Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Heikki Pälve chef för läkarförbundet intervjuas i samband med Läkardagarna i Helsingfors 13.1.2016

Lääkäriliiton entinen puheenjohtaja Heikki Pälve Turun apulaispormestariksi

Apulaispormestarin paikka tuli täytettäväksi, kun tehtävää tähän asti hoitanut Ville Valkonen nousi eduskuntaan huhtikuussa menehtyneen Ilkka Kanervan tilalle.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Vapaavuoren ympärillä kuohuu taas – "autoritääriseksi" leimattu ex-pormestari puhuu nyt johtamisesta ja kaupunkien roolista ilmastonmuutoksessa

Helsingin entinen pormestari Jan Vapaavuori sanoo uudessa kirjassaan, että kaupunkien rooli kasvaa globaalien kriisien kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kaupungit ovat hänestä jopa valtiota merkittävämpiä toimijoita.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen syö leipää ja juo kahvia Porin kaupungintalolla kaupunginhallituksen huoneessa tiedotustilaisuudessa 26.9.2019.

Pori hylkää pormestarimallin – Aino-Maija Luukkosen seuraajakin on kaupunginjohtaja

Porissa toiminut puolueiden yhteinen organisaatiotoimikunta on punninnut kaupunginjohtaja- ja pormestarimallin etuja. Pormestarimalli on ollut erityisesti demarien toive, mutta se ei toteudu.

Henry Toivari seisoo Turun kaupungintalon pääoven edustalla.

Demarivaltuutetun mielestä Turun pormestarimalli suitsii keskustelua ja johtaa harvainvaltaan

SDP:n Henry Toivari katsoo, että osa poliittisista päättäjistä on tuskastunut tilanteeseen. Pormestari Minna Arven mukaan pormestarimalliin kuuluu vallan keskittyminen ja tehokas päätöksenteko.

Mikrofoneja Oulun kaupungintalon valtuustosalissa

Oulu ei ota käyttöön pormestarimallia

Johtamisjärjestelmää kehitetään jatkossakin nykyisellä kaupunginjohtajamallilla, päätti Oulun kaupunginvaltuusto maanantain kokouksessaan.

Jyväskylän kaupungintalo

Valtuusto sinetöi Jyväskylän linjan: kaupunkiin ei haeta pormestaria Timo Koiviston pantua pillit pussiin

Nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston määräaikainen kahdeksan vuoden virkakausi päättyy ensi vuoden huhtikuussa., ja kaupunki haluaa hyvissä ajoin linjata, rekrytoidaanko Jyväskylään kaupunginjohtaja vai pormestari.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen maski päässä Porin valtuuston kokouksessa 24.8.2020.

Valtuustoryhmien johtajat: Jos Poriin tulee uusi kaupunginjohtaja, tehtävä on määräaikainen – kokoomus ratkaisee, päätyykö Pori pormestariin

Useiden suomalaiskaupunkien lailla Porissa pohditaan, pitäisikö kaupungin siirtyä pormestarimalliin. Kokoomus on ratkaisijan paikalla, kun valtuusto tekee asiasta päätöksiä.

Jyväskylän kaupungintalo

Kaupunginhallitus: Jyväskylä ei tarvitse pormestaria, kaupunginjohtajalla mennään myös Timo Koiviston jälkeen

Kaupunginhallituksen tahto on, että Jyväskylän johtamismalli on tulevaisuudessakin kaupunginjohtajavetoinen. Nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkakausi päättyy huhtikuussa 2023.

Minna Arve.

Turun pormestari Minna Arvella koronatartunta

Arve kertoo olevansa hyvävointinen ja jatkavansa töitä kotoa.

Lastenvaunuja työntävä nainen nousee.

Hallinto-oikeus: Tampereen pormestari ei olisi saanut päättää linja-autoliikenteen supistamisesta ensimmäisenä koronakeväänä

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mukaan kuntalaki ei anna mahdollisuutta siirtää usean kunnan yhteisen joukkoliikennelautakunnan toimivaltaa pormestarille.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Porin johtamismallista päätöksiä jo keväällä: Seuraako Aino-Maija Luukkosta kaupunginjohtaja vai pormestari?

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen jää eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella. Porilaispoliitikot pohtivat nyt, valitaanko hänen tilalleen kaupunginjohtaja vai siirrytäänkö pormestarimalliin.

Tampereen kaupunginvaltuusto.

Tampereen velkamäärä nousee yli miljardin, kun valtuusto hyväksyi ensi vuoden budjetin – mitä tämä tarkoittaa tavalliselle kaupunkilaiselle?

Tampereella on investoitu paljon viime vuosina, mutta nyt velanottoa halutaan hillitä. Ensi vuonna velkaa on jo yli 4 000 euroa asukasta kohden eli yli miljardi euroa yhteensä. Yle seurasi Tampereen kaupunginvaltuuston kokousta hetki hetkeltä.

Isopanda Ähtärin pandatalossa

Pandas may have to be returned to China, warns Ähtäri mayor

Ähtäri Zoo has run into financial difficulties. The city-owned company must decide the fate of two giant pandas by next summer.

Juhana Vartiainen

Pormestari Vartiainen vakuuttaa budjetin valmistelun salassa parantavan demokratiaa – tutkija on toista mieltä: "Tässä jää tärkeä kierros pois"

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Anni Jäntti näkee Vartiaisen budjettivalmistelun ongelmana sen, että kaupunkilaisten nähtäväksi budjetti tulee vasta, kun kaikesta on jo käytännössä päätetty. Myös Turussa ja Tampereella pormestari ohjaa budjetin valmistelua

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen esittelee talousarvioon liittyviä asioita kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Tampereen pormestari julkisti talousarvioehdotuksensa – veroprosenttia ei nosteta, vaikka alijäämää luvassa

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala esittelivät kaupungin ensi vuoden talousarvion. Kunnallisverot kasvavat 22 miljoonaa ensi vuonna, mutta alijäämää kertyy silti.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Court clears Helsinki deputy mayor of influencing zoning decision

Local residents had complained that veteran Green Party politician Anni Sinnemäki influenced the decision to grant a special building permit to an acquaintance.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Korkein hallinto-oikeus: Apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden kaavapäätöksissä, suhde Pihla Viitalaan ei ollut läheinen

Useiden valitusten mukaan apulaispormestari oli vaikuttanut läheisen ystävänsä talon rakennusoikeutta koskevaan asemakaavaan Helsingin Meilahdessa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Helsinki käänsi kelkkansa lähimetsien rakentamisessa: Vartiosaari säilyy virkistysalueena ja Stansvikin asuntoja harkitaan uudelleen

Tänään julkistettu Helsingin strategia ohjaa kaupungin toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Helsingin kuntaveroa ei koroteta ensi vuonna

Covid-19 -testauksesta kertova kyltti sekä korona-ohjeita Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki Airport no longer checking all arrivals' vaccination documents

Vantaa's mayor said that "the change was necessary to alleviate chaos at the airport".

Saapuvien aula Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Vantaa mayor slams border restriction extension

The City of Vantaa is responsible for carrying out the coronavirus-related operations at the airport, and spends about one million euros per week on those efforts.

Ihmisiä kävelee kaudulla.

Covid restrictions on hobbies, public events in Helsinki set to be lifted from October

Helsinki Mayor Juhana Vartiainen (NCP) said the ending of the measures would mean the "return to normal" could begin.

Egentliga Finlands tingsrätt

Former mayoral candidate charged with secretly filming children in school showers

The two defendants in the case are suspected of spreading sexually indecent imagery of a child and sexual exploitation of a child.

Helsingin pormestari syyttää hallituksen koronastrategiaa konkretian puutteesta

Kaksi kertaa rokotettuja ei enää pikku nuhassa testata Uudellamaalla – Helsingin pormestari perää rajoitusten purkuun kansallisia linjauksia

Yli 100 000 helsinkiläistä rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä ei ole vielä käynyt ottamassa rokotetta. Tartunnat painottuvat selkeästi rokottamattomiin.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Turun valtuuston kokous käynnissä.

Turun Vasemmistoliitto suitsii sooloilijoita ryhmäkuripäätöksellä

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajan Risto Rinteen mukaan tavoittena on siirtyä pormestarisopimuksen edellyttämään yhtenäisempään politiikkaan.

Keltatakkinen nainen Tampereen hallintorakennus taustalla.

Aluevaltuusto kiinnostaa Tampereen pormestarikuntaa: apulaispormestarit Jäntti ja Loukaskorpi aikovat ehdolle, pormestari Ikonen harkitsee vielä

Yle kysyi Tampereen ja Pirkkalan pormestareiden sekä Tampereen apulaispormestareiden suunnitelmia aluevaaliehdokkuudesta. Myös Pirkkalan pormestari Marko Jarva (kok.) kertoo haluavansa aluevaltuustoon.

Suuri keltainen kyltti metsän laidassa, jossa lukee 'Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois.'

Puolangalla valittiin illalla pormestari ja aamulla vaalit hävinnyt puoli vaati virkaa hävitettäväksi – erimielisyyksiä ei tunnusteta

Puolangan vasemmiston ja perussuomalaisten valtuutetut vaativat paluuta kunnanjohtajavetoiseen hallintoon. Valtuutetut antavat ymmärtää, ettei nykyinen pormestari ole pätevä tehtävissään. 

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

Helsinki Mayor: English could be the capital's language

Juhana Vartiainen (NCP) told Helsingin Sanomat on Saturday that Helsinki could declare itself an English-speaking city.

Turun pormestari ja varapormestarit yhteiskuvassa valinnan jälkeen.

Apulaispormestari Valkonen vaatii ripeyttä Turun rakennuslupien käsittelyyn

Avoinna olevien lupahakemusten jono on poikkeuksellisen pitkä, koska rakentamisen määrä on korkealla.

nainen katsoo kameraan.

Turun uusi pormestari Minna Arve siivoaa vapaa-ajallaan roskia puistoista ja viestii epäkohdista anonyyminä kaupungin palautepalveluun

Turku valitsi maanantaina kaupungille pormestarin. Neljä vuotta kaupunginjohtajana työskennellyt Minna Arve haluaa kuntalaiset entistä enemmän mukaan päätöksentekoon. Hän itse haluaa vaikuttaa esimerkillään, että pienetkin asiat ovat tärkeitä.

Turun pormestari ja varapormestarit yhteiskuvassa valinnan jälkeen.

Pormestari palasi Turun johtajaksi sadan vuoden tauon jälkeen

Valtuusto näytti vihreää valoa myös kesäkuussa Minna Arven johdolla neuvotellulle pormestarisopimukselle, joka viitoittaa tulevan valtuustokauden keskeisiä poliittisia tavoitteita, ja periaatteita.

Turun kaupungin vaakunalippu

Turku siirtyy maanantaina pormestariaikaan, kun kuntavaaleissa valittu valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran

Turun pormestariksi esitetään viimeisenä kaupunginjohtajana toiminutta Minna Arvea. Luottamushenkilövalintojen jälkeen valtuusto aloittaa arkisen aherruksensa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Tuusulan uudeksi pormestariksi valittiin kokoomuksen Kalle Ikkelä

Ikkelä on vasta kunnan historian toinen pormestari. Viime kauden pormestari Arto Lindberg valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Lauri Lyly ja Anna-Kaisa Ikonen

Anna-Kaisa Ikonen valittiin Tampereen pormestariksi – uudeksi kansanedustajaksi nousee tunnettu murhatutkija Jari Kinnunen

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui poikkeusjärjestelyin ensimmäiseen istuntoonsa maanantaina. Anna-Kaisa Ikonen palaa pormestariksi Lauri Lylyn kauden jälkeen, eduskuntaan nousee rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Tampereen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen kertoo, miltä kaupungin tulevaisuus näyttää

Tampereen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen kertoo, miltä kaupungin tulevaisuus näyttää: Ratikkaa laajennetaan haastavassa taloustilanteessa

Tampereen uusi pormestariohjelma julkistettiin perjantaina. Yle esittelee, mikä muuttuu kaupungissa ja millaisia mielipiteitä suunnitelmat herättävät.

Elina Rantanen

Turun vihreiden ehdokas apulaispormestariksi on Elina Rantanen

Elina Rantanen toimi edellisellä valtuustokaudella kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Helsingin pormestarikunta, Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov.

Helsingin uuden pormestarin Juhana Vartiaisen ensimmäinen työpäivä on ollut pyöritystä: "Tiedot, numerot ja säännöt vilisevät päässä"

Tänään työnsä aloittavassa Helsingin kaupunginvaltuustossa uusia nimiä on alle puolet valtuutetuista.

Jan Vapaavuori istuu penkillä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Jan Vapaavuoren johdolla Helsingistä piti tulla maailman toimivin kaupunki – "Voi olla, että onnistuimme", arvioi työnsä jättävä pormestari

Jan Vapaavuoren viimeinen varsinainen työpäivä Helsingin pormestarina on tänään maanantaina. Neljän vuoden aikana hänen johdollaan oli tarkoitus tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Miten siinä onnistuttiin?

Pia Pakarinen , apulaispormestari Helsinki plk

Helsingin apulaispormestari vauhdittaisi lasten ja nuorten koronarokotuksia – luonteva rokottaja olisi kouluterveydenhuolto

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen ehdottaa lasten ja nuorten koronarokotusten kiirehtimistä. Muiden rokotusten tapaan myös koronarokotuksia voitaisiin antaa kouluterveydenhuollossa.

Potrettikuvassa, Johannes Yrttiaho, kansanedustaja, vasemmistoliitto

Turun pormestariksi nousevan Minna Arven lausunnot oikeusasiamiehen selvitettäväksi

Kantelun tehnyt Johannes Yrttiaho katsoo, että Arve on kyseenalaistanut joidenkin Turun kaupunginvaltuutettujen poliittisen luotettavuuden.

Minna Arve står framför stadshuset i Åbo.

Turun pormestariohjelmasta löytyi laaja sopu

Pormestarin ja apulaispormestarin paikat jaetaan kokoomuksen, SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kesken.

Tampereen pormestarikoalition yhteistyösopimuksen allekirjoittajat ryhmäkuvassa Tampereen valtuustosalissa

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset jäivät pois Tampereen pormestarikoalitiosta – apulaispormestarit kokoomuksesta, SDP:stä ja vihreistä

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset jäivät pois Tampereen pormestarikoalitiosta. Mukana ovat kaikki muut ryhmät eli kokoomus, SDP, vihreät, keskusta ja kristilliset. Valtuustoryhmien välinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin tiistaiaamuna.

Vy över Västra strandgatan i Åbo på sommaren, stadshuset till höger.

Turun pormestarisopimuksen ryhmät selville tiistaina

Yksikään Turun kahdeksasta valtuustoryhmästä ei ole yksioikoisesti torjunut mukaanlähtöään pormestarisopimukseen. 

kuvattuna vaali-iltana 13.6. Kauppatorilla.

Sosialidemokraattien Nasima Razmyar jatkaa Helsingin apulaispormestarina

Helsingin sosialidemokraattien piirikokous päätti luottamushenkilövalinnoista torstai-iltana.

Anni Sinnemäki

Greens elect Sinnemäki to continue as Helsinki Deputy Mayor

Meanwhile, police are investigating Sinnemäki over suspected dereliction of duty regarding zoning permits in Helsinki's Meilahti neighbourhood.

Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki jatkaa Helsingin apulaispormestarina

Vihreät valitsi apulaispormestarin keskiviikkona valtuustoryhmänsä kokouksessa.

Turun vaakuna kaupungintalon oven yläpuolella.

Turun pormestarineuvotteluille jatkoa

Minna Arven odotetaan tekevän pohjaehdotuksen pormestariohjelmaksi ja valitsevan ne ryhmät, joiden kanssa tarkemmat sisältöneuvottelut on tarkoitus käydä.

Läheltä

Valtuustoryhmät pääsivät sopuun Pirkkalassa: pormestarina jatkaa kokoomuksen Marko Jarva

Pirkkalassa valtuustoryhmät ovat sopineet tulevan valtuustokauden luottamushenkilöiden paikkajaosta. Kokoomus jatkaa pormestaripuolueena, SDP:lle tulee valtuuston puheenjohtajan tehtävä.

Kaupunginvaltuusto istuntosali valtuusto Tampere kunnallispolitiikka

Kaikki valtuustoryhmät jatkavat pormestariohjelman neuvotteluja Tampereella myös juhannustauon jälkeen

Tampereen pormestariohjelman valmistelu jatkuu ensi viikolla. Neuvottelujen vetäjä Anna-Kaisa Ikonen (kok.) toivoo, että valmista tulisi pikaisesti.

Hanasaaren hiilikasat

Helsinki to shut down coal-fired power plant 2 years ahead of schedule

The city has pledged to become carbon neutral by the year 2035.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle