Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjanmaa yhteistyöhön Chilen kanssa

Yhteistyön teemana ovat innovaatiot ja vihreä siirtymä. Molemmat alueet hyötyvät yhteistyöstä. Kumppanuuden konkreettinen tulos voisi olla alueiden välinen opiskelijavaihto.

Kalajoelle kaavaillaan uudenlaista tuuli- ja aurinkovoiman tuotantoa ja varastointia

Hybridisähkötuotantoa suunnitellaan Juurakon tuulivoima-alueelle, joka on jo rakenteilla. Seitsemän tuulivoimalan lisäksi sähköä tuottaisi 24 000 paneelin aurinkovoimala. Voimaloihin liittyen kehitetään myös teollisen mittakaavan energiavarastoa.

Exel Composites perustamassa yhteisyrityksen paikallisen yhtiön kanssa Intiaan

Perustettavan yhteisyrityksen kerrotaan tavoittelevan merkittävää liiketoiminnan kasvua erityisesti tuulivoima-, kuljetus- ja telekommunikaatioaloilla Intiassa.

Rovaniemen seudun paliskunnat kritisoivat tehtyä tuulivoimaselvitystä

Paliskuntain yhdistyksen toiminnanjohtajan Anne Ollilan mukaan poroelinkeinon edustajia ei ole kuultu tuulivoimaselvitystä tehdessä.

Mihin Rovaniemellä voisi tulevaisuudessa tulla tuulivoimaa? Katso selvityksen tulokset tästä

Tuulivoimaselvitys tilattiin Rovaniemellä päätöksenteon tueksi, ja jotta kaupungissa voitaisiin tehdä linjaus tuulivoimasta. Esiin nostetut alueet ovat paikkoja, joissa tuulivoimayhtiöillä olisi kannattavaa harkita rakennushankkeita

Sähkön hinta nousi korkealle, edullisen sopimuksen tekeminen on nyt myöhäistä – puolen vuoden päästä hintoihin odotetaan tuntuvaa muutosta

Kuluttaja voi unohtaa hintapiikkien jännittämisen, jos tekee kiinteähintaisen sähkösopimuksen. Tosin edullinen sopimus olisi pitänyt tehdä vuosi sitten.

Kiinnostus merituulivoimaan kasvaa vauhdilla – tuotantokustannukset jo halvemmat kuin maatuulivoimalla kymmenen vuotta sitten

Suomessa on vireillä kymmenkunta merituulivoimapuistoa. EU kaavailee merituulivoimalle isoja kasvulukuja lähivuosikymmeninä.

Osa petolinnuista törmää herkästi tuulimyllyihin – satelliittisääksi Rami avaa lajitoveriensa elintapoja tulevan jättituulipuiston alueella

Satelliittilähettimellä varustetun Rami-kalasääsken liikkeitä seurataan, jotta saadaan tietoa suurten tuulipuistojen mahdollisista vaikutuksista isojen petolintujen elinolosuhteisiin.

Korsnäsin merituulivoimahankkeen kansalaiskeskustelut alkavat

Merituulivoimapuistoa suunnitellaan Korsnäsin edustalle, valtion merialueelle 15 kilometrin päähän rannikosta. Korsnäsin kunta on hyväksynyt merituulivoiman kaavoitusaloitteen syksyllä 2020.

Uudet ja vanhat energiaratkaisut lyövät kättä Pohjois-Pohjanmaalla, mikä voi vaikuttaa ratkaisevasti koko Suomen ilmastotavoitteisiin

Tuulivoimamaakunta Pohjois-Pohjanmaalla on tärkeä rooli Suomen päästötavoitteiden saavuttamisessa. Alueella on myös iso osa Suomen vesivoimasta ja turvetuotannosta. Ilmastopohdintoihin vaikuttavat myös Raahen terästehdas ja Fennovoiman ydinvoimahanke.

Merkkikallion tuulipuiston rakennustyöt alkaa Vaasan ja Mustasaaren rajalla – rakennuslupa myös kolmelle viimeiselle tuulivoimalalle

Jo vuonna 2013 käynnistynyt tuulipuistohanke Merikalliossa on saatu käynnistettyä. Tuulivoimaloiden määrä on pudonnut puolella viiteentoista. Näistä viimeiset kolme on nyt saanut rakennusluvan valituskierrosten jälkeen.

Professori antaa vinkin poliitikoille: "Kierrättämisen suunnittelu kannattaisi aloittaa nyt eikä sitten kun pihalla on sadan metrin vuori"

A-studion asiantuntijat yksimielisiä siitä, että energiantuotannon vihreä siirtymä täytyy toteuttaa kierrättämällä metalleja ja mineraaleja.

Padasjoen kunnanhallitukselta vihreää valoa tuulivoima-alueen kaavalle

Tuulivoimapuistoa kaavaillaan Tornimäen alueelle, useiden kilometrien päähän lähimmästä asutuksesta.

Keski-Suomeen on nousemassa taas lisää tuulivoimaa: Pihtiputaan kunnanhallitukselta vihreää valoa uudelle laitokselle

Suomessa on käynnissä laaja tuulivoiman rakentaminen. Kunnille tuulivoimalaitokset ovat arvokkaita kiinteistöverotuottojen vuoksi.

Kuka kärsii ja kuka hyötyy, kun Suomi siirtyy puhtaaseen sähköön? Ilmastopaneeli listasi 6 seikkaa, jotka uhkaavat oikeudenmukaisuutta

Energiajärjestelmän siirtyminen sähköön voi aiheuttaa energiaköyhyyttä, fossiilienergiasta luopuminen taas osuu epätasaisesti eri alueille ja ihmisryhmiin. Suomen Ilmastopaneelin raportti esittää liudan keinoja ongelmien ennaltaehkäisemiseen.

Pitkään valmistellut tuulipuistot nytkähtävät eteenpäin Halsualla

Honkakankaan ja Kanniston tuulipuistojen alueelle nousee yhteensä 36 voimalaa.

Tuulivoimayhtiöiden yhteydenotot ovat hämmentäneet maanomistajia – pitkiin vuokrasopimuksiin halutaan allekirjoitus äkkiä, vaikka voimalahanke on täysin auki

Tuulivoimayhtiöt lähestyvät maanomistajia maanvuokrasopimuksilla, vaikka voimala olisi vasta ajatusasteella. Näin on käynyt muun muassa Puolangalla. Sopimusehdot tulisi lukea tarkkaan, sillä sitoutuminen voi olla jopa vuosisadan pituinen.

Honkakankaan ja Kanniston tuulivoimapuistot Halsuan valtuuston punnittavana

Honkakankaan ja Kanniston tuulipuistot ovat olleet Halsualla vireillä jo seitsemisen vuotta. Niiden suunnitelmat ovat muuttuneet lupaprosessien myötä. Tänään tuoreet osayleiskaavat ovat kunnan valtuuston päätettävänä.

Onko sinun lähistöllesi tulossa uusi tuulivoimala? Katso kartasta mihin päin Suomea maan vallannut tuulivoimabuumi iskee eniten

Tuulivoimaa on rakenteilla runsaasti läntiseen Suomeen. Itärajan suunnalla voimalat häiritsevät Puolustusvoimien tutkia, ja hankkeet ovat siksi vähissä. Merelle voimaloita ei ole tällä hetkellä rakenteilla.

Energiayhtiö St1 haluaisi valmistaa sähköpolttoaineita – EU-komission linjaus voi estää tuotannon

EU-komissio haluaa kytkeä sähköpolttoaineiden valmistuksen suoraan uusiutuvan sähkön tuotantoon. Tuotantoon käytettävää sähköä ei voisi näin ostaa sähköverkon kautta. Energiayhtiö St1:n mukaan tämä tekee tuotannon aloittamisesta vaikeaa.

Tiistai 28.9.2021 (radio)

Tuulivoima. Sähköautot. Ruuan hinta. Rahapeliongelmat. Räjähdys Göteborgissa. Sää.

Maalahteen kaavaillun tuulivoimapuiston käsittely palautuu kunnanhallituksen käsiteltäväksi esteellisyyksien takia

Tuulivoimapuiston kaavoituksesta päätettiin virheellisesti koska osa päätöksentekijöistä ovat esteellisiä. Hanke ehti edetä aina kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ennen kuin esteellisyydet huomattiin. Nyt käsittely palautetaan.

Sonkajärven pohjoisosaan suunnitteilla tuulivoimapuisto

Tuulivoimaloita rakennettaisiin Likapyöreen alueelle Vieremän ja Kajaanin rajojen tuntumaan.

Uutta tuulipuistoa suunnitellaan Kankaanpäähän – Honkajoen Haukkasaloon tulossa 14 tuulivoimalaa

Energiayhtiö Pohjan Voima esittelee tänä iltana suunnitelmaa alueen asukkaille. Tuulipuiston rakentaminen alkaa lupaprosesseista riippuen aikaisintaan vuonna 2025.

Sitra etsi tehokkainta tapaa leikata Suomen päästöjä: sähkönkulutus tuplaantuu, ja se tietää valtavasti uutta tuulivoimaa

Kuluttajat saavat tottua tulevaisuudessa yhä suurempiin sähkön hinnan vaihteluihin. Selvityksen mukaan kustannustehokkainta on tuottaa enemmän sähköä maalle rakennettavilla tuulivoimaloilla.

Metsäpalo ei hidastanut Kannuksen Mutkalammin tuulipuiston työmaata, valettuna on jo pohjat 50 voimalalle

Kannuksen ja Kalajoen alueelle kohoava tuulivoimapuisto on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista työmaista.

Jani Kaaron kolumni: Haluatko uusiutuvaa energiaa, mutta et kaivoksia takapihallesi?

Jos maailma haluaa puhdasta energiaa, tie sinne on likainen. Aurinkopaneelien ja tuulivoimaloiden rakentaminen on kaivosyhtiöille todellinen “kultakaivos”, kirjoittaa Kaaro.

Sähkön hinnan nousu näkyy myös savolaisten sähkölaskuissa – loppuvuoden säätkin vaikuttavat

Sähkön markkinahinta on noussut erikoisen korkealle syyskuussa. Eniten markkinoiden vaihtelu näkyy pörssihintaan sidotuissa sopimuksissa ja tietenkin myös uusissa sopimuksissa.

Kolarin kunnanhallitus asetti tuulivoimaloille kahden kilometrin suojaetäisyyssuosituksen

Suojaetäisyydestä päätetään jatkossa hankekohtaisesti.

Suunnitelma rakentaa Padasjoelle tuulivoimaloita mietitytti kuntalaisia yleisötilaisuudessa: "Mikä on hintalappu näkymälle?"

Harva osallistuja tyrmäsi puheissaan suoraan rakennusaikeet, mutta kysymyksiä rakennussuunnitelmista riitti kymmenittäin. Moni osallistuja toivoi, ettei kunta tee päätöksiä liian nopeasti.

Kannuksen kolmas tuulipuisto sijoittuu Kaukasennevalle – rakentaminen alkaa syyskuussa

Kannuksen Kaukasen tuulipuistoon rakennetaan kahdeksan tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 220 metriä.

Ilmattaren tuulivoimaloiden pystytys Humppilassa ja Urjalassa alkaa marraskuussa

Humppilan ja Urjalan kuuden voimalan alue on Ilmattarelle tärkeä, sillä se on ensimmäinen, joka jää yrityksen omistukseen. Jatkossa Ilmatar pyrkii yhä enemmän sähköntuotantomarkkinoille.

Tuohimaan-Riutanmaan tuulipuistoa suunnitellaan Kokkolaan ja Halsualle – sinne aiottua tekniikkaa ei ole vielä olemassa

Tuuliyhtiö wpd Finland Oy suunnittelee rakentavansa useiden kymmenien voimaloiden tuulipuiston Kokkolan Ullavalle ja Halsualle. Voimaloiden kokonaiskorkeus olisi enintään ennätykselliset 300 metriä.

Soinin Pesolaan ei tule tuulimyllyjä

Soiniin on suunnitteilla tuulivoimaa kolmelle muullekin alueelle. Konttisuolle on rakennettu jo myllyjen pohjia ja pystytys tapahtuu syksyn aikana.

Entinen turvesuo muuttumassa ainutlaatuiseksi energiakeskukseksi Keski-Pohjanmaalla – suunnitteilla biometaanijalostamo, aurinkovoimala ja tuulivoimaa

Lampin Voima Oy:n mukaan uusi tuotantolaitos on toiminnassa Toholammilla jo parin vuoden kuluttua, jos kaikki sujuu suunnitellusti.

Kajaanin Harsunlehdon tuulivoimapuiston suunnitelmat tarkentuivat – Kainuun ELY: YVAa ei tarvita

Kainuun ELY-keskus katsoo, että uuden suunnitelman ympäristövaikutukset tulevat arvioitavaksi riittävällä tavalla laadittavana olevassa osayleiskaavassa. Uuden suunnitelman mukaan tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus tulisi olemaan 280 metriä.

Tuulivoimaselvitys löi naulan arkkuun Kaakkois-Suomen haaveille tuulivoimaloista – alueella ei raporttia niellä: "Työ on jätetty täysin kesken"

Uusien tuulivoimaloiden rakentaminen Kaakkois-Suomeen on käytännössä pysähtynyt. Syynä ovat häiriöt Puolustusvoimien tutkavalvonnalle. Lappeenrannan kaupunki haluaa, että uusien tutkien hankintaan käytetään EU:n elvytysrahaa.

Padasjoen kunnanhallitus jätti tuulivoima-asian pöydälle

Kuntapäättäjät ottivat aikalisän, jotta tuulivoimasta voidaan keskustella perinpohjaisesti yleisötilaisuudessa.

Metsänomistajat penäävät tuulivoimayhtiöiltä kunnon korvauksia maidensa sähkölinjakäytöstä – haluavat vuosivuokraa kertamaksun sijaan

Jopa tuhannet maanomistajat ovat tyytymättömiä tuulivoimayhtiöiden tapaan maksaa maidensa pysyvästä käytöstä kertakorvauksella liityntäjohtojen alta. Tuulivoimaloita ja liityntäjohtoja niihin rakennetaan maahamme parhaillaan rivakkaa tahtia.

Padasjoelle suunnitellaan kuutta tuulivoimalaa

ABO Wind Oy rakentaisi tuulivoimalat Torninmäen alueelle, neljän kilometrin päähän Padasjoen keskustasta.

Painavat erikoiskuljetukset lisääntyvät, mutta niitä ei pidetä uhkana kaduille tai teille – suurempi rasite ovat raskas liikenne ja henkilöautojen nastat

Tien rakennetta suojaa se, että painoa jaetaan riittävälle määrälle akseleita. Päällysteen syöpöt taas löytyvät muualta, sillä erikoiskuljetuksia on silti häviävän vähän verrattuna yksityisautoihin nastarenkaineen.

5000 hehtaarin tuulivoimapuisto huolestuttaa asukkaita Pedersören Purmossa – ympäristövaikutusarvioinnista jätetty yli sata kommenttia

Pedersören Purmoon suunnitteilla oleva maksimissaan 44 tuulivoimalan puisto herättää huolta alueen asukkaissa. Ympäristövaikutusarvioinnista on jätetty yli sata kommenttia. Suurena huolenaiheena on voimajohtojen reititys sähköasemalle.

Takanebackenin tuulivoimapuiston rakentaminen Maalahdessa on alkanut

Alueelle rakennetaan viisi tuulivoimalaa, jotka ovat napakorkeudeltaan 148 metriä.

Tuulivoimaloita kulkee Suomen teillä nyt niin paljon, että erikoiskuljetusten lupaprosessi on ruuhkautunut – "Olisi pitänyt pystyä ennakoimaan kristallipallosta"

Uusia hakemuksia tulee sisään enemmän kuin lupia ehditään myöntää. Tuulivoimaloiden osien kuljetus maanteillä kasvanee vielä vuosia.

Iissä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä ja sen avulla on säästetty paljon rahaa – joidenkin mielestä pieni kunta on tehnyt jo tarpeeksi

Ilmastotyön edelläkävijä on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Ii. Asennekasvatuksella ja vihreillä valinnoilla on myös kääntöpuolensa. Osa kuntalaisista ajattelee, että Ii on jo osansa tehnyt.

Suomenselälle Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajalle on tulossa väljä tuulivoiman keskittymä

Jos kaikki hankkeet muuttuvat kaavailuista todellisuudeksi, noin 50 kilometrin säteelle tulee 13 eri kokoista tuulipuistoa.

Kuntien ilmastopäästöt pienenivät myös viime vuonna – katso tästä oman kuntasi tilanne

Tilannetta selittää muun muassa tuulivoiman lisääntyminen ja kaukolämmön tuotannossa siirtyminen kohti uusiutuvia polttoaineita. Myös koronalla ja säällä on osansa: autoilu väheni ja lämmin vuosi vähensi sähkönkulutusta.

Kalajoen maastopalon jälkivartiointi siirtyy tänään maanomistajille

Tilanne paloalueella on pysynyt viikonlopun yli vakaana ja rauhallisena. Alueelle jää edelleen pelastuslaitoksen kalustoa muun muassa letkulinjastoja, jotka puretaan suunnitellusti pois.

Kalajoen palopaikalla tilanne edelleen rauhallinen – alue siirrettäneen jo ensi viikolla maanomistajien vartioitavaksi

Joitakin palopesäkkeitä alueelta on vielä löytynyt, mutta muutoin kyteminen on sammunut. Viikonlopun jälkeen alue voitaneen luovuttaa maanomistajien hallintaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle