Uusimmat artikkelit
Voiko valkokaalista tehdä pastaa? Ei, mutta tämä yksinkertainen ruokalaji ajaa saman asian – se on helppotekoista ja edullista arkiruokaa
Kokeile valkokaalipastaa happamalla kastikkeella.
Mehevät kotitekoiset kanelipullat – näin teet kahvilatasoisia pullia ilman maitoa ja munaa
Omenaraaste antaa pullille nekkumaisen maun.
Kirpeä lemon curd ilman maitotuotteita – täydellinen lisuke kuohkeaan pavlovaan
Lemon curd sopii myös levitteeksi.
Maakaasun kallistuminen iski kovaa leipomoihin: uuneja vaihdetaan nyt sähköisiin, koska liian kallista leipää ei osta kukaan
Leipomoissa oli totuttu vuosien ajan halpaan maakaasuun, ja energiatehokkuudesta ei tarvinnut kantaa huolta. Energian hinnan lisäksi sen saatavuus on noussut aiempaa tärkeämpään rooliin.
Iisalmen Pihla Sallinen on joululeivonnan Suomen mestari – kisapaineista nauttiva nuori taituri kannustaa kotileipureita rentouteen
Iisalmen kaupungin brändilähettiläs on jo 18-vuotiaana tunnettu leipurimestari.
Talven jähmettämä sielu lämpiää auringonkeltaisella cornbreadilla – jalapeno antaa poltetta tässä kakun ja leivän välimuodossa
Neljä jalapenoa ja loraus marsalaviiniä maun takeena.
Nämä ovat ruokareseptien suosikit – hintatietoisuus ja konstailemattomuus näkyvät tämän hetken suosituimmissa ruokaohjeissa
Katso, mitä löytyy tämän syksyn reseptisuosikeista ja miten eri elämänvaiheissa olevien ihmisten hakemat ruokaohjeet eroavat.
Omenahyveen resepti on vihdoin julkinen
Alun perin kyseessä on oululaislähtöisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin tuote, jota ei ole Oulussa valmistettu vuosiin Antellin lopetettua leipomotoimintansa.
Hyvässä piirakassa on rapea pohja ja pehmeä täyte – tässä ranskalaisklassikko Quiche Lorraine ja hapan omenapiirakka samalla reseptillä
Klassinen piirakkataikina pâte brisée on helppo tehdä.

Guldal jiena: Nuortariikalaš Stefan Palosaari fárrii Supmii ja lohkagođii gielaid – dál eallin lea dolvon su riikkaviidosaš láibungilvui
Palosaari beroštahttet gielat ja láibun. Son hállá njuovžilit davvisámegiela ja lea mielde Koko Suomi leipoo -nammašas tv-prográmmas.
"Se lähti vähän lapasesta" – Paulus Aitto-oja, 13, innostui leipomisesta ja päätyi vahingossa yrittäjäksi
Äiti kertoi paikalliselle kirpputoriyrittäjälle poikansa leipomistaidoista. Siitä alkoi Pauluksen polku leipuriyrittäjäksi.
Meksikolainen herkkuhetki pohjoismaiseen tapaan – Paul Svensson tarjoaa ilmastoystävällisiä churroja, joissa on lipstikkaa ja kuusesta uutettua vanilliinia
Kuivattu lipstikka korvaa churroissa kardemumman.
Vala kakku betonista, niin saat ikuisen koristeen puutarhaasi
Koristele kakku kynttilöin ja kukkasin.
Leivo toscakuorrutteinen valebanaanikakku – mehevä kakku saa makunsa palsternakasta
Raaka palsternakka saa kakun maistumaan aivan banaanilta.
Savonlinnan Hobittikahvilan pitäjät käänsivät lyhytkasvuisuutensa bisnesvaltiksi – "Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa"
Oman kahvilan perustaminen lähti Susanna Lindrothin intohimosta leipoa. Paikaksi valikoitui vanha hevostalli Ala-Särkilahdella.
Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä
Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.
Keitto paahdetusta kesäkurpitsasta rapeiden kesäkurpitsabriossien kera
Pakasta syksyn arkiruoka purkissa.
Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle
Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.
Valumakakku on juhlien hitti – tunnelma syntyy rentoudesta: "Jos jokin pääsee loppumaan, voi ajatella, että on onnistunut tarjoamaan hyvää"
Kondiittorit valmistavat kevään juhlapöytiin valumakakkuja ja perinteisiä kermakakkuja. Omatekoisille tarjottaville löytyy juhlapöydästä aina tilaa.
Leivo juhlava focaccia – koristele italialainen leipä yrteillä ja kasviksilla
Täydellistä tarjottavaa brunssille tai juhlabuffettiin.
Leivo pääsiäisen helpoin herkku – perinteiset kääretorttuleivokset appelsiinilohkoilla koristeltuina
Kardemumma antaa leivoksille näköä ja makua.
Leivo perinteisiä italialaisia amaretti-mantelikeksejä ja tarjoa ne itse paahdetun kahvin kanssa
Amarettit ovat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä.
Leivo marengilla hunnutettu veriappelsiinicurdpiirakka, jossa yhdistyy ihanasti makeus ja kirpeys
Tässä kesäisessä piirakassa maistuu kardemumma.
Mitä tv-kokit tarjoilivat lastenkutsuilla 20 vuotta sitten? Tee perässä: nakkipiirakka à la Makupalat!
"Siin ois nyt sit nakit ja muusi vähän eri muodossa."
Saako runebergintortun reseptiä muokata? Ei missään nimessä, sanoo kahvilayrittäjä: "Se on pyhä"
Leivontablogit ja sosiaalinen media ovat pullollaan reseptejä, joissa runebergintorttua venytetään eri muotoihin ja makuihin. Perinteistä linjaa kannattava kahvilayrittäjä hylkäsi miehensä toiveen omenahillosta.
Nikkaroi klassinen leivinpöytä, joka taipuu tarpeen mukaan moneen käyttöön
Leivinpöydän nikkaroi helposti koivuvanerista ja listasta.
Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä
Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.
Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa
Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.
Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla
Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.
Leivo mehevä sahramimutakakku – lyömätön tapa nauttia tästä ylellisestä mausteesta
Sopii vaikka glögi-illan tarjoiluun.
Haluaisitko oppia koristelemaan kakkuja? Kokeneen harrastajaleipurin Anna Nguyenin vinkeillä onnistut
Drip cake -kakkujen koristelu on hauska haaste.
Osallistu tämänvuotiseen Nenäpäivään Strömsön tapaan
Tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos.
Ylelliset violetit raakapallot viikonlopun herkutteluun – aroniapallot sopivat sekä välipalaksi että juhlapöytään
Nämä maidottomat, gluteenittomat ja sokerittomat pallot mais
Leivo Jennyn omenapiiras, joka on saanut nimensä Michael Björklundin vaimon mukaan
Tämä murupiirakka nautitaan aidon vaniljakastikkeen kera.
Kysy hapanjuurileivonnasta – vastaamassa on kaikkien hapanjuurileipureiden äiti
Radio Suomen KYSY!-lähetyksessä aiheen hapanjuurileivonta.
Laura Saarainen leipoi ja leipoi vauvan pyöriessä jaloissa – hankki ammattikeittiön, jonka tiskikone sai hänet äimistymään: "65 sekuntia!"
Laura Saaraisen tie yksinyrittäjäksi on hyvin tyypillinen. 2000-luvulla yrittäjien lukumäärän kasvu on ollut tasaista, mutta se on muodostunut pääasiassa yksinyrittäjistä.
Leivo marjaisa leivos mantelikeksipohjalla ja mausteisella kreemitäytteellä
Leivos on luontaisesti gluteeniton.
Leivo gluteenitonta, totta kai – tässä Strömsön parhaat gluteenittomat leivonnaiset
Kaikkea helppoista leivistä taidokkaisiin kakkuihin.
Leipuri saa nostaa tuplapalkkaa, mikä on muilla aloilla harvinaista – moni lopettaa silti työt: "Ihmisillä on ehkä väärä käsitys alasta"
Ammattitaitoisen leipurin rekrytointi on haaste ympäri Suomea. Alalle on tunkua, mutta moni myös lopettaa valmistuttuaan. Miksi leivät edelleen paistetaan suden hetkellä?

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu
Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.
Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa
Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.
Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi
150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.
Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi
Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

Vaasan Oy lopettaa suosittujen tuoreleipien leipomisen Kotkassa ja keskittää tuotantoa Vantaalle – 39 työntekijälle potkut: "Tässä on se kiitos"
Lisäksi yhtiö lomauttaa Vantaan leipomon työntekijät tammikuuhun 2022 mennessä.
Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään
Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.
Kun leivonta on juhlaa – tee aito ranskalainen brioche Nanterre alusta alkaen hapanjuuresta
Vierasleipurina ranskalainen Julien Huéber.
Mantelimassalla vai hillolla? Mieluiten molemmat: Leipurikondiittori Veera Heleniuksen laskiaispullassa on kaksi kerrosta ja molemmat täytteet
Vaikka kaupoista löytyy monenlaisia laskiaispullia, on tuplatäyteherkku otettu asiakkaiden keskuudessa ihmetyksellä vastaan.
Laskiaispulla on nyt minikakku tai jopa hampurilainen – luksusleivonnaiset kutsuvat leikittelemään, kun vanhasta tehdään uutta
Laskiaispullia löytyy nykyään mitä mielikuvituksellisimmin täytettyinä.
Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti
Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.
Pekka Heikkisen vanhan leipomon purku alkaa helmikuussa Kajaanin ydinkeskustassa
Leipomo tuhoutui tulipalossa toukokuussa 2018.