Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pitkäaikainen kansanedustaja Matti Saarinen on kuollut

Saarinen kuoli Lohjalla maanantaina 12. heinäkuuta nopeasti edenneeseen haimasyöpään. Saarinen toimi SDP:n kansan­edustajana vuosina 1987–1991 ja 1995–2015.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg on kuollut – Toimi 40 vuotta tuomarina, selätti syövän kolmesti

Ginsburg kuoli haimasyöpään perjantaina. Hän oli 87-vuotias. Hänet tunnettiin naisten oikeuksien esitaistelijana.

Thursday’s papers: Making migration work, expensive babies, and a silent killer

A labour shortage dents the Finnish economy, job market inequality hurts fertility, pancreatic cancer rates rise, and cheaper EU calls.

Väitöstutkimus: haimaleikkaukset kannattaisi keskittää suuriin sairaaloihin

Suomessa todetaan vuosittain yli 1 000 uutta haimasyöpää. Vain osa pahanlaatuisista kasvaimista voidaan leikata.

Kun koko perhe sairastaa

Vastasyntynyt Mikael ja Marin laihdutusleikkaus.

Syöpädiagnoosi ei ole enää läheskään aina kuolemantuomio

Syöpäpotilaiden eliniän odotetta on saatu pidennettyä uusien hoitojen ansiosta, mutta vaikeimpiin syöpiin apua on saatu niukasti.

Brittinäyttelijä John Hurt on kuollut

John Hurt muistetaan muun muassa rooleistaan Elefanttimies, Alien ja Harry Potter -elokuvissa.

Nuuska on yleinen näky lappilaispojan huulessa

Ehkäisevän päihdetyön EHYT ry on huolissaan nuuskaamisen yleisyydestä Lapissa. Nuuskaa tuodaan Haaparannalta Suomen puolelle ja siitä käydään laitonta kauppaa.

Vuorovetten prinssin kirjoittaja Pat Conroy on kuollut

Kirjailija kuoli kotonaan Etelä-Carolinassa perjantaina. Hän oli 70-vuotias.

SR: Haimasyöpä voidaan todeta yksinkertaisella kokeella

Suomessa todetaan vuosittain noin tuhat haimasyöpätapausta.

Täydellisten venäläisnaisten Valeria Hirvonen: "En halua ikinä olla Venäjällä yrittäjänä"

Palkittu toimitusjohtaja Valeria Hirvonen sai pienen kalayrityksen kukoistamaan, vaikka aviomes menehtyi haimasyöpään ja Hirvonen jäi yksin vastuuseen koko firmasta. Venäjällä yrittämisestä hän ei haaveile, sillä Suomessa saa toimia rauhassa ilman korruptiota.

Yhä useampi selviää syövästä – viidessä vuodessa kaksi kolmesta potilaasta parantuu

Eri syöpätyyppien välillä on huomattavia eroja. Rintasyövästä parantuu noin 90 prosenttia potilaista ja eturauhassyövästä 93 prosenttia. Haimasyöpään sairastuneista vain 4–5 prosenttia on viiden vuoden kuluttua hengissä.

Tutkimus: Haimasyövän suurimmat riskitekijät ehkäistävissä

Haimasyöpään sairastuu vuosittain noin tuhat suomalaista. Suuri osa potilaista on yli 70-vuotiaita.

Haimatulehdukset harvinaisempia kalaa paljon syövillä

Suuri osa haimatulehduksista liittyy liialliseen alkoholinkäyttöön.

Putinin tiedottaja kiistää syöpähuhut: "Kaikki on hyvin"

Tiedotusvälineissä on liikkunut huhuja, että presidentti Vladimir Putin olisi vakavasti sairas.

Lihavuus on myös haimasyövän riskitekijä

Mitä pidempään henkilö on lihava sitä suurempi on sairastumisriski.

Steve Jobsin lapsuudenkoti suojellaan - video

Stevet Jobs ja Wozniak rakensivat paikassa ensimmäiset Apple 1 -koneet vuonna 1976.

NBA-erotuomari Greg Willard on menehtynyt

Erotuomari Greg Willard muistetaan yli 1600 NBA-ottelun erotuomarina.

Tutkimus: Keuhkosyöpä pian naisten yleisin syöpäkuolemien aiheuttaja

Euroopan unionin 27 jäsenvaltiota kattava selvitys osoittaa keuhkosyövän ohittavan rintasyövän naisten yleisimpänä syöpäkuolemien aiheuttajana vuosikymmenen puolivälin aikoihin. Tämä johtuu paitsi naisten keuhkosyövän yleistymisestä myös rintasyöpäkuolleisuuden alentumisesta.

Yötyö saattaa nostaa miesten riskiä sairastua syöpään

Periaatteessa yötyö saattaisi lisätä syöpäriskiä esimerkiksi häiritsemällä unirytmiä tai yöhormoni melatoniinin eritystä.

Vuosi Jobsin kuolemasta - Apple kunnioittaa luojaansa

Yhtiön johto ja käyttäjät muistavat monelle tärkeän visionäärin elämäntyötä.

Ensimmäinen avaruudessa vieraillut amerikkalaisnainen kuoli

Sally Ride teki ensimmäisen avaruuslentonsa vuonna 1983. Hän ehti lentää yhteensä 350 tuntia avaruudessa ja osallistua kahdelle lennolle.

Rintasyöpä on yhä harvemmin kohtalokas

Rintasyöpään kuolevien naisten määrän odotetaan laskevan tänä vuonna selvästi EU-maissa, kertoo tuore italialais-sveitsiläinen tutkimus. Rintasyöpä on naisten yleisin kuolemaan johtava syöpä EU-alueella.

Applen karismaattinen visionääri Steve Jobs

Jobs nosti Applen kahdesti huipulle.

Applen perustaja Steve Jobs kuollut

Applen perustaja ja entinen toimitusjohtaja Steve Jobs on kuollut. Hän oli 56-vuotias. Applen mukaan haimasyöpää sairastanut Jobs kuoli keskiviikkona.

Nobel-komitea palkitsee kuolleen tutkijan

Ruotsin Nobel-komitea ei muuta päätöstään lääketieteen Nobel-palkinnosta, vaikka yksi kolmesta palkitusta oli kuollut, kun palkinnosta päätettiin. Kanadalaistutkija Ralph Steinman kuoli vain vähän ennen kuin päätös tehtiin. Nobel-palkinnon säännöt kieltävät kuolleen palkitsemisen.

Palkitun kuolema yllätti Nobel-komitean

Nobelin lääketieteen palkinto myönnettiin maanantaina vahingossa henkilölle, joka oli kuollut vain vähän aikaisemmin. Perjantaina kuollut kanadalainen Ralph Steinman sai palkinnon yhdessä kahden muun tutkijan kanssa. Nobel-komitea pohtii nyt, mitä tehdä, sillä säännöt kieltävät kuolleen palkitsemisen. Komitean sihteeri arvioi aiemmin päätöksen pitävän.

Länsinaapurin yleisurheilulegenda kuollut

Ruotsin takavuosien yleisurheilukomeetta Ricky Bruch on kuollut, kertoo Aftonbladet. Armottomana harjoittelijana tunnettu kiekonheittäjä oli hurja taistelija elämänsä loppumetreille asti.

Apple ei paljasta suunnitelmaa Jobsin seuraajasta

It-jätti Applen osakkeenomistajat ovat hylänneet yhtiökokouksessa esityksen, jossa toivottiin yrityksen julkistavan toimitusjohtajan seuraajaa koskeva suunnitelma. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ilmoitti kuukausi sitten sairauslomastaan.

Apple teki huipputuloksen

IT-jätti Apple teki viime vuoden lopussa peräti kuusi miljardia dollaria (4,5 miljardia euroa) liikevoittoa. Juhlasesonki vauhditti myyntiä odotettuakin tehokkaammin, ja liikevaihto kasvoi liki 27 miljardiin dollariin (reiluun 20 miljardiin euroon).

Tähtien sodan erikoistehostemies on kuollut

Hollywoodin tunnetuimpiin erikoistehosteiden suunnittelijoihin lukeutuva Grant McCune on kuollut. McCune kuoli haimasyöpään maanantaina. Hän oli 67-vuotias.

Aretha Franklin vakavasti sairas

Soul-legenda Aretha Franklin on amerikkalaisten tietojen mukaan sairastunut syöpään. Hän on peruuttanut toistaiseksi kaikki esiintymisensä.

D-vitamiini ei ehkäise harvinaisia syöpiä

D-vitamiinista ei näyttäisi olevan apua harvinaisten syöpien ehkäisemisessä. Uuden tutkimuksen mukaan erittäin suuret annokset voivat jopa lisätä haimasyöpää.

Nixonin puheiden kirjoittaja kuoli

Yhdysvaltain entisen presidentin Richard Nixonin puheenkirjoittaja ja sanomalehti New York Timesin kolumnisti William Safire on kuollut. Safire sairasti haimasyöpää.

PET-kuvantamisella on saatu hyviä tuloksia

Uudella kuvantamismenetelmällä on saatu lupaavia tuloksia syövän diagnostiikassa ja hoidon suunnittelussa. Lääketieteen lisensiaatti Saila Kauhanen hyödynsi tutkimuksessaan PET-tietokonetomografiaa.

Diabeteslääke saattaa pienentää syöpäriskiä

Diabeteslääke metformiinia käyttävät tyypin 2 diabeetikot näyttävät sairastuvan syöpiin harvemmin kuin muut diabeetikot.

Diabeteslääke saattaa vähentää haimasyöpiä

Aikuistyypin diabetesta hoitava metformiini saattaa ehkäistä diabeetikoiden haimasyöpää. Insuliini ja insuliinin eritystä lisäävät lääkkeet saattavat puolestaan suurentaa riskiä, tuore tutkimus vihjaa. Tutkimus julkaistiin Gastroenterology-lehdessä.

Televisioasema: Kim Jong-il vakavasti sairas

Eteläkorealaisen televisiokanavan mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-il on vakavasti sairas.

Pitkään tupakointi haitallisinta haimalle

Tupakointi on tunnettu haimasyövän riskitekijä, mutta tupakoinnin keston ja savukkeiden määrän merkitys on jäänyt epäselväksi. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan haitallisinta on vuosikymmeniä jatkunut tupakointi, ei savukkeiden määrä.

Runsas viinanjuonti voi edistää haimasyöpää

Säännöllinen ja runsas alkoholinkäyttö voi edistää haimasyövän syntymistä. Vähintään kolme lasillista viiniä tai kolme pullollista olutta päivittäin juovat sairastuvat haimasyöpään puolitoista kertaa useammin kuin täysin raittiit.

Alkuperäisen "Dream Teamin" valmentaja on kuollut

Alkuperäisen USA:n koripallon "Dream Teamin" vuoden 1992 olympiakultaan valmentanut Chuck Daly on kuollut. Daly oli kuollessaan 78-vuotias.

Terveet tavat ehkäisevät myös haimasyöpää

Terveelliset elämäntavat omaksuneet säästyvät muun muassa sydäntaudeilta ja diabetekselta muita todennäköisemmin. Myös haimasyövän riski on heillä pienempi, osoittaa Archives of Internal Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus.

Sairaanhoidon vastuualueita mietitään uusiksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on pääosin tyytyväinen Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Etelä- ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien työnjakoon.

Keskussairaalat keskittävät vaativat hoidot

Sairaanhoitopiirit joutuvat keskittämään vaativat hoidot tiettyihin sairaaloihin. Sosiaali- ja terveysministeriö on vaatinut keskittämään vaativat hoidot niihin sairaaloihin, joissa hoito pystytään toteuttamaan parhaiten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle