Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asuntolainat. Kiinteistötoimisto. Helsinki. 20.5.2021.

Asuntojen myyntiajoissa isoja eroja Jyväskylän ja Mikkelin seuduilla – syynä asuntojen ja asuinalueiden yksilölliset erot

Muuttovalmis 2000-luvun omakotitalo löytää esimerkiksi Jyvässeudulla nopeasti omistajan. Sen sijaan 70-luvulla rakennetun kerrostaloasunnon myynti voi vaatia kärsivällisyyttä. Mikkelissä keskustayksiö ei enää kiinnosta sijoittajia entiseen tapaan.

Kristiinankaupungin markkinat. Ihmisiä kävelee vesisateessa

Kristiinankaupungin markkinat keräsi 40 000 kävijää

Perinteiset Kristiinankaupungin kesämarkkinat avautuivat yleisölle kovin odotuksin. Tavoitteena oli 60 000 kävijää, mutta sateinen ja tuulinen sää verotti kävijämäärää.

En gata fylld med människor och marknadsstånd.

Kristiinankaupungin markkinat tavoittelee 60 000 kävijää parinsadan myyjän voimin – koronavuodet vähensivät suomalaisten torimyyjien määrää

Markkinoita on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1783 alkaen. Kaiken kaikkiaan kesämarkkinoille on tulossa yli 220 kauppiasta.

Maalari maalaa pensselillä lattiaa.

Rakennuskustannusten nousu vaikuttaa tonttien kysyntään

Tällä hetkellä uudemmat omakotitalot ovat kiinteistönvälittäjien mukaan erityisen kysyttyjä. Kiinnostus kesämökkejä kohtaan on laskenut hieman viime vuodesta.

Fontanka-lehden Twitterissä jakama kuva Poetti-brändin Leggenda-kahvipaketista (vasemmalla) ja Pauligin Presidentti-kahvin tuotekuva (oikealla).

Venäjän markkinoille tulee Pauligia kopioiva kahvibrändi – yritys ei ole tietoinen asiasta

Pietarin talousfoorumissa tarjoiltiin kahvia, joka muistutti vastikään Venäjän markkinoilta poistunutta Pauligia.

Kuva suurmarkkinoiden kyltistä, jossa teksti rauhaa, ei sotaa.

Kansainväliset suurmarkkinat valtaavat Jyväskylän Lutakonaukion – tänä vuonna markkinoiden teemana on sodanvastaisuus

Jyväskylässä Lutakonaukiolla torstaina alkavilla kansainvälisillä suurmarkkinoilla on näkyvästi esillä rauhan edistäminen. Mukaan ei ole otettu Venäjän lipun alla toimivia yrittäjiä.

Lähes tyhjä kaupan hylly, johon on kiinnitetty myyntirajoituksesta kertova lappu.

Miksi yhden tehtaan sulkeminen aiheutti pulan äidinmaidonkorvikkeesta? Kriisi avasi silmät suuryritysten vallalle Yhdysvalloissa

Arvostelijoiden mukaan Yhdysvaltain julkiset hankinnat ruokkivat keskittymistä. Suomessa samaa havaittiin, kun Kela-kyydit kilpailutettiin, mutta tilanne korjattiin.

Marko Anttila (oik) syötti avopaikan päätössekunnilla Saku Mäenalaselle.

Perjantai 27.5.2022 (tv)

Marin Ukrainassa. Asuntokauppa. Koronarokotteet. MM-kiekko. Sää.

Vanhat markkinat Rovaniemellä vanhalla torilla.

Wanhat Markkinat palaa Rovaniemen Jätkänpuistoon ja vanhalle torille elokuussa

Tapahtuman hyväntekeväisyyskohteena on yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyö.

Tuomo Meriläinen seisoo Suokoneen konepajalla Kaliningradiin tilatun laitteen edessä.

Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä olivat sotkamolaisen yrityksen suuri vientimarkkina – sitten alkoi sota ja liikevaihdosta suli lähes puolet

Geopoliittinen riski toteutui pahimmalla mahdollisella tavalla Suokoneelle, joka valmistaa turvetuotanto- ja maanmuokkauslaitteita.

Kahvikojuja talvisessa maisemassa Lappeenrannan kauppatorilla

Lappeenrannan perinteiset kevätmarkkinat avautuivat – myös vedyn 60-vuotisjuhla näkyy kauppatorilla

Lappeenrannan perinteisille kevätmarkkinoille on tulossa noin 60 myyjää.

Ilmakuvaa Leviltä mökkityömaasta

SP-koti: Mökkikauppojen määrä laski alkuvuonna Lapissa

Myytäviä vapaa-ajan asuntoja on vain vähän.

Torimyyjä Niko Naappi esittelee myymiänsä kalatuotteita aamuaurinkoisella torilla.

Torimyyjä: "Antamisen ilosta, ei rahanhimosta" – Maalismarkkinat toi markkinatunnelman Mikkeliin vuoden tauon jälkeen

Koronapandemia perui perinteiset Maalismarkkinat Mikkelistä viime vuonna, mutta tänä keväänä markkinahumua taas on.

Honkarakenteen tehdas Karstulassa.

Honkarakenne katkaisi hirsitalokauppansa Venäjälle ja hakee nyt tärkeimmälle vientimarkkinalleen korvaajia Aasiasta

Honkarakenne ilmoitti heti Venäjän hyökkäyksen jälkeen, ettei uutta kauppaa suurimmalle vientimarkkinalle enää tehdä. Viime viikot Honkarakenteella on mietitty sopeuttamistoimia ja etsitty korvaavia markkinoita.

Kuopion tori Tammikuussa 2022

Ukrainan sota muuttaa monen pohjoissavolaisen yrityksen toimintapoja ja markkinoita: näin sota näkyy savolaisyrityksissä

Yritysten suurimmat huolenaiheet liittyivät polttoaineiden ja energian kustannusten nousuun, selviää Savon Yrittäjien tuoreesta kyselystä.

Troolari Sonnskär Kaskisten satamassa.

Kaskisiin rakennetaan kalaöljyä ja kalajauhoa elintarvikekäyttöön tuottava tehdas

Investoinnin arvo on muutamia miljoonia euroja ja tuotanto menee aluksi pääsääntöisesti vientiin.

Henkilökuvassa Ari Kaperi, eläkkeellä oleva pankkiiri.

Pankkikonkari Ari Kaperi jäi ihmeissään eläkkeelle: Talouden lait vapisevat, korkoase ei toimi ja omaisuusarvot ovat "höttöisellä pohjalla"

Edessä on kauaskantoiset seuraukset, kun rahan määrää aletaan vähentää ja korkoja nostaa, sanoo Suomen Nordean ykkösjohtajana toistakymmentä vuotta toiminut Ari Kaperi. Hän jäi eläkkeelle toivoen, että Suomi ottaa paalupaikan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Tiivis kaupunkimaisema talvisessa valossa, suuri ostoskeskus hallitsee maisemaa.

PTT ennustaa, että asuntojen hintojen voimakas kasvu hidastuu ja vuokrat nousevat tänä vuonna

Ennusteen mukaan vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousevat tänä vuonna 2,5 prosenttia, kun viime vuonna nousua oli 4,0 prosenttia. Vuokrat vapaarahoitteisissa asunnoissa nousevat 1,3 prosenttia, kun viime vuonna kasvua oli 0,8 prosenttia.

Pyttis Skärgårdsmarknad 2017.

Pyhtään Saaristomarkkinat ulkoistetaan paikallisille yrittäjille

Pyhtään kunta haluaa uudistaa perinteistä kesätapahtumaa. Toisaalta markkinatapahtuman järjestäminen ei kuulu kunnan ydintehtäviin.

Grafiikka näyttää, kuinka Helsingin pörssin yleisindeksi on sukeltanut maanantaina 14.2.

Markkinoilla pelätään Venäjän mahdollista hyökkäystä Ukrainaan – Helsingin pörssissä laskupäivä

Helsingin pörssi oli päivällä yli kolmen prosentin laskussa. Osakekurssit laskivat myös muualla Euroopassa. Markkinoilla pelätään tilanteen kärjistyvän Ukrainassa.

Kerrostalon rakennustyöt Kuopion Keskustassa.

Asuntokaupassa poikkeuksellisen iso kasvu Kuopiossa – uusissa asunnoissa isot velat

Kuopiossa asuntokauppaa tehtiin viime vuonna 17 prosenttia edellisvuotta enemmän. Pohjois-Savossa uusien asuntojen yhtiövelkaosuus myyntihinnasta on suurempi kuin muualla Suomessa, lähes 70 prosenttia.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

"Järjestelmä on pettänyt asunnonostajat" – rakenteilla olevien kotien purkaminen kohteissa, joissa vakuudet suojaavat ostajaa, on poikkeuksellista

Porvoossa purettiin kokonainen asuntokohde ja taloyhtiö ajautui konkurssiin. Asuntojen ostajat kärsivät jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot onnettomasti päättyneessä projektissa.

Ihmisiä jonottamassa myyntikojulle MTK Keski-Pohjanmaan mielenilmauksessa.

"Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?" kysyvät viljelijät myös Seinäjoen torilla tänään

Viljelijät haluaisivat suurimman osan tuloistaan markkinoilta, eivät tuista. Tänään eteläpohjalaisten viljelijöiden tapahtuma toteutuu Seinäjoen torilla.

House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen Viimeiset-elokuvan pressinäytöksessä Rovaniemellä

Rovaniemi julkisti nyt salatut House of Lapland -päätökset – toimitusjohtaja Tarssanen: päätöksen taustalla vanhaa tietoa ja väärinkäsitys

Rovaniemi päätti lokakuun lopussa lopettaa Lapin yhteisen markkinointitalon rahoittamisen. Päätöstä perusteltiin muihin kuntiin verrattuna suurella rahoitusosuudella ja matkailumarkkinoinnin päällekkäisyyksillä.

Baarimestari Samuel Honkavaaran valmistaa drinkin Riff -baarissa Helsingissä.

Ajatteletko vaihtaa alaa? Asiantuntijat: Nyt on työntekijän markkinat – ”Näin laajaa alalta toiselle siirtymää on tapahtunut tuskin koskaan”

Ravintola- ja hoitoalalta lähtenyt vyöry on kasvanut yleiseksi työvoimapulaksi, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Närbild av en äldre man och i förgrunden ses en kvinnas huvud som visas suddigt.  Mannen på bilden är USA:s centralbankschef Jerome Powell som hördes i kongressen den 30 september 2021.

Tällä viikolla tapahtui rahapolitiikan "käännepiste", mutta markkinoilla se ei näkynyt – onko osto-ohjelmien alasajo pelättyä helpompaa?

OP:n toimitusjohtaja Timo Ritakallio luonnehtii Fedin ilmoitusta osto-ohjelman supistamisesta "odotetuksi käännepisteeksi". Myös Nordean Tuuli Koivu pitää sitä virstanpylväänä koronatoipumisessa. Suurta kuvaa päätös ei kuitenkaan muuta.

henkilökuva

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja ei usko joulutuotteiden loppuvan kesken – “Paitsi tietyt kysytyimmät puhelimet ja pelikonsolit”

Sata uutta tuotetta päivässä: Verkkokauppa.com kokeilee, mikä myy ja mikä ei. Esimerkiksi huonekalut ja kauneus- ja terveystuotteet ovat kasvava markkina, arvioi toimitusjohtaja Panu Porkka.

Asuntojen pohjapiiroksia.

Asuntokaupalla menee Mikkelissä hyvin - varsinkin omakotitaloja ja rivitaloja myydään paljon

Tänä vuonna asuntokauppaa on tehty yli kolmannes viime vuotta enemmän. Rivitaloasunnoilla ja omakotitaloilla on kysyntä on suurinta.

Omakotitaloja.

Omakotitalot ovat kysyttyjä – asuntojen hintojen nousu jatkuu

Kiinteistömaailman uusimman arvion mukaan asuntojen hinnat nousevat seuraavan vuoden aikana Joensuussa yli prosentin. Omakotitalojen hinnankehitys on myönteisempää kuin pienten kerrostaloasuntojen.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI:n kehityksen maaliskuun alusta.

Tästäkö alkoi pörssin alamäki? Asiantuntijat eivät ole huolissaan, mutta listaavat joukon asioita, joihin kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Inflaation pelko ja Kiinan tuntemattomat tavoitteet huolestuttavat markkinoita. Helsingin pörssi kärsi syyskuussa yhdysvaltalaisosakkeita enemmän.

Evergrande City Pekingissä keskiviikkona.

Kirjeenvaihtajalta: Kiina räjäyttää tyhjiä tornitaloja, ja samasta syystä kiinteistöjätti Evergrande huojuu – jättimaan asuntokupla paisui holtittomaksi

Evergrande on asuttanut Kiinan keskiluokkaa vuosikymmeniä. Jättiyhtiö on rakentanut 600 000 asuntoa vuodessa. Sen rakentamat lähiöt ovat kuin moderni Kiinan muuri, kun kapeat ja kymmeniin kerroksiin nousevat rakennukset seisovat pitkissä jonoissa teiden varrella, kuvailee Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

En person håller i en telefon där man kan se aktiekurser.

Viime hetken tulosvaroitus ja yllättävät yrityskaupat hämmentävät toisinaan piensijoittajia – “Kun on rahaa kiinni, tunnereaktiot voimistuvat”

Osakesäästämisen suosio on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia. Tuloskauden aikana pörssiyhtiöiden raportointia seurataan tiiviisti, mutta piensijoittajat pelkäävät, että heiltä pihdataan tärkeää tietoa.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Hanki henkilökohtainen erityisavustaja

Personal shopper olisi loistava ajatus kaikilla elämänalueilla. Miltä kuulostaisi personal elintarvikkeidenostaja tai personal autonostaja, kysyy Seppänen

Kansainväliset Suurmarkkinat Tampereella

Suurmarkkinat sujuivat hyvin Rovaniemellä

Nelipäiväisillä markkinoilla vieraili yhteensä 40 000 ihmistä.

nainen katsoo puhelimesta kulutusluoton mahdollisuuksia

Osaa kulutusluoton ottaneista saattaa odottaa ikävä yllätys – väliaikaisen korkokaton voimassaolo päättyy

Kulutusluottojen kymmenen prosentin enimmäiskoron ja suoramarkkinointikiellon voimassaolo päättyy syyskuun lopussa. Kuluttajasuojalakia muutettiin viime syksynä koronaviruksen vuoksi. Nyt selvitetään, onko korkokaton pysyvälle alentamiselle edellytyksiä.

Naisleijonat.

Keskiviikko 1.9.2021 (tv)

EU ja Afganistan. Asuntokauppa. Suot. Jääkiekko. Sää.

Nordean lippu liehuu tuulessa.

Nordea nostaa tämän vuoden talouskasvuennustettaan 3,5 prosenttiin

Kasvu hidastuu Nordean mukaan ensi vuonna kolmeen ja sitä seuraavana kahteen prosenttiin. Tammikuun-ennusteessaan Nordea odotti tälle vuodelle tasan kolmen prosentin kasvua.

kiinteistövälittäjä asunnon esittelyssä

Sokkotarjoukset ja "rakkauskirjeet" rantautuivat Suomenkin asuntokaupoille – listasimme viisi kuumilla asuntomarkkinoilla juuri nyt näkyvää ilmiötä

Asuntorahoittaja Hypon tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat nousevat nopeimmin yli kymmeneen vuoteen. Kovimman nousun odotetaan olevan ohi.

Iittalalla Suomessakin työskennellyt Yayoi Nishida kertoo että korvapuustit ja lohikeitto tekevät kauppansa Tokiossa. Tomoko Kase työskentelee kahvilassa.

Suomesta on tullut Japanissa myyntivaltti, jota kannattaa korostaa – suuret markkinat ovat portti koko Aasiaan

Monet yritykset haluavat pärjätä Japanissa, mutta sen markkinat ovat vaikeasti vallattavat. Nyt Suomesta viedään Japaniin digitalisaatiota, designia ja elintarvikkeita. Digitalisaatiossa Japani on Suomea kaukana perässä, sanoo suomalais-japanilaista kauppakamaria johtava Antti Kunnas

Silta johtaa Salon torille, jossa ihmisiä istuu kahvilla.

Salon syysmarkkinat järjestetään sittenkin – kaupunginhallitus päätti yksimielisesti järjestämisen puolesta

Salon kaupunginhallitukselle esitettiin tapahtuman perumista, koska koronavirustilanteessa tartunnanjäljitys osoittautuisi vaikeaksi isossa tapahtumassa.

Läheltä

Talokauppa vilkastui Etelä-Savossa – lainhuudatuksissa jopa ruuhkaa

Koronaepidemian aikana kasvanut kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden kauppojen määrä on jopa ruuhkauttanut lainhuudatuksia ja asuntojen omistajarekisteröintiä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto

Sunnuntai 15.8.2021

Afganistan. Parisuhdeväkivalta. Asuntokaupat. Luottorekisteri. Sääennuste.

kauppakirja asunnon pöydällä

Asuntokauppojen määrä väheni vuosikausia Imatralla – tänä vuonna tapahtui selkeä käänne

OP-ryhmän mukaan myytyjen asuntojen määrä on Imatralla noussut kuluneen puolen vuoden aikana lähes 40 prosenttia viime vuoden vastaavaasta ajasta.

asunnon avaimet pöydällä

Vuokralaisen löytäminen asuntoon kangertelee Jyväskylässä, 10 kaupungin vertailussa pisin markkinointiaika

Kesäkuussa vuokra-asunnon markkinointiaika oli Jyväskylässä keskimäärin noin 40 päivää. Asunnon myyjien tilanne on parempi.

Maalaismarkkinat.

Kajaanin maalaismarkkinat siirtyvät jälleen vuodella – sisätilat ovat rajallisia, eikä turvallisia etäisyyksiä pystytä takaamaan

Kainuun ammattiopisto katsoo vastuulliseksi ratkaisuksi olla järjestämättä syyskuun 10. ja 11. päivälle suunniteltuja markkinoita. Kesä on järjestäjien mukaan osoittanut, että rokotekattavuus ei vielä ole riittävä.

Joensuun torilla kansainvälisten suurmarkkinoiden mainoskyltti

Kansainväliset suurmarkkinat alkavat Joensuussa – paikkana tauon jälkeen kauppatori ympäristöineen

Tuotteitaan on myymässä yrittäjiä 25 eri maasta ja 15 Suomen maakunnasta. Markkina-alueella suositellaan käyttämään kasvomaskia ja pitämään huolta turvaväleistä. Käsidesiä on tarjolla useassa paikassa ympäri tapahtuma-aluetta.

Monte dei Paschin pääkonttoripalatsi iltavalaistuksessa.

Pahin ei toteutunutkaan koronapandemiassa, pankkikriisiltä vältyttiin – Etelä-Euroopan isot pankit takovat nyt ennätystulosta

Ranskan, Italian ja Espanjan suuret pankit tekivät selvästi ennakoitua parempia tuloksia toisella neljänneksellä. Eurojärjestelmän kannalta riskinä ovat yhä Italian ongelmaluotot, mutta toistaiseksi pelot maan pankkien kohtalosta ovat hälvenneet.

Keskeneräinen kerrostalotyömaa Rovaniemen keskustassa.

Rovaniemen Kymppikorttelin kerrostalon rakentaminen jatkumassa tänä vuonna – jalkakäytävä kuntoon syyskuussa 

Kymppikorttelin Taiga-talon rakentaminen keskeytettiin vuosi sitten, kun pandemia romahdutti sijoitusasuntojen markkinat Rovaniemellä. Rakentaminen jatkuu todennäköisesti loppuvuoden aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle