Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolin leirintäalueen myynti-ilmoituksessa näkyy hiekkarantaa Pielisen rannalla.

Kolin leirintäalueesta ei ole tullut yhtään ostotarjousta

Lieksan seurakunnan tuorein yritys myydä omistamansa leirintäalue Pielisen rannalla Loma-Kolilla näyttää työläältä. Seurakunta jatkaa alueen myyntiaikaa verkkohuutokaupassa marraskuulle.

Rasuanniemen uimaranta.

Jämsässä Rasuan leirintäalue halutaan vääntövuosien jälkeen pitää avoimena asukkaille – kaupunki etsii alueelle nyt uutta yrittäjää

Jämsä irtisanoi viime keväänä alueen maanvuorasopimuksen pitkään leirintäaluetta pyörittäneen yrityksen kanssa.

Wasalandian tilat Vaasassa ovat tyhjillään.

Wasalandian entisen huvipuistoalueen purkamiskiistassa uusia käänteitä Vaasassa – omistaja: Eteenpäin päästy, mutta uusiakin ehtoja on tullut

Sekä Puuharyhmä Oyj että kaupunki ovat vaitonaisia neuvottelujen yksityiskohdista. Vaasan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan Vaskiluodon vuoteen 2040 saakka asemakaavoitusta ohjaavan osayleiskaavan.

Näkymä Pieliselle Kolin leirintäalueelta.

Lieksan seurakunta kaupittelee harvinaisuutta: leirintäalue Kolilla, Pielisen rannalla maksaa puoli miljoonaa euroa

Jos Merilänrannan leirintä-alueesta tarjotaan pyydetty hinta, kyseessä on Lieksan seurakunnan suurin kiinteistökauppa vuosikymmeniin. Seurakunnalla on muitakin kiinteistöjä, joita se ei tarvitse.

Husvagnar på ett campingområde.

Isot tapahtumat ja polttoaineen korkea hinta näkyvät matkailussa – leirintäalueiden kesään ollaan silti tyytyväisiä

Matkailijoita on ollut tänä kesänä liikkeellä vähemmän kuin viime vuonna, kerrotaan pohjalaisilta leirintäalueilta.

Top Camping i Vasa.

Vaasan leirintäalueen uimarannalla voi taas uida

Erityisesti sadevedet aiheuttavat tilapäisiä saastumisia. Tärkeää on terveysinsinöörin mukaan seurata uusintanäytteillä kasvavatko vai pienentyvätkö bakteerimäärät.

Husvagn med en altan ute gjord av trädäck. Plaststolar, tält som förstorar husvagnen och bord. Regnigt. Man ser strand och hav i bakgrunden. Silversand camping i Hangö.

"Puskaparkkeja" mainostetaan ilmaisina yöpymispaikkoina netissä – karavaanarit ja mökkiläiset riitelevät nyt siitä, saako metsän laitaan leiriytyä

Puskaparkki ei ole leirintäalue vaan retkialue. Ristiriitaa aiheuttavat tulkinnat jokamiehenoikeuksista sekä se, että puskaparkkeja on listattu ilmaisina yöpymispaikkoina netin verkkosivustoilla.

Matkailuauto parkissa.

Leirintäalueiden hinnoittelu on kuin suoraan 1980-luvulta – hintoja ei voi nostaa kesken kauden, koska ne on painettu paperille

Tämän vuoden hinnat lyötiin lukkoon jo viime syksynä. Leirintäyrittäjän mukaan ensi vuonna kaikki nostavat hintojaan.

Matkailuvaunuja ja niiden edessä olevia katostelttoja leirintäalueella.

Päijät-Hämeen leirintäalueilla riittää juhannusvieraita

Leirintäalueet ovat perinteisiä juhannuksenviettopaikkoja. Päijät-Hämeessä suurimmat alueet on varattu täyteen jo ennakkoon.

Mies poseeraa asuntovaunun edustalla leirintäalueella, vaunun ovesta kurkistaa nainen.

Kallis polttoaine suitsii myös karavaanarien menohaluja – osa pysyttelee leirintäalueella, mutta osa ajaa, vaikka tankkaus kirpaiseekin

Edes kylmä hiki tankkausasemalla ei latista karavaanareiden kesää, mutta ajomatkat jäänevät aiempaa lyhyemmiksi. Leirintäalueella oleskellaan nyt entistä pidempiä aikoja.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Karavaanarielämää ilman kilometrien karttumista – kallis polttoaine nostaa kausipaikkojen kysyntää

Satakunnassa karavaanialueilla asiakkaina on aiempaa enemmän nuoria lapsiperheitä. Polttoaineen korkea hinta kannustaa harrastajia jäämään alueelle pidemmäksi aikaa.

Terassien rakennusjätettä Kankarisveden rannalla.

Karavaanareille tuli lähtö Jämsän Rasuasta yrittäjän laiminlyöntien takia – Siellä tehtiin uskomatonta tuhotyötä, sanoo lähiasukas

Jämsän kaupunki on ottanut Rasuan leirintäalueen hallintaansa. Poliisi tutkii nyt rikosepäilyjä, jotka liittyvät Rasuassa vaikuttaneen karavaanariyhdistyksen toimintaan.

Kesämatkailu on alkanut Lapissa hyvin

Kaksi kesää ilman ulkomaalaisia turisteja selvinnyt Lapin matkailuväki on toiveikas – ulkomaalaiset ovat palanneet, eivätkä kotimaiset hylänneet

Majoitusten varaustilanne on tällä hetkellä monissa tunturikeskuksissa parempi kuin vuosi sitten. Lapin kesämatkailu on kasvanut, mutta vielä ei olla talven lukemissa.

Vaalea pieni puutalo mäntyjen keskellä. Talon edustalla iso kuisti ja kyltti, jossa lukee "SF-Caravan Hietajärvi". Kuistilla, talon etuseinässä lasinen ikkuna, joka toimii myyntiluukkuna. Luukulla seisoo mies. Edustalla mies polkupyörän kanssa.

SFC-Hietajärvi juhlii pyöreitä Kiihtelysvaarassa – 40-vuotias caravan-alue avaa kesäkautensa tänään

Yhdistystä oli perustamassa vuonna 1982 vain 15 pohjoiskarjalaista karavaanaria. Nykyisin yhdistyksellä on jo noin 1 600 jäsentä.

Matkailuvaunuja Ryynäsenniemen leirintäalueella Tervolassa

Korkeat polttoainehinnat voivat hidastaa karavaanareiden matkaa – leirintäalueilla lomakauteen suhtaudutaan varovaisen toiveikkaasti

Leirintäalueilla odotetaan normaalia matkailukesää kahden ennätysvilkkaan vuoden jälkeen. Myös ulkomaanmatkat saattavat verottaa kotimaanmatkailijoiden määrää.

Matkailuvaunuja Maisansalon leirintäalueella.

Varkauden Kuntorannan leirintäalueen yrittäjä siirtyy Pieksämäelle

Kuntorannassa leirintäaluetta vuoden pitänyt Seija Kuokkanen avaa Pieksämäellä sijaitsevan Lomatrion leirintäalueen kesäkuun puolivälissä.

Leirintäalueen harmaat wc- ja suihkurakennukset sekä punaisen huoltorakennuksen nurkka, joiden välistä pilkottaa järven takana laskevan ilta-auringon säteet.

Polttoaineen hinta voi vähentää matkailijoiden ajokilometrejä - "Matkailuvuorokaudet tuskin tulevat laskemaan", arvelee Keski-Suomen karavaanariaktiivi

Hintojen nousun ja erityisesti polttoaineiden kallistumisen vaikutusten odotetaan näkyvän myös lomamatkailussa. Tänä keväänä karavaanareiden menohaluja on hillinnyt myös viileä sää.

ihmisiä istuu koivun varjossa nurmikolla. Taustalla suurella Pori Jazz-tekstillä varustetut mustapohjaiset mainoslakanat

Porin Kirjurinluotoon avataan tilapäinen leirintäalue kesällä

Tilapäisen leirintäalueen toivotaan tuovan helpotusta erityisesti tapahtumien aikaiseen majoitustarjontaan. Enimmillään alueella on 250 sähköllistä karavaanipaikkaa, 50 sähkötöntä paikkaa sekä 45 moduulimajoitusmökkiä.

Matkailuauto parkissa.

SF-Caravanin toiminnanjohtaja arvioi, että polttoaineiden hinnat lisäävät suunniteltuja matkailuautoreissuja

Huimasti kohonnut polttoaineen hinta kurittaa matkailuajoneuvoharrastajia. Karavaanareiden etujärjestö SF-Caravan arvioi, että nousseet polttoaineen hinnat lyhentävät matkoja ja karavaanarit viipyvät tulevana kesänä pidempään yhdellä paikkakunnalla.

Havainnekuva Oulun Nallikarin uuden kaavan uimaranta-alueesta ilmasta.

Hietasaaren ja Nallikarin maisema muuttuu rakentamis- ja parannustöissä – peruskor­jaussuunnitelmista keskustelutilaisuus keskiviikkona

Oulun Hietasaaren alueen suunnitelmista ja liikkumisesta alueella keskustellaan tänään kaikille avoimessa tiedotustilaisuudessa.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Forssaan tulossa kaksi leirintäaluetta Kuninkuusravien ajaksi

Kahdelle tilapäiselle leirintäalueelle mahtuu yhteensä vajaat 200 matkailuajoneuvoa. Toiselle leirintälaueelle saisi myös pystyttää jonkin verran telttoja.

Kaksi naista katsoo Petkeljärven kansaliaspuiston opastetaulua kevättalven aurinkoisessa säässä.

Petkeljärven retkeilykeskus avataan vappupäivänä Ilomantsissa

Leirintäalue avautuu toukokuun puolivälissä, jos lumitilanne sallii.

Ruoveden Haapasaaren leirintäalueen mökkejä.

"Osta oma saari", kunta myi matkailumessuilla, vaikka saari ei ole edes myytävänä ja toimintaa pyöritti jo yrittäjä

Kuntien ja yritysten välinen viestintä ei mene aina putkeen – ja se huomattiin myös Pirkanmaalla Ruovedellä. Asiantuntijan mukaan kyseessä on melko yleinen ongelma.

husvagnssemester i Kalajoki.

Kaskinen hyväksyi leirintäaluetta koskevan tarjouksen

Leirintäalue rakennuksineen oli verkkohuutokaupassa ja siitä jätettiin runsaan 20 000 euron tarjous.

Campingplatsen i Kaskö

Kaskisten leirintäalueesta määräajassa vain yksi huutokauppatarjous – kaupunki käsittelee vaihtoehtoja toiminnan turvaamiseksi kesällä

Vaikka kiinnostus leirintäaluetta kohtaan oli suurta, jäi huudot uupumaan. Nyt Kaskisten kaupunginhallitus keskustelee tarjouksen hyväksymisestä tai alueen vuokraamisesta yrittäjälle määräajaksi.

Husvagnsstolpe på ett campingområde.

Tropiclandialle ja Vaasan leirintäalueelle viime vuosi oli edellisvuotta parempi

Koronan aiheuttamista haasteista huolimatta sekä leirintäalue että kylpylä Tropiclandia onnistui parantamaan liikevaihtoaan. Myös kävijämäärä leirintäalueella kasvoi.

Asuntovaunuja Pistohiekan leirintäalueella.

1970-luvun legendaarinen bileranta herätetään uudelleen henkiin – nyt vetonaulana ovat luonnonrauha ja saimaannorppa

Puumalan Pistohiekka uinui liki luonnontilaisena monta vuosikymmentä. Aiemmin nuorison bileistä tunnettu paikka halutaan nyt nostaa matkailukohteeksi etenkin luontoarvojen avulla.

Caming-alue Pietarsaaressa.

Pietarsaaren Fanta Sean leirintäalue sai lopulta vetäjän – alueelle on tulossa paljon liikuntamahdollisuuksia

Pietarsaaren tekninen lautakunta on hyväksynyt vuokra- ja yhteistyösopimuksen yrityksen kanssa, joka kehittää entisen vesipuiston alueen toimintoja. Sopimus on tehty 10 vuodeksi Fastighets Ab Kvarnen Kiinteistö Oy: kanssa.

Silverfärgad bil kör förbi en skylt vid vägen.

Pietarsaari joutuu etsimään FantaSealle uuden leirintäalueyrittäjän – jo valittu yrittäjäpariskunta vetäytyi vetovastuusta

Kaupunki neuvottelee sopimuksesta nyt tarjouskilpailussa toiseksi tulleen yrittäjän kanssa.

Campingplatsen i Kaskö

Kaskisten leirintäalueen rakennukset myytävänä – alueelle haetaan uutta toimijaa

Leirintäalueen rakennusten myynnin lisäksi Kaskisten kaupunki vuokraa alueen 25 vuodeksi eteenpäin. Huutokauppa on käynnissä maaliskuun 26. päivään asti.

Silverfärgad bil kör förbi en skylt vid vägen.

Pietarsaaren Fantasea Park saa uudet yrittäjät ja ensi kesäksi avataan uudistettu leirintäalue

Noin neljän hehtaarin alueesta ollaan kehittämässä neljän tähden leirintäpaikkaa.

Poliisi teksti poliisihenkilön selässä.

Yksi ihminen on kuollut Rastilan leirintäalueella Helsingissä vuokramökin tulipalossa

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta keskiviikkona noin puoli viideltä iltapäivällä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Asuntoautoja- ja vaunuja sekä henkilöauto Rauhalahden leirintäalueella.

Rauhalahden leirintäalueen ei tarvitse väistää Kivilammelta vielä kesällä 2023

Kuopion Rauhalahden leirintäalueen eteläiseen osaan Kivilammelle kaavoitetaan asuinalue. Kaavatyö on viivästynyt, minkä takia leirintäalue saa jatkaa nykyisessä laajuudessa vielä yhden jatkovuoden.

Viihdekeskus Hojo Hojo Tuusniemellä lumisessa maisemassa.

Perinteikäs Viihdekeskus Hojo Hojo etsii uutta omistajaa Tuusniemellä – rakennusten lisäksi myynnissä irtaimisto tuopeista lähtien

Tuusniemellä valtatie 9:n varrella sijaitseva Viihdekeskus Hojo Hojo on myytävänä. Jos ostajaa ei löydy, viihdekeskuksen omistava Jarmo Pöntynen aikoo avata paikan ensi kesänä uudelleen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kaskisissa leirintäaluetoiminta on uuden edessä

Leirintäalueen vuokrannut yritys on sanonut irti leirintäalueen vuokrasopimuksen.

Leirintäalueen lasten leikkipaikan takana on asuntovaunuja ja vaaramaisema.

SF Caravan Kainuu on karavaanareiden vuoden 2020 yhdistys – jäsenistössä on yhä enemmän nuoria

Kattivankkuri-leirintäalueella pääsääntöisesti toimivan kainuulaisyhdistyksen erikoisuus on, että se hyväksyy jäsenikseen vain Kainuun talousalueella asuvia karavaanareita. Viime vuoden lopussa sillä oli 840 jäsentä.

Asuntoautoja leirintäalueella.

Tervon kunta on luopumassa menestyneestä caravan-alueesta – yrittäjä: "Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa"

Tervon kunta pyrkii luopumaan ylimääräisistä kuluja tuovista kiinteistöistään. Kunnan tahtotilana on, että leirintäaluetoiminta voisi edelleen jatkua paikalla, jatkossa vain täysin yrittäjävetoisesti.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Keskiyön aurinko laskee Ounasjoen taakse, etualalla Arktikum-talon lasikattoa.

 Kotimaan matkailu avitti Lapin heinäkuuta

Kotimaisia yöpyjiä 30 prosenttia enemmän, ulkomaalaisia 20 prosenttia vähemmän. Lapin matkailutilasto kertoo lohdullista faktaa heinäkuun yöpymisistä verrattuna edellisvuoteen.

Käyrälammen uimarannan laiturit ja rantahiekkaa

Käyrälammen ympäri rakennetaan esteetön ulkoilureitti – Kouvolan kaupungin suunnitelmia voi nyt kommentoida

Käyrälammen kiertävän uuden ulkoilureitin ensimmäiset suunnitelmat ovat valmistuneet. Ensin rakennettaisiin kävellen ja pyörällä kuljettava reitti leirintäalueelta Paaskosken majalle ja kevyen liikenteen silta Käyräjoen yli.

Lapsi työntää toista lasta pyörätuolissa esteettömällä retkeilyreitillä..

Kuhmon Lentuankosken esteetön polku remontoidaan: remontti alkaa kuun loppupuolella

Koskelle kulkee toinen polku Lentuankosken leirintäalueelta. Tämä polku on käytössä myös remontin aikana.

Iglumaja Tervakallio Campingin alueella.

Luksusiglu houkuttelee matkailijoita, joille telttamajoitus on kauhistus – Yrittäjä: "Toivotaan että kotimaan matkailu on tullut jäädäkseen"

Lapissa lasi-igluja on käytetty majoitukseen ja revontulien ihailuun jo useamman vuoden. Myös pirkanmaalaisista järvimaisemista voi nykyään nauttia luksusigluissa. Sastamalaisella leirintäalueella luksusiglu on osoittautunut hyvin suosituksi.

Poliisin auto tien reunassa

Mies ja nainen ajoivat autoa sylikkäin kolmen promillen humalassa Joensuussa

Hätäkeskus sai ilmoituksen miehestä ja naisesta, jotka ajoivat joensuulaisen leirintäalueen pihalla autoa yhdessä sylitysten. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Nainen istuu tuolilla matkailuauton ulkopuolella aurinkoisena kesäpäivänä.

Opiskelija muutti matkailuautossa toiselle puolelle Suomea ja säästi puolet asumiskustannuksista – "Täällä on ollut aikaa olla tekemättä mitään"

Hanna-Lotta Louhiniitty on asunut kesän asuntoautossa Sotkamon Vuokatissa. Kävimme katsomassa, miten arki leirintäalueella sujuu.

Kivikasa metsässä

Poliisi selvittää Ähtärissä maa-ainesten välivarastointia – keväällä tehtiin ilmoitus laittomasta kaatopaikasta

Ähtärissä halutaan selvittää vanhojen rakennusmaiden välivarastointia liittyen mm. eläinpuiston rakennustöihin. Ilmoituksen tekijät epäilevät, ettei toiminta ole ollut luvallista.

hotelli huone jossa sängyllä sydän tyynyt

Festivaaliväki täyttää Kaustisen majoituspaikkoja, mutta perhemajoitukselle ei tänä vuonna syntynyt kysyntää

Alueen majoituspaikat alkavat olla täynnä, ja varaustilanne on jo normaalin festivaalikesän kaltainen.

Jukka Havukainen, Mansikkaharjun Lomakeskus, kantaa puita ulkosaunaan

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Matkailuauto parkissa.

Karavaanarit saavat pian uuden matkaparkin Viitostielle – uusia paikkoja tarvitaan kysynnän kasvaessa

Paltamon Kontiomäelle rakennetaan kesän aikana uusi karavaanareitten matkaparkki, jonne on tulossa 24 vaunupaikkaa. Paikkojen yhteyteen rakennetaan myös uusi huoltorakennus, josta löytyy muun muassa sauna ja kemiallisen vessan tyhjennyspaikka.

Kuvassa on karavaanari Loviisan Tamminiemessä toukokuussa 2016.

Kansa hurahti matkailuautoihin ja myyntiennätykset paukkuvat – mutta miksi? Toiminnanjohtaja: "Korona pelkkä kuorrutus ilmiön päällä"

Matkailuautojen ensirekisteröintien määrä on kasvanut vuosien ajan. Karavaanariyhdistyksen toiminnanjohtajan mukaan harrastus istuu ajan henkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle