Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vettä ei tarvitse enää keittää Lappeenrannan Rakuunamäellä

Myös varavedenjakelu alueella lopetetaan tämän päivän aikana.

Talousvesi on keitettävä osassa Lappeenrannan Rakuunamäkeä loppuviikon ajan – väliaikainen vesipiste tarjolla Väinö Valveen kadulla

Lappeenrannan Rakuunamäen Mannerheiminkadulla, Väinö Valveen kadulla ja Kasarmikadulla asuvien on keitettävä juoma- ja ruuanlaittovetensä loppuviikon ajan, sillä vesiverkostoon on päässyt pintavettä.

Tykkivarastoissa ja upseerien taloissa asuu nyt taviksia – suljettu sotilasalue muuttui himoituksi asuinalueeksi

Opiskelijat ja turistit valloittivat upseerien historialliset asunnot – katso, miten vanha kasarmialue on muuttunut Opiskelijat ja turistit valloittivat upseerien asunnot – historiallinen kasarmialue muuttui tavalliseksi asuinalueeksi Tavikset valloittivat nauriskellarit, tykkivarastot ja upseerien talot – katso, miltä historiallinen kasarmi näyttää asuinalueena Rahvas valloitti tykkivarastot ja upseerien talot – katso, miltä historiallinen kasarmi näyttää asuinalueena Tavikset valloittivat upseerien asunnot – katso, miltä historiallinen kasarmialue näyttää nyt Nauriskellarit, tykkivarastot ja upseerien talot muuttuivat himoituksi asunnoiksi, joissa asuu nyt taviksia - katso, miltä historiallinen kasarmialue näyttää nyt Tavikset kansoittivat upseerien historialliset asunnot – katso, miltä keskellä kaupunkia sijaitseva kasarmialue näyttää nyt

Rakuunat valalla viimeistä kertaa Lappeenrannassa

Rakuunaeskadroonan alokkaat vannoivat viimeisen kerran sotilasvalansa Lappeenrannassa. Varusmieskoulutus Lappeenrannan Maasotakoululla lakkaa tämän saapumiserän jälkeen.

Puolustusvoimien viimeinen rakuuna aloittaa palveluksensa perhosia vatsassaan

Rakuunojen historia ulottuu Lappeenrannassa yli sadan vuoden päähän. Viimeiset rakuunat astuivat palvelukseen maanantaina. Savonlinnalainen Erik Kemppinen oli jännittynyt mutta ylpeä astuessan palvelukseen Maasotakoulun rakuunaeskadroonassa.

Yli sadan vuoden aikakausi päättyy Lappeenrannassa – viimeiset varusmiehet astuvat palvelukseensa tänään

Lappeenrannan katukuvaa ovat vuosikymmenten ajan värittäneet rakuunat, jotka keskustan kupeessa sijaitsevista kasarmeistaan ovat rientäneet illanviettoihinsa. Tänään kääntyy viimeinen lehti.

Ajatus matkailupuistosta Saimaan kanavan varrelle elää edelleen

Lappeenrannan kaupungin suunnitelmaa toteuttaa matkailupuisto Saimaan kanavan varrelle ei ole haudattu, vaan matkailupuisto odottaa parempia aikoja. Ajatuksena on, että matkailupuistoon tulee jossain vaiheessa hotelli, myymälöitä ja muita turistihoukuttimia.

Puolustusvoimat lisää ammuntoja Taipalsaaren ampuma-alueella

Puolustusvoimat lisää ammattisotilaiden koulutusta Lappeenrannassa keväästä 2017 alkaen. Samalla lisääntyvät ammunnat Taipalsaaren ampuma-alueella, kun kaikki puolustusvoimien uudet aliupseerit ja maavoimien kadetit harjoittelevat jatkossa Taipalsaarella.

Lappeenranta täynnä suuria työmaita – katso, miten kaupunki muuttuu

Lappeenrannan keskustassa rakennustyömaat ovat tulleet tutuiksi muutaman viime vuoden aikana. Kokosimme suurimmat työmaat ennen-jälkeen -kuviksi.

Uusien asuntojen kauppa käy Lappeenrannassa

Skanska alkaa kesällä uuden kerrostalon rakentamisen vaneritehtaan alueelle.

Rakentajien työllisyystilanne Kaakkois-Suomessa huono – vastaavaa työttömyyttä 1990-luvun lamassa

Kouvolassa ja Kotka-Haminan seudulla on huutava pula rakentamisesta. Lappeenrannassa puolestaan rakennetaan ahkerasti.

Kuvagalleria: Lappeenrantaan kolme uutta rakennustaideteosta

Lappeenrannan Valtakatu 10 ja 12 saivat ulkoseinälleen rakennustaideteokset. Lisäksi Valtakatu 10 rappukäytävässä on lasinen teos, joka esittää Venäjän soutulaivastoa.

Valtuutettu hävisi grillikiistan Lahtea vastaan hovioikeudessa

Lahtelaisvaltuutettu on hävinnyt torigrillin paikan vaihtamista koskevan korvausjutun myös Itä-Suomen hovioikeudessa. Hovioikeus oli käräjäoikeuden kanssa samaa mieltä siitä, että vuokraehtoihin kuului grillikioskin siirto pois kauppatorilta, jos toriparkin rakentaminen alkaa.

Lappeenrannan Rakuunarockissa 4 000 kävijää

Lauantaina Linnoituksen nurmella oli enemmän yleisöä kuin perjantaina. Järjestäjä on tyytyväinen lopputulokseen.

Liki 200 alokasta astui tänään palvelukseen Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa alokkaita astui palvelukseen sekä Lappeenrannassa että Imatralla. Erikoisrajajääkärikoulutuksessa aloitti 68 alokasta.

Luurankotakki ja hurmahousut huomataan – perinneratsukko kääntää päät

Ylväinä satulassa istuvat rakuunat ja uljaasti askeltavat hevoset tuovat Lappeenrannan kesään tuulahduksen menneestä maailmasta.

Minttu voi valtautua rikkakasviksi – kaupan yrttien kasvatukseen riittää muutama niksi

Markettien yrttihyllyt tursuavat erilaisia eksoottisiakin yrttejä. Moni kämmenpeukaloinen on yrittänyt kasvattaa niitä ikkunalaudallaan, usein huonoin tuloksin. Toisilla taas kasvatus onnistuu kuin vettä vaan ja puutarha rehottaa villinä, huumaavasti tuoksuen.

Siniveristen vierailut ovat jättäneet jälkensä Kaakkois-Suomeen

Venäjän tsaarien ja muiden siniveristen vierailut Kaakkois-Suomessa näkyvät edelleen monissa paikannimissä. Monarkkien jalanjälkiä voi seurata esimerkiksi Etelä-Karjalan museon nettisivuilla.

Uuteen Rakuuna-kortteliin tulee omistus- ja vuokra-asuntoja

Lappeenrannan torin laitaan uudet myymälätilat valmistunevat ensi vuoden lopulla ja asunnot vuoden 2017 alussa.

Kaija, Maija ja Michael - kotimaiset huippunimet Lappeenrannan Rakuuna Rockiin

Lappeenrannan Linnoituksessa heinäkuussa järjestettävän festivaalin tähtinä tuikkivat muun muassa Kaija Koo, Maija Vilkkumaa, Sleepy Sleepers ja Michael Monroe. Sopimus on valmiina myös Suomen Euroviisuedustajan kanssa.

Ohi on!

Palveluksensa tammikuussa ja heinäkuussa aloittaneet varusmiehet kotiutetaan tänään. Lappeenrannan Maasotakoulun rakuunaeskadroonasta kotiutuu yhteensä 85 varusmiestä.

Grillikioskiyrittäjä joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yli 30 000 euroa

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu vaati kaupungilta korvauksia torigrillinsä paikan vaihtumisesta. Yli 80 000 euron korvaukset jäivät kuitenkin saamatta.

Cheek-fani: Unelmani on olla Jaren lähellä ja jutella hänen kanssaan

Lappeenrantalaisella 14-vuotiaalla Hanna Pekkarisella on yksi unelma ylitse muiden: halata Cheekiä. Pekkarinen kiertää Cheekin eli Jare Tiihosen keikkoja aina kun mahdollista, ja ostaa kaikki lehdet, joissa on Cheekin kuva.

Rakuuna-kortteli Lappeenrannan kauppatorin vieressä uudistuu kokonaan

Lappeenrannan keskustassa oleva K-supermarket Rakuuna puretaan ensi keväänä. Tilalle niin sanottuun Rakuuna-kortteliin tulee uusi kauppa ja sen päälle viisi kerrosta asuntoja.  

Eksote vähentää laitoshoitoa myös nuorisopsykiatriassa

Nuorten psykiatrista laitoshoitoa on vähennetty. Viikonloppuisin hoidossa olevat nuoret ovat kotona.

Armeija jää vielä Rakuunamäelle

Esikunta, majoitus ja hallinto pysyvät paikoillaan vielä vuosia.

Maasotakoululta kotiutuu rakuunoita

Nyt kotiutuvat rakuunat ovat muun muassa sotilaspoliiseja, lääkintämiehiä ja kirjureita.

Lappeenrannan superviikonloppu – ohjelmaa aamusta yöhön lapsille ja aikuisille

Elokuun ensimmäinen viikonloppu on täynnä tapahtumia Lappeenrannassa. Ohjelmaa on koko perheelle erityisesti Linnoituksen alueella.

Rakuuna Rock ja Saimaa Picnic keräsivät kävijöitä

Lappeenrannassa ja Imatralla järjestetyt tapahtumat saivat kansan liikkeelle. Imatralla ukkonen aiheutti välillä mutkia matkaan.

Torin laita myllätään Lappeenrannassa

Rakuuna-kiinteistö uudistetaan täysin Lappeenrannassa. Uusi rakennusprojekti alkaa torin laidassa vajaan vuoden kuluttua.

Valtuutettu haastoi Lahden käräjille – vaatii suljettuja ovia

Lahden kauppatorin grillipaikan kiista on kärjistynyt käräjäasteelle. Grillin omistava kokoomuksen kaupunginvaltuutettu haastoi Lahden kaupungin käräjille ja vaatii vahingonkorvausta.

Lappeenranta siloittaa pyöräilijöiden tietä

Reunakiveyksiä madalletaan ja opasteita lisätään. Siinä ainakin varmat lähiajan toimet, kun pyöräilyn pääväyliä ryhdytään parantamaan. Kaupungin keskustan myllerrys jarruttaa kunnollisten pyöräteiden rakentamista.

Seurakuntien soittokunta on tarjonnut sadoille nuorille hyvän harrastuksen

Lappeenrannan seurakuntien soittokunta täyttää 50 vuotta. Syy soittokunnan perustamiseen oli saada lapset pois kaduilta ja tarjota heille hyvä harrastus. Sama ajatus pätee nykyäänkin.

Maasotakoulun alokkailla vala- ja vakuutustilaisuus tänään Parikkalassa

Maasotakoulun 130 alokasta vannovat sotilasvalansa tai antavat vakuutuksensa tänään. Parikkalassa järjetettävän tilaisuuden yhteydessä on myös Maasotakoulun kalustonäyttely.

Linnoituksen alueen valaistus uusiksi

Lappeenrannan Linnoituksen valaistus uusitaan mahdollisesti jo tänä syksynä. Tekninen lautakunta päättää asiasta tänään keskiviikkona.

Yöllisten laukausten syy selvisi

Lappeenrannassa viime yönä kuuluneet konekiväärimäiset äänet saivat monet ihmiset miettiliäiksi. Äänet tulivat Puolustusvoimien Laukkaradalta, jossa on menossa pimeätoiminnan harjoittelu.

Mistä löytyvät Suomen suurimmat puut?

Hämeestä löytyy koko joukko Suomen suurimpia puita, mitattiin niitä sitten rungon paksuuden tai pituuden mukaan. Tosin ennätyspuiden lista elää kaiken aikaa, kuten puut itsekin. Vanhoja kaatuu ja uusia kasvaa. Siksi puuharrastajat mittaavat puita saadakseen kirjoihin Suomen suurimmat puujättiläiset.

Rokki raikasi sateesta huolimatta – viikonlopun tapahtumat houkuttelivat hyvin väkeä

Epävakainen sää ei haitannut viikonlopun tapahtumia. Esimerkiksi Saimaa Picnic Imatralla keräsi kymmenenteen tapahtumakertaansa kävijäennätyksen ja Rakuunarock kokosi Lappeenrannan Linnoitukseen viikonlopun aikana tuhansia rockin ystäviä.

Stam1na ei läträä ennen keikkaa - "Liikaa ei voi lillitellä löllöjä"

Stam1ina ei hae keikkavetreyttään alkoholista. "Muuten tulee herzschlag", varoittaa bändin laulaja/kitaristi Antti "Hyrde" Hyyrynen.

Viikate sivalsi ensimmäiset sävelet Rakuuna Rockissa

Viikonlopun ajan kestävä festivaali alkoi Lappeenrannan Linnoituksessa.

Rakuuna Rock täyttää Lappeenrannan linnoituksen

Kaksipäiväiset festivaalit alkavat tänään. Viikonlopun aikana esiintyy vajaat 20 yhtyettä.

Lappeenrannan maanalainen toriparkki odottaa ympäristön kehittymistä

Kaupungin omistama Williparkki Oy ei kaiva Kauppatorin alle parkkipaikkaa ennen kuin torin viereiset korttelit uudistuvat. Tällä hetkellä parkkitilaa torin ympäristössä riittää.

Perinneratsun selässä ei naisia näy

Lappeenrannan Rakuunamäellä perinneratsun nähdessään voi hyvin kuvitella olevansa toisella vuosikymmenellä. Perinneratsastajat tuovat joka kesä historian Lappeenrannan katukuvaan. 30-luvulla ei ollut naissotilaita, joten naisia ei nähdä myöskään ratsujen selässä.

Rakuuna-kiinteistön kaava valmistuu vuoden lopussa

K-market Rakuunan kiinteistön tilalle rakennettavan kuusikerroksisen uudisrakennuksen rakennuttajaksi on valittu rakennusliike Varte Oy. Kaavoituksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen myös aikataulu täsmentyy.

Yrteistä on moneksi - näin korvaat suolan ja ruoansulatusjogurtit

Yrttejä on käytetty vuosikymmenien ajan maustamiseen ja terveydenhoitoon. Raskaana olevien sekä lapsien tulisi kuitenkin varoa tiettyjä yrttituotteita.

Lähestyvä festarimöykkä ei ole toistaiseksi poikinut valituksia

Kesä tuo Lappeenrannan keskustaan monta meluisaa musiikkitapahtumaa. Yhdestäkään ei ole vielä jätetty muistutuksia tai valituksia viranomaisille.

Linnoituksen urheilutalo tapahtuma- ja harrastekäyttöön

Kaupungin kulttuuritoimi alkaa yhdessä Lappeenranta-salin kanssa markkinoida tiloja juhlatupana. Talo tulee tapahtumakäyttöön jo kesällä esimerkiksi Linnoituksen yössä.

Piuhat irti vahvistimista, mikäli ohjelma ei pääty sovittuna aikana

Lappeenrannassa järjestetään tänä kesänä kaksi uutta musiikkitapahtumaa, joiden melulle ja kellonajoille pohditaan parhaillaan rajoja. Erityisesti kauppatori aiheuttaa päänvaivaa viranomaisille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle