Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nokian autonkuljettaja kielsi Olli-Pekka Kallasvuota käymästä baarissa: “Se on sinun osaltasi kaikki nyt loppu”

Nokian entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on julkaissut muistelmateoksen Puhelin soi öisin. Näkyvä julkinen rooli toi Kallasvuolle paljon huomiota ja rajoitti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Finvacon vaihtoi toimitusjohtajaa

Uusi toimitusjohtaja Kaj Sundén on työskennellyt yhtiön kehitys- ja markkinointipäällikkönä vuodesta 2013 lähtien.

VTV:n erotettua pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria vastaan nostettiin syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä

Myös Valtiontalouden tarkastusviraston toinen johtaja saa syytteen. Yli-Viikaria syytetään myös maksuvälinepetoksesta tapauksessa, jossa hänen epäillään käyttäneen virastolle kuuluvia lentopisteitä omiin tarkoituksiinsa.

Javier Torres Lopez on ehdolla Kansallisbaletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi

Suomalais-meksikolainen Javier Torres on tanssija, koreografi, luennoitsija ja opettaja. Uusi taiteellinen johtaja valitaan 21. lokakuuta.

Jääkiekkoliigaa johtavan TPS:n toimitusjohtaja vaihtuu

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajan tehtävää hoitaa väliaikaisesti Kai Koskinen.

Steve Jobsin leski rahoittaa ilmastonmuutoksen torjuntaa miljardeilla dollareilla

Laurene Powell Jobs aikoo investoida säätiönsä kautta etenkin ilmastonmuutoksesta pahiten kärsivien auttamiseen.

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja vaihtuu

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle. Hän on toiminut Peeässän toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien.

Teknologiayhtiö Uros vaihtaa toimitusjohtajansa nopealla aikataululla, mutta vaikenee vaihdon syistä

Oulussa toimiva Uros on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen yhtiön teknologia- ja maajohtaja Rauno Jokelaisen. Hän aloittaa tehtävässä jo lokakuun alussa. Uros ei tiedotteessaan mainitse mitään nykyisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen asemasta.

Nokian entinen toimitusjohtaja Kallasvuo muistelee potkujaan tuoreessa kirjassaan: "Miksi lojaaliuuteeni ei voinut luottaa 30 vuoden jälkeen?"

Olli-Pekka Kallasvuo käy kirjassaan läpi liike-elämän opit. Potkut eivät harmita, mutta se harmittaa, että asia selvisi vasta Wall Street Journalista.

Liperiläisyrityksen entistä toimitusjohtajaa epäillään törkeästä veropetoksesta

Syyttäjän mukaan epäilty on ilmoittanut yrityksen käyttöön tilatuille tavaroille liian alhaisia tullausarvoja. Tämän seurauksena yritykseltä on jäänyt maksamatta arvonlisäveroa yhteensä 73 057 euroa ja tullimaksuja 7 790 euroa. Toiminta on jatkunut vuoden ajan.

58-vuotias Päivi Suutari sai johdettavakseen kansainvälisen kartonkijätin tehtaan, jonka tavoite on huipulla: "Tunnen todellakin vastuun"

Kotkamillsin nykyinen kehitysjohtaja Päivi Suutari siirtyy toimitusjohtajaksi lokakuun alussa. Hän luottaa siihen, että metsä- ja paperiteollisuus vielä nousee uuteen kukoistukseen uusien tuotteiden avulla.

Suomen suurimman sairaalapomon valinnassa yllätysnimi loppusuoralla: Mehiläisen ex-johtaja Matti Bergendahl

Kahden HUS-johtajan rinnalle nousi musta hevonen, jonka johtamana Mehiläinen syyllistyi verokikkailuun 2010-luvun vaihteessa.

Jukureiden kausi alkoi voitokkaasti, mutta pienehkölle yleisölle – toimitusjohtaja: "Pelättiin paljon pahempaa"

Vielä viikkoa ennen Liiga-kauden alkua Jukureissakin suunniteltiin yleisöön lohkoja, joiden välillä yleisö ei sekoittuisi. Lopulta yleisö päästettiin kutienkin vapaasti katsomoon, mutta moni jäi silti kotiin.

Mikkelin kehitysyhtiön toimitusjohtaja irtisanoutui tehtävästään

Juha Kauppinen on toiminut Mikkelin kehitysyhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen.

Kansallisteatterin pääjohtaja A-studiossa rajoitusten purkamisesta: "Farssi tulee heti ekana mieleen"

Hallitus pääsi yksimielisyyteen siitä, että kahden metrin turvavälivaatimuksesta luovutaan. Muutoksen uskotaan helpottavan erityisesti kulttuuri- ja tapahtuma-alaa. Helpotuksesta huolimatta ristiriitaiset viestit rajoitusten purkamisesta muistuttavat Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon mukaan farssia tai tragikomediaa.

Airbnb tarjoaa ilmaista majoitusta 20 000 afganistanilaiselle

Välityspalvelu pyytää majoittajia olemaan yhteydessä, jos he haluavat luovuttaa asuntonsa Afganistanista pakeneville perheille. Yhtiö lupaa maksaa kulut. Airbnb:n toimitusjohtajan mukaan tarve on tilapäinen.

Koronarajoitukset herättävät hämmennystä jääkiekon SM-liigakauden alkaessa – KooKoon toimitusjohtaja: ''Tuntuu, että soppaa tekemässä on aika monta kokkia''

Esimerkiksi turvavälikäytäntöjen tulkinta herättää KooKoon toimitusjohtajan Sakari Välimaan mukaan kysymyksiä.

Osuuskauppa Suur-Savon uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Ari Miettinen

Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvosto päätti asiasta tänään kokouksessaan.

RTK-Palvelun toimitusjohtajaksi Samuli Eskola

Nykyinen toimitusjohtaja Ismo Heikkonen jää eläkkeelle ensi vuonna.

Jääkiekon SM-liiga etsii uutta toimitusjohtajaa

Riku Kallioniemi on siirtymässä uusien haasteiden pariin. 

Kajavella ja Loisteella valmistaudutaan muutokseen, ensin vaihtui toimitusjohtaja

Loiste-yhtiöiden sähköverkkoliiketoiminnan johtajaksi ja Kajave Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty energia-alan muutoksissa aiemmin toiminut Timo Jutila. Jutila korvaa Loisteen ja Kajaven toimitusjohtajan tehtävät jättävän Heikki Juntusen.

Verkkokauppajätti Amazon paransi tulostaan edellisellä neljänneksellä liki 50 prosentilla – osakkeiden arvo lähti silti laskuun

Liikevaihto jäi kuitenkin monien ennusteiden alle ja yhtiön osakkeiden arvo lähti laskuun.

ITE-taiteilija Marko Ruuskanen palkittiin mitalilla Savonlinnan kaupungin syntymäpäivänä – vuoden Mustana pässinä palkittiin Aarno Cronvall

Savonlinna-mitalit jaetaan aina kaupungin syntymäpäivänä, joka on samalla Pyhän Olavin päivä. Savonlinna-mitaleita on jaettu vuodesta 1975 lähtien.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth kustannusten kasvusta: Olemme saaneet jo joitakin hintoja nousemaan

Maailmantalouden elpymisen myötä voimistunut inflaatio tuntuu hissi- ja liukuporrasyhtiön ostamien raaka-aineiden ja palvelujen hinnoissa.

Wärtsilän tulos parani toisella neljänneksellä – merkkejä paremmasta näköpiirissä

Huhti-kesäkuun aikana Konepaja Wärtsilän liiketulos on parantunut ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Merkkejä markkinoiden elpymisestä on konsernijohtajan mukaan havaittavissa.

Jasin Assehnounin siirto FC Lahdesta ulkomaille lähestyy

Liigaseura tiedotti maanantaina, että peli oli todennäköisesti hyökkääjän viimeinen peli näillä näkymin seurassa. Lisätietoa uusista kuvioista tulossa loppuviikosta.

HUSin toimitusjohtaja vaihtuu – Juha Tuominen jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Tuominen on sairastanut vuosikymmenien ajan vähäoireista MS-tautia, joka on nyt aktivoitunut uudelleen. HUSin hallitus ottaa kantaa uuden toimitusjohtajan valintaan elokuussa.

Nurmon golfkentän öljyvahinko toi sakkoja ympäristön turmelemisesta

1200 litraa kevyttä polttoöljyä valui maahan, kun polttoöljysäiliön letkusta irtosi tankkauspistooli heinäkuussa 2019.

Oulun Nallikari on kiinnostanut matkailijoita liki ennätystahtiin

Nallikarin lomakylän matkailijamäärä lähenee jo viime kesän ennätystä. Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter kertoo, että valtaosa kävijöistä on kotimaisia matkailjoita, mutta myös Norjasta on tullut lomanviettäjiä.

Jeff Bezos luopuu tänään Amazonin johdosta, mutta jättiyhtiö pysyy tiukasti perustajansa hyppysissä

Amazonin uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Andy Jassy, kun taas Bezos siirtyy päätoimisen hallituksen puheenjohtajan rooliin. Samalla miljardööri keskittynee entistä enemmän avaruusturismia kehittävään yhtiöönsä.

Oulun merikylpylän investoinpäätöstä odotetaan syksyllä – Nordic Urbanin toimitusjohtaja: omistajiksi lähtee myös oululaisia sijoittajia

Torinrantaan on suunnitteilla ympärivuotisesti avoinna oleva 25-metrinen uima-allas ja oheispalveluja. Merikylpylän piti olla valmis jo tänä kesänä, mutta korona toi mutkia matkaan.

Kati Vehmas on Visit Ylläksen uusi toimitusjohtaja

Pellolaislähtöinen Vehmas valittiin toimeen 39 hakijan joukosta.

Eduskunnan kansliatoimikunta päättää Yli-Viikarin kohtalosta tiistaina – mahdollinen erottaminen eduskunnassa todennäköisesti jo keskiviikkona

Iltalehden mukaan eduskunnan kansliatoimikunta esittää Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanomista. Yli-Viikari itse katsoo, ettei erottamiselle ole juridisia perusteita. Päätöksen tekee lopulta eduskunnan täysistunto.

Keskisuomalainen sijoittaa pienen summan AlfaTV:hen – "Halusimme kurkistaa TV-toimintaan", sanoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Mediakonserni Keskisuomalainen on lähdössä televisiokanava AlfaTV:n omistajaksi. Yhtiö on osallistunut AlfaTV:n omistavan Brilliance Communicationsin osakeantiin.

Korona vauhdittanut Yhdysvalloissa vauraiden sukujen rikastumista – yleiset varallisuuserot jatkavat kasvuaan

Yhdysvalloissa peritty jättiomaisuus on edelleen varmin tapa pysyä vauraana. IPS-tutkimuslaitoksen raportin mukaan korona on lisännyt rikkaimpien perhedynastioiden omaisuutta.

Kuohunta Korpelan Voiman ympärillä jatkuu – erotetun hallituksen puheenjohtaja puolustaa entisen toimitusjohtajan erorahoja

Kuntayhtymän entinen toimitusjohtaja ja edellisen yhtymähallituksen puheenjohtaja kiistävät, että toimitusjohtajan erorahojen maksamisessa olisi tehty virheitä.

ProPublica: Elon Musk, Jeff Bezos ja muut Yhdysvaltain superrikkaat ovat maksaneet nollaveroja

Uutissivusto ProPublica sai haltuunsa Yhdysvaltojen rikkaimpien salaisia verotietoja. Tuloveroilta ovat välttyneet joinakin vuosina kokonaan muun muassa Amazonin Jeff Bezos, Teslan Elon Musk ja presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Michael Bloomberg.

Pohjanmaan kauppakamarin uusi toimitusjohtaja on Paula Erkkilä

Paula Erkkilä on työskennellyt Pohjanmaan kauppakamarissa vuodesta 2016. Erkkilä aloittaa toimitusjohtajana 1.10.2021.

Prohoc palkkaa lisää väkeä – yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu

Vaasalainen teollisuuden palveluyhtiöä on alkuvuoden aikana palkannut 40 uutta työntekijää. Loppuvuonna tavoitteena on rekrytoida 50 lisää. Toimitusjohtaja Matti Manner siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja vastaa kasvuohjelmasta. Ilkka Palolasta tulee uusi toimitusjohtaja

Sanoma haluaa Yle-kantelullaan selkeämpiä pelisääntöjä ja päivitystä Yle-lakiin – toimitusjohtaja: "Digitalisaatio on ajanut lain ohi"

Mediayhtiöiden toimitusjohtajat väänsivät A-studiossa Ylen palveluista: ”Disney otti aimo siivun, eikä se ollut keneltäkään pois”, kuvaa Ylen Ylä-Anttila muutosta markkinoilla.

Business Joensuun toimitusjohtaja lähtee, Polvijärven kunnanjohtajaksi uusia hakijoita

Kehitysyhtiö Business Joensuuta yli kaksi vuotta johtanut Harri Palviainen on valittu kaupunkikehitysjohtajaksi Järvenpäähän. Polvijärven kunnanjohtajan virkaan tehty toinen hakukierros toi kuusi uutta hakijaa.

Milla Hautala valittiin Seinäjoen kaupunginteatterin uudeksi toimitusjohtajaksi

Toimitusjohtajan paikkaa haki yhdeksän henkilöä. Seinäjoen kaupunginteatterin hallitus valitsi uuden toimitusjohtajan yksimielisesti kokouksessaan tiistaina.

Ranuan kunnanvaltuusto myönsi kunnanjohtajalle ja kunnanhallituksen puheenjohtajalle eron

Kunnanjohtaja Sirpa Hakala on johtanut Ranuan kuntaa keväästä 2013 lähtien. Sitä ennen hän oli kunnassa hallintojohtaja.

Oikeus: Pekka Perä yritti hankkia yli miljoonan euron veroedun väärillä tiedoilla – paljastui verottajan tutkimuksissa

Pekka Perä yritti hankkia verovähennyksiä lähes arvottomien Talvivaara-osakkeiden avulla. Verottajan tutkimukset paljastivat kuitenkin erikoisen järjestelyn.

Helsingin keskusta ei ole kuolemassa, vaikka kaupunkilaiset niin pelkäävät – Maailmaa nähnyt huippujohtaja: "Ihana ihmisen kokoinen kaupunki"

Suurin osa helsinkiläisistä on Ylen kyselyn mukaan huolissaan kantakaupungin autioitumisesta ja palveluiden katoamisesta. Pian avautuvan Glass House Helsingin toimitusjohtaja ja kaupungin johtava arkkitehti pitävät tilannetta ohimenevänä välivaiheena.

SJK saa luvan täyttää lehtereitään, toimitusjohtaja huojentuneena: "Sen verran otetaan, mitä turvallisesti pystytään"

Seinäjoella on jouduttu pelaamaan kauden kaksi ensimmäistä ottelua tyhjille katsomoille. Seurajohto on helpottunut, että toistaiseksi tyhjien katsomoiden ottelut ovat jäämässä kahteen. Ensi viikon lauantaina vieraaksi saapuu vieläpä HJK.

Fortum teki kovan tuloksen: yli miljardi voittoa

Toimitusjohtaja Markus Rauramon mukaan yhtiön vuosi on alkanut "erittäin vahvasti". Fortumin nousukiitoa selittää saksalaisen Uniperin vahva tulos. Fortum osti osake-enemmistön Uniperista syksyllä 2019. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle