Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Onnettomuustutkintakeskus haluaa keskustella matkustajien kanssa, jotka olivat Joroisissa tuleen syttyneessä kiskobussissa

Keskuksen mukaan tutkinnan kannalta olisi tärkeää päästä keskustelemaan matkustajien kanssa. Taajamajuna vaurioutui palossa pahoin 5. kesäkuuta.

Juhannuksen suosituimmat junavuorot Helsingistä pohjoiseen täyttyvät hyvää vauhtia – lippuja on silti saatavilla

Juhannuksen junaliikenteen suosituimpia vuoroja ovat lähdöt Helsingistä Kajaaniin, Joensuuhun ja Ouluun – myös paluusuunnan osalta sunnuntaipäivänä. Lapin yöjunat ovat jo melko täynnä, yhdestä torstain junasta löytyy vielä autojunapaikkoja.

Otkes ei aloita varsinaista tutkintaa Paltamon tavarajunan ja rekan törmäyksestä

Onnettomuus tapahtui perjantaina 4. kesäkuuta Puikkokoskentien risteyksessä. Alustavassa tutkinnassa todettiin, että kyseessä oli normaali tasoristeysonnettomuus.

Selvitys: Kouvolan ja Kotkan välillä alkaa kulkea entistä painavampia tavarajunia, mutta tärinä radanvarren kodeissa ei lisäänny

Kouvolasta Kotkaan ja Haminaan kulkevien ratojen korjaus- ja parannussuunnitelmaa varten teetetty tärinäselvitys kertoo, että yhdeksässä paikassa ratojen varrella on oltava tarkkana.

VR palauttaa kaukojunavuorojaan kesän ajaksi – Kouvolan kautta kulkee taas kahdeksan vuoroa enemmän

VR:n kaukoliikenne vilkastuu koko Suomessa kesän ajaksi. Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa kulkevien junien vuoroja lisätään myös. Vuorot alkavat kulkea kesäkuun lopulla.

Imatra lähtee mukaan Itäradan hankeyhtiöön 2,3 miljoonalla eurolla

Imatran kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunki osallistuu Itärata Oy:n omistamiseen ja rahoittamiseen. Suomen valtio sekä 25 kuntaa ja kaupunkia perustavat Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön.

Kouvola lähtee mukaan Itäradan hankeyhtiöön – sijoittaa uuden ratalinjauksen suunnitteluun 4,8 miljoonaa euroa

Lopullinen päätös Itäradan hankeyhtiöön osallistumisesta ei syntynyt ilman äänestystä Kouvolassa. Kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin asiasta kaksi muutosesitystä, jotka kuitenkin kaatuivat selvin lukemin.

Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt varsinaisen tutkinnan Joroisten kiskobussipalosta

Palo oli sen verran vakava ja vastaavia onnettomuuksia on tapahtunut aiemminkin, joten tutkinta päätettiin käynnistää. Kahden kiskobussin muodostaman taajamajunan ensimmäinen yksikkö syttyi palamaan Huutokoskelta lähdön jälkeen viime lauantaina.

Mies ilmeisesti makasi kiskojen välissä ja jäi junan yliajamaksi – ja kuin ihmeen kaupalla selvisi hengissä

Seinäjoella tapahtui erikoinen onnettomuus torstain vastaisena yönä. Yöjuna oli ajanut ilmeisesti miehen yli, mutta mies jäi henkiin. Poliisi on tutkinut tapausta.

Vika liikenteenohjausjärjestelmässä Turku-Toijala rataosalla on korjattu

Häiriösta johtuen kaksi Turku–Tampere-välin junavuoroa korvattiin linja-autolla.

Tampere–Turku-välin junat korvataan aamupäivän ajan busseilla

Syynä on rataosalla oleva liikennejärjestelmän vika. VR:n arvion mukaan vikaa korjataan.

Juna ajoi mahdollisesti miehen yli Seinäjoella – mies loukkaantui, mutta selvisi "yhtenä kappaleena"

On mahdollista, että mies olisi maannut raiteilla ennen törmäystä. Loukkaantunut pystyi puhumaan ja liikkumaan törmäyksen jälkeen. Vielä on epäselvää, miksi mies oli rata-alueella. Poliisi tutkii tapahtumia.

Tampereen ratapihaan toivotaan valtion rahoituspäätöstä – liikenneministeri pitää hanketta valtakunnallisesti merkittävänä

Tampereen asemakeskuksen rakentaminen edellyttää ensin henkilöratapihan korjaamista ja uudistamista. Valtion rahoitusosuus olisi kokonaisuudessaan 110 miljoonaa euroa. Rakentaminen kestää noin viisi vuotta.

Junaliikenteen Helsingissä lähes täysin pysäyttänyt vika on korjattu – Rataliikennekeskus: myöhästymiset ja vuorojen perumiset ovat nyt ohitse

Jo puolen tunnin aikana jonoja on kertynyt runsaasti. Pasilan ja Helsingin rautatieaseman välillä on pysähdyksissä puolikymmentä junaa, joista matkustajat eivät pääse ulos. Vikaa korjataan, mutta arvioita kestosta ei kuitenkaan ole.

Kiskobussi Tampereen ja Keuruun välillä vaihtuu linja-autoon – kaikki kiskobussit tarkistetaan lauantaisen tulipalon takia

Kiskobussien vuorot Tampere-Keuruu -välillä vaihtuvat noin viikon ajaksi linja-autokyytiin. Syynä on lauantaina kiskobussissa syttynyt tulipalo, jonka syytä tutkitaan. VR on varotoimenpiteenä päättänyt tarkistaa kaikki liikenteessä olevat kiskobussit.

VR otti kaikki kiskobussinsa tarkastukseen Joroisten palon takia – vuorot korvataan linja-autoilla

VR tutkii kaikki 15 kiskobussiaan varotoimenpiteenä. Vuorot korvataan noin viikon ajan linja-autoilla.

Miten nuoret naiset pysyvät Kajaanissa ja miten kääntyy muuttovirta? Kuuntele Kuntarundin vaalikeskustelu Yle Areenasta

Kajaanissa kolme kuntavaaliehdokkasta kokee, että väen muualle muuttaminen on saatava loppumaan ja Kajaani voisi näyttää muulle Kainuulle mallia hyvinvoinnissa. Ylen Kuntarundi-sarjassa kolme kuntavaaliehdokasta laittoivat uskon omaan supertietokoneeseen ja junanvaunuteollisuuteen.

Onnettomuustutkintakeskus tekee alustavaa tutkintaa Joroisten kiskobussipalosta

Varkaudesta Pieksämäen suuntaan matkannut kiskobussi syttyi lauantaina palamaan Joroisten kohdalla. Palo syttyi teknisen vian seurauksena. Onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Kiskobussi syttyi palamaan Joroisissa – matkustajat evakuoitiin, henkilövahinkoja ei tullut

Päivystävän palomestarin mukaan palo johtui teknisestä viasta moottoritilassa. Hän kiittelee kuljettajan toimintaa.

Matkustajajuna törmäsi pöyräilijään tasoristeyksessä Kouvolassa – pyöräilijä loukkaantui vakavasti

Pyöräilijä oli kiertänyt valo- ja puomiohjatun tasoristeyksen puomit ja tämän takia joutunut junan töytäisemäksi.

Tavarajuna törmäsi rekan perävaunuun Paltamossa – veturi suistui kiskoilta

Ensihoito tutki rekan ja veturin kuljettajan, mutta kummallakaan ei ole mainittavia vammoja. Veturi suistui kiskoiltaan osittain.

Pietarissa vieraileva suomalaisministeri visioi raiteiden rahtikuljetuksista eikä tyrmää huippunopeaa junaa Moskovaan

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari uskoo pandemian jälkeen voimakkaaseen kasvuun Venäjän-kaupassa. Sen pitäisi tapahtua kestävän kehityksen ja ilmastotavoitteiden mukaisesti.

Pohjoisen puun matkaa metsistä tehtaille turvataan tulevina vuosina isoilla ratatöillä

Pelkästään Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on jo käynnissä noin 200 miljoonan euron arvosta ratatöitä. Lisäksi Oulusta pohjoiseen ja Kemin seudulla on vireillä isoja raidehankkeita, joista osa liittyy Kemin uuteen sellutehtaaseen.

Suomesta avautui uusi tavarajunareitti melkein maapallon toiselle puolelle – kilometrin mittainen juna lähti ensimmäiselle matkalleen kohti Japania

Kotkan satamasta lähti tänään juna kahden viikon mittaiselle matkalleen halki Venäjän. Reitistä on tulossa säännöllinen. Uusia reittejä on suunnitteilla jopa Intiaan saakka.

Lempäälän asemalaituri pidennetään matkustajajunien mittaiseksi

Työtä tehdään kolmen kesäkuukauden ajan. Laituri pysyy tänä aikana käytössä, mutta joitakin osia voidaan välillä sulkea.

Maanantai 31.5.2021 (radio)

Opettajien OAJ kanteli Opetushallituksesta. Tanska auttoi ehkä USA:ta vakoilemaan Euroopassa. Ulkona ei tarvita enää 2 metrin väliä. Kesätyöpaikat lisääntyivät. VR lisää junia liikenteeseen.

Juna puksuttaa pesän päältä, mutta lokkiemo ei hätkähdä – naurulokit kotiutuivat Jyväskylässä hämmästyttävän karuun paikkaan

Keskellä Jyväskylää ratapihan reunassa ohitustien vieressä pesii satapäinen naurulokkien yhdyskunta. Junat ja autot eivät lokkeja haittaa, sillä paikka on suojassa pedoilta. Raiteiden väleissä pesii vuosi vuodelta enemmän lintuja.

Kouvolan ja Kotkan välinen junarata on saamassa yli 30 miljoonaa euroa lisärahaa – vanhoille hiekkapintaisille pysäkeille uusi ilme

Hallitus on sopinut tämän vuoden kolmannesta lisätalousarviosta. Esityksen mukaan Kouvolan ja Kotkan väliselle junaradalle tulee uusia parannuksia. Eduskunta saa esityksen torstaina.

Junat kulkevat taas Parkanon ja Seinäjoen välillä, vika saatiin korjattua

Ratajärjestelmävika häiritsi junien kulkua maanantaina iltapäivällä Tampereen pohjoispuolella. Junaliikennettä korvattiin busseilla Parkanon ja Seinäjoen välillä. Vian korjaus kesti runsaat kaksi tuntia.

Yksi kuoli junan ja pakettiauton törmäyksessä Loimaalla

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan juna liikkui onnettomuuden jälkeen auto keulallaan ainakin 300-400 metriä tasoristeyksen ohitse ja pysähtyi lopulta peltoalueelle.

Lukuisat ratatyöt vaikuttavat kesän junaliikenteeseen, mutta VR odottaa vilkasta lomakautta – "Lappi ja luonto varmasti vetävät"

Ratatöiden vaikutukset näkyvät kauko- ja lähijunaliikenteessä. VR odottaa pandemian hyydyttämän matkustajaliikenteen piristyvän kesää kohti kotimaan matkailun vetovoimalla.

VR: Junaliikenne palaamassa normaaliksi – lauantaina peruttiin noin 40 matkustajavuoroa

Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyi perjantaina veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi.

Lauantailta peruttu vielä 40 matkustajajunaa ja joitakin tavarajunia mielenilmauksen seurauksena

Pääosin junat kulkivat normaalisti jo tämän päivän aamuliikenteessä. Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyi perjantaina veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi. 

Perjantai 21.5.2021 (radio)

Junat eivät ole kulkeneet perjantaina. Jalkapallon EM-peleihin Venäjällä ei pääse junalla. Suomi on mukana Euroviisujen finaalissa. Viikonloppu alkaa sateisessa säässä.

Perjantai 21.5.2021 (tv)

Veturinkuljettajat. Turvallisuus. Euroviisut. Sää.

Lahti ei lähde mukaan Itäratahankkeeseen

Lahden vastustus ei näytä hidastavan Itäradan uuden linjauksen suunnittelua.

Itäradan suunnittelua edistävään hankkeeseen lähti mukaan 10 kuntaa lisää – hankeyhtiön perustaminen odottaa enää virallista hyväksyntää

Uuden hankeyhtiön perustaminen odottaa enää valtion ja paikallisten päättäjien hyväksyntää. 15 kunnan osanotto paisuikin 25:een. Hankeyhtiön tarkoituksena on suunnitella Lentorata–Porvoo–Kouvola-linjausta.

VR:n ja veturikuskien välillä on hiertänyt pitkään, mutta vasta nyt "kuppi meni ylitse" – tästä on kyse junat pysäyttäneessä kiistassa

Junaliikenne seisoo tänään veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi. Taustalla on jo pidempään kytenyt erimielisyys henkilöstön kohtelusta yhtiössä. Osapuolet kertovat, mistä kiistassa on heidän näkökulmastaan kyse.

Huuhkajien kannattajat eivät pääse junalla Pietarin EM-peleihin

Vainikkalan raja-asema on toistaiseksi suljettu henkilöjunaliikenteeltä.

VR ei avaa henkilöjunaliikennettä Venäjälle jalkapallon EM-kisoihin

Vainikkalan raja-asema pysyy toistaiseksi kiinni henkilöjunaliikenteeltä, joten Allegro-junilla ei ajeta Pietariin kesäkuun jalkapallon EM-kisojen aikana. VR valmistautuu kuitenkin kuljettamaan Suomen jalkapallomaajoukkueen Pietariin yksityisellä junavuorolla.

Veturinkuljettajien mielenilmaus ei pysäytä junaliikennettä Kuopioon perjantaina kokonaan

Suurin osa VR:n matkustajaliikenteestä on seisahtunut mielenilmauksen vuoksi perjantaina. VR kertoo kuitenkin ajavansa muutamia junavuoroja muun muassa Kuopioon.

Junat ja kiskobussit kulkevat perjantaina Pohjois-Karjalassa

Veturinkuljettajien mielenilmaus pysäyttää ison osan VR:n matkustajaliikenteestä,

Etelä-Savon ja pääkaupunkiseudun välillä kulkee perjantaina vain pari junaa, valtaosa vuoroista peruttu mielenilmauksen vuoksi

Veturinkuljettajien mielenilmaus karsii tänään perjantaina suurimman osan Etelä-Savon kautta kulkevasta junaliikenteestä. Veturinkuljettajat jäävät kotiin ilmaistakseen mieltä VR:n henkilöstöpolitiikkaa vastaan. Lauantaina junien on määrä kulkea normaalisti.

Veturinkuljettajien lakko pysäytti lähi- ja kaukojunat perjantaina – kaukobussiliikenteeseen alkuvuoden vilkkain päivä, HSL: Päivä sujunut rauhallisesti, ei suurempia ruuhkia

Veturinkuljettajat eivät saapuneet töihin perjantaina työehtosopimukseen liittyvän tyytymättömyyden takia. Raideliikenne on pysähtynyt Suomessa lähes kokonaan. Lauantaina junat kulkevat taas normaalisti.

Junat kulkevat Kouvolan ja Kotkan välillä normaalisti veturinkuljettajien lakosta huolimatta – muualla lähes kaikki matkustajaliikenne perutaan

Mielenilmauksen syynä on Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajien mukaan vastalause VR:n henkilöstöpolitiikalle.

Helsingin, Riihimäen ja Oulun veturinkuljettajat järjestävät perjantaina mielenilmauksen – eivät saavu töihin

Veturinkuljettajien tiedotteen mukaan mielenilmaus on vastalause VR:n henkilöstöpolitiikalle. Heistä VR rikkoo voimassaolevaa työehtosopimusta ja on vierittänyt työtehtäviä vapaa-ajalla tehtäväksi sekä toteuttanut syrjivällä tavalla työtehtävien jakamisen.

Veturinkuljettajilla laaja mielenilmaus, eivät saavu perjantaina töihin – VR: Lähes kaikki lähi- ja kaukoliikenteen junavuorot perutaan

Mielenilmaukseen osallistuvat VR:n Helsingin, Riihimäen, Oulun, Turun, Jyväskylän, Seinäjoen, Tampereen, Porin ja Lapin veturinkuljettajat. Mielenilmaus on vastalause VR:n henkilöstöpolitiikalle.

Pieksämäen–Jyväskylän rata saatiin korjattua arvioitua nopeammin, junat palasivat raiteille torstaina iltapäivällä

Keskiviikkona alkanut rankkasade vaurioitti radan rakenteita Jyväskylässä. Vielä aamulla VR arvioi, että junaliikenne saatetaan joutua korvaamaan linja-autoilla useiden päivien ajan. Viat saatiin kuitenkin korjattua alkuiltapäivän aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle