Uusimmat artikkelit
Japani uudistaa asevoimansa – nousee maailman kolmanneksi suurimmaksi sotilasmahdiksi
Toisen maailmansodan häviäjämaat Japani ja Saksa panostavat nyt asevoimiin. Japani haluaa Kiinaan asti yltäviä tarkkuusohjuksia.
Katso videolta, miksi Suomi tuplasi puolustusmenonsa ja mihin miljardit menevät
Puolustusvoimat nielevät ensi vuonna 6,5 miljardia euroa. Suomi tekee suuria aseostoja etenkin Yhdysvalloista. Samalla Suomesta on tulossa Naton mallioppilas.
Palkka-armeija Wagner kylvää tuhoa Ukrainassa ja maailmalla – Venäjä haalii vihreiden miesten avulla geopoliittista valtaa ja luonnonvaroja
Ukrainassa raskaita tappioita kärsinyt Venäjä haalii nyt Ukrainaan taistelijoita omien asevoimiensa ohella myös Wagner-palkka-armeijan kautta. Venäjä on lähettänyt Wagner-joukkoja myös muihin maailman kriisipesäkkeisiin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen Euroopan turvallisuustilanteesta: "Valtava pettymys"
Puolustusministeri oli Yle Radio Suomen haastattelussa keskiviikkona Santahaminan varuskunnassa.
Analyysi: Baltian maat toivovat pysyviä amerikkalaisjoukkoja ja varautuvat sodanjälkeiseen Venäjään
Baltian maat uskovat Venäjän uhan palaavan – ehkä entistä pahempana – Ukrainan sodan jälkeen. Turvaa etsitään Yhdysvaltain joukoista ja Saksasta.

Ruotsi lähettänyt lisää sotilaita strategisesti tärkeään Gotlantiin – Yle seuraa joukkojen toimintaa paikan päällä
Itämeren suurimpaan saareen on saapunut noin 120 hengen vahvuinen valmiusjoukko. Ruotsalaiset sotilaat vartioivat Visbyn lentokenttää ja alueen tärkeimpiä satamia. Svenska Ylen toimittaja seuraa tilannetta Gotlannissa.
Historia: Amerikanjuutalaiset sotilaat
Amerikanjuutalaiset taistelivat natsi-Saksan kukistamiseksi.
Dokumenttiprojekti: Kuka Julian Assange?
Oscar-palkitun ohjaajan Laura Poitrasin dokumentti.
Suomen armeija naapureita suurempi
Pohjoismailla on erilaiset puolustusratkaisut, ja maat eroavat myös vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla. Tämä pätee myös Viroon.
Ministeriksi haluava Niinistö upseereille: "Turha pelko pois"
Jussi Niinistö haluaa puolustusministeriksi.
Oikeus omaan rynkkyyn: käsikirjoitus
Armeijan kutistuminen sysää syrjään 100 000 reserviläistä.
Suomessa useita sotilaiden turvayrityksiä
Suomesta käsin ulkomailla operoi tällä hetkellä ainakin kuusi sotilas- ja turvapalvelualan yritystä. Jotkut yksityisten turvafirmojen palveluksessa työskentelevät ovat samaan aikaan myös Suomen puolustusvoimien palkkalistoilla.
Yksityistetyn turvan hankalat vastuut
Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower ennusti jo viisi vuosikymmentä sitten kuinka yksityisten turvallisuusyritysten vaikutusvalta kasvaisi asevoimien toiminnassa.
Epäoikeudenmukaisuuksien korjaaja Elisabeth Rehn
Elisabeth Rehn on ollut monessa asiassa ensimmäinen.
Pohjois-Korea avoinna vuonna 1989?
Yrjö Tähtelän dokumentti.
Nato laajenee itään
Seitsemän entistä Neuvostoliiton satelliittivaltiota liittyi vuonna 2004 läntiseen sotilasliittoon. Naton hävittäjät ilmaantuivat Baltian taivaalle lähes välittömästi.
Saksan hyökkäys itään alkaa 1941
Keväällä 1941 Saksan ”uusi järjestys” näytti päässeen voitolle Euroopassa. Tilanne oli kuitenkin muuttumassa. Pian alkaisi sota itärintamalla, ja Yhdysvallat tuki jo Britannian sotaponnistuksia.
Sisua myytävänä
Sisu Auton omistajien mukaan lähikuukausina ”tapahtuu paljon”. Suomen Autoteollisuuden hallituksen puheenjohtaja Rolf Saxberg valottaa hieman tulevaa: ”Meidän voimavarat eivät riitä siihen, että lähdetään rakentamaan suurta myyntiorganisaatiota tuotteiden markkinointiin eri puolille maailmaa. Näin ollen tähän omistuspohjaan pitää saada vahvistusta.”
Kylmää sotaa Saksojen välillä
DDR:n puolustusministeri lähikuvassa vuonna 1965.
Neuvostojoukot ylittivät Tšekkoslovakian rajan
Tšekkoslovakian miehitys alkoi 21.8.1968.
10 päivää Tshekkoslovakian miehityksen jälkeen
Uutisraportti Prahasta 1968.
Taistelu Moskovasta alkaa
Lokakuussa 1941 puoli miljardia uutta ihmistä oli joutumassa sodan piiriin. Saksa hyökkäsi Moskovaan, Japani hylkäsi neuvottelulinjan, ja USA menetti ensimmäiset sotilaansa sotatehtävissä.