Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Palomies katselee ohjusiskun tuhoamia raunioita.

Tutkivat toimittajat: Venäjän sotilaat ja vakoojat arvostelevat Putinia, koska he haluaisivat laajentaa sotaa

Toimittajien mukaan Venäjän tiedustelu ei osannut ennakoida, että Suomi voisi liittyä Natoon hyökkäyksen takia.

Kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnell A-studiossa.

Kyberturvallisuuden asiantuntija tiivistäisi tiedustelutoimintaa: Siviili- ja sotilasuhkien erottaminen entistä vaikeampaa

Suomen ja Ruotsin tiedustelupalvelut varautuvat Venäjän vaikutusyrityksiin Nato-ratkaisun aikana.

kuvitus koskien vakoilua ja värväystä

Kun uusi ystävä pyytää arkaluontoisia tietoja, hälytyskellojen tulisi soida – Supo kertoo, miten suomalaisia värvätään vieraan vallan agenteiksi

Suomen suhde Natoon on juuri nyt venäläisen vakoilun erityinen kiinnostuksen kohde. Koska diplomaattisuhteet Venäjään ovat jännitteiset, salaisen tiedonhankinnan painoarvo on kasvanut. Suojelupoliisi kertoo, miten Suomea vakoillaan.

Hybridiosaamiskeskuksen verkoston johtaja: "Venäjä on jo onnistunut Valko-Venäjän suunnalla"

Hybridiosaamiskeskuksen verkoston johtaja: Amerikkalaiset ovat onnistuneet yllättämään venäläiset

Entinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri arvioi, että Valko-Venäjä on Venäjän taskussa.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen johtaja Petteri Kajanmaa.

Sotilasasiantuntija Ylelle: USA:n tiedustelutiedot viesti Venäjälle – "Sota ei olisi helppo heille, ei poliittisesti eikä rintamalla"

Maanpuolustuskorkeakoulun Petteri Kajanmaa muistuttaa, ettei USA usko Venäjän suurhyökkäykseen. Hän arvioi, etteivät joukot vielä riitä koko maan valtaamiseen.

NSO Groupin sivut puhelimen näytöllä.

Suomalaisia diplomaatteja vakoiltu haittaohjelmalla – ulkoministeriö: Vakava tapaus, tulkitsemme laittomaksi tiedusteluksi

Ulkoministeriö ei kerro, ketä vakoilusta epäillään. Haittaohjelmaa tekevän israelilaisyhtiön arvellaan avustaneen useita yksinvaltaisia valtioita urkinnassa.

Kartalla lento RU675:n reitti Moskovasta Venäjältä, Suomen kautta Leipzigiin Saksaan.

Venäläinen rahtikone lensi yllättäen Tikkakosken vierestä – "Erikoistemppu, että saisi karvat pystyyn", sanoo asiantuntija Ylelle

Suomalaiset asiantuntijat eivät keksi venäläisen rahtikoneen reittimuutokselle luontevaa viatonta selitystä. Siksi syytä outoon lentoon haetaan Euroopan kiristyneestä tilanteesta.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja on Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Supo suspects it was target of espionage via job application process

The Finnish Security Intelligence Service suspects that people have applied for Supo jobs as a way to find out about those who are hired.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Suojelupoliisilla on vahva epäily, että sitä on vakoiltu – työntekijöiden palkkauksesta löytyi aukko

Epäilyn mukaan joihinkin Supon työpaikkoihin on haettu vain siksi, että hakija pääsisi urkkimaan tehtäviin valittujen henkilöiden nimiä ja muita tietoja. Tiedustelussa on käytetty hyväksi julkisen virantäytön asianosaisjulkisuutta.

Sauli Niinistö esiintyi Ulkopoliittisen instituutin Forum tapahtumassa 29. syyskuuta. Kävelee maski kasvoillaa, taustalla muita osallistujia.

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa, ettei Suomi voi suhtautua turvallisuusriskeihin muita maita lepsummin

Presidentti Sauli Niinistö muistutti Ulkopoliittisen instituutin 60-vuotisjuhlassa, ettei Suomen suhtautuminen turvallisuusriskeihin voi poiketa muista Pohjoismaista. Valtiot ovat toimineet kriiseissä oman etunsa perusteella.

Roman Anin, kasvokuva

Turvallisuuspalvelun ratsia, mustalle listalle joutuminen ja maanpako eivät vaientaneet venäläistoimittajaa – "Pelon kanssa pitää oppia elämään"

Vladimir Putinin hallinto valmistautui Venäjän vaaleihin iskemällä oppositioon ja riippumattomaan mediaan. Tutkivalle toimittajalle Roman Aninille tämä tiesi maanpakoon lähtemistä.

Reservin vänrikki Kalle Lehmus (oik.), kapteeni Reino "Palle Palmroth ja reservin vänrikki J.O. Tallqvist valmistautuvat radiolähetykseen lokakuussa 1939

Kekkonen sai neuvon harkita ydinasetta Suomelle – uusi kirja piirtää uskomattoman kuvan sotilastiedustelusta sodan aikana ja sen jälkeen

Tiedustelua pyöritettiin kirjan mukaan yksityisellä säätiö- ja yritysrahalla. Rahaa toiminnan pyörittämiseen tuli myös ulkomailta.

Venäläisen iStories-lehden työntekijät.

Venäjä jatkaa riippumattoman median vastaisia toimia – tutkivan journalismin verkkolehti nimettiin “ulkomaiseksi agentiksi”

Verkkomedia iStories on tehnyt useita paljastusjuttuja Venäjän johdon korruptiosta. “Tämä on kunnia”, sanoo iStoriesin perustaja Roman Anin

ooppera

Itävalta tutkii amerikkalaisilla diplomaateilla Wienissä epäiltyä ”Havannan syndroomaa”: Outoja oireita ollut noin kahdella tusinalla

Amerikkalaisilla diplomaateilla on ollut Wienissä samankaltaisia oikeita kuin aikoinaan Yhdysvaltojen diplomaateilla Kuubassa. Tiettävästi yli 20 amerikkalaista on saanut Wienissä outoja oireita.

Todistaja K.:n kannattajia protestoimassa Australian parlamentin edessä Canberrassa.

Entinen upseeri tuomittiin vakoilusta Australiassa – kilpailu öljy- ja kaasuvaroista johti Itä-Timorin ja Australian väliseen vakoiluskandaaliin

Ehdollinen vankeusrangaistus oli voitto syytetyn puolustukselle, sillä Australia tiukensi äskettäin vakoilusta annettavia tuomioita. Pitkän vankeusrangaistuksen sijaan tietoja Itä-Timorille antanut australialainen ex-upseeri sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta.

Puistojumppaa Lappeenrannan linnoituksessa.

Maanantai 31.5.2021 (radio)

Opettajien OAJ kanteli Opetushallituksesta. Tanska auttoi ehkä USA:ta vakoilemaan Euroopassa. Ulkona ei tarvita enää 2 metrin väliä. Kesätyöpaikat lisääntyivät. VR lisää junia liikenteeseen.

NSA:n logo

Tanska jäi housut kintuissa kiinni USA:n vakoiluavusta – Suomen ja NSA:n yhteyksistä ei juuri puhuta, sanoo NSA:ta tutkinut Petteri Järvinen

Tietoturva-asiantuntija Järvinen pitää hyvin mahdollisena, että NSA on vakoillut myös suomalaisia poliitikkoja ja virkamiehiä, vaikkei tässä jupakassa ole ilmennyt Suomea koskevia paljastuksia.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist

Ruotsi ja Norja vaativat Tanskalta selvitystä vakoiluväitteistä

Mediatietojen mukaan Tanskan puolustusministeri olisi tiennyt jo viime elokuussa, että Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuuden virasto NSA on vakoillut Tanskan kautta useiden liittolaismaiden poliitikkoja ja virkamiehiä.

Tietokoneen näppäimistö ja tekstiä ruudulla

SVT ja DR: Yhdysvallat vakoili ruotsalaisia, norjalaisia, ranskalaisia ja saksalaisia poliitikkoja sekä virkamiehiä Tanskan kautta

DR kertoo, että NSA vakoili muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkeliä. SVT:n mukaan nyt paljastuneiden uusien tietojen perusteella Ruotsiin kohdistunut vakoilu oli huomattavasti aiempaa tiedettyä laajempaa.

Kuva kirjassa Puskalan Putiikki

Tiedusteluelämäkerta paljastaa: Pääesikunta ulkoisti salaisen kommunistiurkinnan yksityiselle "Puskalan Putiikille"

Urkittujen kommunistipapereiden jakelun piirissä oli 1970-luvulla lähes 300 päättäjää. Puskalan raportit toimitettiin muun muassa presidentti Urho Kekkoselle. "Putiikin" rahoitus tuli osin Yhdysvalloista. Salaäänitykset paljastuivat vain kerran.

Colonial Pipelinen polttoainesäiliöitä.

Venäjä kiisti olevansa USA:ssa öljyputkeen kohdistetun kyberhyökkäyksen takana

Yhdysvaltojen tiedustelun mukaan kiristysohjelman alkuperä on Venäjällä.

Stabschefen för marinen, amiral Juha Vauhkonen.

Pääesikunnan tiedustelupäällikkö: Uusista tiedusteluvaltuuksista ollut konreettista hyötyä rauhanturvaajiin kohdistuvien uhkien torjunnassa

Sotilastiedustelun mukaan voimapolitiikka on palannut Eurooppaan ja aiheuttaa jännitteitä. Suomen lähialueilla arktisen alueen merkityksen kasvu vaikuttaa sotilaalliseen toimintaan.

Osa asiakirjasta missä on paljon peitettyjä kohtia ja näkyvissä tekstit "Ja sit pistetään kylmäksi paljon porukkaa =)", "tulee paljon kroppaq" ja "saattaa meinaan PEITETTY KOHTA yllättyä kun alkaa luoti lentämään".

Messages reveal far-right cops discussed killing, spying

The redacted messages were released following a ruling by a Turku court this week.

Osa asiakirjasta missä on paljon peitettyjä kohtia ja näkyvissä tekstit "Ja sit pistetään kylmäksi paljon porukkaa =)", "tulee paljon kroppaq" ja "saattaa meinaan PEITETTY KOHTA yllättyä kun alkaa luoti lentämään".

Äärioikeistoryhmän poliisit viestittelivät keskenään tappamisesta ja virkatietojen hyväksikäytöstä: ”Niin paljon vakoilen kuin pystyn”

Ylen saamasta asiakirjasta ilmenee kahden virasta pidätetyn konstaapelin väkivaltaisia ajatuksia sisältäviä viestejä.

Kaksi miestä juna-asemalla.

Tšekki etsii räjähdykseen liittyen kahta venäläismiestä, jotka esiintyivät samoilla nimillä kuin epäillyt Salisburyn myrkyttäjät

Tšekki epäilee Venäjän sotilastiedustelun sekaantuneen maan asevoimien ammusvarastolla tapahtuneeseen räjähdykseen vuonna 2014.

Vita Huset i USA

Valkoinen talo: Biden valmis tapaamaan Putinin uusista Venäjä-pakotteista huolimatta

Venäläiset hakkerit murtautuivat viime vuonna vakoiluoperaatiossa moniin Yhdysvaltain keskeisiin valtiollisiin tietojärjestelmiin.

Joe Biden puhuu.

Joe Biden kutsuu Vladimir Putinia tappajaksi ja uhkaa seurauksilla Venäjän vaalihäirinnän takia

Yhdysvaltain tuoreen tiedusteluraportin mukaan Venäjä yritti vaikuttaa viime vuoden presidentinvaalien tulokseen.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Supo: Ulkomaiset tiedustelupalvelut ovat käyttäneet suomalaisten yritysten ja henkilöiden verkkoja vakoiluun

Tekijät ovat Supon mukaan vakoilleet kohteita, ei laitteiden tietoja.

Saksan AfD puolueen logo.

Oikeus hyllytti Saksan tiedusteluviranomaisten luvan tarkkailla oikeistopopulistista AfD-puoluetta

Saksan mediat kertoivat tällä viikolla kotimaantiedustelun julistaneen oikeistopopulistisen AfD-puolueen epäillyksi ääriryhmäksi.

Mohammed bin Salman

Saudi-Arabia kiistää Yhdysvaltojen tiedot siitä, että kruununprinssi hyväksyi toimittaja Jamal Khashoggin murhan

Yhdysvallat ei halua välirikkoa Saudi-Arabian kanssa, sanoo ulkoministeri Antony Blinken.

Venäjän suurlähetystön rakennus aidan takana

Ruotsalaismiehelle syytteet vakoilusta Venäjän laskuun – jäi kiinni päivällisellä diplomaatin kanssa

Syytetty otettiin kiinni kaksi vuotta sitten. Venäläisdiplomaatti poistui pian Ruotsista.

Kuvassa on Antti Pelttari Ylen aamussa 30. lokakuuta 2020.

Suojelupoliisin päällikkö TV1:n Ykkösaamun vieraana: Mitä haluat kysyä Antti Pelttarilta?

Suomi oli kylmän sodan aikana vakoojien pelikenttää. Kumpaa olemme nyt, enemmän lintukoto vai polttopiste? Ykkösaamun vieraana suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Turkin presidentin kannattajia heiluttamassa lippuja moskeijan edustalla Kölnissä.

Pako Berliiniin ei tuonut turkkilaiselle Can Dündarille turvaa – Tuhansien ihmisten verkosto vainoaa Turkin vastustajia Euroopassa

Turkki käyttää moskeijoita ja siirtolaisverkostoja presidentti Erdoğanin vastustajien hiljentämiseen ulkomailla.

George Blake Moskovassa vuonna 1997.

Kylmän sodan kaksoisagentti George Blake kuoli Moskovassa – Putin: Erityisen karaistunut ja rohkea ammattilainen

Blake oli viimeinen KGB:n kaksoisagenteista, joiden paljastuminen nöyryytti Britannian tiedustelua.

Erka Koivunen tietoturvajohtaja

F-Securen tietoturvajohtaja USA:han tehdystä kyberiskusta: Viittaa valtiolliseen toimijaan – Suomeen asti saattaa lyödä laineita

Tällä viikolla julkaistu ohjelmistopäivitys, joka poistaa takaportin, ei riitä asiantuntijan mukaan iskun vastatoimeksi.

Yhdysvaltojen valtionvarainministeriö sijaitsee Washingtonissa. Ministeriön epäillään joutuneen laajan verkkohyökkäyksen kohteeksi.

USA:n kauppa- ja valtionvarainministeriön sähköposteja on hakkeroitu – viranomaiset epäilevät mittavaksi kuvaillusta hyökkäyksestä venäläisiä

Mediatietojen mukaan kyseessä on yksi laajimmista verkkohyökkäyksistä kuluneen viiden vuoden aikana.

Wartofta panssarivaunukomppania taisteluammuntaharjoituksissa Gotlannissa.

Uteliaat harrastajat jakavat tietoa Ruotsin sotilaskohteista netissä – lehti: kartat ja muut julkiset tiedot auttavat vakoojia ja rikollisiakin

Turvallisuusasiantuntijat moittivat Ruotsin puolustusvoimia naiiviudesta liiallisen tietojen julkisuuden vuoksi.

Oslo, 26.09.2017

Norjan keskuspankin varajohtaja erosi tehtävästään kiinalaisen vaimon vuoksi – avioliitto esti tarvittavan turvaluokituksen

Avioliitto solmittiin jo kymmenen vuotta sitten ja keskuspankin varajohtajana Jon Nicolaisen ehti toimia vuodesta 2014.

Texasilainen republikaaniedustaja John Ratcliffe on presidentti Trumpin vankka tukija.

Yhdysvaltalainen tiedustelujohtaja: Kiina on suurin uhka demokratialle ja vapaudelle ympäri maailman

Yhdysvaltain ulkoministeriö kiristää viisumikäytäntöjä Kiinan kommunistisen puolueen jäsenten ja heidän perheidensä osalta.

Salvador Cienfuegos Zepeda toimi Meksikon puolustusministerinä vuosina 2012-2018. Kuva vuodelta 2016.

USA luopuu huumesyytteistä Meksikon ex-puolustusministeriä vastaan – tutkinta jatkuu Meksikossa

Cienfuegosin kuukauden takainen pidätys Los Angelesissa on aiheuttanut jännitteitä Meksikon ja Yhdysvaltain väliselle tiedustelu- ja turvallisuusyhteistyölle.

En odaterad nordkoreansk bild på en missil som avfyras från en ubåt.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea kehittää sukellusvenettä, joka pystyy ampumaan ballistisia ohjuksia

Pohjois-Korea esitteli aiemmin syksyllä sotilasparaatissa ohjusta, joka ammutaan sukellusveneestä.

Tampereen ratikka Hervannan varikolla.

Tuesday's papers: Russian espionage, student mental health and tram testers needed

You can now apply to become an official tester for Tampere's brand new tram system launching next year.

Liittovaltion poliisin FBI:n johtaja Christopher Wray tiedotustilaisuudessa, jossa kerrotaan syytteistä Kiinan "operaatio Kettujahtiin" liityen. Wrayn kasvoilla on suojamaski.

Kiinan "Operaatio Kettujahti" poiki syytteet kahdeksalle USA:ssa – pidätettyjä syytetään ulkokiinalaisten uhkailusta ja häirinnästä

FBI:n mukaan vainotulle ilmoitettiin, että hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: Joko itsemurha tai pikainen paluu Kiinaan.

Antti Pelttari

Supo: Far right threat has increased in Finland

Coronavirus pandemic has led to increased cyber espionage, according to the Finnish Security and Intelligence Service.

Antti Pelttari

Supo kansallisesta turvallisuudesta: Äärioikeiston uhka Suomessa kasvanut – Kiina ja Venäjä vakoilevat kärkkäimmin

Supon turvallisuuskatsauksen mukaan terapiakeskus Vastaamoon ei hyökännyt valtiollinen toimija.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle