Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronan jäljiltä – "Monet ovat vaihtaneet alaa, ja minä ymmärrän heitä"

Suomalaisia ravintoloita ei arvosteta tarpeeksi, mikä on näkynyt hallituksen ravintolarajoituksissa. Täällä on voinut jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta työpäivän jälkeen ei ole saanut ostaa ravintolasta lasillista viiniä, Alén sanoo.

Linnan juhlista tuttu suomalaiskokki pääsi maailman arvostetuimpien joukkoon – ei aio ylpistyä: "En halua olla valmis koskaan"

Keittiömestari Ulla Liukkonen on ollut loihtimassa syötävää niin Linnan juhlissa kuin pienissä kyläjuhlissa. Vaikka hän on saanut lukuisia palkintoja, paras hetki silloin, kun ruoka maistuu asiakkaalle.

Koronatuki ja suuret lupaukset: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Ravintola-alalla ihmetellään erilaisia aukioloaikoja

Esimerkiksi Kainuun ja Pohjois-Savon aukioloajat poikkeavat toisistaan.

Gordon Ramsay teki pikavisiitin Lappiin ja kuvasi joulujakson tv-sarjaansa

Jakso esitetään brittiläisellä ITV-kanavalla 16. joulukuuta.

Tomi Björck avasi kaksi uutta ravintolaa keskellä alan pahinta kriisiä: "En enää tässä vaiheessa ala omilla rahoillani harjoittelemaan"

Koronapandemia on kurittanut erityisesti ravintola-alaa. Björck sanoo luottavansa kokemukseensa ja ihmisiin ympärillään.

Ravintolakonserni Noho Partnersin tulos romahti koronan takia

Noho arvioi alkuvuoden olevan kysynnältään vielä heikkoa. Markkinan oletetaan palautuvan normaalimmaksi ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Kokkiopiskelijat tuoreistavat koronakevään ruostuttamia taitojaan – opettaja: "Jopa veitsenkäsittelyssä on puutteita, sitä treenataan"

Kokkiopiskelijat pitävät omaa ravintolaa, sillä etäopetus ei korvaa oikeaa keittiötä. Osalla valmistuminen viivästyy.

Keittiömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula on huolissaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään poissa ravintoloista koronan takia

Hallitus päätti ohjata lisää rahaa koronamenoihin. Sukulan mielestä ravintoloihin voi mennä, jos on varovainen.

Työttömyys ei hellitä tietyillä aloilla Etelä-Savossa

Lomautettuna on edelleen kaksinkertainen määrä ihmisiä vuodentakaiseen verrattuna.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Michelin-tähtien vaatimukset puuduttivat huippukokki Hans Välimäen: "Kuin aikuisten McDonald's"

Ravintoloitsija-kokki muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa uransa kiireisimpiä vuosia

Pitäisikö tarjoilijan käyttää suojamaskia ja -hansikkaita, kun hän tuo sinulle juoman tai annoksen? Keskustele

Riittävätkö turvavälit koronatartuntojen ehkäisyyn ravintolassa, vai tarvitaanko muita turvatoimenpiteitä?

KSML: Jyväskylän keskustan ravintoloissa on kiertänyt koronaan sairastunut työntekijä

Tieto tartunnan saaneesta työntekijästä on levinnyt suljetussa Facebook-ryhmässä.

Henri Alén keksi 10 vuotta sitten "ravintolaruoan Ikean", josta tuli tänä keväänä yllättäen totta

Kun poikkeusolot alkoivat maaliskuussa, Alénin ravintolat tekivät 80 000 euroa tappiota parissa viikossa. Sitten vanha idea kaivettiin esiin.

Ylen aamu tänään: Korona on saanut ihmiset liikkumaan luonnossa – Luontokohteita on jouduttu sulkemaan tungoksen vuoksi. Katso lähetys tästä

Pörssiyhtiöiden tulosjulkistuskausi on alkanut koronan värittämissä tunnelmissa. Millaisia johtopäätöksiä luvuista voi vetää?

Ravintoloitsija Henri Alén: Nyt on mietittävä luovia ratkaisuja

Ravintoloitsija toivoo, että ketään ei tarvitsisi lomauttaa kokonaan.

Tarjoilijoita ja hotellityöntekijöitä siirtymässä töihin Arinan ruokakauppoihin

Tarkoituksena on siirtää henkilöstöä esimerkiksi suljetuista ravintoloista kauppoihin.

Georgialaiskokkien kielteisiin työlupapäätöksiin meni 17 kuukautta, Migri vihjaili ihmiskaupasta – yrittäjä: "Tuntuu, että liiketoimintaamme yritetään torpata"

Työvoimapulan helpottamiseksi hallitus haluaa lyhentää työperäisten oleskelulupien käsittelyajat noin kuukauteen.

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Ylen duunibotti kertoo, mikä on alasi työtilanne kotipaikkakunnallasi ja missä työtilanne on paras

Kerro ammattisi ja kotipaikkasi, niin Duunibotti kertoo työllistymismahdollisuutesi. Saat myös vinkkejä työnhakuun.

Ylen aamu tänään: "Vuosisadan sopimukseksi" luonnehdittu rauhansopimus julki – Saadaanko Lähi-itään rauha Donald Trumpin avulla? Katso lähetys tästä

Miten ilmastonmuutos muovaa suomalaista kansallismaisemaa? Vieraana myös maailmalta Suomeen palannut huippukokki Helena Puolakka.

Jaymar Yerro lähti töihin ulkomaille, kuten 10 miljoonaa muutakin filippiiniläistä – Nyt hän paikkaa kokkipulaa Mikkelissä ja rakastaa työtään

Filippiineiltä tulee Suomeen vuosi vuodelta enemmän työntekijöitä esimerkiksi hoitajiksi, it-alalle, teollisuuteen ja keittiöihin.

Haluatko töihin kokiksi tai tarjoilijaksi? Kolarissa alkaa viiden viikon pikakoulutus

Tällä hetkellä Kolarissa on auki noin 50 ravintola-alan työntekijän työpaikkaa.

Vuoden positiivisin mikkeliläinen on Jukurien Ville Hyvärinen

Hyvärinen sai yli kolmanneksen annetuista äänistä.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Nuoret kaikkoavat ravintola-alalta – kokkikato vaivaa ympäri maan

Ravintola- ja catering-alalla on pulaa opiskelijoista. Ammattiopintojen suosion hiipumisesta on tullut valtakunnallinen ongelma.

Torniolaislähtöisen Niko Tähden tavoitteena on nuorten kokkien MM-kisat

Tuore suomenmestari treenaa nyt klassikkoruokia, joita maailmanmestaruuskilpailussa arvostetaan.

Huippukokki, maahantuoja ja gourmet-kauppa kiinnostuivat – lappilainen villiruoka on haluttua maailmanluokan ruokamessuilla

Luonnosta hankituista raaka-aineet herättivät kiinnostusta ensimmäisinä messupäivinä Berliinissä.

Salpauksen tarjoilijaopiskelijat pääsevät työkeikalle Linnan juhliin

Linnan juhlien tarjoiluissa avustaa kolmisenkymmentä koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa.

Ammattiopisto Esedussa opiskelee aiempaa vähemmän kokkeja – koko maata vaivaa kokkipula

Kokkiopiskelijoiden vähenemiseen vaikuttanevat ikäluokkien pieneneminen ja alan alhainen palkkaus.

Kokeista on huutava pula kaikkialla Suomessa – osa-aikatyö pienellä palkalla on kaukana Master Chef -unelmasta

Ratkaisuksi ehdotetaan kannustinloukkujen poistamista ja työperäistä maahanmuuttoa. Yrityksissä on yhdistetty kokin työtä esimerkiksi siivoojan työhön.

HJK-fanin kannustusmatkasta kallis lasku – vuosi vankeutta ja kovat korvaukset

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan vuoden vankeustuomion, jonka HJK-fani sai ravintolan henkilökuntaan kuuluvan miehen pahoinpitelystä Hämeenlinnassa.

Kokkien riita keittiössä päättyi veitsitappeluun – henkiin jäänyt tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan

Tuomitulla oli oikeus puolustautua, mutta kaulaan kohdistuneet lyönnit veitsellä olivat liikaa.

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut

Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Pääkaupunkiseudulla huutava pula suurkeittiöhenkilökunnasta

Alalla on matalat palkat. Myös tv-ohjelmien synnyttämä kokkibuumi alkaa olla historiaa.

Monilta asiakkailta täystyrmäys ravintoloiden tarjoilijat korvaaville viihdyttäjille: "Jäykkä peruspalvelu riittää mainiosti"

Tarjoilijan ja asiakkaan kohtaamiselta toivotaan laadukasta palvelua, ei päälleliimattua feikkituttavallisuutta. Hyvä asiakaspalvelu on myös hyvää bisnestä, muistuttaa ravintolatutkija.

Maailman 50 parasta ravintolaa listattiin – Pohjoismaista mukana Norja ja Tanska

Italialainen Osteria Francescana voitti maailman parhaan ravintolan palkinnon jo toista kertaa.

Maailman arvostetuimman Bocuse d'Or-kokkikilpailun finalisti Ismo Sipeläinen: Hyvässä tilanteessa huonompikin ruoka voi maistua

Ruualla ja ruualla on eroa, sen tietää jokainen, mutta harva niin perusteellisesti kuin arvostettuun Bocuse d´Or-kokkikilpailuun tiensä kokannut keittiömestari Ismo Sipeläinen.

Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"

Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.

Tarjoilija valitti potkuistaan Kanadassa – "En ole töykeä, olen vain ranskalainen"

Ranskalainen tarjoilija sai lähteä, koska hänen käytöstään pidettiin tylynä ja aggressiivisena.

Tavoitteena olympiakulta: Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet uhraavat jopa kahdeksan päivää kuukaudessa treeneihin palkatta

Uralla eteneminen, ammatillinen kehittyminen ja se, että joukkueessa on niin hauskaa, ovat syitä täysimittaiselle panostukselle kokkikisoihin.

Osa pubeista aikoo pidentää aukioloaikaansa – Uusi alkoholilaki tuo muutoksia Etelä-Karjalan ravintolamaailmaan

Yrittäjät kiittelevät uudistusta, joka mahdollistaa useamman alkoholiannoksen myymisen asiakkaalle. Alkoholin ulosmyynti asiakkaille ei soittokierroksen perusteella herättänyt suuria intohimoja maakunnan ravintoloissa.

Ravintolayrittäjä Maija Silvennoinen seksuaalisesta häirinnästä: "Vanhat herrat puristelivat milloin pakarasta, milloin mistäkin"

Asiakkaiden temput hyväksyttiin, koska palkasta iso osa tuli tippeinä. Tuoreen kyselyn mukaan työelämässä olevat nuoret naiset ovat usein seksuaalisen häirinnän kohteita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle