Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisit talvimaisemassa

Jo toistuvat näpistykset voivat johtaa siihen, että poliisi esittää ulkomaalaisen karkottamista

Poliisi on aktiivinen tekemään karkotusesityksiä, jos ulkomaalainen tekee vakavan rikoksen tai toistuvasti rikoksia. Puolet poliisin esittämistä henkilöistä lopulta karkotetaan.

Ousman Camaran.

Espoolainen Ousman Camara karkotetaan maahan, jossa hän on käynyt viimeksi lapsena – ”Jokainen ansaitsee toisen mahdollisuuden”

Viime vuosina Suomesta on karkotettu keskimäärin sata ihmistä vuodessa rikosten takia. Tyypillinen rikos karkottamisen taustalla on törkeä huumausainerikos, jossa tuomiot ovat kovia.

Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard.

Ruotsin mukaan hallituksella ei ollut roolia kurdimiehen karkotuksessa Turkkiin – Uutistoimisto: Karkotettu mies on nyt vankilassa Istanbulissa

Vuonna 2015 Ruotsiin paennut mies on saanut Turkissa lähes seitsemän vuoden vankilatuomion kurdijärjestö PKK:hon kuulumisesta.

Venäjän ulkoministeriön rakennus Moskovassa.

Venäjä karkottaa kaksi suomalaisdiplomaattia Moskovan-suurlähetystöstä

Kaksi Moskovan-suurlähetystön työntekijä karkotetaan vastalauseena Suomen tekemille venäläisdiplomaattien karkotuksille, Suomen ulkoministeriö kertoo.

Eduskuntatalo aurinkoisena päivänä 24. marraskuuta 2021 Helsingissä.

Perjantai 8.4.2022 (radio)

Zelenskyi eduskunnassa. Venäjä-pakotteet. Ilmatilan loukkaus. Karkotukset lähetystöstä. Ikääntyneiden kaltoinkohtelu. Sää.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkish president labels Finnish ambassador, nine other diplomats "undesirables"

In international diplomacy, the use of the term is usually followed by expulsion from the country.

Väkijoukko rajanylityspaikalla Afganistanista Pakistaniin.

Amnesty: Maailma lupasi auttaa afganistanilaisia, mutta vastassa oli suljettuja rajoja ja laittomia käännytyksiä

Amnesty kartoitti, miten muut maat ovat kohdelleet kotimaastaan paenneita afganistanilaisia. Järjestö vaatii välitöntä loppua käännytyksille ja karkotuksille.

Alex Saabin piirretty kuva seinässä Caracasissa.

Venezuelan hallituksen epäilty rahanpesijä karkotettiin Yhdysvaltoihin – Neuvottelut opposition kanssa jäihin

Kolumbialainen liikemies Alex Saab on ollut pidätettynä Kap Verdessä viime vuoden kesäkuusta asti.

Hanhipelloista on kokemusta keväältä ja syksyltä

Keväällä perustettiin 330 hehtaaria valkoposkihanhien omia peltoja – hanhipellot auttoivat viljelystuhojen ehkäisyssä, lasertykistä vähemmän iloa

Valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen torjunnassa on kokeiltu yhdistelmää, jossa hanhet saavat olla yhtäällä rauhassa, mutta toisaalla niitä on karkotettu. Keinoina ovat olleet ihmisvoimin hätistely, lasertykit ja ampuminen.

Razeem Hussain olisi haluttu Ruotsin työmarkkinoilla, mutta hänet karkotetaan työnantajan virheen vuoksi.

Ruotsi tarvitsee it-osaajia kipeästi, mutta on karkottanut heitä pikkuvirheiden takia – yritykset pelkäävät jo Ruotsin maineen puolesta

Ruotsi tarvitsee ulkomaisia osaajia niin akkutehtaisiin kuin Spotifyn kaltaisiin yrityksiin, mutta maan työlupajärjestelmä on monimutkainen. Hallitus on luvannut estää asiantuntijoiden karkotukset hallinnollisten virheiden takia.

Ihminen seisoo vastavaloon ilta-aurinkoon nurmella, johon hän on laskenut isot kantamuksensa.

USA:n rajalle sillan kupeeseen syntynyt siirtolaisleiri on tyhjennetty ja tuhansia karkotettu – ”He kohtelivat meitä kuin eläimiä”

Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla rikottiin heinäkuussa yli 20 vuotta vanha ennätys rajaa ylittävien määrässä. Mutta onko siirtolaisia pysyvästi enemmän kuin aiemmin? Entä miksi valtaosa heistä on nyt haitilaisia?

Nuoria Afganistanilaisia turvapaikanhakijoita

Afghans in Finland face an uncertain future

Following the chaotic withdrawal of western coalition forces from Kabul last month, Afghans in Finland face life in limbo.

Nainen työntää lasta pyörätuolissa. Ympärillä on telttoja ja pieniä tiilirakennuksia.

SVT: Ruotsiin tuotuja Isis-naisia epäillään sotarikoksista ja kansanmurhasta – "Kovaa ydintä"

Naiset karkotettiin kurdialueelta. Kurdiviranomaiset eivät löytäneet todisteita heidän rikoksistaan.

Turkkilainen sotilas Iranin vastaisella rajalla.

Turkki varautuu afganistanilaisten pakolaisten tuloon sulkemalla heiltä rajansa

Turkissa ei ole halua ottaa vastaan suuria määriä afganistanilaisia pakolaisia, ja ilmapiiri on kääntynyt vihamieliseksi pakolaisia kohtaan. Osa maassa jo olevista afganistanilaisista pelkää joutuvansa karkotetuksi talibanien käsiin.

Runsaista sateista aiheutunut tulva katkaisi moottoritiellä liikenteen

Kiinan tulvista raportoivat ulkomaiset toimittajat ovat joutuneet ahdistelun uhreiksi – vihainen väkijoukko piiritti ja syytti heitä Kiinan lokaamisesta

Ulkomaiset toimittajat olivat Zhengzhoussa raportoimassa aluetta piinaavista tulvista. BBC:n mukaan ahdistelu on säännöllistä ja ylhäältä johdettua. Kiina on viime kuukausina karkottanut maasta lukuisia länsimaisten medioiden toimittajia.

Afganistanin sisäisiä pakolaisia, burkhaan pukeutuneita naisia ja lapsia Heratin maakunnassa.

Finland suspends deportations to Afghanistan

Migri says it will stop issuing negative decisions to Afghan asylum seekers for the time being.

Karhu tiellä Myllykoskella

Roskiksia kaataneet karhut piinasivat asukkaita Virolahdella – toinen lopetettiin

Karhujen karkottamisesta vastaa paikallinen riistanhoitoyhdistys. Karkotusmääräys on voimassa lauantaihin asti. Pienemmän karhun käyttäytymisestä riippuu, kaadetaanko sitä vai ei.

Karhu tiellä Myllykoskella

Virolahdella liikkuu nyt kaksi karhua, jotka kaatavat roskiksia – helle estää koiria auttamasta karkotuksessa

Virolahdella on tehty havaintoja kahdesta eri karhusta, joista on tehty karkotusmääräys. Koirat eivät helteen vuoksi voi osallistua karkotukseen, mutta karhuja voi yrittää pelästyttää pois kovalla metelillä.

Maahanmuuttoviraston ovi.

Court approves deportation of Finland-born, Somali-background man

The Finnish Immigration Service Migri had sought to deport the man due to his lengthy criminal record.

Maahanmuuttoviraston ovi.

Koko ikänsä Suomessa asunut mies karkotetaan maasta rikosten vuoksi – Migri-johtaja: "Äärimmäisen harvinaista"

Vuonna 1993 syntyneellä somalimiehellä on Suomessa perhe. Hänet karkotetaan, koska hän on syyllistynyt kymmeniin rikoksiin.

Miesten siluettimaisia hahmoja hämärässä nuotion ympärillä.

Turvapaikanhakijat politiikan pelinappuloina – Valko-Venäjän ohjaama pakolaisvirta ja Kreikan karkotukset vievät ihmisoikeuksien rippeetkin

Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen tuomitsee hauraassa asemassa olevien käytön valtioiden pelinappuloina. Pakolaisten ihmisoikeudet vaarantaa myös karkotuskäytäntö, josta on arvostelijoiden mukaan tullut osa rajavalvontaa monessa Euroopan maassa.

John Mcafee istuu tuolilla televisiokuvasas. Hänet kuvattiin videokuulemisessaan kesäkuun 15. päivä.

Virustorjuntaohjelmastaan tunnettu John McAfee löydettiin kuolleena sellistään Espanjassa

McAfeen kerrotaan tehneen itsemurhan vain tunteja sen jälkeen, kun hänen karkotuksensa Yhdysvaltoihin oli hyväksytty. McAfeeta olisi voinut odottaa jopa 30 vuoden vankilatuomio verorikoksista.

Miehiä kokontuneena nuotion ympärille.

"Kaikkia hakattiin vuoron perään" – Yle tapasi EU:hun pyrkijöitä, osaa pahoinpidellään ja nöyryytetään hämärissä oloissa Kroatian rajalla

Osalta viedään kengät ja rahat, osa joutuu rajalla julman väkivallan kohteeksi. EU-maan poliisi rikkoo järjestelmällisesti kansainvälistä oikeutta ja unionin sääntöjä, sanoo alueella toimiva avustusjärjestö.

Ioannis Lagos oikeussalissa.

Belgiasta karkotettu kreikkalaisen uusnatsipuolueen europarlamentaarikko saapui kotimaahan poliisisaattueessa

Ioannis Lagos valittiin kreikkalaisen uusnatsipuolueen Kultaisen aamunkoiton edustajana europarlamenttiin toissa vuonna. Viime vuonna Kultainen aamunkoitto julistettiin Kreikassa oikeuden päätöksellä rikollisjärjestöksi.

Kyltti Sveriges Radio.

Ruotsalaistoimittaja teki juttuja epäillystä islamistista, johon hänellä on suhde – työnantajan uskottavuus koki kolauksen

Toimittaja oli itse tehnyt reportaaseja islamisteista ja haastattelut miestä, kertoo radikaalia islamismia tutkiva säätiö Doku. Turvallisuuspoliisi Säpo pitää irakilaistaustaista epäiltyä islamistia uhkana valtakunnan turvallisuudelle.

Suojapukuun, kaasunaamariin ja kypärään pukeutunut mies seisoo räjähtäneen näköisessä maisemassa tuhoutuneen betonisen rakennelman edessä.Taustalla näkyy metsämaisemaa.

Bulgarialainen asekauppias, räjähtävät asevarikot, GRU:n yksikkö 29155 – Agenttitarina repii Venäjän ja Itä-Euroopan maiden diplomaattisuhteita

Ammusvaraston räjähdys Tšekissä vuonna 2014 on johtanut diplomaattikarkotusten sarjaan. Räjähdys on kytketty Venäjän sotilastiedustelun haluun estää ammusten vienti Ukrainaan. Keskiössä on asekauppias, joka yritettiin myrkyttää kahdesti vuonna 2015.

Kuvassa etualalla kirkontorni. Taka-alalla näkyy Kremlin hallintorakennus.

Venäjä karkottaa seitsemän Baltian maiden ja Slovakian diplomaattia – vastine venäläisten karkotuksista

Viro, Latvia, Liettua ja Slovakia olivat aiemmin karkottaneet venäläisdiplomaatteja. Tapaus liittyy Tšekin ja Venäjän diplomaattiseen kiistaan.

Koiranulkoiluttaja kohtaa suden Haminassa

Kokenut susipoliisi pitää lenkkeilijän ympärillä pyörinyttä sutta vaarallisena: "Konfliktit ovat lisääntyneet koko ajan"

Haminassa kuvattiin videolle pari viikkoa sitten susi, joka kierteli lenkkeilijän ja tämän koiran ympärillä. Asiantuntijoiden arviot suden tarkoitusperistä ovat vaihdelleet. Itä-Suomen poliisin mukaan susi oli vaarallinen.

Hääpari Siperiassa

Niin ne häät vietettiin rosvojen ja murhamiesten seurassa – vanha hääkuva paljasti tarinan Siperian suomalaiskylästä

Eeva ja Juho Lehto viettivät 16 vuotta kylässä, jonka asukkaat olivat Suomesta karkotettuja rikollisia. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2021.

Vanki kahleissa kottikärryn kanssa 1898. Päälaki puoliksi ajeltu vangin merkiksi.

Yksi oli hengissä 20 vuoden pakkotyön jälkeen – Suomi karkotti vankeja Siperiaan jo paljon ennen Stalinia

Suomi lähetti 1800-luvulla yli 3000 vankia Siperiaan ja välttyi kalliilta vankilarakentamiselta.

Pekka Haavisto ja Sergei Lavrovin tiedotustilaisuus.

Haavisto and Lavrov sharply disagree on Navalny, expulsions of EU diplomats

The Finnish foreign minister expressed concerns on behalf of the EU at a joint press conference in St Petersburg.

Sergei Lavrov istuu tuolilla ja Josep Borrell sohvalla. Lavrov puhuu juuri, Borrell kuuntelee. Miehillä on tummat puvut, kravatit. Heidän edessään on pieni pöytä, jossa kaksi vesipulloa ja paketti, mahdollisesi kasvomaskeja.

Saksa, Ruotsi ja Puola vastasivat Venäjälle – kolmikko karkottaa venäläisdiplomaatteja

EU-kolmikko vastasi Venäjälle odotetusti. Kärhämän ytimessä on oppositiopoliitikko Alexei Navalnyi.

Rokotekonttia nostetaan Turkish Airlinesin lentokoneesta Istanbulissa.

Turkissa asuvat uiguurit pelkäävät joutuvansa pelinappuloiksi, kun Turkki tekee rokotekauppoja Kiinan kanssa

Kansainväliseen eristykseen joutuneen Turkin talousahdinko lisää riippuvuutta Kiinasta.

Syytetty ja oikeusavustajat Helsingin käräjäoikeudessa.

Iraqi asylum seeker fake death trial begins

A woman and her ex-husband both face aggravated fraud and forgery charges, but the defendants blame each other.

Suurriistavirka-apuliivi

Susi lopetettiin Polvijärvellä poliisin päätöksellä

Alueella liikkunutta susiparia ei onnistuttu karkottamaan taajamasta, vaan hukat palasivat aina takaisin.

Ulkomaalaisia siirtotyöläisiä istumassa maassa poliisin edessä.

Ihmisoikeusjärjestö: Siirtotyöläisiä kohdellaan kaltoin Saudi-Arabiassa

Human Rights Watchin mukaan karkotusta odottavia on pahoinpidelty pidätyskeskuksessa.

Pakolaiset kävelevät Itävallasta Saksaan.

Saksa aikoo sallia syyrialaisten karkotuksia ensi vuonna – käytännön toteutus voi olla vaikeaa

Sisäministeriön päätös on saanut kovaa kritiikkiä esimerkiksi järjestöiltä. Syyrian turvallisuustilanne on yhä heikko.

Venäjän lippu liehuu rakennuksen edessä

Tanskassa syytetään Venäjän kansalaista vakoilusta – epäillään myyneen energiateknologiaan liittyviä tietoja

Venäjän Kööpenhaminan-suurlähetystö sanoo pitävänsä syytteitä erehdyksenä.

Ali miehen vielä ollessa Suomessa (kuvassa vasemmalla).

Delay to trial in asylum-seeker "staged death" case

The prosecutor alleges the accused provided authorities with false information and forged documents on the deported man.

Suurriistavirka-apuliivi

Kontiolahden sudelle häätökäsky

Kontiolahden eri taajamissa liikkunut yksinäinen susi on saanut viranomaisen karkotusmääräyksen.

Valkoposkihanhia

Kuinka käy valkoposkihanhien metsästykselle tai kannabiksen laillistamiselle? Toistaiseksi vain kaksi kansalaisaloitetta on päätynyt laeiksi

Asiantuntijan mukaan kansalaisaloitteet ovat muovanneet Suomen lakeja läpimenoprosenttiaan enemmän.

Valkoposkihanhia.

Hanhien karkottamisesta koirilla saatu tulosta Kokkolassa: "Sadat linnut vähentyneet muutamiin"

Vastaavanlaisia kokemuksia on raportoitu myös Etelä-Suomesta.

Varg.

Susi kiertää Kuortaneen kylillä

Viimeisin havainto karkotusmääräyksen kohteena olevasta sudesta on viime yöltä Haapamäen kylältä.

En stående vitkindad gås som tittar ut mot havet

Veneilijä tuhosi rauhoitettujen valkoposkihanhien pesiä Helsingissä – lintuharrastajat huomasivat tekijän, poliisi tutkii tapausta

Kaksi lintuharrastajaa oli nähnyt kaukoputkillaan, kuinka henkilö oli hakannut kepillä maata luodolla Helsingin edustalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle