipomisesta ja päätyi vahingossa yrittäjäksi

Äiti kertoi paikalliselle kirpputoriyrittäjälle poikansa leipomistaidoista. Siitä alkoi Pauluksen polku leipuriyrittäjäksi.

Betonista tehty kakku.

Vala kakku betonista, niin saat ikuisen koristeen puutarhaasi

Koristele kakku kynttilöin ja kukkasin.

Sokerikakku korkealla lautasella.

Leivo toscakuorrutteinen valebanaanikakku – mehevä kakku saa makunsa palsternakasta

Raaka palsternakka saa kakun maistumaan aivan banaanilta.

Susanna Lindroth ja Reima Qvintus roolivaatteissa Hobittikahvilan ovensuussa.

Savonlinnan Hobittikahvilan pitäjät käänsivät lyhytkasvuisuutensa bisnesvaltiksi – "Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa"

Oman kahvilan perustaminen lähti Susanna Lindrothin intohimosta leipoa. Paikaksi valikoitui vanha hevostalli Ala-Särkilahdella.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Kuvassa näkyy leivonnainen, joka on päältä punainen ja pohjasta rukiinen.

Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle

Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.

Kahvila Konditoria Aleksandra yrittäjä Sinikka Torkkeli-Lahti keittiössä valmistamassa voileipäkakkuja.

Valumakakku on juhlien hitti – tunnelma syntyy rentoudesta: "Jos jokin pääsee loppumaan, voi ajatella, että on onnistunut tarjoamaan hyvää"

Kondiittorit valmistavat kevään juhlapöytiin valumakakkuja ja perinteisiä kermakakkuja. Omatekoisille tarjottaville löytyy juhlapöydästä aina tilaa.

Hymyilevä nainen pitää käsissään pellillistä focaccialeipää

Leivo juhlava focaccia – koristele italialainen leipä yrteillä ja kasviksilla

Täydellistä tarjottavaa brunssille tai juhlabuffettiin.

Kaksi naista pursottaa runebergintorttuihin täytettä päälle.

Saako runebergintortun reseptiä muokata? Ei missään nimessä, sanoo kahvilayrittäjä: "Se on pyhä"

Leivontablogit ja sosiaalinen media ovat pullollaan reseptejä, joissa runebergintorttua venytetään eri muotoihin ja makuihin. Perinteistä linjaa kannattava kahvilayrittäjä hylkäsi miehensä toiveen omenahillosta.

Kollaasi.

Nikkaroi klassinen leivinpöytä, joka taipuu tarpeen mukaan moneen käyttöön

Leivinpöydän nikkaroi helposti koivuvanerista ja listasta.

Huynh Nhu Karjalainen purkaa leipomonsa laatikoita pakettiautosta illalla.

Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä

Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.

Artesaanileipuri Kaisa Kinnari katsoo kameraan. Taustalla on jauhosäkkejä. Leipomo sijaitsee Virroilla. Leipomo on erikoistunut muinais-ja maatiaisviljoilla leipomiseen.

Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa

Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla

Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

Kaksi nenäpäivämiestä.

Osallistu tämänvuotiseen Nenäpäivään Strömsön tapaan

Tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos.

Annos omenapiirasta vaniljakastikkeella vihreällä vadilla, ruskealla penkillä valkoinen verannan kaide taustalla.

Leivo Jennyn omenapiiras, joka on saanut nimensä Michael Björklundin vaimon mukaan

Tämä murupiirakka nautitaan aidon vaniljakastikkeen kera.

Kuvassa hapanjuurileipä.

Kysy hapanjuurileivonnasta – vastaamassa on kaikkien hapanjuurileipureiden äiti

Radio Suomen KYSY!-lähetyksessä aiheen hapanjuurileivonta.

Laura Saarainen

Laura Saarainen leipoi ja leipoi vauvan pyöriessä jaloissa – hankki ammattikeittiön, jonka tiskikone sai hänet äimistymään: "65 sekuntia!"

Laura Saaraisen tie yksinyrittäjäksi on hyvin tyypillinen. 2000-luvulla yrittäjien lukumäärän kasvu on ollut tasaista, mutta se on muodostunut pääasiassa yksinyrittäjistä.

Leipurit tekemässä lepuskaa Rikkilän Leivän kotileipomolla Uus-Lavolassa.

Leipuri saa nostaa tuplapalkkaa, mikä on muilla aloilla harvinaista – moni lopettaa silti työt: "Ihmisillä on ehkä väärä käsitys alasta"

Ammattitaitoisen leipurin rekrytointi on haaste ympäri Suomea. Alalle on tunkua, mutta moni myös lopettaa valmistuttuaan. Miksi leivät edelleen paistetaan suden hetkellä?

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Päiväkotilapsen taikinaiset kädet.

Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi

150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.

Leivonnaisia pinossa

Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi

Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

kolme pashaa pöydällä.

Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään

Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.

Veera Heleniuksen tajottimella tuplalaskiaispullia vieressä yrittäjä Aarni Pekkala

Mantelimassalla vai hillolla? Mieluiten molemmat: Leipurikondiittori Veera Heleniuksen laskiaispullassa on kaksi kerrosta ja molemmat täytteet

Vaikka kaupoista löytyy monenlaisia laskiaispullia, on tuplatäyteherkku otettu asiakkaiden keskuudessa ihmetyksellä vastaan.

kaarle Kokko pakkaa runebergintorttuja.

Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti

Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle