Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miksi juuri isät opettavat kainalopieruja ja sutkauttelevat kassajonossa, vaikka vitsit aiheuttaisivat muissa myötähäpeää? Jaa paras kuulemasi iskävitsi

Isänpäivän koittaessa osa isistä teroittaa jo puujalkojaan. Muunlaista jalkaa olisikin vaikeampi teroittaa.

Lataa aidot pieruäänet vapaaseen käyttöön!

Ylen äänitehosteita Freesound-palvelussa

Pierettääkö punikkitatti? Syy vatsanväänteisiin voi piillä sokerissa

Sienisokeri aiheuttaa oireita vain pienelle osalle suomalaisista. Heistä useimmat ovat myös laktoosi-intolerantteja eli eivät siedä maitosokeria.

FODMAP-ruokavalio testissä – tykkääkö vatsa, rauhoittuuko suoli?

Akuutin toimittaja testaa FODMAP-ruokavaliota.

Ihmeellinen suolisto: Mitä kakkasi kertoo ja yhdeksän muuta näkökulmaa suolistoon

Asiantuntijana ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Äiti, karkaileeko sinulta pissa tai kakka?

Puhutaanko synnytyksen jälkeisestä karkailusta liian vähän?

Kemin teatterin keväässä pierupulveria ja nuorison anarkiaa

Kemin kaupunginteatterin isolla lavalla nähdään ensi keväänä räjähtävää pieruhuumoria, rakkausdraamaa ja nuorten aikuistumisen kipuilua. Teatterin nuorisolinjalaiset pääsevät lopputyökseen näyttelemään isolle lavalle ja pohtivat sitä, mitä on aikuisena oleminen.

Pieru naurattaa aina – huumori osaa silti yllättää

Huumori ponnistaa syvältä ihmisluonnosta, ja vitseille on naurettu vuosituhansia. Mutta se vaihtelee, mille nauretaan: joku nauraa toisen vahingolle, toinen puujalkavitseille. Mutta mitä jos rasistinen vitsi naurattaa?

Pieruhuumori kukkii Turo's Hevi Geen uudella levyllä

Lahtelainen huumoriryhmä Turo's Hevi Gee on julkaissut uuden albumin. Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä bändi kiertää edelleen innostusta puhkuen ympäri Suomea.

Kissan pahanhajuinen pieru on ihmisen vika

Nykykissan ravinto eroaa runsaasti siitä, mitä kissan ravinto muinoin on ollut. Ruoansulatusongelmat ovat kissoilla tavallisia.

Näkökulma: Pieruterrori-iskun valmisteluun tarvitaan paljon hernekeittoa

Mitä jos terroristit saavat inspiraation saksalaisten lehmien pieruvoimasta? Joudummeko pelkäämään pieruterroristien iskua? Aihetta pohtii kolumnissaan pilke silmäkulmassa toimittaja Heikki Ahonen.

"Pieruhuumori ei taida lakata koskaan naurattamasta"

Komediassa toimivat tunnistettavat heikkoudet. Hyvin tehty huumori on ajatonta, mutta ohjelmien leikkaus on viime vuosina nopeutunut.

Summeri-juontajat: Ei myö olla piereskelty, kai

Nuortenohjelma Summerin juontajat Maiju ja Rami saivat yleisöltään tukun kiperiä kysymyksiä eteensä.

Peräsmies suojelee piereskelyn SM-kisoja

Peräsmies on sarjakuvasankari, joka lentää pierun voimalla. Aikanaan huumorilehti Pahkasiassa seikkaillut supersankari tekee yllättävän paluun viikonloppuna Utajärvellä.

Ruuansulatus on läpikaupallistettu

Apteekkien ja luontaistuotekauppojen kassoihin kilisee rahaa, kun kansa hoitaa ummetustaan, ripuliaan ja ilmavaivojaan. Oikeutetusti voi kysyä, eikö vatsa enää toimi ilman maitohappobakteereita, ruuansulatusentsyymeitä ja laksatiiveja?

Pakistanilaisia hämmentää lista tekstiviestien kielletyistä sanoista

Pakistanin telekommunikaatioviranomainen PTA on määrännyt puhelinyhtiöt estämään rivoja sanoja sisältävien tekstiviestien lähettämisen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Kaksi puhelinoperaattoria on varmistanut BBC:lle viranomaisen lähettäneen listan kielletyistä sanoista ja ilmauksista.

Puolangan pessimistit suuntaavat toiveet Ruotsiin

Jääkiekkoleijonien MM-kulta on villinnyt koko Suomen. Erityisen makea tilanne on sen vuoksi, että voitto tuli Ruotsista. Suomen virallisiksi pessimisteiksi ilmoittautuneet puolankalaiset uskovat, että häviämisen trauma on nyt siirtynyt länsinaapureille.

Valio vastaiskuun riihimäkeläisellä ruoansulatusjogurtilla

Valio on ryhtynyt vastaiskuun terveysvaikutteisten jogurttien rintamalla. Omalla Olo-jogurtilla yhtiö havittelee puolta näiden erikoisjogurttien markkinoista. Jogurtit valmistetaan Riihimäen meijerissä.

Vauva nukkuu turvallisesti selällään

Jotkut ovat sitä mieltä, että vauvoja pitää laittaa nukkumaan selällään, toisten mukaan vauva nukkuu parhaiten vatsallaan. Ennen vanhempia kehotettiin nukuttamaan vauvoja vuorotellen vasemmalla ja oikealla kyljellä, jotta vauvan pää ei litistyisi sivulta. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että vauvaa on turvallisinta nukuttaa selällään.

Piereskely kuriin ravintolisillä

Syksyn tuoreet kasvikset ovat maukkaita, mutta voivat olla myös ärhäköitä vatsalle. Maittava kaalisoppa saa monella suolistossa metakan aikaan eli kansankielellä piereskelyä. Jos haluaa hillitä "paukuttelua", apteekki tarjoaa avuksi muun muassa ravintolisiä.

Pierusta energiaa - epäsovinnainen tarina vakavasta aiheesta

Pieruooppera on kirjan nimenä hiukan häkellyttävä. Humoristisen tarinan taustalla on vakava aihe. Lähes 80-vuotias torniolainen esikoiskirjailija Risto Myllylahti haluaa nostaa esiin erilaisen tavan puhua ilmastomuutoksesta.

Kummeli: Verotarkastaja

Verotarkastaja tarkastaa yhtiön kirjanpidon.

Akuutin Omalääkäri

Aiheina mm. tupakoinnin lopettaminen ja masennuksen hoito