Uusimmat artikkelit
Suomi on koukussa halpaan lihaan vaikka terveys, lihantuottajat ja ilmasto kärsivät – Lihaa pitäisi syödä vähemmän, sanovat suomalaiset Ylen kyselyssä
Suomi on koukussa halpaan lihaan, vaikka terveyssyyt ja ilmastonmuutos puoltavat lihansyönnin vähentämistä.
Mitä lautasellasi on tulevaisuudessa? Testaa, mitä tiedät ruuantuotannon uusista ratkaisuista
Ympäri maailmaa kehitetään kiivaasti uudenlaisia tapoja kestävämpään ruuantuotantoon.
Paljonko broileri painaa? Mikä on kutikula? Testaa tietosi kotkottajista
Viisi kysymystä kanoista ja munista. Vedätkö täydet pisteet?
Helsingin mylly laajentaa tuotantotilojaan Vaasassa – syynä gluteenittomien kauratuotteiden kysynnän kasvu
Uusien tilojen myötä Vaasaan syntyy myös lisää työpaikkoja.
Suomalaiset intoutuivat syömään niin paljon kauraleipää, ettei tehdas pysy perässä – leipomoyhtiö Vaasan suunnittelee Kotkan tuotantolinjan lakkauttamista
Vaasan Oy suunnittelee investoivansa 7 miljoonaa uuden kauraleipälinjan rakentamiseen Vantaalle.
Eläintuotannon kulissien takana
Mitä meidän ei haluta näkevän?
Kajaanin katukuva muuttuu – tulipalossa tuhoutuneen Pekka Heikkisen vanhan leipomon purkutyöt alkoivat
Urakan arvioidaan olevan valmis maaliskuun loppuun mennessä.
Hovioikeus pohtii seuraavaksi, turmelivatko keskipohjalaiset elintarvikeyritykset ympäristöä jätevesillään
Pohjanmaan käräjäoikeuden tammikuisesta tuomiosta ovat valittaneet syyttäjä ja Ely-keskus. Käräjäoikeus hylkäsi Finn Springiä ja kolmea muuta yritystä koskeneet syytteet.
Etätyöläiset popsivat nyt valmisruokia, mutta uusi keksintö ne eivät ole: sata vuotta sitten syötiin häränhäntäkeittoa ja poron kieltä
Suomalaisen elintarviketeollisuuden juuret ulottuvat 1700-luvulle.
Pienpanimot kiinnostavat sijoittajia – osakeanti voi olla osoitus myös fanikulttuurista
Euroopan nopeimmin kasvava panimo löytyy Tampereelta. Pyynikin Brewing Company on aloittanut tuotannon Viron tehtaalla.
HKScan pakkaa jatkossa makkaroitaan puupohjaiseen muoviin
Mahdollisuuksia Forssassa leikatun lihan pakkaamiseen puupohjaiseen muoviin lihatalo selvittää edelleen.
Kaurasta tehdään puuroa, purkkaa ja nyt myös paperipusseja – elintarviketeollisuuden sivutuotteille täytyy löytää uusia käyttökohteita
Luonnonvarakeskuksen tutkimuspäällikkö: kaurapaperi on hiekanjyvä Saharassa, mutta tärkeä avaus oikeaan suuntaan.
Kriisiyhtiö HKScan ponnisti voitolle – paras tulos yli viiteen vuoteen
Toimitusjohtaja: HKScan on edennyt kahdessa vuodessa vakavasta taloudellisesta tilanteesta voitolliseksi yhtiöksi.
Kuopio on edelleen valtakunnan ykkönen maidontuotannossa – viime vuonna meijeriin yli 73 miljoonaa litraa
Maidontuotannon lopetti viime vuonna 61 tilaa Pohjois-Savossa.
Tamperelainen panimo laajenee Viroon ja ostaa maan kolmanneksi suurimman panimon
Pyynikin Brewing Company ei pystynyt täyttämään kaikkia tilauksia, mikä hidasti kasvua.
Pekka Heikkisen vanhan leipomon purku alkaa helmikuussa Kajaanin ydinkeskustassa
Leipomo tuhoutui tulipalossa toukokuussa 2018.
Sokerin vähentäminen on trendi, mutta moni ei ymmärrä sitä, että sokeroimattomaksi mainostettu tuote voikin sisältää sokeria – ota tuotteiden sokeriviestit haltuun!
Elintarvikejätit ovat yhtä mieltä siitä, että kuluttajien on välillä vaikea ymmärtää tuotteiden sokeriviestejä.
Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon
Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.
Kunnon hifistelijä etsii kahvista erilaisia makuvivahteita – pienpaahtimoiden erikoistuotteet ottavat pikku hiljaa hyllytilaa vaaleapaahtoisilta tarjouskahveilta
Kuluttajat ovat vähitellen, mutta hitaasti siirtymässä kohti tummempia paahtoasteita., kertoo Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies Marleena Tanhuanpää.
Kinkkua kotona, harvemmin ravintolassa – pikkujoulujuhlinnan vaisuus näkyy liha-alan tilauksissa
Järvenpääläisen lihanjalostajan Wurstin pikkujoulutuotteiden myynti on ollut vain murto-osa viimevuotisesta.
Verso Food ohjasi Kavlin hyväntekeväisyysvaroja Pohjanmaan syöpäyhdistykselle
Norjalainen Kavli-säätiö jakaa vuosittain lahjoituksina maailmalle konsernin voittovaroja. Viime vuosina summa on ollut noin kymmenen miljoonaa euroa.
Viking Malt rakentaa uuden 90 miljoonan euron mallastamon Lahteen
Uuden tehtaan on tarkoitus aloittaa tuotanto vuonna 2023.
Maanantai 16.11.2020 (tv)
Nuoret ja pienipalkkaiset häpeävät ehkä joskus omaa työtä. Suomen pitää päättää matkustusrajoituksista. Makeistehtaat odottavat joulusesonkia. Tällä viikolla sataa vettä ja lunta.
Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan
Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.
Kaakaon markkina myrskyää, mutta suklaan valmistajat luottavat jouluun – karkkivuosi jää kuitenkin aiemmista, ja syy siihen on matkailussa
Joulusesonki ei kuitenkaan riittäne paikkaamaan tax free -myynnin romahdusta.
Tervon kunta ostaa Huuhtajankosken kalanviljelylaitoksen
Tervo toivoo, että alueelle löytyisi kalanviljelytoiminnan lisäksi esimerkiksi matkailutoimintaa harjoittava yritys.
HK-Scan teki parhaimman tuloksen vuosiin, Raumalla ongelmat kuitenkin jatkuvat
Rauman siipikarjayksikkö ei yltänyt tavoitteisiinsa.
Maitoon kyllästyneet veljekset löivät kaurajuomilla rahoiksi – nyt kaikki 3 ovat miljonäärejä, ja isäkin pärjää mukavasti
Fazer osti viime vuonna Kaslinkin. Kukkosten veljeksille yrityskauppa toi taloudellisen turvan.
Atrian sianlihan vienti junalla Kiinaan ei vielä onnistunut – 20 000 kiloa sianpäitä ja sorkkia hävitettiin
Sianlihan vienti jatkuu laivateitse.
Kauhavalla valmistetaan Härkistä tavalla, jota ei saa enää matkia – Verso Food sai patentin 36 maahan
Verso Food aikoo hankkia maailmanlaajuisen patenttisuojan työtavalle, jolla härkäpaputuotteisiin saadaan syinen rakenne ja puruvastusta.
Korona nakersi pienleipomoilta jopa puolet pois myynnistä – kauppojen paistopisteet muuttavat leipomoalaa
Juhlien peruuntuminen vähensi pienleipomoiden tilauksia. Paistopisteiden pakasteet ovat lisänneet ulkomaista kilpailua.
Kasvituotteiden menekki yllätti perinteisen lihatalon: Poutun Muu-tuotteiden pohjalta syntyi uusi yhtiö, joka tähtää liikevaihdon tuplaamiseen vuosittain
Tuotanto säilyy Kannuksessa, mutta jatkossa tuotteita voidaan ostaa muualtakin.
Yle seurasi tulospäivää: Kone onnistui parantamaan, OP-ryhmän tulos heikkeni, uusiutuvien tuotteiden vahva tulos kannatteli Nestettä, Atrian grillaussesonki onnistui hyvin
Yle seurasi torstain tulospäivän mielenkiintoisten yritysten talouskuntoa.
Kiertolaispanimo on oikotie olutyrittäjyyteen – "Kaverit alkoivat kysellä, miksei tätä saa kaupoista", kertoo olutharrastaja Pekka Korhonen
Euroopassa yleistyneet kiertolaispanimot ovat levinneet vaivihkaa myös Suomeen.
Aiemmin roskakalaksi haukutusta särjestä pulaa – kasvanut kysyntä ja huono pyyntivuosi tyhjensivät kauppojen hyllyjä pakasteista
Elintarvikeyhtiö Apetit kertoo, että yhtiö ostaa kalastajilta kaiken liikenevän särjen pakasteidensa raaka-aineeksi.
Euroopan maatalousalan suurlobbari kiistää väitteet ilmastonmuutoksen vastaisten toimien hankaloittamisesta: "En kutsuisi tätä politiikan jarrutukseksi"
Maatalousalan edunvalvontajärjestön pääsihteeri Pekka Pesonen kiistää yhteistyöt monikansallisten yritysten kanssa ja toteaa, että kansalaisverkoston julkaisema raportti on osa EU:n edunvalvontaa ja lobbausta.
Tavarajunareitti Vainikkalan kautta Kiinaan avattiin – elintarviketeollisuudelle mahdollisuus kasvattaa vientiä
Vainikkalan läpi Kiinaan kulkeva tavarajunareitti toimittaa muun muassa tuoretuotteita Kiinaan.
Fazer keskittää makeistuotantoaan – Karkkilan tehdas suljetaan ja ksylitolituotteet valmistetaan jatkossa Lappeenrannassa
Karkkilan tehtaan sulkeminen ajoittuu talveen 2021.
Pouttu joutuu taas muuttamaan kasvituotteensa nimeä – samaan aikaan tuotteiden osuus liikevaihdosta on kivunnut yli odotusten
Yhtiö toi ensimmäiset kasvituotteensa markkinoille vuosi sitten.
Teollisuuden liikevaihto painui heinäkuussa jälleen 10 asteen pakkasuralle
Parhaiten menestyi heinäkuussa elintarviketeollisuus, jossa pudotusta edellisvuoteen oli vain prosentin kymmenyksen verran.
Suomessa kokeillaan nyt kokonaan mereen upotettavaa kalankasvatusallasta
Uudenlaisesta kalankasvattamosta toivotaan yhtä ratkaisua alan ongelmiin.
Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin
Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.
Itä-Suomen yliopiston tuore väitös: hapattamalla voidaan tehdä terveellistä ruokaa paljon nykyistä suuremmalle joukolle
Perinteinen säilöntäkeino hapattaminen voi olla tulevaisuudessa elintarviketeollisuuden uusi valtti vegaaniruokien teossa.
Elintarvikejätti Fazer laajentaa tehdastaan Korialla – 10 uutta työntekijää palkattu, lisää työpaikkoja todennäköisesti tulossa
Laajennuksella Fazer vastaa kauratuotteiden kasvaneeseen kysyntään.
Elinatarvikeyhtiö Raision toisen vuosineljänneksen tulos jäi hieman odotuksista ja viime vuoden vastaavasta jaksosta
Taustalla ovat yhtiön mukaan muun muassa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset Suomessa ja maailmalla.
Liperin Myllyltä on haettu terveydelle haitallisia jauhoja – niitä ei saa käyttää, vaan ne kuuluu polttaa tai palauttaa
Sosiaalisessa mediassa on levinnyt virheellinen ilmoitus, jossa on jaettu Liperin Myllyn palosta ylijääneitä jauhoja.
Elintarvikeyhtiöillä runsaat varastot kasvosuojaimia – tehokas hygienia vähentänyt poissaoloja
Esimerkiksi Atrialla palataan hiljalleen normaaleihin hygieniakäytäntöihin, mutta toimia voidaan kiristää nopeasti.
HKScan kapusi voitolle, vaikka pandemia hidasti kulkua
Vienti Kiinaan kasvoi viime vertailukaudesta koronapandemiasta huolimatta.
Koronakevät sekoitti lihamarkkinat – naudan sisäfilettä myyty jopa alle kympillä kilo
Koteihin lihaa ostettiin reilusti enemmän kuin normaalisti, mutta ravintolamyynti pysähtyi ja arvokkaita lihoja kasaantui lihatalojen varastoihin.
Urbaanista ruoasta ratkaisu kasvavan väestön nälkään: Voisiko pääkaupunkiseudun ruoantuotanto olla täysin omavaraista?
Espoon entinen hallialue sai uuden elämän: kasviksia viljellään puutarhalaatikoissa ja ruokasieniä kahvinporoissa konteissa.