Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ann Linde, Pekka Haavisto ja Jens Stoltenberg seisovat allekirjoitusseremoniassa kokoushuoneessa.

Turkin Nato-neuvottelijat tänään Suomessa – ulkoministeriö vaikenee kaikista yksityiskohdista

Turkki tuonee Helsinkiin nimilistan ihmisistä, jotka se vaatii luovutettavaksi Turkkiin. Suomi ja Ruotsi eivät pukahda sanallakaan virkamiestason kokouksen sisällöstä.

Sinikka ja Timo Sahi

Suomalaispariskunta palasi riemukkaasti olympiakaupunki Müncheniin 50 vuoden jälkeen – edellinen visiitti piti sisällään hirvittävän tragedian

Timo ja Sinikka Sahi ovat kokeneita Münchenin-kävijöitä jo vuodelta 1972. Kuten 50 vuotta sitten, myös vuonna 2022 olympiastadionilla on riittänyt aihetta suomalaisjuhlaan.

Kuvassa on Suojelupoliisin kyltti ovessa.

Supo: Poliisiin kohdistuva uhka ei liity Ukrainan tilanteeseen eikä Euroopan poliisiväkivaltaan – myös suojelupoliisi jatkaa tehostettua varautumista

Monissa Euroopan maissa on viime vuosina tehty poliisia vastaan useita iskuja. Supon mukaan Suomessa poliisiin kohdistuva mahdollinen uhka ei linkity muiden maiden tämänhetkisiin tilanteisiin.

Satakunnan käräjäoikeuden talo

Neljä Kankaanpään terrorismiepäiltyä pysyvät vangittuina – yksi uusnatsijoukon jäsenistä vapautettiin viikko sitten

Satakunnan käräjäoikeus pitää terrorismirikoksen valmistelusta epäillyn joukkion neljä jäsentä edelleen vangittuina. Yksi epäillyistä vapautettiin tutkintavankeudesta viikko sitten.

Naamioitunut ja aseistautunut henkilö, sekä asiakirja.

Analyysi: Terrorismista epäilty Kankaanpään äärioikeistoryhmä toimi kylmän suunnitelmallisesti mutta jäi kiinni amatöörimäisen virheen takia

Äärioikeistoryhmän epäillyt suunnitelmat paljastuivat laite-etsinnässä, kun yksi ryhmän jäsenistä oli syyllistynyt rikokseen, joka ei mitenkään liittynyt ryhmän päämääriin.

Aleksis Salusjärvi

Aleksis Salusjärven kolumni: Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, mutta emme tiedä kenen

Suomen ensimmäinen terrori-isku päättyi sankaritekoon, josta ei tehty numeroa. Viranomaisten työhön ei kuulu julkisuudessa paistattelu. Emme tiedä ketä kiittää, ja se kertoo meistä paljon, kirjoittaa Salusjärvi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Poliiseja Pariisin oikeustalossa. Oikeudenkäynti Pariisin 2015 terrori-iskuista alkaa vankkojen turvatoimien säestämänä.

Ranskan suurin rikosoikeudenkäynti alkaa vuoden 2015 terroristi-iskuista: 20 syytettyä, 1 800 asianomistajaa, 330 lakimiestä

Seuraavien yhdeksän kuukauden aikana tuomioistuin selvittää marraskuun 13. päivänä 2015 tapahtuneiden terrori-iskujen tapahtumat. Syytteessä on 20 ihmistä. Pariisissa tehdyissä iskuissa kuoli 130 ihmistä ja satoja haavoittui.

Taliban ilmoitti hallitusnimityksistä Afganistanissa

Taliban ilmoitti hallitusnimityksistä: Pääministeriksi nousee mullah Mohammad Hassan Akhund

Suurimman osan Afganistanista haltuunsa ottanut ääri-islamilainen Taliban-järjestö ilmoitti ensimmäisistä hallitusnimityksistään. Nimitykset tulevat liikkeen vanhasta kaartista eikä joukossa ole ulkopuolisia. Talibanin mukaan kyse on vasta virkaatekevästä hallituksesta.

Anders Breivikin kasvokuva

Norjassa tuomioistuin kuulee Breivikia – joukkomurhaaja anoo ehdonalaista

Oikeuden tehtävä on arvioida, muodostaako 77 ihmistä surmannut Anders Breivik edelleen uhan yhteiskunnalle. Oikeuskäsittelyn päivämäärää ei ole vielä päätetty.

Ranskalaiset sotilaat esittelevät NEROD F5 anti-drone kiväärejä vuosittaisen Bastille Day -sotilasparaadin aikana Pariisissa 14. heinäkuuta 2019.

Droonien halpa tekniikka "demokratisoi" tappamisen – sotataidon asiantuntija kysyisi myös siviileiltä, millaisia tulevaisuuden kriisit ovat

Robottilennokki eli drooni on esimerkki, miten siviili- ja sotilasalojen erilaiset kehityssuunnat yhdistyvät aseellisissa selkkauksissa. Maanpuolustuskorkeakoulun uusi apulaissotilasprofessori haluaa kuulla siviilien näkemyksiä tulevaisuudesta.

Kolme henkilöä asettelee kukkia maahan muistotilaisuudessa.

Anders Behring Breivikin hirmuteoista on kulunut tänään kymmenen vuotta – uhreja muistetaan Norjassa monin tavoin

77 ihmistä kuoli Oslon keskustassa ja Utøyan saarella heinäkuun 22. päivänä vuonna 2011. Breivik tuomittiin 21 vuoden vankeuteen.

kuvassa on Utöyan saari, vastarannalta katsottuna.

Jørgen Watne Frydnes sai viikko Utøyan iskun jälkeen mahdottoman tehtävän – käynnistää toiminta uudelleen – nyt hän kertoo, miten se tehtiin

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 10 vuotta Utøyan joukkomurhasta, jossa kuoli 69 ihmistä. Saaren jälleenrakentaminen oli repivää. Osa uhrien omaisista halusi sulkea saaren, osa jatkaa toimintaa heti.

Juli var den blodigaste månaden i Afghanistan på över två år till följa av rebellattacker och USA:s flygbombningar

Suomalaissotilaat jättivät Talibanin, terroristien ja sorrettujen tyttöjen maan – katso kuvatarina Afganistanin 20 vuodesta

Suomalaiset joukot turvasivat rauhaa ja jälleenrakensivat epävakaata Afganistania lähes 20 vuoden ajan. Viimeiset sotilaat ovat nyt palanneet kotiin, koska Yhdysvallat vetäytyi ennätyspitkästä sodasta.

Pakistan torjuu terrorismia ja huumeita pitkällä raja-aidalla

Video huikeista vuoristomaisemista näyttää, miten Pakistan yrittää torjua Osama bin Ladenin kaltaisia terroristeja ja huumeita

Pakistan on rakentanut yli 2 600 kilometriä suoja-aitaa Afghanistanin vastaiselle rajalle. Aita ei ole vielä täysin valmis, mutta toimittaja Maija Liuhto selvitti raja-seudulla, miten aita on vaikuttanut terroristien toimintaan ja ihmisten elämään.

Ihminen pitelee terroristijärjestö Isisin lippua.

Saako Suomi viimein tuomittua terroristiepäiltyjä muiden Pohjoismaiden tavoin? Supo iloitsee lakien tiukennuksesta

Lainsäädäntö ei ole ainoa syy sille, ettei syytteitä ole ollut enempää. Supo toivoo, ettei syytekynnys nouse uusien säädösten osalta liian korkeaksi. Syyttäjä muistuttaa, ettei se saa olla liian matalakaan.

Rikosoikeuden professori arvioi Valko-Venäjän toimia jopa terroristisiksi

Rikosoikeuden professori arvioi Valko-Venäjän toimia jopa terroristisiksi: Tällaista tapahtuu vain kovissa diktatuureissa

Professori Kimmo Nuotion mukaan puuttumalla lentomatkustamiseen Valko-Venäjä loittonee kansainvälisestä yhteisöstä. Tapauksesta poikkeuksellisen tekee Valko-Venäjän tapa puuttua oman maan kansalaisen toimiin, Nuotio sanoo.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. 22.4.2021.

Terror laws may be expanded to include incitement, pro-terrorist religious or ideological education

The government argues that incitement to terrorism should be punishable, even if it does not pose a concrete risk of crime.

Demonstranter utanför toppmötesplatsen i Jakarta vädjade om en återgång till demokrati i Myanmar.

Myanmarissa lisää kuolonuhreja – sotilasjuntta syyttää terroristeja pommien asentamisesta

Myanmarin pelätään olevan matkalla kohti täysimittaista sisällissotaa.

Osama bin Ladenin kuolemasta on 10 vuotta

Osama bin Ladenin kuolemasta kymmenen vuotta: Al-Qaida on yhä uhka länsimaille, vaikka se on keskittynyt viime vuosina iskuihin konfliktimaissa

Al-Qaida ei ole tehnyt vuosiin suuria terrori-iskuja länsimaissa, mutta Yhdysvallat on edelleen terroristiverkoston ykkösvihollinen. Lännen kannalta uhkana on se, että al-Qaida saisi hallintaansa jonkin suuremman alueen esimerkiksi Afrikassa.

Aleksei Navalnyj i mörkblå munktröja i sin cell där han står och bevakas av en vakt.

Venäjä on määritellyt oppositiopoliitikko Navalnyin verkoston terroristien ja äärijärjestöjen tietokantaansa

Venäjä kiristää silmukkaansa vangitun oppositiojohtajan ympärillä. Navalnyin liittolaiset ovat aiemmin sanoneet, että säätiön toiminta jatkuu joka tapauksessa muodossa tai toisessa.

Aleksey Navalny

Syyttäjät haluavat Aleksei Navalnyin verkostot terroristi- ja äärijärjestöjen listalle muun muassa Isisin ja Talebanin joukkoon

Jos tuomioistuin päättäisi asian puolesta, voitaisiin järjestöjen toiminta Venäjällä kieltää ja niiden jäseniä voisivat odottaa vankeustuomiot.

Venäläisiä matkustajia passintarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

EU haluaa lopettaa terroristien pääsyn Schengenin alueelle – ulkorajan ylittämiseen tarvitaan pian uudenlainen matkustuslupa

Ensi keväästä alkaen EU alkaa tarkastaa ennakkoon kaikkien Schengenin alueelle tulevien kolmansien maiden kansalaisten taustat.

Naisia ja lapsia aurinkoisessa säässä al-Holin leirillä Syyriassa 21. joulukuuta.

Al-Holin äitien paluu herätti jälleen keskustelun Suomen terrorismilakien uudistamisesta – miksi terroristijärjestöön kuuluminen ei ole jatkossakaan rikos?

Oikeusministeriössä valmistellaan muutoksia terrorismia koskeviin lakeihin. Esitysten pitäisi olla valmiina keväällä.

The New York Times -sanomalehden toimitus New Yorkissa.

Haastateltu Isis-terroristi olikin huijari, joka ei koskaan edes käynyt Syyriassa – New York Times palauttaa Caliphate-podcastin saaman palkinnon

Podcastin juontajana toiminut nelinkertainen Pulitzer-voittaja Rukmini Callimachi on siirretty toisiin tehtäviin.

Ihmiset kokoontuivat kuulemaan kahteen moskeijaan viime vuonna iskun tehneen miehen tuomiota Christchurchissa Uudessa-Seelannissa 27. elokuuta 2020.

Raportti: Uuden-Seelannin moskeijaiskua ei olisi voitu estää – tekijä radikalisoitui Youtubessa

Turvallisuusviranomaiset keskittyivät iskun aikoihin korostuneesti islamistisen terrorismin uhkaan, ja oikeistoterrori jäi vähemmälle huomiolle.

Muistotilaisuus, Anne Hidalgo, Jean Castex

Saksa ja Ranska haluavat tiukentaa rajavalvontaa jihadistien maahanpääsyn estämiseksi – EU päättää terrorismitoimista joulukuussa

Sisäministeri Maria Ohisalo: Väkivaltaista radikalismia pitää torjua EU:ssa erillään yksittäisistä uskonnoista.

Muistotilaisuus

Tiistai 3.11.2020 (radio)

Itävallassa on tapahtunut terrori-isku. Viime vuoden verotiedot on julkaistu. Suomessa on mitattu uusi marraskuun lämpöennätys. USA:n presidentinvaaleja voi seurata myös Ylen kanavilta.

Sotilas vartioi Trocaderon aukiota lähellä kuuluisaa Eiffelin tornia Pariisissa 30. lokakuuta 2020. Ranskassa kiristettiin terrorivalmiutta Nizzan eilisen terrori-iskun jälkeen.

EU-maat puivat ensi viikolla terrorismin rahoituksen estämistä – Mutta miten raha liikkuu Euroopasta terroristeille?

Rahavirrat muodostavat monimutkaisen vyyhdin, johon kuuluu virtuaalivaluuttoja ja maanalaisia pankkeja.

Mies pitelee Ranskan lippua aukiolle, jossa on myös paljon muita ihmisiä.

"Jos joku haluaa tuhota ja tappaa, löytää hän kyllä mielessään syyllisen" – terroristinen murha järkyttää ranskalaisia opettajia

Opettaja Samuel Patyn raaka murha on virittänyt Ranskassa kiihkeän keskustelun sananvapaudesta ja radikalismin estämisestä.

Ensilumi Joensuun Heinävaarassa 4. lokakuuta 2019.

Lauantai 17.10.2020 (radio)

Suomessa puhutaan urheilun koronariskistä. Ranskassa on tapahtunut terroristinen murha. Lauantaina vietetään Asunnottomien yötä. Lappiin on satanut ensilumi. Uusi tieliikennelaki ei anna päivämääriä renkaiden vaihtoon.

kuvassa pakenevien uhrien auttaja

Ranskassa alkoi oikeudenkäynti Charlie Hebdo -lehden iskusta – Neljäätoista syytetään osallisuudesta hyökkäyksiin

Kolme syytetyistä tuomitaan poissaolevina. Itse hyökkääjät kuolivat poliisien rynnäköissä.

Vuosipäivämuistotilaisuus Ranskassa.

Charlie Hebdo -satiirilehti julkaisi taas muslimit raivostuttaneet pilakuvat – Oikeudenkäynti alkaa keskiviikkona

Syytettyinä on 14 ihmistä, joiden katsotaan auttaneen ratkaisevasti iskujen tekemisessä.

Erna Solberg ja muista muistojuhlaan osallistuneita kukkakimput kädessään.

Koronavirus esti yleisön saapumisen Utøyan joukkomurhan uhrien muistotilaisuuteen – "Tuntuu pahalta, kun emme voi halata"

77 ihmisen hengen vaatineista Utøyan ja Oslon terrori-iskuista on kulunut yhdeksän vuotta.

Oikeusministeriön työryhmän Jussi Matikkala luovuttaa ehdotuksen terrorismirikoksia koskevan lainsäädännön uudistamiseksi oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille.

Terroristiryhmään värvääminen tulisi kriminalisoida, ehdottaa oikeusministeriön työryhmä

Rangaistavaa olisi myös hoitaa terroristiryhmän taustatehtäviä, kuten tietotekniikan ylläpitoa.

Laittoiko korona politiikan jakolinjat uusiksi?

Ylen aamu tänään: Ylen puoluekannatusmittaus julki, SDP noussut kärkeen – katso lähetys tästä

Isis on iskenyt Irakissa ja Syyriassa ja iskujen pelätään kiihtyvän. Lauri Maijala palaa KOM-teatterin taiteelliseksi johtajaksi.

Vettenniemi

"Ilman Suomen apua Lenin ei ehkä olisi tuhonnut Venäjää" – tietokirjailija avaa suomalaisten roolia venäläisterroristien suojelijoina

Lenin tuhosi Venäjän suomalaisten suosiollisella avustuksella, väittää tietokirjailija Erkki Vettenniemi. 1900-luvun alussa suomalaiset auttoivat ja piilottelivat venäläisiä vallankumouksellisia, jotka suunnittelivat täällä tuhansia henkiä vaatineita pommi-iskuja. Yksi suomalaisten piilottelema henkilö oli tuolloin vielä tuntematon Vladimir Lenin.

mellakka

Lehtitieto: Yhdysvallat aikoo kieltää venäläisen uusnatsiliikkeen terrorijärjestönä

Pietarissa toimivan äärioikeistolaisen "Venäjän keisarillinen liikkeen" epäillään kouluttaneen amerikkalaisia ja ruotsalaisia uusnatseja.

Valkoisiin suojapukuihin pukeutuneet rikospaikkatutkijat kävelevät lihakaupan ohi.

Ranskassa pidätyksiä lauantain puukkohyökkäyksen vuoksi – epäillään terroriteoksi

Kaksi ihmistä kuoli ja viisi haavoittui kauppoihin ja leipomoon tehdyssä hyökkäyksessä.

Kolumnisti Pekka Juntti

Pekka Juntin kolumni: Mutta mitä he sanovat lapsilleen?

Tulevaisuuden tragediat tehdään tämän päivän vihalla ja velttoudella, kirjoittaa Pekka Juntti.

Dokumentti tutkii Britannian armeijan toimintaa Afganistanissa ja Irakissa.

Ulkolinja: Brittisotilaat tappajina

Onko brittiarmeija peitellyt sotarikoksia Afganistanissa?

Maa on sortunut talon ympäriltä

Tuesday's papers: German terror suspects linked to Soldier of Odin, tax fraud and a sinking apartment block in Tampere

Finland's possible connection to German terrorist suspects and a building on the brink of collapse are among Tuesday's topics.

Riskianalyytikko Aldo Kane tutkii, minkälainen teknologinen mullistus on taivaalla käynnissä.

Prisma: Droonit – uhka vai mahdollisuus?

Taivaalla on käynnissä teknologinen mullistus.

Lea Tsemel

Israelinjuutalainen juristi puolustaa terrorismista syytettyjä palestiinalaisia: "Taistelen fasismia ja syrjintää vastaan, mitä pahaa siinä on?"

Dokumenttielokuva Advocate seuraa Lea Tsemelin työtä lähietäisyydeltä. "Vihaisen optimistin" voitot ovat harvassa.

Kuvakaappaus videolta, jolla sanotaan esiintyvän Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadin.

Guardian: Tiedustelupalvelut vahvistavat uuden Isis-johtajan henkilöllisyyden – järjestön aiemmin ilmoittama nimi oli salanimi

Yhdysvallat on luvannut uuden johtajan kiinnisaamiseen johtavista vihjeistä viiden miljoonan dollarin palkkion.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle