Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen kaupungin laskuja on jaettu asiakkaille myöhässä jopa eräpäivän jälkeen

Kaupungin mukaan laskut ovat lähteneet kaupungilta ajoissa, mutta ne ovat viivästyneet jakeluyhtiön ongelmien vuoksi.

Kuka vain voi tuottaa iloa kirjeellä kotona olevalle vanhukselle – Etelä-Savossa tempaus, kirjoita nyt

Essoten kotihoito toimittaa kirjeet ja postikortit perille pääsiäisen jälkeen parin viikon aikana.

Postille tulee päivittäin soittoja asiakkailta, kun he haluavat tietää missä paketti liikkuu

Tulevaisuudessa asiakas pystyy muuttamaan paketin kulkua kesken kaiken.

Postirekka ojaan – jakelussa viiveitä Porin seudulla

Postia Porin ja Tampereen välillä kuljettanut auto ajautui aamuyöllä ojaan. Onnettomuus aiheuttaa viivettä postin jakeluun Porin seudulla.

Posti teki rikosilmoituksen alihankkijastaan – lähetyksiä jakamatta kuukausien ajalta

Uuraisilla postin jakelusta vastanneen kuljetusyrityksen tiloista löytyi päiväpostia neljän kuukauden ajalta.

Oulun kiitotieremontti vaikuttaa pohjoisen postinkulkuun

Postinkulku hidastuu 84 - 99 -alkuisilla postinumeroalueilla.

Tutut palautuskuoret pantiin piiloon – Kelalle satojen tuhansien eurojen säästöt

Kelan palautuskuorien katoaminen tiskeiltä on puolittanut Kelaan saapuvien vastauslähetyskirjeiden määrän. Vain osa asiakkaista voi lähettää kirjeitä Kelaan ilman postikuluja.

Mika on jakanut postia 30 vuotta – pahoittelee ongelmia: "Olen tottunut siihen, että työ hoidetaan hyvin"

Postinjakajana toimiva Mika Raussi ei pidä uusia työtehtäviä syyllisinä postinkulun ongelmiin.

Rakkauskuja, Taantumuksentie, Lorvikuja – tiedätkö mistä kotikatusi sai nimensä?

Uusilla asuinalueilla tiet nimetään tietyn teeman mukaan. Vanhat tiennimet voivat viitata esimerkiksi paikkakunnalla asuneeseen, värikkääseen henkilöön.

Postin jakelutiheydestä esitetään kahta mallia – Tuleeko postisi jatkossa vain kolmena päivänä viikossa?

Postin jakelutiheydestä esitetään keskusteltavaksi kahta vaihtoehtoista mallia: viisipäiväisen jakelun säilyttäminen tai siirtyminen kolmipäiväiseen jakeluun ja keräilyyn koko Suomessa.

Ralli haittaa postinjakelua Keski-Suomen alueella

Postinjakelu hankaloituu Keski-Suomessa ensi viikolla. Syynä on Jyväskylän MM-ralli, joka sulkee jo alkuviikosta harjoitusten takia joitakin tieosuuksia pitkin maakuntaa.

Postinjakelu takkuaa taas Rovaniemellä

Postilla on jakeluongelmia Rovaniemellä. Syynä ovat työntekijöiden äkilliset sairastumiset kuten aiemmin helmikuussa.

Rovaniemen lentoaseman remontti viivästyttää postia Lapissa

Rovaniemen lentoaseman kiitotien remontti keskeyttää postilennot noin kuukaudeksi. Postin mukaan tämä hidastaa postinkulkua Lapissa.

Ilmaisjakeluala syyttää Postia luonnollisesta monopolista

Ilmaisjakelulehtiä ja mainoksia jakava Suomen Suoramainonta Oy väittää Postin käyttävän väärin luonnollisen monopolin asemaa.

Postinumeroon on kätketty tukku tietoa – tämä kaikki siitä selviää

Postinumerossa jokainen numero kertoo jotain paikasta, johon se postin ohjaa. Numerosta voi päätellä esimerkiksi, onko postiosoite keskustassa ja kuinka kaukana siitä se on.

Kiireapulainen saa hyvän joulumielen korttien lajittelussa

Joulukorttien lajittelussa saa tehdä myös salapoliisityötä. Perjantaina oli viimeinen päivä lähettää 75 sentin joulutervehdykset.

Tänne, tuonne, tänne, tuonne – työ tulee kiireapulaisen uniinkin

Kokkolassa joulukorttien lajittelu aloitettiin keskiviikkona, ja hommia paiskotaan kahdessa vuorossa myös viikonloppuna. Kiireapulainen näki ensimmäisenä vuonnaan uniakin joulutervehdyksistä. Toinen vuosi sujuu jo helpommin.

Vain joulupukki saa postia pelkällä nimellään – Posti muistuttaa oikeasta osoitteesta

Suomalaiset lähettivät viime vuonna 37 miljoonaa joulukorttia. Ennen punaiseen kuoreen laittoa kannattaa vielä tarkistaa, että korteissa on postimerkki ja koko osoite.

Tuliko posti myöhässä, onko postinumerosi muuttunut? 

Oulussa oltiin ihmeissään, kun kotiin alkoi tulla myöhässä olevia kirjeitä, joiden päälle oli lätkäisty tarra "osoite korjattu tai selvitetty postissa."  Kun samassa osoitteessa oli asuttu jo miltei 10 vuotta, niin ihmetys oli suuri.

Mihin sijoitut asuinalueesi tulovertailussa?

Korkeat tulot ja hyvä koulutustaso kulkevat usein käsi kädessä Ylen tulokoneessa voit vertailla, mihin tuloluokkaan sinä sijoitut postinumeroalueellasi.Yllättikö tulos? Koetko olevasi oikeassa tuloluokassa?

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Postinkäsittelyä keskitetään Lapista Ouluun

Itella suunnittelee postin jakelujärjestykseen laiton siirtoa neljästä Lapin kunnasta Ouluun. Jakelujärjestykseen laitto tarkoittaa postinkantajan käsin tekemää postilähetysten järjestämistä reitin mukaiseen järjestykseen. Työ on siirtymässä Ouluun Ranualta, Posiolta, Kittilästä ja Kolarista.

Postin neuvottelut katkesivat - pistelakot jatkuvat

Postin työntekijät jatkavat pistelakkojaan vauhdittaakseen keskiviikkona katkenneita työehtosopimuksia. Eniten pistelakot vaikuttavat Pohjois-Suomessa.

Kortepohjassa ja Mäki-Matissa tienataan vähän

Yle Uutiset selvitti tulojen jakaantumista eri alueiden sisällä. Jyväskylässä pienituloisia on eniten Kortepohjassa ja Mäki-Matissa. Laskurin avulla voit verrata omia tulojasi muiden samalla postinumeroalueella asuvien tuloihin.

Kuinka moni naapurisi tienaa vähemmän kuin sinä? Kokeile itse laskurilla

Suomalaisten tulot jakaantuvat yhden postinumeroalueen sisällä usein erittäin epätasaisesti, selviää Yle Uutisten tulotietolaskurista. Alueet, joissa suurituloiset ovat enemmistö, sijaitsevat kaikki etelässä. Pienituloisimmat ihmiset ovat keskittyneet opiskelija-alueille, ja tasaisinta tulojen jakaantuminen on Pohjois-Pohjanmaalla. Laskurin avulla voit verrata omia tulojasi muiden samalla postinumeroalueella asuvien tuloihin.

Suomen postinumeroilla on juuret 70-luvulla

Suomalaiset postinumerot ovat säilyneet lähes muuttumattomana jo 40 vuotta. Aiemmin postin jakelu perustui paikkakunnan nimeen.

Suomenlinna saa jälleen oman postin

Suomenlinnan uusi posti aukeaa syyskuun kymmenentenä Suomenlinnan Siwan yhteyteen.

Postin osoitesalapoliisit ovat melkoisia taikureita

Epäselvä vastaanottajan nimi tai osoite voi tuottaa harmaita hiuksia postin lajittelijoille, mutta postilla on konstit selvittää vaikeatkin tapaukset.

Osa pohjoisen postista myöhässä liukkaan kelin takia

Nelostie Viitasaarella oli torstaiaamuna poikki molempiin suuntiin, kun postirekat jäivät muun raskaan liikenteen tavoin jumiin liukkaalle tielle. Etelästä pohjoiseen postia kuljettavat rekat myöhästyivät aikatauluistaan.

Joulukortti voi kolahtaa luukusta vielä tammikuussa

Unohtuiko tuttavan osoite, mutta pistit joulukortin silti postiin? Hyvällä tuurilla posti voi onnistua selvittämään oikean osoitteen.

Lontoon olympialaisten soihtuviesti ulottui television saippuaoopperaan

BBC:n Eastenders-sarjan hahmo kantoi soihdun halki sarjan tapahtumapaikkojen. Viestijuoksu televisioitiin suorana lähetyksenä osana sarjan maanantaista jaksoa.

Postinumero kertoo asuinalueen maksuhäiriöistä

Uusi postinumeropalvelu paljastaa, paljonko asuinalueellasi on maksuhäiriöisiä. Pahimmilla alueilla heitä on yli kaksikymmentä prosenttia.

Vesannon posti muuttaa heinäkuussa

Postin palvelupiste vaihtaa osoitetta kaupasta toiseen.

Porin Vanhakoiviston posti yhdistyy pääpostiin

Porin Vanhakoiviston posti suljetaan. Vanhakoiviston posti yhdistetään Porin keskustan postiin 26. maaliskuuta alkaen. Posti perustelee päätöstä kannattavuussyillä. Postien yhdistyminen ei vaikuta asiakkaiden postiosoitteisiin. Muutoksista tiedotetaan alueen kotitalouksille ja yrityksille tällä viikolla.

Posti myöhässä Pirkanmaalla

Itellan mukaan osa postilähetyksistä myöhästyy Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Postia Seinäjoelta Tampereelle kuljettaneen rekan vetoauto rikkoutui Jalasjärvellä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Postirekka onnettomuudessa – postit myöhässä

Postirekan liikenneonnettomuus myöhästyttää postinkulkua Päijät-Hämeessä.

Joulutervehdykset ehtivät vielä perille

Sukulaista, ystävää ja tuttavaa ehtii vielä muistaa joulutervehdyksellä. Kortit menevät kotimaassa jouluksi perille, kun ne postitetaan tänään maanantaina 60 sentin kakkosluokan postimerkillä varustettuna. Myös paketit ehtivät vielä ajoissa määränpäähänsä.

Rovaniemen pääposti muuttaa

Rovaniemellä Postikadun postikonttori muuttaa Revontulen kauppakeskukseen maanantaina 16. toukokuuta. Osoitteeseen Postikatu 1 jää edelleen kirjelaatikko, johon voi jättää lähtevää postia.

Rovaniemen pääposti muuttaa Revontulikeskukseen

Postikadun postikonttori muuttaa uusiin tiloihin Revontulen kauppakeskukseen maanantaina 16. toukokuuta. Samalla kauppakeskuksessa jo toimiva posti 96200 ja sinne muuttava posti 96100 yhdistyvät.

Postin kulku viivästyy

Osa Seinäjoen postikeskuksen yövuorolaisista on poistunut työpaikaltaan protestina eduskunnan eilliselle päätökselle postilaista. Ulos on marssinut myös osa Tampereen postikeskuksen väestä ja Vantaan logistiikkakeskuksen työntekijöistä. Mielenilmaukset vaikuttavat postin kulkuun koko maassa.

Vieremän posti muuttaa naapuriin

Vieremän postipalvelut muuttavat paikallisen yrityksen yhteyteen. Maanantaista 10. tammikuuta alkaen Vieremällä postiasiat voi hoitaa Tuulensuoja Oy:n tiloissa, osoitteessa Huoltotie 2.

Joulukortit postitettava viimeistään tänään

Joulutervehdykset ehtivät vielä jouluksi perille, kun kortit postittaa tänään tiistaina. Joulukortit tulee varustaa ykkösluokan eli 75 sentin postimerkillä.

Joulukortit ehtii vielä postittaa edullisesti

Joulutervehdykset ehtii vielä tänään laittaa postiin edullisemmalla, 55 sentin postimerkillä. Viimeistään joulukortit tulee postittaa ensi tiistaina, jotta ne ennättävät perille ajoissa. Tuolloin ne tulee varustaa ykkösluokan eli 75 sentin merkillä.

Miljoonat joulukortit käsittelyssä

Joulu lisää merkittävästi postiliikennettä. Pakettien määrä lisääntyy noin kolmanneksen, mutta suurin kasvu johtuu korteista. Kuopion postikeskuksessa lajitellaan Itä-Suomesta lähetettyjä joulutervehdyksiä yli kolme miljoonaa kappaletta.

Vihteljärveltä loppuvat postin palvelut

Vihteljärven postipalvelut loppuvat. Marraskuun alusta lähtien vihteljärveläisiä palvelee Kankaanpään posti Torikadulla. Vihteljärven kyläkaupan hoitama postin myyntipiste loppuu tämän kuun lopussa.

Miksi Toejoki on 28200 ja Käppärä 28120?

Postinumerot otettiin Suomessa käyttöön tavaravirtojen ohjaukseen1970-luvulla. Kahdessa ensimmäisessä numerossa on logiikkaa, mutta lopuilla kolmella ei ole selvää kaavaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle