Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tunturin tarina on Suomen ensimmäinen elokuvateattereissa nähtävä pitkä elokuva, joka on tekstitetty pohjoissaameksi

Utsjoen elokuvateatterissa toivotaan, että tulevaisuudessa tehtäisiin enemmän saamenkielisiä ja saameksi tekstitettyjä elokuvia.

Korean kriisi ja zombeja Tornadossa – Ylen kokemuksia automaattisista käännöstekstityksistä

Yle tutki automaattisesti tuotettuja käännöstekstityksiä.

Tiistai 1.12.2020 (tv)

Koronavirusrokotukset. Naantalin öljynjalostamo. Ruuan verkkokauppa. Sää.

Mitä iloa paremmasta puheentunnistuksesta sinulle on Ylen asiakkaana?

Tekstitykset lisääntyvät, samoin ääniohjaus.

Yle vastaa: Tekstitysongelmat johtuvat usein vastaanottimen asetuksista

Vastaanottimen ääniasetukset kannattaa varmistaa.

Yleltä satsaus yhdenvertaisuuteen – Minna Pöntys aloitti saavutettavuusvastaavana

Tehtävänä on huolehtia yhdenvertaisuusnäkökulmista.

Palvelumme erityis- ja vähemmistöryhmille

Huomioimme erityis- ja vähemmistöryhmien tarpeet.

Ylen tv-lähetyksessä häiriöitä – väärä grafiikka vilahteli uutisten lomassa

Häiriöt johtuivat todennäköisesti studioautomatiikkaan tehdyistä päivityksistä, jotka haittasivat lähetystä. Vika saatiin illan mittaan korjattua.

Tiistai 21.8. 2018 (tv)

Toimeentulotukea saavia ihmisiä on vähemmän. Helppolukuiset kirjat kiinnostavat. Pyhiinvaellus Mekkaan on alkanut. Tšekkoslovakian miehityksestä on kulunut 50 vuotta. Pahoittelemme tv-lähetyksen tekstityksen puuttumista.

Tampere Film Festival focuses on Civil War, Estonian centennial

The 2018 Tampere Film Festival honours 100 years since the Finnish Civil War and Estonian independence. This year, the public will also have a chance to vote for their favourite original film.

Tiistai 27.2.2018 (tv)

Alaikäiset turvapaikanhakijat ovat saaneet hyvin kuntapaikkoja. Verkostoyliopisto kouluttaa diplomi-insinöörejä. Kouluruoka voi olla joskus älypuhelimen sovelluksessa. Ranska kiristää maahanmuuttopolitiikkaa. Sää. Valitettavasti lähetyksessä oli ongelmia tekstityksen kanssa!

Tiistai 30.1.2018 (tv)

Julkisen liikenteen lakko. Isyysvapaa. Afganistan. Docpoint. Sää on kylmää. Uutisista puuttuu tekstitys, pahoittelemme.

Yle lisää ruotsinkielistä tekstitystä – kaikki illat ruotsiksi Yle Teema & Femillä

Yle toteuttaa katsojien toiveen tekstityksen lisäämisestä.

Yle vastaa: Tekstitys tarjolla lähes kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin ohjelmiin

Yle on tarjonnut ohjelmatekstityksiä vuodesta 1983 alkaen.

Maanantai 23.10.2017 (tv)

Lämpöpumppuja käytetään nyt myös kerrostalojen lämmitykseen. Työkyvyttömyyseläkkeellä on paljon nuoria. 11-vuotias Venla Varis on maalivahtina aikuisten jääkiekkojoukkueessa. Säätiedot.

Tiistai 12.9.2017 (tv)

Pakkopalautukset jakavat seurakuntalaisia. Armeija digitalisoituu. Lapinjärvellä on omat keinot laskea työttömyyttä. Sää. Tekstitys puuttuu taas, koska Areena on yhä rikki. Anteeksi.

Maanantai 11.9.2017 (tv)

Irma-myrsky heikkenee. Aurinkosähkö ja biokaasu kiinnostavat firmoja. Kaupunkeihin tehdään paljon isoja seinämaalauksia. Matti Pohto oli kirjastojen sankari, joka on unohtunut. Meillä oli Areenassa vika ja siksi tekstitys puuttuu tällä kertaa, pahoittelemme.

Yle vastaa: Yle tarjoaa ohjelmiinsa laajasti tekstitystä

Christoffer Forssell vastaa tv-ohjelmien tekstityksestä.

Maanantai 3.7.2017 (tv)

Työnhaku. Pakolaistilanne Italiassa. Yhdessä mökillä. Avoimet puutarhat. Säätiedotuksessa sadetta ja aurinkoa.

Televisio-ohjelmien tekstitysvelvoite on laajenemassa

Tietoyhteiskuntakaaren laajentamisen myötä ohjelmatekstityksiä pitäisi lähettää nykyistä useammalla kanavalla.

Tiistai 30.5.2017 (tv)

Turvapaikanhakijoita käytetään hyväksi työmarkkinoilla. Lapsia halutaan opettaa uskomaan itseensä. Myrsky tappoi Moskovassa. Kielletyt kalastusvälineet ovat vaarallisia saimaannorpille. Kylmä sää ei haittaa mustikkaa. Säätiedot.

Keskiviikko 24.5.2017 (tv)

Britannia nosti terrorismin uhkatasoa. Suomesta muutettu paljon ulkomaille. Suklaa maistuu suomalaisille. Presidentti Koiviston hautajaiset pidetään huomenna Helsingissä. Sää on aurinkoista, huomenna tulee sateita.

Perjantai 19.5.2017 (tv)

Luomua viljellään enemmän kuin ennen. Ylioppilaskokeiden tulokset ratkesivat. Suomen kielen alkeisopetukseen tuli uusi ja ilmainen oppikirja. Onni etsii nuuskan salakuljettajia. Säätiedot.

Perjantai 12.5.2017 (tv)

Turun telkalla tarvitaan työntekijöitä. Helsinki kokeilee uudenlaisia meriroskiksia. Tampereelle suunnitellaan uutta keskustaa. Varsovan Suomi-koulu lähettää terveisiä. Säätiedot.

Yle kokeilee uusia tekstitystapoja ohjelmatekstittämisessä

Yle kokeilee tällä viikolla television suorien keskusteluohjelmien tekstittämistä suomeksi kirjoitustulkkien avulla. Yleisöltä toivotaan palautetta tekstityksen toimivuudesta.

Maanantai 17.4.2017 (tv)

Turkki äänesti presidentille lisää valtaa. Yhdysvaltain varapresidentti vieraili Koreoiden rajalla. Pääsiäinen ei näy kaikkien suomalaisten ruokapöydässä. Pääsiäisen paluuliikenne voi jatkua iltamyöhään. Säätiedot.

Yle kokeilee keskusteluohjelmien suoratekstittämistä huhtikuussa

Yle suoratekstittää kaksi keskusteluohjelmaa huhtikuussa.

Torstai 16.3.2017 (tv)

Hollannissa käytiin vaalit. Saana-tunturi valaistaan. Suomalaiset ja hissi. Sukeltaminen jään alla. Sää. Valitettavasti uutisten alusta puuttuu tekstitys.

Tiistai 14.3.2017 (tv)

Korkein käsittelee kunniamurhan suunnittelua. Sairaaloihin halutaan lisää kulttuuria. Lasten ja nuorten ryhti on muuttunut huonommaksi. Yle Uutiset selkokielellä ehdolla journalismipalkinnon saajaksi. Säätiedot.

Torstai 9.3.2017 (tv)

Uuden puhelinnumeron omistaja voi saada viestejä, jotka on tarkoitettu numeron edelliselle omistajalle. Suomeen rakennetaan uusia hotelleja. Suomessa valmistaudutaan kuntavaaleihin. Porokilpailuihin toivotaan lisää katsojia. Säätiedot.

Torstai 2.3.2017 (tv)

Työvoimatoimistot haastattelevat työttömiä. Eduskunta pohtii eutanasiaa. Lapin matkailu työllistää noin tuhat poroa. Suomi sai ensimmäisen kultamitalin MM-kisoissa. Säätiedot.

Keskiviikko 1.3.2017 (tv)

Firmojen järjestö haluaa lyhyemmän kotihoidon tuen. Kaupungit suunnittelevat sadevesimaksua. Trump ehdotti yhteistyötä. Tuulikki Pietilän grafiikkaa esillä Ateneumissa. Valitettavasti tekstitys puuttuu, meillä on tekninen vika.

Tiistai 28.2.2017 (tv)

Suomalaiset haluavat pakottaa nuoret kouluun tai töihin, että kukaan ei jää syrjään yhteiskunnasta. Helsingin uusi laivaterminaali on valmis. Eduskuntatalon pressu otetaan pois. Pöllöt huhuilevat metsässä ja etsivät paria.

Facebook-videoiden äänet pärähtävät pian päälle automaattisesti

Facebook kertoi muutoksen tapahtuvan tämän vuoden aikana.

Perjantai 3.2.2017 (tv)

Ammattiopetus halutaan viedä työpaikoille. Talvella on paljon liputuspäiviä. Saimaannorpalle rakennetaan ruokopesiä. Säätiedot.

Tiistai 13.12.2016 (tv)

Helsingissä puhutaan monia äidinkieliä. Poliisia vastustetaan eri tavalla kuin ennen. Vaatteiden alkuperä kiinnostaa. Helsinki on näkynyt maailmalla. Sää.

Tekstitys ja kuvailutulkkaus halutaan kotimaisiin elokuviin jo teatterilevitykseen

Kotimaisten elokuvien tekstittämistä ja kuvailutulkkausta toivotaan kaikkiin kotimaisiin elokuviin ja nykyistä useampiin näytöksiin. Elokuvasäätiössä väläytetään mahdollisuutta muuttaa tuotantotukiehtoja tuotantotukiehtoihin.

Some avasi uuden uutismaailman kuulovammaiselle Terolle – kuusi tuntia tekstitystä televisiossa ei riitä

Glide, YouTube ja Snapchat ovat kovassa käytössä, kun Tero Suominen haluaa viestiä ja saada tietoa.

Oikaisu Suomen kansallissymboleista kertoneeseen TV-uutiseen

Kaakkois-Suomen TV-uutisissa ja Yle Kotkan Facebookissa julkaistiin torstaina uutinen, jonka tekstityksessä oli virhe.

Tiistai 13.9.2016 (tv)

Kajaanin surma johtaa vastaanottokeskusten toimintatapojen tarkastukseen. Syyriassa alkoi tulitauko mutta kaikki eivät siihen kuulu. Esineiden internet aloittaa Suomen eteläosassa. Puolukkaa on nyt niin paljon, että siitä saa tosi huonon hinnan. (Lähetyksen tekstityksessä oli teknisiä ongelmia. Pahoittelumme.)

Childhood friendship behind Finnish Cannes hit

The new Finnish black-and-white film "The Happiest Day in the Life of Olli Mäki" won this year's Prize Un Certain Regard at the international Cannes Film Festival. The distinction is high praise, and the movie's opening night in Finland was on Friday. Everything started in the small city of Kokkola.

Kulttuuriteko: kotimainen elokuva ensimmäistä kertaa tekstitetty suomeksi teattereissa

Suomalainen elokuva on tähän mennessä jäänyt vieraaksi viittomakielisille, koska sitä on voinut nähdä suomeksi tekstitettynä vasta DVD:ltä, jos silloinkaan.

Loppuviikon yhteispohjoismaisista saamen tv-uutisista puuttuu tekstitys

Myös loppuviikon yhteispohjoismaisesta saamen tv-uutisista, jotka lähetään klo 20.45 Yle Fem-kanavalla puuttuu tekstitys.

Tiistain ja keskiviikon yhteispohjoismaisista saamen tv-uutisista puuttuu tekstitys

Tämän viikon tiistain ja keskiviikon yhteispohjoismaisesta saamen tv-uutisista, jotka lähetään klo 20.45 Yle Fem-kanavalla puuttuu tekstitys.

Hymyilevä mies tekee elokuvahistoriaa: suomenkielinen tekstitys ja kuvailutulkkaus heti teatteriversiossa

Kotimainen elokuva tarjoaa ensimmäistä kertaa heti elokuvateatterilevityksessä tekstityksen huonokuuloisille ja viittomakielisille kuuroille. Näkövammaiset voivat kuunnella elokuvan kuvailutulkattuna omasta älylaitteestaan. Cannesissa palkittu Hymyilevä mies tulee ensi-iltaan syyskuun alkupäivinä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle