Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappeenrannan uimahalli sisältä.

Liikuntapaikkamaksut nousevat Lappeenrannassa – suurimmat korotukset tulevat lasten harjoitusvuoroihin

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi ensi vuodelle suunnitellut korotukset liikuntapaikkamaksuihin.

Kuvassa on pyöräilijä ja juoksija meren rannassa.

THL: Alle puolet aikuisista liikkuu riittävästi ja viidennes kokee nukkuvansa liian vähän

Miehet liikkuvat naisia useammin riittävästi. Ikääntyneet puolestaan syövät kalaa ja täysjyvätuotteita suositusten mukaisesti nuorempia ikäryhmiä yleisemmin.

Inkeroisten uimahalli.

Katso, miten kotikaupunkisi liikuntapaikkojen maksut muuttuvat – tällaisia korotuksia Suomen suurimmat kaupungit suunnittelevat

Yhä vähenevässä määrin Suomen suurimmissa kaupungeissa lasten ja nuorten harjoitusvuorot ovat maksuttomia.

Jalkapalloilijoita istumassa aurinkoisella kentällä.

Planin kyselyn mukaan viidennes nuorista on kohdannut vähättelyä urheiluharrastuksessaan

Koon ja ulkonäön kommentointia joutuvat kuuntelemaan erityisesti tytöt. Pojat kohtaavat haistattelua, rasismia ja väkivaltaista kieltä.

Salibandypelaajat venyttelevät Joensuun areenassa.

Jääkö lapsesi penkille, kun muut saavat jatkuvasti peliaikaa? Teemme juttua tasa-arvosta lasten urheiluharrastuksissa

Kuka pelaa ykkösketjussa, kuka kuluttaa vaihtopenkkiä? Kerro kokemuksistasi tasapuolisuudesta urheiluseurojen junioritoiminnassa, teemme juttua aiheesta.

Karttakuva Hauhon kirkonkylästä.

Hauholla mitellään jo 21. kerran uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa

Jokamiestriathloniin odotetaan noin 200 osallistujaa. Heistä joka kolmas on ensikertalainen.

Matilda Nilsson pelaa palloa Espoossa Emma tytön kanssa.

Matilda Nilsson teki koulussa työskennellessään huolestuttavan havainnon suomalaisista lapsista – haluaa nyt puuttua vakavaan ongelmaan

Jääkiekkoilija Matilda Nilsson, 26, haluaa hyödyntää urheilu-uralta saamaansa tietotaitoa auttamalla perheitä, jotka tarvitsevat tukea liikunnallisten elintapojen omaksumiseen.

Erivärisiä hyppynaruja laatikossa.

Lastenmaa toimii Hämeensaaren Kesäkadulla koko kesän

Toiminnasta vastaavat ohjausalan ammattilaiset, jotka opastavat ja ohjaavat peleihin ja leikkeihin.

Aaro Mettänen, Ia Vesterlund, Olivia Korpela, Mona Wallenius, Sofia Sistonen seisovat koulun pihalla.

Korona ei nujertanut lasten ja nuorten intoa harrastaa – uusia harrastuksia aloitettiin jopa hieman enemmän kuin vanhoja lopetettiin

Moni lapsi ja nuori löysi koronan vuoksi keskeytyneen harrastuksen tilalle uusia tapoja liikkua ja harrastaa. Esimerkiksi luonnossa liikkuminen yleistyi selvästi.

Väitöskirjatutkija Juuso Jussila istuu kuntosalitilassa ja katsoo kameraa.

Moderni yhteiskunta ei kannusta liikkumaan – tutkimuksesta löytyi yhteys nuorten liikunnan puutteen ja masennuksen välillä

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta on selvinnyt yhteys nuorten liikunnan puutteen ja masennuksen välillä. Ero liikuntaa harrastamattomien ja viikoittain neljä tuntia liikkuvien nuorten mielenterveydessä on suuri.

Poika tekee voltin puuta vasten.

Lasten Liikunnan Tuen kesätoimintaan on palkattu nuoria

Jokainen kesätöihin valittu nuori pääsee olemaan osana ohjaajatiimiä, kerrotaan yhdistyksestä.

Kalle Pallonen lähtötelineissä.

Pitkä liikuntatauko keski-iässä tyhjentää nopeat solut – ”Jännekudos ei välttämättä kestä sellaisia voimia”, toteaa liikunnan professori

Ihmisen nopeusominaisuuksien ja jänteiden heikkeneminen alkaa keski-iän koittaessa. Kangistumisen vauhti kiihtyy mikäli nopeita lihassoluja ja jänteitä ei rasiteta.

anonyymi nuori selaa puhelinaan.

Yllättävä tutkimustulos Jyväskylässä – some vie nuorten vapaa-ajasta vain pienen osan, sen sijaan moni kaipaa kavereita ja muuta tekemistä

Jyväskylä selvittää parhaillaan kulttuuripalveluiden käyttöä, ja niiden vaikutusta ihmisten hyvinvointiin. Ensimmäisten tulosten mukaan nuoret harrastavat monipuolisesti ja some vie aikaa vain vähän.

Sirkuskoulu Rohki Hyän kokeneempien oppilaiden ryhmäkuva.

Hyvin sanottu -keskustelussa on luvassa puhetta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksista

Hämeenlinnan pääkirjastossa pidettävään Hyvin sanottu -keskusteluun on vapaa pääsy.

Fysioterapeutti Linda Kettunen neuvoo Heta Tuuria keskivartaloliikkeessä.

Pakaroiden treenaaminen on trendikästä, mutta myös terveellistä – näillä liikkeillä vahvistat tärkeää lihasta

Fysioterapeutti Linda Kettunen valitsi neljä liikettä, joilla pakaralihasta voi vahvistaa monipuolisesti jokaiseen liikesuuntaan. Korkeushyppääjä Heta Tuuri kertoo omista aktivaatiorutiineistaan.

Jääkiekkomaila ja kiekko jäässä yleiskuvassa.

Rasismiin puuttunutta juniorivalmentajaa rangaistiin – seura valitti urheilun oikeusturvalautakuntaan, kun Jääkiekkoliitto ei pyörtänyt päätöstään

Lahtelaisseura Junior-Pelicans ry valitti joulun alla urheilun oikeusturvalautakuntaan valmentajansa saamasta toimitsijakiellosta sekä seuralle määrätystä tuhannen euron sakosta.

Hiihtäjiä ensilumella Vöyrillä.

Hiihtokausi alkaa pian ympäri Pohjanmaata lauhasta säästä huolimatta: ”Siitä ei ole epäilystä, etteikö Suomen kansa rakastaisi hiihtämistä”

Vöyrillä lämpö siirsi latujen avaamista viikolla, mutta maanantaista lähtien laduilla on riittänyt hiihtäjiä. Joupiskalla osa laduista aukeaa todennäköisesti jo tulevana viikonloppuna.

Ishockeyspelaren Emil Hemming.

"Talon voi myydä, jäämme tänne" – koko Hemmingin perhe teki suuren päätöksen poikien unelman eteen

Jos perheessä on tavoitteellisesti urheilevia lapsia, jossain vaiheessa voi herätä kysymys: Kuinka aikaisin ja kuinka vakavasti haluamme perheenä panostaa lasten harrastuksiin?

Lapset pelaavat jalkapalloa Oulunkylän urheilupuiston kentällä

Lasten ja nuorten liikkumisinto näyttää palanneen koronaa edeltävälle tasolle

Parin vuoden välein tehtävä LIITU-tutkimus antaa viitteitä siihen, että koululaiset harrastavat jälleen liikuntaa koronatauon jälkeen. Edelleen liian moni liikkuu liian vähän.

Leikkipuisto, leluja hiekkalaatikolla.

Keskiviikko 12.10.2022 (tv)

Ukrainan lapset. Lääkejodi. Liikunta. Sää.

Jääkiekko kuvituskuva

"Katastrofaalisia vaikutuksia lasten ja nuorten liikuntaan" – energiakriisillä voi olla kauaskantoiset seuraukset suomalaisten kansanterveyteen

Energiakriisi koettelee etenkin jääurheilua, jonka harrastajat ovat epätasa-arvoisessa asemassa. Urheiluliitot ja -seurat vetoavat päättäjiin, ettei liikuntapaikkoja suljettaisi.

Kouvolan Saviniemen koulun kuvataide ja kädentaito -kerhon oppilaat Iida Nyberg, Emilia Huusari, Miro Ruokola.

5.-luokkalainen Emilia Huusari pääsee harrastukseensa heti koulun jälkeen – samoin tekevät jo sadattuhannet muutkin lapset, eikä maksa mitään

Maksuttomat harrastukset tavoittavat yhä laajemman joukon lapsia ja nuoria. Koulupäivän päätteeksi järjestettävät harrastekerhot ovat merkityksellisiä erityisesti kuntakeskusten ulkopuolella, jossa harrastustarjontaa on ennestään vähemmän.

Minttu Palsola tekee vatsalihasliikkeitä ulkokuntosalilla.

Moni aloittaa liikunnan harrastamisen tarmokkaasti, mutta into hiipuu nopeasti – näillä keinoilla liikuntamotivaatio pysyy yllä

Usein puhutaan motivaation määrästä, mutta olennaisempaa on sen laatu, toteaa Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Minttu Palsola. Jos liikunta tuntuu pakolta, motivaatio tyrehtyy helposti.

Ukrainalaiset etsivät harrastuksia syksylle

Ukrainalaisille esiteltiin harrastusmahdollisuuksia Raumalla – Mykhailo Nikandrov: "Lapset pääsevät urheilun kautta osaksi yhteiskuntaa"

Paikalliset urheiluseurat ovat olleet aktiivisia ja tarjonneet ukrainalaislapsille mahdollisuutta harrastaa, kertoo Porin vastaanottokeskuksen johtaja. Ukrainalaisperheet ovat asiaan tyytyväisiä.

Oulun Kärppien puolustaja Atte Ohtamaa

Atte Ohtamaan stipendirahasto tukee nuorten urheilua Nivalassa

Nivalan kaupunki antoi 10 000 euroa rahaston perustamispääomaksi. 

Mies jäähallin vitriinien edessä

HPK haluaa tekojääradan Hämeenlinnaan – "Antaa mahdollisuuden laajalle joukolle nuorisoa harrastaa"

HPK:n tavotteena on saada kaupunginvaltuusto tekojääradan kannalle. Seura on myös pieneltä osalta valmis kattamaan jääurheilupaikan rakentamiskustannuksia.

Forssan monitoimikeskus Monikylä sisätilojen havainnekuvassa

Forssan Akvarellin pihasta tehdään kaikkien kaupunkilaisten liikuntapaikka

Monen liikuntapisteen ideana on, että koko perhe voi liikkua yhdessä, mutta omilla laitteillaan. Erilaisia laitteita ja telineitä Akvarellin pihaan on tulossa viitisenkymmentä.

Nuoria pelaamassa futsalia.

Tervakoski riehaantui suomalaisen urheilun etusivulle nousseesta lajista – uuden areenan lisäksi kylä isännöi kohta futsalin EM-karsintaa

Tervakoskelaisten nuorten miesten joukkue nousi vauhdilla futsalin SM-tasolle, ja osa heistä tähtää maajoukkueeseen. Maaliskuussa kylällä pelataan Uefan 19-vuotiaiden EM-karsintojen otteluja.

Tuolijumppaan kokoontui parikymmentä ikäihmistä.

Joroinen on Suomen liikkuvin kunta – tarjoaa urheiluseuroille ilmaisvuoroja ja asukkaille maksuttomia liikuntaryhmiä

Joroisten kunta sai Urheuilugaalassa Suomen liikkuvin kunta -palkinnon. Tällaisilla keinoilla pieni kunta Pohjois-Savossa on saanut asukkaansa liikkeelle.

Liikunta jalkapallo yleinen yleiskuva anonyymi lasten harrastukset

Olympiakomitea lateli madonluvut lasten harrastamisesta – Vapaavuorelta raippaa hallitukselle: "Noudatetaanko yhteiskunnan arvojärjestystä?"

Olympiakomitean tilannekatsauksesta selvisi, että harrastuksista jäädään pois nuorempana kuin aiemmin. Lisenssipelaajien määrä on vähentynyt rajusti.

Tyhjä liikuntasali Lauttasaaren yhteiskoululla Helsingissä 30. marraskuuta 2020.

Hallitus haluaa lastenkin harrastukset säppiin – Paavo Arhinmäeltä tiukka pyyntö: "Tässä voi käydä niin, että lääkkeet ovat paljon pahempia kuin tauti"

Hallituksen koronaministeriryhmä suositteli, että lasten ja nuorten sisäharrastukset keskeytetään. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.

Kuntokeskus Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi oululaisessa kuntokeskuksessa pandemiarajoitusten aikaan.

Kuntosalit ovat kiinni juuri ennen parhainta sesonkia ja se voi olla kohtalokasta – kuntosaliketjun toimitusjohtaja: "Tämä on väärin"

Kuntokeskus Liikun 35 kuntosalista 14 on tällä hetkellä suljettuna. Toimitusjohtaja ei ymmärrä, miten ihmisten kuntoilun ja hyvinvoinnin ylläpitämisen estäminen auttaa pandemian hillitsemisessä.

Puolangan Paljakassa lasketellaan, vaikka osa maata on sulkutilassa koronan takia.

Puolanka jatkaa lasten ja nuorten kannustamista liikkumaan ulkona tarjoamalla kausikortit Paljakan laskettelukeskukseen

Laskettelu on mukana nyt myös koululaisten Suomen harrastamisen mallin kerhotarjonnassa. Kerholaisille kustannetaan lisäksi kyydit ja lasketteluvälinevuokra koulun kerhohankkeesta.

Susi Nousiainen.

Susi Nousiaisen kolumni: Harrastaminen ei tarkoita sitä, että olisi pakko mennä kerran viikossa johonkin muualle

Miten löytää harrastus, joka ei polta lasta myöhemmin loppuun, vaan tarjoaa kokemuksen kuuluvuudesta? kysyy Nousiainen

Hymyilevä nuori nainen katsoo kameraan parvekkeellla, vieressä on jouluvaloja.

Onko tässä Suomen seuraava Lucia-neito? Kokkolassa opiskeleva Cecilia Lasén on yksi kymmenestä ehdokkaasta

Suomen Lucia-neito valitaan noin viikon kuluttua. Kymmenen ehdokkaan joukossa on kokkolalainen Cecilia Lasén, joka opiskelee parhaillaan sosionomiksi Kokkolassa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanin vaativan kuntoutuksen osaston ja Sotkamon vuodeosaston koronatartunnat rauhoittumassa

Osas­to­jen avaa­mis­ta ar­vioi­daan lop­pu­vii­kon ai­ka­na, kerrotaan Kainuun sotesta. Tällä hetkellä uudet tartunnat liittyvät pääosin lähipiiriin ja urheiluharrastuksiin.

Juontaja Aleksi Taponen

Yle Radio Suomen Kaakon iltapäivä harrastaa koko iltapäivän – kuuntele lähetystä Kotkan Savotasta

Kotkan Mussaloon on rakentunut viime vuosien aikana monipuolinen liikuntalajien keskittymä. Tänään torstaina siellä on myös Yle!

Anonyymi nuori juo tölkistä.

Hyviä uutisia Keski-Suomen kouluista: liikkumattomien osuus on kutistunut, ja yhä useampi nuori on täysin raitis

Kokonaan raittiiden nuorten määrä on viime vuosina kasvanut koko maassa. Hieman aiempaa useampi myös liikkuu hengästyttävästi vähintään tunnin viikossa.

Kuvassa on pyöräilijä ja juoksija meren rannassa.

"Selkäongelmista kärsivä ymmärtää parhaiten toista selkävaivaista" – paikallisyhdistykset tarjoavat liikuntaa ja vertaistukea

Kansallisella selkäviikolla tuodaan esiin selän terveyden merkitystä ja kannustetaan ihmisiä ennakoivaan itsehoitoon.

Painuransa lopettanut Petra Olli Helsingissä 6. lokakuuta 2021.

Petra Olli maksoi menestyksestään kovan hinnan – terapia ja lääkitys pelastivat: "Muuten en istuisi nyt tässä"

Tiistaina julkaistaan Petra Ollin kokemuksista avoimesti kertova kirja. Urheiluhullut-ohjelmassa vieraillut Olli kertoo, että hänen oli vaikeaa hakea apua ongelmiinsa.

Jousiampuja Sini Myllymäki tähtää

Sini Myllymäki odottaa usein tunteja, että pääsee ampumaan nuolia – rohkaisee liikuntarajoitteisia harrastamaan, koska se on kaiken vaivan arvoista

Liikuntarajoitteiset nuoret eivät löydä harrastusten pariin, sillä tietoa on heikosti ja apua vaikea pyytää. Asioiden selvittäminen itse voi olla vaivalloista ja se tekee kotiin eristäytymisestä helppoa.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Moni lopetti säännöllisen liikuntaharrastuksen korona-aikana – Päijät-Hämeessä pyritään saamaan liikkujat takaisin seuratoimintaan

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu -aluejärjestössä tehdään yhteistyötä seurojen ja kuntien kanssa, jotta varsinkin lapset ja nuoret palaisivat liikuntaharrastusten pariin.

Black Diamond Cheerleadersin 2011-2009 -syntyneiden kilpajoukkue Mirage.

Kaverit kantoivat cheerleading-joukkueen lapset korona-ajan yli, kun monilta muilta meni motivaatio: "Tieto tulevista kisoista auttoi"

Mielekäs harrastus on ollut monen lapsen ja nuorten henkireikä korona-aikana. Innokkaimpienkin motivaatio on ollut koetuksella, kun treenaamaan ei ole päässyt normaalisti. 

Lasten mietteitä liikuntaharrastuksista olympiapäivänä

Yli 20 000 lasta putosi urheiluharrastuksista ja nyt heitä houkutellaan takaisin – liikuntasosiologi: "Entä jos ottaisimme lasten näkökulman?"

Korona-aikana arviolta yli 20 000 lasta ja nuorta putosi urheiluharrastuksista. UKK-instituutin johtaja ehdottaa vanhempainiltojen hyödyntämistä, liikuntasosiologi muistuttaa lapsen toiveiden kuuntelusta. Porkkanaa tarjoaa myös valtio.

jaakiekko

Selvitys: Suomi tuottaa kolmanneksi eniten jääkiekon miesten huippupelaajia

Suomi ylsi hieman yllättäen kärkiviisikkoon todennäköisyydessä yltää golfin huipulle.

Terveydenhoitaja antaa koronarokotuksen oppilaalle Jyskän koulussa

Pohjois-Karjalassa sairastuvat nyt lapset ja nuoret – yli 60-vuotiaiden tartuntamäärät kasvussa

Pohjois-Karjala on yhä kiihtymisvaiheessa, ja aiemmat suositukset pysyvät voimassa. Tasaantumisen merkkejä on kuitenkin ilmassa. Tällä hetkellä 10–19-vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä, mikä on uusi ilmiö.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Pohjanmaa siirtyi leviämisvaiheeseen – koronatilanne heikentynyt nopeasti

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti leviämisvaiheeseen siirtymisesta maanantaina pitämässään ylimääräisessä kokouksessa.

Salibandyseura Mig treenaa

Koronarajoitukset horjuttavat pienten urheiluseurojen taloutta – "Ei me voida pyytää pelaajilta turhasta maksua"

Esimerkiksi tamperelaisen MIG Salibandyn jäsenet empivät, kannattaako alkavalle kaudelle maksaa jäsenmaksuja, jos pelaamaan ei kuitenkaan pääse.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle