Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johanna Laisaari

Helsingin uusi apulaispormestari on Johanna Laisaari, joka on tehnyt uransa lasten oikeuksien parissa

Varavaltuutettu Johanna Laisaari valittiin apulaispormestariksi Nasima Razmyarin tilalle. Razmyar siirtyy eduskuntaan kansanedustajaksi.

Mies ja nainen seivovat vierekkäin kukkakimput sylissään ja katsovat kameraan.

Valtuusto valitsi Kalervo Kummolan Tampereen pormestariksi

Poliitikan suuri linja Tampereella tuskin muuttuu, kun Kummolasta tulee Anna-Kaisa Ikosen seuraaja. Kollegat ovat kuvailleet Kummolaa muun muassa suoraviivaiseksi ja yhteistyökykyiseksi.

kalervo Kummola.

Kalervo Kummolasta tulee Tampereelle suoraviivainen ja yhteistyökykyinen pormestari, arvioivat kollegat – "Mainettaan parempi mies"

Kalervo Kummolasta on tulossa Tampereen seuraava pormestari, koska kilpailijoita kokoomuksen sisältä ei ole ilmaantunut. Kokoomus saa valita seuraajan eduskuntaan siirtyvälle Anna-Kaisa Ikoselle.

Kolme suomalaista pormestaria Ukrainassa.

Suomalaiskaupunkien johtoa osallistui Kiovassa kaupunkien ja alueiden huippukokoukseen

Vierailu järjestettiin Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin aloitteesta.

 Pormestari Juhana Vartiainen.

”Olen seurannut kauhulla”, sanoo kuntatutkija Helsingin palkkasotkusta – kysyimme kahdelta asiantuntijalta, pitäisikö jonkun erota

Kaupungin ylimmän johdon vaihtaminen ei ratkaise varsinaista ongelmaa, sanoo kuntatutkija Jenni Airaksinen. Professori Jari Stenvallin mukaan tätäkin vaihtoehtoa on syytä harkita.

Kuvakollaasissa neljä naista: Reetta Vanhanen (vihr.), Eveliina Heinäluoma  (SDP), Maarit Vierunen (Kok.) ja Mari Rantanen (PS)

Helsingin poliitikot vaativat pormestaria ja kansliapäällikköä ottamaan vastuun palkkasotkussa: ”Järkyttävä epäonnistuminen”

Helsingin palkkasotku on Helsingin valtuustoryhmien mukaan hoidettu täysin vastuuttomasti. Poliitikot vaativat nyt poliittista vastuunkantoa ja takaisin maksettavia bonuksia. Ongelmia on pyritty häivyttämään, he sanovat.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Pormestari Juhana Vartiaisen budjettiehdotus salattiin, mutta kaupungin päätös olikin lainvastainen

Hallinto-oikeuden päätöksessä kerrotaan, että talousarvioehdotusta ei pidetä luonteeltaan sisäisen työskentelyn asiakirjana, jolloin sitä voitaisiin pitää salattavana.

Kaksiosainen kuvapari, jossa toisessa kuvassa Nasima Razmyar ja toisessa Anna-Kaisa Ikonen. Molemmat hymyilevät kameralle leveästi.

Palkka 14 625 euroa kuussa ja yksi ehdokas tiedossa – selvitimme miksi pormestarin kansliaan ei ole nyt tunkua Tampereella tai Helsingissä

Helsingin apulaispormestari ja Tampereen pormestari pääsivät eduskuntaan. Sopivia ehdokkaita seuraajiksi on vähän. Tutkijan mukaan tämä kertoo pormestarimallin heikkouksista.

Kalervo Kummola

Eduskuntavaalit ratkaisevat, onko Tampereen seuraava pormestari Kalervo Kummola: kovin haastaja ottaa paikan, jos pääsee eduskuntaan

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on ehdolla eduskuntaan, mikä käynnistää valintaruletin kokoomuksessa.

Tampereen kaupunginvaltuuston talousarviokokous.

Miehillä on suurin osa Tampereen johtotehtävistä, ja pian naisia ei ehkä ole edes pormestareissa – Kalervo Kummola: ”Enemmänkin sattumaa”

Kysyimme tamperelaisilta poliitikoilta, miten he suhtautuvat keskeisten luottamustehtävien epätasaiseen jakautumiseen sukupuolten kesken. Osa pitää tilannetta ongelmallisena.

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) valtuustosalissa.

Spekulaatiot Tampereen uuden pormestarin nimestä lähtivät liikkeelle nykyisen pormestarin eduskuntavaaliehdokkuuden myötä

Yle kysyi Tampereen kokoomuksen johtohahmoilta heidän kiinnostuksestaan pormestarin tehtävää kohtaan.

Ilmakuvassa on Helsinkin päärautatieasema toukokuussa 2020.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia huolestuivat, koska osaavista työntekijöistä on pulaa

Kuutoskaupungit esittävät valtiolle allianssimallia, jossa kaupungit asettaisivat yhdessä valtion kanssa tavoitteet kasvun vauhdittamiseksi.

Minna Arve står vid en mikrofon.

Turun pormestarin Minna Arven nimissä lähetetty huijaussähköposteja

Viestejä ovat saaneet ainakin kaupungin työntekijät ja luottamushenkilöt. Keskiviikkona Turussa tuli ilmi toinen, luisteluratojen ylläpitoon liittynyt rahankeräyshuijaus.

Anna-Kaisa Ikonen.

Tampereen pormestari arvostelee hallituksen budjettiesityksen liikenneinvestointien suuntaamista Itä-Suomeen

Anna-Kaisa Ikosen mukaan budjettiesitys ei myöskään helpota kansainvälisten osaajien houkuttelua.

Turun pormestari ja varapormestarit yhteiskuvassa valinnan jälkeen.

Hyvinvointialueen aloitus laittaa myös Turun pormestariston tehtäväjaon uusiksi

Vihreiden Elina Rantanen jatkaa supistuvassa hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvässä apulaispormestarin tehtävässä, mutta ensi kesänä puolue tavoittelee kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikkaa.

Minna Arve.

Turun pormestari Minna Arve osallistuu Harvardin yliopiston järjestämään kaupunkien johtamisen koulutusohjelmaan

Ohjelmaan on valittu 40 pormestaria ympäri maailmaa. Suomesta valittiin Arven lisäksi Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Porin kaupungintalon sisäänkäynti

Kuntatutkija: Porin uusi johtaja pitäisi valita ammatillisin perustein, ei jäsenkirjalla

Kuntatutkija Jenni Airaksisen mielestä jäsenkirjalla ei pitäisi olla enää merkitystä valinnassa, kun Porissa keväällä päädyttiin hylkäämään puhtaasti poliittinen pormestarimalli. Porissa aletaan hakea uutta kaupunginjohtajaa kesän jälkeen.

Heikki Pälve chef för läkarförbundet intervjuas i samband med Läkardagarna i Helsingfors 13.1.2016

Lääkäriliiton entinen puheenjohtaja Heikki Pälve Turun apulaispormestariksi

Apulaispormestarin paikka tuli täytettäväksi, kun tehtävää tähän asti hoitanut Ville Valkonen nousi eduskuntaan huhtikuussa menehtyneen Ilkka Kanervan tilalle.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Vapaavuoren ympärillä kuohuu taas – "autoritääriseksi" leimattu ex-pormestari puhuu nyt johtamisesta ja kaupunkien roolista ilmastonmuutoksessa

Helsingin entinen pormestari Jan Vapaavuori sanoo uudessa kirjassaan, että kaupunkien rooli kasvaa globaalien kriisien kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kaupungit ovat hänestä jopa valtiota merkittävämpiä toimijoita.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen syö leipää ja juo kahvia Porin kaupungintalolla kaupunginhallituksen huoneessa tiedotustilaisuudessa 26.9.2019.

Pori hylkää pormestarimallin – Aino-Maija Luukkosen seuraajakin on kaupunginjohtaja

Porissa toiminut puolueiden yhteinen organisaatiotoimikunta on punninnut kaupunginjohtaja- ja pormestarimallin etuja. Pormestarimalli on ollut erityisesti demarien toive, mutta se ei toteudu.

Henry Toivari seisoo Turun kaupungintalon pääoven edustalla.

Demarivaltuutetun mielestä Turun pormestarimalli suitsii keskustelua ja johtaa harvainvaltaan

SDP:n Henry Toivari katsoo, että osa poliittisista päättäjistä on tuskastunut tilanteeseen. Pormestari Minna Arven mukaan pormestarimalliin kuuluu vallan keskittyminen ja tehokas päätöksenteko.

Mikrofoneja Oulun kaupungintalon valtuustosalissa

Oulu ei ota käyttöön pormestarimallia

Johtamisjärjestelmää kehitetään jatkossakin nykyisellä kaupunginjohtajamallilla, päätti Oulun kaupunginvaltuusto maanantain kokouksessaan.

Jyväskylän kaupungintalo

Valtuusto sinetöi Jyväskylän linjan: kaupunkiin ei haeta pormestaria Timo Koiviston pantua pillit pussiin

Nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston määräaikainen kahdeksan vuoden virkakausi päättyy ensi vuoden huhtikuussa., ja kaupunki haluaa hyvissä ajoin linjata, rekrytoidaanko Jyväskylään kaupunginjohtaja vai pormestari.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen maski päässä Porin valtuuston kokouksessa 24.8.2020.

Valtuustoryhmien johtajat: Jos Poriin tulee uusi kaupunginjohtaja, tehtävä on määräaikainen – kokoomus ratkaisee, päätyykö Pori pormestariin

Useiden suomalaiskaupunkien lailla Porissa pohditaan, pitäisikö kaupungin siirtyä pormestarimalliin. Kokoomus on ratkaisijan paikalla, kun valtuusto tekee asiasta päätöksiä.

Jyväskylän kaupungintalo

Kaupunginhallitus: Jyväskylä ei tarvitse pormestaria, kaupunginjohtajalla mennään myös Timo Koiviston jälkeen

Kaupunginhallituksen tahto on, että Jyväskylän johtamismalli on tulevaisuudessakin kaupunginjohtajavetoinen. Nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkakausi päättyy huhtikuussa 2023.

Minna Arve.

Turun pormestari Minna Arvella koronatartunta

Arve kertoo olevansa hyvävointinen ja jatkavansa töitä kotoa.

Lastenvaunuja työntävä nainen nousee.

Hallinto-oikeus: Tampereen pormestari ei olisi saanut päättää linja-autoliikenteen supistamisesta ensimmäisenä koronakeväänä

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mukaan kuntalaki ei anna mahdollisuutta siirtää usean kunnan yhteisen joukkoliikennelautakunnan toimivaltaa pormestarille.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Porin johtamismallista päätöksiä jo keväällä: Seuraako Aino-Maija Luukkosta kaupunginjohtaja vai pormestari?

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen jää eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella. Porilaispoliitikot pohtivat nyt, valitaanko hänen tilalleen kaupunginjohtaja vai siirrytäänkö pormestarimalliin.

Tampereen kaupunginvaltuusto.

Tampereen velkamäärä nousee yli miljardin, kun valtuusto hyväksyi ensi vuoden budjetin – mitä tämä tarkoittaa tavalliselle kaupunkilaiselle?

Tampereella on investoitu paljon viime vuosina, mutta nyt velanottoa halutaan hillitä. Ensi vuonna velkaa on jo yli 4 000 euroa asukasta kohden eli yli miljardi euroa yhteensä. Yle seurasi Tampereen kaupunginvaltuuston kokousta hetki hetkeltä.

Isopanda Ähtärin pandatalossa

Pandas may have to be returned to China, warns Ähtäri mayor

Ähtäri Zoo has run into financial difficulties. The city-owned company must decide the fate of two giant pandas by next summer.

Juhana Vartiainen

Pormestari Vartiainen vakuuttaa budjetin valmistelun salassa parantavan demokratiaa – tutkija on toista mieltä: "Tässä jää tärkeä kierros pois"

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Anni Jäntti näkee Vartiaisen budjettivalmistelun ongelmana sen, että kaupunkilaisten nähtäväksi budjetti tulee vasta, kun kaikesta on jo käytännössä päätetty. Myös Turussa ja Tampereella pormestari ohjaa budjetin valmistelua

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen esittelee talousarvioon liittyviä asioita kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Tampereen pormestari julkisti talousarvioehdotuksensa – veroprosenttia ei nosteta, vaikka alijäämää luvassa

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala esittelivät kaupungin ensi vuoden talousarvion. Kunnallisverot kasvavat 22 miljoonaa ensi vuonna, mutta alijäämää kertyy silti.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Court clears Helsinki deputy mayor of influencing zoning decision

Local residents had complained that veteran Green Party politician Anni Sinnemäki influenced the decision to grant a special building permit to an acquaintance.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Korkein hallinto-oikeus: Apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden kaavapäätöksissä, suhde Pihla Viitalaan ei ollut läheinen

Useiden valitusten mukaan apulaispormestari oli vaikuttanut läheisen ystävänsä talon rakennusoikeutta koskevaan asemakaavaan Helsingin Meilahdessa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Helsinki käänsi kelkkansa lähimetsien rakentamisessa: Vartiosaari säilyy virkistysalueena ja Stansvikin asuntoja harkitaan uudelleen

Tänään julkistettu Helsingin strategia ohjaa kaupungin toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Helsingin kuntaveroa ei koroteta ensi vuonna

Covid-19 -testauksesta kertova kyltti sekä korona-ohjeita Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki Airport no longer checking all arrivals' vaccination documents

Vantaa's mayor said that "the change was necessary to alleviate chaos at the airport".

Saapuvien aula Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Vantaa mayor slams border restriction extension

The City of Vantaa is responsible for carrying out the coronavirus-related operations at the airport, and spends about one million euros per week on those efforts.

Ihmisiä kävelee kaudulla.

Covid restrictions on hobbies, public events in Helsinki set to be lifted from October

Helsinki Mayor Juhana Vartiainen (NCP) said the ending of the measures would mean the "return to normal" could begin.

Egentliga Finlands tingsrätt

Former mayoral candidate charged with secretly filming children in school showers

The two defendants in the case are suspected of spreading sexually indecent imagery of a child and sexual exploitation of a child.

Helsingin pormestari syyttää hallituksen koronastrategiaa konkretian puutteesta

Kaksi kertaa rokotettuja ei enää pikku nuhassa testata Uudellamaalla – Helsingin pormestari perää rajoitusten purkuun kansallisia linjauksia

Yli 100 000 helsinkiläistä rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä ei ole vielä käynyt ottamassa rokotetta. Tartunnat painottuvat selkeästi rokottamattomiin.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Turun valtuuston kokous käynnissä.

Turun Vasemmistoliitto suitsii sooloilijoita ryhmäkuripäätöksellä

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajan Risto Rinteen mukaan tavoittena on siirtyä pormestarisopimuksen edellyttämään yhtenäisempään politiikkaan.

Keltatakkinen nainen Tampereen hallintorakennus taustalla.

Aluevaltuusto kiinnostaa Tampereen pormestarikuntaa: apulaispormestarit Jäntti ja Loukaskorpi aikovat ehdolle, pormestari Ikonen harkitsee vielä

Yle kysyi Tampereen ja Pirkkalan pormestareiden sekä Tampereen apulaispormestareiden suunnitelmia aluevaaliehdokkuudesta. Myös Pirkkalan pormestari Marko Jarva (kok.) kertoo haluavansa aluevaltuustoon.

Suuri keltainen kyltti metsän laidassa, jossa lukee 'Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois.'

Puolangalla valittiin illalla pormestari ja aamulla vaalit hävinnyt puoli vaati virkaa hävitettäväksi – erimielisyyksiä ei tunnusteta

Puolangan vasemmiston ja perussuomalaisten valtuutetut vaativat paluuta kunnanjohtajavetoiseen hallintoon. Valtuutetut antavat ymmärtää, ettei nykyinen pormestari ole pätevä tehtävissään. 

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

Helsinki Mayor: English could be the capital's language

Juhana Vartiainen (NCP) told Helsingin Sanomat on Saturday that Helsinki could declare itself an English-speaking city.

Turun pormestari ja varapormestarit yhteiskuvassa valinnan jälkeen.

Apulaispormestari Valkonen vaatii ripeyttä Turun rakennuslupien käsittelyyn

Avoinna olevien lupahakemusten jono on poikkeuksellisen pitkä, koska rakentamisen määrä on korkealla.

nainen katsoo kameraan.

Turun uusi pormestari Minna Arve siivoaa vapaa-ajallaan roskia puistoista ja viestii epäkohdista anonyyminä kaupungin palautepalveluun

Turku valitsi maanantaina kaupungille pormestarin. Neljä vuotta kaupunginjohtajana työskennellyt Minna Arve haluaa kuntalaiset entistä enemmän mukaan päätöksentekoon. Hän itse haluaa vaikuttaa esimerkillään, että pienetkin asiat ovat tärkeitä.

Turun pormestari ja varapormestarit yhteiskuvassa valinnan jälkeen.

Pormestari palasi Turun johtajaksi sadan vuoden tauon jälkeen

Valtuusto näytti vihreää valoa myös kesäkuussa Minna Arven johdolla neuvotellulle pormestarisopimukselle, joka viitoittaa tulevan valtuustokauden keskeisiä poliittisia tavoitteita, ja periaatteita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle