Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuoret valtasivat talon ja soittivat siitä itse kaupungille, Helsingiltä heruu ymmärrystä: “Malttia riittää tällä puolella”

Helsinki aikoo neuvotella talonvaltaajien kanssa Vuosaaressa sijaitsevan merenrantakiinteistön vuokraamisesta.

Berliinissä tyhjennettiin feministianarkistien talo 30 vuoden valtauksen jälkeen

Poliisi alkoi tunkeutua rakennukseen aamuseitsemältä paikallista aikaa, kun valtaajat eivät poistuneet vapaaehtoisesti.

Ylen aamu tänään: Keskustelu ruuhkamaksuista on jälleen kiihtynyt – voivatko ruuhkamaksut toteutua Suomessa? Katso lähetys tästä

Mikä on Nobelin rauhanpalkinnon merkitys? Kun ulkomaille ei pääse, niin moni menee syyslomalla metsään. NIMBY on elokuva ennakkoluuloista.

Berliinissä on katu, jolla naapurit saattavat kivittää ikkunasi ja polttaa autosi – Nyt poliisi aikoo tyhjentää feministianarkistien valtaaman talon

Saksassa äärivasemmiston tekemät rikokset ovat lisääntyneet. Berliinissä Rigaer Strasse on vasemmistorikollisuuden keskus, missä Yle seurasi poliisin ja anarkistien yhteenottoja.

Taistelu Berliinistä – kotikadulla lentävät kivet ja päiväkoti on pakkomuuton edessä

Arkea maailmalta: Olemmeko me uusina tulokkaina syyllisiä korkeisiin vuokriin ja lapsen päiväkodin muuttoon? kysyy Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen

Anarkisti Suvi Auvinen oli 15-vuotiaana uskossa ja profetoi: "Opin puhumaan vetoavasti" – nyt hän ennustaa lihantuotannon loppua

Kulttuurivieras Suvi Auvinen on vegaani, feministi ja antifasisti. Miten hänestä kasvoi anarkisti, joka yrittää pelastaa maailman, mutta saa miesten vihat päälleen?

Helsinki häätää Vallilanlaakson talonvaltaajat

Kaupunki ei vuokraa tyhjillään olevia taloja valtaajille.

Berliinin asuntomarkkinoilla kuohuu: Kun vuokrat nousevat, aktivistit valtaavat taloja

Berliiniläiset aktivistit valtasivat viikonloppuna yhdeksän asuttamatonta taloa. Ainakin 56 valtaajaa on joutumassa syytteeseen kotirauhan rikkomisesta.

Mitä, jos lomalta palatessasi kotonasi asustelisi vieras perhe? Ranskassa sekin on mahdollista

Ranskalaiset ahmivat tarinoita, joissa ihmiset omivat käyttöönsä toisten asuntoja. Potentiaalinen squatteur on kaikkien asunnonomistajien kauhu, kirjoittaa Pariisista Annastiina Heikkilä.

First shots ever of museum's venomous squatters

Sometime during the 1970s a few Chilean recluse spiders apparently hitched a ride in a crate from South America to Helsinki's Museum of Natural History, establishing in its nooks and crannies Europe's only population of these venomous arachnids. For the first time now, Yle's Prisma Studio science programme was able to capture photos of one of these elusive creatures.

Nuoret valtasivat Kotkan kaupungintalon – mukana arviolta noin 800 kävijää

Kaupungintalo keräsi torstaina sadat nuoret ja heitä puhuttelevat järjestöt saman katon alle.

Sotilaspoliisit harjoittelevat talon valtausta Lappeenrannassa

Sotilaspoliisit valtaavat Lappeenrannan Kahilanniemessä talon kertausharjoituksessa ensi viikonloppuna.

Australialaiset aktivistit valtasivat asunnottomille kodin

Aktivistit ovat vallanneet tyhjiä asuntoja Melbournessa löytääkseen ratkaisuja asunnottomuuteen. Kodittomuus piinaa erityisesti Australian alkuperäiskansaa: neljännes asunnottomista on aboriginaaleja.

Yksi kuollut asemiesten johtajan pidätyksessä Oregonissa

Karjatilalliset olivat pitäneet hallussaan valtion rakennuksia Yhdysvaltain Oregonissa yli kolmen viikon ajan. Poliisi pidätti yhteensä seitsemän henkilöä ja pidätyksen yhteydessä kuoli yksi ihminen ja haavoittui toinen.

Yhdysvalloissa on menossa rakennusvaltaus Oregonin osavaltiossa

Vallattu talo on paikallisen kansallispuiston hallintorakennus. Valtaajat vastustavat kahden paikallisen karjatilallisen saamaa vankeusrangaistusta.

Häiriköstä salonkikelpoiseksi: Talonvaltaajien Oranssi toi uudenlaista asumista Helsinkiin

Neljännes vuosisata sitten joukko nuoria helsinkiläisiä ryhtyi valtaamaan tyhjillään olevia taloja nuorten asunnoiksi. Syntyi kaupunkiaktivistien ja talonvaltaajien Oranssi-liike, joka nykyisin omistaa yli 60 vuokra-asuntoa Helsingissä.

Helsinki päivittää pikimmiten talojen valtausohjeensa

Helsingin kaupunki päivittää pikimmiten talonvaltauksia koskevan ohjeensa. Tähän on päädytty Fastholman huvilan valtauksen ja sitä seuranneen rakennuksen purkamisen jälkeen.

Näkökulma: Helsingissä eivät hipit hillu

Aktiivinen kansalaisuus, vanhojen rakennusten uusi elämä ja Tilakeskuksen puskutraktoripolitiikka istuvat huonosti samaan Helsingin strategiaan, kirjoittaa kaupunkitoimittaja Sanna Cortés.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki: Fastholman huvila purettiin vastoin ohjeitani

Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimea johtava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki on pettynyt tilakeskuksen tapaan toimia Fastholman huvilan purkamisessa. Sinnemäki sanoo, että tilakeskus ei informoinut häntä ennen huvilan purkamista. Sinnemäki aikoo käydä koko prosessin läpi sekä tilakeskuksen että kiinteistoviraston kanssa.

Huvilan purkaminen nostatti mielenosoituksen Helsingissä

Mielenosoittajat rikkoivat ikkunoita ja kivittivät poliisiautoja.

Nuoret valtaajat häädettiin – puskutraktorit vetivät Fastholman huvilan saman tien matalaksi

Yli 100-vuotias Fastholman huvila Herttoniemessä on purettu maan tasalle. Kaupungin tilakeskus hääti talonvaltaajat huvilasta tiistaiaamuna ja puskutraktorit aloittivat työnsä rakennuksen kimpussa lähes välittömästi.

Helsinki on tyhjentänyt Fastholman huvilan valtaajista

Helsingin kaupungin tilakeskus aloitti tiistaiaamuna talonvaltaajien häätämisen Fastholman huvilasta Herttoniemessä. Myös huvilan purkutyöt käynnistetään välittömästi. Häädöstä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat sekä anarkistien suosima takku.net-sivusto.

Ränsistyneen huvilan vallanneita anarkisteja uhkaa häätö: "Siellä voi pudota palkkia päähän"

Helsingin kiinteistölautakunta päätti helmikuussa purkaa huvilan. Purkua vastustavat anarkistit ovat kuitenkin vallanneet talon.

Pietarin maan alla syntyi elinvoimainen undergroundkulttuuri

Viisi vuosikymmentä Pietarin undergroundkulttuuria.

Lukiolaiset valvoivat läpi yön – rehtorin luvalla

Tikkakoskella lukion vallanneet oppilaat osoittivat yhteishenkeä viettämällä yön pitämällä hauskaa koululla. Suunnitelmissa on viettää koulullla vielä ainakin toinen yö. Talonvaltauksella nuoret vastustavat lukionsa lakkauttamista ja yleisiä lukiokoulutuksen säästöjä.

"He menivät roskiksille illalla" – mies ihastui elämään vallatuissa taloissa

29-vuotias valokuvaaja Ykä Kiukkonen tutustui talonvaltaajiin ja heidän elämäänsä Espanjan Las Palmasissa. Hän oppi, että ihminen voi viettää täydellisen onnellista elämää ilman rahaa.

Punk event blocks street in Helsinki centre

The “Katu on Punk” gathering, an occupy-the-streets type of event, barricaded parts of Arkadiankatu near the Parliament Building in central Helsinki Saturday afternoon, blocking traffic. The Transport Agency reported that police are redirected traffic, as motorists were faced with delays.

Lepakon historiaa Liekkihotellista Höyry-klubille

Maalivaraston tie alkoholistien yömajasta Elmun päämajaksi.

Poliisit karkottivat kovin ottein tuhansia talonvaltaajia Brasiliassa

Hylättyihin rakennuksiin Rio de Janeirossa majoittuneiden perheiden karkottaminen johti väkivaltaisiin yhteenottoihin.

Ukraina: Luhanskin vallattu hallintorakennus miinoitettu – huhuja tankeista ja palkkasotilaista

Itä-Ukrainan talovaltauksista liikkuu monenlaisia vahvistamattomia tietoja. Ukraina ja Venäjä käyvät kiihkeää tiedotussotaa.

Mielenosoittajien painostama Ukrainan presidentti sairastui "vaikeaan flunssaan"

Mielenosoitukset jatkuvat Ukrainassa parlamentin hyväksymästä armahduslaista huolimatta. Lain mukaan pidätetyt mielenosoittajat armahdetaan, jos protestoijat poistuvat valtaamistaan rakennuksista.

Ukraina peruu kiistellyt mellakkalait

Oppositiojohtajien kanssa neuvotteleva presidentti Janukovitš on myös suostunut vapauttamaan syytesuojan mielenosoituksissa pidätetyt syytteistä, jos mielenosoittajat lähtevät kaikista vallatuista taloista ja avaavat tukitut kadut.

Talonvaltaajilta katkaistiin vesi ja lämmönjakelu Tampereella

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt jälleen rikosilmoituksen rautatieläisten seuraintalon Morkun valtauksesta. Morkku vallattiin Tampereella perjantaina.

Talonvaltaajat uhmasivat poliisia Tampereella

Tammelantorille illalla kerääntyneet noin 50 henkilöä eivät suostuneet kertomaan poliisille kokoontumisensa tarkoitusta. Tämän jälkeen he suuntasivat Vellamonkadulle, missä sijaitsee vallattu rakennus Morkku.

Morkun talo vallattiin taas Tampereella

Tampereen vanha rautieläisten talo tyhjennettiin valtaajista jo kertaalleen. Kiinteistön omistaja teki uuden rikosilmoituksen.

Poliisi tyhjentää vallattua taloa Tampereella

Lauantaina vallattu vanha rautatieläisten seuraintalo Morkku on ollut yksi Tampereen uusien kaavoitussuunnitelmien kiistakapuloista.

Poliisien ja talovaltaajien kohtaaminen sujui Tampereella rauhallisesti

Itsenäisyyspäivänä poliisien ja aktivistien kohtaaminen Tampereella johti loukkaantumisiin ja kovaan jälkipyykkiin. Morkun talonvaltaus taas osoitti, että kohtaaminen voi olla myös kuin lämminhenkinen perhe-elokuva toiminta-trillerin sijaan.

Morkun valtaajat odottavat poliisia rauhallisina

Seuraintalo Morkulla majaansa pitävä valtaajaryhmä toivoo historiallisen puurakennuksen säilyvän tulevillekin tamperelaispolville ja päätyvän kulttuurin käyttöön. Valtaajista on tehty rikosilmoitus, ja poliisi tyhjentää talon viimeistään tiistaina.

Senaatti-kiinteistöt teki Morkun valtaajista rikosilmoituksen

Suojelupäätöstä odottavan tamperelaisen vanhan rautatieläisten talon eli Morkun valtaajat saavat maanantaina tai tiistaina vieraakseen virkavallan edustajia. Vallatun rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt ymmärtää valtaajia, mutta on tehnyt heistä rikosilmoituksen.

Paavoharju-yhtyeen Lauria viehättävät hylätyt rakennukset ja joutomaat

Lauri Ainala tunnetaan parhaiten ulkomaillakin mainetta niittäneestä Paavoharju-yhtyeestä. Yhtyettä seuranneille on kuitenkin tullut tutuksi myös Ainalan erikoislaatuinen kiinnostus hylättyihin rakennuksiin.

Kreikan valtapuolueen toimistoa ammuttiin

Uusi demokratia-puolueen toimiston lähellä ammuttiin yhdeksän laukausta Ateenassa. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Jari Korkki: Haaveissa vainko oot mun

Haavit, kaikki turhat haavit, minut on jo saanit huutamaan huomiseen. Liikaa, kai vaadin multa liikaa, mutta en sentään ole sukeltanut haavemaailmaan, sanailee Jari Korkki blogissaan.

Talonvaltaus – rikos vai kulttuuriteko?

Talonvaltaajat kertovat, miksi valtaavat taloja.

Kööpenhaminan Christiania asukkaiden omistukseen

Pitkä vääntö vapaakaupungin kohtalosta on ohi, mutta ongelmia voi olla tulossa.

Aku Ankalta kunnianosoitus Children of Bodomille

Suosikkisarjakuva on tunnettu hauskoista nimiväännöksistään. Tällä kertaa kunnian sai suomalainen hevibändi Children of Bodom.

Werstaalla muistellaan Kauppahallin valtausta

Tampereen työväenmuseo Werstaassa avautuu perjantaina näyttely Kauppahallin virastotalon valtauksesta. Varsinaisen valtauksen lisäksi näyttely käsittelee myös sen seurauksia: Tampereen tapahtumat vaikuttivat osaltaan koko vihreän liikkeen syntyyn.

Sähköjen katkaisu hankaloittaa talonvaltausta

Sunnuntaina Tampereella toistamiseen vallatusta talosta katkaistiin sähköt maanantaina. Talonvaltaajat miettivät parhaillaan miten he jatkavat. Talon omistaja, VR, aikoo tarkastaa talon kunnon lähipäivinä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle