Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henri Alén keksi 10 vuotta sitten "ravintolaruoan Ikean", josta tuli tänä keväänä yllättäen totta

Kun poikkeusolot alkoivat maaliskuussa, Alénin ravintolat tekivät 80 000 euroa tappiota parissa viikossa. Sitten vanha idea kaivettiin esiin.

Ylen aamu tänään: Korona on saanut ihmiset liikkumaan luonnossa – Luontokohteita on jouduttu sulkemaan tungoksen vuoksi. Katso lähetys tästä

Pörssiyhtiöiden tulosjulkistuskausi on alkanut koronan värittämissä tunnelmissa. Millaisia johtopäätöksiä luvuista voi vetää?

Ravintoloitsija Henri Alén: Nyt on mietittävä luovia ratkaisuja

Ravintoloitsija toivoo, että ketään ei tarvitsisi lomauttaa kokonaan.

Tarjoilijoita ja hotellityöntekijöitä siirtymässä töihin Arinan ruokakauppoihin

Tarkoituksena on siirtää henkilöstöä esimerkiksi suljetuista ravintoloista kauppoihin.

Georgialaiskokkien kielteisiin työlupapäätöksiin meni 17 kuukautta, Migri vihjaili ihmiskaupasta – yrittäjä: "Tuntuu, että liiketoimintaamme yritetään torpata"

Työvoimapulan helpottamiseksi hallitus haluaa lyhentää työperäisten oleskelulupien käsittelyajat noin kuukauteen.

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Ylen duunibotti kertoo, mikä on alasi työtilanne kotipaikkakunnallasi ja missä työtilanne on paras

Kerro ammattisi ja kotipaikkasi, niin Duunibotti kertoo työllistymismahdollisuutesi. Saat myös vinkkejä työnhakuun.

Ylen aamu tänään: "Vuosisadan sopimukseksi" luonnehdittu rauhansopimus julki – Saadaanko Lähi-itään rauha Donald Trumpin avulla? Katso lähetys tästä

Miten ilmastonmuutos muovaa suomalaista kansallismaisemaa? Vieraana myös maailmalta Suomeen palannut huippukokki Helena Puolakka.

Jaymar Yerro lähti töihin ulkomaille, kuten 10 miljoonaa muutakin filippiiniläistä – Nyt hän paikkaa kokkipulaa Mikkelissä ja rakastaa työtään

Filippiineiltä tulee Suomeen vuosi vuodelta enemmän työntekijöitä esimerkiksi hoitajiksi, it-alalle, teollisuuteen ja keittiöihin.

Haluatko töihin kokiksi tai tarjoilijaksi? Kolarissa alkaa viiden viikon pikakoulutus

Tällä hetkellä Kolarissa on auki noin 50 ravintola-alan työntekijän työpaikkaa.

Vuoden positiivisin mikkeliläinen on Jukurien Ville Hyvärinen

Hyvärinen sai yli kolmanneksen annetuista äänistä.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Nuoret kaikkoavat ravintola-alalta – kokkikato vaivaa ympäri maan

Ravintola- ja catering-alalla on pulaa opiskelijoista. Ammattiopintojen suosion hiipumisesta on tullut valtakunnallinen ongelma.

Torniolaislähtöisen Niko Tähden tavoitteena on nuorten kokkien MM-kisat

Tuore suomenmestari treenaa nyt klassikkoruokia, joita maailmanmestaruuskilpailussa arvostetaan.

Huippukokki, maahantuoja ja gourmet-kauppa kiinnostuivat – lappilainen villiruoka on haluttua maailmanluokan ruokamessuilla

Luonnosta hankituista raaka-aineet herättivät kiinnostusta ensimmäisinä messupäivinä Berliinissä.

Salpauksen tarjoilijaopiskelijat pääsevät työkeikalle Linnan juhliin

Linnan juhlien tarjoiluissa avustaa kolmisenkymmentä koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa.

Ammattiopisto Esedussa opiskelee aiempaa vähemmän kokkeja – koko maata vaivaa kokkipula

Kokkiopiskelijoiden vähenemiseen vaikuttanevat ikäluokkien pieneneminen ja alan alhainen palkkaus.

Kokeista on huutava pula kaikkialla Suomessa – osa-aikatyö pienellä palkalla on kaukana Master Chef -unelmasta

Ratkaisuksi ehdotetaan kannustinloukkujen poistamista ja työperäistä maahanmuuttoa. Yrityksissä on yhdistetty kokin työtä esimerkiksi siivoojan työhön.

HJK-fanin kannustusmatkasta kallis lasku – vuosi vankeutta ja kovat korvaukset

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan vuoden vankeustuomion, jonka HJK-fani sai ravintolan henkilökuntaan kuuluvan miehen pahoinpitelystä Hämeenlinnassa.

Kokkien riita keittiössä päättyi veitsitappeluun – henkiin jäänyt tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan

Tuomitulla oli oikeus puolustautua, mutta kaulaan kohdistuneet lyönnit veitsellä olivat liikaa.

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut

Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Pääkaupunkiseudulla huutava pula suurkeittiöhenkilökunnasta

Alalla on matalat palkat. Myös tv-ohjelmien synnyttämä kokkibuumi alkaa olla historiaa.

Monilta asiakkailta täystyrmäys ravintoloiden tarjoilijat korvaaville viihdyttäjille: "Jäykkä peruspalvelu riittää mainiosti"

Tarjoilijan ja asiakkaan kohtaamiselta toivotaan laadukasta palvelua, ei päälleliimattua feikkituttavallisuutta. Hyvä asiakaspalvelu on myös hyvää bisnestä, muistuttaa ravintolatutkija.

Maailman 50 parasta ravintolaa listattiin – Pohjoismaista mukana Norja ja Tanska

Italialainen Osteria Francescana voitti maailman parhaan ravintolan palkinnon jo toista kertaa.

Maailman arvostetuimman Bocuse d'Or-kokkikilpailun finalisti Ismo Sipeläinen: Hyvässä tilanteessa huonompikin ruoka voi maistua

Ruualla ja ruualla on eroa, sen tietää jokainen, mutta harva niin perusteellisesti kuin arvostettuun Bocuse d´Or-kokkikilpailuun tiensä kokannut keittiömestari Ismo Sipeläinen.

Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"

Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.

Tarjoilija valitti potkuistaan Kanadassa – "En ole töykeä, olen vain ranskalainen"

Ranskalainen tarjoilija sai lähteä, koska hänen käytöstään pidettiin tylynä ja aggressiivisena.

Tavoitteena olympiakulta: Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet uhraavat jopa kahdeksan päivää kuukaudessa treeneihin palkatta

Uralla eteneminen, ammatillinen kehittyminen ja se, että joukkueessa on niin hauskaa, ovat syitä täysimittaiselle panostukselle kokkikisoihin.

Osa pubeista aikoo pidentää aukioloaikaansa – Uusi alkoholilaki tuo muutoksia Etelä-Karjalan ravintolamaailmaan

Yrittäjät kiittelevät uudistusta, joka mahdollistaa useamman alkoholiannoksen myymisen asiakkaalle. Alkoholin ulosmyynti asiakkaille ei soittokierroksen perusteella herättänyt suuria intohimoja maakunnan ravintoloissa.

Ravintolayrittäjä Maija Silvennoinen seksuaalisesta häirinnästä: "Vanhat herrat puristelivat milloin pakarasta, milloin mistäkin"

Asiakkaiden temput hyväksyttiin, koska palkasta iso osa tuli tippeinä. Tuoreen kyselyn mukaan työelämässä olevat nuoret naiset ovat usein seksuaalisen häirinnän kohteita.

Allergikot syyttävät ravintoloita lukuisista virheistä ja hengenvaarallisista annoksista: "Perusasioista ei ole mitään käsitystä"

Sadat Ylen kyselyyn vastanneet kokevat, ettei ravintoloissa suhtauduta erityisruokavalioihin tarpeeksi vakavasti.

Maailmankuulun ranskalaiskokin kuolema herkisti Suomen huippukokit: "Olen ikuisesti kiitollinen hänelle"

Paul Bocusen esimerkki innoitti suomalaiset kokit maailman parhaiden joukkoon.

Perjantai 12.1.2018 (tv)

Suomen talous kasvaa. Suomalaisilla talotehtailla menee hyvin. Asiakkaat tykkäävät tarjoilijarobotista. Kaverikoirat ovat vanhuksille tärkeitä. Kaikki oikein -elokuva kertoo avioparista, joka voittaa lotossa. Säätiedot.

Kokkeja houkutellaan rahalla Lappiin

Ammattilaisista kilpaillaan rahalla Lapin matkailukeskuksissa. Ammattiliitto toivoo ravintolatyön arvostuksen nousevan kansainvälisen matkailun imussa.

Moderni versio mustikkakukosta toi hopeaa kuopiolaisnuorelle Euroopan nuori kokki -kisassa

Josi Polso kisasi maanantaina Kataloniassa European Young Chef -tittelistä.

Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa

Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

Mitä Tukholma edellä, sitä Helsinki perässä – juomarahakulttuuri tulossa Suomeen

Yhden mielestä ei koskaan saa tipata, toinen jättää aina kymmenen prosenttia juomarahaa. Helsingissäkin yleistyy Tukholmasta tuttu painostus tipin jättämiseen: asiakkaan pitää itse näppäillä laskun loppusumma maksupäätteeseen.

Keittiömestari Aki Wahlmanin juhannusvinkit: Jo yhdellä raaka-aineella pääsee pitkälle

Keittiömestari Aki Wahlmanin yksinkertaisilla neuvoilla voit säästää juhannuksena sekä aikaa, vaivaa että euroja.

Mäyrä kattilassa, kyy grillissä – kesä lautasella Kokki Kolmosen tapaan

Epätyypillisiä kesäruokia tehdään Turkka Aaltosen ohjeilla.

Keskiviikko 17.5.2017 (radio)

Uusi suuri ammattiliitto. Isojen firmojen johtajien keskipalkka on 700 000 euroa vuodessa. Monessa helsinkiläisessä ravintolassa ruokaa laittaa filippiiniläinen kokki. Bensan ja dieselin hinta on noussut vuoden ajan. Lapinlehmiä on enää 200.

Keskiviikko 17.5.2017 (tv)

Bensan ja dieselin hinta on noussut vuoden ajan. Syyrialaiset pakolaiset saavat perheita Suomeen hitaasti. Helsingin ravintoloissa on töissä filippiiniläisiä kokkeja. Lapinlehmä halutaan pelastaa.

HOK-Elanto sai kymmeniä uusia kokkeja Filippiineiltä: minimipalkka 1300 euroa kuussa

Filippiiniläiskokit opettelevat vauhdilla suomea Manilassa. Filippiiniläisiä palkataan töihin Helsinkiin, kun alan paikkoja ei saada täytettyä.

Luulitko, että lammas maistuu villasukalta – väärin, sepä onkin mureaa ja pehmeää

Usko lampaanlihan villaisesta mausta elää sitkeästi monen mielessä. Huippukokki Markus Maulavirta ei ole maistanut villalta maistuvaa lammasta aikoihin. Suomalainen karitsa on varma valinta.

Kasvokkain: Hans Välimäen mukaan ammattikoulussa pitäisi opettaa, miten asiakkaalta nyhdetään hillot hymyssä suin

Huippukokki ihmettelee, miksei Suomessa vieläkään satsata työssäoppimiseen. Ammatillisen koulutuksen uudistus ottaa askeleen tähän suuntaan.

Kokeilu ja riskinotto ovat nyt ravintoloissa trendikästä – Sesonki- ja tekijälähtöinen ruoka kiinnostaa turkulaisia

Enää ei mennä aina samaan paikkaan syömään sitä samaa pihviä, kehuu ravintola Kaskiksen Erik Mansikka nykyistä ravintolaruokakulttuuria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle