Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teollisuuden liikevaihto painui heinäkuussa jälleen 10 asteen pakkasuralle

Parhaiten menestyi heinäkuussa elintarviketeollisuus, jossa pudotusta edellisvuoteen oli vain prosentin kymmenyksen verran.

Suomessa kokeillaan nyt kokonaan mereen upotettavaa kalankasvatusallasta

Uudenlaisesta kalankasvattamosta toivotaan yhtä ratkaisua alan ongelmiin.

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Itä-Suomen yliopiston tuore väitös: hapattamalla voidaan tehdä terveellistä ruokaa paljon nykyistä suuremmalle joukolle

Perinteinen säilöntäkeino hapattaminen voi olla tulevaisuudessa elintarviketeollisuuden uusi valtti vegaaniruokien teossa.

Elinatarvikeyhtiö Raision toisen vuosineljänneksen tulos jäi hieman odotuksista ja viime vuoden vastaavasta jaksosta

Taustalla ovat yhtiön mukaan muun muassa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset Suomessa ja maailmalla.

Liperin Myllyltä on haettu terveydelle haitallisia jauhoja – niitä ei saa käyttää, vaan ne kuuluu polttaa tai palauttaa

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt virheellinen ilmoitus, jossa on jaettu Liperin Myllyn palosta ylijääneitä jauhoja.

Elintarvikeyhtiöillä runsaat varastot kasvosuojaimia – tehokas hygienia vähentänyt poissaoloja

Esimerkiksi Atrialla palataan hiljalleen normaaleihin hygieniakäytäntöihin, mutta toimia voidaan kiristää nopeasti.

HKScan kapusi voitolle, vaikka pandemia hidasti kulkua

Vienti Kiinaan kasvoi viime vertailukaudesta koronapandemiasta huolimatta.

Koronakevät sekoitti lihamarkkinat – naudan sisäfilettä myyty jopa alle kympillä kilo

Koteihin lihaa ostettiin reilusti enemmän kuin normaalisti, mutta ravintolamyynti pysähtyi ja arvokkaita lihoja kasaantui lihatalojen varastoihin.

Urbaanista ruoasta ratkaisu kasvavan väestön nälkään: Voisiko pääkaupunkiseudun ruoantuotanto olla täysin omavaraista?

Espoon entinen hallialue sai uuden elämän: kasviksia viljellään puutarhalaatikoissa ja ruokasieniä kahvinporoissa konteissa.

Elintarvikealan Oiva-tarkastukset jatkuvat kevään koronakatkon jälkeen

Kainuussa tehdään vuosittain yli 400 elintarvikelain mukaista tarkastusta esimerkiksi kauppoihin ja ravintoloihin.

Hymynaama lempiravintolassasi voi olla vuoden vanha: Oiva-tarkastukset laahaavat korona-ajan takia

Kaikkia tälle vuodelle suunniteltuja tarkastuksia tuskin ehditään tehdä Kokkolassa.

Leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat työtapaturmassa

Leipomon toimitusjohtaja ja esimies saivat sakkorangaistuksen työturvallisuusrikoksista.

Väärän väriset ja kokoiset karkit päätyvät nyt pusseihin ja kauppojen hyllyille – makeisvalmistajatkin ryhtyivät vähentämään hävikkiä

Makeisvalmistajat Fazer ja Panda markkinoivat hävikkimakeisilla. Fazer aikoo puolittaa hävikin lähivuosina.

Kolatun Juustolan lämpökeskus tuhoutui palossa Somerolla

Palon leviäminen juustolaan saatiin estettyä.

Valio uudistaa jogurttipurkkien pakkauksia – Turkkilaisen jogurtin stereotyyppisestä kuvituksesta luovutaan

Pakkausten uudistamisen taustalla on Valion viimeisen vuoden aikana tekemä ihmisoikeusvaikutusten arviointi.

Miten korona vaikutti jäätelöön? Entä tiedätkö, mikä on härtelö? Testaa tietosi jätskivisassa

Tämän kesän jäätelötrendejä ovat vegaanisuus ja proteiinijäätelöt, sekä vähemmän kaloreita sisältävät tuotteet.

Liha-alalla vaaditaan tuottajille parempaa oikeusturvaa – MTK:n Marttila: "Siellä on kirveelle töitä ja uskon, että myös lainsäätäjän apua tässä tarvitaan"

Vaatimusten taustalla on Snellman Lihanjalostuksen ja eteläpohjalaisen sikafarmarin tuotantosopimuksen irtisanomiskohu.

After a difficult spring, craft brewers press for home deliveries

Microbreweries are hoping home deliveries can be a temporary fix to make up for lost sales.

Olutta jo 25 vuotta – pienpanimo selviää kilpailusta seuraamalla mitä maailmalla tapahtuu

Saimaa Brewing company on selvinnyt koronakeväästä melko pienellä myynnin menetyksellä.

Suomalaisten vatsanväänteisiin löytyy jo useita ratkaisuja – Elintarvikeala etsii koko ajan uusia innovaatioita

Elintarvikeala tutkii erityisesti mikrobeja ja entsyymejä. Esimerkiksi huonosti imeytyviä FODMAP-hiilihydraatteja pyritään poistamaan jo tuotteen valmistuksessa.

Lihatalo Snellman rakentaa 4 miljoonan pakkasvaraston Pietarsaareen: investointi nelinkertaistaa varastotilan

Yhtiön mukaan kuljetusralli ympäri Suomen vähenee merkittävästi investoinnin myötä.

Maakunnan matkailukysynnästä katoaa 4 miljoonaa kuukaudessa

Rajojen hiljeneminen leikkaa rankalla otteella maakunnan matkailupalvelujen kysyntää.

Oulujokeen ja Oulun edustan merialueelle istutetaan miljoonia kalanpoikasia kalatalousvelvotteiden mukaisesti

Osa istutettavista lohen vaelluspoikasista kantaa sisällään mikrosirua, jolla seurataan lohien paluuta Oulujokeen.

Juuassa valmistetut liemet löysivät tiensä kotikokkien luokse

Nestlén Juuan Puljongin tehtaan asiakaspohjan laajennus tulee hyvään aikaan.

Halliurosten poistamiseen pyydyksiltä ja kalankasvattamoilta voi jatkossa hakea avustusta

Tuki myönnetään kalastusalan ammattilaisille nyt ensimmäistä kertaa.

Kalankasvattamon luvasta valitus: YVA-menettelyn puute kummastuttaa yhä

Ekofish saa valituksesta huolimatta aloittaa toimintansa, sillä lupa mahdollistaa sen.

Raisio oy kasvatti liikevaihtoaan alkuvuonna – koronavirus ei tehnyt lovea elintarvikeyhtiön tulokseen

Yhtiön liiketulos kasvoi lähes kolmanneksella vuoden takaiseen verrattuna.

Näin syntyy ensi viikonlopuksi 80 000 täytekakkua: Äitienpäivä pelasti tämän leipomon mutta monelle yrittäjälle on käymässä paljon karummin

Leipomot ovat menettäneet kevään tärkeistä sesongeista käytännössä muut paitsi tulevan äitienpäivän.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Tähtihetkiä suklaanhämmentäjän ammatissa

Mutta kauheinta suklaanhämmentäjän ammatissa on se, kun..

Lisärahoitus pelasti pienpanimon toiminnan – "Pystyttiin muuntautumaan käsihuuhteen valmistajaksi"

Pienpanimon myynti laski kymmeniä prosentteja maalis-huhtikuussa.

Iloisia uutisia kaupunkiviljelijöille: palstoilla kasvatettujen kasvisten laatu on hyvä ja käyttö turvallista, kertoo Helsingin tekemä selvitys

Helsingin kaupunki on selvittänyt ensimmäistä kertaa kaupunkiviljelyssä kasvatettujen kasvisten vierasainepitoisuuksia.

Koronaepidemia uhkaa Yhdysvaltain elintarviketuotantoa

Yhdysvaltain maatalous on riippuvainen paperittomista siirtolaisista, joiden terveydenhuolto on heikosti järjestetty.

Osa ruuasta uhkaa loppua koronan vuoksi – Suomi suunnittelee tilauslentoja ukrainalaisille työntekijöille

Ruuan hinnat nousevat, kun maatilat eivät uskalla investoida kesän tuotantoon työvoimapulassa, ennustaa EU-viljelijöiden nokkamies Pekka Pesonen.

“Ensin lasketaan tuottajahintoja ja sitten kiitellään hyvästä työstä” – lihakarjan kasvattaja suivaantui Atrialle hinnanalennuksista

Suomen lihamarkkinat ovat kolmen suuryrityksen käsissä. Tuottajilla ei ole juurikaan mahdollisuutta vaikuttaa hintaan.

72 tunnin kotivara on minimisuositus – elintarvikkeita ei silti tarvitse hamstrata

SPEK Pohjanmaan erityisasiantuntija Sirpa Suomalainen neuvoo epidemiatilanteessa seuraamaan tiiviisti viranomaisohjeita.

Monissa suomalaiskodeissa mikrotetaan nyt valmisruokia

Atrian Forssan tehtailla on valmistettu kiivaasti esimerkiksi laatikoita ja salaatteja. Joidenkin tuotteiden menekki on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa.

Kotimaisen ruoantuotannon arvostus kasvaa poikkeusoloissa – somessa käydään kiittäviä keskusteluja

Koronahaitat ovat toistaiseksi olleet vähäisiä maatiloilla, mutta varautua kannattaa, arvioi maitotilallinen Kaisa Pihlaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle