Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mehiläinen-teksti viherseinässä.

Mehiläinen ostaa Kainuunmeren Työterveys Oy:n – kuntayhtymälle kaupasta lähes 5 miljoonaa euroa

Osapuolten mukaan kaupalla pyritään varmistamaan työterveyspalveluiden jatkuvuus ja jatkokehitys Kainuussa. Kainuunmeren Työterveydessä työskentelee 52 työntekijää.

Tampereen yliopistollinen sairaala.

TAYS aloittaa syvemmän yhteistyön työterveyden kanssa rintasyöpäpotilaiden jatkohoidossa – sairausloma lyhenee ja tukitoimet paranevat

Potilaalle pyritään uuden mallin avulla tarjoamaan entistä yksilöllisempää hoitoa.

Henkilökuntapysäköinti, osoitettu betoniseen kaiteeseen niitatulla kyltillä.

Kannuksessa kaupungin työilmapiirin ongelmien korjaaminen jatkuu – Avin tarkastus: työmäärä ja työajan ulkopuolella työskentely kuormittavat

Kaupungin työntekijöille on tehty työterveyshuollon selvityksiä sekä seuratakyselyitä, lisäksi on laadittu ilmapiirin kehittämistoimia.

Siun työterveyden logo lasiovessa.

Siun Työterveys on myynnissä – kaupat on tavoitteena solmia vielä tämän vuoden puolella

Myyntiä valmistellaan pääosin taloudellisista syistä. Myyntivoitoilla on tarkoitus kuitata kuntien kontoille jäävää Siun soten alijäämää. Toiveena on myös saada henkilöstölle nykyistä paremmat työterveyspalvelut. 

Grafiikka näyttää suomalaisten vuosittaiset lääkärikäynnit tuloryhmittäin. Suurituloiset käyvät lääkärillä selvästi pienituloisia enemmän. Suurituloiset käyttävät myös selvästi enemmän työterveyden ja yksityisiä lääkäripalveluja, kun taas pienituloiset käyttävät selkeästi enemmän terveyskeskuslääkäripalveluja.

Suomen kehuttu työterveysjärjestelmä on täynnä ongelmia, mutta niistä ei julkisuudessa juuri puhuta – kokosimme 7 asiaa, jotka kaikkien tulisi ymmärtää

Työterveyshuoltojärjestelmän mielekkyydestä on käyty kiivaita keskusteluja sen jälkeen kun THL:n Mika Salminen moitti järjestelmää typeräksi ja tehottomaksi. Kokosimme seitsemän ongelmaa, jotka työterveyshuolto tuo suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään.

Anonyymin henkilön verenpaineen mittausta lääkärissä.

Työterveyspalvelut laajenevat Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialueen työntekijöiden työterveyshuollon palvelut tulevat sisältämään lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi laajennetun yleislääkäritasoisen sairaanhoidon.

Savonlinnan kaupungintalon kyltti

Savonlinnan kaupungin tarkastuslautakunta havaitsi epäkohtia selvittäessään työntekijöiden jaksamista – kuulemisissa kerrottu muun muassa pelolla johtamisesta

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Nousiainen pohtii arviointikertomuksessa, vastaavatko työhyvinvointikyselyn hyvät tulokset täysin totuutta kuulemisten perusteella.

Lääkärintarkastus

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki kilpailuttaa 40 000 työntekijän työterveyshuollon – Arhinmäki: "Ei me riemurinnoin tätä tehty"

Kaupunginvaltuusto päätti jättimäisestä kilpailuttamisesta keskiviikkoiltana. Helsingin tavoitteena on parantaa työntekijöiden hoitoonpääsyä ja vähentää sairauspoissaoloja.

Työterveyspalveluiden suurkuluttajat ovat tyypillisesti, naisia, usein yksinasuvia, joilla on keskiasteen koulutus.

Joillekin kertyy jopa 60 käyntiä vuodessa, osalle ei kuulu edes työterveystarkastuksia – tutkimus valottaa kiistellyn työterveyshuollon suurkulutusta

Tampereen yliopiston tutkimuksessa on selvitetty, millainen on tyypillinen työterveyspalvelujen suurkuluttaja. Suurkuluttaja käyttää yleensä paljon myös muita terveyspalveluja.

Anonyymi lääkäri, jolla kaulassa stetoskooppi.

Lääkäripalvelujen kysyntä on nyt kovaa – Mehiläisellä on ollut pulaa lääkäriajoista Lounais-Suomessa

Kova kysyntä terveyspalveluista näkyy yksityisten lääkäriasemien arjessa. Esimerkiksi työterveyslääkäreille olisi heti töitä tarjolla. Koronan myötä yhä useampi hoitokäynti tapahtuu nyt etäyhteydellä.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Lahden valtuusto hyväksyi Työterveys Wellamon myynnin niukalla enemmistöllä

Oman työterveysyhtiön myynti ja palvelujen kilpailuttaminen jakoi lahtelaispäättäjät kahteen leiriin.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen hallitus on Työterveys Wellamon myynnin kannalla

Päijät-Sote ostaa tällä hetkellä työterveyspalvelut työterveysyhtiö Wellamolta, josta hyvinvointiyhtymä omistaa osuuden. Tulevaisuudessa työterveyspalvelut aiotaan kilpailuttaa.

Ilkka Oksala

THL:n Mika Salminen sohaisi herhiläispesään kritisoidessaan työterveyshuoltoa – EK:n johtaja Ilkka Oksala: "Salminen on väärässä"

Ammattiliitot, EK, Työterveyslaitos ja yksityinen terveysala asettuvat Salmisen näkemyksiä vastaan. Ymmärtäjiäkin löytyy. Heihin kuuluu Sitran Antti Kivelä.

Työterveyshuolto -opastekyltti maalattuna lattiaan.

Vihreät vaatii Satakunnan hyvinvointialueen työterveyspalvelujen kilpailutusta

Vihreiden mielestä on vaarana, että noin 10 000 työntekijän hyvinvointialueen työterveyspalvelut ovat puutteellisia, jos ne ostetaan Länsirannikon Työterveys -yhtiöltä.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Lahden kaupunginhallitus kannattaa Työterveys Wellamon myyntiä

Työterveysyhtiön asema on noussut kiistan aiheeksi Lahden politiikassa. Yhtiö ei voi toimia nykyisellä tavalla enää sote-uudistuksen tullessa voimaan. Kaupunginhallitus päätyi äänestyksessä yhtiön myymisen kannalle.

Lääkärikeskus Pihlajalinnan sisäänkäynti Jyväskylässä.

Pihlajalinnan kaupat maaliin Etelä-Savossa – omistaa nyt Etelä-Savon Työterveyden ja Lääkärikeskus Ikioman

Tänään allekirjoitettiin kauppakirjat Etelä-Savon Työterveyden ja Lääkärikeskus Ikioman osakkeista. Yhtiöt ovat nyt osa Pihlajalinnaa.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Hyvinvointialueenkin on pohdittava työterveyshuoltoa – Wellamon myynti ja palvelujen kilpailutus yksi vaihtoehto

Hyvinvointialueen päättäjille on koottu vaihtoehtoja työterveyshuollon järjestämisestä sote-työntekijöille.

Harmaassa ovessa kyltti, jossa on työterveys Wellamon logo sekä aukioloajat.

Työterveys Wellamon tulevaisuudesta kehkeytyi Lahdessa kiista

Työterveysyhtiö ei voi toimia enää nykyisessä muodossa, kun sote-uudistus tulee voimaan ja hankintalaki muuttuu. Lahtelaispoliitikot ovat eri mieltä siitä, pitäisikö Wellamo myydä pois vai pitää ja pilkkoa.

Eeva Ruotsalainen potrettikuvassa meilahden sairaalan pääaulassa.

Helsinki ohjeistaa oireettomia koronapositiivisia töihin, mutta HUSin Eeva Ruotsalainen ei sitä tekisi: "Epidemia ei vielä ole hallinnassa"

Helsingin kaupunki ohjeistaa, että oireettomat koronapositiiviset voivat mennä töihin, jos muu työjärjestely ei onnistu. Omille työntekijöille ohje on eri.

Rokottaja laittaa laastaria henkilön rokotuskohtaan olkapäähän.

Koronatilanne kiihtyy Kuopion alueella, uusi lasten rokotuspiste avataan Haapaniementielle

Koronajäljityksessä on loppiaisen jäljiltä satojen asiakkaiden jonot.

Vanhus tulossa ulos koronarokotuspaikan ovesta. Ovessa juliste, jossa kerrotaan koronarokotuspaikasta kolmella kielellä.

Siun sote käy keskusteluja työterveyshuollon kanssa – toistaiseksi koronarokotteen saa Pohjois-Karjalassa vain julkiselta puolelta

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on ollut yhteydessä työterveyspalveluja tarjoaviin yrityksiin ja keskustelut yhteistyöstä on aloitettu.

Kymsoten koronarokotuspisteen ulkopuolella odottavia henkilöitä Kauppakeskus Hansassa Kouvolassa.

Koronarokotusten ajanvarauksessa on ruuhkaa – kolmatta rokoteannosta kysyvät hekin, joiden vuoro ei ole vielä

40 vuotta täyttäneiden kolmannet koronarokotukset on tarkoitus aloittaa Kymenlaaksossa vielä tammikuun aikana.

Mies saa kolmannen koronavirusrokotuksen.

Yhä useampi saa koronapiikin työterveydestä jo tällä viikolla – ammattilaiset toivovat, että sen ansiosta rokotusinto lisääntyy

Rokotukseen voi työterveyden kautta hakeutua myös työpaikan lähellä kotikunnasta riippumatta.

Rokotuksen jälkeistä laastaria laitetaan olkavarteen.

Työterveyshuolto ryhtyy jälleen antamaan koronarokotteita Pohjois-Savossa – Terveystalo: "Kiinnostusta on aiempaa enemmän"

Ylilääkäri toivoo, että myös työterveydessä koronarokotteet annettaisiin ensin iäkkäämmille ja riskiryhmiin kuuluville asiakkaille.

Sairaanhoitaja Celeste Wanyonyi (vas.) antoi toisen koronavirusrokotteen Dumitru-Mihai Trucmelille Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteessä 15. lokakuuta 2021.

Työterveyshuollon kolmannet koronarokotukset käyntiin tästä päivästä alkaen Jyväskylän seudulla: ohituskaistaa ei ole tarjolla

Jyväskylässä on määrä tiedottaa heti alkuviikosta, miten perusterveiden aikuisten kolmansien rokotusten kanssa edetään julkisella puolella. Maanantaina alkavat riskiryhmiin kuuluvien pikkulasten rokotukset.

Hoitaja pyyhkii asiakkaan olkavartta.

Työterveyden koronarokotukset käyntiin Uudellamaalla ensi viikolla – terveysjätit povaavat, että edessä on "melkoinen rokotuspiikki"

Kolmannet koronarokotukset nopeutuvat merkittävästi työterveyshuollon mukaantulon myötä. Työterveysyrityksillä on rokotussopimuksia noin 130 kunnan kanssa, mutta lisää on tulossa tammikuussa.

Läheltä

Pirte jakoi 25 000 rokotusta vuoden aikana

Sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin työterveysyhtiö Pirte aloitti rokottamisen vuoden 2020 viimeisinä päivinä teho-osaston ja ensiavun työntekijöistä.

Nokian renkaiden tehdas Nokialla.

Nokian renkailla koronarokotuksen voi saada nyt työpaikalla – kolmessa päivässä on rokotettu jo 120 ihmistä

Työterveyshuolto rokottaa työntekijöitä työpäivän aikana. Rokotteet saadaan Nokian kaupungilta, ja niitä annetaan myös muilla paikkakunnilla asuville.

Oulun Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen koronavastaanoton ovi, jossa kyltti KORONAVASTAANOTTO. Hoidamme vain hengitystieoireiset. Ei muita potilaita.

Koronatilanne Oulussa jatkuu edelleen vaikeana

Oulu on edelleen koronan leviämisvaiheessa ja tartuntoja on paljon. Jouluviikolla Oulussa kirjattiin myös yksi koronasta johtunut kuoleman tapaus kaupunginsairaalassa.

Lähikuva rokotusneulasta ja sairaanhoitajan sormista jotka puristavat käsivarren ihoa.

Työterveys mukaan rokotusurakkaan Tampereella – kaupunki allekirjoittanut sopimukset neljän terveysyrityksen kanssa

Tampereella on pulaa koronarokottajista. Nyt kaupunki on saamassa apua työterveysfirmoilta. Joulun aatonaattona yhteistyösopimukset saatiin allekirjoitettua neljän yrityksen kanssa.

Koronarokote annetaan käsivarteen.

Näillä keinoilla työterveyshuolto pyritään saamaan kunnolla mukaan rokotusurakkaan: Korvaustaksa nousee, urakka alkaa tammikuussa

Korvaustaksa nousisi 16 euroon nykyisestä kympistä/rokote. Myös rokotusjärjestyksestä luovutaan. Tavoittena on saada työterveyshuollot nykyistä laajemmin mukaan antamaan koronarokotuksia.

Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen

Sopiva, rajoituksin sopiva tai sopimaton – näin emeritusprofessorin mukaan voitaisiin arvioida työntekijöitä, jotka eivät kerro rokotuksestaan

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen uskoo, että useimmat työntekijät kuitenkin kertoisivat koronarokotuksistaan ja näyttäisivät vapaaehtoisesti koronapassin.

stetoskoopilla kuunnellaan sydäntä

Uusi malli sairauslomalta paluun nopeuttamiseen käyttöön Päijät-Hämeessä

Mallissa työterveyshuolto on entistä tiivimmin mukana pohtimassa, koska ja millä ehdoilla esimerkiksi leikkauspotilas voisi palata töihin.

Työntekijä nukkuu sohvalla.

Pelkkä kuulumisten kysyminen voi auttaa työkaveria – työterveyspsykologi: Eniten turhauttaa kokemus siitä, ettei tule kuulluksi

Työterveyspsykologi Heidi Ruohotien mukaan työyhteisöissä olisi hyvä saada puhua vaikeistakin tunteista. Työkaverin terapeutiksi ei tarvitse ryhtyä, mutta joskus pienikin ele voi parantaa oloa.

Ihmiset kävelevät rautatieaseman laiturilla.

Työntekijöiden poissaolot mielenterveyssyistä ampaisivat korona-aikana jyrkkään kasvuun samalla, kun muut sairauslomat jopa vähenivät

Asiantuntijalääkärin mukaan korona-ajan innostus- ja sinnittelyvaiheen jälkeen työntekijöihin on iskenyt kyllästyminen. Työntekijöiden poissaolot psyykkisistä syistä ovat lisääntyneet jopa kymmeniä prosentteja.

Huonokuntoinen Rimmin palvelutalo

Pudasjärvellä kehitysvammaiset eivät pääsekään terveysasemalle suunniteltuihin väliaikaistiloihin vielä joulun alla

Terveysaseman tilojen remontille ei ole löytynyt vielä varsinaista tekijää. Kaupunki kuitenkin aloittaa tilojen muutostyöt jo huomenna omana työnään.

Paikallisliikenteen busseja varikolla.

Länsilinjojen toiminnassa useita lieviä puutteita Joensuussa – taukotilat järjestettävä yhteistuumin kuljettajien kanssa

Joensuun toimipisteeseen 7. lokakuuta tehdyssä työsuojelutarkastuksessa ilmeni puutteita myös työaikakirjanpidossa sekä työterveyshuollossa.

Lähikuva: mies kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Työikäisten muistisairaiden oikeudet ohjaukseen eivät toteudu tasapuolisesti

Itä-Suomen yliopiston tuorteen tutkimuksen mukaan työpaikoilla ja työterveyshuollossa ei ymmärretä työikäisten muistisairaiden oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia tukevia käytäntöjä tarpeeksi hyvin.

Paperinkeräyspiste.

Kun Utajärven terveydenhuolto muutti, jopa satojen ihmisten tuhottavaksi määrättyjä tietoja heitettiin epähuomiossa paperinkeräysastiaan

Mukana on ollut mahdollisesti jopa satojen ihmisten tietoja, muttei ole varmaa, onko niitä päätynyt vääriin käsiin. Tapauksesta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Eeva Saarela

Hankintalaki pakottaa pirstomaan työterveysyhtiön – työntekijä: "Mikä on minun paikkani tulevassa muutoksessa?"

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin työterveysyhtiö Pirte joudutaan pilkkomaan kahdeksi yhtiöksi pikavauhtia. Seuraavan mullistuksen tuo sote-uudistus vuoden 2023 alussa.

Nainen nukkumassa sohvalla.

Employers seek help to ensure workers are well-rested, happy

Absences due to physical illness have remained unchanged or decreased, but the share of absences related to mental health issues has increased.

UPM:n Kaukaan tehtaat järveltä kuvattuna.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Palomiehet sammuttamassa maastopaloa

Metsäpaloja sammutetaan puutteellisissa varusteissa – tutkijat yllättyivät syöpää aiheuttavien palokaasujen määrästä

Metsäpalojen sammutustöissä altistuu luultua voimakkaammin myrkyllisille palokaasuille ja muille yhdisteille. Tarjolla olevien suojavarusteiden taso vaihtelee. Usein sammuttajat työskentelevät paitahihasillaan ja ilman hengityssuojaimia.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kotipihallaan yhdeksän kuukauden ikäisen corgi-koiransa kanssa.

Koronatilanne on rauhoittunut Oulussa, mutta juhannuksen juhlinnassa kannattaa muistaa tutut ohjeet, eikä terveysjohtaja lähtisi ulkomaillekaan vielä

Viime viikolla Oulussa todettiin uusia tartuntoja vain parina päivänä, ja myös nuoremmat ikäluokat ovat nyt hakeutuneet rokotuksiin aiempaa aktiivisemmin. Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan koronaohjeita ei kuitenkaan kannata unohtaa.

Kuvan keskellä on kannettava tietokone, jota kaksi miestä kuvan sivuilla katsoo. Oikeanpuoleinen mies osoittaa ruudulla näkyviä tilastoja ja vasemmanpuoleinen katselee.

Tutkija: Hyvinvoiva työntekijä tuottaa paremmin – Työntekijöiden mittaaminen on yhä suurempi trendi

Yhä useampi työnantaja panostaa työhyvinvointiin mittaamalla työntekijöitä. Parempi työvire tarkoittaa parempaa tulosta. Mutta mittaamisella ja seurannalla on myös haittapuolensa.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Koronarokotukset etenevät ennakoitua nopeammin: Jyväskylän seudulla ajanvaraus on avattu 37-vuotiaille, ensi viikolla vuorossa jo vähän päälle kolmekymppiset

Rokotteita on saatu hyvin. Työterveyshuolto on omia asiakkaitaan rokottamalla keventänyt kuntien rokotuskuormitusta.

Apila Terveyden toimipisteen ovi Jyväskylän Kilpisenkadulla.

Työterveyspalveluja tuottava Apila Terveys yhdistyy Mehiläiseen

Osana perheomisteista ISKU-konsernia toimiva Apila Terveys on tarjonnut työterveyshuollon palveluja viidessä yksikössä.

Koronarokote.

Soite aloittaa pian 30-vuotiaiden koronarokotukset – Tavoitteena on rokottaa alueen väestöstä 90 prosenttia

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat yli 40-vuotiaat sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat. 

kumihanskat käsissä

Keski-Pohjanmaalla toinen nollapäivä koronatartunnoissa parin päivän sisään – Jo lähes 60 prosenttia keskipohjalaisista saanut ykkösrokotteen

Keski-Pohjanmaalla ei ole todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Myös väestön rokotuskattavuus on noussut reippaasti.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Koronarokotukset alkavat myös yli 25-vuotiaille Vaasassa – myös työterveyshuollot mukaan rokottamaan

Yli 25-vuotiaiden rokotusaikoja voi alkaa varata tiistaina 1. kesäkuuta. Työterveyshuollot rokottavat niitä asiakkaitaan, joiden työnantaja on tehnyt asiasta sopimuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle