Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hellekesä sai potut villiintymään – itävät jo

Poikkeuksellinen kesä sai perunat itämään reippaasti etuajassa. Normaalisti ituja muodostuu vasta talvella.

Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä

Laktoositonta, gluteenitonta ja leivottu ilman uunia.

Kinkkudieetiltä vegaaniksi? Ei sovi kaikille, mutta näillä neljällä vinkillä kynnystä voi madaltaa

Tuhannet suomalaiset kokeilevat tammikuussa vegaanista elämäntapaa. Keräsimme julkkisvegaanin ja ravitsemusterapeutin kanssa vinkkilistan niille, jotka haluaisivat jättää eläinperäiset tuotteet.

Raakaleivonnaisetkin saa maistumaan joululta – Soveltaminen voi kostautua aloittelijalle

Raakaleipurin ei tarvitse pelätä kakun palamista, vaan haastavinta on maun kohdilleen saaminen.

Vegaaneilla on nykyisin helpompaa: ennakkoasenteet pehmenneet ja ruokavalikoima laajentunut

Kiinnostus vegaanista ruokavaliota kohtaan on kasvanut, ja se näkyy myös ruokakaupoissa sekä ravintoloissa.

Ruokavalio voi viedä koiran huonoon kuntoon – vegaani ei aina syötä lemmikilleen lihaa

Osa koiran omistajista haluaa lähteä lemmikkinsä kautta toteuttamaan omaa aatteellista tai eettistä ajatteluaan. Esimerkiksi vegaanista ruokavaliota noudattava koiranomistaja voi tietämättään tehdä lemmikilleen pahaa jälkeä.

Koirien raakaruokamarkkinoilla entistä ahtaampaa – Mush hakee kasvua ulkomailta

Lemmikkien raakaruokaa valmistava Mush aikoo vahvistaa asemiaan kansainvälisillä markkinoilla. Snellman-konserniin kuuluva pietarsaarelaisyritys hakee parempaa jalansijaa Ruotsista ja Saksasta. Kotimaassa viime vuosien kovaa kasvuvauhtia hillitsee lisääntynyt kilpailu.

Anna lieden levätä – ruoka raakana toimii ravintopommina

Raakaruoka on kuumentamattomuutensa ansiosta ravintotiheää. Yhdestä vihersmoothiesta voi saada lähes päivän suositellun puoli kiloa kasviksia. Koko ruokavaliota ei tarvitse kokonaan muuttaa, raa'an ruuan lisääminenkin riittää.

Raakakakku "kypsyy" tarjottavaksi pakastimessa

Kevään juhlissa otetaan jo totutusti huomioon erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Ilman uunia valmistuva raakakakku sopii moniin erikoisruokavalioihin.

"Raakaravinnolla voi korvata ravintolisät"

Maailmalla kuumana trendinä on noussut raakaravinto. Tarkoitus on, että raakaravintoa ei kuumenneta yli 40 asteen, jotta vitamiinit ja entsyymit säilyvät ruoassa paremmin. Raakaravinnon puolesta liputtaa muun muassa kajaanilainen Inna Pyykkönen.

Lemmikkien raakaruokinta ja salmonella – riski vai turha pelko?

Lemmikkieläinten raakaruokinta yleistyy Suomessa monien muiden Euroopan maiden mukana. Raakaruokinnassa lemmikkejä halutaan ruokkia mahdollisimman luonnonmukaisella ja lihapitoisella ruualla. Toisia raakaruokinnassa pelottavat yhä erilaiset taudit ja bakteerit, vaikka kotimaisen lihan suhteen esimerkiksi salmonellariski on Eviran mukaan hyvin pieni.

Ravintolapäivä maustaa Turun lauantaina

Nyhtöpossua, vegeruokaa, perulaista, unkarilaista, intialaista, raakaruokaa… Turun kaduilla ja ihmisten kodeissa aukeaa lauantaina ruokapaikkoja, joissa ohikulkija voi pistäytyä aterialle.

Terveysruokaan hurahtaneet: Raaka on keholle lempeä

Raakaruoka on hyvää, kun sen valmistaa oikein, vakuuttavat ravintoneuvojat Katja Kallinen ja Nitta Lusi. He uskovat raakaruokaan niin paljon, että perustivat Lahteen yhteisen yrityksen raakaravinnon ja ravintoneuvonnan ympärille.

Yhteisölainalla perustetusta yrityksestä tuli menestystarina

Yritys aloitti toimintansa pienten lahjoitusten turvin. Nyt Cacao Flow pyörii omalla toiminnallaan.

Vähän käytetty bython - ja vielä ilmaiseksi!

Netissä myydään mitä ihmeellisintä tavaraa. Tuntuu siltä, että ne kaikkien ihmeellisimmät löytyvät lemmikkieläinmarkkinoilta, tuumaa toimittaja Mikko Tuomikoski kolumnissaan.

Hyvä ruoka - paremmat karvat

Kevätaurinko paljastaa lattioilla lymyilevät villakoirat ja lattioita koristavat karvakasat. Parasta aikaa lukuisissa kotitalouksissa vietetään karvanvaihtokuukautta.

Raakaruokaravintola pystyyn yhteisölainalla

Aikansa itänyt ajatus raakaruokaravintolasta on toteutumassa Lappeenrannassa. Tarvittava pääoma on saatu kerättyä yhteisölainalla. Lahjoitussumman saa käyttöönsä ravintolassa sen avauduttua.

Keskustele: Barffaako koirasi?

Samalla kun ihmiset karppaavat, koirat barffaavat. Uuden ruokintasuuntauksen periaatteena on syöttää koiralle mahdollisimman lähelle sitä, mitä ne söisivät luonnossakin. Lähtökohtana on suden ruokavalio. Barffaako koirasi? Mitä mieltä olet barffauksesta?

Barffaus on koirien trendiruokavalio

Samalla kun ihmiset karppaavat, koirat barffaavat. Kyseessä on ruokintasuuntaus, jonka perusperiaate on, että koiralle syötetään mahdollisimman lähelle sitä, mitä ne söisivät luonnossakin. Lähtökohtana on suden ruokavalio.

Hedelmät ja kasvikset sopivat samalle lautaselle

Jotkut elävän ravinnon puolestapuhujat välttävät kasvisten ja hedelmien syömistä samalla aterialla. Esimerkiksi Suomessa vegetaristista ruokavaliota tunnetuksi tehnyt Teo Snellman oli sitä mieltä, että yhdistelyä tulee välttää, koska muuten seurauksena on elimistön stressitila. Perinteisen ruokavalion puolestapuhujat eivät jaa käsitystä.

Hunaja voi olla vaarallista alle yksivuotiaalle

Hunajapakkauksissa varoitetaan antamasta hunajaa alle 1-vuotiaalle lapselle. Suomen Mehiläishoitajien Liiton mukaan hunaja on kuumentamattomana elävää ravintoa ja siinä voi esiintyä Clostridium botulinum bakteerien itiöitä. Suolistoon päässeet itiöt voivat sairastuttaa pienen vauvan vakavastikin. Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista.

Kasvissyönti jakaa mielipiteet

Ekoisti käsittelee kasvissyönnin motiiveja ja vaikutuksia.

Lasten dokumentti on harvinaista elokuvaherkkua

Sen tunsi siinä elokuvan aikana, että oli mukana. Ei tuntunut yhtään siltä, että olisi ollut elokuvissa. Näin totesi viidesluokkalainen Alexandra katsottuaan yhteen putkeen viisi lapsille tehtyä dokumenttielokuvaa.

Elävän ravinnon taatelikakku

Elävän ravinnon taatelikakkua ei paisteta lainkaan.

Detox-kuurit eivät saaneet nettiyleisön luottamusta

Suomalaiset ovat innostuneet detox- eli puhdistuskuureista. Yhdysvalloista Suomeen rantautuneet, kansainvälisten tähtien inspiroimat puhdistuskuurit lupaavat muun muassa pirteää oloa ja kuona-aineiden poistumista. Lääkärit suhtautuvat väitteisiin kuitenkin kriittisesti. Kuureista on tullut Suomessakin muoti-ilmiö ja samalla iso bisnes. Myös nettiyleisön kommentit ovat vielä kriittisiä.

Kummeli: Valintojen maailma

Tapaamme ituja syövän luuserin ja lihaa syövän urologin.