Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Guardian: Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret harkitsevat itsemurhaa yli kaksi kertaa ikätovereitaan todennäköisemmin, lähes kolmannes on vahingoittanut itseään

Kyselyn mukaan 68 prosenttia HLBT-nuorista oli kokenut itsemurha-ajatuksia, kun saman ikäryhmän heteronuorilla vastaava luku oli 29 prosenttia. Tänään vietetään kansainvälistä homofobian, transfobian ja bifobian vastaista päivää.

Töissä tapahtuva seksuaalinen häirintä voi lisätä jopa itsemurhariskiä

Ruotsalaistutkimuksen mukaan työhön liittyvä seksuaalinen häirintä saattaa lisätä sekä naisten että miesten itsemurhariskiä.

Vanhemmat huolestuivat Tapanilan aseman turvallisuudesta – Itse korotettu aita ei käy Väylävirastolle

Tapanilainen isä oli kutsunut sosiaalisessa mediassa väkeä pystyttämään aitaa Tapanilan asemalle keskiviikkoiltana. Väylävirasto on huolestunut yksityishenkilöiden turvallisuudesta.

Nuorille varhaista hoitoa kouluihin, itsemurhien ehkäisyyn uusi ohjelma – Mielenterveystyö sai pitkän tähtäimen suunnitelman

Sosiaali- ja terveysministeriö ryhtyy toteuttamaan mielenterveysstrategian ehdotuksia vuodesta 2020 lähtien.

21-vuotias nainen ei uskonut enää kestävänsä ja soitti Kriisipuhelimeen: "Häpesin itsetuhoisia ajatuksiani"

Nyky-yhteiskunnan luoma onnellisuuden illuusio näkyy musertavan erityisesti nuoria aikuisia. Kriisipuhelimeen tuli vuonna 2019 ennätysmäärä puheluita, yli 210 000.

Itsemurhaa yrittäneille laadittiin virallinen hoitosuositus – moni on jäänyt tähän saakka ilman tarvitsemaansa hoitoa

Käypä hoito -suositus laadittiin nyt ensimmäistä kertaa itsemurhan kaltaisesta monitekijäisestä ilmiöstä.

Rasmus yritti kuolla ja vaaransi samalla toisten hengen - nyt hän haluaa auttaa muita: "Nyt minulla on tehtävä elämässäni"

Itsetuhoisuus vei vankilaan ja ulosottoon. Diagnoosin löytyminen ja yksi mukava ihminen palauttivat elämänilon.

“Olisi luultavasti pitänyt yrittää itsemurhaa, että olisin päässyt hoitoon” – Nuorten mielenterveysongelmien hoitotarve rajussa kasvussa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru lupaa lisää resursseja kouluterveydenhuoltoon ja hoitoa tarjolle terveyskeskuksiin.

Kysely: Joka kolmas nuori aikuinen on harkinnut itsemurhaa – uskalla kysyä suoraan, jos epäilet läheiselläsi itsetuhoisia ajatuksia

MIELI ry:n kyselyn mukaan itsetuhoisiin ajatuksiin haetaan apua vaihtelevasti. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömästi.

Aivot menivät jumiin ja muu maailma katosi – se oli lyhyt hetki, kun 3 naista kirjoitti jäähyväiskirjeet ja päätti tappaa itsensä

Naiset oppivat hallitsemaan itsetuhoisia ajatuksiaan sveitsiläisellä menetelmällä, joka on auttanut Suomessa jo satoja. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2019.

Aggressio voi tuhota tai viedä kohti unelmia – tunnista oma aggressiotyylisi ja opi hallitsemaan sitä

Aggressio on yksi ihmisen perustunteista eikä se itsessään ole hyvä tai paha.

Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

Näin saat apua kriisitilanteessa – kokosimme listan auttavista puhelimista

Lista apua tarjoavista järjestöistä ja puhelinnumeroista.

"Ei se sitä kuitenkaan tee" – itsemurhaan liittyy vaarallisia vääriä käsityksiä

Itsemurhaan liittyy vaarallisia vääriä käsityksiä.

Väitöstutkimus: Suomalaisten miesten itsemurhariski kasvaa matalapaineella, naisilla taas korkeapaineella

Ilmastonmuutos muuttaa terveyshaittoja Suomessa, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Mielen järkkyessä terveyskeskuksen apu on parhaimmillaan pelastavaa, pahimmillaan tyrmäävää: "Itsetuhoiselle lapselle kirjoitettiin sairaslomaa. Mistä? Elämästäkö?"

Suomalaisten kokemukset äkilllisen mielenterveyskriisin hoitamisesta perusterveydenhuollossa vaihtelevat rajusti jopa saman paikkakunnan sisällä. Yle teki aiheesta verkkokyselyn ja sai terveydenhuollon asiakkailta satoja vastauksia.

Ruotsalainen NHL-vahti pelasi monta vuotta päihdehelvetin keskellä itsemurhaa hautoen – puhuu nyt avoimesti mielialahäiriöstään

Robin Lehner on ollut ison osan NHL-urastaan päihderiippuvainen. Nyt hän on raitistunut ja tietoinen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään.

Sami Elovaara teki nyrkkeilyuran jälkeen rikoksen ja odotti siitä tuomiota kuusi vuotta: "Olisin sinä aikana ehtinyt perustaa vaikka perheen"

Jatkossa oikeudenkäyntiä ei tarvitse perua sen vuoksi, että kaikki vastaajat eivät saavu paikalle.

Tommi Kinnusen kolumni: Hyväksymmekö luokan joka lapsen?

Mitä me aikuiset voisimme tehdä, että jokainen koululainen tulisi huomatuksi omana itsenään, kysyy opettaja Tommi Kinnunen kolumnissaan. Juttu on julkaistu elokuussa 2018.

Tampereella ensiapu Acutassa tarvitaan yhä enemmän sosiaalityöntekijää – asiakkaat lapsista ikäihmisiin

Ensiapu Acutassa Tampereella on kuukauden verran päivystänyt myös sosiaalityöntekijä, sillä kaikkien tulijoiden häätään ei lääkärin apu riitä.

Nettihuijarit vievät vanhuksilta miljoonia - 75-vuotias nettietsivä iskee takaisin

Kokemattomuus netissä altistaa ikäihmiset huijauksille.

Masennuksesta ja itsemurhayrityksistä selvinnyt Marian Keyes kirjoittaa vakavista aiheista hauskasti: Huumori on minulle ainut keino selviytyä

Suosittu irlantilainen viihdekirjailija Marian Keyes tuntee naisten elämän kipupisteet. Hän ammentaa kirjoihinsa paljon omasta elämästään.

Asiakasryntäys yllätti uuden itsemurhien ehkäisykeskuksen – Apua saanut: "Se oli rajua shokkihoitoa, mutta tilanne vaati sen"

Kymmenen kertaa itsemurhaa yrittänyt Tiia von Hellens näki oman tuskansa videolla ja päätti vihdoin alkaa auttaa itseään.

Raskaat sairaudet, masennus, läheisen vaikeudet – Kokemustoimija valjastaa omat vastoinkäymisensä muiden avuksi: "Kun me kerrotaan, tulee ne tunteet ja kokemukset"

Vertaistukea erilaisista sairauksista kärsiville on tarjottu jo vuosikymmeniä, mutta nykyään kokemustietoa hyödynnetään myös esimerkiksi koulutuksessa teoriatiedon ohella.

Helsinki suicide prevention centre opens

The suicide prevention centres, now operating in Helsinki and Kuopio, require no referral and are free of charge.

Helsinkiin avataan itsemurhien ehkäisykeskus – "Itsemurhaa yrittäneet ovat usein myöhemmin hyvin kiitollisia, etteivät kuolleet"

Suomen Mielenterveysseuran ylläpitämään itsemurhien ehkäisykeskukseen voi hakeutua suoraan ilman lähetettä. Myös Kuopiossa on vastaanottotoimintaa.

Seksuaalivähemmistöt edelleen suuressa itsemurhavaarassa – koskee myös nuoria

Itsemurhariski havaittiin suureksi varsinkin biseksuaalipojilla.

Itsemurhien ehkäisyyn laaditaan Käypä hoito -ohjeet, myös kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma laitetaan uusiksi

Ministeriö ja eduskunta kasvattavat itsemurhien ehkäisyn rahoittamista yhteensä lähes 400 000 eurolla.

Double stabbing on Parliament steps

Finnish Parliament security chief Jukka Savola has confirmed that two men tried to stab themselves on the steps of the Parliament building in Helsinki. They were in possession of ID cards issued by an asylum reception centre.

Kaukalossa saatu aivovamma ajoi entisen liigapakin yrittämään itsemurhaa - ystävä pelasti kuolemalta

Tommi Kovasen ura päättyi taklauksesta seuranneeseen aivovammaan. Puolustaja kertoo tänään torstaina ilmestyvässä kirjassa, että seuraukset ajoivat hänet yrittämään hengen riistämistä itseltään.

Vehmaan kuolonkolarin aiheuttaja sai pitkän vankeustuomion

Oikeus katsoi 21-vuotiaan miehen törmänneen tahallaan vastaan tulleeseen henkilöautoon.

Kahden nuoren hengen vaatinut mopoautokolari tänään oikeudessa – epäiltyä syytetään tapoista

Mopoautoon tila-autolla törmännyttä miestä syytetään kahdesta taposta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Masennuksesta kärsinyt olympiavoittaja kuollut

Kelkkailun yhdysvaltalainen olympiavoittaja Steven Holcomb on kuollut.

Koulutyttö Autumn kertoo elämästään itsemurhien koettelemassa kylässä Kanadassa – " En halua, että kukaan kuolee"

Attawapiskatin reservaattikylä on tunnettu itsemurhista, mutta kylässä tapahtuu onneksi muutakin. Yksi vuoden kohokohdista on alueellinen jääkiekkoturnaus.

Migri: Turvapaikanhakijoiden itsemurhayrityksiä nyt lähes 70, viisi on kuollut

Maahanmuuttovirasto on aiemmin tiedottanut lukumäärästä alakanttiin. Suomen Mielenterveysseura on viraston kanssa eri mieltä tämän vuoden itsemurhista.

Turvapaikanhakija hyppäsi ikkunasta – toivottomuus vastaanottokeskuksissa näkyy yrityksinä vahingoittaa itseään

Tapaukset, joissa turvapaikanhakijat ovat yrittäneet vahingoittaa itseään, ovat Migrin mukaan yleistyneet jonkin verran.

Maanantai 20.2.2017 (radio)

Sastamalan kolari oli itsemurhayritys. SPR lähettää apua Irakiin. Suomesta muuttaa ulkomaille monia, joilla on hyvä koulutus. 100-vuotias Suomi saa onnitteluja Dubain Suomi-koululaisilta.

Sastamalan kuolonkolarin aiheuttaja yritti itsemurhaa – ei tajunnut vastaantulijaa mopoautoksi

Mopoautolla liikkeellä olleet 17-vuotiaat tyttö ja poika kuolivat tila-auton törmättyä heihin Sastamalassa Pirkanmaalla lauantaina.

Miksi kylään ei ole tietä ja millaista on arki? 20 vastausta lukijoiden kysymyksiin itsemurhien varjostamasta yhteisöstä

Yle vieraili Kanadassa Attawapiskatin reservaattikylässä, joka nousi viime keväänä otsikoihin lukuisten itsemurhayritysten vuoksi. Jutussa vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin.

Itsemurhasta uutisoiminen on kuolemanvaarallista

Monet tutkimukset todistavat samaa: mitä näkyvämmin julkisuudessa käsitellään itsemurhia, sitä enemmän niitä tehdään. Suositukset sanovat, että itsemurhasta tulisi julkisuudessa puhua ilman yksityiskohtia ja tunteita.

Itsemurhayrityksestä selvinnyt skotti pyöräilee maailmaa ympäri – "Selviäminen antoi minulle uuden mahdollisuuden"

Skotlantilainen Josh Quigley on pyörämatkalla maailman ympäri. Itsemurhayrityksensä epäonnistuttua hän päätti käyttää saamansa uuden mahdollisuuden kampanjoidakseen mielenterveystyön ja itsemurhien ehkäisemisen puolesta.

Govt to set up special facilities for asylum seeker risk cases

A ministerial working group charged with looking at immigration has proposed accommodating disruptive or problematic asylum seekers in three special reception centres. The new centres would begin operating next year.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle