Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Langinkoskella Venäjän keisariperhe harrasti larppausta paljon ennen sen yleistymistä

Kalastusmajalla Aleksanteri III kantoi vettä ja hakkasi halkoja, keisarinna kuori perunoita essu edessään.

Loitsuja ja taikajuomien valmistamista – lapsille suunnatut larpit ovat tämän syksyn hitti: "Rituaalimagia on kiinnostavampaa kuin äidinkieli"

Larppaaminen on pitkään ollut Suomessa lähinnä aikuisten huvia, mutta lapsille suunnattuja larppejakin alkaa jo löytyä. Suosittu Velhokoulu-larppi kulkee Harry Potterin vanavedessä, mutta suomalaisin maustein.

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta: "Tällaista ei ole Suomessa aiemmin tehty"

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta ja siihen on osallistunut yli kolmesataa larppaajaa.

Teatteri on taidelukion nuorille keino nostaa esiin tärkeitä asioita

Monipuolinen kulttuurielämä tukee Savonlinnan hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Taidelukiolainen Nea Tiainen toivoo erilaisten taidemuotojen näkyvän kotikaupungissaan.

Savonlinnassa larpataan ja boffaillaan – Yhteisölliset lajit kiinnostavat nuoria

Savonlinna kätkee syövereihinsä useita harrastuksia, joita ei kaikilta paikkakunnilta löydy.

Palestiinalaisalueelle on syntynyt liveroolipelaajien joukko, jolla on tiiviit yhteydet Pohjoismaihin: "Suomalaiset pelaajat ovat hauskoja"

Palestiinalaisnuoret tarttuvat roolipelin avulla vanhoillisen yhteiskunnan kipukohtiin kuten homoseksuaalisuuteen ja seurusteluun ennen avioliittoa.

Lukemista lauantaiksi: Eläkerahojen epäonninen Venäjän-reissu, 69 ohjusta oven takana ja kännisten joulupukkien kotimaa

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai

Nuorisomusikaali Virgo nousi 20 vuotta sitten Tampereella ilmiöksi, joka jätti tosifaneihin jäljen: "Kaikki illat hengattiin täällä"

Marraskuussa 1997 Tampereella ensi-iltansa saaneen Virgo-nuorisomusikaalin näki puolessa vuodessa lähes 30 000 katsojaa. Heistä kolmeen se jätti jäljen, joka tuntuu yhä.

Millainen on maailmanlopun jälkeinen maailma? Sitä käsitellään roolipeleissä

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tällä hetkellä pelaajia kiehtovat muun muassa vampyyrit ja maailmanlopun jälkeinen maailma.

Mekrijärven tutkimusasemasta matkailukohde – haaveissa pilkkiminen ja banaanin kasvatus

Perusteilla oleva yhtiö on ostamassa Mekrijärven tutkimusaseman matkailukäyttöön Ilomantsissa.

Tiistai 2.8.2016 (tv)

Rekka-autojen turvallisuutta voidaan parantaa automaattilaitteilla. Maailmalla ostetaan mausteeksi suomalaista kuminaa. Kauppoihin on tullut lisää työpaikkoja. Larpit eli live-roolipelit ovat suosittuja. Sää on sateinen.

"Larpatessa olet kuin videopelin sisällä" – Claus Raasted larppaa työkseen

Aikoinaan vaarallisenakin pidetystä larppaamisesta on vuosien saatossa tullut suosittu harrastus niin lapsille kuin aikuisille. Claus Raasted on nähnyt muutoksen aitiopaikalta. Hän on yksi niistä harvoista, jotka elättävät itsensä suunnittelemalla larppeja.

Roolipeliä koko elämä – kuvitellut maailmat vetävät puoleensa muitakin kuin nörttipoikia

Pöytäroolipelejä harrastavat nykyisin myös naiset ja eläkeikää lähestyvät. Alfacon-tapahtumaa järjestävä Antti Leppä aloitti roolipelaamisen 7-vuotiaana ja pelaa niin paljon kuin perhe-elämältään ja töiltään ehtii.

Larppaamalla tavallisesta turkulaisesta tulee ulkoavaruuden sotilas

Post-apokalyptisen suurtuhon jälkeinen maailma on live-roolipelaamisessa pinnalla tällä hetkellä. Atte Iiskola on larpannut yli puolet elämästään, ja auton mittariin kertyy larppimatkoista 60 000 kilometriä joka vuosi.

Boffatessa kaveria saa lyödä ihan oikeasti

Boffaus saa siviilipalvelusmiehetkin sotimaan

Ihmislihaa himoavat zombit lähtivät päiväkävelylle - katso hurjat kuvat!

Helsingissä järjestetty Zombiewalk-tapahtuma keräsi satoja kauhistuttavia osallistujia.

"Karstaan, kampaan ja kehrään" – keskiaikavaatturi osti omat lampaat villalankaa varten

Keskiaika kiinnostaa yhä useampaa suomalaista. Aikakausi kiehtoo esimerkiksi käsityöläisiä, joista innokkaimmat tekevät pukunsa omin käsin alusta loppuun. Käsityömestari valmistaa langatkin itse omien lampaidensa villasta ja pyrkii jäljittelemään ajan asuja pienimpiä yksityiskohtia myöten.

Luonto kiehtoo niin lentojätkää kuin live-roolipelaajaa – mielipaikka syntyy hyvistä kokemuksista

Luonto puhuttelee suomalaista. Mielipaikassa on hyvä olla, siellä on jotain kaunista, kiinnostavaa ja siellä voi tehdä mieluisia asioita. Tuore kirja kertoo muun muassa lentojätkän, larppaajan ja kasvitieteilijän tarinan siitä, miten maiseman merkitys syntyy.

"Pääsee elämään itse sitä elämää" – lapinlahtelaiset loivat keskiaikatapahtuman Savoon

Suomeen on tullut uusi keskiaikatapahtuma. Lapinlahdella järjestetään sunnuntaina ilmaistapahtuma, jossa keskiaikaan pääsee heittäytymään monin tavoin. Paikalle tulevien toivotaan eläytyvän tunnelmaan pukeutumalla ajan henkeen, mutta uteliaat päästetään paikalle farkuissakin.

Ensimmäinen roolipeliripari: Tampereen Aitolahdessa sotilaat vainoavat kristittyjä

Kesäkuun alku on rippileirien sesonkiaikaa. Perinteisten leirien rinnalla suosiotaan ovat kasvattaneet monenlaiset erikoisrippikoulut.

Suomi miehitetään palestiinalaislarpissa

Pelaajille luvataan ruumiintarkastuksia, ulkonaliikkumiskieltoja ja miehittäjän mielivaltaa.

Keskiaika kiehtoo nykyihmistä – roolileikki vie menneisyyteen

Haarniskoidut ritarit ratsastivat perjantaina Kokkolan halki. Vihkiytyneimmät alan harrastajat eläytyvät syvälle ajan tapahtumiin ja luovat itselleen tarkan roolihahmon. Keskiaikatapahtumien suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Kirkonkylä innostui live-roolipelistä - rakenteilla oma larppikylä

Larppikylä herättää kiinnostusta. Porin Ahlaisten kirkonkylän larppaajat virittelevät vaihto-ohjelmaa virolaisten harrastajien kanssa.

Aikuinenkin saa leikkiä

Katariina Katla pelasi liveroolipelissä muutaman tunnin ajan hahmoa, joka oli juuri lopettanut huumeiden käytön. Larppaamalla saa osoitettua aggressiivisuutta, häpeää ja jopa seksuaalisuutta yhdessä sovittujen sääntöjen avulla niin, ettei toisen turvallisuus vaarannu, kirjoittaa Katariina Katla kolumnissaan.

Liveroolipeli heijastaa yhteiskunnan tapahtumia

Roolipelialan tapahtuma Ropeconissa ensimmäistä kertaa pelattava suomalais-palestiinalainen yhteistyöpeli Piiritystila tuo Palestiinan rankan arjen suomalaiseen ympäristöön.

Lapset tykkäävät seikkailuradasta - "Jalokivet olivatkin kiviä"

Joensuussa on meneillään kaupunkifestivaali Popkatu, jossa on runsaasti tarjontaa lapsillekin. Lapset innostuivat seikkailuradasta, jossa etsittiin jalokiviä ja käveltiin köydellä.

Aikuisilla lupa leikkiä

Espoon Dipolissa käynnistyy tänään perjantaina Suomen suurin roolipelitapahtuma Ropecon. Tapahtuman odotetaan keräävän viikonlopun aikana noin 3 700 kävijää.

Oli ennen Angry Birdsejäkin pelihittejä

Larppaajat metsissä, Afrikan tähden metsästäjät pöydän äärellä ja Commodore 64:n hakkajat kotonaan - suomalaisen peliteollisuuden eri puolet ovat esillä Mediamuseo Rupriikissa Tampereella kesäkuun alussa.

Ritarimiekat kalahtelivat studiossa

Radio Savon studiossa näytti ja kuulosti perjantaina hurjalta. Pitkät ja painavat miekat kalahtelivat toisiaan vasten kun kaksi miestä harjoitteli historiallisen miekkailun perusteita. Toisen miekan varressa oli lajia harrastava Mika Vesterinen ja ensikertalainen toimittaja Petri Julkunen.

Hyvä larppi vaatii pitkän työn

Live-roolipelin rakentaminen on aikaa vievää puuhaa. Pelin kirjoittaminen ja suunnittelu voi viedä kuukausia, jopa vuoden verran, kertoo kymmenen vuotta larppaamista harrastanut Anne Nevalainen. Hän työstää parhaillaan viikinki-aiheista larppia, joka on tarkoitus pelata ensi keväänä.

Mottimetsä on satojen hehtaarien puuhamaa

Metsähallitus on varannut usemman sadan hehtaarin alueeen Rovaniemen läheltä metsästä kiinnostuneiden puuhamaaksi. Mottimetsäksi nimetty alue liittyy keväällä avattavaan Pilke-näyttelyyn.

Saraseenit ja valkyrialaiset solmivat rauhan Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan tori ja Reska löivät keskiviikkona kävijät ällikällä. Kaupungin sydämen olivat vallanneet oudot hahmot, teatteri, larppaajat, naamiot ja värikkäät puvut, kääpiöt, kaupustelijat ja käsityöläiset. Torc Agora oli Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan opiskelijoiden kevään huipennus.

Vinkkejä presidentille

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Satu Hiltunen tekee Ylä-Kainuusta maagisen fantasiakartan ja tarinakokoelman

Tarinat ja jutut saavat myös visuaalisen muodon kolmen vuoden hankkeesta syntyvässä opuksessa, josta tekijänsä toivoo myös markkinointivälinettä Ylä-Kainuun luontomatkailuun.

Runopoikien bändi sai rahaa

Rovaniemeläinen Alamaailma-bändi on saanut Nuorten Akatemialta avustusta julisteiden teettämiseen. Nuorten Akatemia jakaa neljä kertaa vuodessa niin sanottua Homma-rahaa 13-19 -vuotiaiden nuorten kaikenlaisten ideoiden toteuttamiseen.

Pasila: Larppaajan kuolema

Nörttejä, joilla on huono mielikuvitus.

Siamin tytöissä ihmissuhdesolmut sekoittuvat myyttiseen roolipelimaailmaan

Siamin tytöissä nykyaika ja roolipelimaailma sekoittuvat.