Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ajatuksilla iloa elämään

Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

Rainbow-yhteisö kokoontui kuukaudeksi metsään – Osallistuja: "Itsekin olen hippi ja ylpeä siitä"

Hippiliikettä muistuttava Rainbow-yhteisö pyrkii leirillä omavaraisuuteen, aikatauluttomuuteen, yhteisöllisyyteen ja luontoyhteyden saavuttamiseen.

Hippityttö halusi parantaa maailmaa, vaikka häntä moitittiin herkkäuskoiseksi – yhtä päätöstään hän katuu

Maailmanparantaja Tarja Helasen olkapäätä vasten on moni maahanmuuttaja itkenyt. Hippihiukset vei keuhkosyöpä.

Jyväskylän kaupunginteatterin hippimusikaali Hair vetää täysiä katsomoja

Musikaali Hair jatkaa kaupunginteatterin ohjelmistossa vielä kevätkauden.

Hippimusikaali Hair saa lauantaina ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterissa

Hippeys elää edelleen, mutta vähän erilaisena, arvioivat musikaalin ohjaaja ja näyttelijät.

Asta Lepän kolumni: Entä jos aitous onkin joskus pahasta?

Ihmiskunta elää tällä hetkellä historiansa seesteisintä ja väkivallattominta aikaa. Syynä saattaa olla juuri se, että olemme oppineet kontrolloimaan "aitoja" tunteitamme, kirjoittaa tietokirjailija Asta Leppä.

Hippi sai kyytiä!

Hyviä asioita, joita pääsi sentään näkemään tämä.

Neuvostohipit rakensivat vaihtoehtoelämää totalitarismin raoissa

Myös neuvostonuoret villiintyivät rauhasta ja rakkaudesta

Monimutkaista mutta ei mahdotonta – Miten maallikko saa kiinni maailmankaikkeuden hännänpäästä?

Ilman kvanttimekaniikkaa et lukisi tätä juttua, sillä sinulla ei olisi kännykkää eikä tietokonetta. Fysiikalla ei kuitenkaan vain tehdä rahaa, vaan etsitään vastauksia elämän mysteereihin.

Rakkautta & Anarkiaa: Elokuva puhuttaa

Sarja keskusteluita festivaaliklubeilta

Rakkauden kesä 1967 toi kukkaishipit myös suomalaisten ällisteltäviksi

Hippiliike ehti pohjolaan hetkeä ennen "kuolemaansa".

Nahkatehtaasta rokkikommuuniksi – legendaarinen Limminranta opetti yhteisasumista 70-luvulla: "Yhteisöllisyys kasvattaa"

Kivitalo kuin Kaurismäen elokuvissa. Oululaisbändin yhteisöasumista esiteltiin nuorisolehti Suosikissa. Legendaarista rakennusta kuvataan myös Kauko Röyhkän kirjassa.

Sinfoniaorkesterin harpisti haltioitui yhteiskeikalla Eppu Normaalin kanssa: "Yleisö tosiaan kohahti"

Kun yhtye ehtii 40 vuoden ikään, kaikki tehdään isosti: Eppu Normaalin stadionkonsertissa oli soittamassa 90-jäseninen sinfoniaorkesteri. Harppua keikalla soittaneella Kirsti Vartiaisella on myös oma Eppu-muistonsa kerrottavana.

Hair-musikaali vuodelta 1969 kantaa vielä liki 50 vuotta myöhemmin – yksi Suomen harvoista nuorisoteattereista yhä voimissaan

Kotkan Nuorisoteatteri sai alkunsa 1970-luvulla Reijo Paukun ohjaamasta Hair-musikaalista. Sittemmin monet nuorisoteatterit ovat kuihtuneet pois, mutta Kotkassa nuoret harrastajat ovat nostaneet Nuorisoteatterin uuteen kukoistukseensa.

Entinen skini: "Väsyin maailmankatsomukseen, joka perustuu puhtaasti vihalle"

Sami Henrik Haapala oli 90-luvun puolivälissä vannoutunut skinhead, jolle äärioikeiston ideologia oli arkipäivää. Lopulta hän väsyi jatkuvaan vihaan – ja rakastui hippityttöön.

Uusi luonnonmukainen menetelmä voi mullistaa polttoaineiden tuotannon – "hippien villein unelma"

Kasvimaailmasta tunnettu yhteytys on mahdollista toteuttaa myös toisin päin. Tuolloin voidaan tuottaa monenlaisia kemiallisia tuotteita selvästi nykyistä nopeammin, halvemmin ja saasteettomammin. Tanskalaistutkijat uskovat "käänteisen fotosynteesin" muuttavan monet teollisuudenalat ympäristöystävällisiksi.

Kysymyksiä lääkärille näin kevään tullen

Kuka korvaa kun koulussa oppi jonninjout. sontaa?

Tajunnan kumous

Ensimmäinen huumeaalto 1960-70-lukujen taitteessa.

New age – uuden ajan vanhaa musikkia? Avaruusromua 2.8.2015

Avaruusromussa kuunnellaan new agen varhaisvaiheita.

Paikallinen Maya Paakkari korvaa Anna Abreun Rotuaari Pikinikissä

Anna Abreu joutui peruamaan Oulun keikkansa kovan kuumeen takia. Maya & Frosen Hippies aloittaa lauantain Rotuaari Piknikin. Pariisin Kevät jatkaa ja illan päättää Maija Vilkkumaa.

Lysergihapon dietyyliamidia! Avaruusromua 21.6.2015

MIllaista musiikkia tehtiin LSD:n 70-vuotisjuhlan kunniaksi?

Lyhyt poh- ja murehdinta (varalta) Ylöjärven asukkien moraalista

Syntisten elämää ja muuta Ylöjärveä turistin silmin.

Näkökulma: Helsingissä eivät hipit hillu

Aktiivinen kansalaisuus, vanhojen rakennusten uusi elämä ja Tilakeskuksen puskutraktoripolitiikka istuvat huonosti samaan Helsingin strategiaan, kirjoittaa kaupunkitoimittaja Sanna Cortés.

Toimittaja Kauko Röyhkä irvaili tosikoille hipeille – Tilt Zeitungin lyhyt ja komea ura

Kauko Röyhkä oli yksi pienlehti Tilt Zeitungin tekijöistä. Apurahalla käynnistetyn aviisin maine on komeampi kuin levikki, numeroita ilmestyi vain kolme.

Seuraava muotitrendi: Kantaaottava yhteisöllisyys?

Tulevaisuuden muodin arvioiminen vaatii selvännäkijän taitoja. Virikkeitä voi antaa tämän päivän epävarma maailmantilanne. Trendianalyytikon mielestä muodin luojat voisivat ottaa koppia ihmisten tarpeesta yhteisöllisyyteen, kun maailma on varsin sirpaloitunut erilaisiin alatyyleihin ja -ilmiöihin.

Kaninkolo avasi huumesatujen ihmemaan

Lasten saduista on tullut osa huumekulttuuria

Pori Jazzin historiaa 600 kuvan voimin

Pori jazzin tulevaan 50-vuotisjuhlintaan liittyen ilmestyy lokakuussa suurikokoinen kirja nimeltään Pori Jazz 50 vuotta - kuvitettu klassikko. Teos kertoo jazzjuhlien tarinan sadoilla valokuvilla ja vuosikymmenten erilaisilla teemoilla.

Ämyrock oli hippihenkinen hipsteri jo ennen hipstereitä

Rokkia, rauhaa, rakkautta. Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock täyttää tänä kesänä 40 vuotta. Keski-ikäinen festari on edelleen hipsteriyden ytimessä.

Poliisi: Suomessa ei ymmärretä että nykyajan kannabis on eri ainetta kuin hippiaikaan

Huumepoliisin mukaan lieventyneet asenteet kannabikseen perustuvat virheelliseen käsitykseen. Nyt myynnissä olevan aineen pitoisuudet ovat huomattavasti suurempia kuin ennen käytettyjen.

Marihuanakauppiaan suomalaispuoliso: "Aika haipakkaa on ollut"

Vuodenvaihteessa Coloradosta tuli Yhdysvaltojen ensimmäinen osavaltio, jossa mietojen huumeiden myynti on sallittua. Ylen aamu-tv tavoitti suomalaisnaisen, jonka puoliso on marihuanan laillistettu myyjä.

Näkökulma: Ateisti, älä tuputa uskoasi

Hörhöilyä, roskaa, henkimaailman hömpötyksiä ja hippien lätinää. Miksi joidenkin ihmisten maailmankuvan saa huoletta niputtaa huuhaa-osastoon? Miksi sivistynyt ihminen unohtaa käytöstapansa, kun puhutaan vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin tai henkiolentoihin uskomisesta, ihmettelee toimittaja Katariina Luoma kolumnissaan.

Kolumni: Löysää nutturaa tai kravattia ja tuo elämää Lahteen!

Taidehippien kaikotessa Lahdesta kaupungista on tulossa hiljainen ja vaisu. Teatterinjohtaja Jussi Sorjanen peräänkuuluttaa kolumnissaan rohkeutta elää ja hullutella, tehdä mitä tahansa, mikä tekisi Lahdesta taas elävän paikan.

Kolumni: Ruoka-asiat saavat vereni kiehumaan

Keskustelu kiihtyy, kun puheeksi tulee ruoka. Meidän pitäisikin olla vähän paremmin perillä siitä mitä syömme, toteaa Hanna Kopra kolumnissaan.

Petri Kejonen: Voyager heti kotiin!

Voyager 1 -luotain on tästä avaruuteen päin, jossain jumalan selän takana. Kannattaako vuonna 1977 valmistunutta retaletta ulkoiluttaa aurinkokuntamme ulkopuolella ? Epäilen, kirjoittaa Petri Kejonen blogissaan.

Volkswagen lopettaa hippibussien valmistamisen

1960-lukuun vankasti liitetty ikoni, Volkswagen-bussi tulee tarinansa päähän. Hippibussia valmistetaan edelleen Brasiliassa, mutta VW aikoo seisauttaa tuotannon joulukuussa.

Suomen Hairin isä antoi viestikapulan Pia Lunkalle

Hair-musikaali tehtiin Suomessa ensimmäistä kertaa 1970-luvulla ja ohjaajana oli Reijo "Rolle" Paukku. Paukku ohjasi musikaalin myös Kotkaan, mikä oli alkusysäys kaupungin nuorisoteatterille. Nuorisoteatterityö jatkuu Kotkassa jälleen, pienen tauon jälkeen. Nyt ohjaksissa on Pia Lunkka.

Turku sticks to small and cozy for summer concerts

Finland is known for its large music festivals that draw performers and audiences from around the world. Turku's Ilmiö festival is bucking the trend of big -- with an intimate, sold-out annual festival that has no desire to expand.

Hipit kokoontuvat Ranualla

Eräänlainen hippileiri, Suomen Rainbow gathering kokoontuu parhaillaan Ranualla. Leiriä on rakennettu pikku hiljaa viimeisen viikon aikana ja väki on asettunut Yli-Soppananjärven rantaan leirintäalueelle, noin 70 kilometrin päähän Ranualta Posiolle päin. Tiistaina paikalla oli vain kuusi henkilöä, mutta juhannusviikonlopulle odotetaan jo kymmeniä, jopa yli sata osallistujaa.

Rentun ruusu soi San Franciscossa

San Franciscon kuuluisalla hippikadulla Haight Streetillä raikaavat sunnuntaina Irwin Goodmanin laulut. Haight-Ashburyn kulttuurifestivaalin päälavalle nousee The Horsmas-yhtye, joka tanssittaa amerikkalaisia suomeksi lauletuilla ja ska-kompilla terästetyillä Irwinin kappaleilla.

Hairin tekijä - Georg Malvius

Legendaarisesta Hairista on tehty monta teatteriversioita.

Suomen Hair-sensaatio vuonna 1969

Hair oli ajan ilmiö, joka levisi kulovalkean tavoin.

Kulttimusikaali Hair ja 1960-luku

Musikaali Hair syntyi vuonna 1967.

Dalai Abu valaistuu

Ykkösaamun kolumnisti Harri Närhi pohtii norsunsa kanssa ihmisyyttä.

Tyylitaituri sekoittaa kukkaa, pitsiä ja paljetteja

Tänä kesänä tyylilyyli pukee päälleen kirkkaita värejä, kukkaa ja pitsiä, ruutua sekä raitaa ja höysteeksi hippikoruja. Jalkaan laitetaan välkehtivät paljettisandaalit tai kiilakorkokengät. Eri tyylejä sekoittava kokonaisuus viimeistellään olkihatulla ja rantakassilla. Minkään ei tarvitse sopia yhteen, sillä runsaus on valttia, vakuuttavat muotitaiturit.

Muoti tulee meille muualta maailmalta

Ensi kesän muotivärit ja mallit keksittiin jo viime vuonna pääosin Euroopan muotikaupungeissa. Muoti saavuttaa Suomen pienellä viiveellä.

Kevätmuoti on kukikasta ja kevyttä

Kevät on jo kauppojen vaatehyllyillä. Ohutkankaiset, kirkkaissa väreissä hehkuvat kevätuutuudet houkuttelevat jo monia vaateostoksille. Ammattilaisen mielestä tämän kevään muodissa on mistä valita ja klassikot saavat rinnalleen kivoja uusia juttuja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle