Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kerrostalon rakennustyöt Kuopion Keskustassa.

Asuntokaupassa poikkeuksellisen iso kasvu Kuopiossa – uusissa asunnoissa isot velat

Kuopiossa asuntokauppaa tehtiin viime vuonna 17 prosenttia edellisvuotta enemmän. Pohjois-Savossa uusien asuntojen yhtiövelkaosuus myyntihinnasta on suurempi kuin muualla Suomessa, lähes 70 prosenttia.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

"Järjestelmä on pettänyt asunnonostajat" – rakenteilla olevien kotien purkaminen kohteissa, joissa vakuudet suojaavat ostajaa, on poikkeuksellista

Porvoossa purettiin kokonainen asuntokohde ja taloyhtiö ajautui konkurssiin. Asuntojen ostajat kärsivät jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot onnettomasti päättyneessä projektissa.

Ihmisiä jonottamassa myyntikojulle MTK Keski-Pohjanmaan mielenilmauksessa.

"Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?" kysyvät viljelijät myös Seinäjoen torilla tänään

Viljelijät haluaisivat suurimman osan tuloistaan markkinoilta, eivät tuista. Tänään eteläpohjalaisten viljelijöiden tapahtuma toteutuu Seinäjoen torilla.

House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen Viimeiset-elokuvan pressinäytöksessä Rovaniemellä

Rovaniemi julkisti nyt salatut House of Lapland -päätökset – toimitusjohtaja Tarssanen: päätöksen taustalla vanhaa tietoa ja väärinkäsitys

Rovaniemi päätti lokakuun lopussa lopettaa Lapin yhteisen markkinointitalon rahoittamisen. Päätöstä perusteltiin muihin kuntiin verrattuna suurella rahoitusosuudella ja matkailumarkkinoinnin päällekkäisyyksillä.

Baarimestari Samuel Honkavaaran valmistaa drinkin Riff -baarissa Helsingissä.

Ajatteletko vaihtaa alaa? Asiantuntijat: Nyt on työntekijän markkinat – ”Näin laajaa alalta toiselle siirtymää on tapahtunut tuskin koskaan”

Ravintola- ja hoitoalalta lähtenyt vyöry on kasvanut yleiseksi työvoimapulaksi, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Närbild av en äldre man och i förgrunden ses en kvinnas huvud som visas suddigt.  Mannen på bilden är USA:s centralbankschef Jerome Powell som hördes i kongressen den 30 september 2021.

Tällä viikolla tapahtui rahapolitiikan "käännepiste", mutta markkinoilla se ei näkynyt – onko osto-ohjelmien alasajo pelättyä helpompaa?

OP:n toimitusjohtaja Timo Ritakallio luonnehtii Fedin ilmoitusta osto-ohjelman supistamisesta "odotetuksi käännepisteeksi". Myös Nordean Tuuli Koivu pitää sitä virstanpylväänä koronatoipumisessa. Suurta kuvaa päätös ei kuitenkaan muuta.

henkilökuva

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja ei usko joulutuotteiden loppuvan kesken – “Paitsi tietyt kysytyimmät puhelimet ja pelikonsolit”

Sata uutta tuotetta päivässä: Verkkokauppa.com kokeilee, mikä myy ja mikä ei. Esimerkiksi huonekalut ja kauneus- ja terveystuotteet ovat kasvava markkina, arvioi toimitusjohtaja Panu Porkka.

Asuntojen pohjapiiroksia.

Asuntokaupalla menee Mikkelissä hyvin - varsinkin omakotitaloja ja rivitaloja myydään paljon

Tänä vuonna asuntokauppaa on tehty yli kolmannes viime vuotta enemmän. Rivitaloasunnoilla ja omakotitaloilla on kysyntä on suurinta.

Omakotitaloja.

Omakotitalot ovat kysyttyjä – asuntojen hintojen nousu jatkuu

Kiinteistömaailman uusimman arvion mukaan asuntojen hinnat nousevat seuraavan vuoden aikana Joensuussa yli prosentin. Omakotitalojen hinnankehitys on myönteisempää kuin pienten kerrostaloasuntojen.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI:n kehityksen maaliskuun alusta.

Tästäkö alkoi pörssin alamäki? Asiantuntijat eivät ole huolissaan, mutta listaavat joukon asioita, joihin kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Inflaation pelko ja Kiinan tuntemattomat tavoitteet huolestuttavat markkinoita. Helsingin pörssi kärsi syyskuussa yhdysvaltalaisosakkeita enemmän.

Evergrande City Pekingissä keskiviikkona.

Kirjeenvaihtajalta: Kiina räjäyttää tyhjiä tornitaloja, ja samasta syystä kiinteistöjätti Evergrande huojuu – jättimaan asuntokupla paisui holtittomaksi

Evergrande on asuttanut Kiinan keskiluokkaa vuosikymmeniä. Jättiyhtiö on rakentanut 600 000 asuntoa vuodessa. Sen rakentamat lähiöt ovat kuin moderni Kiinan muuri, kun kapeat ja kymmeniin kerroksiin nousevat rakennukset seisovat pitkissä jonoissa teiden varrella, kuvailee Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

En person håller i en telefon där man kan se aktiekurser.

Viime hetken tulosvaroitus ja yllättävät yrityskaupat hämmentävät toisinaan piensijoittajia – “Kun on rahaa kiinni, tunnereaktiot voimistuvat”

Osakesäästämisen suosio on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia. Tuloskauden aikana pörssiyhtiöiden raportointia seurataan tiiviisti, mutta piensijoittajat pelkäävät, että heiltä pihdataan tärkeää tietoa.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Hanki henkilökohtainen erityisavustaja

Personal shopper olisi loistava ajatus kaikilla elämänalueilla. Miltä kuulostaisi personal elintarvikkeidenostaja tai personal autonostaja, kysyy Seppänen

Kansainväliset Suurmarkkinat Tampereella

Suurmarkkinat sujuivat hyvin Rovaniemellä

Nelipäiväisillä markkinoilla vieraili yhteensä 40 000 ihmistä.

nainen katsoo puhelimesta kulutusluoton mahdollisuuksia

Osaa kulutusluoton ottaneista saattaa odottaa ikävä yllätys – väliaikaisen korkokaton voimassaolo päättyy

Kulutusluottojen kymmenen prosentin enimmäiskoron ja suoramarkkinointikiellon voimassaolo päättyy syyskuun lopussa. Kuluttajasuojalakia muutettiin viime syksynä koronaviruksen vuoksi. Nyt selvitetään, onko korkokaton pysyvälle alentamiselle edellytyksiä.

Naisleijonat.

Keskiviikko 1.9.2021 (tv)

EU ja Afganistan. Asuntokauppa. Suot. Jääkiekko. Sää.

Nordean lippu liehuu tuulessa.

Nordea nostaa tämän vuoden talouskasvuennustettaan 3,5 prosenttiin

Kasvu hidastuu Nordean mukaan ensi vuonna kolmeen ja sitä seuraavana kahteen prosenttiin. Tammikuun-ennusteessaan Nordea odotti tälle vuodelle tasan kolmen prosentin kasvua.

kiinteistövälittäjä asunnon esittelyssä

Sokkotarjoukset ja "rakkauskirjeet" rantautuivat Suomenkin asuntokaupoille – listasimme viisi kuumilla asuntomarkkinoilla juuri nyt näkyvää ilmiötä

Asuntorahoittaja Hypon tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat nousevat nopeimmin yli kymmeneen vuoteen. Kovimman nousun odotetaan olevan ohi.

Iittalalla Suomessakin työskennellyt Yayoi Nishida kertoo että korvapuustit ja lohikeitto tekevät kauppansa Tokiossa. Tomoko Kase työskentelee kahvilassa.

Suomesta on tullut Japanissa myyntivaltti, jota kannattaa korostaa – suuret markkinat ovat portti koko Aasiaan

Monet yritykset haluavat pärjätä Japanissa, mutta sen markkinat ovat vaikeasti vallattavat. Nyt Suomesta viedään Japaniin digitalisaatiota, designia ja elintarvikkeita. Digitalisaatiossa Japani on Suomea kaukana perässä, sanoo suomalais-japanilaista kauppakamaria johtava Antti Kunnas

Silta johtaa Salon torille, jossa ihmisiä istuu kahvilla.

Salon syysmarkkinat järjestetään sittenkin – kaupunginhallitus päätti yksimielisesti järjestämisen puolesta

Salon kaupunginhallitukselle esitettiin tapahtuman perumista, koska koronavirustilanteessa tartunnanjäljitys osoittautuisi vaikeaksi isossa tapahtumassa.

Läheltä

Talokauppa vilkastui Etelä-Savossa – lainhuudatuksissa jopa ruuhkaa

Koronaepidemian aikana kasvanut kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden kauppojen määrä on jopa ruuhkauttanut lainhuudatuksia ja asuntojen omistajarekisteröintiä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto

Sunnuntai 15.8.2021

Afganistan. Parisuhdeväkivalta. Asuntokaupat. Luottorekisteri. Sääennuste.

kauppakirja asunnon pöydällä

Asuntokauppojen määrä väheni vuosikausia Imatralla – tänä vuonna tapahtui selkeä käänne

OP-ryhmän mukaan myytyjen asuntojen määrä on Imatralla noussut kuluneen puolen vuoden aikana lähes 40 prosenttia viime vuoden vastaavaasta ajasta.

asunnon avaimet pöydällä

Vuokralaisen löytäminen asuntoon kangertelee Jyväskylässä, 10 kaupungin vertailussa pisin markkinointiaika

Kesäkuussa vuokra-asunnon markkinointiaika oli Jyväskylässä keskimäärin noin 40 päivää. Asunnon myyjien tilanne on parempi.

Maalaismarkkinat.

Kajaanin maalaismarkkinat siirtyvät jälleen vuodella – sisätilat ovat rajallisia, eikä turvallisia etäisyyksiä pystytä takaamaan

Kainuun ammattiopisto katsoo vastuulliseksi ratkaisuksi olla järjestämättä syyskuun 10. ja 11. päivälle suunniteltuja markkinoita. Kesä on järjestäjien mukaan osoittanut, että rokotekattavuus ei vielä ole riittävä.

Joensuun torilla kansainvälisten suurmarkkinoiden mainoskyltti

Kansainväliset suurmarkkinat alkavat Joensuussa – paikkana tauon jälkeen kauppatori ympäristöineen

Tuotteitaan on myymässä yrittäjiä 25 eri maasta ja 15 Suomen maakunnasta. Markkina-alueella suositellaan käyttämään kasvomaskia ja pitämään huolta turvaväleistä. Käsidesiä on tarjolla useassa paikassa ympäri tapahtuma-aluetta.

Monte dei Paschin pääkonttoripalatsi iltavalaistuksessa.

Pahin ei toteutunutkaan koronapandemiassa, pankkikriisiltä vältyttiin – Etelä-Euroopan isot pankit takovat nyt ennätystulosta

Ranskan, Italian ja Espanjan suuret pankit tekivät selvästi ennakoitua parempia tuloksia toisella neljänneksellä. Eurojärjestelmän kannalta riskinä ovat yhä Italian ongelmaluotot, mutta toistaiseksi pelot maan pankkien kohtalosta ovat hälvenneet.

Keskeneräinen kerrostalotyömaa Rovaniemen keskustassa.

Rovaniemen Kymppikorttelin kerrostalon rakentaminen jatkumassa tänä vuonna – jalkakäytävä kuntoon syyskuussa 

Kymppikorttelin Taiga-talon rakentaminen keskeytettiin vuosi sitten, kun pandemia romahdutti sijoitusasuntojen markkinat Rovaniemellä. Rakentaminen jatkuu todennäköisesti loppuvuoden aikana.

En röd höghusfasad i trä, balkonger med balkongmöbler i.

Asunnot käyvät hyvin kaupaksi Lahdessa – kesäkuu oli erityisen vilkasta aikaa asuntomarkkinoilla

Asuntokaupan puolivuotiskatsaus kertoo, että vanhoille asunnoille löytyi uusia omistajia reilusti edellisvuotta enemmän.

Lumeton kaupungin katu

Kajaani peruu ensi viikon Markkinakadun – kaupungissa yksi uusi koronatartunta, viisi karanteeniin

Markkinakadulle olisi tullut myyjiä ympäri Suomen. Vaikka Markkinakadulla noudatettaisiin viranomaisten ohjeita tarkasti, on lähikontaktien välttämisen valvonta mahdotonta tapahtuman luonteen vuoksi.

Vegaanituotteet.

Meat sales down for second year as plant-based foods gain ground

Over the past two decades, consumers in Finland steadily bought up more meat products until a few years ago when consumption levels began to decline.

Vegaanituotteet.

Kasviproteiinien kulutus valtavirtaistuu ja kasvaa pikavauhtia, lihankulutus laskenut kahtena vuotena – K-ryhmä: Peilaa osaltaan lihansyöntiin

Juhannuksen alla julkaistu Luonnonvarakeskuksen tilasto osoittaa, että lihankulutus on laskenut nyt kahtena perättäisenä vuotena. Suomalaisten lihansyönti on kasvanut vuosikymmenten ajan.

Jenni Torkki tekee asunnossaan palapeliä.

Milloin korot nousevat, onko Helsingin asuntojen hinnoissa kupla? Kysyimme ekonomisteilta kuusi kysymystä asuntomarkkinoista

Asuntomarkkinat käyvät Suomessa kuumina, ja hintojen nousu on ollut vauhdikasta. Kysyimme katsauksensa julkaisseiden Nordean ja Danske Bankin ekonomisteilta, mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu.

Asunnon pohjapiirustus ja avaimet.

Säästöpankkiryhmä varoittelee: Asunnon kovaan hintaan ostaneiden kannattaa varautua hinnantarkistukseen alaspäin

Suosituimmilla alueilla on yksittäisistä asunnoista saatettu hintakilpailujen jälkeen maksaa selvästi pyyntihintoja suurempia summia. Ostetun asunnon myyminen eteenpäin vähintään samaan hintaan ei kuitenkaan välttämättä heti onnistu.

kesämökki Asikkalassa

Brisk sales of holiday homes push prices up by more than 20%

Finnish cottage sales are up by almost 50 percent from last year – and strong demand has raised prices.

70-luvun kerrostalo.

Pohjois-Pohjanmaalla aniharva asunto-osakeyhtiö on siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen rekisteriin – helpottaa esimerkiksi asuntokauppaa

Siirtyminen sähköiseen järjestelmään on pakollista ja koskee kaiken kokoisia taloyhtiöitä. Tiedot tulee siirtää huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä.

kesämökki Asikkalassa

Mökkikauppa kävi alkuvuonna kiivaana, hinnat kipusivat yli 20 prosenttia

Mökkikauppojen määrä on koko maassa kasvanut alkuvuoden aikana miltei 50 prosenttia viime vuodesta. Mökkien kova kysyntä on myös nostanut niiden hintaa. Mökkikaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä.

Småhustak och del av fasad

Marked increase in sales and prices of detached homes in Q1

The biggest market price increase was seen in municipalities with 20,000 to 59,999 residents.

Krans på marknad

Vappuna torit ovat auki, mutta korona estää yhä markkinat – alalta on kadonnut vuoden aikana noin 5 000 työpaikkaa

Perinteisiä vappumarkkinoita ei pystytä koronarajoitusten vuoksi järjestämään tänäkään vuonna. Tämä kuten koko vuoden peruutetut tapahtumat ovat aiheuttaneet ison loven markkinayrittäjien kassavirtaan.

Tuulivoimalan teräspultti Peikon tehtaalla Lahdessa

Suomi haluaa kaksinkertaistaa kauppansa Afrikan maiden kanssa – lahtelainen rakennusalan yritys myy nyt Botswanassa

Mahdollisuuksia on muun muassa energia-alalla ja koulutussektorilla, sanoo ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Asuntomarkkinat käyvät kuumana

Ylen aamu tänään: Asuntomarkkinat käyvät kuumana – mitä asunnonostajat nyt haluavat? Katso lähetys tästä

Uhkaako Pohjois-Irlantia uusi sisällissota? Sami Kieksin sarja näyttää, miten vaikeaa rahan ja arjen hallinta voi olla nuorelle.

Rekkojen perävaunuja Hangon satamassa.

Finland’s exports and industrial orders in recovery

The Finnish economy seems to have been spared the deep export industry crisis feared last autumn.

Tyhjä myytävänä oleva asunto, seinällä ihmisen varjo.

Hyviä uutisia ensiasunnon ostajille: ASP-lainojen enimmäismäärät nousevat koko Suomessa – korotus voimaan ensi viikolla

Helsingissä lainan enimmäismäärä on jatkossa 215 000 euroa. Lisäksi kolmiportainen laina-asteikko muuttuu neliportaiseksi, kun Turku ja Tampere erotetaan omaksi ryhmäkseen.

Kiinteistönvälittäjä myytävässä yksiössä.

Kiinteistönvälittäjät odottavat vilkasta kevättä – liikkumisrajoitukset herättävät huolta

Lakiluonnos nimeää vain muuttamisen sallituksi syyksi liikkua asuntoasioissa.

Lähes autio Mall of Tripla maaliskuussa 2021.

Kuluttajien odotukset Suomen talouden kehityksestä heikkenivät maaliskuussa − omaa rahatilannetta pidettiin ennätyksellisen hyvänä

Oman rahatilanteensa kuluttajat arvioivat maaliskuussa parhaaksi koko mittaushistorian aikana.

Nousevan pörssikurssi kurssi tietokoneen näytöllä.

Sijoittajakonkari varoittaa untuvikkoja sudenkuopista: "Markkina on yksi iso seireeni" – Vältä nämä 5 aloittelevan osakesijoittajan virhettä

Osakkeita omistavien määrä kasvaa Suomessa vauhdilla. Alkuinnostuksessa tuore sijoittaja voi sortua moniin virheisiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle