Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kaskisissa leirintäaluetoiminta on uuden edessä

Leirintäalueen vuokrannut yritys on sanonut irti leirintäalueen vuokrasopimuksen.

Leirintäalueen lasten leikkipaikan takana on asuntovaunuja ja vaaramaisema.

SF Caravan Kainuu on karavaanareiden vuoden 2020 yhdistys – jäsenistössä on yhä enemmän nuoria

Kattivankkuri-leirintäalueella pääsääntöisesti toimivan kainuulaisyhdistyksen erikoisuus on, että se hyväksyy jäsenikseen vain Kainuun talousalueella asuvia karavaanareita. Viime vuoden lopussa sillä oli 840 jäsentä.

Asuntoautoja leirintäalueella.

Tervon kunta on luopumassa menestyneestä caravan-alueesta – yrittäjä: "Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa"

Tervon kunta pyrkii luopumaan ylimääräisistä kuluja tuovista kiinteistöistään. Kunnan tahtotilana on, että leirintäaluetoiminta voisi edelleen jatkua paikalla, jatkossa vain täysin yrittäjävetoisesti.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Keskiyön aurinko laskee Ounasjoen taakse, etualalla Arktikum-talon lasikattoa.

 Kotimaan matkailu avitti Lapin heinäkuuta

Kotimaisia yöpyjiä 30 prosenttia enemmän, ulkomaalaisia 20 prosenttia vähemmän. Lapin matkailutilasto kertoo lohdullista faktaa heinäkuun yöpymisistä verrattuna edellisvuoteen.

Käyrälammen uimarannan laiturit ja rantahiekkaa

Käyrälammen ympäri rakennetaan esteetön ulkoilureitti – Kouvolan kaupungin suunnitelmia voi nyt kommentoida

Käyrälammen kiertävän uuden ulkoilureitin ensimmäiset suunnitelmat ovat valmistuneet. Ensin rakennettaisiin kävellen ja pyörällä kuljettava reitti leirintäalueelta Paaskosken majalle ja kevyen liikenteen silta Käyräjoen yli.

Lapsi työntää toista lasta pyörätuolissa esteettömällä retkeilyreitillä..

Kuhmon Lentuankosken esteetön polku remontoidaan: remontti alkaa kuun loppupuolella

Koskelle kulkee toinen polku Lentuankosken leirintäalueelta. Tämä polku on käytössä myös remontin aikana.

Iglumaja Tervakallio Campingin alueella.

Luksusiglu houkuttelee matkailijoita, joille telttamajoitus on kauhistus – Yrittäjä: "Toivotaan että kotimaan matkailu on tullut jäädäkseen"

Lapissa lasi-igluja on käytetty majoitukseen ja revontulien ihailuun jo useamman vuoden. Myös pirkanmaalaisista järvimaisemista voi nykyään nauttia luksusigluissa. Sastamalaisella leirintäalueella luksusiglu on osoittautunut hyvin suosituksi.

Poliisin auto tien reunassa

Mies ja nainen ajoivat autoa sylikkäin kolmen promillen humalassa Joensuussa

Hätäkeskus sai ilmoituksen miehestä ja naisesta, jotka ajoivat joensuulaisen leirintäalueen pihalla autoa yhdessä sylitysten. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Nainen istuu tuolilla matkailuauton ulkopuolella aurinkoisena kesäpäivänä.

Opiskelija muutti matkailuautossa toiselle puolelle Suomea ja säästi puolet asumiskustannuksista – "Täällä on ollut aikaa olla tekemättä mitään"

Hanna-Lotta Louhiniitty on asunut kesän asuntoautossa Sotkamon Vuokatissa. Kävimme katsomassa, miten arki leirintäalueella sujuu.

Kivikasa metsässä

Poliisi selvittää Ähtärissä maa-ainesten välivarastointia – keväällä tehtiin ilmoitus laittomasta kaatopaikasta

Ähtärissä halutaan selvittää vanhojen rakennusmaiden välivarastointia liittyen mm. eläinpuiston rakennustöihin. Ilmoituksen tekijät epäilevät, ettei toiminta ole ollut luvallista.

hotelli huone jossa sängyllä sydän tyynyt

Festivaaliväki täyttää Kaustisen majoituspaikkoja, mutta perhemajoitukselle ei tänä vuonna syntynyt kysyntää

Alueen majoituspaikat alkavat olla täynnä, ja varaustilanne on jo normaalin festivaalikesän kaltainen.

Jukka Havukainen, Mansikkaharjun Lomakeskus, kantaa puita ulkosaunaan

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Matkailuauto parkissa.

Karavaanarit saavat pian uuden matkaparkin Viitostielle – uusia paikkoja tarvitaan kysynnän kasvaessa

Paltamon Kontiomäelle rakennetaan kesän aikana uusi karavaanareitten matkaparkki, jonne on tulossa 24 vaunupaikkaa. Paikkojen yhteyteen rakennetaan myös uusi huoltorakennus, josta löytyy muun muassa sauna ja kemiallisen vessan tyhjennyspaikka.

Kuvassa on karavaanari Loviisan Tamminiemessä toukokuussa 2016.

Kansa hurahti matkailuautoihin ja myyntiennätykset paukkuvat – mutta miksi? Toiminnanjohtaja: "Korona pelkkä kuorrutus ilmiön päällä"

Matkailuautojen ensirekisteröintien määrä on kasvanut vuosien ajan. Karavaanariyhdistyksen toiminnanjohtajan mukaan harrastus istuu ajan henkeen.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Leirintäalueille tulossa taas erinomainen kesä, erityisesti karavaanareiden määrä kasvanut

Porissa Yyterin leirintäalue on kesäkuussa ollut päivittäin täynnä. Myös maakunnan muilla leirintäalueilla kesä on alkanut hyvin vilkkaana.

Satu ja Juha Keski-Antila viettämässä kesäpäivää Ryynäsenniemen leirintäalueella Tervolassa

Asuntovaunuja on rekisteröity 60 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa, matkailuautojakin runsaasti – karavaanaribuumi näkyy leirintäalueilla

Kotimaan matkailun elpyminen näkyy leirintäalueilla. Suomalaisia matkustajia on liikkeellä enemmän kuin ennen koronaa, ja viime vuodesta yöpymiset ovat kasvaneet peräti neljänneksellä.

Wasa Football Cup

Vaasan Footballcupin osallistujat eivät pääse tänä vuonna koulumajoituksiin

Tänä vuonna junioriturnaukseen on tulossa joukkueita jälleen ympäri Suomen. Majoitukset on jouduttu etsimään muista majoituspalveluista.

Jakob Sundqvist ja Tuomas Karjalainen matkailuvaunuilemassa Ruisslossa.

Leirintälueilla odotetaan vilkasta kesää – juhannuksena jo paikoin täyttä

Korona vauhdittaa yhä kotimaan matkailua. Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneita matkailuautoilusta.

Saara Liimatta (vas.), Inka Laukkanen, Niisa Friman, Moona Martikainen, Jennica Holopainen, Milla Lehtinen ja Sira Miettinen seisovat rantalentopallokentällä uimapuvuissa ja poseeraavat kameralle.

Hellekeli sai kesänviettäjät liikkeelle Itä-Suomessa – kun aurinko paistaa ei odoteta lomaa, vaan otetaan ilo irti lyhyestäkin vapaasta

Kesäkuun alkuun osunut lämmin sääjakso näkyy Itä-Suomen uimarannoilla ja leirintäalueilla. Esimerkiksi Kuopion Rauhalahden camping-alueella on ollut tavanomaista enemmän kävijöitä. Kesän lomamatkailijoiden lisäksi vipinää tuovat lähiseudun asukkaat, jotka hakevat pientä irtiottoa arjesta.

Vattenparken FantaSea i Jakobstad

Pietarsaaren Fanta Sean alue avautuu kesäksi leirinnälle ja uimareiden käyttöön

Pietarsaarelaisia 1980-luvun lopusta palvellut vesipuisto poistuu maisemasta jo kesäksi, sillä sen uima-allas sekä vesiliukumäki poistetaan käytöstä. Alue varataan leinrintäkäyttöön. Myös Kittholmassa uimassa käyvät voivat liikkua alueella.

Asuntoautoja ja -vaunuja sekä henkilöauto Rauhalahden leirintäalueella

Leirintäalueella valmistaudutaan kuumeisesti pian alkavaan kauteen – ensimmäiset kausityöntekijät aloittaneet Rauhalahdessa

Kevätviikot ovat leirintäalueilla vuoden kiireisintä aikaa, kun paikkoja laitetaan talven jäljiltä kuntoon. Kausi alkaa toden teolla muutaman viikon kuluttua. Matkailuautot valtaavat alaa -vaunuilta.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Karavaanarielämästä tuli trendikästä, nyt leirintäalueita uhkaa tilapula – "Herätämme paikan Ruususen unesta", intoilee tuore yrittäjä

Karavaanarielämä viehättää tänäkin kesänä entistä useampaa, alalla uskotaan. Se saa uudistamaan leirintäalueiden ilmeitä. Tila voi loppua kesken, jos rajat aukeavat ja ulkomaalaiset pääsevät Suomeen.

Läheltä

Asuntovaunu tuhoutui tulipalossa karavaanarialueella Sauvossa

Paikalla hälytettiin yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä. Palo ei lopulta ollut leviämisvaarassa.

Opastaulut Olkkolan Hovin pihalla.

Olkkolan hovin maille nousevalle leirintäalueelle saattaa tulla pyörien päällä kulkevia pikkutaloja

Savitaipaleen kunta on varannut leirintäalueen rakentamiseen 180 000 euroa tälle vuodelle. Rakentaminen on alkamassa kesällä.

Jorma Tikka asuntovaunussaan.

Karavaanari ei olekaan kaikkien kaveri – ahtailla leirintäalueilla käydään valtataistelua, ja siksi Jorma Tikka nostaa kytkintä

Leirintäalueella ihmiset ovat kuin Suomen kansa pienoiskoossa, sanoo karavaaniyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Fäboda

Fäboda, Fantasea, Joutsen, uimahalli – Pietarsaarelaisten virkistyskohteita halutaan kehittää niin, että niihin tullaan kauempaakin

Pietarsaaren virkistysalueiden tulevaisuutta selvittänyt työryhmä esittää, että kaupungin leirintätoiminta keskitetään nykyisen vesipuisto FantaSean alueelle. Fäbodan alue sen sijaan jätettäisiin pitkälle nykyiselleen.

Savonlinnalaisia ihmetyttänyt monoliitti on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Jäljelle on jäänyt enää vain kuoppa.

Mysterious monolith disappears from Savonlinna

The structure had been in place for a little over a week.

Laura Kolari ja Christer Ådahl Alpeilla

Laura Kolari ja Christer Ådahl tiesivät hetkensä tulleen, kun Suomi löysäsi kesällä matkustusrajoituksia – ja niin alkoi pyörämatka koronan riivaamassa Euroopassa

Matkustusilmoituksia on tehty ulkoministeriölle tämän vuoden aikana satatuhatta vähemmän kuin viime vuonna.

Kesällä 2021 Lappeenrannan satamaan pyritään avaamaan matkaparkki karavaanareille. Paikka on hiekkalinnan vieressä.

Uusi karavaanarialue suunnitteilla Lappeenrantaan jo ensi kesäksi – lyhyisiin pysähdyksiin tarkoitettu alue ei kilpailisi leirintäalueiden kanssa

Lappeenrannan sataman alueelle on ideoitu karavaanarien matkaparkkia, johon mahtuisi kymmenen matkailuautoa. Matkaparkki on tarkoitus avata jo ensi kesänä.

Stranden i Seljes i Nedervetil

Kruunupyy etsii Seljesin parillekymmenelle huvilatontille yhtä suurta ostajaa

Kunta aikoo odottaa sopivaa ostajaa ainakin kevääseen.

Merry Monkin yrittäjäpariskunta Paavo ja Maija Munkki.

Merry Monkin ravintoloitsijat Mericampingin vetovastuuseen

Maija ja Paavo Munkki haluavat tuoda Merikarvialle ulkoilmahotellin tunnelmaa.

Näkymä Ukko Kolilta, Pielinen.

Kotimaan matkailijat jättivät kesällä kymmeniä miljoonia euroja Pohjois-Karjalaan

Yöpymiset lisääntyivät eniten Keski-Karjalassa ja Lieksassa.

FantaSea vattenpark i Jakobstad.

Pietarsaari puntaroi vesipuisto FantaSean ja leirintäalueiden tulevaisuutta – maauimala on avautumassa ehkä ensi kesänä

Vanhan sataman alueen tärkeimpiä kehityskohteita on vesipuisto FantaSea ja sen leirintäaluepaikat.

Viinikanniemi Camping -alue Nokialla

Valtuusto päätti: Nokian Viinikanniemi muuttuu asuintonteiksi

Viinikanniemi on pitkään ollut leirintäalue. Nyt siitä tulee asuinalue, ja tuskin halvimmasta päästä.

Anniina Vilkin ja Jani kedon polkupyörät kulkevat matkailuauton perässä.

Puskaparkit houkuttavat vapaudellaan, mutta kaikki eivät ymmärrä pysäköintipaikoilla yöpyviä ihmisiä

Julkisella pysäköintipaikalla saa yöpyä, jos siinä saa pysäköidä yön yli – kunhan sitä ei ole erikseen kielletty.

Etelä-Savon käräjäoikeus

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen taposta – Puumalan leirintäalueen tapauksessa annettiin tuomio pahoinpitelystä

Syyttäjä vaati vastaajalle ehdotonta vankeutta taposta tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Jääkarhu jäätiköllä Huippuvuorilla Norjassa.

Huippuvuorten kuolemaan johtaneen jääkarhuhyökkäyksen leirissä majoittui myös suomalainen

Leirintäalueella yöpyneet ampuivat jääkarhua. Karhu pakeni paikalta, mutta se löydettiin myöhemmin lähistöltä kuolleena.

Tom Vuorinen ja Anne-Marjatta Laakso-Vuorinen, Turun Ruissalo Camping.

Campingkesä oli yhtä vuoristorataa Ruissalossa – kokemattomat karavaanarit toisinaan sormi suussa

Alku- ja loppukesän helleviikot toivat paljon uusia kävijöitä, mutta kolea heinäkuu veti koko kesän saldon miinukselle.

Nallikarin uimaranta.

Norjalaisia eivät Lofootit kiinnosta, he löysivät Oulun Nallikarin jo 50 vuotta sitten – koronakesänä kävijämäärä tuplaantui

Oulun Nallikaria on vuosikymmeniä kutsuttu norjalaisten Rivieraksi. Lempinimi ei ole syntynyt sattumalta.

Poliisin hihamerkki.

Nuori mies vangittiin leirintäalueella ammuskelusta epäiltynä Haminassa – poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Poliisi sai ilmoituksen leirintäalueella tapahtuneesta ammuskelusta keskiviikkoiltana.

Poliisin hihamerkki.

Haminalaisella leirintäalueella mahdollinen ammuskelu, kukaan ei loukkaantunut

Tapahtuneen epäillään liittyvän seurueen sisäiseen välienselvittelyyn.

karavaanarit

Parikymppisenä Susanna Lahtinen ei voinut kuvitella itseään asuntovaunussa – nyt hän asuu siellä: "Alkuun se oli hyvä vitsi"

Karavaanaribuumin myötä myös leirintäalueiden kausipaikoista alkaa olla paikoin jopa pulaa Suomessa.

Matkailuauto leirintäalueella.

Satakunnan leirintäalueilla riittänyt retkeilijöitä alkukesästä

Lämpimät säät tuovat usein asiakkaita lyhyellä varoitusajalla.

Tiina Weisell.

Karavaanaribuumilla tehdään jopa vuokrausbisnestä – vuokraaja: mies haaveilee jo toisesta autosta

Vaikka vuokraajien määrä on kasvanut, heinäkuulle matkailuajoneuvon saaminen on vaikeaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Epäillyt rikokset ovat poliisin mukaan tapahtuneet Keski-Karjalan alueella toimivalla leirintäalueella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle