Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kissanpentuja.

Emottomat kissanpennut löysivät kodit – eläinsuojelun tiloista varastettua emokissaa ei ole vielä saatu takaisin

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistys sai kattavat turvatoimet raivoa herättäneen murtovarkauden seurauksena.

Ruskea, iso koira leikkii värikkäällä pallolla.

Kotiväki kesäreissuun ja koira aktiviteettien täyteiselle hotellilomalle – lemmikkihoitoloissa kesä on jo pitkälti loppuunmyyty

Koronan jälkeinen matkakuume näkyy myös lemmikkihoitoloissa. Kesän viikonloput alkavat olla täynnä, ja nyt varataan jo syksyä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääovi aurinkoisena päivänä.

Mies pahoinpiteli ja palellutti karvattoman kissan autossa – syyttäjä vaatii useista rikoksista vankeustuomiota

Miestä syytetään esimerkiksi huumausainerikoksesta, vahingonteosta, varkaudesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja eläinsuojelurikoksesta. Yhteensä syytekohtia on kymmenen.

Kissa lähikuvassa

Kahdenkymmenen kissan populaatio loukutettiin ja vietiin Vaasan kissatalolle – kuusi kissoista tiineenä

Kissapopulaatio aiheuttaa merkittävät kustannukset kissatalolle. Toiminta jatkuu edelleen Palosaarella kunnes hallinto-oikeus päättää Isolahden talon kohtalosta.

Kolme kissanpentua.

Kissavoro iski Kankaanpäässä eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin – toiminnanjohtaja: "Terveisiä kissan vieneelle, pennut kaipaavat äitiään"

Murtautuja oli avannut kissojen häkit viime yönä. Yksi kissa on kateissa. Kankaanpään eläinsuojelyhdistys vastaa Pohjois-Satakunnassa luonnossa liikkuvien kissojen talteen ottamisesta.

Poikaset odottavat nokka auki ruokaa pesässään

Kaikilla linnuilla on pesimäaikana lain suoja – Tampereen kaupunki muistuttaa pitämään koirat kiinni

Tampereen kaupunki muistuttaa, että pesimärauha koskee myös muutoin rauhoittamattomia lajeja, kuten harmaalokki tai varis.

Riikka Tuomi pitää sylissään abessinialaista kissaa ja katsoo kissaan.

Sankarikissa Kojo pelasti kodin uhkaavalta tulipalolta Turengissa

Suomen Kissaliitto myönsi maaliskuussa kahdelle kissalle Sankarikissan arvon tunnustuksena niiden neuvokkaista toimista ihmishenkiä uhkaavissa tilanteissa.

Kissanpentu kurkistaa laatikon raosta ja käpäläkin näkyy.

Kissanpentu livahti lattian sisään Jämsässä, pelastuslaitos etsi lämpökameroin

Pelastuslaitos ei voinut auttaa kissaa, koska ei löytänyt sitä.

Koiran ja kissan ruokakyltti ukrainan väreissä eläinten ruoka-avustuslavalla.

Eläinten kokema kauhu herätti Carina Lintulan: nyt Suomesta on lähdössä rekkalasteittain ruokaa Ukrainan kissoille ja koirille

Kahden järjestön yhteiskeräyksen ensiponnistus tuotti 30 000 kilon ruokalastin, joka matkaa Ukrainaan viikonloppuna. Avun tarve ja auttaminen jatkuvat vielä pitkään.

sirutettu pentue bordercollieita

Kennelliitto ei hae uuden pakollisen koirarekisterin ylläpitäjäksi – voittaja valitaan neljän hakeneen joukosta

Koirien pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti käynnistyy tammikuussa 2023. Koirien pakollisella tunnistusmerkinnällä ja rekisteröinnillä pyritään ehkäisemään pentutehtailua, koirien laitonta maahantuontia ja heitteillejättöä.

Monen sukkapussin sisäältä löytyy kirje - eläinten anestesiasukkia saapuu eri puolilta Suomea

Vapaaehtoiset kutovat nyt kissoille ja koirille anestesiasukkia – myös Hillevi-kissan tassuja suojaavat pienet villasukat nukutuksen ajan

Nurmolainen eläinklinikka pyysi käsityöharrastajia apuun pitämään kissojen ja koirien tassut lämpiminä. Pienten anestesiasukkien kutominen lemmikeille sai yllättävän suuren suosion.

West Hamin Kurt Zouma joutui myrskynsilmään eläinrääkkäyksestä

Britannian eläinrääkkäyskohusta isot sanktiot – West Ham sakotti valioliigapelaajaansa, urheiluvälinejätti purki sopimuksen Kurt Zouman kanssa

Jalkapallon lontoolaisseura West Ham kertoi keskiviikkona sakottaneensa "suurimmalla mahdollisella summalla" puolustajaansa Kurt Zoumaa, joka on joutunut Britanniassa eläinrääkkäyskohun keskelle.

Länsigöötanmaanpystykorva katsoo suoraan kameraan.

Lemmikkiä ei pidä ottaa, jos ei ole varaa hoitaa sitä

Lemmikin sairastaminen voi tulla kalliiksi.

Eläinhoitolan asukkeja

Kissa edelleen Turun eläinhoitolan yleisin asiakas

Löytöeläimistä 40 prosenttia palautui takaisin omaan kotiinsa. 

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa eläinsairaalan hoitopöydällä.

Kissalla todettu koronatartunta ensimmäistä kertaa Suomessa – ei todennäköisesti levitä tautia

Kissojen tyypillisiä koronaoireita ovat hengitysteiden ja ruuansulatuksen ongelmat. Ruokavirasto painottaa, ettei kissojen tartunnoilla vaikuta olevan merkitystä koronan leviämiseen. 

Minna Koso pesee saksanpaimenkoiraa pesuhuoneessa. Koira on laitettu teräksiseen pesualtaaseen.

Minna Koso pesee koiria ja pyytää palkaksi ruokasäkkejä löytökissoille – eläintalo saamassa joululahjaksi toistasataa kiloa ruokaa

Kouvolalainen Minna Koso pesee koiria ja ottaa siitä maksuksi kissanruokaa. Keräämänsä ruoan hän lahjoittaa Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen eläintalolle.

Kissa maukuu kameralle.

Kahdeksan Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen kissaa kuollut ruttoon – puheenjohtaja vaatii omistajilta vastuuta: "Rokottakaa kissanne"

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen rankka loppuvuosi sai jatkoa, kun mykoplasman jälkeen yhdistyksen kissoilla on todettu kissaruttoa.

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa esittelee paperilta veriarvojaan eläinsairaalan hoitopöydällä.

Lemmikin hoito eläinsairaalassa maksaa jopa tuhansia euroja – kotikissankin henki halutaan pelastaa yhä useammin lähes hinnalla millä hyvänsä

Koirien ja kissojen vaativa hoito yleistyy koko ajan. Esimerkiksi kissoillekin on jo veripankkeja ja verenluovuttajakissoista on pulaa. Sairaalassa tehty iso operaatio ja tehohoitopäivät maksavat omistajalle helposti tuhansia euroja.

Vesper-koira syö luuta sohvalla

Listasimme lemmikkieläinten vaaranpaikat joulun aikaan – tarkista nämä ennen pyhiä

Esimerkiksi joidenkin ruoka-aineiden joutumista karvaisten herkkusuiden saataville tulisi rajoittaa.

Mustavalkoinen kissa punaisen viltin päällä.

Uuraisilla palvelukodin Misu-kissalle sittenkin lähtöpassit – viranomaisen mukaan kissa on monille talossa terveysriski

Uuraisilla Misu-kissan kohtalo herättää edelleen runsaasti keskustelua. Vielä lokakuussa kissa sai jäädä vanhusten palvelukeskus Kuukankodille. Pienryhmäkoti Koivulassa suunniteltiin edesmenneeltä asukkaalta taloon jääneestä kissasta luopumista. Nyt kissa pitäisi siirtää pois talosta terveysriskien takia.

Valtteri-kissa omistajansa Nina Hirsiahon sylissä

Kissaihmisille tulossa lisälasku: Myös kissat täytyy siruttaa, jos koirarekisteristä tulee toimiva – koirien siruttaminen alkaa pian

Lemmikkieläinten pakollisen rekisteröinnin avulla pyritään vähentämään laitonta maahantuontia ja pentutehtailua. Sirutuksen ja rekisteröinnin hinta on vielä auki.

Kauko Sorjonen kallistaa päätään taakse katsoessaan kasvihuoneensa katossa kasvavaa ihmeköynnöstä.

Julkisuutta karttava miljonääri Kauko Sorjonen kieltäytyy panemasta omaisuuttaan poikimaan: "Haluan mieluummin jakaa rahat muiden kanssa"

Yrityskaupoilla rikastunut jyväskyläläinen käyttää suuria summia arvorakennusten pelastamiseen ja taiteen edistämiseen. Itseään hän kuvailee äkkipikaiseksi mutta pitkävihaiseksi mieheksi. Juttu on julkaistu lokakuussa 2021.

Aukku-kissa saa insuliinipistoksen

"Vaihdoin lennosta lääkäriä", napauttaa sairaan Aukku-kissan omistaja, kun eläinlääkäri ehdotti eutanasiaa – lemmikkien hoidosta maksetaan jo miljoonia

Diagnoosi eläimen kroonisesta sairaudesta voi olla järkytys, mutta omistajat myös avaavat kukkaronsa lemmikin hoidolle ja palveluille. Viime vuonna tähän käytettiin 362 miljoonaa euroa.

Mustavalkoinen kissa punaisen viltin päällä.

Uuraisilla pöyristyttiin Misu-kissan kohtalosta – vanhusten palvelukoti päätti sittenkin pitää lemmikkikissan

Kuntalaiset huolestuivat kunnan aiottua luopua kymmenen vuotta vanhainkodissa viihtyneestä kissasta. Henkilökunta päätti julkisen keskustelun seurauksena pitää kissan.

Ilves kävelee lumessa Ranuan eläinpuistossa.

Pohjois-Pohjanmaalle on myönnetty 25 poikkeuslupaa ilvesjahtiin: lupia kohdennettiin alueille, joissa kanta on kasvanut voimakkaasti

Metsästyslupien määrä kasvoi kymmenellä edellisvuodesta. Ilveksen metsästysaika alkaa joulukuun alussa.

Ilves Ranuan eläinpuistossa.

Keski-Suomeen 21 ilveslupaa – eläinten kanta maakunnassa vakaa

Suomen riistakeskus myönsi ilvekselle saman verran pyyntilupia kuin viime vuonnakin.

Kulkukissa häkissä Kankaanpään eläinsuojeluyhsityksen tiloissa.

Jopa 140 villikissaa yhdellä tontilla – Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja: "Laki antaisi meille palikoita tämän työn tekemiseen"

Vapaana kulkevia kissoja on loukutettu Kankaanpäässä jo lähes saman verran kuin koko viime vuonna, eikä loppua näy. Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen käsittely alkoi eduskunnassa torstaina.

Två kattungar ligger på en kudde, en är långhårig, grå med en gul fläck i pannan och den andra svart och vit.

Kankaanpään kissaongelma pahentunut – eläinsuojeluyhdistys toivoo Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen läpimenoa

Kankaanpäässä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen hoidossa on tänä vuonna ollut jo yli 900 kissaa.

Kissatalon kissa

Turun Eläinsuojeluyhdistys toivoo Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen läpimenoa – yhdistyksen kissamäärät kasvavat vuosittain

Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen käsittely alkaa eduskunnassa torstaina. Maaliskuussa vireille pantu aloite on esillä täysistunnon lähetekeskustelussa.

Kissanpentu sängyllä isumassa.

Eduskunta alkaa pohtia kissakriisiä – vapaana ulkona liikkuvien kissojen sterilointia vaativa kansalaisaloite lähetekeskusteluun torstaina

Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloite keräsi keväällä 50 000 allekirjoitusta kahdessa kuukaudessa.

Kaksi rotukissaa on sohvalla nuoren naisen ympärillä. Harmaa sinisilmäinen kissa katsoo kohti. Nainen näyttää toiselle kissalle puikkoa, jonka päässä on oranssi pallo.

Elämä kissan kanssa on helpompaa, jos lemmikin opettaa arkisiin toimenpiteisiin – vastoin yleistä luuloa kissan kouluttaminen ei ole vaikeaa

Eläintenkouluttaja Janina Rönnqvist haluaa kumota uskomukset kissasta hankalana koulutettavana. Lemmikin opettaminen auttaa esimerkiksi lääkkeiden antamisessa, joka on usein vaikeaa.

Nainen pitää kissanpentua sylissään ja katsoo hymyillen kohti.

Löytöeläintarhoista jopa jonotetaan kissoja – osa kadonneista kissoista päätyy petojen suuhun

Yhä harvempi kissa päätyy löytöeläintarhaan. Yksi syy löytöeläinten ja varsinkin kissojen määrän vähenemiseen on se, että osa niistä päätyy villieläinten suihin.

Kirsti Koivula Isolahden uuden kissatalon portailla

Vaasa ei aio jatkossakaan tukea Kissataloa taloudellisesti – kaupunki pitäytyy sopimuksessa toisen löytöeläinkodin kanssa: "Heillä olisi kapasiteettia enemmänkin"

Vaasan Kissataloa ylläpitävän yhdistyksen joukkorahoituskampanja on avoinna lokakuun loppuun asti. Kissatalon muutto uuteen taloon ei ole vieläkään mahdollinen, vaikka vanha rakennus puretaan alta.

Valtteri-kissa omistajansa Nina Hirsiahon sylissä

Waltteri-kissan hurja pako: kolme kuukautta ja lähes 80 kilometriä – "Pisin karkumatka, mitä tiedän", sanoo löytöeläinkodin yrittäjä

Karanneet kissat löytyvät yleensä kilometrin säteeltä kotoa muutamassa päivässä tai viikon sisään, kertoo löytöeläinkodin pitäjä Katri Raatikainen.

Kissa puussa

Kissa puusta, koira kielekkeeltä ja lehmät lietekourusta – Etelä-Savon pelastuslaitos pelastaa myös eläimiä

Pelastuslaitokselle tulee lähes viikottain soittoja pinteeseen joutuneista eläimistä. Eläintä lähdetään kyllä pelastamaan, mikäli se vaan resurssien puitteissa on mahdollista.

Eläinlääkäri Tuulia Appleby vastaa pieneläinklinikalla.

Ammattiopiston uusi pieneläinklinikka Kannuksessa tuo helpotusta alueen eläinlääkäripulaan

Suurin osa potilaista on koiria ja kissoja. Klinikan eläinlääkäri on perehtynyt käytöshäiriöiden hoitoon, apua on tarjolla esimerkiksi ääniä pelkääville eläimille.

Meriarkeologi Minna Koivikko koki ikimuistoisen hetken, kun Badewannen sukeltajat nostivat leijonanpään pintaan.

Mysterious 18th century warship artefact pulled from Gulf of Finland

Marine archaeologist Minna Koivikko said she got goosebumps simply talking about the moment the relic was handed to her.

Nilmini Plester

Vapaaehtoiset rämpivät kissan perässä metsään vaikka talviöisin kolmen tunnin välein – kissojen loukutus käy tälle porukalle kokopäivätyöstä

Jyväskyläläinen eläinystävien rinki loukuttaa kaupunginosansa karanneita ja hylättyjä kissoja. Kissa villiintyy muutamassa viikossa, eikä tule sen jälkeen enää omistajansakaan lähelle, kertoo Nilmini Plester.

Villikissan pentu ihmisen otteessa.

Kunta määräsi pannattomia kissoja loukutettavaksi ja lopetettavaksi Keski-Pohjanmaalla – eläinsuojelijat puuttuivat asiaan, loukuttaminen keskeytetään

Keskipohjalaisessa Perhon kunnassa on yhdellä asuinalueella pyritty saamaan villiintyneiden kissojen populaatiota kuriin vuosien ajan.

En vanvårdad katt med ljus päls

Kitten mill operator who sold sick cats for years fined €210

The cat breeder told authorities she was unsure of how many cats she had.

Reissukissa Pessi ja Aapa-koira Syötteen huipulla Pudasjärvellä.

Reissukissa-Pessi on kiertänyt kaikki 40 kansallispuistoa – Metsähallituksen kävijälaskurit tikkasivat kesällä kaikkien aikojen ennätykseen

Reissukissa-Pessi ja Koirajengi ovat puistobongareiden aatelia, sillä ryhmä on vieraillut kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Kansallispuistoissa kävi vuoden alusta heinäkuun loppuun noin 2,5 miljoonaa ihmistä, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Löytökissa Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistyksen tilassa.

Syrjäisestä mökistä löytyneet lähes 40 kissaa muuttivat ympäri Etelä-Suomea – kävimme katsomassa, mitä niille kuuluu

Kotkassa syrjäisestä mökistä viime viikolla pelastetut lähes 40 kissaa ovat terveitä ja hyvinvoivia. Kissoille ryhdytään etsimään uusia koteja parin viikon kuluttua.

Neljä kissaa läjässä osin toistensa päällä ahtaassa tilassa.

Syrjäisestä mökistä löytyi noin 40 hyväkuntoista kissaa – löytäjät ymmällään: "Ei ihan tavallinen tapaus"

Kotkan seudulta löytyneitä kissoja oli ruokittu huonosti, mutta muutoin ne ovat hyväkuntoisia. Niille etsitään nyt uudet kodit eläinsuojeluyhdistysten kautta.

kissanpentu löytöeläintalossa

Kymen Sanomat: Yli 40 kissaa löytyi pienestä kesämökistä Kotkan seudulla

Kissojen omistaja on luovuttanut kissat Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistykselle.

Eläinlääkäri skannaa sirua rauhoitetulta kissalta.

Citizen's initiative demanding obligatory cat 'chipping' moves to Parliament

A supporter of the initiative says the microchip is an excellent tool in fighting the irresponsible kitten farming trade.

Eläinlääkäri skannaa sirua rauhoitetulta kissalta.

Kansalaisaloite vaatii kissoille tunnistussirua niskaan, ja se tietäisi lähes kaikkiin kissakoteihin eläinlääkärireissua – lue, mikä muu muuttuisi

Kissojen sirutus- ja rekisteröintipakkoa vaativa kansalaisaloite on tulossa eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen on allekirjoittanut 57 000 suomalaista. Koirille sirupakko on jo tulossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle