Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuntalaisaloite ei mennyt läpi Tervolassa: tuulivoimasta ei laadita erillistä selvitystä

Kuntalaisaloitteessa esitettiin muun muassa, että tuulivoimarakentamista koskevassa selvityksessä huomioitaisiin asukkaiden viihtyvyys ja ympäristö.

Lounais-Hämeen uusien tuulivoimaloiden pystytys alkanut

Kaupallisen sähköntuotannon uudet Tyrinselän voimalat aloittavat loka-marraskuussa. Neljä uutta voimalaa tuottaa sähköä yhteensä noin 60 000 megawattituntia vuodessa.

Pohjalaismaakuntiin tekeillä useita tuulivoimahankeita - Luonnonsuojeluliitto toivoo parempaa kokonaisuuden hallintaa

Pohjalaismaakuntiin suuntautuu tulevina vuosina merkittävä määrä tuulivoimainvestointeja. Suomen Luonnonsuojeliiton Pohjanmaan piiri toivoo, että tuulivoimarakentamista ohjattaisin kokonaisuutena.

Lappväärtin tuulipuiston rakentaminen alkaa

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 31 tuulivoimalaa, joiden kokonaiskapasiteetti on 192 megavattia. 

Merituulivoiman läpimurtoa odotetaan Suomessa edelleen, mutta Perämerellä halutaan selvittää jopa aluevesirajan ulkopuolista tuotantoa

Työ- ja elinkeinoministeriö käsittelee ensimmäisiä Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvia tuulivoiman tutkimuslupahakemuksia. Ne on jättänyt OX2-yhtiö, joka on kiinnostunut kahdesta kohteesta aluevesirajan ulkopuolisilla merialueilla.

Jopa 90 metriä pitkät erikoiskuljetukset edellyttivät muutoksia tieverkkoon – bongareille on luvassa huikeita näkyjä, kun tuulivoimalan osia kuljetetaan halki öisen kaupungin

Sopimus kattaa 240 kuljetusta tänä vuonna. Toiveissa on moninkertaistaa määrä, kun maakunnan omat, isot tuulivoimahankkeet alkavat nousta. Vanhaa erikoiskuljetusreittiä on tuunattu vastaamaan suurten kuljetusten tarpeita.

Korsnäsissä tehdään silakan kutukartoituksia osana merituulipuistohanketta

Korsnäsin merituulipuiston ympäristövaikutuksia selvitetään parhaillaan. Sukeltajat kartoittavat silakan kutualueita.

Hitachi ABB Power Gridsiltä sähköasema Suomen suurimpaan rakenteilla olevaan tuulipuistoon – sähköasema toimitetaan Vaasasta

Hitachi ABB Power Gridsin toimitus sisältävää kaksi sähköasemaa sekä kytkinaseman, jotka liittävät tuulipuiston tuottaman sähköenergian kantaverkkoon. Toimitus mm. suunitellaan ja testataan Vaasasta käsin.

Pyhäjärvellä halutaan kaivosalueelle uusia toimijoita – kuuntele Kuntarundin Pyhäjärven vaalikeskustelu Yle Areenasta

Pyhäsalmen tyhjentyvään kaivokseen halutaan uutta toimintaa, paikallaan voisi olla myös erillisen Pyhäjärven vision laatiminen. Kaivostoiminnan loppuminen tuo ison loven kaupungin kassaan. Tuulivoima jakaa mielipiteitä kaupungissa, vaikka sen mahdollisia työllisyysvaikutuksia pidetäänkin hyvänä.

Kajaaniin kaksi isoa tuulivoimapuistoa – kaupunkilaiset saavat sanoa mielipiteensä suunnitelmista

Energiayhtiö Fortum suunnittelee lähes 50 tuulivoimalan puistoa Katajanmäkeen. Tuulivoimayhtiö ABO Wind ja Metsähallitus suunnittelevat puolestaan enintään 68 voimalan puistoa Kivirantaan. Molemmista suunnitelmista järjestetään yleisötilaisuudet.

Tiistai 8.6.2021 (radio)

Poliisi iski järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Pohjois-Suomeen aiotaan rakentaa lisää tuulivoimaa. Ennakkoäänestys loppuu. Vankeustuomio miehelle, joka hyökkäsi Timo Soinin kimpuun. Mustikka kukkii.

Tiistai 8.6.2021 (tv)

Tuulivoima. Koronarokotetutkimus. Ennakkoäänestys. Säätiedot.

Mihin Ylivieskassa pitäisi rakentaa ja mitä? Kuuntele Kuntarundin Ylivieskan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Yliveskassa tuulivoimaa kaavaillaan laajasti, mutta paikalliset vastustavat. Uusia asuntoja pitää saada keskustaan, mutta mitä tehdä arvokkaille vanhoille taloille – säilyttää ne vai lanata alas? Ilkivalta laajenevan kaupungin keskustassa myös mietityttää.

Suur-Savon Sähkö hankkii tuulivoimaa Närpiöön rakennettavasta tuulipuistosta

Tuulipuiston tuotannon on määrä alkaa vuonna 2023.

Estävätkö suofutiksen MM-kisat Hyrynsalmea uppoamasta taloussilmäkkeeseen? Kuuntele Kuntarundin vaalikeskustelu Yle Areenasta

Hyrynsalmella on vahva usko Ukkohallan matkailukeskukseen, joka on houkutellut mukavasti yksityistä liiketoimintaa. Rantatonteista kaavaillaan kunnan elinvoiman lisääjää suopotkupallon ja tuulivoimaloiden lisäksi.

Kyyjärvi uskoo selviävänsä jatkossakin ilman kuntaliitosta – tuulivoiman odotetaan lähes kahdeksankertaistavan kunnan kiinteistöverotuotot

Ensimmäiset tuulimyllyt käynnistyvät Peuralinnassa ensi kesänä. Mikäli kaavoitus etenee suunnitellusti, vuoteen 2025 mennessä kunnassa pyörisi jopa 85 tuulimyllyä. Se olisi kunnalle jättipotti.

Ylitornion Reväsvaaran tuulipuiston kaavaluonnos nyt nähtävillä

Kyseessä on nyt kaavoituksen uusintakierros. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi aiemman kaavapäätöksen vuonna 2018.

Tuulivoima sijoitetaan pohjoiseen, vaikka energian tarve on suurin etelässä – "Järjenvastaista", helsinkiläinen Stella Harasek toteaa

821 tuulivoimalaa tuottaa sähköä Suomessa tällä hetkellä, mutta määrä kasvaa. Kaksi kolmasosaa uudesta tuulivoimasta tulee Perämeren alueen maakuntiin. Miksei sähköä tuoteta siellä, missä se myös kulutetaan, ihmettelee tunnettu bloggaaja.

Tuulivoimasta on tullut vaivihkaa rahasampo riutuville kunnille – voimalat tuottavat niin paljon rahaa, että Suomeen syntyy kohta "veroparatiiseja"

Kunnat saavat tuulivoimaloista muhkeita kiinteistöverotuottoja. Yli puolet pienen kunnan verotuloista voi lähivuosina kertyä tuulivoimaloista.

Selvitys: Meri-Pori soveltuisi hyvin vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantoon

Tuoreen selvityksen mukaan Tahkoluoto ja Kaanaankorpi olisivat hyviä paikkoja, mikäli Suomeen päätetään rakentaa päästötöntä synteettistä metaania ja vetyä tuottava laitos. Alueelle on suunnitteilla ja osittain jo valmiina paljon tuotantoa tukevia toimintoja.

Närpiön Norrskogeniin tuulivoimapuisto – EPV Energia teki investointipäätöksen

Tuulivoimapuiston valmistelevat työn on aloitettu vuonna 20. Tänä vuonna jatketaan ja Närpiön Norrskogenin tuulivoimapuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2023.

Espoo lisää yleisille paikoille sähköautojen latauspisteitä

Sähköautoilun yleistyessä latauspisteitä kaivataan taloyhtiöiden ja yritysten lisäksi entistä enemmän julkisilla paikoilla.

Kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet neljänneksen Pohjois-Pohjamaan kunnissa 2000-luvun puolivälistä

Suomen ympäristökeskuksen laskelmissa vuosina 2007–2019 keskimääräiset kasvihuonepäästöt vähenivät maakunnassa neljänneksen. Tuulivoiman voimakas rakentaminen maakunnassa vaikuttaa laskelmiin, mutta myös esimerkiksi sähkön ja öljylämmityksen käyttö on vähentynyt.

KHO kumoaa Porin Ahlaisten kiistellyn tuulivoimakaavan – vääntö palaa alkupisteeseen

KHO:n päätöksen mukaan kaavapäätös Lammin tuulipuistosta syntyi virheellisesti, kun kaavan käsittelyyn osallistui kaupunginhallituksen jäsen, joka istui samaan aikaan myös Pori Energian hallituksessa. Tuulipuistoon suunnitellaan neljäätoista tuulivoimalaa.

Saaristenmäen tuulivoimapuiston yleiskaava valmistunut

Leppävirran kunnanhallitus käsittelee maanantaina alueen yleiskaavaa, joka mahdollistaa tuulivoimaloiden rakentamisen. Voimalat ovat noin 230 metrin korkuisia.

Tuulivoimalat keskittyvät vielä läntiseen Suomeen – tuuliolosuhteet ja asenneilmapiiri toivat voimalat Närpiöön

Närpiössä voimaloita on reilu neljäkymmentä, ja suunnittelun eri vaiheissa on vielä lähes sata uutta. Kaupungissa on oltu myötämielisiä tuulivoimalle, mutta alkaako raja tulla vastaan?

Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla puhuttavat eri asiat kuntavaalien alla: suurimmat erot tuulivoimassa

Yle on listannut Areenaan kuntarundi-sarjan alle kuntien puheenaiheet. Oulun vaalipiriistä on sisältöjä jokaisesta kunnasta.

Valtiovarainministeriö ei lähde pakkoliittämään Keski-Suomen Kyyjärveä, kunnanjohtaja: "Pitäisikö vetää lippu salkoon"

Valtiovarainministeriö ei aio toistaiseksi käynnistää toimenpiteitä Kyyjärven kunnan valtuuston tahdon vastaiseen kunnan yhdistämiseen. Ministeriön arvion mukaan tuulivoimahankkeilla on merkittävää vaikutusta kunnan kiinteistöverotulon määrään, jos ne toteutuvat.

Romahtaako maahanmuuttajien työllisyysaste parissa vuodessa ja johtuuko korona ilmastonmuutoksesta? Yle teki faktantarkistusta poliitikkojen väitteille

Tarkistimme yleisön ehdotuksesta poliitikkojen väitteittä esimerkiksi maahanmuutosta, ilmastonmuutoksen vaikutuksesta koronaan ja lääkärille pääsemisestä eri kunnissa. Voit testata jutussa myös itse, arvioitko väitteiden totuusarvoa oikein.

Halsualle kaavaillut 36 myllyn tuulivoimapuistot nytkähtivät eteenpäin – osayleiskaavat kaikkien nähtäville

Tuulivoimayhtiöillä on tähtäimessä rakentaa useita tuulivoimapuistoja Halsualle. Nyt eteenpäin liikahtivat Kanniston ja Honkakankaan puistojen suunnitelmat.

Siikalatvan seudun ison tuulivoimahankkeen selvityssuunnitelmat eivät kelpaa ympäristöviranomaiselle

Piipsan tuulivoima Oy suunnittelee 53 tuulivoimalan aluetta Siikalatvalle ja Kärsämäelle. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma ei kuitenkaan kelpaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle, joka edellyttää arviointisuunnitelmiin useita muutoksia.

Kuluttajien innostus vihreään sähköön ei ole kääntynyt suureen nousuun – Yritysten kiinnostus kasvussa

Pohjalaiskuluttajat eivät ole vielä valtavasti kiinnostuneet vihreästä sähköstä. Sen kysyntä on ollut tasaisen maltillista viimeiset vuodet. Yritysten into on selvässä nousussa.

Halsualle kaavaillaan 70 tuulivoimalaa ja neljää puistoa – kunta puntaroi suurimpien puistojen suunnitelmia tänään

Halsualle kaavaillaan 70 tuulivoimalaa, mutta osa suunnitelmista on vielä alkuvaiheessa. Keskiviikkona kunnanhallitus päättää kahden tuulipuiston kaavaehdotusten kohtalosta.

Raahen ja Kalajoen satamat kohentavat rahtiolosuhteitaan tuulivoimakuljetuksia varten

Raahessa asfaltoidaan uutta varastokenttää yli neljän hehtaarin laajuudelta. Kalajoella puolestaan suurimmat tavarakuljetukset nostetaan uudella satamanosturilla, joka helpottaa ja nopeuttaa etenkin tuulivoimalaosien käsittelyä.

Atria rakentaa seitsemän tuulivoimalaa Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen

Yhtiön tavoitteena on kattaa suuri osa tehtaan sähkönkulutuksesta tuuli- ja aurinkovoimalla. Hankkeen alustava kustannusarvion on noin 45 miljoonaa euroa. Sähköenergia on tarkoitus suunnata Atrian omaan käyttöön.

Ilmatar rakentaa tuulivoimaa Humppilaan ja Urjalaan

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi vastikään kahden tuulivoimalan rakennusluvat Humppilaan. Vastatuuli ei juurikaan vaikuta Ilmattaren rakennushankkeisiin. Yhteensä kuusi voimalaa Humppilaan ja Urjalaan ovat jo tekeillä.

Ilmattaren tuulivoimahankkeelle vastatuulta hallinto-oikeudesta: Humppilan kahden voimalan rakennusluvat nurin

Voimaloiden lavat olisivat ulottuneet lähemmäksi maata kuin alueen kaavassa määrätään, joten niille olisi pitänyt hakea poikkeamislupaa. 

Oikeus torppasi Kuusamon Maaningan suuren tuulivoimapuiston suunnitelmat

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston hyväksymän tuulivoimaosayleiskaavan. Posion Riisituntunturille aiheutuisi matkailua vaarantavaa maisemahaittaa, ja alueen poronhoito kärsisi.

Limingan Lautuannevan tuulivoimakaava ei etene – monen valtuutetun mielestä puisto tulisi liian lähelle asutusta

Kunnanvaltuusto linjasi kantansa Megatuuli Oy:n kaavoituspyyntöön maanantaisessa seminaarissa

Nouseeko Ahvenanmaan merialueille 500 tuulivoimalaa? Miljardien hanke etenee myötätuulessa

Ahvenanmaa aikoo tosissaan energiamaakunnaksi lähivuosina rakentamalla tuulivoimaloita ja vedyntuotantoa.

Kelirikko on viivästyttänyt tuulivoimaloiden pystytystä Simon Leipiöön

Viivästyksestä huolimatta tuulipuiston on määrä valmistua suunnitellussa aikataulussa.

Avin määräys pikaisesti käytäntöön: satojen työntekijöiden koronatestaus aloitetaan Länsi-Suomen tuulivoimatyömailla heti alkuviikosta

Testattavat työskentelevät Teuvalla, Kurikassa, Kauhajoella, Kristiinankaupungissa ja Porin seudulla.

Moni mökki päältä kaunis, mutta: homeseinää, lemukaivoa, tuulivoimalaa – katso mistä on riidelty huvilakaupoissa ja kuka on voittanut

Kuluttariitalautakunta saa joka vuosi ratkaistavakseen mökkikauppariitoja. Tänä vuonna on tullut jo kaksi valitusta.

Tuulivoimatyöntekijät määrättiin pakolliseen terveystarkastukseen Etelä-Pohjanmaalla

Koronavirustartunnat leviävät tuulivoimatyömailla ulkomaisen työvoiman keskuudessa. Paikalliset terveysviranomaiset pyysivät aluehallintoviraston apuun, jotta tilanne saataisiin hallintaan.

Pietarsaarelainen lihatalo Snellman siirtyy kokonaan uusiutuvaan energiaan

Yhtiö on siirtynyt huhtikuussa käyttämään pelkästään biokaasua sekä tuulivoimaa ja luopunut fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Metsähallitus ja Vapo suunnittelevat isoa tuulivoimapuistoa Pyhännälle – entiselle turvetuotantoalueelle voisi tulla jopa 38 myllyä

Vapolle tämä on uusi startti tuulivoiman parissa. Vapolla oli aiemmin tuulivoimapuisto Iin Kuivaniemessä, mutta siitä luovuttiin.

Sähkön hinta oli yöllä miinuksella Suomessa ja Ruotsissa – säästö kuluttajalle lähinnä marginaalinen

Yön aikana vallitsi voimakas tuuli, mikä painoi hintoja alas. Sähköä ei voi nykyteknologialla juuri varastoida.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle