Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuorisosäätiön toimisto Helsingissä

Valtion mitta tuli Nuorisosäätiön kanssa täyteen – miljoonat takaisin valtiolle, ministeri harvinaisesta päätöksestä: "asumisen jatko turvattu"

ARA teki poikkeuksellisen päätöksen vasta toisen kerran viraston historian aikana. Lainojen irtisanomisen taustalla on Nuorisosäätiön edellisen johdon toiminta.

Riihisäätiön entinen puheenjohtaja Toivo J. Kanninen.

Korkein oikeus alensi Riihi-säätiön ex-puheenjohtajalle maksettavaksi määrättyjä miljoonakorvauksia

Korkein oikeus piti muilta osin voimassa Rovaniemen hovioikeuden tuomion.

Kuvituskuva: ruutukaappaus animaatiosta.

Näin toimii talous: Mistä raha tulee?

Raha syntyy velkaa ottamalla.

Piirretyssä kuvassa pitkähiuksinen nainen, viiniä ja numero viisi.

Hurja putki

Osa 5: Kriisissä ystävyys testataan. Kirje: Eeva Vekki

Islanninhevosia laitumella Islannissa.

Turismi ja tulivuoret pelastivat Islannin talouden haaksirikolta

Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

Rakennustyömaa Kokkolan Pikiruukissa heinäkuussa 2010

Lakiuudistus saattaa laskea uusien asuntojen vuokria eurolla per neliö

Valmisteilla oleva uusi laki saattaisi laskea valtakunnallisten vuokrayhtiöiden uudiskohteiden vuokria. Kaupunkien vuokrayhtiöiden vuokrissa tuskin tapahtuisi merkittävää muutosta, sillä yhtiöt eivät tavoittele voittoa.

Vain muutama pikalainayritys myöntää  enää alle 2000 euron pikavippejä.

Oikeus pani vippifirman kuriin

Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.

Hovioikeudet ovat jo puuttuneet vertaislainojen liian suuriin korkoihin.

Vertaislainoille pikavippien kohtalo

Vertaislainoista on tullut uusi pikavippibisneksen hämmentäjä. Vertaislainoja ei tällä hetkellä säännellä lailla. Vertaislainayritykset ovat perineet alle 2 000 euron luotoista satojen prosenttien suuruisia korkoja.

Kalliit kulissit

Miten terveellä pohjalla rahankäyttösi on?

Galleriatalon purkutyömaa

Simo purkaa vuokratalon

Simon Vuokratalot purkaa ensi kesänä vuokrarivitalon. Talo on päässyt huonoon kuntoon ja se olisi peruskorjattava. Talon 10 asunnosta vain kaksi on vuokrattu. Purkuun on saatu avustusta ja osa jäljellä olevasta lainasta on annettu anteeksi.

Vuokra-asunto tyhjillään.

Vuokra-asuntojen kysyntä laskenut Keminmaassa

Keminmaassa aletaan etsiä keinoja vuokra-asuntojen kysynnän parantamiseksi. Asunnoista on ylitarjontaa ja lisäksi useat kiinteistöt ovat tulleet peruskorjausikään.

Piirretty prosenttimerkki.

Talousmatematiikka

Korkoja, veroja ja muita prosenttilaskuja.

Aravan korkoerot -grafiikka.

Valtio tienannut satoja miljoonia vuokra-asujien kustannuksella - Ministeri: Epätervettä toimintaa

Aikoinaan kohtuuhintaisen asumisen tukemista varten luodusta arava-järjestelmästä on tullut valtion rahantekokone. Valtio tienaa joka vuosi yli 100 miljoonaa euroa voittoa korkeakorkoisista vanhoista arava-lainoista. Maksajina ovat pienituloiset arava-asuntojen vuokra-asukkaat, joiden pitäisi olla tuen kohteina. Ja tulevina vuosina valtion voitot sen kuin kasvavat.

Hallitus laajentaa vaikeuksissa olevien vuokrataloyhtiöiden tukea

Lievennyksiä on tulossa muun muassa lainaehtojen sovitteluun. Tavoitteena on helpottaa vuokrayhtiöiden taloutta ja lieventää valtion riskejä.

Suomi: Kriisimaat voisivat kaupata vakuudellisia velkapapereita

Lainojen vakuudeksi korvamerkittäisiin esimerkiksi verotuloja.

Likaiset kädet.

Asunnottomuus ja subjektiivinen oikeus asuntoon eivät kohtaa Suomessa

Todellisen asunnottomuuden ja perustuslaissa määritellyn oikeuden asumiseen ja asuntoon välillä on Suomessa jännite. Tarkempi lainsäädäntö ei tue perusoikeuden toteutumista. Tämä käy ilmi hallintotieteiden lisensiaatti Jan-Erik Helenelundin väitöskirjatutkimuksesta, joka tarkastetaan perjantaina Vaasan yliopistossa.

Irlannin kautta saatu vakuudellinen raha nosti Suomea lamasta

Irlannin kautta saatu vakuudellinen rahoitus oli keskeisessä asemassa, kun Suomea nostettiin ylös 1990-luvun lamasta. Irlantiin perustettiin tuolloin Fennica holding-yhtiö, joka osti oikeuksia suomalaisiin aravalainoihin. Kaikkiaan järjestelyllä hankittiin Valtion asuntorahastolle varoja 2,8 miljardin euron arvosta.

Asunto-osakeyhtiöiden hoito- ja korjauskulut nousivat

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat viime vuonna vähän alle 3,5 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa. Kulut nousivat edellisvuodesta 4,7 prosenttia.

Lapsi keinuu espoolaisen vuokratalon pihalla.

Ihmiset muuttavat ARA-asuntojen vuokrankorotusten tieltä

Vuokrankorotukset valtion tukemissa ARA-asunnoissa ajavat ihmisiä muuttamaan. Edullisia vuokra-asuntoja on tarjolla entistä vähemmän, koska tuhansilta vuokrataloilta puretaan vuosittain niitä koskevat rajoitukset. Valtion tukemia asuntoja ovat ostaneet myös ulkomaiset kiinteistösijoittajat.

Pikavippiparonit: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Uutta Ehtoo-Kotoa ei enää syntyisi

Vääksyn Ehtoo-Koto ry perustettiin vapaaehtoisvoimin 40 vuotta sitten, ja se rakensi asunnot 60:lle vanhukselle. Rotaryklubin puuhamiehen myöntävät, että ajat ovat nyt toiset. Vastaava voimainkoitos ei enää onnistuisi. Siksi onkin hyvä, että Ehtoo-Koto on jo pystyssä ja porskuttaa.

Tyhjillään oleva vuokratalo Kemin Reservikomppaniankadulla.

Satakunta vuokra-asuntoa menossa purkuun Kemissä

Kiinteistö Oy Itätuuli harkitsee kahdeksan talon eli noin sadan asunnon purkamista. Talojen kunto ei ole ainoa kriteeri, joka määrää, mitkä talot puretaan.

Erkki Karvonen Kuopas-oikeudenkäynnissä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus antaa päätöksensä Kuopas-jutussa

Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tänään päätöksensä Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy:n epäselvyyksiä käsittelevässä jutussa. Syyttäjä vaatii Kuopaksen entiselle toimitusjohtajalle Erkki Karvoselle rangaistusta luottamusaseman väärinkäytöstä ja kahdesta törkeästä avustuspetoksesta. Karvonen kiistää syytteet.

Ara ei rankaise Nuorisosäätiötä

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara ei reagoi enempää Nuorisosäätiön toimintaan. Ympäristöministeriö oli vaatinut Aralta esitystä toimenpiteistä Nuorisosäätiön suhteen, mutta sellaisiin ei nähty mitään syytä tänään pidetyssä kokouksessa.

Erkki Karvonen Kuopas-oikeudenkäynnissä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Kuopas-käräjät alkoivat

Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy:n epäselvyyksien pääkäsittely alkoi tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Kuopaksen entiselle toimitusjohtajalle Erkki Karvoselle rangaistusta kahdesta törkeästä avustuspetoksesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kerrostalon remontointia

Asuntoja korjattiin viime vuonna 1,3 miljardilla

Asunto-osakeyhtiöt ja aravalainoitetut asuntoyhteisöt korjasivat rakennuksiaan viime vuonna kaikkiaan 1,3 miljardin euron edestä. Tämä on 5,6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2007.

SASO: Kataisen korkotuki väärin suunnattu

Suomen asumisoikeusasukkaiden yhdistys vaatii hallitusta ulottamaan asuntorakentamisen korkotuen asumisoikeusasuntoihin. Se pitää väliaikaisten vuokra-asuntojen tukemista lyhytnäköisenä.

MIehiä rakennustyömaalla

Rakennusliitto: Pankeilta lainaa asuntoihin

Rakennusliitto vetoaa voimakkaasti pankkeihin, jotta ne antaisivat lainoja asuntorakentajille. Harjunniemi kritisoi Turun Sanomien haastattelussa etenkin Sampo Pankkia ja Nordeaa siitä, etteivät ne anna lainaa valtiontakaamaan vuokra-asuntorakentamiseen.

Rakenteilla oleva talo

Rakennusliitto ottaisi aravalainat taas käyttöön

Rakennusliitto ottaisi aravalainat taas käyttöön. Aravalainan voisi ottaa käyttöön ainakin väliaikaisesti, esittää SAK:lainen Rakennusliitto.

Remontit vievät yhä enemmän rahaa asuntoyhtiöissä

Asuntoyhteisöjen korjauskustannukset kasvoivat 15 prosenttia viime vuonna. Asunto-osakeyhtiöt ja aravalainoitetut asuntoyhteisöt korjasivat rakennuksiaan kaikkiaan 1,4 miljardilla eurolla.

Riihi-säätiö myymässä omaisuuttaan

Lakkautusuhan alla oleva Riihi-säätiö haluaa myydä omistamansa kiinteistöosakeyhtiön oululaissäätiölle, kertoo sanomalehti Kaleva. Kauppaan tarvitaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran lupa.

Arava-asuntojen rakentaminen loppuu

Arava-asuntojen rakentaminen loppuu tänä vuonna. Aravalainoista luovutaan, ja ne korvataan valtion korkotuella.

Asuntorahastosta teiden rahoittaja?

YIT:n konsernijohtaja Reino Hanhinen esittää, että Valtion asuntorahaston (ARA) pääomia aletaan käyttää teiden rakennukseen ja junaratojen korjaukseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle