Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lumilautailija Siv Knudsen.

Kun lumilautailija Siv Knudsen kuuli sitaattinsa olevan urheilumuseon seinällä, hän tyrmistyi: ”Yritykset ovat käyttäneet nimeäni viherpesussaan”

Urheilumuseon ilmastonäyttelyssä on käytetty luvatta usean urheilijan sitaatteja. Näyttelyn sponsoriyritykset ovat ilmastoaktiivi Siv Knudsenille vastenmielisiä.

Neljä nuorta laskettelijaa laskee alas Ukko-Kolin rinnettä lumisateessa.

Laskettelukausi Kolilla alkaa lauantaina 3. joulukuuta – aluksi käytössä on kaksi rinnettä

Laskettelukausi lähestyy Lieksan Kolilla. Pakkassää on mahdollistanut rinteiden lumettamisen ja kausi käynnistyy viikon kuluttua.

Puro virtaa vaaran metsäisten rinteiden halki.

Suomi on ymmärtänyt ennallistamisen väärin, sanoo EU:n ympäristökomissaari – ”Hinta jää paljon, paljon pienemmäksi”

Suomessa on pelätty miljardin euron vuotuista laskua luonnon ennallistamisesta. Se ei toteudu, liettualainen ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius painottaa Ylen haastattelussa.

Santeri Kiiveri juhlii paralympialaisten kultamitalia.

Para-alppihiihdon MM-kilpailuja on pompoteltu paikasta toiseen – kisapaikka varmistui vain 2,5 kuukautta ennen arvokisojen avajaisia

Para-alppihiihdon tammikuiset MM-kilpailut piti laskea Åressa, sitten kisapaikaksi vaihtui La Molina. Sielläkään alppimitaleista ei lasketa, vaan kisapaikaksi vahvistui viimein Espot Espanjassa.

Kalle Järvilehto Pekingin olympialaisissa.

Katso, kuinka Suomen lumilautailuhuiput hakivat maailmancupissa voittoa – ”Vähän turpaan, lauta paskaksi ja dopingtestiin”

Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto laittoivat kaiken peliin big airin maailmancupin avauksessa. Järvilehto itse ja hänen lautansa ottivat myös osumaa.

Vuokatin lumilautatunneli avattiin maaliskuussa 2000

Tämän tunnelin kattoon Suomen lumilautahuiput löivät päätään – maailmanmestari Antti Autti harmittelee legendaarisen halfpipen purkamista

Vuokatin lumilautatunnelin katto romahti keväällä, ja nyt koko tunneli puretaan. Tunneli alkoi olla jo ajastaan jäljessä, mutta sen korvaajaakaan ei Suomessa ole.

Enni Rukajärvi

Enni Rukajärvi teki ison muutoksen – maajoukkueen mukana vain alkukaudesta: "Nyt on muita suunnitelmia"

Lumilauta- ja freeskimaajoukkue lähtee uuteen kauteen poikkeuksellisesti yhteisellä valmennusportaalla. Lumilautatähdistä Enni Rukajärvi keskittyy kutsukisoihin, kun Rene Rinnekangas tähtää kohti MM-kisoja "kovalla kaasulla".

Krista Pärmäkoski hyppää ilmaan maalialueella Lahden Salpausselällä.

Nämä talvilajien maailmancupin kisat Yle näyttää kanavillaan

Talvi tulee taas ja samalla Ylen kanavat täyttyvät lumilajeista. Tänä talvena nähdään totutun kattavasti niin maailmancupin kisoja kuin MM-kilpailujakin.

Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen.

Tässä ovat Ylen Urheilustudion uudet asiantuntijat – Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen hyppäävät uuteen rooliin

Yhdistetyn maajoukkueen entinen päävalmentaja Petter Kukkonen ja entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen vahvistavat Urheilustudion jo ennestään vahvaa asiantuntijatiimiä.

Riihivuoren pohjoisrinteelle rakennetaan uutta hiihtohissiä.

Kymmenkunta uutta hiihtohissiä ja lisää rinteitä – laskettelukeskuksissa on poikkeuksellinen investointien vuosi

Harvinaista tilanteessa on, että nyt investointeja tehdään sekä pienissä että suurissa keskuksissa ja ympäri maata.

Mari Eder kuvassa.

Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty – Eder, Rukajärvi ja Torsti puuttuvat listalta

Aiemmin Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea saaneista nimekkäistä urheilijoista listalta puuttuvat Ederin lisäksi lumilautailija Enni Rukajärvi ja alppihiihtäjä Samu Torsti. Korkeimman 20 000 euron apurahan sai 12 urheilijaa.

Matti Suur-Hamari

Matti Suur-Hamari lopettaa uransa: "Nyt on kaikki voitettu, mitä parapuolella voi voittaa"

Moninkertaisen maailmanmestarin ja paralympiakultamitalistin lopettamispäätös vahvistui Pekingin olympialaisten jälkeen.

Iivo Niskanen tuuletti maaliviivalla Pekingin olympialaisissa 11.2.2022.

Jääkiekko ja maastohiihto lohkaisevat potista puoli miljoonaa – Olympiakomitea jakaa talvilajeille tukea yli 2,3 miljoonaa euroa

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö jakaa talvilajien tehostamistukea kymmenelle talviolympialajille.

Laskettelijoita asettumassa hiihtohissiin Keminmaan Kallilla.

Ulkoliikuntabuumi näkyy myös Lapin pienemmissä hiihtokeskuksissa – vähäluminen alkutalvi oli kuitenkin vaikea luonnonlumeen luottavissa paikoissa

Kuluneella kaudella korona on tyhjentänyt rinteitä toisaalla sekä verottanut henkilökuntaa toisaalla.

Pieni lapsi lumilaudan kanssa.

2-vuotias Aarni Hast ja muut pienet lumilautailijat kirittävät lajia uuteen nousuun – moni heistä on ysärillä lautailun aloittaneiden lapsia

Lumilautailun suosio on selvässä nousussa. Etenkin lapset ovat innostuneet lumilautailusta. Lapsi voi aloittaa lautailun heti, kun oppii seisomaan.

Kolme laskettelijaa laskee rinnettä alas.

Rukalla odotetaan vilkasta pääsiäistä – lumen määrä ja yöpakkaset takaavat loistavat puitteet hiihdolle ja laskettelulle

Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo, että pääsiäisen aikana Rukan alueella on jälleen noin 20 000 vierasta ja kaudesta on kokonaisuudessaan tulossa erinomainen. 

Laajavuoren hiihtokeskuksen rinteen edessä kaksi ei sisäänkäyntiä -merkkiä.

Hiihtokeskuksissa pannaan talven jälkeen sukset pussiin hyvillä mielin, Himoksella kävijämäärissä jopa 25 prosentin kasvu

Laskettelusesongin viimeiset viikot ovat käsillä. Kulunut talvi on ollut säiden puolesta erinomainen: pitkä ja luminen.

Kolme laskettelijaa laskee rinnettä alas.

Etelä-Savon ennätyksellinen laskettelukausi vetelee viimeisiään – Tornimäen yrittäjä: "Uskon, että käynnissä on tämän alan uusi tuleminen"

Laskettelukeskuksien hissit pysähtyvät lähiaikoina tämän talven osalta. Takana on kuitenkin ennätyksellisen hyvä ja pitkä kausi myös Etelä-Savossa.

Eveliina Taka laski kuudenneksi maailmancupissa

Eveliina Takan vahvuus on hyvä kontrolli – kisajännitykseen auttoi psyykkinen valmentaja: "Ajan kanssa hänestä tulee todella kova laskija"

Lumilautailija Eveliina Takan tavoitteena on ammattilumilautailijan ura ja pääsy olympiakisoihin, joissa hänen veljensä on jo ollut.

Eveliina Taka laski kuudenneksi maailmancupissa

Suomalaislupaus Eveliina Taka, 20, ylsi kovaan temppuun maailmancupissa! Katso video huippusuorituksesta

Eveliina Taka yllätti itsensä kauden päätöskilpailussa – vain yksi asia harmitti. Katso video suomalaisen huimasta suorituksesta jutun pääkuvana olevalta videolta.

Jelizaveta Sidorko, 17, (videolla oik.) kertoi viettäneensä aikaa väestönsuojissa Ukrainassa päivittäin. Ksenija Adamenko toivoo, että pääsisi pian tapaamaan äitinsä.

Nuorten olympiafestivaalit päättyvät tänään Vuokatissa – sota toi kisoihin oman tunnelmansa

Tänä vuonna kisoihin pystyivät osallistumaan lajista riippuen vuosina 2003–2006 syntyneet urheilijat. Tapahtumaan osallistui lähes 2 000 urheilijaa, ja myös Ukrainan joukkue saatiin mukaan sodan jaloista.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Suomelle hopeaa lumilautailun big airissa, tyttöleijonat pelaa pronssista

Euroopan nuorten talviolympiafestivaalin suomalaismitali oli keskiviikkona hopeinen, kun Telma Särkipaju tuli toiseksi big airissa. Suomen tyttöjen jääkiekkojoukkue pelasi paikasta loppuottelussa.

Lumitykki lumettaa rinnettä Hirvensalon hiihtokeskuksessa Turussa.

Varsinais-Suomen laskettelukeskuksilla luistava kausi – plustuloksilla varaudutaan tuleviin talviin

Turun Hirvensalo ja Meri-Teijo Ski Salossa saivat lumetettua rinteisiin marraskuun pakkasten aikaan paksun lumipeitteen. Lumi kesti alkuvuoden pitkät vesisadejaksot.

Santeri Kiiveri i farten.

Suomi teki hienon tuloksen Pekingin paralympialaisista, mutta kaipaa tulevaisuudessa hiihtäjiä – Kiinalle hurja mitalisaldo melkein tyhjästä

Suomen kuuden hengen paralympiamaajoukkue tulee kotiin neljän mitalin kanssa. Paralympiakomitean valmennuspäällikkö Tuomas Törrönen ja joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen olivat tyytyväisiä tulokseen. Samaan aikaan Kiina teki uskomattoman loikan mitalitaulukoissa.

Matti Suur-Hamari yllättyi paralympiahopeastaan: "Päivääkään ei  olla tällä kaudella treenattu"

Matti Suur-Hamari venyi huimaan suoritukseen – yllättyi hopeamitalista sivulajissaan: "Päivääkään ei olla tällä kaudella treenattu!"

Matti Suur-Hamari voitti Pekingin paralympialaisten toisen mitalinsa, kun hän laski banked slalomissa hopealle. Hän jäi kisan voittaneesta Sun Qistä vain 0,25 sekuntia.

Rosa Pohjolainen Levillä 21.11.2021.

Suomen joukkue valittu nuorten talviolympiapäiville: Vuokatti-Ruka urheiluakatemiasta runsaasti urheilijoita mukana

Kisoissa nähdään myös jo Pekingissä startanneita suomalaisia, kun alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen starttaa pujottelussa Vuokatissa reilun viikon päästä alkavissa kisoissa.

Matti Suur-Hamari tuulettaa.

Matti Suur-Hamarin tunteenpurkauksen taustalla on esikoisen syntymä ja läheisen kuolema – Ronja-puoliso kertoo koskettavasta hetkestä kotikatsomossa

Paralympiavoittaja Matti Suur-Hamarin neljään viime vuoteen on mahtunut paljon. Vuonna 2019 hän menetti läheisen ystävänsä ja pitkäaikaisen valmentajansa. Viime syksynä Suur-Hamarista tuli isä.

Paralumilautailijat onnittelevat toisiaan maalialueella

Suomen paralympiajoukkueen ykköstähteä hehkutetaan maailmalla – Matti Suur-Hamari on osa poikkeuksellista porukkaa: "Muut ovat kateellisia"

Pekingin paralympialaisissa Suomen suurin mitalitoivo on lumilautacrossissa kultaa puolustava Matti Suur-Hamari. Suur-Hamari pitää vauhtiaan yllä monikansallisessa treeniryhmässä, joka on paljon enemmän kuin joukkue.

Matti Suur-Hamari Pyeonchangin talviparalympialaisissa.

Katso tästä Pekingin paralympialaisten lähetystiedot ja suomalaisurheilijat

Suomen joukkueeseen Pekingin paralympialaisissa kuuluu kuusi urheilijaa ja yksi opashiihtäjä. Kilpailut alkavat perjantaina 4. maaliskuuta.

Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti olympiakultaa ensi kertaa.

Suomi sijoittui olympialaisten mitalitaulukossa 16:nneksi – tulosta voi kuitenkin tarkastella suomalaisittain aivan toisessa valossa

Suomen joukkue teki Pekingissä parhaan olympiatuloksensa 20 vuoteen. Mitalitaulukossa sija 16 kirkastuu huomattavasti, mikäli otanta rajataan vain lajeihin, joissa suomalaiset olivat mukana.

Kerttu Niskanen och Iivo Niskanen.

Kerttu ja Iivo Niskanen saavuttivat puolet Suomen olympiamitaleista Pekingissä – onko menestys liikaa yhden perheen varassa, Mika Lehtimäki?

Kaikki Suomen mitalit tulivat maastohiidosta ja jääkiekosta. Yhdistetyssä ja lumilautailussa päästiin pistesijoille. Mika Lehtimäen mukaan kilpaurheilua harrastavien nuorten määrää pitäisi saada kasvatettua, jotta menestystä tulisi myös jatkossa.

Iivo Niskanen tuulettaa 15 kilometrin olympiakultaa.

Kommentti: Suomi sai parhaan olympiatuloksensa 20 vuoteen, mutta uskaltaako onnellinen urheiluväki avata silmät todellisuudelle?

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sen sanoi: Suomen huippu-urheilun kärki on kapea. Niin kapea, ettei näkymä neljän vuoden päähän ole ruusuinen, kirjoittaa Atte Husu.

Matti Suur-Hamari, Paralympics 2018.

Ottaako Suur-Hamari kultaa Pekingissä? Paralympialaiset maaliskuussa Ylen kanavilla

Pekingin talviparalympialaiset näkyvät Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 4.–13. maaliskuuta. Yle on hankkinut samalla esitysoikeudet myös Pariisin vuoden 2024 kesäparalympialaisiin.

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen.

Suomen joukkue voi poistua Pekingistä parhaalla mitalisaldolla sitten vuoden 2002 – hiihtäjien takana tulokset ovat kuitenkin täysin toisenlaiset

Pekingin talviolympialaiset ovat sujuneet Suomen joukkueelta kaksijakoisesti. Maastohiihto on lujittanut otettaan mitalilajina, sama pätee yksilölajien pistesijoihin.

Katso lumilautailija Carola Niemelän haastattelu big air -karsinnan jälkeen

Vilkas suomalaisaamu Pekingissä: Suomalaislaskijat karsiutuivat, mutta hymy ei hyytynyt – "Tänään oli ihan huippu päivä"

Ystävänpäivä alkoi jäätanssilla ja laskulajeilla Pekingin olympialaisissa. Suomalaiset lumilautailijat eivät selvinneet karsinnoista big airin loppukilpailuihin.

Shaun Whiten upean olympiauran viimeinen lasku Pekingin halfpipe-finaalissa

Lumilautailija Shaun White on poikkeuksellinen julkkis, jota myös vihattiin juuri siksi – katso uransa päättäneen legendan kaikki olympiasuoritukset

Shaun White on yksi USA:n tunnetuimpia talviurheilijoita. Häntä kuvaillaan lajinsa parhaimmaksi kilpailijaksi, joka ei kuitenkaan ole aina ollut kilpakumppaniensa suosiossa. Uran suurin tahra oli vuoden 2016 häirintäkohu.

Slopestylen olympiamitalisti kerääntyivät kasaan maalialueella.

Kommentti: Enni Rukajärven kilpakumppanien upea hetki sai hetkeksi unohtamaan Kiina-kritiikin – sitten ohjekirjasta valkeni absurdi suositus

Pekingin olympialaisten slopestylen finaalin jälkeen unohtui hetkeksi kritiikki kisoja kohtaan. Se palasi kuitenkin nopeasti mieleen, kun katsoi kisojen koronaohjeita, kirjottaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Kalle Lassila nosti Urheilustudion jatkoilla esiin hiihtoteknisiä seikkoja yhdistelmäkilpailusta

Katso video Iivo Niskasen hiihdossa tapahtuneesta muutoksesta – tämä yksityiskohta saattoi ratkaista olympiapronssin: "Huomattava ero"

Kalle Lassila kävi läpi Iivo Niskasen vapaan hiihtoa Urheilustudion jatkoilla sunnuntaina. Tästä jutusta löydät kaikki sunnuntain suomalaissuoritukset Pekingin olympialaisissa.

Mari Eder pystyammunnassa Pekingin olympialaisissa.

Olympialaisten ensikertalaisia, Naisleijonat kohtaa Sveitsin ja Niskaselle mitali kaulaan – katso maanantain suomalaisohjelma ja lähetystiedot

Maanantaina Pekingissä kisaa seitsemän suomalaista yksilöurheilijaa, aamuyöstä olympialaisissa debytoi Anni Kärävä. Iltapäivällä Naisleijonat saa vastaansa Sveitsin.

Rene Rinnekangas: "Syö miestä"

Rene Rinnekankaalle valtava pettymys slopestylen karsinnassa – jäi finaalipaikasta vain 0,35 pistettä: "Harmittaa, kun pienestä virheestä maksaa aika paljon"

Yhtenä ennakkosuosikeista slopestylen karsintoihin lähtenyt Rene Rinnekangas jäi sijalle 13. Finaaliin pääsi 12 parasta. Myös Kalle Järvilehto karsiutui.

Enni Rukajärvi: "Ei se hassumpi ollut"

Slopestylessä mitalitta jäänyt Rukajärvi lähti kisaan haastavista lähtökohdista: "Otin aamun harjoituksissa parit aika pahat pannut"

Enni Rukajärvi sai slopestyle-finaalissa vain yhden onnistuneen laskun ja jäi lopputuloksissa seitsemänneksi. 20-vuotiaasta uusiseelantilaistähdestä Zoi Sadowski-Synnottista tuli maansa ensimmäinen voittaja talviolympialaisissa.

Iivo Niskanen kuvassa.

Katso sunnuntain suomalaisohjelma ja lähetystiedot

Mitalisuosikki Iivo Niskonen aloittaa urakkansa Pekingin olympialaisissa sunnuntaina yhdistelmähiihdossa. Sunnuntaina kisapaikoilla nähdään yhteensä seitsemän suomalaista urheilijaa.

Enni Rukajärvi tekee reilitempun Pekingin olympiakisojen lumilautailussa.

Enni Rukajärvi meni vakuuttavasti finaaliin, vaikka oli kärsiä erikoisesta arvostelusta – Peetu Piiroinen ihmetteli tuomarilinjaa

Enni Rukajärvi ylsi vaivatta sunnuntaina kilpailtavaan lumilautailun slopestylen finaaliin. Koko karsinnan ensimmäisenä laskenut Rukajärvi sai ensimmäisestä laskustaan yllättävän alhaiset pisteet.

Lumilautailija Rene Rinnekangas

Poikkeuksellinen lahjakkuus ajoi Rene Rinnekankaan 10-vuotiaana erikoisen pulman eteen – "Lauta on paperia ja mies kuin höyhen"

Rene Rinnekangas, 22, on kypsynyt lapsitähdestä yhdeksi maailman parhaista lumilautailijoista. Iisalmelaisen ilmiömäiset taidot ovat kuitenkin harvoin asia, jonka hänet tavanneet mainitsevat ensimmäisenä.

Jimi Salonen kuvassa.

Katso lauantain suomalaisohjelma ja lähetystiedot

Lauantaina Pekingin olympialaisissa nähdään 12 suomalaista yksilöurheilijaa. Naisleijonilla on ohjelmassa kisojen toinen ottelu eikä vastus ole avauspeliä helpompi.

Näin paljon lumilautailu on muuttunut 24 vuodessa

Rene Rinnekangas teki tempun, joka on mahdoton tietokonepelissä – katso, miten hämmästyttävän loikan lumilautailu on ottanut 24 vuoden aikana

Lumilautailu on mennyt 24 vuoden aikana hurjasti eteenpäin olympialaisissa. Rene Rinnekangas onnistui 10-vuotiaana tempussa, joka oli vuonna 1998 olympialaisten hittihyppy.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle