Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joensuun Latu liikuttanut ihmisiä jo 70 vuotta

Yhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Partanen kertoo, että nykyisin monet lähtevät koko perheen voimin mukaan toimintaan..

Huutavanholman patikkareitin avajaiset lauantaina Tahkolla

Huutavanholman alueelle on tehty portaita ja kävelysiltoja luonnon kulumisen torjumiseksi.

Kunta odottaa vakuutusyhtiön päätöstä palaneesta Herajärven leirikeskuksesta

Retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa toukokuun lopulla. Sen mukana paloi retkeilykeskuksen kahvila-ravintola.

Kajaani kunnosti ylläpitämiään retkeily- ja maastopyöräilyreittejä – 25 kilometrin kehäreitti kulkee kaupunginosien välillä

Uusilla reiteillä tasataan kyläyhdistysten ylläpitämien reitistöjen kuormitusta ja parannetaan retkeilijöiden, polkujuoksijoiden ja maastopyöräilijöiden harrastusolosuhteita.

Nuotiopaikan pettymykseen on nyt ratkaisu: Oulussa testataan Suomen ensimmäistä halkoautomaattia

Omakohtainen kokemus innoitti oululaisen Valto Vaaraniemen kehittämään polttopuuautomaattia. Noin viikon käytössä ollut automaatti on herättänyt jo paljon kiinnostusta.

Metsähallitus kehittää Oulujärven ja Manamansalon retkeilyoloja

Manamansaloon suunnitellaan uusia merkattuja reittejä niin patikoijille kuin pyöräilijöillekin. Olosuhteita kohennetaan myös infotauluilla ja pysäköintialueella. Jatkossa mietitään myös Oulujärven vesireitistöjä ja talviretkeilyn mahdollisuuksia

Poliisi tutkii laavun paloa Seinäjoella – vapaaehtoiset aikovat aloittaa uuden laavun rakentamisen vielä ennen lumentuloa

Kyrkösvuoren esteettömän liikuntareitin varrella ollut suosittu järvilaavu paloi kokonaan lauantaita vasten yöllä. Pohjanmaan poliisille on tehty asiasta rikosilmoitus.

Poliisi kaipaa havaintoja Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla sattuneesta vaaratilanteesta

Poliisi haluaa kuulla paikalla olleilta vaeltajilta ja mönkijällä liikkuneilta miehiltä, mitä autiotuvalla tapahtui 6. syyskuuta.

Seinäjoella paloi taas laavu – Järvilaavusta vain tuhkat jäljellä Kyrkösjärvellä

Seinäjoen kaupungin omistaman laavun ylläpidosta vastaa Lakeuden latu ja polku ry. Laavu on palanut lauantaita vasten yöllä.

Puijolla alkaa pitkospuiden kunnostaminen

Kunnostettavia pitkospuita on sekä Kokonmäen että Konttilan kierroksella. Reiteille tehdään myös muutamia uusia pitkosrakenteita kaikkein kuluneimpiin maaston kohtiin.

Siian vaellusreittejä korjattu – Ilomantsin Koitereen ennallistaminen on saatu käyntiin

Keväällä alkaneessa Ilomantsin Koitereen ennallistamisessa on käyty käsiksi jo käytännön töihin. Alueella on poistettu nousuesteitä erittäin uhanalaisen vaellussiiaan reitiltä.

Tahkolla alueen historian vilkkain matkailukesä

Tahkon matkailualueen majoitusmäärät nousivat kesä-elokuussa yli 20 prosenttia edellisvuodesta. Matkailutuloa kertyi 6,4 miljoonaa euroa.

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Pikku-Ahveniston luonnonsuojelualueen laavu tuhoutui tulipalossa Ylöjärvellä – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi

Palo tuhosi myös vessan sekä kaksi puuliiteriä. Lisäksi tuli vahingoitti alueen puita. Poliisi tutkii asiaa vahingotekona. Vahingonteosta tekijä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Kangasalan retkireittien parannusohjelma liikkeelle Katajajärven kulmilla

Kaarinanpolkuun kuuluu 65 kilometriä retkireittiä. Siltä pääsee myös jatkamaan usean naapurikunnan reiteille.

50 hoitajaa ja lääkäriä ympäri maata leiriytyi Repoveden kansallispuistoon treenaamaan hengenpelastamista: "Ei harjoitella Lidlin takapihalla"

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa harjoitellaan tällä viikolla retkeilyonnettomuuksien varalta. Lavastetuissa tilanteissa opetellaan auttamaan loukkaantunutta maastopyöräilijää, melojaa ja kalliokiipeilijää.

Kota paloi matkailualueella Kuusamossa rannalla maanantai-iltana

Grillikotarakennus oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalla Rukajärven rannalle.

"Tuli vähän yllärinä" – viranomaiset aikovat selvittää, mikä sai aikaan marjanpoimijoiden joukkotartunnat

Ennakkotieto thaimaalaisten marjanpoimijoiden leiripaikoista ei tullut terveysviranomaisille asti. Niinpä yhdessä laadittuja varautumissuunnitelmia ei ollut. Koronakaaoksen likapyykki pestään kauden jälkeen, sanotaan ministeriöstä.

Isokurun retkeilyreitti avattiin Pyhätunturilla yli kahden vuoden remonttijakson jälkeen

Kaksi vuotta kestäneet kunnostustyöt on saatu päätökseen. Isokurun retkeilyreitti avautuu perjantaina Pyhätunturilla.

Avaruusasema keskellä erämaata vai onnistunut uudistus? Arkkitehti päivitti erämaakämppien perinteen Urho Kekkosen kansallispuistossa

Tulipalo tuhosi entisen tuvan suositusta retkikohteesta Inarissa. Metsähallitus on hakenut Rautulammen tupien uudella ilmeellä käytännöllisyyttä ja rakentamisen helppoutta.

Retkeilyinnostus jatkuu: Hossan ja Hiidenportin kävijämäärät ovat olleet ensimmäisen koronavuoden tasolla

Metsähallituksen Luontopalvelut kertoo kehittäneensä Hossan ja Hiidenportin sekä monen muun Kainuun luontokohteen retkeilypalveluja tänä kesänä.

Koituiko myrkkylevä kolmihenkisen perheen kohtaloksi Kaliforniassa? Useita patikointialueita suljettu kansallispuistossa

Pariskunta, heidän yksivuotias tyttärensä sekä koiransa löytyivät kuolleina syrjäiseltä patikointireitiltä 17. elokuuta. Alustavat ruumiinavaukset eivät ole valottaneet heidän kuolinsyytään.

Ruokaa varastelevat mäyrät kiusaavat retkeilijöitä Päijänteellä: "Noustuani ylös huomasin mäyrän tuijottavan minua ja järsivän sisätelttaa"

Häikäilemättömiksi heittäytyneet mäyrät ovat murtautuneet kanootteihin ja tunkeutuneet ruuan toivossa jopa telttoihin, joissa on ollut ihmisiä sisällä. Tutkijan mielestä eläinten käytös on erittäin poikkeuksellista, sillä mäyrä on ihmisarka.

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Kylmäluoman retkeilyalueella myrskyn vuoksi kaatuneet puut jätetään paikoilleen – monikäyttömetsää raivataan

Paula-myrsky kaatoi juhannusviikolla noin 70 prosenttia Kylmäluoman alueen luonnonmetsistä. Tuhon laajuus on samaa luokkaa alueen talousmetsissä.

Kovin into Keski-Suomen kansallispuistoissa samoiluun hiipui, kävijämäärät kääntyivät laskuun

Kävijämäärät Keski-Suomen kansallispuistoissa ovat tänä vuonna laskeneet 10–25 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Pitkällä aikavälillä retkeilyharrastuksen suosio näyttää yhä olevan kasvussa.

Suomi ja Viro perustivat yhteisen retkeilyalueiden verkoston edistämään luontomatkailua – nämä neljä aluetta ovat mukana Suomesta

Retkeilyalueverkoston tarkoituksena on edistää suomalais-virolaista retkeilyä, ulkoilua ja retkeilyalueisiin perustuvaa matkailua. Verkostoon kuuluvat Suomesta Evon, Ruunaan, Kylmäluoman ja Oulujärven retkeilyalueet.

Kalajoen luontoreitit vetivät kymmeniä tuhansia ulkoilijoita tänä kesänä

Kaupungissa arvioidaan, että retkeilijämäärät nousevat jopa pariin sataan tuhanteen.

Kulunut retkeilykesä on ollut vilkas: Hossan kysyntään vastataan parantamalla rakenteita

Hossan kansallispuiston uudistuksissa on panostettu uusiin esteettömiin palveluihin. Alueella on jo ennestään runsaasti liikuntaesteisille sopivia reittejä ja rakenteita.

Sadunomaisesta Kiikunlähteestä tuli liian suosittu – retkietiketti unohtuu, kun roskaava ihmismassa pakkautuu pienelle lammelle

Hollolassa turkoosina hohtavalle Kiikunlähteellä on jo muutaman vuoden ajan jouduttu miettimään keinoja, joilla voidaan rajoittaa ihmisvirtaa alueelle. Maasto on vauroitunut, roskaantunut ja alueen asukkaiden rauha rikkoontunut.

Kokenut retkeilijä Vesa Koivunen ei pelkää petoeläimiä tai pakkasta, mutta yö syysmyrskyssä jäi mieleen: "Ei voinut tehdä muuta kuin toivoa parasta"

Tänä viikonloppuna juhlistetaan Suomen luontoa Nuku yö ulkona -tempauksella. Alajärveläisen Vesa Koivusen mieleenpainuvimmat hetket luonnon helmassa syntyivät hurjissa sääoloissa.

Yli 100 000 kävijän Hossassa ei ole tarpeeksi peti- ja ruokapaikkoja – syrjäisellä seudulla ei ole tiloja myöskään uusille yrittäjille

Vuonna 2017 perustettu Hossan kansallispuisto on viiden vuoden aikana nostanut vuosittaisen vierailijamääränsä yli sadantuhannen ihmisen tasolle. Nousu on ollut niin iso, että palvelut eivät ole pysyneet kasvun tahdissa.

Hailuoto karsii ja kehittää retkeilyverkostoaan, kunta tavoittelee laadukkaita reittejä asukkaille ja matkailijoille

Hailuodossa on selvitetty retkeilyreittien kehittämismahdollisuuksia viime vuodesta alkaen. Nyt valmistuneen ehdotuksen mukaan kunta haluaa varmistaa reittien ylläpidon ja saavutettavuuden, minkä takia osasta reiteistä saatetaan joutua luopumaan.

Napapiirin retkeilyalueen rakenteita kunnostetaan

Kunnostuksen aikana muun muassa laajennetaan Vaattunkikönkään parkkialuetta ja siirretään Vikakönkään laavu kauemmaksi parkkipaikalta.

Martimoaavan lahot pitkospuut ovat pian uudet – retkeilyn suosio vauhdittaa luontokohteiden kunnostusta

Retkeilijöitä on maastossa entistä enemmän, mikä on lisännyt paineita kunnostaa huonokuntoisia retkeilyrakenteita.

Kintulammilla kaadetaan puita sähkölinjan reunasta, ennen kuin tuuli tekee sen

Puut jätetään maahan retkeilyalueelle, jotta monien eliöiden tarvitsemaa lahopuuta tulisi vähän lisää.

Suosittu retkeilykunta Loppi saa ensimmäisen esteettömän ulkoilureitin

Pyörätuolilla sekä vauvanvaunuilla on jatkossa aikaisempaa helpompi retkeillä loppilaisessa luonnossa.

Yli sata vuotta piilossa ollut keisarillinen kesäpaikka paljastui metsän kätköstä – "Kyllä siellä keisarin henki jollain tavalla huokuu"

Nikolai II:n kesänviettopaikka ehti metsittyä yli sadan vuoden ajan, ja kadota lähes kokonaan. Nyt Kaakkois-Suomessa meren rannalla sijaitseva keisarillinen huvialue pääsee vähitellen esiin retkeilijöiden ja historian harrastajien iloksi.

Kuhmon Lentuankosken esteetön polku remontoidaan: remontti alkaa kuun loppupuolella

Koskelle kulkee toinen polku Lentuankosken leirintäalueelta. Tämä polku on käytössä myös remontin aikana.

Mikä on ollut huippuhetkesi Suomen luonnossa? Lähetä kuva tai video!

Mikä sykähdytti suomalaisessa luonnossa vuonna 2021?

Henna Palosaari inspiroitui somesta ja asuu nyt vanhassa pakettiautossa, jonka remontoi itse – "Minulla on vapaus valita, missä koti sijaitsee"

Henna Palosaari asuu missä haluaa. Hän kunnosti 40 vuotta vanhasta pakettiautosta itselleen kodin.

Moni haaveilee elämänmuutoksesta, Vesa Nieminen teki sen: myi kotinsa, jätti työnsä ja löysi vuoden erämaavaellukselta rauhan ja rakkauden

Työelämän tutkijan mukaan rohkeat tarinat kannustavat ihmisiä uraliikkeisiin, mutta alanvaihdot ovat vielä marginaalinen ilmiö. Vesa Nieminen lähti, koska pystyi. Päätös kannatti, sillä olo parani ja erämaasta löytyi puoliso.

Mies ja nainen ajoivat autoa sylikkäin kolmen promillen humalassa Joensuussa

Hätäkeskus sai ilmoituksen miehestä ja naisesta, jotka ajoivat joensuulaisen leirintäalueen pihalla autoa yhdessä sylitysten. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Haminanmäen maisemapolusta ja kuntoportaista uusi päätös

Lapinlahden tekninen lautakunta käsitteli asian uudelleen, koska hallinto-oikeus kumosi aiemman päätöksen valituksen takia. Itse asia ei uudessa käsittelyssä muuttunut ja hanke pääsee nyt etenemään.

Katso video inarilaisen vaeltajan mielimaisemista: “Vaeltaminen on hyvä tapa nähdä luontoa ja uusia paikkoja”

Lapin tunturit ja kansallispuistot houkuttelevat paikallisia ja turisteja vaeltamaan. Laura Olsén-Ljetoffin suosikkikohteita ovat Muotkatunturi Pohjois-Inarissa ja Käsivarren tunturialueet.

Sateen ropinaa ja tuulen ujellusta, mutta sisävessa – trendikäs glamping eli luksustelttailu vie suomalaiset luontoon niin, että joku toinen kantaa teltan ja nuotiopuut

Glamping-majoitus yhdistää telttailun ja hotelliyöt. Rakennukset ovat kevytrakenteisia ja siirrettävissä. Teuvalaiset ystävykset tarjoavat tänä kesänä luksustelttailua ensi kertaa. Jyväskyläläisyritys taas on trendin uranuurtajia Suomessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle