Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saunalautalta ei poistuta veneellä – Rovaniemen viikonlopun veneonnettomuuden kaltaisia tapauksia ei pitäisi edes sattua

Rovaniemellä tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä veneonnettomuus, jossa saunalautalla iltaa viettänyt seurue siirtyi lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Saunalautan omistajan mukaan saunalautan kyytiin noustaan ja sieltä poistutaan ajamalla lautta laituriin.

Ei Tiquinhoa, mutta silti voitonjuhlat – HIFK tyynnytti turhautuneet kannattajansa

HIFK:n 500 minuutin maaliton putki päättyi Turussa. Jalkapalloliigan jumbokamppailussa KTP–Haka kaivattiin maalintekijää.

Luvattomat teknobileet valvottavat helsinkiläisiä kesäyössä – nyt ulkoilmajuhlien järjestäjät kertovat intohimostaan ja siitä, miksi kemut jatkuvat

Yön yli jatkuvat epäviralliset ulkoilmakemut ovat nousseet korona-aikana Helsingin suosituimpien illanviettotapojen kärkeen. Niitä on syytetty äänisaasteesta ja roskaamisesta.

Ravintoloihin rahdataan nyt säkkikaupalla jääpaloja – helsinkiläinen yrittäjä tuo niitä Suomeen ulkomailta

Ravintoloiden ja ruokakauppojen lisäksi jäätä tilaavat kesäjuhlien järjestäjät, jotka haluavat tarjota kylmiä drinkkejä tai muuntaa paljunsa jääkylvyksi.

Kuopioon avataan syksyllä uusi yökerho, kun legendaarisen Henry's Pubin entiset tilat remontoidaan uuteen uskoon

Henkan tiloihin remontoidaan uutta yökerhoa, joka on tarkoitus avata syyskuussa. Värimaailmaltaan tilat muuttuvat täysin, kun mustat seinät maalataan vaaleammilla ja värikkäämmillä sävyillä. Uusi yökerho on ajateltu myös opiskelijabileiden viettopaikaksi.

Suomenitalialaiset juhlivat Italian jalkapallovoittoa Mantalla – katso video kultajuhlasta

Italia voitti Englannin dramaattisessa jalkapallon EM-kisojen loppuottelussa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Voitto villitsi myös Suomessa asuvat italialaiset juhlimaan.

Yökerhoillan karu saldo Rovaniemellä: koronatartunta löytynyt jo yhdeltätoista baarin asiakkaalta

Lapin sairaanhoitopiirissä on varmennettu alkuviikon aikana 11 uutta koronatapausta. Nyt yhteensä 11 tapausta liittyy viikonloppuna Rovaniemellä sattuneeseen yökerhoaltistumiseen. Heistä yhden koronatartunta varmistui jo viikonloppuna.

Yökerhoravintolan yrittäjä iloitsee rajoitusten poistamisesta – "Johan se oli aikakin"

Kemiläisen yrittäjän Tommi Hälisen Corner Inn -yökerhoravintolan ovet olivat kiinni kahdeksan pitkää kuukautta. Koronarajoitusten poistaminen juhannuksen alla on enemmän kuin tervetullutta.

Jääkiekon MM-hopea ei saanut tamperelaisia kadulle juhlimaan

Sunnuntain jääkiekkofinaali ei näkynyt poliisin tehtävissä Sisä-Suomessa. Poliisi oli varautunut juhlintaan erityisesti Tampereen keskustassa.

Luotto Leijoniin on vahva – Mantan patsas on jo suojattu voitonjuhlien varalta

Helsingin Kauppatorilla sijaitseva Havis Amandan patsas on ollut perinteisesti jääkiekon maailmanmestaruutta juhlivien suomalaisten kokoontumispaikka. Tänään kaupunki suojasi patsaan mahdollisilta voitonjuhlilta. Leijonat kohtaa Kanadan illalla MM-finaalissa.

Kesän alku sai pohjalaiset korkkaamaan – poliisilla yli 200 tehtävää viime yönä

Lämmin sää ja kesän korkkaus sai myös pullot aukeamaan vilkkaasti varsinkin Seinäjoella ja Vaasassa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla päätyi toistakymmentä ihmistä putkaan.

Koulunsa päättäviä juhlitaan Pohjois-Karjalassa poikkeusjärjestelyin – tuore leipuri-kondiittori Isabella Ala säästää omat juhlat syksyyn

Koronatilanteen takia oppilaitokset ovat joutuneet rukkaamaan toistamiseen kevään juhlia. Pohjois-Karjalan ammattiopisto Riveria järjestää valmistujaisjuhlan tänä vuonna etänä. Joensuun yhteiskoulun lukion ylioppilaat taas saavat lakkinsa pesäpallostadionilla.

Koronarajoitusten purku räjäytti pitopalveluiden tilauskirjat: "Tuli ryysis ja ollaan siihen erittäin tyytyväisiä"

Helpottuva koronatilanne mahdollisti kokoontumisrajoitusten löysäämisen, joka taas mahdollisti hieman isommatkin ylppärit ja valmistujaiset. Pitopalveluille on nyt paljon työtä tarjolla, ja ensi kesän isoja hääkeikkoja myydään jo nyt.

Leijonat taistelee tänään pääsystä mitalipeleihin, Helsingissä varaudutaan jo holtittomiin kultajuhliin – Manta aidataan ja HUS varoittaa tartunnoista

Spontaanien kultajuhlien pelätään huonontavan koronatilannetta. Koronan leviämisalueella Helsingissä ihmisiä kehotetaan juhlimaan pienissä porukoissa, mikäli Leijonat onnistuisivat nappaamaan kultaa sunnuntaina.

Poliisi toivoo nuorilta malttia koulujen päättymisviikonlopun juhlintaan

Lounais-Suomen poliisi toivoo, että nuoret juhlivat koulujen päättymistä fiksusti, pienissä porukoissa. Poliisi valvoo juhlimista näkyvästi.

Keski-Pohjanmaa jatkaa epidemian leviämisvaiheessa – koronatartunnoissa toinen nollapäivä peräkkäin

Keski-Pohjanmaalla alueelliset suositukset ja määräykset pysyvät ennallaan, sillä sairaanhoitopiiri jatkaa koronan leviämisvaiheessa toistaiseksi. Koronaryhmä puntaroi tilannetta uudelleen maanantaina.

Kokkolan perinteinen kesätapahtuma Mustakari Memories siirtyy ensi vuoteen

Tälle vuodelle heinäkuun alkuun suunniteltu Mustakari Memories peruuntuu. Syynä on koronaturvallisuus. Järjestyksessään 21. juhla järjestetään ensi vuonna. Loppukesää ei edes ajateltu, sillä tuttu heinäkuinen tapahtuma-aika ja sovitut artistit halutaan säilyttää.

Yleisötilaisuuksille vihreää valoa – kevään juhliin toivotaan porrastamista sekä turvavälejä riemun keskelle

Tilaisuuksia saa järjestää jatkossa vapaasti perus- ja kiihtymisvaiheiden alueilla. Esimerkiksi Sotkamon Jymy purkaa katsomolohkot ja ottaa otteluihin 1300 henkeä katsomoon.

Ylioppilaiden yhteisjuhlat siirtyvät elokuulle Kokkolassa – Poikkeusjärjestely voimassa jo toista kertaa

Kevätlukukauden päättymistä juhlitaan Kokkolassa koronan varjossa. Ylioppilaat saavat todistuksensa kouluilla vähäeleisesti, eikä yhteisiä juhlia järjestetä nyt kesäkuun alussa. Myös perheiltä toivotaan malttia juhlimiseen.

Itävallan koripallokausi päättyi suomalaisjuhliin – Anton Mirolybov päätti pikkukaupungin hankalan taipaleen: "Maistuu erinomaisen hyvälle"

Itävaltalaisen pikkukaupungin pitkä odotus päättyi sunnuntaina, kun Swans Gmunden kukisti Kapfenberg Bullsin finaalisarjassa. Seura oli hävinnyt tätä ennen peräti seitsemän finaalisarjaa.

Blind Channel Euroviisujen avajaisissa: “Punainen keskisormi on ollut hittituote”

Sunnuntaina Rotterdamin Euroviisujen avajaistilaisuudessa Suomen viisuedustajat joutuivat vastaamaan ulkomaisen median tiedusteluihin esityksessä nähtävistä punaiseksi maalatuista keskisormista. Laulukilpailun säännöt kieltävät keskisormen heiluttelun, joten bändi päätti kiertää kieltoa.

Hengästyttävää temppujen ilotulitusta ja villejä voitonjuhlia – katso näyttävät kuvat ja videot skeittauksen SM-kisoista

Rullalautailun eli skeittauksen SM-mitalit ratkottiin kuluvana viikonloppuna Tampereella. Mukana nähtiin niin lajin vanhoja konkareita kuin tulevaisuuden tähtiä.

Kainuun koronatilanne jatkuu nollilla – nyt näyttää, että kevään valmistautujaisjuhlia uskaltaa ryhtyä valmistelemaan

Kainuussa ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa kahteen ja puoleen viikkoon. Edellinen tartunta todettiin 25. huhtikuuta. Kainuun soten arvion mukaan erilaisia kesätapahtumia voidaan valmistella ohjeiden ja rajoitusten puitteissa. 

Poliisi salli jääkiekkofanien massakokoontumisen Raumalla: "On ymmärrettävää, että mestaruus on ison juhlan paikka"

Arviolta muutama tuhat henkilöä kokoontui juhlimaan Rauman Lukon suomenmestaruutta tiistai-iltana ja koronarajoitukset unohtuivat.

Korona-aikana juhlimisesta on tullut salamyhkäistä, mutta bileet ovat jatkuneet – eivätkä Viivi Varpanen ja Jonna Paakkinen häpeile puhua siitä

Pääkaupunkiseudulla anniskeluravintoloiden on suljettava ovensa tällä hetkellä kello 18. Jos iltaansa haluaa vielä jatkaa, jatkot löytyvät taatusti. Esimerkiksi Jodelin bileet-ryhmässä on Helsingissä jäseniä lähemmäs 20 000.

Opiskelijoilla jo toinen perättäinen poikkeusvappu – "Aidon opiskelijavapun ymmärtää vasta, kun sellaisen on itse kokenut"

Porin opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat toivovat, että jokainen voisi viettää vappua vaikka pienemmissä porukoissa. Moni opiskelija ei ole vielä kokenut ollenkaan perinteistä opiskelijavappua.

Vapusta on tulossa poliisille viime vuotta työläämpi – Älkää kokoontuko keskustoihin ja jättäkää jatkot väliin, toivoo ylikomisario

Itä-Suomen poliisi ennakoi, että vapusta on tulossa hieman työläämpi kuin viime vapusta, vaikka kolea sää hillitseekin juhlintaa. Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään taajamien keskustoja ja juhlimaan maltillisesti pienissä porukoissa.

Lutakko ehdolla vuoden klubiksi 2020: "Juhlavuosi alkoi lupaavasti"

Lutakko on ehdolla "vuoden venue"-sarjassa, jossa palkitaan vuoden klubi.

Etelä-Pohjanmaan Nyrkki ei nähnyt perusteita kiihtymisvaiheelle – vanhojen tansseja suositellaan siirrettäväksi syksylle, valmistujaisjuhlat voidaan pitää esimerkiksi ulkona

Perustason puolesta puhuvat maakunnan sisäisten tartuntojen vähäinen määrä, jäljitystyön hyvä onnistuminen ja sairaalahoidon vähäinen tarve.

Tornion abit ovat peruneet penkkareiden jatkobileet: bileitä suunniteltiin perjantai-iltaan

Abien mukaan koronatilanne ei ole muuttunut niin, että penkkareiden iltajuhlat voisi järjestää.

Opiskelijabileiden tahti kiihtyy Pohjanmaalla – "metelikeikkoja" hoidettu jo monena viikonloppuna, enimmillään koolla 50 nuorta

Vaasassa juhlia järjestävät poliisin mukaan etupäässä ulkomaiset vaihto-opiskelijat.

TET-harjoittelut, retket ja leirikoulut jäävät väliin tänä keväänä Hämeenlinnan kouluissa

Kevätjuhlien järjestämisestä on luvassa koulukohtaista tietoa myöhemmin.

Johanna Malisen kolumni: Opiskelijoita ei saa syyttää vastuuttomiksi bilettäjiksi

Korona on vienyt opiskelijoilta nuoruuden huolettomuuden, yhteisöllisyyden ja jopa kirjastossa opiskelun. Se ei ole mikään pikkujuttu, kirjoittaa Johanna Malinen.

Nuoret aikuiset kokoontuivat isolla porukalla Vaasassa – poliisi hajotti 50 hengen juhlat

Nuoret aikuiset opiskelijat olivat kokoontuneet juhlimaan taloyhtiön yhteisiin tiloihin. Kokoontumisten raja Pohjanmaan alueella on tällä hetkellä 10 henkilöä.

Poliisi keskeytti bileet Kemissä – juhlimassa kymmeniä nuoria aikuisia

Juhlista aiheutui häiriötä lähistön asukkaille ja poliisin piti puuttua asiaan.

Nuoret bilettivät Vuokatissa viikonlopun, lukio muistuttaa korona-ajasta

Viestin mukaan bileisiin on osallistunut runsaasti lukiolaisia, niin urheilijoita kuin yleislinjalaisia.

Abien bileet johtivat useisiin tartuntoihin Hämeenlinnassa: muut opiskelijat raivoissaan, somessa leviää nimilista tartunnan saaneista

Terveystietoja sisältävän nimilistan levittäminen rikkoo lakia, sanoo rikosoikeuden professori.

Reivejä siellä, reivejä täällä – tanssi jatkuu ja hiki virtaa Euroopassa, vaikka juhlijoita uhkaavat paikoin jopa tuntuvat sakot

Tanssitapahtumien osallistujia ja järjestäjiä uhkaa tuntuvat sakot muun muassa Britanniassa.

PeKa ei jättänyt mitään sattuman varaan – cup-pokaali taas palkintokaappiin lähes näytöstyyliin

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen cupin naisten korismestaruuden, kun kotkalaisjoukkue voitti vieraskentällä EBT:n.

Juuso Marttilan mielessä kuumottaa aina uusi peli – taktiikkaa ja älyä vaativat lautapelit nousivat huimaan suosioon

Yliopiston informaatikko on luonteeltaan kilpailija, on kyse sitten urheilusta, videopeleistä tai lautapeleistä.

Koko vuosi piti juhlia, mutta korona tyhjensi 50-vuotiaan Tavastian – kolmannen polven musiikkimoguli Mikko Merimaa suunnittelee nyt rockklubille trendisynttäreitä ensi vuodeksi

Merimaa on musiikkibisneksessä jo kolmannessa polvessa, sillä hänen isoisänsä on Tavastian isänä tunnettu Juhani Merimaa ja äiti Mirva Merimaa pyörittää lippupalvelu Tikettiä.

Monet löysivät shakin Netflixistä, mutta buumi on kytenyt koronapandemian alusta saakka – Suomen Shakkiliitossa villitys ei vielä näy

Shakista tuli yksi vuoden yllättävistä ilmiöistä. Siihen tarvittiin Netflix-sarja ja internetin meemikulttuuria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle