Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liikenneministeri korostaa raideliikenteen ja sisävesiliikenteen mahdollisuuksia

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka korosti Joensuun vierailullaan raideliikenteen kehittämistä.  

Jäät eivät haittaa, mutta Saimaan syväväylä sulkeutuu – Puhoksesta rahtilaiva lähtee ehkä viimeistä kertaa

Kauden viimeiset laivat Joensuusta ja Kiteeltä lähtevät pian maailmalle. Puhoksen satama voi nyt hiljentyä lopullisesti.

Monialayrittäjä Saku Hyttisen yhtiö osti Camilla-laivan Lappeenrannan kaupungilta

Karelia Lines jatkaa risteilytoimintaa entiseen malliin Saimaalla.

Ilves-fanien yöllä karille ajanut laiva saatiin irrotettua

Laiva siirretään telakalle. Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn tutkintaa.

Tampereen kaupunki ei ole lähdössä mukaan Hopealinjan osakeantiin

Tampereen kaupunki omistaa Hopealinja Oy:stä noin 30 prosenttia. Lisämerkintä suunnatussa osakeannissa tarkoittaisi 300 000 euron sijoitusta.

Suolahden Wanha Asema ei saanut yrittäjää – Äänekoski jatkaa etsintöjä

Äänekosken kaupunki olisi halunnut alueelle täksi kesäksi matkailusta ja ruokapalveluista kiinnostuneen yrittäjän.

Suuren sisävesivarustamon vetäjä tuimana kuntaomistajille: "Pienessä kriisissä on vähän paikattu, mikä on äärettömän tyhmää"

Sisävesivarustamo Suomen Hopealinjat ui syvällä. Velkaantuneen yhtiön avuksi viritellään taas osakeantia. Tällä kertaa pääomaa pitäisi saada kerralla kunnolla, arvioi toimitusjohtaja.

Hiipuneeseen sisävesiliikenteeseen mallia Keski-Euroopasta – suuret laitekuljetukset vesiteitse?

Pienempiä rahteja olisi mahdollista toteuttaa laivojen konttikuljetuksina yritysten yhteistilauksena, uskotaan EU-hankkeessa.

Osa sisävesilaivureista pitää uusia turvallisuusmääräyksiä ylimitoitettuina

Yli 15-metrin alusten tiukentuneet turvallisuusmääräykset ovat tulleet voimaan. Se tarkoittaa pelastuslaitteiden uusimista monella aluksella.

"Matkustajalaivaliikenteen lopettava EU-direktiivi" olikin Suomen oma laki vuodelta 1982 – "Vähän nolo juttu"

Sisävesiliikenteen säännöllistä työaikaa ei ole rajoitettu eikä olla rajoittamassa.

Esitys sisävesiliikenteen työajan rajaamisesta ihmetyttää laivayrittäjää

Kuopiolainen laivayrittäjä arvostelee suunnitelmia rajata työaikaa sisävesiliikenteessä.

Sananen – Loma ja paluu tulevaisuuteen

Työhön koulutetaan, mutta lomailuun ei. On se niin väärin.

Kymppitonneilla pelastuslauttoja ja valaistuja pelastusliivejä – Sisävesilaivuri uusista turvamääräyksistä: "Ei mitään järkeä"

Sisävesilaivurit pitävät tiukentuvia turvamääräyksiä ylimitoitettuina. Moni harkitsee lopettavansa liikennöinnin, koska varustelu tulee liian kalliiksi. Trafin mielestä turvallisuusvaatimuksista ei voi tinkiä.

"Leppoisin mielin eikä pakarat kireinä" – polkupyörämatkailu antaa elämyksiä

Pirkanmaalla on polkupyörämatkailijoille paljon tarjottavaa. Paikalliset intohimoiset polkijat ovat aina osanneet kiertää alueen isoja ja pieniä järviä, mutta tavoitteena on houkutella maakuntaan yhä enemmän myös muita kuin paikallisia ja muitakin kun suomalaisia polkijoita. Osan matkasta voi taittaa junalla tai sisävesilaivalla.

Lähde viikon järviristeilylle Kuopiosta

Laivamatka Uuden Valamon luostariin 1955

Saimaa – 1960-luvun järvimatkailun helmi

Osin dramatisoitu kertomus sisävesilaivan reitistä.

Sisävesiristeilyjen kausi alkoi hiljaisesti Rovaniemellä ja Kemijärvellä – Inarijärvellä vilkas kesäkuu

Lapissa risteilee kolme sisävesialusta: M/S Ahti Kemijärvellä, Inari III Inarijärvellä ja Kemijoen Helmi Rovaniemellä. Viileä kesäkuu on vaikuttanut risteilyalusten kävijämääriin Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Inarissa kesäkuu on ollut normaalia vilkkaampi.

Otkantti seilaa Saaristomereltä sisävesilaivaksi Järvi-Suomeen

Veneilijöitä Saaristomerellä yli 40 vuotta avustanut Otkantti saa uuden kotisataman järvimaisemista juhannuksen jälkeen. Vapaaehtoisten meripelastajien tunnelmat ovat haikeat, mutta Turun saaristoon jää riittävä kalusto veneilijöiden turvaksi.

Sisävesilaiva maantiematkan jälkeen veteen Nokialla

Silver Sky -aluksen monivaiheinen matka Turkista Pirkanmaan vesille päättyy tiistaina aamulla Nokialla.

Tampereen Hopealinjan uusi laiva siirtyy maantielle

Hopealinjan uusi sisävesilaiva nostetaan torstaiaamuna merestä kuljetusalustalle Porin Mäntyluodossa. Lauantai-iltana alkaa maantiekuljetus kohti uutta vesillelaskupaikkaa Nokialla. Ison lastin reitti kiertää seuraavina öinä Kankaanpään, Kiikoisten ja Vammalan kautta.

Sisävesillä seilataan sateessakin

Sateinen kesä ei innosta lomalaisia hyppäämään sisävesilaivalle ex tempore. Suuri osa matkoista on kuitenkin myyty jo ennakkoon, joten aivan pilalla laivayrittäjien kesäkausi ei ole. Nykypäivänä pelkkä maisemien ihailu ei riitä ohjelmaksi risteilymatkustajille.

Säiden valtias yritti pilata risteilykauden alun

Kuopiolaiset laivayhtiöt ovat sinnitelleet alkukauden yli lähinnä hyvän tilauskannan voimin.

Venepoliisi panee kipparin puhaltamaan ja tarkastaa liivit

Jos poliisi tulee vesillä vastaan, pysäytys on varma. Villi meno on viime vuosina rauhoittunut. Kanta-Hämeessä venepoliisi liikkuu etupäässä Vanajavedellä.

Amiksista pensseleihin - viikset taipuivat taiteeksi

Kuvataiteilija Miia Marttinen nosti myös naisten viikset tauluihinsa.

Sisävesiristeilyt starttaavat pian

Uusitut laiturit avittavat Tampereen seudun sisävesiristeilijöitä. Esimerkiksi Härmälän asuinalueelle tulee laituri.

Liikenne- ja viestintävaliokunta autoilee Etelä-Karjalaan

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta vierailee tänään ja huomenna Etelä-Karjalassa. Valiokunta tutustuu mm. Kaakkois-Suomen liikenneolosuhteisiin sekä Suomen ja Venäjän välisiin rajanylityspaikkoihin.

Karille ajanut M/S Trader korjataan Savonlinnassa

Perjantaina Sulkavan Lepistönselällä karille ajanut M/S Trader korjataan Savonlinnassa. Laiva irrottettiin lauantaina, kun osa lastista oli siirretty toiseen alukseen.

Poliisi valvoo sisävesiliikennettä

Kymenlaakson poliisi pyrkii rauhoittamaan suurempien järvien villiä vesiliikennettä valvontaa tehostamalla. Poliisi aloittaa Kymenlaaksossa säännöllisen sisävesien liikennevalvonnan juhannuksena.

Sisävesilaivat tarjoavat ensi kesänä parastaan

Sisävesilaivojen kevätkunnostukset ovat kiivaimmillaan. Kaikki pitäisi saada valmiiksi ennen jäidenlähtöä. Tilausristeilyt käynnistyvät 6. toukokuuta, mikäli Kallavesi on vapaana jäistä.

Lappeenrannan laivoilla riitti vilskettä

Lappeenrannan laivojen matkustajamäärät kasvoivat viime vuonna lähes 5 000 matkustajalla. Lappeenrannan Laivat Oy:n omistamilla laivoilla M/S Camillalla ja Viipuriin risteilevällä M/S Carelialla oli matkustajia yhteensä liki 43 tuhatta.

Kaupunginlahden luistelurata on avattu

Lappeenrannan Kaupunginlahden luistelurata on tarkoitettu luistelijoille ja potkukelkkailijoille. Rata aurataan tarvittaessa päivittäin ja siellä liikutaan omalla vastuulla.

Helteellä kanavaristeily voi olla loppuunmyyty

Heinäkuiset helteet ovat olleet suosiollisia Saimaan risteilyille. Viileä kesäkuu hiljensi risteilyliikennettä, mutta juhannuksesta alkanut lämmin kausi on houkutellut paljon matkustajia.

Uppopuita yhä Kaukaan edustalla

Irtopuita on ollut tänä vuonna vedessä poikkeuksellisen paljon. UPM Kymmene on saanut kymmenkunta korvausvaatimusta puiden veneille aiheuttamista vahingoista.

Lahden satama tanssii ja soi heinäkuussa

Keväällä perustettu Lahden satamayhdistys haluaa elävöittää Vesijärven sataman tapahtumatarjontaa. Suunnitelmissa on lisätä mm. koko perheen tapahtumia. Satamayhdistys haluaa tehdä lahtelaisten olohuoneesta entistä viihtyisämmän.

Sisävesilaivat liikkeelle jo tällä viikolla

Kallaveden sisävesilaivat ovat valmiina aloittamaan kesäkauden. Koski-Laivan kaksi alusta kävivät jo maanantaina koeajolla, ja omistaja Seppo Pirisen mukaan liikennöimään on mahdollista lähteä vaikka heti.

Laivaonnettomuutta harjoitellaan Vuohijärvellä

Valkealan Hillosensalmella harjoitellaan maanantaina onnettomuutta sisävesilaivalla.

Hämeenlinna haluaa Hopealinjalle uusia laitureita ja risteilypaketteja

Hämeenlinnan kaupunki haluaa kehittää Hopealinjan sisävesiliikennettä uusilla laitureilla ja risteilypaketeilla. Uusia laitureita toivotaan Hämeen historiallisen linnan ja Iittalan Lasimäen läheisyyteen.

Sisävesiristeilyt kiinnostivat keskinkertaisesti

Päijäthämäläisillä sisävesilaivoilla on pääsääntöisesti takanaan tyydyttävä vuosi. Osa laivayrittäjistä on havainnut yritysasiakkaiden vähentyneen, kun taas toisilla yritysten tilausristeilyt pitävät toiminnan vireänä.

Vesitiekuljetukset elpymässä - Mopro toiveikas

Saimaan vesitiekuljetuksissa odotetaan valoisampia aikoja. Saimaalla on näkyvssä jo muutakin kuin tyhjiä vesiväyliä ja turhaan vilkkuvia loistoja.

Sisävesilaivat ovat vetäneet väkeä

Pirkanmaan sisävesiristeilyt ovat vetäneet keskikesällä hyvin väkeä. Sateisen alkukesän heikko menekki ehti jo säikäyttää alan toimijat, ja taloustaantuman vaikutuksia pelättiin.

Laivamatkailua Saimaalla 1954

Saimaalla oli vielä 1950-luvulla vilkas laivaliikenne.

Sisävesilaivat liikkeelle

Pirkanmaan sisävesilaivat aloittavat reittiliikenteensä keskiviikkona. Hopealinjan kaksi alusta kulkevat Tampereelta Visavuoren kautta Hämeenlinnaan ja takaisin.

Moprolla riittää vielä kuljetettavaa

Savonlinnalaisella varustamolla Mopro Oy:llä riittää kuljetettavaa ainakin loppukesään asti. Maaliskuussa Mopro irtisanoi kaikki työntekijänsä siltä varalta, että toiminta on tilausten puutteessa keskeytettävä.

Lappeenranta harkitsee uutta laivaa

Ennen investointipäätöstä kaupunki haluaa vakuuttua viisumivapauden pysyvyydestä. Karelia-laiva on jo vanhentunut ja liian tuttu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle