Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vain osa vanhemmista jaksaa hakea apua lapsen kuoleman jälkeen

Kuolemasta puhumisen välttely koetaan usein loukkaavana.

Study: Babies' attention to faces linked to development of empathy

Tampere University researchers found that attentiveness to faces at the age of seven months can be linked to how children develop empathy at a later age.

180 astetta: Kuka on paha? Lääketiede ei tunnista pahuutta, mutta psykopatian merkit voivat näkyä aivoissa jo lapsena

Pahuus on yhdistelmä psykopatiaa eli myötätunnon puutetta, narsismia ja machiavellismia eli laskelmoivaa ilkeyttä, määrittelee oikeuspsykiatri Alo Jüriloo.

Nainenkin alistaa, nöyryyttää ja kuristaa – Huojuva talo saa uuden tulkinnan Tampereella

Tampereen Teatterissa nähdään ohjaaja Antti Mikkolan uusi versio Maria Jotunin Huojuvasta talosta. Siinä on käännetty supuoliroolit nurinniskoin.

Inhimillinen tekijä: Lapsuuteni pakopaikka

Lapsuuden pakopaikka voi antaa suunnan koko elämälle.

Kasvien tunteet

Ps selvitti tuntevatko kasvit iloa tai pelkoa.

Kun tunteille ei ole sanoja

Kun tunteille ei löydy sanoja, voi kyseessä olla aleksitymia

Naisen tunnepitoinen lätinä tai miehen asiakeskeinen avautuminen = sama lopputulos

Mies kerää, kantaa ja jaksaa. Vapaaehtoistyötä tekevä Henry Vartiainen kertoo huomanneensa, että miehet ja naiset kokevat yhtä lailla suuria tunteita ja stressiä, mutta keinot purkautua eroavat toisistaan. Pakkojaksamisen sijaan Henry toivoo miesten oppivan myös jakamaan asioita – joko kotona tai kavereiden kesken.

Sano suoraan jos ei haluta: "Hätävalhe tyly tapa kieltäytyä seksistä"

Päänsärkyyn vetoaminen on yleisimpiä naisten käyttämiä tapoja kieltäytyä seksistä. Miehet puolestaan välttelevät tilannetta, jossa joutuisivat kieltäytymään. Kumppania ei pitäisi seksuaaliterapeutin mukaan varjella totuudelta tekosyillä, sillä se satuttaa enmmän kuin asioista suoraan puhuminen.

Anneli Auer Ylen erikoishaastattelussa

Anneli Auer on ollut median käsittelyssä jo vuosia, mutta Ulvilan surman oikeudenkäyntiä hän on kommentoinut omin sanoin vain vähän. Ylen Kultakuumeelle antama haastattelu on ensimmäinen Auerin radiolle antama.

Malesialaiskoneen hylkyä haetaan yhä meren syvyydestä, filmintekijät ehtivät jo apajille

Kiinalainen alus alkaa kartoittaa merenpohjaa, jonne on pinnalta matkaa jopa seitsemän kilometriä. Cannesin elokuvajuhlilla kaksi filmiprojektia tarjoaa omia selityksiään turmalle.

”En tarvitse parisuhdetta ollakseni onnellinen”

Hyvä parisuhde perustuu toisen arvostamiseen, luottamukseen ja joustamiseen, sanovat nettikeskustelijat. Heidän mukaansa suhteen voivat kaataa epärealistiset odotukset ja liian hattarainen käsitys yhteiselosta. Osa keskustelijoista huomauttaa myös, etteivät tarvitse parisuhdetta ollakseen onnellisia.

Kristalliyötä mainostanut saksalaishotelli pyysi anteeksi: "sopimatonta ja tunteetonta"

"Pitkä romanttinen kristalliyö 9. marrakuuta" -mainoslause aiheutti arvosteluryöpyn, sillä tuolloin on kulunut 75 vuotta kristalliyöksi kutsutusta juutalaisia ja heidän kotejaan ja yrityksiään vastaan tehdystä hyökkäyksestä.

Kotti: En muista, milloin olen hymyillyt noin paljon

Suomen voimanpesä joutui virhevaikeuksiin Turkkia vastaan, mutta teki myös kovan päivätyön.

US: Professori ihmettelee Ulvilan surman syyttäjää

Rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan syyttäjä Jarmo Valkaman käytös keskiviikkoisessa Ulvilan surman käsittelyssä oli yllättävää. Ulvilan surman käsittely alkoi tällä viikolla Satakunnan käräjäoikeudessa.

Minna Kauppi: Kotikisat on kova paikka

Minna Kauppi kertoo Rastipisteessä-blogissa koti-MM-kisojen paineesta. Odottavan aika on pitkä.

Kuopion kaupunginteatterilla etsitään ihmisyyttä scifin keinoin

Koomisesti pätevä -näytelmä sisältää androidirakkautta ja tunteettomia potkuja. Synkeily jätetään kuitenkin muille.

Adidas luopui tuohtumusta herättäneistä kahlekengistä

Lenkkikengän nilkkakahle ei ilahduttanut Yhdysvaltain orjien jälkeläisiä. Adidas sanoo vain leikitelleensä, arvostelijat syyttävät tunteettomuudesta.

Jari Tervo: Kun on tunteet

Poliitikkoja ja talouspamppuja pidetään tunteettomina, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Kyllä he tuntevat aivan kuten kaupan kassat ja laitosmiehet ja lentokapteenit, mutta he eivät näytä tunteitaan julkisesti, virantoimituksessa.

Turvattomuus tuntuu kaduilla

Hyvinkään surmateot nostivat taas esiin pelon satunnaisesta, järjettömästä väkivallasta. Moni kommentoija kokee olonsa turvattomaksi julkisilla paikoilla. Vastuuta penätään päättäjiltä ja kasvattajilta. Ratkaisuita raaistuneen ilmapiirin muuttamiseksi tarvitaan.

Pitäisikö lapsettomuus rinnastaa tavalliseen sairauteen?

Vaikka WHO on listannut tahattoman lapsettomuuden sairauslistalleen, lapsettomuushoidoista ei saa Suomessa palkallista sairauspäivää.

Sananen – Maasäteily syynä ihmisten kriiseihin

Tämä ei ole tarina minusta ja Risto Dufvasta. Tämä on siitä, miten asioilla on tapana kriisiytyä. Joskus happi muuttuu raskaammaksi. Sen koostumus menee semmoiseksi, että on poistuttava huoneesta. Joka veto pistää tuntemattomaan paikkaan, kasvot vääristyvät jonkun toisen kasvoiksi. Tunnelma on pilalla. Syksy tulee elämään.

Sananen – Elämä on momentum game

Mikä on tämän hetken merkittävin kansallinen projekti? Se voisi olla Sofi Oksasen puhdistus. Siinä riittäisikin hommaa moneksi tunniksi. Mutta ei. Se on Oksasen oma asia jos hän haluaa puhdistaa kustantamot ja palkintolautakunnat ylimääräisestä rahasta. Meidän suurin haaste ajassamme on oikea tunnetaso.

Sananen – Kaukolämpö kylmää

Suomessa kaikki halutaan kaukolämmön piiriin. Se on luontevaa. Suomessa lämpö on jo ajatuksena jossain muualla ja tulee meille, jos on tullakseen, pienellä viiveellä. Kaukolämpö estää meitä vaipumasta täydelliseen horkkaan. Se on luonteeltaan kylmää, mutta pitää meidät hengissä.

Media tunteellistuu, paluuta menneeseen ei ole

Asiajournalismin ja viihteen välinen raja on tällä hetkellä veteen piirretty viiva. Savolaislähtöisen mediatutkijan Veijo Hietalan mukaan median ryhtiliike voisi olla paikallaan.

Laila Kinnunen: Goldfinger

007 ja Kultasormi -elokuvan tunnussävel.