Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuunari Vegalle suunnitellun hallin havainnekuva.

Suomen ainoan sotakorvauskuunarin pääsy paremmin esille siirtyy jälleen rahapulan takia – ”Vega on symboli sodalle, rauhalle ja kärsimykselle”

Vielä ennen koronaa Vega-säätiö haaveili, että vuonna 1952 rakennettu kuunari saisi uuden kodin vuonna 2025. Nyt maali on siirtynyt eteenpäin, sillä varainkeruu on työlästä.

Tapio Lehtinen seisoo tuulen kallistamassa purjeveneessä tyttärenpoika Emil sylissään. Molemmilla on iloinen ilme.

Vene upposi yksinpurjehduksella Eteläisellä valtamerellä – Nukkumasta heränneen Tapio Lehtisen pelastautumiseen kului kuusi minuuttia

Kaksi epäonnista yksinpurjehdusta eivät lannistaneet Tapio Lehtisen purjehdusintoa. Uusimalla purjehduksellaan hän haluaa siirtää suomalaisen valtameripurjehduksen perinteen tuleville sukupolville.

Purjehtijat Ronja Grönblum ja Veera Hokka.

Vastaprotesti varaslähdöstä kaatui – Suomi jäi dramaattisesti ilman olympiapaikkaa purjehduksen 49erFX-luokassa

Suomen 49erFX-kaksikko Ronja Grönblom-Veera Hokka pettyi raskaasti purjehduksen MM-kisoissa Haagissa. Suomen vastaprotesti hylättiin ja Suomi jäi ensimmäisenä maana ilman paikkaa Pariisin olympialaisiin.

Suomalaispurjehtijat Akseli Keskinen (vas.) ja Sinem Kurbay vesillä.

Suomalaiskaksikko lunasti purjehduksen olympiapaikan, mutta pettyi MM-kisojen menestykseen

Suomea Nacra 17 -luokassa edustavat purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen varmistivat keskiviikkona maapaikan vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen hihamerkki takin käsivarressa. Taustalla sumeana sukeltaja oranssissa sukelluspuvussa.

Purjehtijat joutuivat pulaan navakassa tuulessa Näsijärvellä

Palokunta käänsi veneen pintapelastajan avustuksella ja hinasi veneen ja purjehtijat Jänissaareen turvaan.

fyra flaggor fladdrar på flaggstänger i vinden. Bakom dem finns bryggor med båtar. I bakgrunden ser man hav och stad.

Vierasvenesatamassa vilkasta Vaasassa – venekuntia muun muassa Saksasta, Norjasta ja Ruotsista

Tähän mennessa viitisenkymmentä venettä on rantautunut vierasvenesataman laituriin.

Swan-purjehtijat Pekka ja Riikka Kuusniemi Berla s -veneensä vieressä Turun vierasvenesatamassa.

Pekka Kuusniemi on purjehtinut Swan-veneillä 20 vuotta – ”Itämeri on koluttu, mutta poltetta ei ole mennä viikoiksi valtamerille kellumaan”

Swan European Regatta on saapunut Turkuun viidennen kerran. Viimeksi Turku isännöi tapahtumaa kaksi vuotta sitten. Mukana on noin 30 alusta.

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay purjehtivat Marseillessa.

Kurtbayn ja Keskisen kärkisija vaihtui hopeaan esiolympialaisissa – ”Huonoin startti ja kisa tulivat viimeiseen lähtöön”

Kärkisijalta mitalilähtöön lähteneet Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen epäonnistuivat vain yhdessä startissa. He joutuivat tyytymään hopealle Pariisin esiolympialaisten purjehduksen Nacra 17 -luokassa.

Potkulautailija seuraa laivan liikkumista rannan tuntumassa. Nainen ottaa aurinkoa rannalla.

140 veneen kulkue juhlistaa Näsijärvellä Tampereen alueen veneilijöiden 125-vuotista toimintaa

Juhlaeskaaderi lähtee liikkeelle Tampereen Jänissaaresta lauantaina 10. kesäkuuta kello 14.

Purjehtija Kirsten Neuschäfer Galiana WithSecure -veneen kastajaisissa Helsingissä 24.5.2023.

Tapio Lehtisen pyyntö yllätti Kirsten Neuschäferin, joka pelasti suomalaista merihädästä – ”Tapio vain vitsaili”

Tapio Lehtisen kilpakumppani Kirsten Neuschäfer pelasti suomalaisen Golden Globe Race -kisassa viime marraskuussa. Pelastusoperaatiosta huolimatta Neuschäfer voitti koko kilpailun.

Merinäkymä purjeveneen keulakannelta.

Haluatko kulkea vetten päällä purjein tai moottorilla? Lähetä kysymyksesi veneilystä – asiantuntijat vastaavat radiossa

Radio Suomen KYSY!-illassa mennään vesille soutaen, huovaten, moottorilla ja pulleilla purjeilla. Mitä sinä haluat kysyä veneilystä? Vastauksia tarjolla torstaina 25.5. klo 18-20.

Janne Järvinen och Sinem Kurtbay jublar på land.

Kilpapurjehtija Janne Järvisen tuomio huumevyyhdissä aleni tuntuvasti – hovioikeus kumosi syytteen avunannosta huumausainerikokseen

Tuomio on osa Katiska-huumejuttua. Hovioikeus katsoi Järvisen syyllistyneen törkeään rahanpesuun.

Purjehtija Kaarle Tapper Lauttasaaressa.

Kaarle Tapper treenasi talven reidet poltellen – nyt hänet laitetaan testiin

Kaarle Tapper kamppailee purjehduksen ILCA7-luokan Euroopan mestaruudesta Italiassa. Kisat alkavat perjantaina.

Tuuli Petäjä-Siren Nuuksion talvisissa maisemissa.

Olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén lopettaa purjehdusuransa: ”Tämä on ollut upea matka, jolla tutustuin minuun itseeni”

Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirénin uran oli tarkoitus jatkua vielä puolitoista vuotta Pariisin kesäkisoihin, mutta perhesyyt ja uuden kilpailuluokan haasteet painoivat vaakakupissa lopettamispäätöksessä.

Tapio Lehtinen kuvattuna rinnasta ylöspäin.

Merihädästä pelastautunut Tapio Lehtinen huomasi purjehduksellaan kohtalokkaan asian – "Tuntuu, että Atlantti on kuolemassa käsiin"

Tapio Lehtinen näki surullisia muutoksia veneensä uppoamiseen päättyneessä maailmanympäripurjehduskisassa. Lehtisen mukaan ilmastonmuutoksella ja ryöstökalastuksella on dramaattiset vaikutukset meren tilaan.

Purjehtija Kaarle Tapper Laser Standard veneessään Lauttasaaren edustalla.

Kaarle Tapper näytti EM-kisoissa, että Pariisiin olympiavesiltä voi odottaa paljon – ensi vuodelle on kaksi isoa tavoitetta

Kaarle Tapper nappasi maanantaina pronssia Ranskan Hyeresissä käydyissä EM-kilpailuissa. Ensimmäisen arvokisamitalin aikuisten tasolla napannut Tapper suuntaa katseen jo tulevaan kauteen.

Jari Jussila istuu pöydän ääressä. Taustalla radiolaitteita ja kaksi tietokoneen näyttöä.

Radioamatööri Jari Jussila seilasi radioaalloilla maailman ympäri purjehtija Tapio Lehtisen kanssa vuonna 2018 – tänä vuonna matka tyssäsi Intian valtamerelle

Tapio Lehtisen purjevene upposi perjantaina Intian valtamerellä. Pelastuslautalla vietetyn yön jälkeen Lehtinen noukittiin kiinalaiseen rahtialukseen.

Tapio Lehtinen seglar.

Meriltä pelastettu purjehtija Tapio Lehtinen kertoo viikonlopun hurjista vaiheista – ”Dyykkasin veteen, sain kiinni lautasta ja kiskaisin itseni kyytiin”

Tapio Lehtisen purjevene upposi viidessä minuutissa keskellä Intian valtamerta. Hän pelastui ja on nyt rahtilaivassa matkalla kohti Kiinaa. Maihin hän pääsee vasta kuukauden päästä.

Silja Frost på båten.

Tapio Lehtisen Silja-tytär kertoo absurdista vuorokaudestaan, kun hän odotti tietoa isänsä tilanteesta: ”Jouduimme varautumaan myös huonoihin uutisiin”

Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen joutui perjantaiaamuna merihätään eteläisellä jäämerellä. Lehtisen tytär Silja Frost kertoo luottaneensa isänsä selviytymiseen Asteria-aluksen uppoamisen jälkeen.

Tapio Lehtinen

Toinen kilpailija pelasti Tapio Lehtisen – kisajärjestäjä: pelastaja tarjosi heti lasin rommia

Purjehtija Kirsten Neuschäfer saavutti merihätään joutuneen Tapio Lehtisen pelastuslautan. Nyt Lehtinen matkaa rahtilaivan kyydissä kohti Singaporea.

Kilpapurjehtija Tapio Lehtinen istuu purjevene Galianan keulassa ja katselee maihin.

Kokenut purjehtija Ari Huusela kertoo, miten hätätilanteita harjoitellaan – tällainen varustus Tapio Lehtisellä on pelastuslautalla

Tapio Lehtinen on pelastuslautalla Intian valtamerellä. Myös Ari Huusela on kiertänyt yksin maapallon. Hän tietää, että pelastautumista on harjoiteltu.

Kilpapurjehtija Tapio Lehtinen seisoo purjevene Galianan ruorin takana.

Tapio Lehtisen vene upposi viidessä minuutissa, yksinpurjehtija pelastautui ja lähetti jo terveisiä perheelleen

Suomalaispurjehtija Tapio Lehtinen starttasi sunnuntaina 4. syyskuuta Ranskan Les Sables-d'Olonnen satamasta maailman haastavimpaan yksinpurjehduskilpailuun. Nyt hän odottaa apua pelastuslautassa keskellä Intian valtamerta.

Ståtliga åttor i Hangö regatta 2016.

Suurten purjeveneiden maailmanmestaruusregatta Turkuun

Tapahtuma järjestetään Airiston vesillä vuonna 2025. Köliveneiden MM-kilpailuja ei ole aikaisemmin järjestetty Turussa.

Sinem Kurtbay kurpitsojen takana PLK

Sinem Kurtbay asteli 12-vuotiaana suomalaiseen kouluun ja hämmästyi näkemästään – "Kaikki meikkasivat, oli bileitä sekä tyttö- ja poikaystäviä"

Sinem Kurtbay muutti Turkista Suomeen, kun hän oli 12-vuotias. Kurtbay pudotettiin outoon ympäristöön, jossa olisi pitänyt kasvaa teiniksi yhdessä yössä. Purjehdusyhteisöstä tuli hänelle turvasatama.

Kuvassa on Midas-rahtilaivan miehistö.

Rahtialus oli matkalla Atlantin yli, kun se sai yllättävän avunpyynnön – pelastusoperaatio toi merenkulun turvallisuuspalkinnon Pohjois-Karjalaan

Joensuun Heinävaarassa asuva merikapteeni Timo Väänänen miehistöineen vastaanotti merenkulun turvallisuuspalkinnon Helsingissä. Huomionosoitus tuli Portugalin vesillä tehdystä pelastusoperaatiosta.

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay kuvassa.

Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen hieno purjehduskausi huipentui MM-pronssiin – "Yritämme nauttia tästä mitalista"

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen onnistuivat pitämään maailmanmestaruutta puolustaneen brittiparin takanaan ja juhlivat mitalilähdön päätteeksi MM-pronssia.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat Mallorcan maailmancupissa.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen aloittavat MM-regatan – se on kuitenkin vain välietappi matkalla Pariisin olympialaisiin

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat hyvässä vauhdissa Nacra 17 -luokassa. EM-kisoista tuli hopeaa ja maailmancupin osakilpailussa taakse jäi muun muassa Tokion olympiakisojen hopeamitalipari. Kanadassa kisataan tällä viikolla maailmanmestaruuksista.

Purjealusta kiinnitetään laituriin.

Saksan merivoimien historiallinen Gorch Fock -alus ankkuroitui Helsinkiin

Saksan merivoimien koulutuskäytössä olevaa purjelaivaa voi verrata Suomen Joutseneen. Gorch Fock on Katajanokan laiturissa torstaihin asti. Yleisöllä on mahdollisuus vierailla aluksella tiistaina ja keskiviikkona.

Kokematon purjehtia haaksirikkoutui Kotkan edustalle purjeveneellä. Purjevene makaa kivikossa.

Merivartiosto sai nostettua Suomenlahdella toikkaroineen ja kivikkoon karahtaneen purjeveneen maihin

Ensipurjehduksellaan viime viikonloppuna olleen miehen karille ajama purjevene makaa nyt Kotkan Kantasatamassa.

Kokematon purjehtia haaksirikkoutui Kotkan edustalle purjeveneellä. Purjevene makaa kivikossa.

Iso purjevene karahti kivikkoon neitsytmatkallaan – nyt merivartiosto haluaa sen ylös: "Ympäristöriski pitää poistaa"

Kivikossa jumissa oleva vene on edelleen ulkoisesti koossa. Sen pitäisi helpottaa nostotyötä.

Kokematon purjehtia haaksirikkoutui Kotkan edustalle purjeveneellä. Purjevene makaa kivikossa.

Sama purjehtija työllisti merivartiostoa pitkin rannikkoa – nyt vene on jumissa kivikossa: "Taidot ja joskus asenne eivät ole kohdallaan"

Mies ajoi karille viikonloppuyönä vaiherikkaan ensipurjehduksen lopuksi. Viranomaiset pohtivat nyt miten veneen saa parhaiten pois.

Omaha-vene saapui kotiin villien vuosien jälkeen

"Jonain päivänä täytyy kuolla, mutta muina päivinä pitää elää" – purjehtijakaksikko myi kaiken, haaksirikkoutui Australiassa ja viimein palasi

Aiski Kainuvaara ja Miia Pärnänen kannustavat muitakin lähtemään purjehdusmatkalle. Kuuden vuoden reissun päättymistä oli todistamassa Kirkkonummen Kantvikin satamassa kymmenet ihmiset.

Purjehtija Jaakko Salonen istuu purjehdustakin huppu päässä ja katselee horisonttiin. Taustalla purjevene purjehtii pallopurjetta käyttäen.

Ranskassa asuva 87-vuotias Jaakko Salonen purjehtii yhä kesät kilpaa Suomessa

Jaakko Salosen oma kilpavene on hieman yli kahdeksan metriä pitkä H-vene. Päijänteenmestaruuskilpailuun teräsvaarilla oli vain yksi tavoite: voittaa Pate.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen tuulettivat EM-hopeaa.

Suomeen purjehduksen EM-hopeaa – Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen vaihtoivat kinastelun mitalijuhliin

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen nousivat Nacra 17 -luokan EM-hopealle Tanskassa järjestetyissä EM-kisoissa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmossa kaatui tiistaina pieni purjevene

Kaatuneen veneen kyydissä olleella henkilöllä oli pelastusliivit yllään, joten hän pysyi pinnalla.

Kilpapurjehtija Tapio Lehtinen istuu oranssilla tuolilla Merisataman laiturilla ja katsoo suoraan kameraan.

Tapio Lehtinen purjehtii maailman ympäri yksin ja pysähdyksittä – navigointi on tehtävä 1700-luvulla keksityllä laitteella, koska uusi teknologia on kielletty

Kilpailu kestää ainakin seitsemän kuukautta. Sen aikana Lehtisellä ei ole juuri minkäänlaista yhteyttä muihin ihmisiin.

Särkkä saaren reunavallilla on vanha tykki.

Tämä pieni saari Helsingin edustalla on "julkinen salaisuus": näin hienot maisemat avautuvat vain kivenheiton päässä Kaivopuistosta

Särkän saari on kaikille avoin virkistysalue. Se kuuluu Unescon maailmanperintö­alueeseen Suomenlinnan lisäksi.

Kuvassa on purjevene kiinnitettynä laituriin, Kannella seisoo toisistaan kiinni pitäen Malin ja Janne Backlund.

Vuoden purjehdusmatka vaatii järjestelmällisyyttä — Backlundien veneessä jokainen elintarvike on luetteloitu ja kaappisijainti merkitty kännykkään

Viisihenkinen perhe on pakannut veneen täyteen Karibian matkaa varten. Erityisesti on huomioitu insuliinien säilytys.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Purjeveneestä evakuoitiin loukkaantunut henkilö Kristiinankaupungin merialueella

Henkilöltä oli irronnut sormi ja hänet evakuoitiin meripelastushelikopterin avulla. Purjevene on brittirekisterissä ja se oli lähtenyt seurueineen matkaan keskiviikkoiltana Pietarsaaresta.

Kokkolan Mustakari, jossa Purjehdusseura GSF pitää majaansa.

Kokkolassa järjestetään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n koulutusohjelman veneilijäkurssi – sisältö aiempia kursseja laajempi

Paikallinen purjehdusseura Gamlakarleby segelförening panostaa juniori- ja koulutustoimintaan juhlavuoden aikana. GSF täyttää 150 vuotta tänä vuonna.

HSS:n ravintola ja kerhorakennukset Liuskasaaressa Helsingissä.

Merisataman saaria halutaan kehittää Helsingissä – uusi kaava mahdollistaa lisärakentamisen ja laajemman käytön purjehdus- ja virkistyskeskuksena

Kaupunginvaltuuston hyväksymä kaavan muutos koskee Uunisaarta, Liuskasaarta, Liuskaluotoa, Sirpalesaarta sekä niiden ympärillä olevaa vesialuetta.

Topiantti Äikäs.

Saimaan poikkeuksellisen paksut jäät myöhäistävät veneiden vesillelaskua – päänvaivaa syntyy etenkin päivätyötä tekeville

Saimaan harvinaisen paksu jää ja kylmä kevät aiheuttaa veneilijöille paljon erilaista käytännön harmia.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat Mallorcan maailmancupissa.

Kurtbay ja Keskinen purjehtivat maailmancupissa toiseksi ja voittivat ylivoimaisena pidetyt olympiamitalistit – MM-kisat silti uhattuna

Kilpapurjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen avasivat Nacra 17 -luokan maailmancupin kautensa hienosti kakkossijalla. Kaksikko ei kuitenkaan vielä tiedä, voivatko he osallistua kesän arvokisoihin. Toisaalta Kurtbayn mukaan vasta ensi kauden MM-kisoilla on merkitystä.

Kokkolan Mustakari, jossa Purjehdusseura GSF pitää majaansa.

Kokkolan vanhin urheiluseura täyttää vuosia – purjehdusseura GSF 150 vuotta

GSF:n syntymäpäivä on 28. helmikuuta, mutta juhlia vietetään heinäkuussa.

Purjelaivoja Turussa.

Tall Ships Races make their return to Finland in 2024

Turku, Mariehamn and Helsinki have been selected as host ports in 2024 for the annual sailing competition.

Purjelaivoja Turussa.

Helsinki on yksi kohdesatamista Tall Ships Races 2024 –purjehduskilpailussa

Joka neljäs vuosi järjestettävät kilpailut peruttiin tältä vuodelta. Helsinki on toiminut tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuman kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja 2013.

Purjeveneitä.

Isojen purjealusten kisaa ei nähdä Kotkassa vuonna 2024 – Tall Ships' Races -isännyydet menivät Turkuun, Maarianhaminaan ja Helsinkiin

Purjehdustapahtuman kattojärjestö on päättänyt vuoden 2024 isäntäsatamat. Mukaan valittiin ne satamakaupungit, joilta tapahtuma peruuntui kuluneena kesänä. Lisäksi mukaan pääsi Helsinki.

Miehen käsi pitää veneen ruorista kiinni.

Venekyytejä tarjoava sovellus sai hyvän vastaanoton Haminassa – ensi kesänä ulkomaalaisten turistien uskotaan lisäävän kysyntää entisestään

Bout Oy on tyytyväinen kesäänsä Haminassa. Nyt koulutetaan uusia veneenkuljettajia, koska ulkomaalaisten turistien uskotaan lisäävän kyytimääriä ensi kesänä. Toiminta laajeni myös Pyhtäällä.

Havainnekuva uudesta Meyer Groupin megajahdista.

Shipbuilder Meyer plans electric-powered luxury mega yachts

Able to reach a maximum speed of 23 knots, the vessel will have six decks and accommodate up to 44 guests.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle