Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huynh Nhu Karjalainen purkaa leipomonsa laatikoita pakettiautosta illalla.

Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä

Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.

Artesaanileipuri Kaisa Kinnari katsoo kameraan. Taustalla on jauhosäkkejä. Leipomo sijaitsee Virroilla. Leipomo on erikoistunut muinais-ja maatiaisviljoilla leipomiseen.

Muinaisvehnät herättivät Kaisa Kinnarin leipomiskiihkon – jauhohifistelijä oppi lukemaan taikinaa

Maailman vanhimmat jalostamattomat vehnälajikkeet ovat nousseet unholasta leipureiden käsiin. Kaisa Kinnari innostui niin, että ryhtyi leipuriyrittäjäksi. Myös viljatutkijoiden kiinnostus on herännyt.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla

Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

Kaksi nenäpäivämiestä.

Osallistu tämänvuotiseen Nenäpäivään Strömsön tapaan

Tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos.

Annos omenapiirasta vaniljakastikkeella vihreällä vadilla, ruskealla penkillä valkoinen verannan kaide taustalla.

Leivo Jennyn omenapiiras, joka on saanut nimensä Michael Björklundin vaimon mukaan

Tämä murupiirakka nautitaan aidon vaniljakastikkeen kera.

Kuvassa hapanjuurileipä.

Kysy hapanjuurileivonnasta – vastaamassa on kaikkien hapanjuurileipureiden äiti

Radio Suomen KYSY!-lähetyksessä aiheen hapanjuurileivonta.

Laura Saarainen

Laura Saarainen leipoi ja leipoi vauvan pyöriessä jaloissa – hankki ammattikeittiön, jonka tiskikone sai hänet äimistymään: "65 sekuntia!"

Laura Saaraisen tie yksinyrittäjäksi on hyvin tyypillinen. 2000-luvulla yrittäjien lukumäärän kasvu on ollut tasaista, mutta se on muodostunut pääasiassa yksinyrittäjistä.

Leipurit tekemässä lepuskaa Rikkilän Leivän kotileipomolla Uus-Lavolassa.

Leipuri saa nostaa tuplapalkkaa, mikä on muilla aloilla harvinaista – moni lopettaa silti työt: "Ihmisillä on ehkä väärä käsitys alasta"

Ammattitaitoisen leipurin rekrytointi on haaste ympäri Suomea. Alalle on tunkua, mutta moni myös lopettaa valmistuttuaan. Miksi leivät edelleen paistetaan suden hetkellä?

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Päiväkotilapsen taikinaiset kädet.

Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi

150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.

Leivonnaisia pinossa

Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi

Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

kolme pashaa pöydällä.

Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään

Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.

Veera Heleniuksen tajottimella tuplalaskiaispullia vieressä yrittäjä Aarni Pekkala

Mantelimassalla vai hillolla? Mieluiten molemmat: Leipurikondiittori Veera Heleniuksen laskiaispullassa on kaksi kerrosta ja molemmat täytteet

Vaikka kaupoista löytyy monenlaisia laskiaispullia, on tuplatäyteherkku otettu asiakkaiden keskuudessa ihmetyksellä vastaan.

kaarle Kokko pakkaa runebergintorttuja.

Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti

Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.

Café Murusen yrittäjä Elina Heikkinen leikkaa Murusen leipää.

Kajaanilaisen leipomon nimi löytyi Lidlin paistopisteestä, samannimisyys aiheutti yrittäjässä tuohtumusta ja asiakkaissa sekaannusta

Kajaanilainen pienyrittäjä ja Lidl myivät hapanjuurileipää samalla nimellä. Yrittäjä sai rekisteröityä nimen itselleen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon

Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.

piparitalo

Riihimäkeläiset innostuivat piparikilpailusta – katso palkitut teokset, aiheina esimerkiksi Lasimuseo, Hatlamminsuo ja Monari

Kilpailun tuomariston mielestä teoksissa näkyvät riihimäkeläisyys eri tavoin, leipomisen riemu ja yhdessäolo.

Ett nygräddat bröd på en skärbräda.

Ranskalaiskokin viisi vinkkiä onnistuneeseen hapanjuurileivontaan

Hyvään leipään tarvitaan vain jauhoja ja vettä.

joulutortut

Tänä vuonna tuunataan myös joulutorttujen taikinaa – katso reseptit salmiakki- ja suklaajoulutortuille!

Puoli seitsemän päätti yhdistää joulutorttuihin suomalaisten suosikkimaut.

Tegnell ja Thunberg pipariksi - Tukholman piparikisassa haetaan inspiraatiota koronasta ja ilmastonmuutoksesta

Tegnell ja Thunberg menivät pipariksi – Katso videolta, kuinka Tukholman piparikisassa haetaan inspiraatiota koronasta ja ilmastonmuutoksesta

Tukholman arkkitehtuuri- ja design museon vuotuinen piparikilpailu järjestetään tänä vuonna etänä.

Kamera kuvaa kahta naista, jotka ohjaavat pikkujoulutapahtumaa verkossa.

Glögiä, pullaa ja piparia etäyhteydellä – Katso, millaista meno on leivontapikkujouluissa

Tamperelaisfirma kokeili leivontapikkujouluja. Kävimme katsomassa, saatiinko pullat kohoamaan osallistujan keittiössä.

Tyrnileivos

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden leivos maistuu tyrnille

Tornion kaupunki täyttää ensi vuonna 400 vuotta.

Piparinleivonnan SM-kisojen voittaja Maija Vuonokari hymyilee ja pitää sylissään voittajateostaan.

Rovaniemeläiselle Maija Vuonokarille voitto Piparinleivonnan SM-kisoissa – katso kuva voittajateoksesta

Tuomaristo ihasteli erityisesti Maijan työn moniulotteisuutta, koristeellisuutta ja upeita yksityiskohtia.

Mikä SUSTA tulee ISONA?

Katso uusin Yle Mix: Työhaaveissa leipuri, lääkäri ja futistähti

Pitäisikö vain miettiä, mitä tulevaisuudessa haluaisi ratkaista?

KARANTEENIPÄIVÄKIRJAT – Hyytelöä ja hevosia

Katso uusin Yle Mix: Tältä karanteenissa tuntuu

Videopäiväkirjoista selviää, mitä tekemistä karanteenin tylsyydessä voi keksiä.

Kirsi Tanska

Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"

Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.

Seppo Virtanen

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Kuvassa on pitsikoristeisia mokkapaloja.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

Kolme kesätyöntekijää kioskilla: Luca, Leo ja Timotei Lundgren.

Veljekset nappasivat uimarannan kioskin tarjouskilvassa – oma kahvila on monelle nuorelle keino päästä kesäksi itsensä pomoksi

Koronatilanne löi kapuloita kesätyönhakijoiden ja -tekijöiden rattaisiin, mutta nuorison onneksi keinot ovat monet.

Muffins bakade på grillen

Paista muffineja ja leipää grillissä

Leipä kutsutaan ficelleksi, ja se on pitkä ja ohut patonki.

Hankolaisen Mia Nybergin leipoma ja koristelema hapanjuurileipä.

Yksi kuva, muuta ei tarvittu: sattuma teki hankolaisesta Mia Nybergistä leipätaiturin, jota seurataan ihastellen ympäri maailman

Maailmanlaajuinen hapanjuuri-ilmiö on kasvanut koronakevään aikana entisestään. Hankolainen Mia Nyberg ymmärtää, miksi.

Joensuulainen Taru Korhonen pitää käsissään pelillistä supikkaita.

Taru Korhosesta, 26, tuli puolivahingossa karjalaisen perinneruuan lähettiläs – kun hän leipoo, some seuraa silmä kovana

Leipominen on yksi sosiaalisen median megatrendeistä, ja se voi pelastaa karjalaisen ruokaperinteen.

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Leivo gluteenittomia leipiä, jotka saavat ei-allergisen vihreäksi kateudesta

Tässä vaaleiden patonkien ja tumman limpun reseptit.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle