Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Satu Heinemaa kysyi yli 700 maatalousyrittäjältä, onko heidän parisuhteensa onnellinen – monen piinana ovat tilalle jääneet appivanhemmat

Maatilallisten suhteet ovat pitkiä. Joka kolmannen vastaajan suhde oli kestänyt yli 20 vuotta.

Viipurilaisravintolan keittokirja palasi Viipuriin – Arvo Tuominen teki dokumenttielokuvan Viipurin suomalaisajan suosikkiravintolasta Espilästä

Elokuvassa kerrotaan Viipurista, vanhasta suomalaisravintolasta ja sen paikalle rakennetusta uudesta ravintolasta.

Hääpäivä on suntion kiirepäivä: anoppi vaihtuu tunnin välein ja loppusiivouksessa voi löytyä vauva

Matti Saaren kesähäihin kuuluu keltaisia muistilappuja, penkille unohtunut vauva ja saippuakuplakone.

Kolumni: Kun kaksi naista rakastaa samaa miestä

Anoppi voi olla miniälle painajainen, perinteen jatkaja tai esikuva. Tai monta asiaa yhtä aikaa, kirjoittaa Heli Vaaranen.

Syötävät kukat ja yrtit matkaavat Suomesta Kiinaan

Varsinais-Suomen Nousiaisissa toimii Suomen suurin syötäviä kukkia tuottava tila. Tuotteiden vienti Hongkongiin on alkanut.

Suomalaiskiekkoilija kertoo uran lopettamisen vaikeudesta – Vertaistukiyhdistys auttaa nyt muita ex-urheilijoita

Pitkän uran jääkiekkoilijana tehnyt Marko Mäkinen pääsi rakentamaan taloa appiukolleen ja anopilleen, mikä auttoi häntä pääsemään elämässä eteenpäin ammattilaisuran jälkeen. Tänä vuonna myös muille entisille huippu-urheilijoille ja kansallisen tason kilpaurheilijoille on perustettu tukiyhdistys.

Rion suomalaisjudoka löysi vaimonsa isänsä avustamana – ”Joskus elämä on pienestä kiinni”

- Juhon vaimon isä ja minä olemme aikoinaan olleet armeijassa samaan aikaan ja opiskelleet yhdessä. Juho ja Anni tapasivat, kun meillä oli opiskeluporukan luokkaretki.

Bernie Ecclestonen anoppi pelastettu kaappajien käsistä Brasiliassa

Ecclestonen vaimon äiti oli kaapattu kymmenen päivää aikaisemmin. Kaappaukset ovat vähentyneet Brasiliassa viime vuosina.

Brasilialaismedia: Ecclestonen anoppi kidnapattu Brasiliassa

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kidnappaajat vaativat kymmenien miljoonien lunnaita.

Maanantai 22.2.2016 (tv)

Alkoholi on vaarallista ihan raskauden alussa. Harva mobiilisovellus eli "appi" tuottaa rahaa tekijälleen. Irakilainen ruoka ehkä seuraava suosikki. Gazassa nuoret harrastavat raunioissa parkouria.

Murraylla monta asiaa mielessä - "En olisi pelannut jos tilanne olisi huonontunut"

Andy Murray on selviytynyt Australian avointen puolivälieriin, mutta tuleva lapsen syntymä ja appiukon sairaskohtaus häiritsevät keskittymistä.

Andy Murray ei tiennyt appiukkonsa sairaskohtauksesta

Andy Murray pehmitti portugalilaisen Joao Sousan neljässä erässä.

Australiassa kauhunhetkiä: ottelu keskeytettiin valmentajan tuupertumisen jälkeen

Ana Ivanovicin valmentaja ja Andy Murrayn appiukko Nigel Sears kiidätettiin Rod Laver Arenalta sairaalaan. Murray pelasi samaan aikaan kolmannen kierroksen otteluaan viereisellä areenalla.

Viimeiset aattopäivän kaukojunat viheltävät jo

Halosen perhettä odottaa Kuopiossa mukavaa ja sydämellistä väkeä.

Yhtiömuoto pehmentää maatilan siirtoa seuraavalle sukupolvelle

Maatilan siirtäminen edelliseltä tuottajapolvelta seuraavalle ei ole mikään läpihuutojuttu. Yksi mahdollisuus on osakeyhtiömuotoon siirtyminen. Se on yleistynyt tilojen määrän vähentyessä ja koon kasvaessa.

Pelihimo vei mennessään – nainen pelasi yli 100 000 eurolla anopin ja miehen laskuun

Koillissavolainen nainen on jäänyt kiinni anoppinsa rahojen luvattomasta siirtämisestä nettipelaamiseen. Hän myös nosti salaa pikavippejä anoppinsa ja aviomiehensä henkilötiedoilla.

Anopin ja miniän hyvä suhde vaatii tekoja kaikilta kolmelta

Anopin ja miniän suhde voi olla ladattu täyteen kilpailua, vertailua, omia kokemuksia ja puhumattomia tunteita. Parhaimmillaan se taas voi olla valtava voima. Anopin täytyy osata luopua pojastaan, pojan eriytyä äidistään ja miniän ymmärtää, ettei napanuoraa silti voi kokonaan katkaista, neuvoo perheneuvoja.

Äiti ja anoppi saavat odottaa – vauvojen sukupuolta ei kerrota

Vaikka lähipiiri kihisee uteliaisuudesta, moni lasta odottava pariskunta pitää salaisuutena tulevan lapsen sukupuolen. Torniolaisessa Kostianderin perheessä raskausuutinen löi lähipiirin ällikällä, mutta varsinainen riemu repesi siitä, että vauvoja tuleekin kaksi.

105-vuotias kirjakauppa sulkee ovensa – "Tätä tuoksua ei voi tuoda eikä viedä"

Räihän kirjakauppa on toiminut Mikkelin keskustassa vuodesta 1909. Perinteikäs perheyritys lopettaa toimintansa tänä keväänä, mikä on saanut vakioasiakkaat muistelemaan vanhoja hyviä aikoja.

Puikkaus vie avioliittoon pienellä pelon väristyksellä

Tuolista kiinni ja ilmaan! Kaustislainen hääperinne puikkaaminen saattaa vihkiparin avioliiton auvoon pienen pelon tunteen siivittämänä. Puikkaajille laji on fyysisesti vaativa ja tuolitkin ovat kovilla.

Anopin kestävä ja äijällekin kelpaava – Teijon sorsapadasta on moneksi

Kemiläisen ruokablogisti Teijo Salonpään resepti sorsalle on simppeli ja miehinenkin, mutta pienellä tuunaamisella siitä saa Salonpään mukaan myös "anopin kestävän".

Auto karkasi – mies jäi alle

Mies yritti pysäyttää karannutta pakettiautoa tänään Eurassa. Yritys epäonnistui ja mies loukkaantui jäätyään itsekseen liikkeelle lähteneen auton alle.

Mieleenpainunein moka kesäjuhlissa - jaa juhlamuistosi!

Kesäjuhlat - kakku kaatui, anoppi suuttui, lahja ei kelvannut ... ja siitäkin selvittiin. Mitä tehdä, kun kaikki alkaa mennä pieleen?

Lääkäri ryhtyi miehensä kanssa karavaanariksi: "Töitä voi tehdä missä vain"

Suomalais-saksalainen pariskunta Raija ja Frank Düsing reissaa ympäri Eurooppaa asuntoautolla. Joitakin vuosia sitten karavaanariudesta tuli elämäntapa, kun he keksivät yhdistää työnteon ja matkustamisen.

Jaakko Valvanne: Vanhustyö tarvitsee iloista vallankumousta

"Toimin Espoossa vanhusten palvelujen johtajana. Tuolloin seurasin läheltä appivanhempieni hoitoa Espoossa. Muutaman kerran ajattelin, että valittaisin vanhusten palvelujen johtajalle, ellen itse olisi se."

Ex-puoliso ja anoppi joutuivat halventavaan viestitulvaan

Lahtelaismies lähetti pari sataa viestiä entiselle aviopuolisolleen viime vuoden vaihteessa. Viestit olivat roiseja. Niiden kohteeksi joutui myös entinen anoppi.

Oikeus: Testamenttia ei voi tehdä tekstiviestillä

27-vuotias ruotsalaismies jakoi omaisuutensa tekstiviesteillä ennen kuin teki itsemurhan. Oikeuden mukaan miehen testamentti pätisi vain, jos se olisi tehty paperille.

Netissä kiertävät hullut juomahaasteet vaativat ilmeisesti jo viidennen kuolonuhrin

20-vuotias mies kuoli juotuaan yli litran giniä. Neknominate-juomapelit on yhdistetty useisiin kuolemantapauksiin Britanniassa ja Irlannissa.

Näkökulma: Palveluntarjoajan päiväuni 4G voi olla asiakkaan painajainen

Langaton 4G-nettiyhteys on internetpalveluntarjoajien päivän tunnussana. Heikki Ahosen pakinassa se kuulostaa jo kirosanalta.

Viisi hääpukua - viisi tarinaa täydellisen hääpuvun löytämisestä

Vieläkö komerossasi roikkuu vanha hääpuku? Tuliko se työnnettyä sinne hääpäivän jälkeen ja sinne se on unohtunut. Viisi toimituksemme naista kaivoi puvut naftaliinista ja he kertovat nyt kuinka tulivat hankkineeksi juuri nämä puvut.

Anoppi ja miniä eivät ole kilpakumppanit

Kun miehen elämässä on kaksi vahvaa naista, voi heidän välilleen tulla yllättävääkin ristivetoa. Näin käy usein miniän ja anopin välillä, mutta turhaan, sanoo aiheesta kirjan kirjoittanut Tuula Vainikainen.

Pilviä ei pelota - Emiraateissa edessä erilainen elämä

Moni voisi arastella hyppyä suomalaisesta pikkukunnasta miljoonien ihmisten Arabiemiraatteihin. Pilvi Kivijärvi kohtasi kuitenkin vuosia sitten opiskelijavaihdossa miehen, jonka "hehkuvan hymyn" perässä hän on valmis suureen elämänmuutokseen. Häät ovat pian edessä - appivanhemmat hän on nähnyt vasta kuvista ja videolta.

Koira päihittää anopin perheenjäsenenä

Koira on monelle lemmikinomistajalle jopa merkityksellisempi perheenjäsen kuin anoppi. Tutkijoiden mukaan eläinten inhimillistäminen yleistyy myös Suomessa nopeasti.

Sahti saneli kotitalonkin pohjan

Sahtimies Kari Sipilä on oppinut perinnejuoman salaisuudet isältään ja appiukoltaan. Yhdistelemällä ja kehittelemällä hän on löytänyt oman palkitun tapansa valmistaa sahtia.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Star Trek Into Darkness, Yhdet häät ja kolme anoppia sekä Only God Forgives

Tällä viikolla matkataan avaruuteen, koetaan äärimmäistä väkivaltaa, ja höpsötellään häissä. Tätä kaikkea on luvassa elokuvissa Yhdet häät ja kolme anoppia, Only god Forgives ja Star Trek Into Darkness. Tähtihetken sohvalla istuu sarjakuvataiteilija ja Star Trek -fani Petri Hiltunen.

Yhdet häät ja kolme anoppia on yhdentekevä romanttisten kommellusten komedia

Don ja Ellie ovat jo aikaa sitten onnellisesti eronnut pari. He kohtaavat toisensa jälleen vuosien päästä yhteisen adoptiopojan Alejandron mennessä naimisiin.

Kesäaikaan kyläkaupasta voi löytyä eksoottisiakin herkkuja

Ylitornion Lohijärvellä pitkään toiminut kyläkauppa aktivoituu kesäaikaan mökkiläisten saapuessa. Tampereelta takaisin kotiseudulleen palannut kauppias Sari Salonen arvelee kotikylänsä väkimäärän viisinkertaistuvan kesäaikaan.

Stadilainen tarjoaa majapaikan vaikka tuntemattomalle turistille

Helsinkiläisetkö tylyjä, varautuneita ja kylmiä? Ei ainakaan Teija Hannele Chiarillo, valokuvaaja ja paljasjalkainen stadilainen, joka saattaa tarjota vaikka majoitusta tuntemattomille turisteille.

Anoppi - suomen latautunein sana

Tuskin mikään muu Suomen kielen sana on yhtä negatiivisesti latautunut kuin anoppi. Anopesita kerrotaan lukemattomia tarinoita ja vitsejä.

12,5 miljoonan lottovoittajat saivat rahat tilille: ”Vähemmän töitä, enemmän aikaa perheelle”

Suomen suurimman lottopotin, 12,5 miljoonaa euroa, voittanut porukka on päässyt toteuttamaan haaveitaan.

Soinin anoppi jatkaa valtuustossa Imatralla

Perussuomalaiset saivat Imatralla kolme uutta paikkaa valtuustoon. Liisa Lajunen jatkaa valtuutettuna reilun 300 äänen turvin.

Mikä merkitsee parinvalinnassa?

Uusi tutkimus osoittaa, että miehet valitsevat puolisoita, jotka muistuttavat ulkoisesti heidän äitejään. Naiset puolestaan ovat miehiä valikoivampi osapuoli pariutumiskumppaneiden suhteen. Mikä sinulle merkitsee parinvalinnassa?

Onko pakko pakastaa?

Moni pari-kolmekymppinen on innostunut kesän sadon säilyttämisestä talven varalle, vaikka kaikkea on saatavilla kaupastakin. Etenkin moni vanhempaan sukupolveen kuuluva saattaa kuitenkin pakastaa marjoja hampaat irvessä lähinnä tavan vuoksi.

Vaihdevuodet kehittyivät vähentämään anopin ja miniän kilpailua

Perheissä, joissa anoppi ja miniä saivat lapsia yhtä aikaa, vastasyntyneiden todennäköisyys kuolla alle 15-vuotiaana oli kaksi kertaa keskimääräistä suurempi, ilmenee vanhojen kirkonkirjatietojen perusteella tehdystä tutkimuksesta.

Sienet ovat muuttaneet muualle

Sieniä on tänä vuonna monin paikoin vähemmän kuin aiempina vuosina. Tuttujen sienipaikkojen autioiduttua sieniä on kuitenkin noussut yllättäviin paikkoihin.

Hyppy tuntemattomaan

Sydän hakkaa, kämmenet hikoavat, jalat rummuttavat. Nyt ei olla menossa tapaamaan anoppia. Nyt mennään hyppäämään tandemi.

Appiukon autotallista maailman merille

Pietarsaarelaisen veneenrakennusyhtiö Nautorin perustaja Pekka Koskenkylä muistelee lämmöllä uransa alkuaikoja ja ensimmäisen veneen rakentamista appiukon autotallissa Pietarsaaressa. Menestystä Koskenkylä selittää niin sattumilla kuin oikeilla ratkaisuilla imagonrakentamisessa. Nautorin Swaneja esittävä näyttely on avoinna elokuun ajan museolaiva Suomen Joutsenella Turussa.

Anoppi laittoi Teija Sopasen heti vasarahommiin

Kaikkien rakastama televisiokuuluttaja ja toimittaja Teija Sopanen haudattiin keskiviikkona Helsinkiin. Viikonloppuna hänen toisella kotipaikallaan Suomenniemellä järjestetään muistotilaisuus kuntalaisten toiveesta. Aviomies Lauri Väärä muistelee heidän ensitapaamistaan lämmöllä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle