Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liikunta jalkapallo yleinen yleiskuva anonyymi lasten harrastukset

Olympiakomitea lateli madonluvut lasten harrastamisesta – Vapaavuorelta raippaa hallitukselle: "Noudatetaanko yhteiskunnan arvojärjestystä?"

Olympiakomitean tilannekatsauksesta selvisi, että harrastuksista jäädään pois nuorempana kuin aiemmin. Lisenssipelaajien määrä on vähentynyt rajusti.

Tyhjä liikuntasali Lauttasaaren yhteiskoululla Helsingissä 30. marraskuuta 2020.

Hallitus haluaa lastenkin harrastukset säppiin – Paavo Arhinmäeltä tiukka pyyntö: "Tässä voi käydä niin, että lääkkeet ovat paljon pahempia kuin tauti"

Hallituksen koronaministeriryhmä suositteli, että lasten ja nuorten sisäharrastukset keskeytetään. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.

Kuntokeskus Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi oululaisessa kuntokeskuksessa pandemiarajoitusten aikaan.

Kuntosalit ovat kiinni juuri ennen parhainta sesonkia ja se voi olla kohtalokasta – kuntosaliketjun toimitusjohtaja: "Tämä on väärin"

Kuntokeskus Liikun 35 kuntosalista 14 on tällä hetkellä suljettuna. Toimitusjohtaja ei ymmärrä, miten ihmisten kuntoilun ja hyvinvoinnin ylläpitämisen estäminen auttaa pandemian hillitsemisessä.

Puolangan Paljakassa lasketellaan, vaikka osa maata on sulkutilassa koronan takia.

Puolanka jatkaa lasten ja nuorten kannustamista liikkumaan ulkona tarjoamalla kausikortit Paljakan laskettelukeskukseen

Laskettelu on mukana nyt myös koululaisten Suomen harrastamisen mallin kerhotarjonnassa. Kerholaisille kustannetaan lisäksi kyydit ja lasketteluvälinevuokra koulun kerhohankkeesta.

Susi Nousiainen.

Susi Nousiaisen kolumni: Harrastaminen ei tarkoita sitä, että olisi pakko mennä kerran viikossa johonkin muualle

Miten löytää harrastus, joka ei polta lasta myöhemmin loppuun, vaan tarjoaa kokemuksen kuuluvuudesta? kysyy Nousiainen

Hymyilevä nuori nainen katsoo kameraan parvekkeellla, vieressä on jouluvaloja.

Onko tässä Suomen seuraava Lucia-neito? Kokkolassa opiskeleva Cecilia Lasén on yksi kymmenestä ehdokkaasta

Suomen Lucia-neito valitaan noin viikon kuluttua. Kymmenen ehdokkaan joukossa on kokkolalainen Cecilia Lasén, joka opiskelee parhaillaan sosionomiksi Kokkolassa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanin vaativan kuntoutuksen osaston ja Sotkamon vuodeosaston koronatartunnat rauhoittumassa

Osas­to­jen avaa­mis­ta ar­vioi­daan lop­pu­vii­kon ai­ka­na, kerrotaan Kainuun sotesta. Tällä hetkellä uudet tartunnat liittyvät pääosin lähipiiriin ja urheiluharrastuksiin.

Juontaja Aleksi Taponen

Yle Radio Suomen Kaakon iltapäivä harrastaa koko iltapäivän – kuuntele lähetystä Kotkan Savotasta

Kotkan Mussaloon on rakentunut viime vuosien aikana monipuolinen liikuntalajien keskittymä. Tänään torstaina siellä on myös Yle!

Anonyymi nuori juo tölkistä.

Hyviä uutisia Keski-Suomen kouluista: liikkumattomien osuus on kutistunut, ja yhä useampi nuori on täysin raitis

Kokonaan raittiiden nuorten määrä on viime vuosina kasvanut koko maassa. Hieman aiempaa useampi myös liikkuu hengästyttävästi vähintään tunnin viikossa.

Kuvassa on pyöräilijä ja juoksija meren rannassa.

"Selkäongelmista kärsivä ymmärtää parhaiten toista selkävaivaista" – paikallisyhdistykset tarjoavat liikuntaa ja vertaistukea

Kansallisella selkäviikolla tuodaan esiin selän terveyden merkitystä ja kannustetaan ihmisiä ennakoivaan itsehoitoon.

Painuransa lopettanut Petra Olli Helsingissä 6. lokakuuta 2021.

Petra Olli maksoi menestyksestään kovan hinnan – terapia ja lääkitys pelastivat: "Muuten en istuisi nyt tässä"

Tiistaina julkaistaan Petra Ollin kokemuksista avoimesti kertova kirja. Urheiluhullut-ohjelmassa vieraillut Olli kertoo, että hänen oli vaikeaa hakea apua ongelmiinsa.

Jousiampuja Sini Myllymäki tähtää

Sini Myllymäki odottaa usein tunteja, että pääsee ampumaan nuolia – rohkaisee liikuntarajoitteisia harrastamaan, koska se on kaiken vaivan arvoista

Liikuntarajoitteiset nuoret eivät löydä harrastusten pariin, sillä tietoa on heikosti ja apua vaikea pyytää. Asioiden selvittäminen itse voi olla vaivalloista ja se tekee kotiin eristäytymisestä helppoa.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Moni lopetti säännöllisen liikuntaharrastuksen korona-aikana – Päijät-Hämeessä pyritään saamaan liikkujat takaisin seuratoimintaan

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu -aluejärjestössä tehdään yhteistyötä seurojen ja kuntien kanssa, jotta varsinkin lapset ja nuoret palaisivat liikuntaharrastusten pariin.

Black Diamond Cheerleadersin 2011-2009 -syntyneiden kilpajoukkue Mirage.

Kaverit kantoivat cheerleading-joukkueen lapset korona-ajan yli, kun monilta muilta meni motivaatio: "Tieto tulevista kisoista auttoi"

Mielekäs harrastus on ollut monen lapsen ja nuorten henkireikä korona-aikana. Innokkaimpienkin motivaatio on ollut koetuksella, kun treenaamaan ei ole päässyt normaalisti. 

Lasten mietteitä liikuntaharrastuksista olympiapäivänä

Yli 20 000 lasta putosi urheiluharrastuksista ja nyt heitä houkutellaan takaisin – liikuntasosiologi: "Entä jos ottaisimme lasten näkökulman?"

Korona-aikana arviolta yli 20 000 lasta ja nuorta putosi urheiluharrastuksista. UKK-instituutin johtaja ehdottaa vanhempainiltojen hyödyntämistä, liikuntasosiologi muistuttaa lapsen toiveiden kuuntelusta. Porkkanaa tarjoaa myös valtio.

jaakiekko

Selvitys: Suomi tuottaa kolmanneksi eniten jääkiekon miesten huippupelaajia

Suomi ylsi hieman yllättäen kärkiviisikkoon todennäköisyydessä yltää golfin huipulle.

Terveydenhoitaja antaa koronarokotuksen oppilaalle Jyskän koulussa

Pohjois-Karjalassa sairastuvat nyt lapset ja nuoret – yli 60-vuotiaiden tartuntamäärät kasvussa

Pohjois-Karjala on yhä kiihtymisvaiheessa, ja aiemmat suositukset pysyvät voimassa. Tasaantumisen merkkejä on kuitenkin ilmassa. Tällä hetkellä 10–19-vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä, mikä on uusi ilmiö.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Pohjanmaa siirtyi leviämisvaiheeseen – koronatilanne heikentynyt nopeasti

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti leviämisvaiheeseen siirtymisesta maanantaina pitämässään ylimääräisessä kokouksessa.

Salibandyseura Mig treenaa

Koronarajoitukset horjuttavat pienten urheiluseurojen taloutta – "Ei me voida pyytää pelaajilta turhasta maksua"

Esimerkiksi tamperelaisen MIG Salibandyn jäsenet empivät, kannattaako alkavalle kaudelle maksaa jäsenmaksuja, jos pelaamaan ei kuitenkaan pääse.

Kuva brasilialaisen jujutsun treeneistä painitilanteesta.

Harrastajat saavat itse valita pitävätkö turvavälin – kamppailusalilla uskotaan, että valtaosa treenaa yhä lähikontaktissa: "Painia ei voi yksin"

Pääkaupunkiseudulla tulee perjantaina voimaan uusia kokoontumisrajoituksia. Avin päätökset herättävät jälleen ihmetystä harrastajien keskuudessa.

Kuopio-halli.

Kuopio-halli avataan jälleen kaikelle kansalle liikuntaan

Suosittu liikuntapaikka Kuopio-halli palvelee taas laajasti liikuntaharrastajia. Viime kuukaudet halli on ollut rokotuskeskuksena, mutta nyt halli on jälleen liikkujien käytössä. Kolmasosa hallista on edelleen rokotuskeskuksena.

Elimäen jalkapallokenttä, nurmi

Kyläseura sadetti urheilukenttää monta yötä – sai viheriön lopulta pelikuntoon, vaikka Kouvolan kaupunki lopetti kentän ylläpidon

Elimäellä jalkapalloseura ryhtyi tänä kesänä hoitamaan kenttäänsä itse, kun kaupunki karsi ylläpidettävien urheilukenttien lukumäärää. Kaupungin antama letku ja yksi sadetin eivät ihan riittäneet.

Kajaanin pallokerhon GF-junioreiden Kiira Sirviö odottaa omaa lyöntivuoroaan Kajaanin Naperoleirin kisassa.

Vihdoinkin! Kesän paras aika on käsillä, kun valtakunnallinen pesäpalloleiri alkoi koronatauon jälkeen – muutkin lajit toivovat, että harrastuksiin palataan

Arviolta satojen tuhansien nuorten harrastus on ollut koronan aikaan tauolla. Esimerkiksi pesäpallon harrastajien määrä väheni, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä.

Padel-maila- ja pallo Kotkan padel-kentällä.

Kainuun ensimmäiset padelkentät avattiin Kajaaniin – kenttiä suunnitteilla myös Vuokattiin

Padel on mailapeli, jossa yhdistyvät tenniksen ja squashin kentät. Peliä pelataan tennispallolla, ja se saa esimerkiksi osua seinään tietyin ehdoin.

Aiju Salminen, Yle kolumnikirjoittaja

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Löysin kuntoilulajin, jota en vihaa

Osa ihmisistä saa nautintoa liikkumisesta ja urheilusuoritukseen keskittymisestä. Toisille on toimivinta kuitenkin olla kiinnittämättä huomiota siihen mitä on tekemässä, ja antaa huomionsa harhautua mahdollisimman kauas, arvelee Salminen.

Elli Lahtinen ja Anni Rauhala

Salit ovat taas auki: Elli Lahtisen ja Anni Rauhalan unelmien tavoittelu jatkuu – kymmenettuhannet muut lapset ja nuoret katosivat harrastuksista

Kuvallinen tarina kertoo kahden nuoren arvaamattomasta vuodesta, jolloin treenit siirtyivät kerrostaloasuntoon ja telineet jäivät lukkojen taa.

Ouluhallin uuden osan tilat - miehet pelaavat lentopalloa

Ouluhallin laajennus otettiin virallisesti käyttöön – iso panostus Pohjois-Suomen liikunta- ja tapahtumatilaisuuksiin

Ouluhallin kupeeseen rakentunut laajennusosa on virallisesti käytössä. Hallissa on muun muassa 1 500 katsojaa vetävä palloiluhalli sekä telinevoimistelijoille oma harjoitustila. Ouluhallin vanhan osan saneeraus ja uudisrakennus maksoivat 20 miljoonaa euroa.

Maalitilanne Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) 2006 Eira, ja Puistolan Urheilijat (PuiU) 2006 pojat jalkapallo-ottelussa, Väinämöisen kenttä, Hki, 8.7.2017.

Tuore tutkimus kumoaa yleisen käsityksen: urheiluseurassa harrastaminen ei paranna nuoren ruokailutottumuksia

Tutkijan mukaan ruokailutottumuksiin vaikutti enemmän liikunnan määrä kuin se, liikkuiko urheiluseurassa vai ei. Tutkijan mukaan nuorten ravitsemusta pitäisi edistää valtakunnallisesti koko perhe huomioiden.

Tuore tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kuvattuna keskustan tilaisuudessa.

Yleisörajoituksista raivostunut urheiluväki odottaa muutosta – uusi urheiluministeri Antti Kurvinen lupasi puuttua asiaan

Keskustan Antti Kurvinen aloittaa torstaina Suomen tiede- ja kulttuuriministerinä, joka vastaa myös urheiluasioista. Yle kysyi Kurvisen kantaa kolmeen tällä hetkellä urheiluväkeä puhuttavaan kysymykseen.

Lapset ja nuoret palaamassa urheilukentille

Toukokuu tuo tullessaan odotettuja vapautuksia nuorten liikuntaharrastuksiin – kävimme katsomassa nuorten tunnelmia vappupäivänä

Vappupäivän treeneissä oli totuttua enemmän väkeä, kun teini-ikäisten harrastuksia koskevia koronarajoituksia on alettu purkaa asteittain. Yle Urheilu kävi seuraamassa nuorten tunnelmia, videossa äänessä Akseli Kiviranta, Laura Kontola ja Kristiina Riiali.

Palloja korissa padelkentällä

Padel tulee voimalla myös Kanta-Hämeeseen

Mailapeli padelin suosio kasvaa koko maassa. Myös eri puolelle Kanta-Hämettä rakennetaan nyt padelin ulkokenttiä tai kokonaan uusia halleja. Halleja on vireillä ainakin Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Nuoria urheilemassa vapaa-ajalla Lauttasaaren liikuntapuistossa Helsingissä.

Nuoret saavat taas jatkaa liikuntaharrastuksia Jämsässä – erittäin tiukkoja koronaohjeita noudattaen

Koronaohjeet edellyttävät yhä muun muassa kahden metrin turvavälin säilyttämistä.

FC Kuusysin P9-joukkueen harjoitukset Lahdessa.

Nuoret pääsevät urheiluharrastuksiin jo huhtikuussa – Olympiakomitea ei ole vieläkään tyytyväinen hallituksen aikatauluun rajoitusten purkamisesta

Olympiakomitea vaatii, että lapset ja nuoret pääsisivät kilpailemaan jo toukokuussa, eikä kesä-heinäkuussa, kuten hallitus esittää.

Pyöräliikkeen pyörätarjontaa. Värikkäitä pyöriä rivissä.

Pieksämäki tarjoaa työntekijöilleen polkupyöräedun

Polkupyöräetu on verovapaata aina 1 200 euroon saakka.

Tyhjä luokkahuone Hämeenlinna nummen koululla.

Keski-Suomi pohtii tänään koronarajoitusten keventämistä, ensimmäisenä harkitaan etäopetuksesta luopumista

Viime viikolla ennakoitiin, että Keski-Suomessa saatetaan tällä viikolla ainakin osittain palata epidemian perustasolle.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Olympiakomitea ja 119 jäsenjärjestöä: Nuorten harrastustoiminnan vapauttamisen tulee tapahtua huhtikuussa ensimmäisessä aallossa

Olympiakomitean ja sen jäsenjärjestöjen mukaan hallituksen exit-strategiassa on merkittäviä epäkohtia.

Huomioväriseen pipoon pukeutunut metsästäjä tähtää haulikolla. Kuvassa metsästäjä ylhäältä nähtynä.

State agency proposes hunting bans in busiest hiking areas

The proposal comes after two people were killed in Finland last year in separate hunting accidents within national parks.

jalkapallo, nuoret

UKK-instituutin johtaja on huolissaan liikuntapudokkaista, vaikka ymmärtääkin hallituksen suunnitelmia – lasten ja nuorten tutkimuksesta hälyttäviä tuloksia

UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ymmärtää hallituksen suunnitelmia, mutta toivoo, että lapset pääsisivät liikuntaharrastusten pariin vielä ennen kesää.

salonen

Olympiakomitea vetosi päättäjiin lasten liikunnan puolesta

Olympiakomitea on huolestunut rajoitusten vaikutuksista lasten liikuntaan.

Juniorijääkiekko, kuvituskuva

Olympiakomitean toimitusjohtaja: ainakin 25 000 lasta on kadonnut urheiluharrastuksista jo nyt – on huolissaan "sulkutilan" vaikutuksista lapsiin

Hallituksen uudet koronalinjaukset keskeyttävät yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan suuressa osassa maata.

Äiti Laura Lehtilä vaihtaa vaippoja vauvalleen kuntosalin lattialla.

Kun perhe kasvaa, vanhempien liikkuminen loppuu – niin ei tarvitse olla, ajattelee Laura Lehtilä, joka opettaa nyt äitejä treenaamaan vauvojen kanssa

Seinäjoelta löytyy kuntosali, jonne lapset ovat tervetulleita. Konsepti on harvinainen, vaikka saleilla lasten oma toiminta ja lapsiparkit ovat yleistyneet.

Kasvomaskisuosituksesta kertova kyltti bussipysäkillä Jyväskylässä.

Jyväskylä onnistui koronatartuntojen taittamisessa – rajoitusten purkamista pohditaan

Kuluvalla viikolla on tartuntoja on ollut 19, kun ennätysviikolla tammikuun lopussa niitä oli 240.

Oulun Raksilan uimahallin edusta kuvattuna tammikuussa 2020

Oulussa avataan senioreiden liikuntatiloja, muutoin aikuisten harrastustominta tauolla – koronasuosituksia jatketaan 7. maaliskuuta asti

Uimahallit ja kaupungin tiloissa olevia kuntosaleja avataan 65 vuotta täyttäneille ensi keskiviikkona.

Ilmakuva Torniosta Suomen ja Ruotsin rajalla liikenneruuhka. Ihmiset jonottavat takaisin suomeen pääsyä.

Länsi-Pohjasta on löytynyt ensimmäinen todennäköinen virusmuunnostapaus: vahvistusta odotetaan

Länsi-Pohjan koronasuosituksia on hieman lievennetty. Alle 20-vuotiaiden harrastusryhmät ja SM-tason ryhmäkilpaurheilu sallitaan.

Läheltä

Messukeskukseen puuhataan golfin harjoittelupaikkaa

Korona-ajan hiljentämään Messukeskukseen on tulossa lisää liikuntamahdollisuuksia.

Nuoret pelaavat salibandya.

Jyväskylässä lasten harrastukset, museot ja kirjastot avataan jälleen: "Koronatilanne rauhoittumassa"

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä muistuttaa, että tilanne voi muuttua nopeasti jälleen huonompaan suuntaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle