Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vasemmalla etualalla isona keltainen Luxemburgissa kuvattu Scengen-kyltti, jonka oikealla puolella sumeaa maisemaa.

Kroatia hyväksyttiin osaksi Schengen-aluetta – Bulgaria ja Romania kokivat karvaan pettymyksen

EU:n sisäministerit ovat käsitelleet Schengen-alueen laajentumista. Ehdotus Bulgarian ja Romanian hyväksymisestä Schengenin jäseniksi kaatui Itävallan vastustukseen.

Havainnekuva raja-aidasta.

Aita ei estä rajan ylitystä, se vain tekee siitä vaarallista – Suomen miljoonahankkeesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Raja-aitojen rakentamisesta on tullut trendi koko maailmassa. Vielä Berliinin muurin romahtaessa aidat ja muurit olivat melko harvinaisia.

Suomalainen lääkäri Aino Pennanen hoitaa siirtolaisen haavoja Välimeren pelastusaluksessa

Suomalaislääkäri Aino Pennanen auttaa Välimerellä siirtolaisia, joiden pääsyn Eurooppaan Italian vaalien ennakkosuosikki haluaisi estää

Avustusjärjestöjen laivat odottavat maihinnousulupaa Italialta jopa viikon mereltä pelastetut siirtolaiset ja pakolaiset kyydissään.

Britannian rannikkovartioston vene tuo merestä pelastettuja siirtolaisia Doverin satamaan

Lähes 190 Englannin kanaalin yli pyrkinyttä siirtolaista pelastettiin vuorokauden aikana

Kanaalin ylittäminen on erityisen vaarallista, sillä se on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä vesiväylistä.

Ukrainan pakolaiset odottavat pääsyä bussiin ylitettyään Ukrainan ja Puolan välisen rajan Medykan rajanylityspaikalla Kaakkois-Puolassa.

Финляндия готова принять украинских беженцев также из других стран

МВД заявляет, что Финляндия готова принять 20 человек с ограниченными физическими возможностями и членов их семей, а также 30 детей, оставшихся без попечения родителей.

Muhammed Musah.

«‎Я не мог поверить»: курьера службы доставки еды хотят депортировать за слишком высокий доход

Жителю Йоэнсуу Мухаммеду Мусаху отказали в продлении вида на жительство, потому что посчитали его доход подозрительно высоким.

Mustavalkoisessa kuvassa kaksi miestä istuu maassa ja esittelee turkiksia.

Hunttareita ja träppäreitä: Suomen Metsästysmuseon tietokirjassa pääsee tutustumaan amerikansuomalaisten metsästysperinteeseen

Amerikansuomalaisten metsästysperinteestä ei ole aiemmin julkaistu tietokirjaa, vaikka monelle siirtolaiselle metsästys ja muu eränkäynti oli tapa viettää vapaa-aikaa sekä hankkia ruokaa ja lisätuloja.

Laivoja satamassa ja taustalla iso valkoinen rakennus.

Englannin kanaalissa on kuollut tänä vuonna ennätysmäärä ihmisiä – ja ratkaisujen puuttuessa alkava vuosi voi tuoda lisää uhreja

27 ihmisen kuolema suuronnettomuudessa marraskuussa herätti Britannian kansan Englannin kanaalin siirtolaistilanteeseen. Ratkaisuja vaikeuttavat sekä poliittisen tahdon puute että pakolaislainsäädäntö.

Afrikkalaisia siirtolaisia on paennut pidätyskeskuksesta Tripolissa.

Yle haastatteli Libyaan juuttunutta siirtolaista, joka onnistui pakenemaan vankeudesta: "Pidätettyjä kidutettiin ja tapettiin"

Libya on pysäyttänyt Välimerellä tänä vuonna kaksi ja puoli kertaa enemmän siirtolaisia kuin viime vuonna. Kiinni jääneet suljetaan pidätyskeskuksiin, joissa siirtolaisia kohdellaan raa'asti.

Puolalaiset rajavartijat asettavat piikkilankaestettä Valko-Venäjän vastaisella rajalla.

Puola rajoittaa Valko-Venäjän rajalle pääsyä kuukausien ajan – pattitilanne rajalla jatkuu

Puolan hallituksen mukaan raja-alueen pääsykiellolla helpotetaan rajavartioston ja sotilaiden työtä. Valko-Venäjä on ohjannut Puolan rajalle tuhansia siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Britannian rannikkovartioston vene tuo merestä pelastettuja siirtolaisia Doverin satamaan

Ranska ja Britannia aikovat kiristää siirtolaisten ylitysyritysten vastaisia toimia Englannin kanaalilla

Ranskalainen siirtolaisjärjestö pelkää siirtolaiskuolemien tilanteen pahenevan Englannin kanaalissa Välimeren kaltaiseksi.

Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kuljettanut vene Välimerellä toukokuussa. Veneestä pelastettiin ihmisiä Sea-eye 4 -alukselle.

Kreikka syyttää turvapaikanhakijoita auttaneita avustustyöntekijöitä vakoilusta, ihmisoikeusjärjestöjen mukaan oikeudenkäynti on farssi

Kreikassa on alkanut oikeusprosessi, jossa 24 avustustyöntekijää syytetään erilaisista rikoksista liittyen heidän toimintaansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi Kreikkaan.

Milla Vaara ja Hannele Vaara katsovat opppisvaikauksiin liittyvää materiaaleja.

Torstai 18.11.2021 (tv)

Siirtolaiskriisi. Lukivaikeus. Räsymatto. Sääennuste.

Ylen kirjeenvaihtajan Erkka Mikkosen kuvaa Puolan ja Valko-Venäjän rajalta 16. marraskuuta

Pyrkiikö Puolaan turvapaikanhakijoita vai siirtolaisia, ja onko Puolalla oikeutta pysäyttää heidät? Viisi kysymystä ja vastausta

Puolan ja Valko-Venäjän rajalle pakkautuneet siirtolaisjoukot ovat monimutkainen kysymys myös kansainvälisen oikeuden näkökulmasta.

Lahden Järvipelastajat harjoittelevat vesipelastusta Puolustusvoimien koptereiden kanssa.

Tiistai 16.11.2021 (tv)

Siirtolaiskriisi. Koronatilanne. Vesipelastusharjoitus. Sääennuste.

Tilanne kiristyi Valko-Venäjän ja Puolan rajalla

Ylen kirjeenvaihtaja Valko-Venäjän rajalla: Siirtolaiset kertovat turhautumisestaan ja Puolan kovista toimista

Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen kävi tänään Bruzgin rajanylityspaikalla, jossa siirtolaiset alkoivat heitellä Puolan puolelle kiviä ja keppejä. Puolan rajaa vartioivat sotilaat vastasivat vesitykillä. Mikkosen haastattelemat siirtolaiset kertovat turhautumisestaan.

Riikka Purra puhuu mikrofoniin, ympärillä opposition edustajia.

Opposition mielestä Suomi on varautunut huonosti siirtolaisten käyttämiseen painostuskeinona – jättivät yhteisen välikysymyksen hybridiuhkista

Oppositio haluaa, että lainsäädäntöön kirjataan pikaisesti hätätilapykälät, joilla turvapaikan hakemisen voi keskeyttää ja Suomen rajat sulkea, jos rajan takana on paljon siirtolaisia.

Lapin rajavartioston komentaja everstiluutnantti Janne Kurvinen

Lapin rajan apulaiskomentaja Janne Kurvinen: Vuosien 2015–2016 kaltainen pakolaisvirta Lappiin "ei hirveän todennäköinen"

Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Janne Kurvinen ei pidä todennäköisenä, että nyt Lähi-idästä liikkeelle lähteneet siirtolaiset tulisivat suuremmissa määrin Suomeen vuosien 2015–2016 tavoin.

Toimittaja Antti Kuronen A-studiossa.

Ylen Irakissa tapaaman salakuljettajan mukaan siirtolaiset pääsevät Valko-Venäjältä EU:n puolelle syrjäisistä paikoista

Puolan ja Valko-Venäjän rajalle jumiin jääneet siirtolaiset aikovat edelleen Euroopan unioniin. Paluu kotimaahan ei heitä houkuttele.

Siirtolaiset Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, Valko-Venäjän puolella rajaa maanantaina

EU agrees to new sanctions on Belarus — Minister Haavisto calls for increased pressure

There are an estimated 4,000 migrants at the country's border with Poland. Finnish foreign minister Pekka Haavisto (Green) said that pressure on Belarus needs to increase.

Valko-Venäjän pakotti siirtolaisia Puolan rajanylityspaikalle

Ylen kirjeenvaihtaja kertoo Valko-Venäjän pakottaneen siirtolaisia rajanylityspaikalle

Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen seuraa Valko-Venäjän ja Puolan rajan kriisiä paikan päällä Bruzgin rajanylityspaikan tuntumassa. Lue jutustamme päivän käänteet Puolan ja Valko-Venäjän rajakriisissä.

Irakin Kurdistanissa on haettu paljon Turkin viisumeita, kertoo Ylen Antti Kuronen

Irakilaisella torilla puhutaan nyt pääsystä Eurooppaan Valko-Venäjän kautta – "Lähden pian itsekin", kertoo nuori mies Ylelle Irakissa

Yle vieraili Irakin Kurdistanissa, josta on viime kuukausina lähtenyt tuhansia ihmisiä kohti Eurooppaa. Moni uskoi Valko-Venäjän lupauksiin helposta pääsystä EU-alueelle.

EU:s utrikespolitiska representant Josep Borrell

EU aikoo laajentaa Valko-Venäjän pakotteita – "Nykytilannetta ei voida hyväksyä ja sen tulee loppua"

Lukashenka luuli unionin peruvan pakotteet, mutta nyt on käymässä toisin, sanoo EU:n ulkoasioiden korkea edustaja Josep Borrell.

Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen tapasi Pohjois-Irakista saapuneita kurdeja Minskissä

Yle Valko-Venäjällä: Rajaseudun tapahtumat pelottavat, mutta nuoret kurdimiehet eivät aio palata kotiin: "Mieluummin vaikka kuolen"

Valko-Venäjä haluaa vaikuttaa informaatiolla ja siksi se sallii nyt ulkomaisten toimittajien pääsyn maahan, arvioi Ylen Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen Minskistä.

Rajavartijat ja koira partioimassa Suomen ja Venäjän raja-alueella.

"No sense in building a fence," border official says

Finland is party to international agreements ratified to ensure the humane treatment of migrants.

Putin ja Lukashenka

Putin vakuuttaa, ettei Venäjällä ole mitään tekemistä Valko-Venäjän ja Puolan rajatilanteen kanssa

Puolan poliisin mukaan nuori syyrialaismies löytyi kuolleena metsästä lähellä Valko-Venäjän rajaa. Puolalaiset rajavartijat syyttivät valkovenäläisjoukkoja raja-aitojen rikkomisesta yön aikana.

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka uhkailee EU:ta vastatoimilla. Kuva syyskuulta 2021.

“Me lämmitämme Eurooppaa, mitä jos katkaisemme kaasun?” Lukašenkan uhkaus voi saada EU:n neuvottelupöytään, sanoo suomalaisprofessori

Valko-Venäjä on riippuvainen asemastaan maakaasun kauttakulkumaana. Lukašenkan uhkaus sulkea hanat lisää silti EU:n paineita ryhtyä neuvottelemaan, arvioi energiapolitiikkaan erikoistunut professori.

Ylen kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen tapasi Istanbulin lentokentällä irakilaisperheen, joka yrittää päästä Minskiin

Irakilaisseurue maksoi tuhansia euroja lentolipuista, mutta matka tyssäsi lähtöportille – Turkki tuli EU:n tueksi ja tukki siirtolaisreitin Valko-Venäjälle

Valko-Venäjän siirtolaiskriisin uusin käänne on jättänyt ihmisiä jumiin turkkilaisille lentokentille. Yle tapasi Istanbulin lentoasemalla Minskin kautta Eurooppaan aikoneen perheen.

Kurdiperhe metsässä Puolan puolella rajaa.

Finland considers new asylum rules amid Poland-Belarus migrant crisis

Some 30 migrants have arrived in Finland as a result of a crisis the EU says was orchestrated by Belarus.

Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrä kasvaa Välimerellä

Pakolaiskriisi kärjistyy itäisellä Välimerellä – Kypros vaatii EU:lta turvapaikkamenettelyn keskeyttämistä

Italian mukaan sen rannoille on saapunut jo 57 tuhatta ihmistä. Määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

Putin ja Lukashenka

Analyysi: Käyttääkö Valko-Venäjä siirtolaisasetta Venäjän luvalla vai jopa Venäjän käskystä? Asetta voidaan käyttää myös Suomea vastaan

Kriisi Puolan rajalla jättää Valko-Venäjän entistä tiukemmin Venäjän armoille. Venäjä onkin hybridioperaation suurin hyötyjä, arvioi Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) arvioi A-Talkissa Suomen varautumista hybridiuhkaan.

Suomi varautuu hybridiuhkiin – sisäministeri Ohisalo: ”Valmiuslain uudistuksella viranomaisille tarvittavat keinot toimia”

Hybridiuhkien torjumiseen kokoomus ottaisi käyttöön nykyistä tiukempia keinoja. Sisäministeri muistuttaa kansainvälisten sopimusten velvoittavuudesta.

Riikka Purra kuvattuna kyselytunnilla

Kyselytunnilla kiivasta keskustelua kriisistä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla – perussuomalaiset aikoo tehdä jälleen välikysymyksen maahanmuutosta

Oppositiosta vaaditaan Suomen lainsäädännön päivittämistä, jolla voitaisiin varautua Puolan tilanteen toistumiseen Suomessa. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan on syytä katsoa, onko lainsäädännössä korjaamisen tarpeita.

Siirtolaisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Die Welt: Suomi ja Saksa ovat Valko-Venäjän kautta tulevien siirtolaisten pääkohteet salaisen EU-asiakirjan mukaan

Saksalaislehden jutusta ei käy ilmi, miten EU on selvittänyt Valko-Venäjällä tai raja-alueella olevien ihmisten päämääriä.

Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla pakolaiset yrittävät päästä Puolan puolelle piikkilanka-aidan yli.

Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä ihmisillä – väänsimme rautalangasta, mistä monimutkaisessa kriisissä on kyse

EU:n itärajalla on siirtolaiskriisi, jonka taustalla monen maan johtajat ajavat omia etujaan. Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä - väänsimme rautalangasta, mistä monimutkaisessa kriisissä on kyse Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä - pelinappuloina ovat Lähi-idän kaaosta pakenevat siirtolaiset

Puolaan Valko-Venäjältä päässyt syyrialainen kertoo karuista kokemuksista

Pattitilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla jatkuu – diplomatia ei ole tuonut helpotusta kriisiin eikä siirtolaisten hätään

Valko-Venäjän rajalle kuljettamien siirtolaisten yritykset ylittää väkisin raja Puolaan ovat kiihtyneet. EU on osoittanut tukea Puolalle, ja Venäjä on lennättänyt pommikoneita tuenosoituksena Valko-Venäjälle.

Ryhmä laittomia siirtolaisia pidätettynä Vorzovassa, Latviassa, 11. elokuuta.

Ihmissalakuljetuksen verkko tuo Eurooppaan yrittäviä siirtolaisia Valko-Venäjälle – EU pohtii keinoja puuttua asiaan

Reittiverkoston taustalla on lentoyhtiöiden, matkatoimistojen ja Valko-Venäjän viranomaisten yhteistyö.

"Tiesin vain, että minun on lähdettävä"- Vapaaehtoiset auttavat siirtolaisia Puolassa

Yhtenä päivänä Annan mitta täyttyi: “Tiesin vain, että minun on lähdettävä” – siirtolaisia Puolassa auttava vapaaehtoinen kertoo kokemuksistaan

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki syyttää Venäjää siirtolaiskriisin lietsomisesta. Hänen mukaansa Valko-Venäjä pani operaation toimeen, mutta sen takana on presidentti Vladimir Putin.

Puolan pääministeri sanoo Vladimir Putinin olevan siirtolaiskriisin takana

Puolan pääministeri sanoo Vladimir Putinin olevan siirtolaiskriisin takana

Valko-Venäjän ja Puolan rajalla oli tiistaina 2 000 siirtolaista, jotka kärsivät nälästä ja kylmästä. Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin on määrä tavata tänään Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki Varsovassa. 

Siirtolaisuustutkija Gerald Knaus

“EU yrittää voittaa julmuuskilpailussa Valko-Venäjän”, sanoo tutkija, jonka opeilla Eurooppa löysi ratkaisun edelliseen pakolaiskriisiin

Sopimus Turkin kanssa tyrehdytti pakolaismäärät vuonna 2016. Nyt sopimuksen arkkitehti, siirtolaisuustutkija Gerald Knaus kertoo Ylen haastattelussa, miten Valko-Venäjän siirtolaiskriisi voidaan ratkaista inhimillisesti.

Puola sanoi maanantaina torjuneensa satojen ihmisten yrityksen ylittää raja laittomasti

EU syyttää Valko-Venäjää "epäinhimillisestä ja gangsterimaisesta" toiminnasta – Puola lähetti rajalleen 17 000 sotilasta estämään siirtolaisvirtaa

Siirtolaistilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla jatkuu räjähdysherkkänä. Useat Euroopan maat syyttävät kovin sanoin Valko-Venäjää yrityksestä horjuttaa EU:ta siirtolaisten avulla.

Yle Puolassa: Siirtolaisia työnnetään rajalla puolelta toiselle

Valko-Venäjän ja Puolan rajalla on Euroopan uusin siirtolaiskriisi – keitä ovat ihmiset rajalla ja miksi he ovat siellä? Katso ja lue vastaukset

EU korostaa Valko-Venäjän vastuuta siirtolaisista. Myös Puolan toimissa on ongelmansa – asiantuntijan mukaan EU:n Valko-Venäjä-kritiikin perusteet hapertuvat, mikäli ihmisoikeuksia poljetaan.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics ja suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

Minister: Finland could close border over migrant situation at Belarus borders

Thousands of migrants are at Belarus' border with Poland. The EU has blamed Belarusian leader Alexander Lukashenko of bringing the third-country migrants to the borders of member states.

Pakolaisia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Suomeen tullut parikymmentä turvapaikanhakijaa Valko-Venäjän reittiä, Maahanmuuttovirasto ei odota kovaa ryntäystä

Siirtolaiskriisi on kuumentunut Puolassa, kun Valko-Venäjä puskee tuhansien ihmisten joukkoa kohti rajaa. Kokoomuksesta vaaditaan mahdollisuutta sulkea Suomen raja tilapäisesti turvapaikanhaulta.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics ja suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

Haavisto tilanteesta Puolan rajalla: Suomi voisi sulkea rajansa väliaikaisesti hybridiuhkan vuoksi

Valko-Venäjän Puolan vastaiselle rajalle on kerääntynyt maanantaista suuria määriä siirtolaisia. Euroopan unioni on syyttänyt Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa siirtolaisten usuttamisesta EU-maiden rajoille.

Siirtolaisia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla

Saksa kehottaa EU:ta ryhtymään toimiin Puolan ulkorajan turvaamiseksi

Saksan virkaa tekevä sisäministeri kertoo saksalaislehti Bildille tukevansa Puolan päätöstä rakentaa raja-aita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle