Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaaleanpunaiseen asuun pukeutunut Liu Pöntinen lähikuvassa.

”Lapsena askartelin isänpäiväkortin äidille” – sellisti Liu Pöntisen tulkinta koskettaa sekä isiä että ilman isää kasvaneita

Ylen uudella musiikkivideolla soittaa 19-vuotias sellisti Liu Pöntinen. Videolla onnitellaan isiä, mutta siitä voivat nauttia myös ne, jotka eivät vietä isänpäivää.

Supersankariksi pukeutunut poika, Elias Botani, istuu kivisen muurin harjalla jalat ristissä. Taustalla näkyy auringossa kimmeltävä meri.

Iki-ihana Kehtolaulu soi isänpäivää juhlistavalla musiikkivideolla – lähde supersankarin mukana satumaiselle matkalle

19-vuotias Liu Pöntinen soittaa sellolla Armas Järnefeltin Kehtolaulun. Musiikkivideolla seikkailee myös supersankari kultaisessa naamiossa.

Kanadalainen Luka Coetzee on voittanut Paulon sellokilpailun vuonna 2023. Hän seisoo kuvassa lavalla kukkakimpun ja diplomin kanssa.

Kanadalainen Luka Coetzee voitti Paulon sellokilpailun

Kansainvälisen Paulon sellokilpailun finaalissa soitti kuusi sellistiä. Viimeiset konsertit soitettiin Helsingin Musiikkitalossa.

Gaeun Kim soittamassa selloa Tapiola Sinfoniettan kanssa Tapiolasalissa.

Suomi jäi ensimmäistä kertaa arvostetun sellokilpailun ulkopuolelle – Aasian maat jatkavat kovaa nousuaan klassisessa musiikissa

Paulon sellokilpailu tuo maailman nuoret huippusellistit Suomeen. Suomessa musiikin- ja soitonopetuksesta on leikattu ja harrastajia on yhä vähemmän. Se näkyy nyt myös kilpailutilastoissa.

Paulon sellokilpailun 25 finalistia lavalla.

Huipputason sellistit eri puolilta maailmaa kilpailevat Suomessa lokakuussa – Yle näyttää kilpailut Areenassa

Paulon sellokilpailu tuo jälleen kansainväliset huiput Suomeen. Kilpailu alkaa ja päättyy Musiikkitalossa, mutta poikkeaa myös Lahden Sibeliustalossa ja Espoon Kulttuurikeskuksessa.

Sinfonia Lahden konserttiin soittamaan valitut seitsemän nuorta solistia jonossa Sibeliustalon Metsähallissa. Kahdella nuorella on viulu kädessään, yhdellä huilu ja takimmaisella miehellä sello.

Sinfoniaorkesterin solistiksi pääseminen on huikea tilaisuus Viena Jylhä-Ollilalle, 15: ”Kun kuulin harpun äänen, olin aivan lumoutunut”

Sinfonia Lahden solisteiksi valikoitui syksyn karsintojen jälkeen seitsemän lahjakasta nuorta. Nuoret pääsevät yleisön eteen tammikuussa pidettävässä konsertissa Lahden Sibeliustalossa.

Kymi Sinfoniettan kenraaliharjoitukset Kotkan konserttitalolla.

Kymi Sinfonietta levyttää Kalevi Ahon sellokonserton – lopputulos julkaistaan kansainvälisesti tunnetun levy-yhtiön kautta

Kymi Sinfonietta konsertoi tänään Kuusankoskitalolla. Sellokonserton solistina on suomalais-hollantilainen sellotaiteilija Jonathan Roozeman. 

Tokaluokkalaiset Vilho Jokinen ja Jasper Nummenmaa keltaisissa Tempo-orkesterin t-paidoissaan kaulailevat

Ensikosketus jousisoittimeen ja heti orkesterin jäseneksi – näin soittaa untuvikkojen Tempo-orkesteri

Tampereella on aloittanut uusi Tempo-orkesteri, missä lapset pääsevät soittamaan lähikoulullaan ilman pääsykokeita. Vastaavaa toimintaa on Suomessa jo viidellä paikkakunnalla.

sellisti Narek Hakhnazaryan

Sellisti Narek Hakhnazaryan RSO:n vieraana 14.─19.5.

28.4. kuullaan Antti Auvisen kitarakonserton kantaesitys.

Sellisti Martti Rousi.

Selloprofessori Martti Rousi perää avarakatseisuutta ja puolustaa musiikkitiedettä: "Hajottaminen on hirveän paljon helpompaa kuin rakentaminen"

Rousi on sitä mieltä, että tiede- ja taidemaailma tarvitsevat toisiaan, mutta niin, että molemmilla on päämajansa.

Eicca Toppinen nuoruudenharrastuksestaan: "Kyllä mua kiusattiin siitä"

Apocalyptican Eicca Toppinen palasi takaisin rakkaan harrastuksen pariin Puoli seitsemän -ohjelman ansiosta: "Kyllä mulle sellainen kipinä jäi"

Toppinen harrasti nuorena pitkään ratsastusta ja joutui myös kiusatuksi harrastuksensa vuoksi.

Jäämestari Juuso Partanen soittaa jäästä tehtyä marimbaa

Igluun rakentui maaginen äänimaailma, jonka kapellimestari voit olla sinä – kuuntele, millaisia jäisiä sointuja soittimista lähtee

Imatralla tehtiin vedestä ja lumesta kaksi suurta iglua. Soittimet ja veistokset on veistetty Saimaan ja Vuoksen jäistä.

Osmo Ikonen Sibelius-akatemian kahvilassa.

Osmo Ikonen oli vauhdikas lapsi, ja meno vain kiihtyi aikuisena: koko kansan tv-muusikko hallitsee kuusi soitinta, eivätkä taidot jää siihen

Korona pysäytti kulttuurivieras Osmo Ikosen. Muiden biisien sovittajana ja esittäjänä tunnettu muusikko keskittyy nyt omaan uraansa.

Kuvassa Eicca Toppinen soittaa selloa.

Kahden miljoonan euron menetetty keikkavuosi vei Apocalyptican Eicca Toppisen työkkärin luukulle – ”Kuti jäi piippuun”

Musiikkialan mustasta vuodesta Apocalyptican sellistille jäi käteen avioero ja työttömyystukihakemus. Miten hän selvisi?

Kuopion Musiikkikeskus.

Kuopion kaupunginorkesterin harjoituksissa joukkoaltistuminen koronavirukselle – torstain konsertin striimaus perutaan

Kuopion kaupunginorkesterin sisäisiin harjoituksiin osallistuneella on todettu koronatartunta.

Tomas Djupsjöbacka kuvassa.

Vaasan kaupunginorkesterille on valittu uusi ylikapellimestari

Sellisti ja kapellimestari Tomas Djupsjöbacka aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle