Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"

Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

Veljekset nappasivat uimarannan kioskin tarjouskilvassa – oma kahvila on monelle nuorelle keino päästä kesäksi itsensä pomoksi

Koronatilanne löi kapuloita kesätyönhakijoiden ja -tekijöiden rattaisiin, mutta nuorison onneksi keinot ovat monet.

Paista muffineja ja leipää grillissä

Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.

Yksi kuva, muuta ei tarvittu: sattuma teki hankolaisesta Mia Nybergistä leipätaiturin, jota seurataan ihastellen ympäri maailman

Maailmanlaajuinen hapanjuuri-ilmiö on kasvanut koronakevään aikana entisestään. Hankolainen Mia Nyberg ymmärtää, miksi.

Taru Korhosesta, 26, tuli puolivahingossa karjalaisen perinneruuan lähettiläs – kun hän leipoo, some seuraa silmä kovana

Leipominen on yksi sosiaalisen median megatrendeistä, ja se voi pelastaa karjalaisen ruokaperinteen.

Leivo gluteenittomia leipiä, jotka saavat ei-allergisen vihreäksi kateudesta

Tässä vaaleiden patonkien ja tumman limpun reseptit.

Leivo hedelmäinen mausteleipä – se kruunaa joulunpyhien hitaat aamiaiset

Tätä leipää maustavat pomeranssinkuori ja aprikoosit.

Leivo mehevä juureslimppu edellispäivän tähteistä

Juurekset tekevät leivästä erityisen mehevän ja maukkaan.

Kotikokkailu kunniaan, netistä etsitään vinkkejä innokkaasti – testaa, millainen kotikokki tai leipuri olet

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sessioilla on ollut huikea suosio.

Sunnuntai 3.5.2020 (radio)

Koronarajoituksia vähennetään Euroopassa. USA:ssa koronavirus leviää vankiloissa. Suomessa leivotaan nyt paljon. Sääennusteet ovat epätarkempia.

Jauhojen menekki on korona-aikana jopa kolminkertaistunut – Suomi hurahti leipomiseen ja näin se meihin vaikuttaa

Leipominen ei ole ainoastaan edullista ajanvietettä, vaan sen avulla voi tavoittaa myös turvallisuuden tunteen.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Vappu voi olla peruttu, mutta munkkikauppaa ei yksi virus pysäytä: "Munkkeja saa tehdä ihan niin paljon kuin ehtii paistaa"

Leipomoissa munkkeja tehdään nyt yötä myöten. Perinteiset vappuherkut ovat kysyttyjä, vaikka ne pitääkin syödä kotona.

Jämälangat kerälle ja pörriäisille hotelli – pieni marttayhdistys päätti selättää korona-arjen, mutta ei aavistanut millaiseen urakkaan ryhtyi

Kauhavan Martat aikoo jakaa kotoiluvinkkejä päivittäin niin pitkään kuin poikkeusaika jatkuu. Se alkaa olla haastavaa jopa martoille, kun kotona olemiselle ei näy loppua.

16 hienoa asiaa, joita ei olisi tapahtunut ilman koronaa – nämä oivallukset olisivat jääneet tekemättä

Kokosimme tähän juttuun uutisia, joissa kerrotaan korona-ajan tuomista hyvistä ideoista ja positiivisista muutoksista suomalaisten arjessa.

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista

Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän. 

Hamstraus näkyi heti kaupassa Kokkolassakin: torstaina tehtiin tuplamyynti ja viikonloppuna voi hyllyissä näkyä aukkoja

Kokkolan Prisma-johtaja vakuuttaa, että on turha pelätä ruuan loppuvan, vaikka hetkittäisiä puutteita voi olla.

"Tärkeintä on tilojen monipuolisuus" – kaikki Perhon päivähoitolapset samaan rakennukseen

Samanlaisten tilojen sijasta tulossa on tiloja moneen käyttöön, sillä lapsia on helpompi liikuttaa kuin välineitä.

Porokylän leipomo etsii jalansijaa Euroopasta gluteenittomilla kauratuotteilla

Leipomo on ensimmäistä kertaa omalla osastollaan mukana maailman suurimmilla luomumessuilla Saksassa.

Rice porridge, baked ham and root vegetables: Why do Finns eat 'vegetable boxes' at Christmas?

Many Finnish Christmas foods come from the harvest festival kekri, but thankfully lye fish has been dropped from the menu in recent years.

Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta

Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.

Piparkakkuhan on suorastaan terveystuote

Piparkakussa käytetään mausteita, joilla tiedetään olevan tulehdusten ja mahavaivojen vastaisia ominaisuuksia.

Tänään vietetään mokkapalapäivää – tiesitkö nämä 5+1 faktaa kahvipöydän kunkusta?

Rakkaalla leivonnaisella on vahva asema kahvipöydässä, mutta sen lisäksi sillä on monta nimeä, juuret ulkomailla ja pimeä puoli.

Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa

Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Fazerilta jälleen uusi suurinvestointi Lahteen – kauramyllyn tuotanto tuplaantuu myös Ruotsissa

Kauran ja kaurajalosteiden kysynnän kasvu etenkin maailmanmarkkinoilla vaatii aiempaa isompaa tuotantokapasiteettia. Lahteen ja Lidköpingiin investoidaan 14 miljoonaa kumpaakin.

Pieksämäkeläinen Moilas-leipomo alkaa tuottaa gluteenittomia pizzapohjia isobritannialaiselle pakasteruokajätille

Moilasella ja isobritannialaisella Nomad Foodsilla on leipomon tiedotteen mukaan jo suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamisesta.

Leivo helposti ilman uunia – raikas no bake -kakku puolukoilla ja kookosella

Taikinan teet kuivatuista hedelmistä ja siemenistä.

Kouvolan Sanomat: Sinuhen leipomo suljetaan Kouvolassa – 18 irtisanotaan

Koivulan leipomon toiminta on tarkoitus lopettaa maaliskuun lopussa.

Ruisleivälle ei löytynyt Suomesta uunia, joten yrittäjä pakkasi leipäjuuren ja matkasi maailmalle – se oikea löytyikin Italiasta

Kuluttajat muodostavat usein ihmissuhteen kaltaisen siteen ruokatuotteisiin. Niin on käynyt esimerkiksi Pekka Heikkisen puu-uunileivälle.

Erilaiset ruokailmiöt ohjaavat myös leipomoiden tarjontaa

Pirkanmaalla toimivat leipomoalan yritykset esittelivät toimintaansa Tampereen Keskustorilla perjantaina.

Pula-ajan pettuleivästä halutaan elämystuote – valmistus onnistuu myös kotioloissa, mutta ensin täytyy kaataa 50-vuotias mänty

Alan harrastajat pistävät pettujauhoja leipään ja leivonnaisiin tai sujauttavat sitä jogurtin jatkeeksi.

Cocaa, granitaa ja syötäviä rolexeja – Tässä 3+1 reseptiä maailmalta viime hetken juhannusmenua miettivälle

Nappaa tästä kaiken sään juhannuspöydän vinkit Italiasta, Espanjasta ja Ugandasta. Jos kauha ei viihdy kädessä, inspiroidu globaaleista sotkuista ja kehittele oma helppo herkkusi.

Trendit näkyvät lastenleirien valikoimassa – vaatimukset leirien vetäjiä kohtaan kasvaneet

Koululaisten pitkän kesäloman ja vanhempien työssäkäynnin yhteensovittaminen vaatii monessa perheessä avuksi päiväleirejä.

Jäteleivän kierrätyslaitos Kotkassa laajentaa reviiriään – leipämurskaa saatetaan pian rahdata myös ulkomailta

Viime syksynä aloittanut Agro Recycling -yhtiö on hakenut lupaa tuoda leipäjätettä myös Baltian maista.

Keskiviikko 29.5.2019 (tv)

Suomalaisten auttamista Isis-leirillä harkitaan. Alkoholinkulutus kasvoi vain vähän. Leipomoissa tehdään kakkuja lauantain juhliin. Eiffel-tornista lasketaan vaijerilla. Säätiedot.

Pulla-Pirtti laajentaa leipomoaan Oulussa ja tavoittelee ruisleivän viennin lisäämistä Ruotsiin

Pohjoisessa on lakkautettu useita leipomoita ja tämä avaa markkinoita oululaiselle leipomolle.

Tämä yritys tekee suurimman osan Suomen tippaleivistä – toista miljoonaa "syheröä" myydään vappuviikolla, sitten loppuu kuin seinään

On oma taiteenlajinsa arvioida kysyntää tuotteelle, jota ostetaan käytännössä vain yhtenä viikkona vuodessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle