Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Osa live-keikoista on digitaalisia koronapandemian jälkeenkin", uskoo eurodancen kuningatar Pandora ja Vantaan oma Anneli

Anneli Magnussonin uudella albumilla tulee olemaan yksi lause suomeksi: levyn julkaisu on peruuntunut dramaattisesti jo viidesti.

Waldo's Peoplen Marko Reijonen kasvoi julkkisten keskellä – David Hasselhoff vei ulos roskapussin, ja Ronn Moss auttoi surun hetkellä

Pitkän linjan eurodance-tähti kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa valmistautuvansa sepelvaltimoiden pallolaajennukseen.

"We're Going to Ibiza" on nyt Itävallan ladatuin biisi – poliittinen kriisi nosti 90-luvun eurotanssirenkutuksen yllättäväksi listaykköseksi

Alankomaalaisen Vengaboys-yhtyeen hitti vuodelta 1999 osui ajan hermoon poliittisessa skandaalissa, joka sai alkunsa Ibizalla kuvatusta videosta.

25 vuotta täyttävän eurodance-yhtye Movetronin Päivi Lepistö vuodesta 1995: "Silloin mopo lähti lapasesta"

Veteraanibändin mukaan eurodance kiinnostaa nyt myös kaksikymppisiä.

Ysäripunastuttaja E-rotic live-vieraana ja musiikkivideoilla

Saksalainen eurodance-yhtye Lista-ohjelmassa 1995 ja 1996

Ysäribuumi vetelee viimeisiään – Ilmiön radioääni, DJ Matti Airaksinen: "Vihaan sitä musiikkia"

DJ Matti Airaksinen ansaitsee ysärikuninkaan tittelin. Hänen "sarkastisilla liekeillään" rakennettiin 1990-luvun musiikin nostalgiabuumia ja ysärijyystön nimeen vannovaa Parasta ennen -yhteisöä. Nyt liekki on hiipumassa.

"What is love?", kysyy Haddaway ensi kesänä Imatralla – Ysärifestari täydentyy

Toista kertaa järjestettävä 1990-luvun tähtiartisteja esittelevä festivaali on koonnut jo nimekkään esiintyjäkaartin ensi kesäksi.

Uusia ysärifestivaaleja pukkaa nollarista huolimatta – "Parhaat artistit säilyttäneet karismansa", arvioi YleX:n Matti Airaksinen

Esimerkiksi Joensuun Ilosaaressa järjestetään 90's-tapahtuma kesällä 2016. Buumille ei näy loppua, eikä se hämmästytä ysäriin erikoistunutta musiikkitoimittajaa Matti Airaksista. Kulman takana väijyy kuitenkin 2000-luvun alun eli nollarin nostalgisointi.

Musiikkifestivaali MM-rallin yhteydessä saa jatkoa

Jyväskylän MM-rallin yhteydessä järjestetty Rally Zone -festivaali keräsi 8 500 kävijää.

"Harmittava peruminen": Leila K ei esiinnykään RockCockissa

Ruotsalaisen ysäritähden piti esiintyä Kuopiossa lauantaina. Artisti ilmoitti, että hän ei saavukaan paikalle henkilökohtaisten syiden vuoksi.

"Katkera vanha poika" bongaa kilpaa ysäriartisteja – johtoasema häämöttää

Janne in da traktor -videosta tuttu maanviljelijä Janne Pietikäinen on innokas ysäristi eli 90-luvun eurodance-musiikin fani. Hän on bongannut jo yli 50 comebackin tehnyttä ysäriartistia.

Ysäribuumi täyttää keikkakalenterin – Movetron työstää uutta levyä

Kaksikymmentä vuotta sitten pinnalle raketin lailla ponnahtanut Movetron keikkailee tänä vuonna tiiviiseen tahtiin. Juhlakiertueen ohessa on luvassa myös uutta materiaalia.

Ysärifestareilla ei kaivata uutta musiikkia – hittibiisit soitetaan tuplana

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Imatra Music Go 90's -tapahtuman järjestäjät tietävät, että yleisöä kiinnostaa kaksikymmentä vuotta vanhat hitit.

Siskokset hurahtivat ysäriin – "Angels Crying oli niin ässähitti silloin ysärin lopussa"

Ysärimusiikki elää edelleen vahvasti mukana Aavakareen sisarusten Annikan ja Katin elämässä. Naiset kuuntelevat yli vuosikymmenen takaista eurodancea kaikkialla, missä on mahdollista musiikkia kuunnella. Ysärifanitus vei naiset mukaan myös Ylen tekemään joukkoistukseen.

Ysäribuumi liikuttaa kolmikymppisiä – YleX:n juontajan ympärille syntyi timanttinen yhteisö

Parrakas kuvismaikka soittaa vapaa-ajallaan 90-luvun eurodancea radiossa ja dj-keikoilla. Matti Airaksisen ohjelmalla on kymmeniätuhansia faneja, joiden kuvaamana syntyi joukkoistettu televisiodokumentti.

Kuningas Matti ja ysäristit

90-lukufanien kuvaama dokkari DJ Airaksisen keikkailusta.

Kuningas Matti alkaa – oletko valmis?

Nettisarja ja dokkari ysäribuumista tulossa 10.4. alkaen.

Kolmen illan ja kymmenen huippuartistin festari Jyväskylän MM-rallin kylkeen

Suomen MM-rallin kisapäivät saavat iltajatkoiksi kolmen päivän musiikkifestivaalin. Kymmenen artistia Samuli Edelmannista ruotsalaisiin E-Typeen ja Pandoraan esiintyvät uudistetussa satamassa Paviljongin kisakeskuksen ja huoltoparkin vieressä.

"Uutisetkin ovat nyt huonoja kuten 90-luvulla" – ysäribuumi villitsee myös nykypäivän nuoria

90-luvun dancemusiikki on edelleen hyvin suosittua. Tiskijukka ja festivaalijärjestäjä arvioivat, että musiikin yksinkertaisuus ja iloisuus vetoavat myös niihin, jotka eivät olleet syntyneetkään kuumimman ysäribuumin aikaan.

Radiojuontaja Olga K loisti 1990-luvulla myös tanssipoptähti Kändynä

Dancekomeetan henkilöllisyys selvisi vasta 20 vuoden päästä.

Dr. Alban: Olen nyt jopa suositumpi kuin 90-luvulla – video

Ruotsalainen artisti on yksi Helsingissä järjestettävän We Love the 90's -festivaalin pääesiintyjistä.

E-Type ja The 69 Eyes festareille Ivaloon

Ruotsalainen eurodance-artisti E-Type ja kotimainen rockyhtye The 69 Eyes esiintyvät Ivalo Rock-festareilla Ivalossa ensi heinäkuussa.

Emma-pystejä rohmunneet Haloo Helsinki! ja Cheek Kalajoen juhannukseen

Kalajoen Hiekkasärkät tarjoavat tänä vuonna juhannusjuhlijoille musiikkia eurodancesta suomiräppiin. Viime vuonna rannalla juhli lähes 50 000 ihmistä.

10 kysymystä: "Älä kerro tätä ruotsalaisille!"

Yle Urheilu kysyy olympialaisten aikana joka päivä 10 kysymystä eri henkilöiltä. Tänään vastausvuorossa on aina hyväntuulinen ruotsinsuomalainen rap- ja eurodance-artisti sekä näyttelijä Markoolio.

Rimpula laulaa pulleiden puolesta

Ysäriyhtye 2. Maanantai löi hynttyyt yhteen "Poika saunoo" -hitistä tunnetun Pojun kanssa ja julkaisi pikkujoulukauden kunniaksi sinkun "Saa lihavakin harrastaa seksiä".

Ysäristarat houkuttelevat Lahden Öihin

Kymmenvuotiaalle kaupunkifestivaalille Lahden torille odotetaan ennätysyleisöä. 1990-luvun eurodance-nimet, Dr. Alban, Haddaway ja Rednex ovat myyneet hyvin ennakkoon.

Kotkan Meripäiville Leningrad Cowboys, Rednex ja Haddaway

Heinäkuun lopussa pidettävä tapahtuma tuo lavalle myös muun muassa Roxetten, Jukka Pojan ja Aikakoneen.

Jukka Poika ja Aikakone Olusille

Iisalmen Oluset on hankkinut kotimaisia kärkiesiintyjiä. Heinäkuussa järjestettävässä tapahtumassa kuullaan Aikakonetta, Dingoa, Kotiteollisuutta sekä Jukka Poikaa & Sound Explosion Bandia.

Rock on raakaa työtä myös keikkamyyjälle

Ohjelmatoimiston pyörittämisestä on usein glamour kaukana. Liki 30 vuotta keikkoja kaupanneen Maria Tarnasen historiaan mahtuu bändien kanssa köyhäilyä, keikkabusseissa nukuttuja öitä ja karuja takahuoneita.

Ysärihuuma oli kiivas mutta lyhyt

Vuonna 1994 vuoden kuunnelluimpia renkutuksia oli 2. Maanantai -nimisen yhtyeen hitti "Mixet tahdo olla mun kaa?" Vuonna 2010 sama yhtye tekee paluun. Laulusolistina on tällä kertaa CatCat-duostakin tuttu Katja Kätkä, miesjäsenet ovat samat, tosin 15 vuotta vanhempina. Toinen heistä on hikiäläinen Jari Salonen.

Haddaway Haku päällä -festivaaleille

90-luvun eurodiscotähti saksalainen Haddaway saapuu Kurikkaan Haku päälle -festivaaleille kesäkuussa. Kotimaisena päätähtenä festivaalilla esiintyvät kauhajokelaislähtöinen Irina ja helsinkiläinen Giant Leap.

Kalajoen juhannuspaketti valmis

Hiekkasärkkien juhannusjuhliin tuovat kansainvälistä ääntä ja väriä ruotsalainen Look Twice ja ranskalainen eurodanceartisti Pakito. Kotimaisia dancerytmejä tarjoaa Movetron.

The Baseballs Kalajoen juhannusjuhlille

Kalajoen Juhannusta tähdittävät tänä kesänä rockabilly-trio The Baseballs sekä ruotsalainen eurodance-orkesteri Basic Elements.

Hämeenlinnan kuorovoima näytti kyntensä

Hämeenlinnan kuorosotalaiset Sanin johdolla yllättivät iloisesti. Eurythmicsin Sweet dreams oli sovitettu taidokkaasti. Verrattuna moneen muuhun kuoroon yhteislaulu soi myös kypsästi.

Automeikkaajasta kuoriutuu Sanin kuoropoika

Hämeenlinna on pian valtakunnankartalla, kun Kuorosota 2010 käynnistyy televisiossa. Hämeenlinnalaiskuoroa kisassa luotsaa Aikakoneen solisti, Hämeenlinnasta kotoisin oleva Sani. Automeikkaaja Jose Makkonen on puolestaan yksi kuorolaisista.

Hämeenlinnalaisten ei uskota pärjäävän Kuorosodassa

Vedonlyöjät eivät näytä uskovan Sanin johtaman hämeenlinnalaiskuoron mahdollisuuksiin helmikuussa alkavassa Kuorosota-ohjelmassa. Sani on saanut suuren kertoimen.

Sani johtaa hämeenlinnalaisia kuorosotaan

Aikakoneen solisti Sani etsii parhaillaan hämeenlinnalaisia laulajia keväällä teeveessä esitettävään Kuorosota-ohjelmaan. Kuoron valinnassa mukana on hämeenlinnalainen Ismo Savimäki.

Vanhat musiikkinettisivut kadonneet jäljettömiin

Suomessa ensimmäisenä internetiin ehtineet musiikkisivut ovat kadonneet lähes kokonaan. Suomen Jazz & pop-arkiston järjestämässä keruuhankkeessa onnistuttiin löytämään vain muutamia vanhoja sivuja.

Waldo Imatralla kananlihalla

Popin kuninkaan Michael Jacksonin kuolema veti Suomen euroviisuedustajan vakavaksi.

Finland Hits Rock Bottom in Eurovision

Finland's hopes in the  EUROVISION SONG CONTEST hit rock bottom when Waldo's People finished in last place. Norway won the event with a record 387 votes.

Norjalle murskavoitto euroviisuissa

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Norjassa: maan euroviisuedustaja Alexander Rybak Fairytale-kappaleellaan otti murskavoiton Moskovan kisoissa. Maa sai kaikkiaan 387 pistettä ja peittosi mennen tullen Lordin kolmen vuoden takaisen piste-ennätyksen.

Waldo's People antoi kaikkensa euroviisuissa

Suomen euroviisuedustaja Waldo's People suoriutui hyvin kisaurakastaan Moskovassa. Yhtye esitti kappaleensa Lose Control upeasti, ja aiemmin ääniongelmista kärsinyt Karoliina Kalliokin selviytyi lauluosuuksistaan ilman vaikeuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle