Uusimmat artikkelit
Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon
Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.
Riihimäkeläiset innostuivat piparikilpailusta – katso palkitut teokset, aiheina esimerkiksi Lasimuseo, Hatlamminsuo ja Monari
Kilpailun tuomariston mielestä teoksissa näkyvät riihimäkeläisyys eri tavoin, leipomisen riemu ja yhdessäolo.
Auringonkeltainen makea sahramipiirakka on helppotekoinen ja sopii mainiosti joulun jälkiruoaksi
Tarjoa se pieninä annoksina happamien marjojen kanssa.
Ranskalaiskokin viisi vinkkiä onnistuneeseen hapanjuurileivontaan
Hyvään leipään tarvitaan vain jauhoja ja vettä.
Tänä vuonna tuunataan myös joulutorttujen taikinaa – katso reseptit salmiakki- ja suklaajoulutortuille!
Puoli seitsemän päätti yhdistää joulutorttuihin suomalaisten suosikkimaut.
Tegnell ja Thunberg menivät pipariksi – Katso videolta, kuinka Tukholman piparikisassa haetaan inspiraatiota koronasta ja ilmastonmuutoksesta
Tukholman arkkitehtuuri- ja design museon vuotuinen piparikilpailu järjestetään tänä vuonna etänä.
Glögiä, pullaa ja piparia etäyhteydellä – Katso, millaista meno on leivontapikkujouluissa
Tamperelaisfirma kokeili leivontapikkujouluja. Kävimme katsomassa, saatiinko pullat kohoamaan osallistujan keittiössä.
Tornion 400-vuotisjuhlavuoden leivos maistuu tyrnille
Tornion kaupunki täyttää ensi vuonna 400 vuotta.
Rovaniemeläiselle Maija Vuonokarille voitto Piparinleivonnan SM-kisoissa – katso kuva voittajateoksesta
Tuomaristo ihasteli erityisesti Maijan työn moniulotteisuutta, koristeellisuutta ja upeita yksityiskohtia.
Katso uusin Yle Mix: Työhaaveissa leipuri, lääkäri ja futistähti
Pitäisikö vain miettiä, mitä tulevaisuudessa haluaisi ratkaista?
Katso uusin Yle Mix: Tältä karanteenissa tuntuu
Videopäiväkirjoista selviää, mitä tekemistä karanteenin tylsyydessä voi keksiä.
Haasta itsesi ja leivo todellinen luksustäytekakku – kokeile amatöörikondiittori Nadine Hagmanin juhlavaa ja uudistettua versiota perinteisestä porkkanakakusta
Tässä kakussa on kerros kerrokselta uusia makuja.
Leivo kuin ranskalainen – kokki Julien Hueber tarjoaa kotimaansa makuja Alsacesta. Kokeile Ranskan vastinetta pizzalle ja hapanleipää hieman oikoen
Yhdestä isosta taikinasta riittää kolmeen eri leivonnaiseen.
Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"
Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.
Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin
Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.
Ei ole sattumaa, että korona teki suomalaisista kotileipureita – leipomisella on samat terveysvaikutukset kuin kosketuksella, jota moni on kaivannut kipeästi
Jo 20 sekunnin halaus voi lievittää stressiä.
Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin
Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.
Veljekset nappasivat uimarannan kioskin tarjouskilvassa – oma kahvila on monelle nuorelle keino päästä kesäksi itsensä pomoksi
Koronatilanne löi kapuloita kesätyönhakijoiden ja -tekijöiden rattaisiin, mutta nuorison onneksi keinot ovat monet.
Paista muffineja ja leipää grillissä
Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.
Yksi kuva, muuta ei tarvittu: sattuma teki hankolaisesta Mia Nybergistä leipätaiturin, jota seurataan ihastellen ympäri maailman
Maailmanlaajuinen hapanjuuri-ilmiö on kasvanut koronakevään aikana entisestään. Hankolainen Mia Nyberg ymmärtää, miksi.
Leipominen ja napostelu voivat rauhoittaa korona-arjessa, mutta myös lihottaa – asiantuntijat kertovat, miten lisäkiloihin kannattaa nyt suhtautua
Kysyimme ravitsemusalan ja psykologian asiantuntijoilta, mitä koronakiloista pitäisi ajatella.
Taru Korhosesta, 26, tuli puolivahingossa karjalaisen perinneruuan lähettiläs – kun hän leipoo, some seuraa silmä kovana
Leipominen on yksi sosiaalisen median megatrendeistä, ja se voi pelastaa karjalaisen ruokaperinteen.
Leivo gluteenittomia leipiä, jotka saavat ei-allergisen vihreäksi kateudesta
Tässä vaaleiden patonkien ja tumman limpun reseptit.
Kotoilupäivien leipä – kokeile Strömsön kolmen päivän leipää, jonka maku on täysin omanlaisensa
Kylmäkohotus tuo esiin taikinan maut.
Leivo hedelmäinen mausteleipä – se kruunaa joulunpyhien hitaat aamiaiset
Tätä leipää maustavat pomeranssinkuori ja aprikoosit.
Leivo mehevä juureslimppu edellispäivän tähteistä
Juurekset tekevät leivästä erityisen mehevän ja maukkaan.
Kotikokkailu kunniaan, netistä etsitään vinkkejä innokkaasti – testaa, millainen kotikokki tai leipuri olet
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sessioilla on ollut huikea suosio.
Kotileipurin lyömättömimmät leipäohjeet – tässä monipuoliset reseptimme vaivaamattomasta limpusta ilman hiivaa kolmen päivän artesaanileipään
Strömsö on koonnut yhteen parhaat leipäohjeensa.
Sunnuntai 3.5.2020 (radio)
Koronarajoituksia vähennetään Euroopassa. USA:ssa koronavirus leviää vankiloissa. Suomessa leivotaan nyt paljon. Sääennusteet ovat epätarkempia.
Jauhojen menekki on korona-aikana jopa kolminkertaistunut – Suomi hurahti leipomiseen ja näin se meihin vaikuttaa
Leipominen ei ole ainoastaan edullista ajanvietettä, vaan sen avulla voi tavoittaa myös turvallisuuden tunteen.
Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut
Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.
Vappu voi olla peruttu, mutta munkkikauppaa ei yksi virus pysäytä: "Munkkeja saa tehdä ihan niin paljon kuin ehtii paistaa"
Leipomoissa munkkeja tehdään nyt yötä myöten. Perinteiset vappuherkut ovat kysyttyjä, vaikka ne pitääkin syödä kotona.
Jämälangat kerälle ja pörriäisille hotelli – pieni marttayhdistys päätti selättää korona-arjen, mutta ei aavistanut millaiseen urakkaan ryhtyi
Kauhavan Martat aikoo jakaa kotoiluvinkkejä päivittäin niin pitkään kuin poikkeusaika jatkuu. Se alkaa olla haastavaa jopa martoille, kun kotona olemiselle ei näy loppua.
16 hienoa asiaa, joita ei olisi tapahtunut ilman koronaa – nämä oivallukset olisivat jääneet tekemättä
Kokosimme tähän juttuun uutisia, joissa kerrotaan korona-ajan tuomista hyvistä ideoista ja positiivisista muutoksista suomalaisten arjessa.
S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista
Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän.
Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja
Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.
"Tärkeintä on tilojen monipuolisuus" – kaikki Perhon päivähoitolapset samaan rakennukseen
Samanlaisten tilojen sijasta tulossa on tiloja moneen käyttöön, sillä lapsia on helpompi liikuttaa kuin välineitä.
Porokylän leipomo etsii jalansijaa Euroopasta gluteenittomilla kauratuotteilla
Leipomo on ensimmäistä kertaa omalla osastollaan mukana maailman suurimmilla luomumessuilla Saksassa.
Kestävää ajattelua keittiöön - nollaa ruokahävikki vale-enchiladoilla, heraleivällä ja itävaltalaisilla knöödeleillä
Nykyaikaista kotitalousoppia.
Rice porridge, baked ham and root vegetables: Why do Finns eat 'vegetable boxes' at Christmas?
Many Finnish Christmas foods come from the harvest festival kekri, but thankfully lye fish has been dropped from the menu in recent years.
Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta
Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.
Haasta itsesi ja kokeile työlästä mutta näyttävää ranskalaisherkkua – pateeta taikinakuoressa
Pâté en croûte on ranskalainen klassikko
Piparkakkuhan on suorastaan terveystuote
Piparkakussa käytetään mausteita, joilla tiedetään olevan tulehdusten ja mahavaivojen vastaisia ominaisuuksia.
Tänään vietetään mokkapalapäivää – tiesitkö nämä 5+1 faktaa kahvipöydän kunkusta?
Rakkaalla leivonnaisella on vahva asema kahvipöydässä, mutta sen lisäksi sillä on monta nimeä, juuret ulkomailla ja pimeä puoli.
Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa
Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.
Fazerilta jälleen uusi suurinvestointi Lahteen – kauramyllyn tuotanto tuplaantuu myös Ruotsissa
Kauran ja kaurajalosteiden kysynnän kasvu etenkin maailmanmarkkinoilla vaatii aiempaa isompaa tuotantokapasiteettia. Lahteen ja Lidköpingiin investoidaan 14 miljoonaa kumpaakin.
Pieksämäkeläinen Moilas-leipomo alkaa tuottaa gluteenittomia pizzapohjia isobritannialaiselle pakasteruokajätille
Moilasella ja isobritannialaisella Nomad Foodsilla on leipomon tiedotteen mukaan jo suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamisesta.
Luomuruuan ostajia on Kaakkois-Suomessa muuta maata vähemmän – nyt tuotteista halutaan leipoa isompi bisnes
Kaakkois-Suomessa laaditaan alueellinen luomusuunnitelma.