Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulkolinja: USA:n vangitut lapset

Yhdysvaltain vankiloissa viruu kymmeniä tuhansia alaikäisiä.

Sunnuntai 25.8.2019 (radio)

Porvoossa on ammuttu kohti poliiseja. Pääministeri Antti Rinne sanoo, että Porvoon ampumistapaus on vakava. Ylen toimittaja on tavannut suomalaisen nuoren, joka on nuorisovankilassa Syyriassa. Kolttasaamelaiset ovat juhlineet viikonloppuna.

Vartijat pahoinpitelivät nuoria Australiassa – Pääministeri käski aloittaa tutkinnan videopaljastuksen jälkeen

Alkuperäiskansoihin kuuluvia nuoria painettiin maahan ja sidottiin tuoliin. Järjestöjen mukaan kaltoinkohtelu on yleistä nuorisovankiloissa.

Hollanti suunnittelee useiden vankiloiden sulkemista

Rikollisuuden vähenemisen myötä Hollannin vankiloissa on tuhansia tyhjiä sellejä. Hollanti on vuokrannut vankiloidensa ylikapasiteettia muille maille.

Intia kiristää nuorisorikollisten tuomioita vakavissa rikoksissa

Taustalla on Delhin raa'asta joukkoraiskauksesta tuomitun nuoren miehen vapautuminen vankilasta vain kolmen vuoden jälkeen.

Delhin joukkoraiskauksen tekijöistä nuorin vapautettu

Neljä miestä sai kuolemantuomion, mutta nuorin tekijä tuomittiin nuorisovankilaan kolmeksi vuodeksi. Yksi tekijöistä ei ehtinyt saada tuomiota, sillä hän teki itsemurhan vankilassa.

Yhdysvalloissa internethahmon innoittama puukottajatyttö oikeustoimikelvoton – joutui pakkohoitoon

Kaksi lasta puukotti koulukaveriaan internethahmo Slendermanin innoittamana kesäkuun alussa.

Britannian oikeusministeri määrää nuorisorikolliset aikaisin nukkumaan

Elokuusta alkaen nuorisovankiloissa valot sammutetaan kello 22.30. Kriitikoiden mielestä vankilasysteemissä on tärkeämpiäkin epäkohtia kuin vankien nukkumaanmenoaika.

Internet-hahmo innoitti 12-vuotiaita tyttöjä puukottamaan kaverinsa Yhdysvalloissa

Tytöt suunnittelivat kuukausien ajan hyökkäystä miellyttääkseen demonimaista Slendermania, joka on yksi Creepypasta Wiki -kauhusivuston tarinoissa esiintyvistä kuvitteellisista hahmoista.

Mieto keskittyi olympialaisiin vankilassa: ”Se oli juhlahetki, kun sai syödä yölläkin”

Juha Mieto nukkui, söi ja valmistautui olympialaisiin kolmisen viikkoa nuorisovankilassa.

Egyptissä vapautettiin syrjäytetyn islamistipresidentin puolesta mieltään osoittaneita naisia

Vapautetuista seitsemän on alaikäisiä tyttöjä. Heidät oli alun perin tuomittu nuorisovankilaan.

Facebookiin suutelukuvan julkaissut teinipariskunta pidätettiin Marokossa

Pariskunta on pidätettynä paikallisessa nuorisovankilassa. Tapahtunut on herättänyt paikallisessa väestössä paljon huomiota ja monet nuoret pariskunnat ovatkin julkaisseet samanlaisia suutelukuvia omilla Facebook-sivuillaan.

Rikollisjengit käyttävät 6-vuotiaita lapsia huumesalakuljettajina Guatemalassa

Jengit pakottavat lapsia ja teinejä myös murhiin ja raiskauksiin.

Paavi korvasi kiirastorstairituaalissa katoliset papit nuorisovangeilla - pesi muslimitytön jalat

Franciscus pesi roomalaisvankilassa 12 vangin jalat muistona Jeesuksen opetuslapsille tekemästä jalkojenpesusta.

Saksan nuorisovankiloissa viidakon lait

Tappelut, kiusaaminen ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat liian yleisiä Saksan vankiloissa, käy ilmi Ala-Saksin Kriminologian tutkimuslaitoksen selvityksestä. Deutsche Wellen mukaan laitos sulkisi sellien ovet aina kun vartijat eivät ole paikalla.

12-vuotias telkien taa Lontoon mellakoista

Tekohetkellä vain 11-vuotiaasta pojasta tuli nuorin Lontoon mellakoista tuomittu henkilö torstaina. Scotland Yard kertoi lausunnossaan, että nyt 12-vuotias poika tuomittiin nuorisovankilaan kuudeksi kuukaudeksi.

Kuparinen 500 markan seteli löytyi Varsinais-Suomesta

Turkulainen antiikkiharrastaja löysi maailman ainoan kuparisen 500 markan setelin huutokaupasta. Nyt seteli etsii uutta omistajaa. Löytäjä toivoo ainutlaatuisen setelin päätyvän kaiken kansan ihailtavaksi.

10-vuotiasta yhdysvaltalaispoikaa epäillään murhasta

Yhdysvaltain viranomaiset epäilevät 10-vuotiaan ohiolaispojan ampuneen äitinsä. Poikaa vastaan nostettiin maanantaina syyte nuorena henkilönä tehdystä murhasta. Poliisit hälyttäneen naapurin mukaan poika tuli sunnuntai-iltana naapuritaloon ja kertoi ampuneensa äitinsä.

Baltiassa eniten vankeja EU:ssa - Suomessa toiseksi vähiten

Latviassa, Virossa ja Liettuassa on selvästi enemmän vankeja suhteessa väkilukuun kuin muissa EU-maissa. Sataatuhatta ihmistä kohti Latviassa on 293, Virossa 284 ja Liettuassa 231 vankia. EU:n tilastoviraston Eurostatin mukaan Suomessa vankeja on toiseksi vähiten, heti Slovenian jälkeen. Suomalaisvankiloissa on 65 vankia sataatuhatta ihmistä kohti.

Viranomaiset tekivät oppaan keinoista pahoinpidellä lapsia

Britannian vankilaviranomaiset ovat laatineet salaisen oppaan keinoista pahoinpidellä nuorisovankiloiden asukkaita. The Observer-lehden haltuunsa saamassa asiakirjassa yksityisten vankiloiden työntekijöitä neuvotaan muun muassa hieromaan rintalastaa rystysillä ja iskemään kyynärpäällä kylkiluihin.

Britannian "nuorin terroristi" tuomittiin vankeuteen

Britanniassa 18-vuotias koululainen on perjantaina tuomittu kahden vuoden vankeuteen hänen osallisuudestaan terrorismin suunnitteluun.

Nuorille brittivangeille järjestetään kokkauskursseja

Englannissa nuorille vangeille on alettu järjestää kokkauskursseja. Viranomaiset toivovat, että kurssien avulla vapautuvat vangit sopeutuisivat paremmin takaisin yhteiskuntaan.

Madridin iskuista ensimmäinen tuomio

Madridin pommi-iskuista on annettu ensimmäinen tuomio. Iskuissa käytetyn dynamiitin hankkimisesta ja toimittamisesta syytetty 16-vuotias poika on tunnustanut syyllisyytensä.