Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pasi Ihalainen istuu kartan edessä sormenpäät yhdessä.

“Moniarvoisuus on sitä, että vain yhden tahto ei mene läpi”, sanoo Pasi Ihalainen – katso Ylen Suomi-koneesta, ketkä saavat kunniamerkin tai ylennyksen

Tasavallan presidentti palkitsee 3 631 henkilöä yhteiskunnallisista ansioista ritarikuntien kunniamerkeillä ja 2 891 henkilöä saa ylennyksen reservissä. Suomi-kone kertoo, keitä he ovat.

Dokumentissa kerrotaan Suomen kunniamerkkijärjestelmän 100-vuotisesta historiasta.

Ruusun ja Leijonan matkassa – suomalainen kunniamerkkiperinne on pitänyt pintansa

Minkälainen on Suomen kunniamerkkijärjestelmän historia?

Palkittu äiti: Ei ole tullut aika pitkäksi

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 35 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Yksi palkituista äideistä on maatilan emäntä Elma Kaarina Norberg (os. Vaarala), Sodankylästä. Hänellä ei ole tullut koskaan aika pitkäksi, vaikka hänen nuoruudessaan ei ollutkaan televisioita tai muita turhakkeita.

Yle Areena logo.

Kunniamitaleilla palkittavat pohjoissavolaisäidit: huolenpito kaikkein tärkeintä kasvatuksessa

Tasavallan presidentti palkitsee äitienpäivänä kaksi pohjoissavolaisäitiä ansiokkaasta kasvatustyöstä. Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalit kultaristein saavat suonenjokinen Kirsti Kivinen sekä kiuruvetinen Kaisa Niskanen.

Harri Holkeri

Harri Holkerista ritari

Jos Holkeri olisi ollut britti, hänestä olisi tullut Sir.

Yle Areena logo.

Suomalaiset kunniamerkit

Koko itsenäisyytemme ajan on eri asioissa ansioituneita kansalaisia palkittu Suomessa kunniamerkein. Osa niistä on myönnetty vain kerran.

Yle Areena logo.

Ahtisaari, Marskin ritarit ja poissaolevat toimittajat

Tv-katselijat saivat todistaa erikoista hetkeä, kun ensimmäisen kerran Linnaan kutsutut Marskin ritarit kohtasivat juhlavasti presidentti Ahtisaaren kanssa.

Yle Areena logo.

Pentti Iisalo - ritari mieheksi

Kun Pentti Iisalo syksyllä 1941 nimitettiin Mannerheim-ristin ritariksi, tarkoitti se käytännössä vaaran kasvua hänen omassa elämässään. Myöhemmin se toi mukanaan julkisuutta.

Yle Areena logo.

Ristiretkeläisten jäljillä

Ristiretkeläisten jälkiä seurataan Ruotsin rannikolta Ahvenanmaalle ja sieltä Varsinais-Suomeen.

Yle Areena logo.

Sibeliuksen 85-vuotisjuhlat

Presidentti Paasikivi kunnioitti kansallisen monumentin merkkipäivää. Säveltäjäkuuluisuuden juhlavastaanotto pidettiin Järvenpään Ainolassa.