Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

19-vuotias Milla Kurjonen osti valkoiset levikset ja kertoo, miksi ihastui vintageen: "Harvemmin käyn ketjuliikkeissä"

Persoonallisen, laadukkaan ja ekologisen vaatteen etsintä on tärkeä osa vintage -muodin viehätystä.

Maakuntajohtaja: Keski-Suomessa voidaan myös hyötyä epidemia-ajan kokemuksista – "Emme tiedä, miten pitkään tauti on riesanamme"

Keski-Suomen vs. maakuntajohtajan Pekka Hokkasen mukaan digiyhteyksien toimivuudesta haja-asutusalueilla on tärkeää pitää huoli, kun etäyhteyksien käyttö yleistyy.

Ennen hypittiin katoilta ja luisteltiin kaljaterassilta toiselle – ysärin massailmiö hiipui, mutta nyt presidentinkin suosikkilaji on tulossa takaisin

Rullaluistelu villitsi maailmalla vuosikausia, kunnes laji kutistui marginaaliporukan harrastukseksi. Tänä keväänä jokin näyttäisi kuitenkin kaduilla muuttuneen.

Kukkakaupan ovi ei käy, mutta äidit saavat silti kimppunsa – "Verkkokauppa on pelastanut yritykseni"

Koronaepidemia on vähentänyt leikkokukkien kysyntää, mutta verkkokauppa ja kotiinkuljetus pitävät yrityksiä pinnalla.

Elovena-neidon kohuttu asunvaihto osui ajan hermoon: sininen on uusi hittiväri, koska alan jättiläinen niin julisti – Tutkija pitää pelkkänä temppuna

Väritrendit eivät ilmaannu tyhjästä. Ne luodaan tietoisesti, ja yksi alan isoista vaikuttajista julkisti oman ennusteensa hetki sitten.

Analyysi: Tervetuloa 2020-luvulle! Olemme siirtymässä postnormaaliin aikaan, jossa tulevaisuus on erilainen mutta voi olla parempi

Vanhasta toivosta on syytä luopua, maailma ei palaa entiselleen. Yksi tämän päivän tärkeimmistä taidoista on opetella tulevaisuustaitoja.

Donald Trump pilkkaamassa Greta Thunbergia summaa yhden kansainvälisen megatrendin – luvassa on yhä enemmän vaikeita jännitteitä ratkottavaksi

Sitran julkaisema raportti kertoo viisi megatrendiä, jotka määrittävät Suomen tulevaisuuden.

Laulaja Nelli Matula tekee mielellään joululahjat itse – ystävälle syntyi kierrätyskamasta "ruma joulupaita"

Debyyttialbuminsa julkaissut artisti on ommellut joskus esiintymisasujaankin, kun mieluisia ei ole kaupasta löytynyt.

Miksi 24 luukullista merkkikosmetiikkaa, jäätelöä tai erotiikkaa houkuttelee? Aikuisten joulukalenterit ovat tänä vuonna entistäkin suositumpia

Monet aikuisten joulukalentereiden sisältämät tuotteet voi yhdistää hemmottelun tai rauhoittumisen hetkiin kiireen keskellä. Näitä mielikuvia käytetään myös markkinoinnissa.

Ei nimi lasta pahenna

Sopivan nimen valitseminen lapselle on vaikeaa.

Naisten suosimat jumpat muuttavat muotoaan – Ennen suoritettiin hiki hatussa, nyt tavoitellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

80-luvun hikiaerobicista on kuljettu pitkä matka nykypäivän monipuoliseen ryhmäliikuntatarjontaan.

Ilmastonmuutos muuttaa puutarhanhoitoakin

Tulevan kevään megatrendi on luonnomukaisuus

Mitä useammin tulevaisuudentutkija Mikko Dufva hätkähtää, sitä paremmin hän tekee työnsä – Tulevaisuudessa syödään ehkä meduusasipsejä, mutta sitä ennen trendiksi nousee tylsyys

Tulevaisuudentutkija Mikko Dufva uskoo, että vuodesta 2019 tulee vuosi, jolloin entisestä epänormaalista kehittyy uusi normaali.

Paluu juurille ja muotitietoiset kaupunkilaiset pelastivat erävaatemerkin – Toimitusjohtaja: "Emme tule koskaan tekemään muotivaatteita"

Sasta hakee kasvua viennistä ja katumuodista. Luonnonmateriaalit, kierrätystekstiilit ja kestävä kehitys nostettiin myös markkinoinnissa esiin.

Suklaantekijät eivät kaihda hullujakaan makuja – kissanruoan ja tumman suklaan yhdistelmä tuijottaa suoraan silmiin

Suklaaseen voi yhdistää mitä vaan, mutta kaikki makuyhdistelmät eivät välttämättä miellytä herkuttelijoita. Pohjalaisyrityksen eksoottisin suklaa yhdistää kuivatun kalan ja tumman suklaan.

Hei hei, valkoinen ja harmaa! Sisustamisessa luotetaan nyt väreihin, leikkimieleen ja omaan makuun

Trendien haistelijan mielestä trendejä tulee ja menee niin tiuhaan tahtiin, että niiden merkitys hiipuu. Samalla ankara, skandinaavinen minimalismi irrottaa otettaan.

"Täällä minulla on varaa elää terveellisesti" – Parin sadan euron vuokrat ja kuohunta houkuttelevat nuoria aikuisia Ateenaan

Ateena vajosi kriiseihin muun Kreikan mukana. Nyt sille sovitellaan jo Euroopan uuden trendikaupungin titteliä.

Helppous ja ekologisuus ovat saaneet naiset hurahtamaan kuukautiskuppiin – "Kuukuppia käyttäessä kuukautiset voi välillä unohtaa"

Kuukuppi eli kuukautiskuppi on vanha keksintö, mutta vasta pikkuhiljaa vakiintumassa tasavertaiseksi kuukautissuojavaihtoehdoksi tamponin ja siteiden rinnalle.

2020-luku häämöttää jo nurkan takana – "Maastamuutto voi olla kysymys, johon meidän täytyy pystyä vastaamaan"

Suomi on siirtymässä 2020-luvulle selvästi aurinkoisemmissa tunnelmissa kuin 2010-luvulle. Mutta huoliakin on. Yle Radio 1:n Ykkösaamussa arvioitiin, että esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvitaan puhetta ja tekoja – mutta kenen tekoja.

Jari Sillanpään vanha, haalistunut fanipaita myytiin hetkessä – Jos ysärissä oli sietämistä, miten olisi 2000-luvun muoti?

Vanhoja vaatteita ostetaan yhä enemmän ja ennakkoluulottomammin. Vintagelta ei haeta enää retromekkoja tai laadukkaita kankaita, vaan kulahtanut t-paitakin on metsästetty aarre.

Kukkairokeesi tekee miehestä viikingin – kukat koristavat nyt ihoa ja vaatteita

Suurten kaupunkien katukuvaa koristava kukkatrendi näkyy myös muodissa. Elävillä kukilla koristellaan vaatteita, tatuoidaan ihoa ja tehdään vaikka kaljupäälle irokeesi.

Mies, joka uskalsi poistaa krokotiilin Lacosten pikeepaidasta: "Krokotiilit korvattiin uhanalaisilla eläimillä ja paidoista tuli viraali-ilmiö"

Kulttuurivieras Felipe Oliveira Baptista oli Lacosten luova johtaja kahdeksan vuotta. Hänen kaudellaan liikevaihto tuplaantui. Kiitokseksi hän sai lähteä.

Unohda sormihyrrä ja däbbäys – nyt lapsia villitsee hittitanssi flossaus!

Flossaaja nytkyttää käsiä ja lantiota puolelta toiselle.

Helsinkiläiset löysivät oman kaupunkinsa hotellipalvelut – "Staycation on eräänlainen illuusio ulkomaanmatkasta"

Siinä missä matkailija nykyään hakee aitoa kokemusta paikallisen elämästä, kaupunkilaiset haluavat nähdä tutut kulmansa turistin silmin.

Moni toteuttaa ruuhkavuosien jälkeen nuoruutensa unelman: nelikymppiset miehet himoitsevat 70–90-lukujen moottorikelkkoja

Moni haluaa ruuhkavuosien jälkeen palata nuoruusvuosien tunnelmaan. Kajaanilainen harrasteporukka tekee sen vintage-kelkkojen avulla. Psykologi pohtii ilmiötä: "Onko tämä 2000-luku niin helvetin tylsä?"

Sisustuksessa näkyvät nyt murretut sävyt – katso, miten suuri merkitys valolla on pintoihin

Värikkyyttä vai maanläheisiä värejä? Pyöreää vai kulmikasta? Viherkasveja vai ei? Sisustuksen ammattilaiset ovat yllättävän samaa mieltä vuoden sisustustrendeistä.

Värien salainen seura – He tietävät, mistä me tulemme pitämään

Oletko koskaan miettinyt, miksi tietty haalea pinkki alkaa yhtäkkiä kiinnostaa kaikkia? Yksi vastaus arvoitukseen löytyy kansainvälisestä värineuvostosta.

Sormihyrrät, sijoituskuplat ja jopa kultakalojen nielaisu - Mikä ajaa meidät villityksiin?

Miksi innostus johonkin asiaan leviää ihmisjoukoissa?

Sisustaja ei eksy, kun apuna on ammattilaisen laatima trendikartta – lue tästä vuoden 2018 tärpit

Trendikäs sisustus on nyt värikästä ja rohkeasti asioita yhdistelevää. Ideoita voi napsia oman makunsa mukaan.

Yle Areena säilytti asemansa arvostetuimpana suomalaisena verkkobrändinä

Yle Areena oli myös vuonna 2017 arvostetuin suomalainen verkkobrändi 89 tunnetuimman kotimaisen verkkobrändin joukossa.

Downshiftaaja kohtaa töitä paiskivan johtajan – "Jos siivoojalla ei ole intohimoa, miten sanot hänelle, että tee enemmän?"

Jarmo Vestolan tavoite on lopettaa työnteko 45-vuotiaana. Miksi työnteko on pahasta? kysyy yritysjohtaja Aarne Aktan Vestolalta, kun he tapaavat A-studion Kuplat-sarjan kuudennessa osassa.

Mitä varten nuoret naiset - Yli 18 eri!

Nuorten naisten elämän kysymyksiä pohti MK. Tulos..?

Yli miljardi katsojaa - Casey Neistat on uuden aikakauden videotähti

Casey Neistat tunnetaan paitsi hurjista tempuistaan, myös arkisia askareita kuvaavista videoistaan.

Kelkkamieskin seuraa trendejä – BRP hakee kasvua vaatepuolelta

Moottorikelkkatehdas BRP:n tärkeimpiä tavoitteita on tuplata vaate- ja varustemyynti vuoteen 2020 mennessä. Talvilajien syvänlumen trendi näkyy myös kelkkailussa.

Klassikkoautojen raiskaus vai neronleimaus? – suomalaisfirma muuttaa vanhoja autoja sähköautoiksi

Ikivanhan brittiauton MG:n voi lokakuun alusta tilata suomalaisella sähkömoottorilla. Klassikkoautoharrastajat ovat jo pahoittaneet mielensä ennen kuin ensimmäistäkään autoa on saatu valmiiksi.

Syksyn sisustustrendit: Kaakelia olohuoneeseen ja väriä lattiaan

Valkoinen ja eleetön tyyli sisustuksessa on ohi, arvioi trendianalyytikko Susanna Björklund Ylen aamu-tv:ssä.

Museoauto voi niellä ajan ja rahat – "Auton peseminen silloin tällöin ei riitä"

Vain harva 30 vuoden iän saavuttanut auto kelpaa sellaisenaan museoajoneuvoksi. Aika usein auto joudutaan purkamaan palasiksi ja kokoamaan uudelleen. Ensikertalaiselle työmäärä voi olla iso yllätys.

Kuvagalleria: Sadat klassikkoautot komistavat Haaparannan keskustaa viikonloppuna

Classic Motormeet Wheels Nationals Haparanda 2016 on alkanut perjantaina. Ensimmäiset autot saapuivat Haaparannan keskustaan Tornionjoen rannalle, keskipäivällä. Tapahtumaan odotetaan jälleen satoja autoja. Viime vuonna tapahtumassa kävi noin 9000 ihmistä ja siihen osallistui noin 900 autoa.

"Onko varmaa, että tämä on olutta?" – Maistatimme pienpanimoiden oluita ummikoilla

Videolta näet, miten esimerkiksi tumma stout ja makeahko vehnäolut ummikoiden testissä menestyvät. Panimoliiton mukaan Suomessa on meneillään olutbuumi ja erikoisempien oluiden maistelu on nyt trendikästä.

Luonto inspiroi meikkien nimeäjää

Lumenen Maarit Veromaa keksii työkseen nimiä meikeille.

Pohjoisen mies ei vaatteilla koreile, ja se on ekologista

Jotkut miehet käyttävät kerran hankittuja vaatteita niin kauan, että ne suorastaan hajoavat päälle. Silloin harvoin kun he ostavat, he panostavat käytännöllisiin vaatteisiin, jotka on tehty kestämään käyttöä ja aikaa. Ja koska miehet eivät rakasta shoppailua, he arvostavat, kun joku etsii heille sopivan asukokonaisuuden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle