Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linna Golfin maakauppa jälleen Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallitus käsittelee Linna Golfin maakauppaa nyt jo kolmatta kertaa.

Veroprosentti alas Savonlinnassa? – kaupunginjohtaja ehdottaa yhden prosenttiyksikön verran laskua

Savonlinnassa on Suomen kolmanneksi korkein kunnallisveroprosentti, mutta nyt sitä ollaan laskemassa reippaasti alaspäin. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Mikkelin kaupunkia uhkaa kriisikunnan status ja tilannetta pyritään ratkomaan nipistämällä kaikesta mahdollisesta – talousjohtaja: "On totuttu tasoon, johon meillä ei ole enää varaa"

Mikkelin talous on huonossa jamassa. Lisäsäästöjä etsitään koulujen, kirjaston ja päiväkotien lisäksi esimerkiksi lentokentän palveluista.

Viranomaiset eivät saaneet metsässä vuosia toiminutta "Telebaaria" kuriin – nyt sen asiakkaille halutaan perustaa virallinen olohuone

Kouvolan Eskolanmäessä sijaitseva metsikkö on vuosikaudet kerännyt porukkaa juomaan alkoholia. Kaupunki on yrittänyt jo pitkään saada niin sanotun Telebaarin loppumaan.

Pieksämäen ensilumenlatu tulee odotettua kalliimmaksi – lisämääräraha yli puolet alkuperäisestä budjetista

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy ensilumenladun sähkötöihin tarvittavan 50 000 lisämäärärahan.

Rovaniemen valtuustoryhmiltä tukku aloitteita – kierrätys, hiilineutraalius, lintujen pesinnän suojelu sekä leikkipuistojen vessat valtuutettujen toiveissa

Valtuustoaloitteet etenevät kaupunginhallituksen käsittelyyn. Aloitteisiin pyritään vastaamaan puolen vuoden kuluessa, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila.

Kaupunginjohtajaksi valittu Martin Norrgård voitelee ruotsalaisten suksia vielä kevääseen asti, sitten hiihdosta tulee harrastus – "Pääsen nauttimaan siitä, että se on vapaa-aikaa"

Uudenkaarlepyyn kaupungin kanssa viilataan sopimusta, joka mahdollistaa nykyisen pestin loppuunviennin Ruotsissa, mutta myös perehtymisen tulevaan työhön.

Verotulojen kasvu kirittää Oulun kaupungin taloutta, jonka tarkka suunta selviää vasta tämän vuoden koronakulujen ja -tukien jälkeen

Oulun talousluvut näyttävät ennakoitua paremmilta, mutta edelleen yli 40 miljoonaa euroa alijäämäiseltä. Verorahoitus on kääntynyt kuitenkin selvään kasvuun, ja elokuussa oltiin jo yli 60 miljoonaa euroa korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten.

Sotkamon kunnan sisäisessä valvonnassa löytynyt väärinkäytös syyttäjän harkinnassa – nimikkeenä törkeä petos

Lisäksi syytettyä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asiassa on yksi epäilty. Epäilty on kiistänyt teot esitutkinnassa.

Pieksämäen kaupunginhallitus hyväksyi Itärata-hankeyhtiöön liittymisen jo toiseen kertaan

Pieksämäellä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä Itärata-hankeyhtiöön liittymisestä. Valtuusto päättää asiasta viikon päästä.

Vain yksi kunnanjohtaja kertoo harkitsevansa ehdokkuutta tammikuun aluevaaleissa – "Aika ei riitä" tai "En ole poliittinen" yleisimmät epäröinnin syyt

Kunnanjohtajakin voi asettua ehdolle tammikuun aluevaaleissa, joissa valitaan luottamushenkilöt vuoden kuluttua perustettavien hyvinvointialueiden aluevaltuustoihin. Pohjalaismaakuntien kuntajohtajia ehdokkuus epäilyttää.

Hallinto-oikeus: Hämeenlinnan entinen kaupunginjohtaja menetteli väärin salatessaan rikoksesta epäillyn virkamiehen tapauksen asiakirjoja

Salatuissa asiakirjoissa oli kyse Hämeenlinna kaupungin nykyisen strategiajohtajan Markku Rimpelän lähes kymmenen vuoden takaisista toimista Seminaarin koulun vuokra-asiassa.

Uudenkaarlepyyn johtoon valittiin Martin Norrgård – aloittaa ensi keväänä, kun pesti Ruotsin Hiihtoliitossa päättyy

Sundomissa syntynyt Martin Norrgård on toiminut RKP:n piirin puheenjohtajana ennen Ruotsin Hiihtoliittoa. Hän sai äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä.

Pori myöntää tehneensä asiakirjajulkisuudessa virheitä

Kaupunginhallitus sanoo asiasta tehtyyn kanteluun vastatessaan, että kaupunki on jo tehnyt parannuksia käytäntöihinsä.

Uudet päättäjät jarruttavat Euroopan ympäristöpääkaupungin tavoitteita – Lahden valtuustossa kytee vastarinta ilmastopäätöksiä vastaan

Lahti viettää vuottaan Euroopan ympäristöpääkaupunkina. Samaan aikaan kun kaupunginjohto esittelee kansainvälisille vieraille Lahden ympäristösaavutuksia, kaupunkiympäristölautakunta suunnittelee uusien ympäristöhankkeiden kaatamista.

Eksoten lisärahoituksen tarve kiristää Imatran taloutta – uudet johtajanvirat hakuun lokakuun alussa

Imatran kaupungin budjetissa näkyy Eksoten kasvanut rahantarve. Uudet johtajanvirat aukeavat hakuun lokakuun alussa.

Rovaniemen kaupunki antamassa kriittisen lausunnon väyläverkoston investointiohjelmaan

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan esityksen meneminen läpi sellaisenaan olisi suuri takaisku Rovaniemen lisäksi myös koko muulle Lapille. 

Rauman kaupunginjohtajan haku: Päättäjät kiistävät tulkinnan julkisuuslain rikkomisesta

Satakunnan Kansan mukaan Rauma haki uutta kaupunginjohtajaa kuntalaisten selän takana. Lehti tulkitsee, että hakuprosessissa rikottiin julkisuuslakia.

Hämeenlinnalle apulaisoikeusasiamiehen huomautus: salaisenkin asian käsittelystä pitää olla maininta pöytäkirjoissa

Verkossa julkaistuissa kaupunginhallituksen pöytäkirjoissa olisi pitänyt kertoa, että kokouksissa käsiteltiin salainen asia. Myös salassapitoperuste olisi pitänyt kertoa. Huomautus liittyy strategiajohtaja Markku Rimpelän toiminnasta alkaneeseen rikostutkintaan.

Millainen uimahalli Kotkaan tarvitaan? Entä millainen remontti Arto Tolsa -areenalle? Kaupunginhallitus otti aikalisän pohdintaan

Kaupunginhallituksen tavoitteena on saada lopullinen päätös uudesta uimahallista ja stadionremontista ensi keväänä.

Salon teknologiakiinteistön soveltuvuus hoivatilaksi tarkempaan syyniin

Kaupunki vuokraisi tilat ja tuottaisi itse asukkaiden tarvitsemat palvelut. 

Toimittajalta: Kun kysyimme, onko Salon valtuuston puheenjohtaja mies, nainen vai muu, kaupunki otti yhteyttä lakiosastoon

Suomalaisissa vaaleissa ei voi olla ehdolla muunsukupuolista ihmistä, koska valtion vaalitietojärjestelmä ei ymmärrä sellaista sukupuolta, kirjoittaa Ylen Suomi-deskin tuottaja Ville Grahn.

Yle selvitti: Naiset ottivat aiempaa enemmän kuntapolitiikan huippupaikkoja – katso, ketkä käyttävät valtaa sinun kotikunnassasi

Uudet kunnanvaltuustot valitsivat puheenjohtajansa elokuussa. Naisia on valtuustojen puheenjohtajina aiempaa vähemmän, mutta hallitusten puheenjohtajina enemmän. Hallitusten johdossa naiset pääsevät käyttämään todellista valtaa, sanoo tutkija.

Neljän lakkautetun johtajan viran tilalle kaksi uutta – Imatra perustaa strategia- ja hallintojohtajan sekä palvelujohtajan virat

Uusien virkojen sisältö ja pätevyysvaatimukset määritellään ensi tiistaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

Rauman uudeksi kaupunginjohtajaksi nousemassa hiljaisen listan kärkiehdokas – nimi julki tänään?

Raumalla on haettu uutta kaupunginjohtajaa sekä julkisella haulla että suostumusmenettelyllä. Ykkösehdokas on valikoitumassa suostumuksensa antaneiden joukosta. Valtuustoon kaupunginjohtajan valinta on tulossa vielä tämän kuun aikana.

Kouvola joutuu pyytämään hallinto-oikeudelta lisäaikaa – puuttuvat liitteet estivät kaupunginjohtajan talokauppoja koskevan lausunnon käsittelyn

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausuntoa kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Lausunnon toimittaminen viivästyy, koska asiaa ei pystytty maanantaina käsittelemään kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kouvolan kaupunki kiistää virheet kaupunginjohtajan talokauppaa koskevassa päätöksenteossa – pyytää hallinto-oikeudelta valituksen hylkäämistä

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausunnon kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio teki asiasta kunnallisvalituksen viime kesänä.

Turun Vasemmistoliitto suitsii sooloilijoita ryhmäkuripäätöksellä

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajan Risto Rinteen mukaan tavoittena on siirtyä pormestarisopimuksen edellyttämään yhtenäisempään politiikkaan.

Aluevaltuusto kiinnostaa Tampereen pormestarikuntaa: apulaispormestarit Jäntti ja Loukaskorpi aikovat ehdolle, pormestari Ikonen harkitsee vielä

Yle kysyi Tampereen ja Pirkkalan pormestareiden sekä Tampereen apulaispormestareiden suunnitelmia aluevaaliehdokkuudesta. Myös Pirkkalan pormestari Marko Jarva (kok.) kertoo haluavansa aluevaltuustoon.

Lahden kaupunginhallitus haluaa tietää, mitä KymiRingin tapahtumatuotanto maksaa lahtelaisille

Kaupunginhallitus haluaa nähdä, millaisia kustannuksia moottoriradan tapahtumajärjestelyistä Lahti Eventsille on tähän mennessä kertynyt.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman: "Kun on oma itsensä, niin hyvin pärjää."

Perehdytysjaksollaan Lindeman haluaa tutustua kaupungin henkilökuntaan.

Rovaniemi aikoo hakea harkinnanvaraista korotusta valtionosuuksiin

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan hakea korotusta vuodelle 2021 kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi. 

Kuntalaisten aloitteille halutaan parempaa näkyvyyttä Säkylässä

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että aloitteet julkistettaisiin käsittelyineen kunnan nettisivuilla.

Kokoomus erotti Lyly Ralajan valtuustoryhmästään Oulussa yhdeksäksi kuukaudeksi

Valtuustoryhmä päätti asiasta lähes yksimielisesti, vain kokoontumisessa mukana ollut Rajala ei tätä kannattanut. Syynä määräaikaiselle erottamiselle kerrottiin toistuva yhteisten pelisääntöjen rikkominen ja toimiminen luottamushenkilölle sopimattomalla tavalla.

Kemin kaupunki valmistelee yt-neuvottelujen aloittamista – taustalla palvelurakenteen muutokset ja miljoonien säästötarve

Suunnitteilla olevat palvelurakenteen uudistukset merkitsevät muutoksia henkilöstön työtehtäviin. Kaupungin käyttötalouden tasapainottaminen puolestaan vaatii vuositasolla vähintään neljän miljoonan euron säästöjä.

Hamina oli yksi kuudesta kunnasta, joissa valta vaihtui perussuomalaisille – nyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja eroaa

Perussuomalaisten Ari Rinne eroaa Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Hänet valittiin tehtävään vain reilut kaksi viikkoa sitten.

Eläkkeelle jäävä Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala: "Kehukaa, puhukaa hyvää omasta kaupungista"

Vuonna 2013 Oulun apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala valittiin Hämeenlinnan kaupunginjohtajaksi. Nyt Kenakkala palaa takaisin Ouluun. Tehtävä Hämeenlinnassa on täytetty, ja edessä ovat eläkevuodet.

21 000 euroa ei riittänyt siivittämään Lahden valtuustoon – rahoitusilmoitukset paljastavat, mistä vaalibudjetit koostuivat

Isolla vaalibudjetilla kuntavaaleissa kampanjoinut Hannu Mänty (kok.) jäi varasijalle. Vaalirahoituksessa on isoja eroja: osa maksoi kaiken itse, osa sai rutkasti tukea.

Lahdessa alkaa kumppanuuspöytien aikakausi – kaupunkia halutaan kehittää tiiviissä yhteistyössä asukkaiden kanssa

Kumppanuuspöytiin sai hakea jäseneksi avoimella, sähköisellä haulla maalis-huhtikuussa 2021.

Uudenkaarlepyyn johtoon haki kuusi henkilöä

Kaupunginjohtajan hakua päätettiin jatkaa pari viikkoa sitten, kun hakemuksia tuli vain neljä. Uusittu haku tuotti kaksi uutta hakemusta. Myös edeltävään hakuun tuli vain viisi hakemusta.

Varsinais-Suomen entisille kuntajohtajille merkittäviä luottamustehtäviä

Joukosta löytyy muun muassa pormestari ja valtuuston puheenjohtaja.

Jyväskylän kaupunginhallitus haluaa valtiolta isommat koronakorvaukset

Kaupunginhallitus on tyytymätön siihen, että sosiaali- ja terveysministeriö korvaisi vain 40–65 kustannuksista. Erityisesti koronatestauksesta on kaupunginhallituksen mielestä tulossa korvauksia liian vähän.

Pormestari palasi Turun johtajaksi sadan vuoden tauon jälkeen

Valtuusto näytti vihreää valoa myös kesäkuussa Minna Arven johdolla neuvotellulle pormestarisopimukselle, joka viitoittaa tulevan valtuustokauden keskeisiä poliittisia tavoitteita, ja periaatteita.

Keskustalle Iitin kunnanhallituksen puheenjohtajuus, SDP:n edustaja luotsaa valtuustoa

Uudella kaudella kunnanhallituksessa puhetta johtaa Atte Savelainen, valtuustossa Eemeli Lehtinen.

Linna Golfin miljoonakauppa tekee paluun kaupunginhallitukseen – nyt julkistettiin myös hinta-arviot

Linna Golfin suunnitelmissa on edelleen mittava investointi: jopa 50 uutta asuntoa ja miljoonan maakaupat yli 90 hehtaarin alueesta. Hämeenlinnan kaupunginhallitus jätti asian pöydälle ennen vaaleja ja maanantaina asiaan tartutaan taas.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja alkaa tavata asukkaita ja yrityksiä säännöllisesti – hakee ideoita kaupungin kehittämiseen

Kotkan kaupunginhallitusta johtavan Sami Virtasen mukaan suorat tapaamiset ovat tapa ottaa ihmiset mukaan Kotkan strategian mukaisesti.

Forssassa syntyi sopimus luottamuspaikkojen jaosta

Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen uudet puheenjohtajat työskentelevät luottamustehtävässään kaksi vuotta. Tämän jälkeen he vaihtavat paikkoja. Valittavien nimet ovat ennestään tuttuja kuntapolitiikassa.

Hollolan kuntapolitiikan kärkipaikat Teemu Kinnarille ja Jari Ronkaiselle

Kokoomuksen Teemu Kinnari on valittu Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Uutta valtuustoa luotsaa perussuomalaisten Jari Ronkainen.

Vaasan kaupungivaltuusto aloittaa laatimalla uuden kaupunkistrategian

Kaupunkistrategian tarkoituksena on määrittää uuden kaupunginvaltuuston seuraavan nelivuotiskauden työn painopisteet. 

Muutoksia useamman kunnan johdossa – RKP:llä vahva asema Pohjanmaan rannikkokunnissa

RKP:n asema säilyi vaalien jälkeen vahvana sekä kuntien valtuustoissa että hallituksissa. Katso täältä, ketkä asettuvat johtopaikoille pohjalaiskunnissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle